18 Δεκεμβρίου 2012

Η συνήθεια που έγινε λατρεία ..(ΒΗΜΑ+LEFT.gr χερι-χερι....)

Για σκοπούς αρχειοθέτησης, καταγράφεται στην παρούσα ανάρτηση η νέα χρήση του γνωστού Λάμπρου Σταυρόπουλου του Βήματος για σκοπούς υπόσκαψης της πολιτικής εικόνας του ΚΚΕ από "αριστερό" μέσο.

Το νέο περιστατικό αφορά την αναδημοσίευση από το Left.gr άρθρου του Σταυρόπουλου με τίτλο "Κύμα απολύσεων στον 'Ριζοσπάστη' ετοιμάζει ο Περισσός (;)". Σημειώνεται διαδικαστικά ότι το ερωτηματικό σε παρένθεση προστέθηκε εν είδει παρθενοραφής από το ιστολόγιο, που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ, μιας και το πρωτότυπο στο Βήμα δεν χρειάζεται ερωτηματικά και δεν τα χρησιμοποιεί. Το άρθρο Σταυρόπουλου επικαλείται ως πηγές για την είδηση "ασφαλείς πληροφορίες" (όχι "πληροφορίες της ασφάλειας") και ... τις Θέσεις του κόμματος.

Στις 9 Δεκεμβρίου και σε άρθρο του στην ίδια εφημερίδα, ο Λάμπρος Σταυρόπουλος ανήγγειλε ότι οι Θέσεις της ΚΕ προαναγγέλουν κομματικές εκκαθαρίσεις ("Ξεκαθάρισμα μελών στο ΚΚΕ") βασιζόμενος στην ερμηνεία του για την αναφορά σε αυτές στην πιθανότητα ανάγκης ανακαταγραφής μελών. Στο ίδιο άρθρο διαπιστώνει "μετάθεση" του συνεδρίου "για δύο μήνες" την στιγμή που το ΚΚΕ δεν ανακοίνωσε ποτέ ημερομηνία διεξαγωγής την οποία να ανακάλεσε, και χωρίς φυσικά να αναφέρει σε τι βασίζει την δήλωση ότι το συνέδριο είχε "μετατεθεί."


Στις 9 Σεπτεμβρίου, πάντοτε στο Βήμα, ο Σταυρόπουλος είχε προωθήσει μόνος του και χωρίς καμία αιτιολόγηση την πρόταση ότι το ΚΚΕ "μεταθέτει το 19ο συνέδριο." Το άρθρο είχε χρησιμοποιηθεί ως βάσιμη πληροφόρηση και είχε οδηγήσει σε ολοκληρωμένη θεωρία περί φόβου της ηγεσίας για τις διαθέσεις της βάσης στο ιστολόγιο leftg700 ("ΚΚΕ: Μεγάλη αναταραχή, θαυμάσια κατάσταση!").

Στις 21 Οκτωβρίου, ο Σταυρόπουλος, όπως πάντα από τις σελίδες του Βήματος, έκανε λόγο για "εκνευρισμό στον Περισσό για την εσωκομματική κριτική", φράση με την οποία αναφέρεται στο ιστολόγιο "Εργατικός Αγώνας." Στο σχετικό κείμενο, ο Σταυρόπουλος έκανε ψευδώς λόγο για "ενυπόγραφα κείμενα πρώην κομματικών στελεχών τα οποία έχουν διαγραφεί", και πρόσθετε, μάλλον οξύμωρα, ότι η "εσωκομματική κριτική" "εκφράζεται 'από τα έξω'". Το λιβελλογράφημα Σταυρόπουλου είχε τότε άμεσα αναδημοσιευτεί από το επίσης "αριστερό" ιστολόγιο "Εργατικός Αγώνας" σε μια ιδιότυπη έκφανση ταυτολογίας ή κυκλικής συλλογιστικής (ο Σταυρόπουλος χρίζει τον "Εργατικό Αγώνα" εσωκομματική αντιπολίτευση και ο "Εργατικός Αγώνας" τον Σταυρόπουλο αξιόπιστη πηγή για το πραγματικό στάτους των ψευδώνυμων συγγραφέων του).

Στις 11 Μαρτίου, φυσικά στο Βήμα, ο Σταυρόπουλος ανακάλυψε "εσωκομματικά σημειώματα" και "αντιδράσεις σχετικά με τις επιλογές της ηγεσίας του ΚΚΕ", με ιδιαίτερη αναφορά σε εσωκομματικά φαγώματα για το κίνημα της πατάτας. Στο εν λόγω άρθρο αναφέρεται σε αναφορές στην εσωκομματική κατάσταση από υποτιθέμενα κομμουνιστικό blog, με την επονομασία goodmorninglenin, που εξαφανίστηκε από την ιστόσφαιρα σχεδόν αμέσως μετά.

