23 Δεκεμβρίου 2012

Όταν ο εργατικός αγώνας κάνει κριτική στο ΚΚΕ, αχνοφαίνεται ο οπορτουνισμός

Ένα άρθρο στον γνωστό πλέον Εργατικό Αγώνα καταλήγει:

"Μπορούμε να ξεπεράσουμε εμπόδια και τρικλοποδιές που δυστυχώς μπαίνουν στην ανάπτυξη ενός τέτοιου κινήματος από τις αριστερές δυνάμεις κυρίως από την φιλοευρωπαϊκή και προσφάτως και φιλοαμερικανική πολιτική του προετοιμαζόμενου να κυβερνήσει ΣΥΡΙΖΑ αλλά και εσχάτως και από το ΚΚΕ, που έχει βγάλει από το στόχαστρό του τον ιμπεριαλισμό, έχει σβήσει απ’ τις διακηρύξεις έστω και μια τυπική αναφορά στην πάλη για την ειρήνη ακολουθώντας μια σεχταριστική πολιτική όπως καταγράφεται και στις θέσεις και το σχέδιο προγράμματος για το 19ο Συνέδριό του και με τα οποία θ’ ασχοληθούμε σε επόμενο κείμενο".


Αναφέρει κατά λέξη δηλαδή πως το ΚΚΕ έχει βγάλει από το στόχαστρο του τον ιμπεριαλισμό, ακολουθώντας σεχταριστική πολιτική και μπλα μπλα οι γνωστές ιστορίες για αγρίους..

Χωρίς να υπάρχει διάθεση απάντησης σε τέτοια κριτική, θα βάλω τι γράφει ο αρθρογράφος πριν τον επίλογο.

"Στην κατεύθυνση αυτή χρειάζεται να τεθούν σε συζήτηση και δράση συγκεκριμένοι αντιιμπεριαλιστικοί στόχοι πάλης, που θα συσπειρώνουν ευρύτερες δυνάμεις, την πλειοψηφία του ελληνικού λαού, και κυρίως την εργατική τάξη, τη νεολαία, τα μικροαστικά στρώματα της πόλης και της υπαίθρου, τις γυναίκες, τη διανόηση και τους καλλιτέχνες. Αυτοί οι στόχοι πάλης και συσπείρωσης των εργαζομένων και της νεολαίας χρειάζεται να υπηρετούν σε γενικές γραμμές ένα συνεκτικό πλαίσιο αρχών και επιδιώξεων προς όφελος της πλειοψηφίας του ελληνικού και της πολιτική, οικονομικής και κοινωνικής του ελευθερίας και ανεξαρτησίας από τους ντόπιους και διεθνείς μονοπωλιακούς ομίλους και τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις."


Μάλιστα.. Για να δούμε και τους στόχους.. 

"Πιο συγκεκριμένα:

Α) Να αναπτυχθούν αγώνες, πρωτοβουλίες, δραστηριότητες πολύμορφες που θα προβάλλουν την ανάγκη της αντίστασης και του συστηματικού οργανωμένου αγώνα κατά των ιμπεριαλιστικών συμφωνιών, που καταπατούν τα διακηρυγμένα κυριαρχικά δικαιώματα των λαών, νομιμοποιούν αλλαγές συνόρων, στηρίζουν στρατιωτικές επεμβάσεις, που μετατρέπουν τη χώρα μας σε ενεργό σύμμαχο του ιμπεριαλισμού σε βάρος των γειτονικών λαών, κατά της παγκόσμιας ειρηνικής συμβίωσης και συνεργασίας.
Β) Που θα δυναμώνουν την πάλη κατά του ΝΑΤΟ, κατά των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, των πυρηνικών όπλων, των δυνάμεων ταχείας επέμβασης, που στόχο έχουν τους λαούς, τα κινήματα, το δικαίωμα κάθε λαού να επιλέγει το δρόμο ανάπτυξης για τη χώρα του. Η αποδέσμευση της χώρας από την EE, το NATO να γίνει στόχος του ελληνικού λαού, στον κοινό αγώνα με όλους τους λαούς για να διαλυθεί ο στρατιωτικοπολιτικός αυτός οργανισμός, όπως και κάθε ιμπεριαλιστικός οργανισμός.
Γ) Για σταθερή και ανειρήνευτη πάλη για να απομακρυνθούν από την Ελλάδα οι αμερικανικές και NATOικές εγκαταστάσεις που μετατρέπουν τη χώρα μας σε κέντρο πολεμικών και κατασκοπευτικών επιχειρήσεων κατά γειτονικών λαών.
Δ) Με αγώνα κατά της δράσης των μυστικών υπηρεσιών και των πολυπλόκαμων μηχανισμών τους, που αποτελούν μοχλούς επίθεσης κατά του προοδευτικού κινήματος, κατά των αντιιμπεριαλιστών αγωνιστών και διαβρώνουν και υπονομεύουν την πολιτική και κοινωνική ζωή.
Ε) Με δράση κατά των υπέρογκων εξοπλιστικών προγραμμάτων, που τα πληρώνει ο ελληνικός λαός, ενώ μεγάλο μέρος τους δεν αφορά την πραγματική άμυνα της χώρας. Εναντίωση στο θεσμό του επαγγελματικού στρατού που συνεχώς αναπτύσσεται και διευρύνεται με στόχο να χρησιμοποιείται και σε αποστολές έξω από τα σύνορα της χώρας κατά των λαών άλλων χωρών και κατά του λαϊκού κινήματος στο εσωτερικό της χώρας.
ΣΤ) Ενεργητικά στο πλευρό κάθε λαού ή μειονότητας (εθνικής, γλωσσικής, θρησκευτικής, πολιτιστικής) που διεκδικεί τα δικαιώματά της. Οι μειονότητες μπορούν και πρέπει να αποτελέσουν γέφυρες φιλίας ανάμεσα στους λαούς.

Όπως καταλάβατε αυτός είναι ο ιμπεριαλισμός..
Τι οικονομίες τώρα και μονοπωλιακοί καπιταλισμοί!

Ας δούμε και τα αιτήματα τώρα (τα μη σεχταριστικά)

"Μια τέτοια συσπείρωση θα μπορούσε σήμερα να δημιουργηθεί με την ανάπτυξη κινηματικών πρωτοβουλιών γύρω από τα παρακάτω αιτήματα και διεκδικήσεις:


  • Πάλη ενάντια στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ με στόχο την αποδέσμευση της Ελλάδας από αυτούς τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς
  • Να σταματήσει τώρα η υλοποίηση κάθε συμβατικής υποχρέωσης της χώρας μας με το ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ και την ΕΕ, που μετατρέπει την Ελλάδα σε ορμητήριο εναντίον της Συρίας και του Ιράν. Καμία χρήση της βάσης της Σούδας κατά των λαών της περιοχής. Να κλείσει τώρα
  • Να κλείσουν όλες οι βάσεις και τα στρατηγεία του ΝΑΤΟ και της ΕΕ σε Λάρισα Θεσ/νικη, Άκτιο και Άραξο.
  • Σταμάτημα τώρα όλων των στρατιωτικών ασκήσεων των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων με το Ισραήλ και να καταργηθούν όλες οι συμφωνίες στρατιωτικής συνεργασίας με τους τρομοκράτες της Μέσης Ανατολής δολοφόνους του Παλαιστινιακού λαού.
  • Καμιά συμμετοχή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τυχοδιωκτισμούς του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. Επιστροφή όλων των Ελλήνων στρατιωτικών, αστυνομικών που βρίσκονται εκτός συνόρων σε δυνάμεις κατοχής, σε ιμπεριαλιστικές αποστολές και σε ΝΑΤΟϊκές βάσεις και διοικήσεις.
  • Όχι στη ΝΑΤΟποίηση του Αιγαίου. Καμία παραχώρηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας. Να ακυρωθούν όλες οι δεσμεύσεις των ελληνικών κυβερνήσεων σε ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ σε ότι αφορά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, το Αιγαίο, το Κυπριακό και την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.
  • Ανατροπή του Μνημονίου και εξασφάλιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας και της οικονομικής, κοινωνικής, πολιτιστικής ανάπτυξης του λαού μας και της προστασίας του περιβάλλοντος.
  • Απαγόρευση των πυρηνικών, χημικών, βιολογικών όπλων και όλων των μέσων μαζικής καταστροφής, πρώτ’ απ’ όλα των μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων. Όχι στην εγκατάσταση των βάσεων της λεγόμενης «Αντιπυραυλικής Άμυνας» στην Ευρώπη, που προωθούν οι ΗΠΑ, απόκρουση κάθε ενδεχόμενου χρήσης του Αιγαίου για την ενίσχυσή της.
  • Αλληλεγγύη στο λαό της Κύπρου για τον τερματισμό της κατοχής, για λύση του Κυπριακού που θα εξασφαλίζει το ενιαίο της Κυπριακής Δημοκρατίας στη βάση δικοινοτικής –διζωνικής Ομοσπονδίας με διεθνή προσωπικότητα και μια ιθαγένεια.
  • Αλληλεγγύη στον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού, ενάντια στην Ισραηλινή κατοχή για Παλαιστινιακό ανεξάρτητο κράτος, στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.Με αυτό το πλαίσιο δράσης είναι δυνατό να υπάρξει κινητοποίηση των λαϊκών μαζών ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τους άδικους πολέμους, να ενισχυθεί η πάλη για την ειρήνη. Με πρωτοβουλίες σε κεντρικό επίπεδο κινημάτων, προσωπικοτήτων, μαζικών φορέων της εργατικής τάξης, της νεολαίας, των γυναικών, αλλά και σε κάθε συνοικία, πόλη, χωρίο να υπάρξει αναζωογόνηση των επιτροπών ειρήνης και δημιουργία νέων που θα συσπειρώνουν στις γραμμές τους πλατιά και μαζικά όσους και όσες θέλουν να βάλουν φραγμό στον πόλεμο και στον ιμπεριαλισμό".


Με αυτό το πλαίσιο και τα αιτήματα τον φάγαμε τον ιμπεριαλισμό..
Πως δεν πρότεινε να ονομαστούμε και αντιπολεμική κίνηση για να δέσει το γλυκό!

Τελικά τι είναι ιμπεριαλισμός;



Πηγη: Red River

55 σχόλια:

  1. Καλά τα λέει ο "εργατικός αγώνας"
    Σωστή η κριτική του στο ΚΚΕ.

    Τωρα τον Λένιν τι τον έβαλες συντροφε;

    Αν ριξεις μια ματιά στον "Αριστερισμό" καθε παράγραφος δειχνει τις σημερινες επιλογες της ηγετικης ομάδας του ΚΚΕ με τόση ακρίβεια μάλιστα που λες και το βιβλίο γράφτηκε για το ΚΚΕ.
    Η τυφλή στηριξη ηγεσιών οδηγησε το ΚΚΕ σε τραγικές στιγμές.
    Τα λάθη ΠΑΝΤΑ τα κάνανε οι ηγεσίες και ποτέ τα μέλη!.
    Ηγεσια ηταν ο Χαρίλαος, ηγεσία ηταν και ο Φαράκος!
    Στελεχος ηταν ο Ανδρουλάκης αλλά και ο Κάππος!!.

    Οταν το Κόμμα πήγαινε να πάρει λάθος δρόμο ο Κάππος, αυτός ο ΓΙΓΑΝΤΑΣ-ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ, δεν μάσησε τα λόγια του, ΜΙΛΗΣΕ όπως αρμόζει σε Κομμουνιστή και αυτό ΒΟΗΘΗΣΕ το Κόμμα!.

    Επιτέλους ας μάθουμε να κρίνουμε με Μαρξιστικά - ΛΕΝΙΝΙΣΤΙΚΆ ΚΡΙΤΉΡΙΑ το Κόμμα

    Το Κόμμα μας υπέστη ήττα και όποιος δεν το βλέπει, ειτε εθελοτυφλεί, είτε είναι αριστερός- "Ανδρουλάκης".

