30 Δεκεμβρίου 2012

Το φαινόμενο αντικομμουνισμός, στοχασμός πάνω στην κριτική που αντιμετωπίζουμε ως κομμουνιστές(μέρος Β).


Όσο τους "τσιτώνεις" τόσο μας πορώνεις!


Το πρώτο μέρος εκεί

Πέρασαν μέρες από τότε που έγραψα το πρώτο μέρος αυτού του άρθρου και πραγματικά έχω ξεχάσει πως ήθελα να συνεχίσω. Είχα πάρει και κάποιες σημειώσεις στο word αλλά το έκλεισα χωρίς να σώσω το έγγραφο και έτσι χάθηκαν. Και μιας και έχω ξεχάσει τι ήθελα να γράψω, θα ασχοληθώ με ένα ζήτημα από αυτά τα οποία "παίζουν" πολύ τώρα τελευταία. Όχι δεν θα πιάσω το θέμα των απολύσεων στην "Τυποεκδοτική" διότι θεωρώ ότι το κομμάτι του διαλόγου που μπορούσε να γίνει στα blog έχει εξαντληθεί. Παρακαλώ επίσης τους αξιότιμους αναγνώστες να μην προβούν σε σχόλια του τύπου "τι θα γίνει με τους απολυμένους της Τ;" μιας και όλων μας οι απόψεις έχουν εκτεθεί σε πρόσφατα άρθρα. Σε τέτοια σχόλια το ξεκαθαρίζω από τώρα ότι δεν θα απαντήσω.

Ωραία, ξεμπερδέψαμε με τα προκαταρκτικά, μπορούμε να πάμε παρακάτω.

Διάβασα πριν λίγο στην "εφημερίδα των συντακτών" ένα άρθρο με τίτλο "ΚΚΕ, επανάσταση ή τίποτα". Στο συγκεκριμένο άρθρο ο συντάκτης Φώτης Παπούλιας, ειρωνεύεται ουσιαστικά τον Ελισαίο Βαγενά, απεσταλμένο του ΚΚΕ σε διήμερο σεμινάριο στη Μόσχα με θέμα «Το διεθνές κομμουνιστικό κίνημα σήμερα και αύριο», επειδή δεν έβαλε νερό στο κρασί του. Πάμε να δούμε 1 - 1 κάποια κομμάτια του άρθρου.

" Στη διαπίστωση του προέδρου του Κ.Κ. Ρωσικής Ομοσπονδίας Γκ. Ζιουγκάνοφ ότι «η παγκόσμια αριστερή στροφή είναι σχεδόν αναπόφευκτη», ο Ελ. Βαγενάς είχε έτοιμη την απάντηση: «Η επίθεση του κεφαλαίου είναι ισχυρή και ενιαία… στο έδαφος του καπιταλισμού δεν μπορούν να ικανοποιηθούν οι λαϊκές ανάγκες, αυτόν τον στόχο της επίθεσης στα δικαιώματα της εργατικής τάξης τον υλοποιούν με συνέπεια οι δυνάμεις που διαχειρίζονται τον καπιταλισμό και την κρίση του, ανεξάρτητα από τη μορφή διαχείρισης»."

Τι είπε ο Βαγενάς εκτός από το ότι όλες αυτές οι "αριστερές στροφές" και εκείνοι που τις εκπροσωπούν, όσο αναζητούν φιλολαϊκές λύσεις μέσα στο καπιταλιστικό σύστημα, αν υποθέσουμε ότι αναζητούν κάτι τέτοιο, είναι καταδικασμένες είτε να αποτύχουν και να συμβιβαστούν, είτε εξαρχής κοροϊδεύουν τον κόσμο. Η παραμύθα της "αριστερής στροφής" άλλωστε έπαιξε πολύ και στην χώρα μας, φωτογραφίζοντας όσοι την επικαλούνταν την άνοδο του Σύριζα και παράλληλα αγνοώντας την άνοδο άλλων δυνάμεων, όπως η Χ.Α, οι ΑΝ.ΕΛΛ κλπ. Άραγε σε αυτήν την "αριστερή στροφή" υπολογίστηκε η "προσαρμογή" των λόγων και των έργων του Σύριζα στις επιταγές της Ε.Ε. Ότι δηλαδή από τον "αντιμνημονιακό" Σύριζα με το επαναστατικό προσωπείο προεκλογικά, περάσαμε στον ξεκάθαρα διαχειριστικό Σύριζα του 27% μετεκλογικά που μιλάει πλέον για μεταρρυθμίσεις και φιλοξενεί όλους τους κουτσούς στραβούς του αγίου Πασόκ(για να μην παρεξηγηθώ, το στραβούς δεν το λέω αναφερόμενος στην αναπηρία του Κουρουπλή). Και βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε την κατάντια όλων εκείνων των "σοσιαλιστικών" μοντέλων τύπου Αργεντινής, αλλά και τις ξέφρενες εκδηλώσεις χαράς και πανηγυρισμού για την αισιοδοξία που έφερνε αριστερή στροφή στα σπλάχνα της Ευρώπης, υπονοώντας την εκλογή Ολλάντ(το ευρωπαϊκό δίπολο καλός Ολλάντ κακιά Μέρκελ). Τέτοιες αριστερές στροφές αλήθεια θα έπρεπε να ενθαρρύνουμε για να σας αρέσουμε κύριε Παπούλια;