Τέλος, στις 26 Φεβρουαρίου, ο Σταυρόπουλος αφιέρωσε άρθρο στις "αποκαλύψεις" του αποχωρήσαντα Αλέκου Χαλβατζή, με τίτλο "Συντροφικά Έκτροπα". Στον Χαλβατζή γίνεται αναφορά --επί τη ευκαιρία, καθώς φαίνεται-- και στο άρθρο της 11ης Μαρτίου.

Το ιστολόγιο σημειώνει την θλίψη και τον αποτροπιασμό του για την αναγωγή ενός τριτοκλασάτου αργυρώνητου λακέ της αστικής αντίδρασης με διαπιστωμένο record στην συκοφαντική τερατολογία σε οργανικό διανοούμενο της συριζαϊκής αριστεράς. Θλίβεται ακόμη πειρσσότερο από την απόλυτη ανικανότητα των προσκείμενων στον ΣΥΡΙΖΑ μέσων να ανταπεξέλθουν στοιχειωδώς στα καθήκοντα μιας πολιτικής απάντησης στις ανακοινωθείσες Θέσεις της ΚΕ του ΚΚΕ. Τουλάχιστον, ο Κάουτσκι δεν απαντούσε στον Λένιν τσιτάροντας πορνοπεριοδικά ή τα ζώδια της εβδομάδας. Είχε μια κάποια συναίσθηση του τι συνεπάγεται η πολιτική αντιπαράθεση.

Φυσικά, το ιστολόγιο δεν πρόκειται να ακολουθήσει παρόμοιες ατραπούς χρησιμοποιώντας τα ξεράσματα του δεξιού και ακροδεξιού Τύπου για να ασκήσει κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ. Κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ από τα δεξιά --δηλαδή, κατά βάση, συκοφαντία, μιας και δεν υπάρχει καμία δεξιά αντίδραση στον ΣΥΡΙΖΑ που να αξίζει το όνομα "κριτική"-- ούτε έκανα ποτέ ούτε και θα κάνω. Για την κριτική άλλωστε που ενδιαφέρει εμένα υπεραρκούν οι δηλώσεις και τα δημοσίως πεπραγμένα του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ. Βρωμοκοπούν τόσο αφόρητα τα φανερά και επισήμως προβαρισμένα που η σκέψη και μόνο της ύπαρξης άπλυτων και αδήλωτων μού προκαλεί αναγούλα.


ΠΗΓΗ: Lenin Reloaded

21 σχόλια:

  1. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΣΣΟΥ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΕΣΗ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ Η ΟΛΟΙ Η ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ.
    ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΘΑ ΠΡΟΤΟΣΤΑΤΗΣΗ Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΥΡΙΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΚΑΙ Η ΚΥΡΙΑ ΚΑΝΕΛΛΗ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΘΑ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥΣ ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ ποσο νοιαζεσαι για τα δικια του λαου, στην επανασταση αγορι μου θα σε βαλουμε πρωτο τραπεζι πιστα, το πρωτο μπουκαλι μολοτωφ απο το καταστημα.

      Διαγραφή
    2. Εσυ παλι ρε γελοιε ποιους πουθεναδες εκφραζεις και πετας αυτην την αηδια?Θα σου απαντησω πολιτικα λοιπον..

      ΨΟΦΑ!!!

      Διαγραφή
    3. Μην αγχώνεσαι Ανώνυμε_6:31, θα "προτοστατήση" σύσσωμη η Κεντρική Επιτροπή για να σε επισκεφτεί ο Άγιος Παφίλης φέτος να σου δώσει το δωράκι σου. Ένα κουβά βαζελίνη γιατί φέτος προβλέπονται μειώσεις ακόμα και για τους πρακτορίσκους, τουλάχιστον να σου μπει καλά η χρονιά, γελοίε...