    Ο "εργατικός αγώνας" δινει κατευθύνσεις και ορθώς πραττει, ας δούμε με κριτική ματιά τις απόψεις του, βοηθάνε παρά κάνουν ζημιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ο ε. α. δίνει κατευθύνσεις.. Σωστό !! για ποίους.. δεν απάντησες !!
      Αν κάνεις το κόπο (που νομίζω δέν θα το κάνεις) κ διαβάσεις την απάντηση που έδωσε με τίτλο "αν είστε ΚΚΕ " !! εκεί του ξέφυγε... κ γράφει για τα παλαικά μέτωπα του 20ου αιώνα..!! Δυστυχώς για Σας τους φραξιονιστές... δέν ζούμε το '36 κ ο Σκλάβαινας κ ο Σοφούλης έχουν πεθάνει για να Τα Ξαναφτιάξουμε !!! Διονύσης

      Διαγραφή
  2. Ρε Ανώνυμε, δεν πας να παίξεις πουθενά αλλού; Π.χ. σε κάποιο blog που στηρίζει το ΣΥΡΙΖΑ... ή ακόμα και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ...Γιατί υπάρχει ένα προβληματάκι για εσένα. Πολλοί που παρακολουθούν το Redflyplanet, όλο και κάτι έχουν διαβάσει από Μάρξ και Λένιν, ειδικά τον "Αριστερισμό" και για τον Ιμπεριαλισμό. Για αυτό το λόγο μην κάνεις τον κόπο και γελοιοποιήσε με σάχλες που εφευρίσκουν τα επιτελεία του "Βήματος" και του ΣΥΡΙΖΑ! Γνωρίζουμε και καταλαβαίνουμε, για αυτό δεν παρασυρόμαστε από αντιΚΚΕ ομαδούλες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όσο για αυτό το παραμυθάκι περί ηγεσίας και μελών είναι τόσο παλιό όσο και ο οπορτουνισμός...Λοιπόν αφησέ το! Δεν πιάνει. Αυτά είναι μόνο για κάτι κορόιδα που ανήκουν στο ΣΥΡΙΖΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμε ξέχασες μεταξύ άλλων να αναφέρεις ότι μεταξύ των Ανδρουλάκηδων, υπήρχαν και οι Κοτζιάδες, οι ρούσηδες και οι Λαφαζάνηδες. Στο ΚΚΕ υπάρχει ιδεολογικοπολιτική ενότητα που εκφράζεται στην εν'οτητα ηγεσίας-βάσης γιατί είναι επαναστατικό κόμμα και όχι Λέσχη συζητήσεων μικροαστικού αγώνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  5. "Γνωρίζουμε και καταλαβαίνουμε, για αυτό δεν παρασυρόμαστε από αντιΚΚΕ ομαδούλες."

    Σώπα ! βαζουμε απέναντι οριοθετώντας την αντίθετη άποψη στο ΣΥΡΙΖΑ και στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ και "καθαρίσαμε", τέτοιο επίπεδο !

    τι σε κάνει ω, τρισμέγιστε επαναστάτη να πιστευεις ότι δεν ειμαι ΚΚΕ;, ε;

    μήπως επειδη εσυ δεν βλέπεις "πέρα απ' τη μύτη σου" και "σηκώνεις το χεράκι" στην ΟΒ λέγοντας το "ναι" σου σε κάθε εισήγηση, νόμισες ότι είναι όλοι σαν και σενα; ε;

    "Όσο για αυτό το παραμυθάκι περί ηγεσίας και μελών είναι τόσο παλιό όσο και ο οπορτουνισμός...Λοιπόν αφησέ το! Δεν πιάνει. Αυτά είναι μόνο για κάτι κορόιδα που ανήκουν στο ΣΥΡΙΖΑ."

    ώστε εσυ δεν εισαι "κορόιδο"!! ενω όλοι οι υπόλοιποι που δεν συμφωνούν μαζί σου τελικά ειναι κορόιδα!. "Φάνηδες" υπήρξαν και θα υπάρχουν πάντα στο ΚΚΕ, το ζήτημα είναι πότε θα ξεσκεπαστούν.

    "Ανώνυμε ξέχασες μεταξύ άλλων να αναφέρεις ότι μεταξύ των Ανδρουλάκηδων, υπήρχαν και οι Κοτζιάδες, οι ρούσηδες και οι Λαφαζάνηδες. Στο ΚΚΕ υπάρχει ιδεολογικοπολιτική ενότητα που εκφράζεται στην εν'οτητα ηγεσίας-βάσης γιατί είναι επαναστατικό κόμμα και όχι Λέσχη συζητήσεων μικροαστικού αγώνα"

    Αυτο που λες το εφαρμόζεις στην πράξη εσύ ο ίδιος θέλοντας να μιλάς με όσους συμφωνούν με σένα, προτρέποντας με παραπάνω:
    "Ρε Ανώνυμε, δεν πας να παίξεις πουθενά αλλού; Π.χ. σε κάποιο blog που στηρίζει το ΣΥΡΙΖΑ... ή ακόμα και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.."

    εφαρμόζεις λοιπόν τον "Λενινισμό" που λέει, "δεν αφήνουμε κανεναν να συζητά μαζι μας, πάντα συζητάμε μόνο με "δικούς" μας, δεν ανακατευόμαστε με άλλους" .. ε;

    κάτσε και συζήταγε με τους ομοιδεάτες σου και βάλε κωδικο εισόδου για μέλη της "λέσχης" σου .... "Λενινιστή"!!

    συ είπας !
    ....μεγάλε κομμουνισταρά !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όσον αφορά το ΚΚΕ δεν θα σταθώ και πολύ νομίζω είναι ευνόητο ότι το ΚΚΕ έχει εγκαταλείψει στην ουσία τον αντιιμπεριαλιστικό αγώνα και αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι θεωρεί πως ο όρος εθνική ανεξαρτησία δεν ανταποκρίνεται στις σημερινές συνθήκες. Χώρια που θεωρεί την αστική τάξη της Ελλάδας ανεξάρτητη (από πότε άραγε;)

    Τώρα για τον Εργατικό Αγώνα η αλήθεια είναι ότι δεν γνωρίζω τις θέσεις του και δεν γνωρίζω και το χώρο αυτό και ζητώ συγγνώμη γι' αυτό. Θα ψάξω πάντως το σάιτ του και θα διαβάσω τις θέσεις του και τις απόψεις του γιατί καλύτερα είναι να έχεις διαβάσει προσεκτικά τις θέσεις κάποιου πριν ασκήσεις ολοκληρωμένη κριτική έτσι το βλέπω εγώ τουλάχιστον. Γι'αυτό θα υποβάλω κάποια ερωτήματα καθώς και τις δικές μου απόψεις για να γίνει έτσι κουβέντα.

    Η πρόταση του Εργατικού Αγώνα είναι αποδέσμευση από ΕΕ-ΝΑΤΟ; Γιατί την ίδια θέση έχει και το ΚΚΕ. Κάνω λοιπόν την ίδια ερώτηση που κάνω και στο ΚΚΕ: Γιατί όχι έξοδος; Ή αποχώρηση; Το πάγιο αντιιμπεριαλιστικό σύνθημα ΕΞΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΕΕ-ΝΑΤΟ το υιοθετεί ο Εργατικός Αγώνας; Αν ναι γιατί δεν προβάλει αυτή την θέση, αυτό το αίτημα αντί της θολής αποδέσμευσης; Αν η αποδέσμευση είναι όντως έξοδος γιατί όχι ΕΞΩ λοιπόν; Είναι πιο σαφές και κατανοητό. Και πιο σωστό βέβαια. Είμαι υπέρ να φύγει η Ελλάδα από ΕΕ-ΝΑΤΟ τι πιο απλό; Ένα αυτό

    Δεύτερο:

    Η αποδέσμευση αυτή μπαίνει ως άμεσος στόχος για τον οποίο πρέπει τώρα να παλέψουμε; Γιατί λέει το κείμενο σε ένα σημείο: " Η αποδέσμευση της χώρας από την EE, το NATO να γίνει στόχος του ελληνικού λαού, στον κοινό αγώνα με όλους τους λαούς για να διαλυθεί ο στρατιωτικοπολιτικός αυτός οργανισμός, όπως και κάθε ιμπεριαλιστικός οργανισμός". Δηλαδή πρέπει να παλέψουν όλοι οι λαοί για την διάλυση ΕΕ-ΝΑΤΟ για να αποδεσμευτεί και η Ελλάδα; Αν δηλαδή ο ελληνικός λαός είναι έτοιμος να φύγει τώρα από την ΕΕ και δεν είναι οι υπόλοιποι λαοί και δεν μπαίνει ζήτημα διάλυσης της ΕΕ δεν πρέπει να το κάνουμε; Μπαίνει ως προϋπόθεση αυτό και γιατί; Γιατί αυτό είναι και ολίγον... τροτσκιστικό. Εγώ πχ το ρίχνω το αίτημα τώρα ΕΞΩ ΑΠΟ ΕΕ-ΝΑΤΟ χωρίς να υπάρχουν συνθήκες Λαϊκής Εξουσίας, διάλυσης της ΕΕ κλπ.

    Τρίτον:

    Ο Εργατικός Αγώνας εκφράζει την σωστή θέση ότι η αστική τάξη είναι εξαρτημένη, είναι ξενόδουλη (όπως υποστήριζε και ο Ζαχαριάδης και ο Μπελογιάννης, κομμουνιστές αληθινοί δηλαδή); Και αν ναι βάζει λοιπόν ως προϋπόθεση ότι για να υλοποιηθούν τα παραπάνω αιτήματα χρειάζεται ανατροπή της εξάρτησης και της υποτέλειας, της πολιτικής της ξενοδουλείας , αγώνας με λίγα λόγια για ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ και σύγκρουση με τους ιμπεριαλιστές και την ντόπια αστική ολιγαρχία για την ανατροπή αμφοτέρων;

    Αυτά και νομίζω είναι και πολλά για αρχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος23 Δεκεμβρίου 2012 10:23 μ.μ.

    Η Ελλάδα είναι ιμπεριαλιστική χώρα ναι ή όχι....?
    Έχουμε μονοπωλιακό καπιταλισμό ναι ή όχι....?

    Γιατί αυτά που αναφέρει ο "εργατικός" "αγώνας" είναι καλά αλλά σε επίπεδο "κάντε έρωτα και όχι πόλεμο"...

    Για την εξουσία κουβέντα... Άχνα για το κεφάλαιο και τους αστούς...
    Γιατί και μέρος του κεφαλαίου θέλει να φύγει απο την ΕΕ ή το ΝΑΤΟ και να κάνει άλλες συμμαχίες με Ρώσους, Κινέζους κτλ....
    Δεν μου λένε τίποτα αυτά τα αντιπολεμικά συνθήματα.... και ο Α. Παπανδρέου έξω το Νατο και οι βάσεις του θανάτου έλεγε.... Αλλά....!!!

    Όλο το κόψιμο σας είναι ότι το ΚΚΕ δεν λέει για αντιιμπεριαλιστικό μέτωπο αλλά για αντιμονοπωλιακό αντικαπιταλιστικό μέτωπο και το παραμύθι σας ότι η Ελλάδα είναι υπό κατοχή ότι είναι θύμα των υπερδυνάμεων και ότι εδω ο καπιταλισμός είναι ακόμα πίσω και άρα δεν μπορεί να υπάρξει ανατροπή του καταρρέει.
    Η ηγεσία του ΚΚΕ κρατάει την καλύτερη θέση με την οποία έχει ανοίξει η κουβέντα για την εργατική λαϊκή εξουσία.... Ενοχλεί το ξέρω, αλλά έτσι είναι.
    Και ένας κομμουνιστής όπου βρεθεί και σταθεί εκφράζει την θέση του κόμματος και ποτέ την προσωπική του. Αυτό το κάνει μέσα στα όργανα του κόμματος. Αλλιώς κάνεις αντικομματική δουλειά. Ότι έχεις να πεις για την ηγεσία πες το στο κόμμα και όχι RFP. Με την στάση σου βοηθάς τον αντίπαλο και όχι το κόμμα και το κίνημα. Το τι λέει ο καθένας μας έτσι πρέπει να το κρίνουμε.
    Αν όντος είσαι μέλος του κόμματος είσαι λάθος. Πές τα στην ΚΟΒ σου και όχι εδώ. Αλλιώς δεν διαφέρεις σε τίποτα απο τον Ανδρουλάκη και τους λοιπούς. Αν δεν είσαι μέλος του κόμματος περαστικά...
    Ότι και να κάνετε οπορτουνιστές η στρατηγική του ΚΚΕ για την ανατροπή και τον Σοσιαλισμό-Κομμουνισμό δεν αλλάζει...