Και προς επιβεβαίωση ότι ο Παπούλιας τέτοιες ακριβώς, και χειρότερες, στροφές εννοεί, γράφει παρακάτω:

" Το πεδίο ήταν πλέον ελεύθερο για τον Ελ. Βαγενά, ο οποίος κυριολεκτικά δεν άφησε τίποτα να πέσει κάτω, επισημαίνοντας προς τους συνομιλητές του: «Χρειάζεται προσοχή, πρόκειται για μεθοδευμένη, σχεδιασμένη προσπάθεια παραπλάνησης των λαών… ευθύνεται το σύστημα που στηρίζεται στην εξουσία των μονοπωλίων και στην καπιταλιστική ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής».

Τι και αν ο Γκ. Ζιουγκάνοφ προσπάθησε να μιλήσει για τους ρυθμούς ανάπτυξης της Κίνας και του Βιετνάμ, για την ανερχόμενη οικονομία της ομάδας των BRICS, τι και αν τόλμησε να πει ότι «ψάχνουν να βρουν λύση μέσα από αριστερές λύσεις ακόμα και ο Ομπάμα και η ενωμένη Ευρώπη», η κριτική που του ασκήθηκε από τον Ελληνα κομμουνιστή αντιπρόσωπο ήταν καταλυτική."

Η πλάκα είναι ότι η Κίνα, αν αυτό που γινόταν εκεί είχε καμιά σχέση με πραγματικό σοσιαλισμό, θα ήταν στο στόχαστρο του Παπούλια και θα μίλαγε για ανθρωποφαγίες, για ανελευθερία, για εκτελέσεις αντιφρονούντων κλπ, τώρα που διαθέτει μάλλον το πιο βάρβαρο είδος καπιταλισμού στον πλανήτη, θα έπρεπε, κατά τον Παπούλια πάντα, να την έχουμε ως πρότυπο ανάπτυξης εμείς οι κομμουνιστές, αφού το είπε και ο Ζιουγκάνοφ. Βέβαια μας δίνει και ως εναλλακτική τον Ομπάμα, τον μεγάλο αυτό μαρξιστή που σταμάτησε όλους τους πολέμους, τα βασανιστήρια, τα λευκά κελιά, απέσυρε τους κατοχικούς στρατούς και βρήκε σπίτι και δουλειά σε όλους τους άνεργους και τους άστεγους των Η.Π.Α. Άμα θέλουμε ωστόσο κάτι πιο εξωτικό, υπάρχουν και άλλες χώρες στους B.R.I.C.S, αναμφίβολα σοσιαλιστικές, όπως για παράδειγμα η Βραζιλία με τις πατροπαράδοτες φαβέλες(χώρα σύμμαχος μας μετά την παρέμβαση Αλέξη), αλλά και η Ινδία στην οποία όταν διαπράτεται ένας βιασμός τιμωρείται το θύμα και όχι ο θύτης, καλά πάμε.

" Κατέστησε δε σαφές πως «ως κόμμα αποκλείουμε το ενδεχόμενο της συμμετοχής μας σε αστικές κυβερνήσεις, ακόμη και αν αυτές λέγονται “αριστερές” ή “πατριωτικές”, γιατί μετά από επισταμένη μελέτη έχουμε καταλήξει πως δεν υπάρχουν ενδιάμεσα στάδια μεταξύ καπιταλισμού και σοσιαλισμού».

Αρα, με λίγα λόγια, ή επανάσταση ή τίποτα και αφού οι εκπρόσωποι των άλλων κομμάτων τάσσονται υπέρ των «σταδίων», ο Ελ. Βαγενάς θα πρέπει να αισθάνθηκε ως ο τελευταίος των μοϊκανών της κομμουνιστικής ορθοδοξίας."