      - Άρης

      Διαγραφή
  2. Θα εχεις και καλη παρεα, Πρετεντερη, Καψη, Ευαγγελατο, και τον Ευαγγελοπουλο αμα λαχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άσχετο σχετικό (αφορά γενικά ΜΜΕ), τι έχουν πάθει πάλι στα κρατικά κανάλια, αλλά και γενικά… χθες έπεσα σε ένα ιταλικό ντοκιμαντέρ στη ΕΤ3 νομίζω, η χαρά του ψεύτη… Σήμερα (τώρα) ένα ντοκιμαντέρ στην ΕΤ1 εσωτερική παραγωγή από το μακρινό 89-91 στη σοβιετική ένωση. Τα άρθρα που λέτε εδω . Λογικά θα υπάρχουν και άλλα που θα μου έχουν ξεφύγει…
    Να υποθέσω πως είναι η ιδιόμορφη ‘συμμετοχή’ των αστικών ΜΜΕ στον προσυνεδριακό διάλογο ; Τόσο τους τσούζει τελικά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ναι. Το παρατηρησα κ εγω. Εχουν ξεθαψει οτι σαπιοντοκυμαντερ εχει κυκλοφορησει.
      Και που σαι ακομα. Εχουμε καιρο μπροστα μας να δουμε θαματα

      Διαγραφή
  4. δεν εχετε βαρεθει τις ιδιες μλκς τοσο καιρο; τις ιδιες πιπες πεταγατε και με τον γερμανο. ποσο μλκς πρεπει να αισθανεστε να περνετετ γραμμη απο το ΒΗΜΑ;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σημερα επιβαιβεωνει ο ριζοσπαστης οτι θα γινουν απολυσεις παντως για δε βγαινει οικονομικα! ΚΣΔ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. τι επιβεβαιωνει βρε σντουβλακες, αν διαβαζατε τις πρωτες ανακοινωσεις του ΚΚΕ εδω και 2 χρονια και δεν μυρικαζατε απλα τις μλκ του βηματος θα ξερατε οτι γενικα ο "Ρ", η "Τ" ειναι σε φαση συρρικνωσης, θα ξερατε οτι ηδη τα επαγγελματικα στελεχη εχουν μειωσεις κτλ.
    αυτο που (δεν) κανει εντυπωση πλεον, ειναι οτι η συνεχιζομενη και αγωνιωδης προσπαθεια να κρατηθουν τα ΜΜΕ του κομματος, γινεται θεμα καθε φορα που το ΚΚΕ αρχιζει και μπαινει στο ματι. οταν νομιζετε οτι ειμαστε στο καναβατσο ριχνετε τα παντα για να μας σκοτωσετε. το προσπαθησατε το 92 με τα οπλα και τα ναρκωτικα και ο λακες που βαλατε εκλεγε στο δικαστηριο και ζηταγε συγνωμη.
    το κανατε με γερμανο, το παιζετε καθε λιγο με τις "απολυσεις". υπαρχουν σεντονια απο το παρελθον που απαντανε ΚΑΙ ο σημερινος "Ρ".
    παιδακια παλιωσε και αυτο, αντε στο επομενο.