    Α.Τ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η σχέση του ανώνυμου 23 Δεκεμβρίου 2012 10:23 με το κόμμα είναι ακριβώς η ίδια που έχει ο φάντης με το ρετσινόλαδο. Εντυπώσεις θέλει να προκαλέσει και το παίζει ταυτόχρονα σταλινικός. Αυτό φαίνεται και από τα γραπτά του εδώ αλλά και σε άλλη ανάρτηση που ήθελε τον Στάλιν να κρεμάει την ηγετική ομάδα του ΚΚΕ για παραδειγματισμό ενώ κριτήριο για την ορθότητα των θέσεων του ΚΚΕ έθετε το εκλογικό αποτέλεσμα. Θλιβερέ ανώνυμε μην χρησιμοποιείς το ίδιο λεξιλόγιο (π.χ. Φάνηδες) γιατί καρφώνεσαι.
      http://redflyplanet.blogspot.com/2012/12/blog-post_8545.html#comment-form

      Διαγραφή
  8. Σε κάποια παλια εκπομπή του Θεοδωρακη ειχε παρει το μάτι μου κατι σπυριάρικα τοφαλάκια με μακρύ μαλλακι και geek-οφατσούλα που διαχειριζονταν τις τρολλίες του ΣΥΡΙΖΑ στο διαδύκτιο. Στην συνέντευξη του ενός είδα με τι έχουμε να παλέψουμε στον ηλεκτρονικό πολεμο... δεν είναι δυσκολοι αντιπαλοι (αν δει καποιος τα αθλια post πιο πάνω ειναι φανερό) θέλει ομως χρόνο, που ενώ αυτοι πληρώνονται εμεις το κανουμε απο χόμπυ...

    1) Λεο : οταν λες ψέμματα... δώσε πηγές τουλαχιστον "Χώρια που θεωρεί την αστική τάξη της Ελλάδας ανεξάρτητη" απο που οπροκύπτει αυτο σαν γενικευση?
    2) "Κάνω λοιπόν την ίδια ερώτηση που κάνω και στο ΚΚΕ: Γιατί όχι έξοδος; Ή αποχώρηση;" Πες μου τι δεν καταλλλαβαίνεις ?
    3) "Αυτά και νομίζω είναι και πολλά για αρχή." Μα ...Δεν είπες τιτοτα! Διαβαζοντας το κειμενο σου με προσοχη πραγματικά διαφαινεται μια προσπαθεια σου να πεις τις ιδεες σου και να τις αντιπαραθέσεις με καποιες αλλες ιδέες (λογικό και θεμιτό μεχρι στιγμής) αλλα έλα που νομίζεις οτι οι αντιπαλες ιδεες ειναιιδέες του ΚΚΕ (αυτο ειναι απλα ψυχαναγκαστικός αντι-ΚΚΕ ισμος)...

    Συμπέρασμα... αν θέλεις να πολεμήσεις κατι μαθε πρώτα που στέκεται αυτο το κατι...

    (οσο για το άλλο τρολλάκι...απλα βαριέμαι)

    Τ.Ι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. "Είμαι υπέρ να φύγει η Ελλάδα από ΕΕ-ΝΑΤΟ τι πιο απλό"

    Και οι εφοπλιστές είναι και οι Βιομήχανοι!!! Με τις τράπεζες θα έχεις θέμα αλλά εντάξει οι άλλοι θα σε στηρίξουν...
    Το να φύγεις δεν λέει κάτι. Απλά δεν θα είσαι ένα αστεράκι στην σημαία. Αλλά θα χρωστάς και θα τα σκάσεις καθώς τα χρέη δεν έχουν να κάνουν με το αν θα είσαι μέλος της ΕΕ. Και οι συνθήκες που έχεις υπογράψει ισχύουν κανονικά. Για το ποιος θα έχει την εξουσία και άρα για το ποιος θα κρίνει το μέλλον του λαού κουβέντα...

    Άααααρε Ανδρέα δάσκαλος.... Έξω το Νάτο και οι βάσεις του θανάτου έξω απο την ΕΕ κτλ.... χαχαχα!!!

    "Εγώ πχ το ρίχνω το αίτημα τώρα ΕΞΩ ΑΠΟ ΕΕ-ΝΑΤΟ χωρίς να υπάρχουν συνθήκες Λαϊκής Εξουσίας, διάλυσης της ΕΕ κλπ."

    Τι λές τώρα... Η ΕΕ εξετάζει το έτοιμα σου και θα σου απαντήσει σε λίγο....

    Αν δεν φύγεις απο το Νατο και την ΕΕ με λαϊκή εξουσία πως θα φύγεις?
    Θα το κάνει ο Σαμαράς ή ο Τσίπρας? (χαχαχαχα)
    Και τι θα κερδίσει ο εργάτης?
    Ο άνεργος θα βρει δουλειά?
    Ο μισθός μου θα πάει στα 1000 ευρώ απο 300?
    Γιατί το αφεντικό στην δουλειά χέστηκε αν θα είμαστε ή όχι στην ΕΕ.
    Με 300 ευρώ μισθό με θέλει και πιο κάτω.
    Το πρόβλημα είναι ότι δεν θέλεις την ανατροπή και την λαϊκή εξουσία... Τον Σοσιαλισμό. Αυτό είναι που ενοχλεί και όχι το αν το ΚΚΕ έχει παρατήσει τον αντιιμπεριαλιστικό αγώνα... που δεν το έχει κάνει, απλά λέει στον λαό να πάρει την εξουσία και όχι να περιμένει σωτήρες.

    "Ο Εργατικός Αγώνας εκφράζει την σωστή θέση ότι η αστική τάξη είναι εξαρτημένη, είναι ξενόδουλη (όπως υποστήριζε και ο Ζαχαριάδης και ο Μπελογιάννης, κομμουνιστές αληθινοί δηλαδή); Και αν ναι βάζει λοιπόν ως προϋπόθεση ότι για να υλοποιηθούν τα παραπάνω αιτήματα χρειάζεται ανατροπή της εξάρτησης και της υποτέλειας, της πολιτικής της ξενοδουλείας , αγώνας με λίγα λόγια για ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ και σύγκρουση με τους ιμπεριαλιστές και την ντόπια αστική ολιγαρχία για την ανατροπή"

    Κάνετε τα πάντα για να παρουσιάσετε τους Έλληνες αστούς σαν θύματα των μεγάλων υπερδυνάμεων...
    Πετάς και έναν Ζαχαριάδη έτσι για μούρη και με ένα ιστορικό άλμα, μας λές ότι η εισβολή των Γερμανών το 40 και η ξενόδουλη στάση των αστών ώστε να εξασφαλίσουν ότι δεν θα χάσουν την εξουσία απο την εργατική τάξη, είναι το ίδιο με την καπιταλιστική κρίση του 2012 που τα κέρδη τους εκτοξεύονται στα ύψη.

    Αυτό που ζούμε οφείλετε στην πολιτική της "ξενοδουλείας"?
    Δηλαδή το ότι έκοψαν συντάξεις οφείλονται στους ξένους? Ότι μείωσαν μισθούς και άλλαξαν τα φώτα στα εργασιακά ωφελήθηκαν οι ξένοι ενώ το ντόπιο κεφάλαιο ήταν αμέτοχο? Μην ξεχνάμε ότι το καμποτάζ, οι εφοπλιστές απο το 2002 ήθελαν να καταργήσουν!!! Φυσικά υπάρχει και το ξένο και το ελληνικό κεφάλαιο. Αλλά δεν τα διαχωρίζω!!! Ένας είναι ο εχθρός το Κεφάλαιο τι μέσα τι έξω απο την χώρα. Εγώ θέλω τα μέσα παραγωγής ανεξάρτητα απο ποιος τα έχει να τα έχει ο εργάτης.
    Άρα γιατί θα πρέπει να παλέψω για την ανεξαρτησία?
    Έχει εισβάλει κάποιος στην Ελλάδα?
    Μπά δεν νομίζω....
    Η κρίση δεν είναι εισβολή... Είναι μέρος του Καπιταλισμού ο οποίος σαπίζει. Το φάρμακο είναι ένα και λέγετε ανατροπή με Λαϊκή Εξουσία... Σοσιαλισμός!


    Α.Τ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. εχω την εντυπωση οτι τα δυο ανωνυμα τρολοειδη με ΣΥΡΙΖΟΕΙΔΗ προελευση φαγανε "ιδεολογικοπολιτικη πορτα"....περαστικα τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Προς τον Ανώνυμο. Ούτε τα σχόλια σου, ούτε τα κείμενα του site που επικαλείσαι δεν έχουν καμιά σχέση με κριτική ή διαφορετική γνώμη αναφορικά με τις θέσεις του ΚΚΕ. Το συγκεκριμένο site κάνει αντιΚΚΕ δουλειά, τίποτα παραπάνω! Το ΚΚΕ και οι φίλοι του προσπαθούν να συζητήσουν και να πείσουν εργαζόμενους και όχι οργανωμένους σε αντιΚΚΕ και οπορτουνιστικές ομάδες ή κόμματα. Τώρα αν αυτό σε ενοχλεί, τότε μάλλον διαπνέεσαι από σεχταριστική αντίληψη. Για όλα τα άλλα που γράφεις, απλά προκαλούν γέλιο...Απλά κατάλαβε το και εσύ ότι η στρατηγική του ΚΚΕ έχει τη στήριξη μελών και οπαδών, γιατί παλεύουμε για το σοσιαλισμό και όχι για την απάτη ενός δήθεν ανθρώπινου καπιταλισμού. Διάφορα επιτελεία ευελπιστούσαν να δημιουργήθούν συγκρούσεις στο ΚΚΕ. ΑΤΥΧΗΣΑΝ και ΓΕΛΑΣΤΗΚΑΝ. Όσο για αυτές τις κοτσάνες που αμολάτε περί βάσης-ηγεσίας, είναι τα ίδια επιχειρήματα που χρησιμοποιούσαν και χρησιμοποιούν οι Κοτζίαδες,οι ρούσηδες, οι χάγιοι, οι Λαφαζάνηδες και σία! Τα ίδια έλεγαν και το ΄68, τα ίδια και το ΄89-΄91, ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ! Με τη βοήθεια του "Βήματος", βεβαίως, βεβαίως... Όσο για τα περί ιμπεριαλισμού, μην αναπαράγετε εσύ και ο LEO τις θεωρίες του Κάουτσκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. την "ιδεολογικοπολιτικη πορτα" απο που εβγαλες συμπερασμα οτι την εφαγαν ρε Τασσο για ννα καταλαβουμε και εμεις που διαβαζουμε!Εκτος αν εφαρμοζεις το συστημα που λεει: Λεμε οτι την επαθαν γιατι οι περισοτεροι εδω μεσα που διαβαζουν δεν μπορουν να καταλβουν ψιλα γραμματα αρα ισχυει!Μηπως με αυτη την τακτικη το μονο που εχετε καταφερει τα τελευταια χρονια(10-15) ειναι το επιπεδο της ΚΝΕ να εχει πεσει κατακορυφα ?Πλεον για να εισαι μελος της ΚΝΕ αρκει να λες ΖΗΤΩ ΚΑΙ ΝΑΙ!Οι υποχρεωσεις των μελων εχουν ελαχιστοποιηθει(και απλα ξεζουμιζετε οποιον ειναι ποιο φιλοτιμος)!Παρατηρεις πλεον περιπτωσεις ΚΝΙΤΕΣ να μη πατανε σε πορειες και παιρναει στο ντουκου!Οταν θα φανει η ζημια που εχει γινει στο ΚΚΕ σε ενα βαθος χρονου (κατι που αρχιζει να φαινεται γιατι ολη αυτη η ιστορια ξεκινησε εδω και 15 χρονια) να ξερεται οτι δε θα φταιει ουτε η ηγεσια ουτε κανενας αλλος εκτος απο εσας που τοσα χρονια βλεπατε ακουγατε αλλα δε μιλουσατε(οσοι καταλαβαιναν)!!!Αλλα τη λεω εσεις θα ειστε που θα χειροκροτατε και την επομενη ηγεσια οποια και να ειναι οτι και να λεει σαν κυρ-Παντεληδες που εισαστε! ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΔΥΟ ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν διαβάσεις τα κείιμενα θα διαπιστώσεις οτι πραγματικά έφαγαν ιδεολογικοπολιτική πόρτα. Ομως απότι βλέπω στο δικό σου κείμενο δεν σε ενδιαφέρει καθόλου η ιδεολογική αντιπαράθεση και αυτο γιατί απλά αδυνατείς να το κάνεις.