Εμ, τι να κάνουμε, δύσκολο να το χωνέψετε κύριε Παπούλια, αλλά υπάρχουμε και εμείς, οι ορθόδοξοι κομμουνιστές, που αντιστεκόμαστε στο κλέψιμο της Γής μας από τους εισβολείς. Και όταν λέω Γης, δεν το εννοώ με την παραδοσιακή έννοια αλλά κάνω αναγωγή στην εργατική μας δύναμη, την οποία δεν μας αρέσει να τη χαρίζουμε ή να την μετατρέπουμε σε όπλο ενάντια σε άλλους λαούς. Βλέπετε εμάς τα πρότυπα μας δεν είναι η κίνα της απανθρωπιάς ούτε η Βραζιλία της εγκληματικότητας και η Ρωσία της εκρηκτικής ανισοκατανομής πλούτου, δεν απονείμουμε Νόμπελ ειρήνης στον Ομπάμα για το θεάρεστο του έργο ούτε και πουλάμε τα παιδιά μας όπως κάνουν στην Ινδία. Εσάς που σας αρέσει μια τέτοιου είδους "αριστερή στροφή", μπορείτε μέσα από τη στάση που κρατάτε στα άρθρα σας να τους υποστηρίζετε όλους εκείνους, σας συνιστώ δε να το πασπαλήσετε την επόμενη φορά και με ολίγη αραβική άνοιξη, έτσι για το άρωμα. Λαμβάνοντας τα οι ΚΚΕδες υπόψη όλα τα παραπάνω, επιλέγουμε να είμαστε επαναστατικό κόμμα, σε πείσμα όλων τον ομοϊδεατών σας που θα μας προτιμούσαν να ήμασταν ένα κόμμα του τίποτα.

" Και το καλύτερο ήρθε στο τέλος: «Η κατάκτηση επαναστατικής στρατηγικής και τακτικής είναι μονόδρομος… είναι υπόθεση εκείνων των Κ.Κ. που αντιτάσσονται στην οπορτουνιστική διάβρωση και υπερασπίζονται την ταξική πάλη μέχρι το τέλος, που παλεύουν για τη σοσιαλιστική προοπτική».

Για την Ιστορία, στο σεμινάριο πήραν μέρος εκπρόσωποι των Κ.Κ. Βιετνάμ, Κ.Κ. Βραζιλίας, Κ.Κ. Ινδίας, Κ.Κ. Κίνας, Κ.Κ. Κούβας, λιβανικού Κ.Κ., Κ.Κ. Ουκρανίας, πορτογαλικού Κ.Κ., Κ.Κ. Ρωσικής Ομοσπονδίας, Κ.Κ. Τσεχίας – Μοραβίας, με τους οποίους, όπως προκύπτει, ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ μάλλον διαφώνησε σε όλα…"

Η αλήθεια είναι πως δεν ξέρω τι θέση πήραν τα άλλα Κ.Κ στο διήμερο και πόσο κοντά η μακριά είναι οι θέσεις τους από τις δικές μας, ο αρθρογράφος πάντως έδωσε το στίγμα του για το ποιά Κ.Κ προτιμάει, εκείνα της "αριστερής στροφής" που φέρνουν ως παράδειγμα προς μίμηση τον Ομπάμα και την Ινδία. Και είμαι επίσης σίγουρος ότι η ιδεολογική επιρροή που προσπαθεί να ασκήσει το τιμημένο Κ.Κ.Ε στα υπόλοιπα Κ.Κ, έστω και αν πολλά είναι Κ.Κ. μόνο κατ όνομα, κάνει τον κύριο Παπούλια, αλλά και όσους σκέφτονται όπως εκείνος, να χάνουν τον ύπνο τους.

Μονό να θυμάστε κύριε Παπούλια ότι σε αυτό το άρθρο μας κατακρίνετε για την υπερβάλλουσα επαναστατικότητα μας, μην ξεχαστείτε και αύριο μεθαύριο γράψετε άλλο άρθρο για να μας κάνετε επίθεση απο τα αριστερά και να μας κατηγορήσετε ως συμβιβασμένους.