    αν σας ποναει για το προσωπικο το "Ρ" και της "Τ", βγειτε μπροστα να μας δωσουν αυτα που μας χρωστανε (περισσοτερα απο οτι χρωσταμε), κοψτε κανα φραγκο στην οικονομικη και στις επομενες εκλογες ψηφιστε ΚΚΕ.
    αληθεια, ολοι εσεις δεν σκουζατε σαν ρουβιτσες οποτε η "Τ" επερνε δουλιες και απαιτουσατε να τις κοψουν; εσεις δεν σκιζοσασταν που ειχε παρει ο 902tv τις κληρωσεις του ΟΠΑΠ;
    ε λοιπον το πετυχατε, κοπηκαν. αν καποιος πρεπει να εχει το βαρος στην συνηδειση του, ειστε εσεις.
    και για να προλαβω, σε κανα διμηνο πριν τις εκλογες που θα το ξαναθυμηθητε (απο το βημα παλι και την εφημεριδα του τσυριζα σορυ των συντακτων) διαβαστε παλι αυτα, να μην χαλαμε δικτυακο μελανι.
    το ωραιο ειναι οτι οι εργαζομενοι στο κοκκινο και στην αυγη ηταν μηνες "μεσα" αλλα μετα τις 20/10 τις 48ωρης, ξαφνικα τα προβληματα σταματησαν, τουλαχιστον σταματησαν να βγαινουν προς τα εξω. πραγμα που σημαινει οτι ή τα υπολοιπα ΜΜΕ το εθαψαν ή ξαφνικα βρεθηκαν λεφτα.
    η νδ και το πασοκ,χρωστανε σε οποιον μιλαει ελληνικα και η χρυση αυγη ξοδευει αβερτα και δεν μιλαει κανεις. σε ολους φταιει το ΚΚΕ.
    σας συμπαρησταμαι. περαστικα δεν πειραζει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. το έχω γράψει κι αλλού...ενόψει συνεδρίου όλα τα μωρά θα βγούν στην πίστα...ενδιαφέρον θα έχει να τα μαζέψει κάποιος...θα βρεί ΜΟΝΟ ομοιότητες σε σημείο copy paste,που προσθέρουν αβίαστο γέλιο...περιμένω με αγωνία άρθρο ανάλογο με τα τηλέφωνα στον κουτσούμπα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΤΟ ΚΚΕ απο χρηματοδοτησεις απο το κρατος τα τελευταια 12 χρονια πηρε 70 εκ. ευρω (επισημα στοιχεια) καλα εκανε και τα πηρε! επισης η τυποεκδοτικη παροτι ξεκινησε να λειτουργει για να μην εξαρταται το ΚΚΕ απο αστικες επιχειρησεις εκανε εμποριο τυπωνοντας αλλα εντυπα με αποτελεσμα να φαει φεσια και να μπει μεσα πολλα εκ. ευρω(κακως το εκανε απο οτι φανηκε) !Για την κακοδιαχειρηση(λαθος αποφασεις καλυτερα) δεν νομιζω να φταινε αυτοι που δε κοβουν κουπονια και δε ψηφιζουν ΚΚΕ ειδικα διοτι απο οσο φαινεται στον ριζοσπαστη τα οικονομικα πλανα υπερκαλυπτονται καθε φορα ολα τα χρονια!
    Με το να λες οτι αλλοι φταινε για τα προβληματα τα οικονομικα κρυβεσαι πισω απο το δαχτυλο σου γιατι δε μπορει καθε χρονο να μπαινουν 100 και να ξοδευονται 101 και να το παιρνουν χαμπαρι το 2009 αυτο!Δε φταιει για ολα τα δεινα του ΚΚΕ το συστημα παντα καποια στιγμη καλο ειναι να γινεται και αυτοκριτικη για τα λαθη! ΚΣΔ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραια και εγω πιστευω οτι καναμε λαθος με τα ανοιγματα της τυποεκδοτικης, αυτο τι σημαινει οτι πρεπει να βαλουμε μανταλο και να κλεισουμε και το κομμα η μηπως να σταματησουμε να στηριζουμε τους απολυμενους σε ολη τη χωρα; Γιατι αυτοι που πεταγονται και τους πιανει ο πονος για τους εργαζομενους της Τυποεκδοτικης αυτο θελουν.