      ΣΑΝΤΑΣ

      Διαγραφή
  13. To νέο κόλπο τώρα είναι να το παίζουν διάφοροι στημένοι "διαφωνούντες του ΚΚΕ". Αφού οι του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν να αντιπαρατεθούν στα ίσια με τις θέσεις του ΚΚΕ, βρίσκουν νέες βρώμικες μεθόδους. Τα αντικομμουνιστικά επιτελεία έβαλαν καινούρια μάσκα τώρα!. Εμ τι να κάνουμε ανώνυμε, εμείς συμφωνούμε με το ΚΚΕ! Δηλαδή θα είμασταν "καλοί" αν συμφωνούσαμε με τη γραμμή της αστικής τάξης και του ΣΥΡΙΖΑ;;;; Αυτή την τόσο διαφορετικά άποψη επικαλείσαι. Εσύ πάντως χειροκροτάς την υποταγή και τον συμβιβασμό, κάθε συκοφαντία και χτύπημα του ΚΚΕ. Γιατί δεν θέλεις ΚΚΕ, θέλεις κάτι άλλο. Όσο για τα άλλα που γράφεις, μόνο ασφαλίτες κάνουν τέτοιες αναφορές! Εκτός αν είσαι σαν κάτι τύπους που κοιτούν το βόλεμα τους και την καρέκλα σε κάποιο ίδρυμα ή εταιρία και φοβούνται την ταξική πάλη και την όξυνση της διαπάλης. Τι να κάνουμε, το ΚΚΕ είναι για την εργατική τάξη και το λαό, για όσους το λέει η καρδούλα τους και όχι για φαφλατάδες και παραγοντίσκους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Δηλαδή θα είμασταν "καλοί" αν συμφωνούσαμε με τη γραμμή της αστικής τάξης και του ΣΥΡΙΖΑ;;;;(Δηλαδη η αυτο που λεει η ηγεσια του ΚΚΕ η αυτο που λεει ο ΣΥΡΙΖΑ? Παιρνεις ως δεδομενο οτι υπαρχουν συγκεκριμενες αποψεις γιαυτο δε σκεφτεσαι παραπανω οτι μπορει να υπαρχουν και αλλες αποψεις!)
    Όσο για τα άλλα που γράφεις, μόνο ασφαλίτες κάνουν τέτοιες αναφορές! (Περναμε λοιπον στο σταδιο οταν μας παραζοριζει καποιος αναφεροντας διαφορα προβληματα στο χωρο του ΚΚΕ να αφηνουμε υπονοιες οτι ειναι χαφιες!Το θεμα ειναι οτι ειτε αυτα ισχυουν που λεω αρα δεχεσαι το προβλημα στις ταξεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ ειτε εγω απλα ειμαι μαλακας που λεω μαλακιες! Το οτι η πρωτη αντιδραση σου ειναι οτι μιαλαω σαν χαφιες και οχι σαν μαλακας το καταλαβαινω ως αποδοχη αυτων που λεω!)
    Εκτός αν είσαι σαν κάτι τύπους που κοιτούν το βόλεμα τους και την καρέκλα σε κάποιο ίδρυμα ή εταιρία και φοβούνται την ταξική πάλη και την όξυνση της διαπάλης.(Απο που προεκυψε αυτο αδυνατω να καταλαβω το αλμα της σκεψης σου)
    ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΔΥΟ ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Θέλεις πραγματικά ιδεολογικοπολιτική κουβέντα "κκ" ή μόλις αυτή ξεκινήσει θα πλακώσουν οι διάφοροι "Αντώνηδες" εδώ για κλάκα και τσάμπα μαγκιά; Ο Poe πριν από μια δυό μέρες έγραφε ότι όποιος μιλάει εδώ κι όχι στα μαζέματα του κόμματος θέλει το κακό του ΚΚΕ και ούτε λίγο ούτε πολύ είναι ύποπτος.

    Θέλετε λοιπόν ή δεν θέλετε κουβέντα;
    Ξεκαθαρίστε πρώτα αυτό και μετά βλέπουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το Κόμμα μίλησε για "ανισότημη αλληλεξάρτηση".Επάνω σε αυτό τοποθετηθείτε ανωνυμούληδες και αφήστε τις απόπειρες κατασκευής κλίματος περι διαχρισμού ηγεσία-βάση στο εσωτερικό του ΚΚΕ γιατι επιβεβαιώνεται τον ρόλο του χαφίε και του ρουφιάνου που σας προσάπτουν.

      Η σκόπιμη διαστρέβλωση των θέσεων του ΚΚΕ είναι παλιά άθλια υπόθεση που την συναντάμε διαχρονικά ενίοτε και εκφράζει την πολεμική απέναντι στο ΚΚΕ ως άλλοθι στήριξης της πολιτικής διαχειριστών.

      Στο μαρξισμό - λενινισμό, με τον όρο «ιμπεριαλισμός» προσδιορίζεται το μονοπωλιακό στάδιο του καπιταλισμού. Δεν είναι διαφορετικό ζήτημα ο ιμπεριαλισμός από το μονοπωλιακό καπιταλισμό, όπου στην οικονομία κυριαρχεί το μονοπώλιο. Επομένως, είτε «ιμπεριαλισμός» πούμε είτε «μονοπωλιακός καπιταλισμός» είναι ένα και το αυτό.

      Δυνάμεις που διαχωρίζουν τον ιμπεριαλισμό από το μονοπωλιακό καπιταλισμό, πρέπει να πούμε ότι το κάνουν αποσπώντας την πολιτική από την οικονομία και με τον όρο «ιμπεριαλισμός» αναφέρονται στην εξωτερική πολιτική ισχυρών καπιταλιστών κρατών στα πλαίσια της διεθνοποιημένης καπιταλιστικής αγοράς και των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και προσδιορίζουν ως «ιμπεριαλισμό» την τάση για επεμβάσεις, πολέμους κ.λπ.

      Κ.Ο

      Διαγραφή
    2. το εχω γραψει και αλλες φορες. ή πραγματικα εχετε προβλημα κατανοησης αυτων που διαβαζετε ή ειστε απλα τοσο αντιΚΚΕ που τυφλωνεστε.
      εδω πες οτι θες, για να σε παρει ομως καποιος στα σοβαρα σε οποια κριτικη κανεις, ακομα και κακοπιστη, ή θα το στειλεις στον δημοσιο διαλογο (με ονοματεπωνυμο) ή θα πας στις μαζωξεις να πεις την αποψη σου. ΑΥΤΟ ΕΙΠΑΜΕ.
      ελπιζω αυτη την φορα να το καταλαβατε. σε οτιδηποτε λοιπον θελετε να ανοιξετε κουβεντα, τα λεμε, οταν αρχιζετε τις πιπες θα τις περνετε

      Διαγραφή
    3. ονοματεπωνυμο? γιατι το νικνειμ δε κανει ποια? το ποιος τα λεει η τι λεει εχει σημασια?ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΔΥΟ ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ

      Διαγραφή
    4. αν θες να σε παρει καποιος στα σοβαρα ναι. πως θα πεις τις θεσεις σου;ως τι; ως νικνειμ;
      επαναλαμβανω εδω μπορεις να πεις οοοοτι θες, αλλα θα εχει την ιδια βαρυτητατα με οση εχει και ενα πουπουλο πανω σε ενα αρμα μαχης. αν πραγματικα ομως θες να πεις κατι και νομιζεις οτι εχει αξια θα πρεπει να βγαλεις την ΚΟΥΚΟΥΛΑ και να φερθεις σαν "αντρας" για μια φορα στην ζωη σου και να μιλησεις με το προσωπο σου.
      αν παλι θες απλα να γραφεις στα μπλοκ την αποψαρα σου, συνεχισε το και θα εισαι απλα ενας γραφικος που προσπαθει να τα χωσει στο ΚΚΕ.

      Διαγραφή
    5. Modesto εγώ βλέπω 8 ανθρώπους πάνω δεξιά που διαχειρίζονται το ιστολόγιο. Σε αυτούς έκανα μια συγκεκριμένη ερώτηση. Ούτε το ΚΚΕ ρώτησα, ούτε τα μέλη, ούτε τους φιλους, ούτε τους συγγενείς, ούτε κανένα άλλο.
      Μέχρι τώρα δεν έχω πάρει απάντηση.

      Πάντως αφού μιλάς για κουκούλες, την δική σου κουκούλα πότε θα την βγάλεις; Εκτός κι αν λέγεσαι Μιχάλης Μοντέστος, οπότε πάω πάσο.

      Διαγραφή
    6. Μήπως θες να σου δίνουμε και διεύθυνση για να διευκολύνουμε τη δουλεια των ρουφιανων;τι άλλο θα ακούσουμε

      Διαγραφή
  16. Καταρχήν εσείς που αναφέρεστε στον Ανδρέα μάλλον ξεχνάτε σκοπίμως κάτι. Ήταν το ΚΚΕ που τα βρήκε με το ΠΑΣΟΚ το '80 και το χαρακτήριζε και ως κόμμα της "αλλαγής" όταν οι κομμουνιστές κατείγγειλαν το βρώμικο ρόλο του. Ήξεραν οι κομμουνιστές ότι ποτέ δεν ήθελε το ΠΑΣΟΚ έξοδο από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ και Ανεξαρτησία. Αυτά τα λέγαμε από τότε την ώρα που εσείς συμβιβαζόσασταν με αυτούς τους πράκτορες. Γιατί τα κρύβετε αυτά; Μη μου λέτε μετά για Ανδρέα και τέτοια γιατί γελάει και το παρδαλό κατσίκι. Εσείς τον εξωραϊσατε καθως και το ρόλο του ΠΑΣΟΚ.

    Άλλο. Και βιομήχανοι και εφοπλιστές λέει θέλουν έξοδο από ΕΕ, ΝΑΤΟ. Που το είδες αυτό ρε μάστορα; Ο Δασκαλόπουλος, ο πρόεδρος του ΣΕΒ δεν έλεγε για να τρομοκρατήσει το λαό ΕΥΡΩΠΗ Ή ΧΑΟΣ; Που τα είδατε αυτά μωρέ; ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ δεν μας εκβιάζουν, δεν μας τρομοκρατούν σχετικά με το τι θα γίνει αν φύγουμε από την ΕΕ, αν δεν πάρουμε τις δόσεις, αν δεν εφαρμόσουμε μέτρα και Μνημόνια; Αυτοί δεν εκφράζουν τους βιομήχανους και τους εφοπλιστές; Ολόκληρο το καπιταλιστικό σύστημα στην Ελλάδα σύσσωμοι και οι ιμπεριαλιστές μας εκβιάζουν και μας τρομοκρατούν πάνω σε αυτά και εσεις μου λέτε ότι θέλουν να φύγουμε κιόλας; Και φάνηκε αυτό και στις διπλές εκλογές ακόμα και με εκείνη την υπόθεση με το δημοψήφισμα που έλεγε ότι θα βάλει ο Παπανδρέου όπου παρενέβησαν οι Γαλλο-Γερμανοί ιμπεριαλιστές ωμά με λυσσαλεά αντίδραση. Επέμβαση βέβαια που δεν καταγγέλθηκε από κανένα κόμμα ούτε από ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ (βέβαια ήταν τότε που οι "επαναστάτες" ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ προπαγάνδιζαν τις εκλογές ως λύση).

    Και ποιοι είναι αυτοί που λένε για αποχώρηση από την ΕΕ; Κρύβονται; Ποιοι; Μήπως οι ΑΝ.ΕΛ; Ο ΣΥΡΙΖΑ που έχει εκφραστεί τόσες φορές υπέρ της ΕΕ και του ευρώ; Μέχρι και η Χρυσή Αυγή δεν το υιοθετεί. Εγώ δεν βλέπω κανένα αστικό χώρο με αυτή τη θέση. Ακόμα και αστοί τύπου Καζάκη ή Κατσανέβα δεν το λένε (μόνο για εξοδο από το ευρώ μέχρι εκεί φτάνουν). Μάλιστα ο Κατσανέβας είχε πει ότι μεσα στην ΕΕ μπορούμε να είμαστε ισχυροί αν έχουμε δραχμή και άλλη πολιτική προφανώς καπιταλιστική εννοεί, τύπου Κίρχνερ. Που είναι τα τμήματα της αστικής τάξης που το επιθυμούν αυτό; Μα ακόμα και αν υπάρχουν τι με εμποδίζει εμένα να προβάλω την θέση για αποχώρηση; Αφού εγώ το συνδέω με το σοσιαλισμό. Τι σας εμποδίζει λοιπόν να πείτε ξεκάθαρα ΕΞΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ; Και να το βάλετε ως βασικό στόχο πάλης σήμερα.