Επιμύθιο

Ο λόγος που ασχολήθηκα με το συγκεκριμένο άρθρο είναι ότι σε αυτό φαίνεται ξεκάθαρα τι ακριβώς εννοούν όλοι εκείνοι που μιλούνε για τον "σοσιαλισμό του εφικτού". Οι εν λόγω κύριοι δεν είναι τίποτα άλλο από απολογητές του καπιταλισμού που χρυσώνουν το χάπι για να ξεγελάσουν τον λαό. Δεν έχουν πρόβλημα να επικαλεστούν εύκολες και γρήγορες λύσεις μέσα απο αραβικές ανοίξεις, θαύματα αργεντινέζικα, αμερικάνους και ευρωπαίους σοσιαλιστές προέδρους, και αρχ...α καλαβρέζικα(ας μου συγχωρεθεί η έκφραση), πουλώντας στην πραγματικότητα φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Και πάντα, μα πάντα, το ζήτημα της επανάστασης, και της ανατροπής, το μεταθέτουν μεταξύ δευτέρας και τρίτης παρουσίας ως κάτι ουσιαστικά ανέφικτο. Το αν είναι η ανατροπή εφικτή ή όχι εξαρτάται καθαρά από το αν ο λαός συνεχίζει να ακούει και να πιστεύει όλους αυτούς, κάνοντας κουπί και υπομένοντας τις βουρδουλιές μέχρι να τον ξεσαβουρώσουν τελικά στον παγωμένο ωκεανό ή αν αρχίζει να δείχνει εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του, αποφασίσει τι θέλει, και ορμήξει να το κατακτήσει.

Λαγωνικάκης Φραγκίσκος(Poexania)

Τέλος Β μέρους

12 σχόλια:

  1. Μ'αρέσει που όλοι αυτοί κάνοντας κριτική στο ΚΚΕ λένε ότι το ΚΚΕ είναι υπέρ της δευτέρας παρουσίας του σοσιαλισμού αντί να ασχοληθούν με τα άμεσα προβλήματα. Ενώ είναι οι ίδιοι που μεταθέτουν τον σοσιαλισμό στην δευτέρα παρουσία για να πάρουν θέσεις στην αστική διαχείριση. Αγνοώντας ουσιαστικά ότι πρέπει να ανατρέψεις τον καπιταλισμό για να μπορέσεις να δώσεις μια συνολική και ουσιαστική λύση του προβλήματος και όχι μια πρόσκαιρη ανακούφιση. Είναι τραγικοί..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προς το παρον δυστυχως οι λαοι τους επιβεβαιωνουν, φοβουμαι εχει ακομα να χυθει καμποσο αιμα στο αυλάκι της ιστορίας μέχρι να πάρουμε μπρος. Μαλλον οι λαοι οντως περιμενουν πρωτα να ζησουν αποκαλυπτικες καταστασεις πριν το παρουν αποφαση οτι αυτό "ειναι ο καπιταλισμος ηλιθιε".

      Εμεις μεχρι τοτε βεβαια δεν στεκομαστε με σταυρωμενα τα χερια, η δουλεια που κανουμε σημερα, και αυτη που εχουν κανει οι κομμουνιστες μεχρι τωρα, ειναι παρακαταθηκη για το αυριο

      Διαγραφή
  2. Ωραίοι είσαστε έχετε αδελφικούς συντροφικούς δεσμούς με τη μαφιόζικη ηγεσία του ΚΚ Κίνας και στη χώρα σας βρίσκεστε σε εμφύλιο με τα κόμματα της ελληνικής Αριστεράς! Ρε που πάμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Marmaras, δεν τα αφήνεις τα σάπια! Η γραμμή του ΚΚ Κίνας έχει την ίδια φιλοσοφία με αυτή του ΣΥΡΙΖΑ. Το ΚΚΕ κάνει ανοιχτά κριτική τονίζοντας ότι στην Κίνα έχει καπιταλισμό! Αποκαλύπτει την πολιτική του ΚΚ Κίνας. Άλλοι χρησιμοποιούν την Κίνα σαν πρότυπο, αυτοί που ψάχνουν τον πολυπολικό κόσμο, δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ και τα κόμματα που σχετίζεται! Τι ίδιες μπαρούφες λέτε για το ΚΚ Ιράκ. Δηλαδή ένα κόμμα που υιοθετεί όλη την οπορτουνιστική θεωρία, αρνείτε τον μ-λ. και έχει αποβάλλει τα σφυροδρέπανα. Η "Εποχή" το πρόβαλε ιδιαίτερα μια περίοδο! Το ΚΕΑ με το ΣΥΡΙΖΑ παίζει το πιο βρώμικο ρόλο στη διάβρωση Κ.Κ.
      kk

      Διαγραφή
    2. Βέβαια ένα κόμμα, επομένως και το ΚΚΕ, κρίνεται για τη στάση που κρατά στη χώρα του και όχι αν λέει βαρύγδουπα και επαναστατικές φανφάρες για άλλα κράτη!
      kk