      Διαγραφή
    2. φαινετε οτι διαβαζετε οτι γουσταρετε. αν διαβασεις την αιτηση υπαγωγης στο 99, θα δεις οτι ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΣΤΗΝ "Τ" ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΟΣΑ ΧΡΩΣΤΑΕΙ. πραγμα που σημαινει οτι οσα "λαθη" και να εγιναν αν καποιοι με πλατες δεν αφηνανε χοντρα φεσια δεν θα εφτανε εδω και αν δεν καταλαβαινεις το σχεδιο, να σου θυμισω οτι ειχε αρχισει το πανηγυρι απο το 2006 με εκεινο τον ανεκδιηγητο που εβγαζε την sport time μετα τον σωτηρακοπουλο (ειχε κατι σε ιταλικο ονομα).
      εγω ειπα οτι εσυ και κατι αλλοι σκουζατε οταν επαιρνε η "Τ" δουλιες και η τηλεοραση και τωρα που "δικαιωθηκατε" αυτα ειναι τα αποτελεσματα. δλδ εσυ τι περιμενες οτι θα επεφτε η "δουλια" και τι θα γινοτανε;;;;;;
      τα πλανα μπορει να πιανονται αλλα τα πλανα δεν μπαινουν αναλογα με το "ποσα λοιπον" εξυπνακια.
      αντε αφου το πιασαμεας το ξετυλιξουμε ολο το κουβαρι.
      ξερεις εξυπνακια ποσες εφημεριδες πρεπει να πουλιουνται για να μην μπαινει μεσα η εφημεριδα (με δεδομενο οτι δεν παιρνεις διαφημισεις απο τις τσοντες που εχουν οι αλλοι, δεν παιρνεις απο τις κρατικες, εκτος απο ελαχιστα); πανω απο 15000 καθημερινα. ξερεις ποσο στοιχιζε καθε μερα η τελεοραση, απλα η "αδεια", ξερεις ποσο στοιχιζει το ραδιο;
      "μεσα" μπαινουν και τα καλυπτει το κομμα για να μπορουμε να εχουμε ΜΜΕ. θα μου πεις πως βγαινει η αυγη; ελα μου ντε...
      επισης αν ειχες διαβασει καλα τις ανακοινωσεις τα μισα απο αυτα που αναφερεις δεν θα τα εγραφες, αλλα που.
      εχει κολησει η τυροπιτα μεσα και δεν σε αφηνει να καταλαβεις περα απο την καραμελα που σου δινουν καθε μερα.
      αληθεια πως αισθανεσαι να περνεις γραμμη απο το βημα; δεν σου εχει περασει ποτε απο το μυαλο, γιατι για τον τσυριζα που μεχρι πριν τις εκλογες ειχε μεγαλυτερο προβλημα απο το ΚΚΕ δεν υπαρχει κουβεντα; για το πασοκ;;;; ακομα και για την ΝΔ; οι αμοιβαδες ξοδευουν απιστευτα ποσα, για γραφεια, υλικα (στολες κτλ), μετακινησεις με τα πουλμαν απο δω και απο κει συνεχεια.
      αλλα εσεις εκει στο ΚΚΕ.
      να σου πω κατι; καλα κανετε, γιατι "αναγκαζομαστε" να βγαινουμε ακομα ποιο πολυ στον κοσμο και να του εξηγουμε τι ειναι τα κομματικα ΜΜΕ, γιατι πρεπει να υπαρχουν (δεν σταματησαν να εκδιδονται ουτε και στην ποιο βαθια παρανομια) και γιατι πρεπει να ενισχυσουν το ΚΚΕ για να συνεχισουν να υπαρχουν. και ξερεις αν πριν 5 χρονια πιαναμε τα πλανα πηγαινοντας σε "10" τωρα θα τα πιανουμε γιατι παμε σε "30". χαρη μας κανετε