    Είναι αυτονόητο ότι η Ανεξαρτησία, η έξοδος από ΕΕ-ΝΑΤΟ περνά από τον αγώνα για την ανατροπή της αστικής τάξης. Συνδέεται αναπόσπαστα ο αγώνας για Ανεξαρτησία με τον αγώνα για το Σοσιαλισμό αυτό είναι ξεκάθαρο. Αυτό δεν θα υλοποιηθεί όυτε από το Σαμαρά, ούτε από τον Τσίπρα ούτε από κανέναν άλλο εκπρόσωπο του αστικού καθεστώτος. Μόνο η εργατική τάξη θα το επιβάλλει αυτό με την καθοδήγηση ενός επαναστατικού κομμουνιστικού κόμματος. Η αστική τάξη ποτέ δεν θα επιδιώξει κάτι τέτοιο, δεν το θέλει και η ίδια. Από την γέννησή της είναι ξενόδουλη και εξαρτημένη.

    Τώρα για το πόσο ανεξάρτητη είναι η αστική τάξη φαίνεται και από το κείμενο που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου στο Φύλλο Εφημερίδας Κυβερνήσεως, με αριθμό 240, ως Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που μιλά στην ουσία για δικαίωμα κατάσχεσης κάθε εθνικού περιουσιακού στοιχείου της χώρας, χωρίς εξαιρέσεις από την Τρόικα.

    «Το Δικαιούχο Κράτος Μέλος (Ελλάδα), η Τράπεζα της Ελλάδος και το Ελληνικό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας παραιτούνται με την παρούσα αμετάκλητα και ανεπιφύλακτα από κάθε δικαίωμα ασυλίας που ήδη έχουν ή μπορεί να δικαιούνται σε σχέση με τους ίδιους και τα περιουσιακά τους στοιχεία έναντι δικαστικών ενεργειών σχετικά με την παρούσα Σύμβαση Τροποποίησης, συμπεριλαμβανομένων ενδεικτικά, από κάθε δικαίωμα ασυλίας έναντι άσκησης αγωγής, έκδοσης δικαστικής απόφαση ή άλλης διάταξης, κατάσχεσης, εκτέλεσης ή ασφαλιστικού μέτρου και έναντι κάθε εκτέλεσης ή αναγκαστικού μέτρου σε βάρος των περιουσιακών τους στοιχείων στο μέτρο που τα ανωτέρω δεν απαγορεύονται από αναγκαστικό νόμο».

    Αυτή είναι η ανεξάρτητη αστική τάξη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Καταρχήν εσείς που αναφέρεστε στον Ανδρέα μάλλον ξεχνάτε σκοπίμως κάτι. Ήταν το ΚΚΕ που τα βρήκε με το ΠΑΣΟΚ το '80 και το χαρακτήριζε και ως κόμμα της "αλλαγής" όταν οι κομμουνιστές κατείγγειλαν το βρώμικο ρόλο του. Ήξεραν οι κομμουνιστές ότι ποτέ δεν ήθελε το ΠΑΣΟΚ έξοδο από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ και Ανεξαρτησία. Αυτά τα λέγαμε από τότε την ώρα που εσείς συμβιβαζόσασταν με αυτούς τους πράκτορες. Γιατί τα κρύβετε αυτά; Μη μου λέτε μετά για Ανδρέα και τέτοια γιατί γελάει και το παρδαλό κατσίκι. Εσείς τον εξωραϊσατε καθως και το ρόλο του ΠΑΣΟΚ.

    Άλλο. Και βιομήχανοι και εφοπλιστές λέει θέλουν έξοδο από ΕΕ, ΝΑΤΟ. Που το είδες αυτό ρε μάστορα; Ο Δασκαλόπουλος, ο πρόεδρος του ΣΕΒ δεν έλεγε για να τρομοκρατήσει το λαό ΕΥΡΩΠΗ Ή ΧΑΟΣ; Που τα είδατε αυτά μωρέ; ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ δεν μας εκβιάζουν, δεν μας τρομοκρατούν σχετικά με το τι θα γίνει αν φύγουμε από την ΕΕ, αν δεν πάρουμε τις δόσεις, αν δεν εφαρμόσουμε μέτρα και Μνημόνια; Αυτοί δεν εκφράζουν τους βιομήχανους και τους εφοπλιστές; Ολόκληρο το καπιταλιστικό σύστημα στην Ελλάδα σύσσωμοι και οι ιμπεριαλιστές μας εκβιάζουν και μας τρομοκρατούν πάνω σε αυτά και εσεις μου λέτε ότι θέλουν να φύγουμε κιόλας; Και φάνηκε αυτό και στις διπλές εκλογές ακόμα και με εκείνη την υπόθεση με το δημοψήφισμα που έλεγε ότι θα βάλει ο Παπανδρέου όπου παρενέβησαν οι Γαλλο-Γερμανοί ιμπεριαλιστές ωμά με λυσσαλεά αντίδραση. Επέμβαση βέβαια που δεν καταγγέλθηκε από κανένα κόμμα ούτε από ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ (βέβαια ήταν τότε που οι "επαναστάτες" ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ προπαγάνδιζαν τις εκλογές ως λύση).

    Και ποιοι είναι αυτοί που λένε για αποχώρηση από την ΕΕ; Κρύβονται; Ποιοι; Μήπως οι ΑΝ.ΕΛ; Ο ΣΥΡΙΖΑ που έχει εκφραστεί τόσες φορές υπέρ της ΕΕ και του ευρώ; Μέχρι και η Χρυσή Αυγή δεν το υιοθετεί. Εγώ δεν βλέπω κανένα αστικό χώρο με αυτή τη θέση. Ακόμα και αστοί τύπου Καζάκη ή Κατσανέβα δεν το λένε (μόνο για εξοδο από το ευρώ μέχρι εκεί φτάνουν). Μάλιστα ο Κατσανέβας είχε πει ότι μεσα στην ΕΕ μπορούμε να είμαστε ισχυροί αν έχουμε δραχμή και άλλη πολιτική προφανώς καπιταλιστική εννοεί, τύπου Κίρχνερ. Που είναι τα τμήματα της αστικής τάξης που το επιθυμούν αυτό; Μα ακόμα και αν υπάρχουν τι με εμποδίζει εμένα να προβάλω την θέση για αποχώρηση; Αφού εγώ το συνδέω με το σοσιαλισμό. Τι σας εμποδίζει λοιπόν να πείτε ξεκάθαρα ΕΞΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ; Και να το βάλετε ως βασικό στόχο πάλης σήμερα.

    Είναι αυτονόητο ότι η Ανεξαρτησία, η έξοδος από ΕΕ-ΝΑΤΟ περνά από τον αγώνα για την ανατροπή της αστικής τάξης. Συνδέεται αναπόσπαστα ο αγώνας για Ανεξαρτησία με τον αγώνα για το Σοσιαλισμό αυτό είναι ξεκάθαρο. Αυτό δεν θα υλοποιηθεί όυτε από το Σαμαρά, ούτε από τον Τσίπρα ούτε από κανέναν άλλο εκπρόσωπο του αστικού καθεστώτος. Μόνο η εργατική τάξη θα το επιβάλλει αυτό με την καθοδήγηση ενός επαναστατικού κομμουνιστικού κόμματος. Η αστική τάξη ποτέ δεν θα επιδιώξει κάτι τέτοιο, δεν το θέλει και η ίδια. Από την γέννησή της είναι ξενόδουλη και εξαρτημένη.

    Τώρα για το πόσο ανεξάρτητη είναι η αστική τάξη φαίνεται και από το κείμενο που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου στο Φύλλο Εφημερίδας Κυβερνήσεως, με αριθμό 240, ως Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που μιλά στην ουσία για δικαίωμα κατάσχεσης κάθε εθνικού περιουσιακού στοιχείου της χώρας, χωρίς εξαιρέσεις από την Τρόικα.

    «Το Δικαιούχο Κράτος Μέλος (Ελλάδα), η Τράπεζα της Ελλάδος και το Ελληνικό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας παραιτούνται με την παρούσα αμετάκλητα και ανεπιφύλακτα από κάθε δικαίωμα ασυλίας που ήδη έχουν ή μπορεί να δικαιούνται σε σχέση με τους ίδιους και τα περιουσιακά τους στοιχεία έναντι δικαστικών ενεργειών σχετικά με την παρούσα Σύμβαση Τροποποίησης, συμπεριλαμβανομένων ενδεικτικά, από κάθε δικαίωμα ασυλίας έναντι άσκησης αγωγής, έκδοσης δικαστικής απόφαση ή άλλης διάταξης, κατάσχεσης, εκτέλεσης ή ασφαλιστικού μέτρου και έναντι κάθε εκτέλεσης ή αναγκαστικού μέτρου σε βάρος των περιουσιακών τους στοιχείων στο μέτρο που τα ανωτέρω δεν απαγορεύονται από αναγκαστικό νόμο».

    Αυτή είναι η ανεξάρτητη αστική τάξη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε βρωμορουφίανε πότε τα βρήκε το ΚΚΕ με το ΠΑΣΟΚ και σε πιο επίπεδο και ποιοί ήταν ακριβώς αυτοί οι "κομμουνιστές"(κόμμα ή φορέας), πότε(ημερομηνία και χρονολογία) και απο πιο μέσο (εφημερίδα η έντυπο ή Ρ.Τ) που κατείγγειλαν τον Ανδρέα ως πράκτορα;


      Κ.Ο

      Διαγραφή
    2. πειραγμανε LEO ακου λιγο και βαλτο καλα στο οποιο μυαλο μπορει να σου εχει μεινει απο το καψιμο.
      οσοι ψελνανε τον αντρεα απο το 80 τωρα ειναι ειτε μεσα στο πασοκ, ειτε στους αλλους κλωνους (κουβελη/τσυριζα)

      κομματι της ελληνικης αστικης ταξης (Εφοπλιστες/κατασκευεαστες)δεν εχουν κανενα προβλημα να βγουν απο το ευρω, ειδικα οι εφοπλιστες. απαντηση σε αυτο σου δινει το δημοσιευμα της καθημερινης 3-4 μερες μετα για την πολιτικη του τσυριζα. επισης αν κοιταζες καλα το τι εγινε μετα το δημοψηφισμα οντως γερμανοι/γαλλοι ξεσαλωσανε, αλλα οι αμερικανοι και διαφοροι εσωτερικα ΑΛΛΑ ΛΕΓΑΝΕ.