      Διαγραφή
    3. παρακολουθεις το μπλογκ, τσουπ πετας και απο καμια κοτσανα..Προφανως αγνοεις τα παμπολλα δημοσιευματα του "Ρ", τις επανηλλειμενες αναφορες του Κομματος για την καπιταλιστικη παλινορθωση στην Κινα, τις σχεσεις εκμεταλευσης και αλλα πολλα, και μαλλον αγνοεις οτι ο ΣΥΡΙΖΑ αναζητα-αν δεν εχει βρει ηδη-αλλου "πορτοκαλιες" που κανουν πορτοκαλια, δηλαδη αλλες "κυβερνωσες αριστερες" που διαχειριζονται με τον καλυτερο τροπο τον καπιταλισμο....ε ρε την καταντια σας να λες αγαπητε....του ΣΥΡΙΖΑ δηλαδη για να μην παρεξηγηθω

      Διαγραφή
    4. Αφού δεν ξέθαψε ο μαρμαράς και το συλλυπητήριο τηλεγράφημα που στείλαμε στο ΚΚ Κορέας για τον Κιμ, πάλι καλά να λέμε. Αχ αυτές οι επιθέσεις "φιλίας" από τους διασπαστές που κόπτονται για την ενότητα του "κινήματος"...

      - Άρης

      Διαγραφή
    5. Ισως κανουν και διαγωνισμο για το πιο ασχετο σχολιο, κανεις δεν ξερει

      Διαγραφή
  3. @ Poe

    Λες στο επιμύθιό σου:

    "...εκείνοι που μιλούνε για τον "σοσιαλισμό του εφικτού". Οι εν λόγω κύριοι δεν είναι τίποτα άλλο από απολογητές του καπιταλισμού που χρυσώνουν το χάπι για να ξεγελάσουν τον λαό".

    Αν ήταν απλά απολογητές τού καπιταλισμού, θιασώτες τους φανεροί, θα έλεγα: αυτό υποστηρίζουν οι άνθρωποι κι απ' τη μεριά τους καλά κάνουν.

    Όμως, όλοι αυτοί οι δήθεν... Οι δήθεν αντικαπιταλιστές, οι ...Αριστεροί της καπιταλιστικής σαβούρας,
    κατ' εμέ είναι χαφιεδοπράκτορες του καπιταλισμού. (Εξαιρώ τούς φτωχούς και πάμφτωχους παραπλανημένους που πάνε και τους ψηφίζουν αδυνατώντας ν' αποβάλουν τις αυταπάτες τους).

    Εντεταλμένοι προβοκάτορες είναι στην υπηρεσία των μονοπωλίων, με αποστολή τη διαστρεύλωση των θέσεων, της πολιτικής, των αγώνων τού ΚΚΕ και του κάθε επαναστατικού κόμματος όπου γης. Αντιλαμβάνεσαι ότι δεν αναφέρομαι μόνο στους ντόπιους ...δήθεν.

    Άποψή μου λοιπόν είναι, πως όποιος πολεμά το ΚΚΕ επειδή δεν δέχεται να γίνει βρακολάστιχο του καπιταλισμού, π.χ. ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚΟΣΥΡΙΖΑ, ΣΥΡΙΖΟΑΝΤΑΡΣΥΑ ΚΛΠ,
    είναι χαφιεδοπρακτοροπροβοκάτορας τού μεγάλου κεφαλαίου. Τίποτα λιγότερο!!!

    Τώρα, αν αμείβεται αδρά για τις βρώμικες υπηρεσίες του ή τον έχουν πιάσει κορόϊδο και τον ξεπετάνε με κάνα μισθουλάκο, δε μ' απασχολεί.
    Η βρωμιά είναι βρωμιά και η μπόχα της δεν εξαρτάται απ' το πόσο εξαγοράζεται ο κάθε ...βρωμιάρης.

    Επί τού θέματος δε για τη συνάντηση των ΚΚ στη Μόσχα, ενημερώθηκα λεπτομερώς απ' το Ριζοσπάστη. Ξέρεις τι μού 'ρθε να κάνω ολοκληρώνοντας εκείνην την ανάγνωση; Να σηκωθώ και να φωνάξω: ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ!!!
    Κι αν δεν βρισκόμουν στην αίθουσα αναμονής ενός νοσοκομείο, θα το είχα κάνει.

    ΑΝΕΡΓΟΣ και ΑΦΡΑΓΚΟΣ











    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χε χε, συμφωνοι:)
      Παντως στο αρθρο αυτο φαινεται καθαρα που τος πονει και που τους σφαζει

      Διαγραφή
  4. Και περαστικα στην περιπτωση πυο ηταν καποιος συγγενης σου αρρωστος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.