      Διαγραφή
  9. Δεν μας λές ΚΣΔ, μήπως και η καπιταλιστική οικονομική κρίση είναι θέμα κακοδιαχείρισης ή κακών επιλογών ή κερδοσκοπίας και όχι παραγωγικής επένδυσης; Δηλαδή θες να μας πείς ότι υπάρχει και "καλός" καπιταλισμός. Εκτός αν δεν καταλαβαίνεις ποια είναι η πραγματικότητα!
    Ή μάλλον εννοείς ότι το ΚΚΕ θα έπρεπε να δράσει σαν καπιταλιστική επιχείρηση με κριτήριο το κέρδος και με βάση τους νόμους της αγοράς! Γιατί στον καπιταλισμό αυτό σημαίνει "καλή διαχείριση", που σημαίνει βάθεμα της εκμετάλλευσης για το κέρδος, συσσώρευση κεφαλαίων, επένδυση σε άλλους κερδοφόρους κλάδους. Δηλαδή όλα αυτά που δεν έκανε το ΚΚΕ, με ό,τι συνεπάγονται. Προφανώς, όμως, αντιλαμβάνεσαι την πολιτική δράση και την ύπαρξη των κομμάτων σαν επιχειρήσεις και μέσο βιοπορισμού. Φυσικά με τέτοια αντίληψη που έχεις δεν μπορείς να δεχτείς την εθελοντική δράση ομοϊδεατών με ό,τι θυσίες συνεπάγεται. Αυτά για εσένα είναι ξένα, γιατί μάλλον δέχεσαι τη σαπίλα των Μ.Μ.Ε. που είναι επιχειρήσεις καπιταλιστικών ομίλων με σκοπό το κέρδος και την εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους. Επίσης γίνεσαι προβοκάτορας, γιατί η ΤΥΠ. δεν πήρε ακριβώς κρατική χρηματοδότηση για μπίζνες, αλλά για να φτιάξει τις νέες εγκαταστάσεις που ήταν αναγκαίες, ελλείψει άλλων χρημάτων, νε βάση τον νόμο. Ο "Ρ", το ξέρετε όλοι, ότι χρηματοδοτείται από το ΚΚΕ και δεν βγάζει κέρδη για το ΚΚΕ, πόσο μάλλον για παράσιτα-μετόχους. Ούτε τα στελέχη του παίρνουν παχυλούς μισθούς νεογιάπηδων. Αν θέλετε να χτυπήσετε το ΚΚΕ, κάντε το στα ίσια και πολιτικά. Όχι με προβοκάτσιες και βρομιές-μισές αλήθειες για εντυπώσεις. Στο κάτω-κάτω το ΚΚΕ θα συνεχίσει να εκδίδει το "Ρ"-ακόμα και στην παρανομία αν χρειαστεί-και δεν δίνει λογαριασμό σε κανέναν αστό και παπαγαλάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΟΤΙ Η ΤΥΠ ΠΗΡΕ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΛΛΑ ΟΤΙ ΤΟ ΚΚΕ ΠΗΡΕ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΚΟΜΜΑ ΣΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ 12 ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΣΕ 70 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΖΕΨΕ!ΕΠΙΣΗΣ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΛΟΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑΥΤΟ ΤΟ ΛΟΓΟ ΛΕΩ ΟΤΙ Η ΤΥΠ ΔΕ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΜΠΟΡΙΟ ΜΕ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΑ ΕΝΤΥΠΑ ΠΟΥ ΤΗΣ ΑΦΗΣΑΝ ΧΡΕΟΣ ΕΝ ΤΕΛΕΙ ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΝΤΥΠΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ(ΟΠΩΣ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ)!ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΤΟ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟ ΤΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΣ ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΚΚΕ(ΣΤΑ ΕΝΤΥΠΑ-ΡΑΔΙΕΦΩΝΑ ΚΤΛ) ΑΛΛΑ ΘΑ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙΣ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΜΕ ΤΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΤΟΣΟ ΕΞΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ(ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΕΥΘΗΝΗ ΣΑΥΤΟ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΔΟΥΛΕΙΑ ΝΑ ΠΩ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΚΚΕ)!ΤΟ ΙΔΙΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΟΤΙ ΜΕ ΤΟΣΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ +ΔΑΝΕΙΑ ΤΟ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΧΡΕΟΚΩΠΗΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΕΙΟ ΑΛΛΑ ΣΤΑ ΑΣΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΟΤΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΗΓΑΝ ΣΤΟ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΨΗΦΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΤΟ ΚΚΕ ΠΟΥ ΔΕ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ(ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ) ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΠΟΥ ΕΠΕΣΕ ΤΟΣΟ ΕΞΩ ΕΙΔΙΚΑ ΟΤΑΝ ΗΞΕΡΕ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΑΙΡΩ ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ(Η ΜΗΠΩΣ ΟΧΙ?)!ΕΠΙΣΗΣ ΣΥΜΦΩΝΩ ΟΤΙ Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΟΛΜΑ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΚΕ ΑΜΕΣΩΣ ΝΑ ΤΟΝ ΛΕΝΕ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑ-ΣΥΡΙΖΑΙΟ-ΝΑΡΙΤΗ ΚΑΙ ΟΤΙ ΧΡΗΜΑΤΙΖΕΤΑΙ!ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΚΑΝΕΙ ΚΡΙΤΙΚΗ ΝΑ ΤΟΥ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΕΝΕ ΟΙ ΤΣΑΤΣΟΙ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΤΛ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΛΕΤΕ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΚΡΙΤΙΚΗ!ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ ΜΕ ΤΟΣΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΝΑ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑΥΤΟΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΕΙΟ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ!ΤΕΛΟΣ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΝΑ ΔΕΙ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ(ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΕΝΝΟΩ) ΑΝ ΕΣΥ ΩΣ ΜΕΛΟΣ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΔΕ ΞΕΡΩ ΖΗΤΗΣΕΙΣ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΛΗΡΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΘΑ ΣΟΥ ΔΕΙΞΟΥΝ Η ΘΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑ(ΤΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΕ ΤΟ ΞΕΡΩ ΡΩΤΑΩ?)!
    ΚΣΔ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσυ εχεις την εντυπωση οτι στο ΚΚΕ δεν εχουν ασχοληθει με το ζητημα της τυποεκδοτικης, με το ποιοι φταινε και γιατι; Οι αποφασεις παντως στο κκε δεν παιρνονται αυθεραιτα, να πει ενας ξερω γω, θα κανουμε αυτο και να γινει, αλλα βαση σχεδιασμου και συλλογικων αποφασεων, αρα το ζητημα ειναι καπως πιο πολλυπλοκο απο το να βρεθει απλα ενας αποδιοπομπαιος τραγος.