      αν καταλαβα καλα κατηγορεις το ΚΚΕ οτι δεν θελει εξοδο απο την ΕΕ; εισαι καλα;;;;; εμεις δεν λεμε απλα εξω απο την ΕΕ, λεμε και αποδεσμευση και λαικη εξουσια. αν δεν καταλαβαινεις το γιατι το λεμε εισαι αξιος της μοιρας σου.
      το γεγονος οτι υπογραφτηκε το συγκεκριμενο ΦΕΚ τι λεει; δλδ η αστικη ταξη δεν εχει κομματι του χρεους της χωρας; πλακα κανεις; δεν εχουν ομολογα οι ελληνικες τραπεζες; τις τραπεζες ποιος τις εχει; ο λαος; εσυ απο εκει καταλαβαινεις οτι η ντοπια αστικη ταξη εχει και δικα της συμφεροντα; την διεισδυση στα βαλκανια και την ανατολικη ευρωπη ποιος την εκανε; οι εφοπλιστες (ελληνες) ειναι ή δεν ειναι απο τις ποιο δυνατες αστικες ομαδες του κοσμου ναι ή οχι; σαν παραδειγμα ας πουμε. οι ελληνες κατασκευαστες τυπου ακτωρα, j/p κτλ ειναι μικρες ακομα και για τα παγκοσμια δεδομενα; αυτη την στιγμη ειναι ξαμολυμενοι στον μισο κοσμο και χτιζουν.
      αιντε πανιβλακα θες να κανεις και αναλυση και δεν ξερεις που παν τα 4

      Διαγραφή
  18. Η κατάρα των τριών γενιών Παπανδρέου
    http://edromos.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=434:%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC%CF%81%CE%B1-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%84%CF%81%CE%B9%CF%8E%CE%BD-%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CE%B9%CF%8E%CE%BD-%CF%80%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B

    (..)Ανδρέας Παπανδρέου:Το κληρονομικό δικαίωμα
    Επακόλουθο της μετάβασης από τη στρατιωτική δικτατορία της περιόδου 1967-1974 ήταν η άνοδος στην εξουσία της ελληνικής Δεξιάς που διατήρησε ένα μεγάλο μέρος του παλιού κρατικού μηχανισμού και στήριξε μια πλούσια αλλά δυσλειτουργική κυρίαρχη τάξη η οποία ζούσε από τις χρηματικές μεταβιβάσεις της ΕΟΚ. Η λεηλασία των κρατικών πόρων, η πτώχευση των περισσότερων εταιριών του ιδιωτικού τομέα, η καθυστέρηση της γεωργίας, η κλειστή και αυταρχική φύση των δημόσιων και ιδιωτικών θεσμών, οδήγησαν τη μεγάλη πλειοψηφία της εργατικής τάξης, των φοιτητών, των αγροτών και των ανέργων να δώσουν το 1981 μια εντυπωσιακή εκλογική νίκη στον Ανδρέα Παπανδρέου. Το άθροισμα των εκλογικών ποσοστών του ΠΑΣΟΚ και του ΚΚΕ ξεπέρασε το 60% και παρείχε μια ξεκάθαρη πλειοψηφία που νομιμοποιούσε το μετασχηματισμό της κοινωνίας και της οικονομίας. Επιπλέον, το πρόγραμμα του Α. Παπανδρέου υποσχόταν «κοινωνικοποίηση της οικονομίας», εκσυγχρονισμό της υπαίθρου και σπάσιμο της ιμπεριαλιστικής κυριαρχίας. Ειδικότερα υποσχόταν την έξοδο της χώρας από το ΝΑΤΟ και την ακύρωση της συμφωνίας για τις στρατιωτικές Βάσεις των ΗΠΑ στην Ελλάδα.

    Με δεδομένο τον κατακερματισμό, το σπασμένο ηθικό και την παρακμή της Δεξιάς, η αντιπολίτευση στην επιλογή για μια σοσιαλιστική πρόοδο ήταν ελάχιστη. Λαμβάνοντας υπ’ όψιν την υψηλή χρέωση του ιδιωτικού τομέα στις κρατικές τράπεζες, η κυβέρνηση Παπανδρέου δεν χρειαζόταν καν τη νομοθεσία για να τις απαλλοτριώσει. Μπορούσε να ζητήσει αποπληρωμή των δανείων τους ή τα κλειδιά των εταιριών.

    Ο Παπανδρέου […]πρόσφερε νέα δάνεια, παρέγραψε χρέη και επενέβη για να αποκαταστήσει την ιδιωτική ιδιοκτησία, βγάζοντας στο σφυρί υπερχρεωμένες εταιρίες. Εκείνη την εποχή ήμουν σύμβουλός του. Όταν τον ρώτησα γιατί δεν κοινωνικοποιούσε τις χρεωμένες εταιρίες, απάντησε πως «λόγω της κρίσης δεν είναι η ώρα κατάλληλη για να μετασχηματίσουμε την οικονομία. Πρέπει να περιμένουμε μέχρι η οικονομία να σταθεί στα πόδια της».

    Όταν του απάντησα πως εκλέχτηκε για να αλλάξει το σύστημα, ακριβώς λόγω αυτής της κρίσης και πως όταν αποκατασταθεί ο καπιταλισμός η πολιτική και οικονομική αντιπολίτευση θα είναι πιο σθεναρή, ανταπάντησε ότι «η οικονομία είναι πολύ αδύναμη για να στηρίξει ένα σοσιαλιστικό καθεστώς» και πρόσθεσε πως «η εργατική τάξη ενδιαφέρεται μόνο για την κατανάλωση και όχι για επενδύσεις στον εκσυγχρονισμό της οικονομίας».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Η κατάρα των τριών γενιών Παπανδρέου(ΣΥΝΕΧΕΙΑ)
    http://edromos.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=434:%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC%CF%81%CE%B1-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%84%CF%81%CE%B9%CF%8E%CE%BD-%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CE%B9%CF%8E%CE%BD-%CF%80%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B

    Στην πράξη, ο Α. Παπανδρέου αποκατέστησε τον καπιταλισμό, παρά τις συνθήκες κατάρρευσης που αυτός αντιμετώπιζε, αυξάνοντας, προοδευτικά, το δημόσιο χρέος. […]Δημαγωγώντας ο Παπανδρέου διατήρησε τις Βάσεις. Ακόμα χειρότερα, παρέμεινε στην Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα, αποδεχόμενος μεταβιβάσεις και δάνεια ως αντάλλαγμα για τη μείωση των εμπορικών περιορισμών. […]Ο Παπανδρέου χρησιμοποίησε τις μεταβιβάσεις της ΕΟΚ για να εξαγοράσει ψήφους μέσω επιδοτήσεων στους αγρότες, βραχυπρόθεσμων κερδών στις αμοιβές των εργαζόμενων και τεράστιων παραγραφών χρεών και δανείων που παρείχε στις επιχειρηματικές ελίτ. Τα ελλείμματα και τα χρέη αυξήθηκαν, ενώ ο παραγωγικός μηχανισμός μαράζωσε προκειμένου να στηρίξει την κατανάλωση. Η κηδεμονία ήταν η «εναλλακτική» λύση που επέλεξε ο Παπανδρέου αντί για το σοσιαλιστικό μετασχηματισμό. […] Ενώ ενώπιον μαζικών συγκεντρώσεων ο Α. Παπανδρέου κατάγγελλε το ΝΑΤΟ, διαβουλευόταν σε εβδομαδιαία βάση με τον πρέσβη των ΗΠΑ […]. Κατά τη διάρκεια των πρώτων χρόνων της διακυβέρνησής του (1982-1984) όταν διηύθυνα το Κέντρο Μεσογειακών Σπουδών και ήμουν ανεπίσημος σύμβουλός του, έφευγα από την πίσω πόρτα του σπιτιού του στο Καστρί, την ώρα που από την μπροστινή έμπαινε ο πρέσβης των ΗΠΑ. Μετά από κάποιο διάστημα συνειδητοποίησα πως δανειζόταν την κριτική της Αριστεράς για να δικαιολογήσει δεξιές πολιτικές. Στην πρακτική, αυτή είχε γίνει βιρτουόζος της εξαπάτησης. Πρόσφατα, ένας ανώτερος αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ σχολίασε σε συζήτησή μας πως προτιμά τον Γιώργο Παπανδρέου τον νεότερο από τον πατέρα του. «Οι ίδιες κομφορμιστικές πολιτικές», μου είπε, «χωρίς τη δημαγωγία». Με τα χρόνια η κενή ρητορική του Ανδρέα και η φιλονατοϊκή του πρακτική μετέτρεψαν μια ολόκληρη γενιά στρατευμένων σοσιαλιστών σε κυνικούς οπορτουνιστές και κοινωνικούς αναρριχητές[…]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Η αλήθεια είναι ότι το ΚΚΕ το φοβούνται ακριβώς γιατί δεν απεμπολεί την ιστορία του με τα καλά της και τα κακά της. Όπως όλη η δημοκρατική Ευρώπη φοβάται τον κομμουνισμό με αποτέλεσμα π.χ. να μην καταδικάσει στον ΟΗΕ στις 21 Δεκεμβρίου την ηρωοποίηση των Ναζί

    Οι αστοί το φοβούνται λόγω της οργάνωσής του, της επιρροής του στον απλό κόσμο, της εντιμότητας και της αμεσότητας που έχει στην εργατική τάξη, της στήριξης που παρέχει προς αυτή και τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Η Ελλάδα εχει τις δυνατότητες, πόρους, ειδικευμένο εργατικό δυναμικό για να οικοδομήσει μόνη της τον σοσιαλισμό(πρώτη βαθμίδα του κομμουνισμού για όσους έχουν διαβάσει λίγο από Μαρξ και όχι ότι τους λέει το Βήμα και η Αυγή).

    Οι "κολοβές αλεπούδες" του ΣΥΡΙΖΑ το φοβούνται γιατί δείχνει τα αδιέξοδα του καπιταλιστικού τρόπου ανάπτυξης. Π.χ. σήμερα στα super-market της Αργεντινής έγιναν επιδρομές πεινασμένων. Η Αργεντινή όπως και η Κύπρος δείχνουν τα αδιέξοδα της πολιτική της διεκδίκησης μέσα στις δομές του καπιταλισμού χωρίς συγκρούση με αυτόν

    Οι διανοητές της αστικής τάξης το φοβούνται για την νοσταλγία του κόσμου στις πρώην ανατολικές χώρες για τον σοσιαλισμό(Δωρεάν υγεία - παιδεία - παιδικούς σταθμούς - στέγη - ρεύμα - εργασία - πολιτισμό - πληρωμένες διακοπές). Χωρίς γενικευμένους πολέμους η καπιταλιστική κρίση δεν βρίσκει διέξοδο. Όμως οι πόλεμοι έχουν και τα ρίσκα τους.Π.χ.Η οκτωβριανή εμφανίστηκε στο τέλος του Παγκόσμιου και η εξάπλωση του σοσιαλισμού(ή χωρών που προσπάθησαν να οικοδομήσουν σοσιαλισμό) στο τέλος του Β. Ενώ η ύπαρξη του σοσιαλισμού υποχρέωνε τους καπιταλιστές σε κενσϋανιστικές πολιτικές, σε παροχές, σε "ταλαντεύσεις" χωρών ως "αδέσμευτες".

    Αλλιώς γιατί να ασχολούνται με ένα κόμμα του 4,5%, με "παρωχημένες ιδέες" που "βρίσκεται στον κόσμο του";Γιατί τα αντικομουνιστικά "ντοκυμοντέρ" σε ΕΤ1-ΕΤ3-ΣΚΑΪ "πάνε σύννεφο";Ilief

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Και του κακομοίρη του ΣΥΡΙΖΑ τίποτα δεν του κάθεται.
    Μιλά για «νέο άνεμο» στην Ευρώπη με τον Ολάντ και ο «άνεμος κοπανιστός»ψηφίζει περικοπές και απολύσεις στην Γαλλία.
    Μιλά για σκληρή διαπραγμάτευση όπως η Ισπανία και η Ισπανία εφαρμόζει περικοπές και πολιτικές μνημονίου άνευ μνημονίου και με το μισό ποσοστό χρέους επί του ΑΕΠ απότι η Ελλάδα.
    Μετά μιλά για αριστερές κυβερνήσεις όπως π.χ στην Κύπρο, και η Κύπρος παρά τα φυσικά αέρια, καλύτερο ποσοστό χρέους επί του ΑΕΠ μπαίνει σε μνημόνιο.
    Μιλά για την Βραζιλία όταν η Βραζιλία δεν ήθελε να βάλει λεφτά στο ΔΝΤ και ενώ η φτώχια έχει φτάσει σε πολύ μεγάλα επίπεδα.
    Και το ΚΟ-ΡΥ-ΦΑΙΟ. Πάει στην Αργεντινή (μία άλλη χώρα υπόδειγμα) και ο φτωχός πεινασμένος κόσμος της Αργεντινής την ίδια μέρα ορμά στα super-market
    Άτυχο αυτό το παιδί ο Αλέξης. Τίποτα δεν του κάθεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Το ΚΚΕ παρατηρώντας την πραγματικότητα εκτιμά ότι είναι αδύνατον να γυρίσουμε σε κενσυανυστικές - διαχειριστικές λογικές, ότι το σύστημα πρέπει να ανατραπεί άμεσα οικοδομώντας τις δομές που απαιτούνται για την νέα σοσιαλιστική κοινωνία. Όχι στο βαθύ μελλον αλλά αύριο.Το έχει γράψει ο Μαίλης στον Ριζοσπάστη πριν 2 εβδομάδες. Το έχει πει ο Μέντρεκας όπου ρώτησε τον Βούτση αν είναι για τον ΣΥΡΙΖΑ ώριμη η κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής και ο Βούτσης φυσικά το απέφευγε.