      Οσον αφορα την κριτικη υπαρχουν 3 κατα τη γνωμη μου βασικα ζητηματα

      1) Ποιος την κανει
      2) Που την κανει(σε ποιο μεσον)
      3) Σε ποιον απευθυνεται

      Ενας κομμουνιστης μελος του ΚΚΕ δεν μπορει να κανει κριτικη στο ιντερνετ, υπαρχουν τα καταλληλα καναλια εσωκομματικα, εκει λυνονται και τα προβληματα και γινονται και οι συζητησεις η παιρνονται οι αποφασεις.

      Ενας δε, φιλος του κομματος, πρεπει να ξερει τι λεει και που το λεει, και κυριω, να εκμεταλλευεται τη δυνατοτητα που του δινει το κομμα να εκφραστει και εκει, μεσω λαικων επιτροπων, μεσω των επαφων του απο το κομμα, μεσω του συνεδριου και των αλλων μορφων επικοινωνιας του κομματος με τη βαση.


      Διαγραφή
  11. Οσον αφορα τους τσατσους του συστηματος κλπ
    καλο ειναι να τα αποφευγουμε πιστευω
    απο την αλλη ποσο να σεβαστεις και ποσο καλοπροαιρετος η ανυποψιαστος να εισαι με ολους εκεινους που πετανε μια μαλακια ανωνυμη η οποια σκοπο εχει μονο να προβοκαρει;

    Δεν χρειαζεται να ειναι καποιος καλοπληρωμενος δημοσιογραφος για να γινεται φαιρεφωνο του συστηματος, υπαρχουν δυστυχως και πολλοι ανθρωποι, οι οποιοι εξαιτιας του βομβαρδισμου που τους γινεται εδω και χρονια, υιοθετουν τις ιδιες αυτες αποψεις, και το κανουν με περισσια στενοκεφαλια μιας και δεν εχουν κατι να κερδισουν.

    Δες και εκει αν θες(οχι μονο το αρθρο αλλα και το σχολιο του τυπου που περινεται για εξυπνος και λεει για τις πρωτογονες κομμουνιστικες κοινωνιες)

    http://redflyplanet.blogspot.com/2012/12/blog-post_3949.html#comment-form

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Υπαρχει φοβουμαι στην καπιταλιστικη κοινωνια καλλιεργημενο τεραστιο μισσος για το κκε, επειδη ξερει, οτι αν οι ανθρωποι μια μερα καταλαβουν την αληθεια, τοτε θα ερθει το τελος του καπιταλισμου.

    Αυτο το μισσος το βλεπουμε και εδω μεσα να εκφραζεται ποικιλοτροπως, οποτε το αντιμετωπιζουμε αναλογως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ωραία, το ΚΚΕ πήρε 70εκ.( λιγότερα ή περισσότερα δεν ξέρω και δεν έχει σημασία ) από την κρατική επιχορήγηση, που εμείς θέλουμε να μην υπάρχει καμιά εξάρτηση από αυτήν! Λοιπόν, όλα αυτά τα χρήματα δεν φεύγουν πολύ γρήγορα, όταν αναπτύσσεις πλούσια δράση; Δεν είναι φανερό και διαφανές καθημερινά που πάνε τα χρήματα; Στο κάτω-κάτω το ΚΚΕ δημοσιεύει κάθε χρόνο τους ισολογισμούς για το που πάνε τα χρήματα της ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ και για αυτό το λόγο δεν μπαίνει κάποιο ζήτημα απόκρυψης. Αλλά το ΚΚΕ να δώσει τα ονόματα μελών, φίλων, και οπαδών που το ενισχύουν...δεν θα το κάνει και έτσι πρέπει να κάνει ένα ΚΚ που σέβεται τους εργαζόμενους και το λαό. Άλλωστε ένα μέρος της κρατικής επιχορήγησης πήγαινε για την κάλυψη αναγκών στον 902. Και αυτά δεν τα λέω εγώ, τα έχει επανειλημμένως πει το ΚΚΕ δημόσια....Το χαρτί πάντως και τις πρώτες ύλες από καπιταλιστικά μονοπώλια τα παίρνεις, όπως και η διανομή γίνεται επίσης από μονοπώλιο...λοιπόν ή στήνεις ένα απόλυτα εθελοντικό δίκτυο εξασφαλίζοντας πάμφθηνα υλικά και μέσα (που καταλαβαίνεις ότι είναι αδύνατο στις σημερινές συνθήκες) ή τα εξασφαλίζεις από την αγορά, παίρνοντας όσο είναι δυνατό μέτρα για να προστατευτείς! Από εκεί και πέρα το ΚΚΕ δεν αρνείται να εξετάσει αρνητικές πλευρές και να βγάλει συμπεράσματα. Αλλά αυτό δεν έχει καμιά σχέση με την κριτική που του γίνεται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. μακαρι ολα τα μεσα του ΚΚΕ να δουλευαν με την κομματικη χρεωση οπως γινεται και σε αλλες.
    ΑΛΛΑ, για να βγει εφημεριδα, ραδιοφωνικη εκπομπη, τηλεοτπικη κ.ο.κ. δεν αρκει να παω εγω 2 ωρες οποτε εχω ελευθερο χρονο, αλλες 3 ο poe. πρεπει να ειναι εκει καποιοι συγκεκριμενα. επισης οταν η εφημεριδα πρεπει να τυπωθει δεν γινεται εγω ως ανειδικευτος να παω στις 2 τα ξημερωματα να τυπωσω και μετα να παω στην κανονικη μου δουλια (αν εχω). καταλαβαινεις οτι αυτο δεν γινεται. επισης σε εμας δεν κανουν τα στραβα ματια εκτυπωτικες εταιρειες και ΣΔΟΕ να τυπωνομαστε μαυρα και να ειμαστε και "επαναστατικη" εφημεριδα της εξωκοινοβουλευτικης.
    ετσι λοιπον χρειαζεται να ειναι καποιοι εκει μονιμα. αυτοι λοιπον πρεπει με καποιο τροπο να ζησουν και να ειναι ασφαλισμενοι. αρα πρεπει να πληρωνονται.
    επισης το 1990-92 τοτε που τα ποντικια (σκουληκια) πηδαγαν απο το πλοιο δεν ειχες και παντα δικο σου κοσμο να δουλεψει τις μηχανες, οποτε προσληφθηκαν και ανθρωποι που δεν ειχαν καμια σχεση με το κομμα, αναγκαστικα. ολοι αυτοι δουλεψαν για να βγουν και πληρωνοντουσαν κανονικα με οτι προβλεπονταν μεχρι δραχμης.
    μην ξεχνας οτι το ΚΚΕ ξεπληρωσε το προστιμο που ειχε φαει το 1985 για τις αυξησεις που εδωσε, ενω τις ειχε απαγορεψει ο γιαννοπουλος μετα το πραξικοπημα στην ΓΣΕΕ με τον ραυτοπουλο (σου θυμιζει κατι το ονομα; ναι ειναι ο διορισμενος στην ΚΠΕ του τσυριζα) καπου το 90φευγα.
    τα εξοδα που εχει ενα κομμα σαν το ΚΚΕ ειναι τα εξης. να συντηρησει τα ΜΜΕ του, να συνηρησει τους σ/φους που ειναι στον μηχανισμο του, να χρηματοδοτησει τις συσπειρωσεις του, τα συνδικαλιστικα, να τυπωσει υλικα (προκυρηξεις, αφισες κτλ), να συμμετασχει στην προσπαθεια ανασυνταξης του διεθνους κομμουνιστικου κινηματος κτλ.
    αυτα με τι γινονται; με κουφετα; βαλτα κατω και θα δεις οτι τα "70" σε 12 χρονια δεν φτανουν ουτε για ζητω (ξεχασα φωτα νερα τηλεφωνα).
    αν δεν ειχαν γινει και τα κουμαντα απο νωρις θα ειχαμε σοβαροτερο προβλημα πιστεψε με.
    στα υπολοιπα συμφωνω με τον POE.
    οσο για το παραπονο που βγαζεις για την αντιδραση μας.
    προσωπικα μιλωντας, επειδη εχω βαρεθει να ακουω "καλοπροαιρετες" κριτικες, φορτωνω. πιστεψε με καταλβαινω πολυ καλα απο τον τροπο που μιλαει ο καθεις αν το λεει με την καλη ή με την κακη εννοια. στο γραπτο εδω ειναι ποιο δυσκολο, αλλα 9/10 ειναι το ιδιο.
    κανεις δεν διεκδικει το αλαθητο. αλλα την κριτικη και τις παρατηρησεις τα κομματικα μελη τα κανουν στην οργανωση τους και τα μη μελη στις απειρες μαζωξεις που κανουν οι κομματικες οργανωσεις. εκει τα λεμε ολα και επωνυμα.
    πες μου αλλο κομμα που δινει στον δημοσιο διαλογο τις θεσεις του συνεδριου 4 μηνες πριν στην δημοσιοτητα, δινοντας την δυνατοτητα στον οποιδηποτε να πει την γνωμη του; καταρχην ΕΧΕΙ θεσεις.
    αν θες και αλλα απο την ΑΒ (οχι βασιλοπουλος) γιατι την αγνοεις, επανερχομαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.