    Το έχει πει ο Παφίλης -και είναι περασμένο στα πρακτικά -στην οικονομική επιτροπή της Βουλής, όταν το ΚΚΕ κατάθεσε πρόταση νόμου με 4 άρθρα για την κατάργηση των μνημονίων-ΔΑΝΕΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ και εφαρμοστικών νόμων. Στην επιτροπή, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε πέντε διαφορετικές απόψεις για την πρόταση νόμου του ΚΚΕ. Με "κορυφαίες" του Τσακαλώτου που έβλεπε μέσω της πρότασης νόμου "προσπάθεια επανασύστασης της 3ης Διεθνούς"(αυτός φαίνεται να είναι ο φόβος του), και του Μητρόπουλου που σχεδόν έλεγε να πάμε στους διεθνείς οργανισμούς(δηλ στον ΟΗΕ)!

    Από το αδιέξοδό του ΣΥΡΙΖΑ τον "έσωσε" η Τρικομματική κυβέρνηση. Όπου εκτιμήθηκε πως η πρόταση για την κατάργηση των μνημονίων-ΔΑΝΕΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ και εφαρμοστικών νόμων του ΚΚΕ αντίκειται στην δημοσιονομική πολιτική και ως δια θαύματος αντίκειται στο Σύνταγμα (Άρθρο 73, παράγραφος 3). Και άρα δεν θα πάει στην Βουλή για ψήφιση.

    Με δύο λόγια η αστική δημοκρατία θεωρεί "νόμιμο" το μνημόνιο Ι (με απόφαση του Συμβουλίου Της Επικρατείας), αλλά όχι την κατάργησή του. Το αστείο είναι πως το μνημόνιο Ι ψηφίστηκε με λιγότερο από 180 ψήφους(ο μικρότερος αριθμός ψήφων για επικύρωση διεθνής σύμβασης), όπως ορίζει το ίδιο το αστικό τους Σύνταγμα.

    Το τι πολιτική απάτη είναι ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται και από το εξής. Τους "έσωσε" η Τρικομματική Κυβέρνηση με την "αντισυνταγματικότητα" της πρότασης του ΚΚΕ και άρα δεν πήγε για ψήφιση στην ολομέλεια, οπου ο ΣΥΡΙΖΑ θα είχε εκτεθεί με τα "ναι-μεν-αλλά"του. Μόλις ανακοικωθηκε πως δεν πάει στην Βουλή για ψήφιση, ο ΣΥΡΙΖΑ είπε πως θα ψήφιζε την πρόταση νόμου του ΚΚΕ! Ενώ μέχρι πριν τα «μάσαγαν» αν θα την ψηφίσουν. Υπάρχουν οι ομιλίες των 5 εισηγητών του ΣΥΡΙΖΑ στην οικονομική επιτροπή της Βουλής σχετικά με την πρόταση νόμου του ΚΚΕ- Σαμοϊλη - Λαφαζάνη - Τσακαλώτου - Βαλαβάνη- Μητρόπουλου.

    Φυσικά τα "ναι-μεν-αλλά» του ΣΥΡΙΖΑ στην οικονομική επιτροπή της Βουλής για την πρόταση νόμου του ΚΚΕ δεν ανακοινώθηκαν από τα κανάλια των εκδοτών, βιομηχάνων, εφοπλιστών. Αυτά ψάχνουν να απομονώσουν καμία "ατάκα" της Αλέκας μπας και κάνουν "πολιτική σπέκουλα". Αυτό όμως δείχνει το ποιον φοβούνται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. http://wwwpraxisred.blogspot.gr/2012/12/blog-post_8326.html

    http://wwwpraxisred.blogspot.gr/2012/12/blog-post_6460.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα άρθρα αυτά που βάζετε είναι στα όρια του αστείου, μην τα πολυχρησιμοποιείτε. Όποιος θέλει ας διαβάσει το βιβλιαράκι του Λένιν. Όχι για να βγάλει κανένα τσιτάτο που να τον βολεύει όπως οι απατεωνίσκοι πιο πάνω, αλλά για να κατανοήσει την έννοια.

      Ένας κουκουλοφόρος ανώνυμος, όργανο της CIA (ή καλύτερα της SIC, εγώ προτιμώ τον Ελβετικό ιμπεριαλισμό κι όχι τον αμερικάνικο) και ορκισμένος εχθρός του κόμματος που προσπαθεί με κάθε τρόπο να κάνει ζημιά και να διαλύσει το κόμμα παραδίδοντάς το στους οπορτουνιστές που τα έχουν βρει με την αστική τάξη και τις Ελβετικές Μυστικές Υπηρεσίες των οποίων -όπως προείπα- είμαι πράκτορας.
      Ελπίζω να ήταν αρκετά διευκρινιστική η ιδιότητά μου.
      Γειά σας

      Διαγραφή
  24. αμε, πιανεται νωρις βαρδια στην κουμουνδουρου και χρονιαρες μερες ε; και εγω συμφωνω με το διαβασμα του λενιν, ΑΠΟΛΥΤΑ.
    παντως ρε παλληκαρια, αληθεια τι πρεμουρα σας εχει πιασει με το ΚΚΕ; ο συρφετος σας αποτελειται απο οπορτουνιστες που πηραν ποδι το 68, απο διαγραφεντες που φραξιονιζαν το 85 απο τα μικροαστικα ποντικια που την εκαναν το 89 και αλλα ρεταλια.
    απο τοτε οπου βρικοσασταν και οπου στεκοσασασταν διαλλαλουσαστε την αναγκη το ΚΚΕ να βγει απο την μεση να παρετε την ηγεμονια και σε πλειστες οσες περιπτωσεις λεγατε την αναγκη να σταματησει να υπαρχει κομμα σαν το ΚΚΕ σταλινικο και με τα συμβολα του.
    κατα τα λεγομενα σας πεφτουμε και αλλο και οι θεσεις ειναι λαθος. τι σας νοιαζει; ισα ισα που θα καρπωθειτε και το 4.5 ποιο γρηγορα.
    ΕΚΤΟΣ και αν το αγχος σας ειναι αλλο, γιατι το 4.5 μπορει να κινητοποιει κοσμο που εσεις δεν βλεπετε ουτε στα ονειρα σας και ξερετε οτι ειστε ακομα με πηλινα ποδια.
    περαστικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  25. Χωρις να εχω διαβασει τα περισσοτερα σχολια εδω, επειδη ομως κατι πηρε το ματι μου παραπανω.

    Μπορειτε να σχολιασετε ο,τι θελετε, φτανει να εχει σχεση με την αναρτηση.

    Στο μπλογκ, παρακαλειστε (αν και δεν εινα υποχρεωτικο) να υπογραφετε με ενα ψευδωνυμο στο τελος του σχολιου σας για να μην προκαλειτε συγχηση σε αυτους που διαβαζουν το σχολιο σας. Ωστοσο οπως εχουμε πει επανειλημμένως, παραπανω απο ενας ανωνυμοι, μπλεκουν τη συζητηση κ η επιλογη ενος ψευδωνυμου, οχι μονο διευκολυνει τη συζητηση αλλα κ την απευθυνση του λογου απο τους συνομιλητες σας.

    Αυτο που -υποθετω- λεει ο μοντεστο παραπανω - και αν εννοει αυτο συμφωνω, ειναι το εξης:
    οταν σχολιαζετε σε ενα μπλογκ μεσαιας εως μικρης επισκεψιμοτητας οπως ετουτο, δε σημαινει οτι το σχολιο σας θα φτασει εκει που πρεπει. Αν εχετε σκεψεις ή προτασεις, ανοιχτος ειναι ο προσυνεδριακος, στειλτε γραμμα. Το οποιο φυσικα πρεπει να ειναι υπογεγραμμενο, οχι με ψευδωνυμο.

    Εμεις εδω αρκουμαστε σε ενα οποιοδηποτε ψευδωνυμο για οποιαδηποτε συνεισφορα σας στις αναρτησεις. Εξ αλλου εδω ειναι απλα ενα μπλογκ κ τιποτα παραπανω.

    Ευχαριστω κ καλες γιορτες σε ολους : ]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ψιλα γραμματα many.
    ας κανουμε μια υποθεση εργασιας, ας πουμε οτι ενα αλλο κομμα εβγαζε τις θεσεις του συνεδριου 4 ΜΗΝΕΣ πριν για δημοσιο διαλογο και ελεγε οτι οποιος θελει ειναι ελευθερος να κανει οποια κριτικη θελει ειτε με γραμμα ειτε σε ανοιχτη συγκεντρωση. προφανως στην συγκεντρωση θα ειναι αυτοπροσωπος και οτι στο γραμμα θα εχει στοιχεια.
    αν εγω εβγαινα σε σαιτ, σε μπλογκ ή με ανωνυμα γραμματα και εβγαζα οχετο και οχι πολιτικη κριτικη, πως θα μου συμπεριφορασασταν αγαπητα μελη/φιλοι/ψηφοφοροι αλλων κομματων;
    απλα ειναι τα πραγματα. αν θελει ο εργατικος αγωνας να κανει κριτικη, ας ΒΓΑΛΕΙ ΤΗΝ ΚΟΥΚΟΥΛΑ και να πει οτι θελει.
    οπως και εγω οτι εχω να πω θα τα πω εκει που πρεπει (στις συγκεντρωσεις) και επωνυμα, ας εχουν τα κοτσια να το κανουν και αυτοι, αυτος; αυτο; οτι ειναι τελος παντων,
    αλλιως θα βαζουμε αυτο http://lotr.wikia.com/wiki/Sting για να βρισκουμε τα τρολ και μετα ισως αυτο;;; http://www.elvish.org/gwaith/movie_inscriptions.htm

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επειδή προκαλείς modesto, άκου δυο πραγματάκια:

      1. Είμαι από αυτούς που έχουν στείλει τις απόψεις τους επώνυμα σε προηγούμενο προσυνεδριακό διάλογο του ΚΚΕ κι έχουν δημοσιευτεί μια χαρά στο Ριζοσπάστη, με σεβασμό μάλιστα σε ό,τι είχα ζητήσει. Δεν θα είχα κανένα πρόβλημα λοιπόν να το ξανακάνω, αν δεν πίστευα ότι υπάρχει μία τύπου μεθόδευση για να περάσουν συγκεκριμένες απόψεις και αντιλήψεις. Δεν ξέρω αν η μεθόδευση έχει αγνές προθέσεις ή όχι, αλλά είναι μια προσωπική μου αίσθηση που δεν πρόκειται να μου την αναιρέσεις με τις παπαριές που γράφεις, όπως ακριβώς δεν μπορώ εγώ να σου βγάλω την αντίληψη ότι είμαι πράκτορας του Ελβετικού ιμπεριαλισμού, που είναι και της μοδός.
      οκ?
      οκ φαντάζομαι.

      2. Σε μια κουβέντα, που είναι κουβέντα, δεν είναι με..."Αντώνηδες", μπορεί ο άλλος να σου απαντήσει, να γίνει τέλος πάντων ένας διάλογος που πιθανά να δώσει ιδέες και στις δύο πλευρές. Αυτό είναι κάτι το εποικοδομητικό και σαφώς πιο ενδιαφέρον από τους μονόλογους που ναι μεν είναι πιο συμπαγείς, αλλά πάντα χάνουν ένα στοιχείο ζωντάνιας.

      3. Υπάρχει πολύς κόσμος που απευθύνει τα μηνύματά του στο ΚΚΕ μέσω δικτύου, ελπίζοντας ότι το post του το διαβάζει η Παπαρήγα. Εγώ δεν είμαι τέτοιος τύπος αν και (από καθαρή τύχη) θα μπορούσα (και πιθανά να μπορώ ακόμη) να τα πω και με υψηλά κλιμάκια του κόμματος. Δεν έχω όμως τέτοιο ψώνιο δυστυχώς, οπότε μια χαρά μου κάνουν και μπλογκ χαμηλής επισκεψιμότητας, αρκεί να τα εκτιμώ για κάποιο λόγο. Αν δεν τα εκτιμώ τα μπινελίκια και οι ειρωνείες μου είναι εύκολες κι εμένα, πιο εύκολες απ' ότι φαντάζεσαι.

      Από εκεί και πέρα είσαι ελεύθερος να υποστηρίζεις τις απόψεις περί Ελβετικού, Κυπριακού ή και...Αλβανικού ιμπεριαλισμού, αλλά είναι λίγο προβληματικές. Ελπίζω να το καταλαβαίνεις.

      Υγ: Ακόμη να βγάλεις την κουκούλα βλέπω. :)
      Sorry για την παρέμβαση, αλλά η κατάσταση δεν είναι καλή να το ξέρετε.

      Διαγραφή
    2. Κατονομάζει συνεχώς έναν συγκεκριμένο blogger μέσω του αδερφίστικου τρόπου "Αντώνηδες", προσπαθώντας έτσι να σπεκουλάρεις το συγκεκριμένο blog αφήνοντας υπονοούμενα για τον τρόπο που γίνεται η όποια αντιπαράθεση εκεί. Τα σχόλιά σου λοιπόν, πικρίες σου, αντιρρήσεις σου κ.λπ. στο συγκεκριμένο ιστολόγιο και αν δεν έχει τα προσόντα να αντιπαρατεθείς με τον Αντώνη συγκεκριμένα ή αν έχει φάει σουτ από εκεί γιατί είσαι σχολιαστής με συγκεκριμένες προθέσεις, τότε κάνε τουμπεκί και προχώρα στο παρασύνθημα.

      Διαγραφή
    3. Κ ειχα την απορια ποιοι ειναι οι Αντωνηδες. Μαλιστα.

      Ιμπεριαλιστη, αυτο που μπορω να υποθεσω ειναι οτι μαλλον θες να μπεις σε αντιπαραθεση με τον Αντωνη ή να βγαλεις τα αποθημενα σου.

      Το παρον μπλογκ δεν διατιθεται για κατι τετοιο. Δεν ειμαστε υποχρεωμενοι να ανεχομαστε τετοιες συμπεριφορες. Το θεμα ληγει εδω. επομενο σχολιο με παρομοιο υφος παιρνει την αγουσα για την καλαθο των αχρηστων. Οπως θα επρεπε να εχει γινει κ με αυτο σου το σχολιο.

      Διαγραφή
  27. 1) εχεις στειλει λοιπον σε προηγουμενο συνεδριο και εγιναν ολα αυτα που ειπες, αλλα τωρα φοβασαι οτι δεν θα γινει; απο αισθηση; ελα ρε κλουζω, μια που εισαι τοσο γαματος στην αισθηση δεν μας λες και κανα νουμερο στο λοτο να πληρωσουμε για να μην φυγει και κοσμος απο τον "Ρ"; ε; ε;
    ξερεις τι μου θυμιζεις; το ανεκδοτο με τον γρυλο (αυτον που σηκωνεις το αυτοκινητο, οχι το συμπαθες εντομο).
    οχι ρε φιλε, τι οκ; λες τις μλκς σου στηριζομενος σε μια αισθηση και οχι στα γεγονοτα και τις εμπειριες σου, ξερεις ετσι καπως με την εμπειρια και την παρατηρηση οι ανθρωποι εμαθαν και πηγαν μπροστα και οχι με την "αισθηση" και μου λες οκ;
    εξω εχει ηλιο αλλα εγω θα παρω ομπρελα γιατι η αισθηση μου μου λεει οτι βρεχει. θα εβγαζε γελιο ως αποψη αλλα εχω μεγαλωσει αρκετα για να γελαω με τετοια
    2)δεν ξερω τι εχεις με τον αντωνη και δεν με νοιαζει και συμφωνω απολυτα σε αυτο (εκτος απο τον αντωνη που δεν ξερω)
    3) αν ειχες/εχεις επαφες με "υψηλα κλιμακια" (χα χα χα χα, για τον ορο ειναι τα γελια οχι για σενα) και το γεγονος οτι περιμενει κοσμος τα Mail να τα διαβαζει η αλεκα και να απανταει τι να πω. ας παμε απο τα βασικα.
    το ΚΚΕ δεν ειναι κομμα αρχηγικο. δεν αποφασιζει η αλεκα μονη της, υπαρχει Π.Γ., Κ.Ε. προγραμμα και συνεδριο.
    αν θες να πεις κατι λοιπον και να πιασει τοπο στο ΚΚΕ, δεν θα το πεις ουτε κατιδιαν ουτε σε μπλογκ μικρης/μεσαιας/μεγαλης επισκεψιμοτητας. αν και το να μιλησεις με οργανωμενο μελος σιγουρα θα μεταφερθει ως εικονα για το τι ειπες (οπως και με οποιον συζηταει)
    εκει που πρεπει να τα πω δεν φοραω καμια κουκουλα, εχω ονοματακι και στην δουλια και στο σωματειο και στην απεργια και σε ολα και δεν τα λεω σε μπλογκ, τα λεω σε αυτους που πρεπει να τα ακουσουν.

    "Από εκεί και πέρα είσαι ελεύθερος να υποστηρίζεις τις απόψεις περί Ελβετικού, Κυπριακού ή και...Αλβανικού ιμπεριαλισμού, αλλά είναι λίγο προβληματικές. Ελπίζω να το καταλαβαίνεις."
    το γεγονος οτι εσυ δεν καταλαβαινεις τι διαβαζεις δεν σημαινει οτι γραφοντας αυτη την %#%#@% νομιζεις οτι λες εξυπναδα και την λες σε καποιον, το μονο που προσφερεις ειναι ενα στιγμιαιο μειδιαμα και μετα απογνωση για το εκπαιδευτικο συστημα που μαθαινει στον κοσμο τα γραμματα και να διαβαζει αλλα οχι να κατανοει και ας μη συμφωνει
    η κατασταση δεν ειναι καλη οντως, εχεις δει την αιθαλομιχλη που υπαρχει καθε βραδυ; λες και εισαι σε τεραστια ταβερνα ειναι, ασε που δεν λεει να χιονισει κιολας μπας και δουμε ασπρη μερα.
    Υ.Γ. με την εισαγωγη σου σκιαχτηκα για μια στιγμη, οπως οταν ανακοινωσε ο τσιπρας το προγραμμα του μεταξυ μαη και ιουνη που για μια στιγμη νομιζα οτι θα ηταν προχω και θα ειχαμε προβλημα να δειξουμε οτι ειναι δεξιοι, αλλα μετα ηρεμησα.
    τωρα που το ξανασκεφτομαι αυτο με τον ελβετικο ιμπεριαλισμο να το συνεχισεις, εχει πλακα και θα μου λειψει αν το κοψεις
    ακου υψηλα κλιμακια.....και αυτη ωραια εκφραση, αν πετυχω στον δρομο κανενα μελος της κεντρικης ή του πολιτικου γραφειου θα του το πω οτι ειναι "υψηλο κλιμακιο" να χαρει και αυτος που δεν το ξερει
    υψηλο κλιμακιο, καλο καλο, φτανεις στα επιπεδα του μαρμαρα, εχεις ομως ψωμι για να φτασεις τον χρηστο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Επειδή παραπάνω ο Κ.Ο. έθεσε την ουσία του ζητήματος και ο ιμπεριαλιστής αποφεύγει συστηματικά να τοποθετηθεί επί της ουσίας, έχω την απορία: Τελικά βάσει ποιών οικονομικών στοιχείων και βασισμένα στο έργο του Λένιν γίνεται η επίθεση στο ΚΚΕ; Βεβαίως το ερώτημα είναι ρητορικό! Γιατί κανείς από αυτούς που κριτικάρουν το ΚΚΕ για τη στρατηγική του, δεν στηρίζουν την τοποθέτηση τους σε στοιχεία. Το μόνο που κάνουν είναι να παπαγαλίζουν διάφορα τσιτάτα...λέγοντας σε ορισμένες περιπτώσεις αφάνταστες ασυναρτησίες. Η ουσία της τοποθέτησης τους είναι η άρνηση της επικαιρότητας της πάλης για το σοσιαλισμό, της αναγκαιότητας της σοσιαλιστικής επανάστασης! Όλα τα άλλα είναι απλά τα γνωστά κόλπα του οπορτουνισμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Παρεμπιπτόντως, ο τρόπος και το ύφος γραφής του ιμπεριαλιστή, τα επιχειρήματα που χρησιμοποιεί, δείχνουν άνθρωπο που δεν είχε και δεν έχει καμιά σχέση με το ΚΚΕ. Γράφει διάφορα μόνο και μόνο για να δημιουργήσει κλίμα ενάντια στο ΚΚΕ! Η φαντασιοπληξία δεν έχει όρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Σβηστηκαν σχολια ασχετα με την αναρτηση. Το να σχολιαζονται αλλοι χρηστες ή/και blogger, δεν ειναι πολιτικη κουβεντα ουτε τοποθετηση επι της αναρτησης. Οποιος θελει να αρχισει την ψιλοκουβεντα ας το πραξει αλλου.
    Παρομοια σχολια θα απομακρυνθουν. Εδω δεν ειναι φορουμ αλλα ουτε κ παιδικη χαρα.

    Ευχαριστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά έκανες και τα σκούπισες, γιατί ορισμένοι έχουν ακριβώς αυτό τον σκοπό.

      Διαγραφή
  31. Ενα τελευταιο σχολιο απο μενα. Δεν αντλω καμια προσωπικη ικανοποιηση απο το moderation. Ισα ισα ειναι μια πολυ αχαρη δουλεια (που δημιουργει κ πολλους ασχημους συνειρμους για την ανθρωποτητα, την εξελιξη κτλ).
    Επαναλαμβανω τα χιλιοειπωμενα

    οχι σπαμ
    οχι σχολια ασχετα με την αναρτηση
    μην σχολιαζετε ο ενας τον αλλον ή τριτους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Μια διευκρινιση:
    το μην σχολιαζετε ο ενας τον αλλο δε σημαινει μη συζητατε. Μην βριζεστε, μην κανετε προσωπικες αντεγκλισεις κτλ
    Πολλες φορες η συζητηση ξεφευγει. Δεν ειναι ομως ωραιο να γινεται με το καλημερα.

    Manny over and out : ]]]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Παράρτημα περί ανώνυμου σχολιασμού:
    1) Ο ανώνυμος (χωρίς χωρίς διακριτή υπογραφή) σχολιασμός είναι ο ορισμός του τρόλινγκ, καθώς γίνεται προκειμένου να σπείρει σύγχυση στο ποιός μιλάει ή απαντάει σε ποιόν, και απέναντι σε τι (φανταστήτε μόλις τρεις ανώνυμους σε μία κουβέντα και το μπάχαλο που θα επακολουθήσει). Εμποδίζει εν ολίγοις την ομαλή διεξαγωγή μίας συζήτησης. Από αυτό συμπερένουμε πως οι ανώνυμοι σχολιαστές είναι κατά κανόνα χαφιέδες ή τους αρέσει ο ρόλος του χαφιέ.
    2)Ο ανώνυμος σχολιασμός είναι η ύψιστη αγένεια, καθώς υποδηλώνει ευθαρσώς πως ο φορέας του δεν έχει πρόθεση να συζητήσει (αφού δεν υπάρχει χρηστικός τρόπος να του απευθηνθεί αντίλογος αν οι ανώνυμοι είναι πάνω από ένας), αλλά να προκαλέσει.
    3)Λαμβάνοντας υπόψην τα παραπάνω, η λογική αντίδραση στον ανώνυμο σχολιασμό είναι:
    α)απαντήσεις ανάλογης αγένειας με αυτήν που πρεσβεύει η "ανωνυμία" από μόνη της.
    β)Ψαλίδι και να πάνε να γαμηθούν.
    γ)Συνδυασμός των α) και β).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Κάποιοι που κατηγορούνται για ιδεολογικό κουκουλοφορισμό, κάνουν τον κουτό πως δήθεν αυτό που κατάλαβαν είναι πως θέλουμε την δημοσιοποίηση των στοιχεών του οποιουδήποτε στο διαδύκτιο.
    Ενα ψευδώνυμο για την χρηστικότητα της κουβέντας ζητάμε.
    Εκτός αυτού "κουκουλοφορισμός" και ρουφιανιλίκι είναι να εμφανίζεσαι ως δήθεν υποστηρικτής κάποιας πολιτικής οργάνωσης με την οποία εχθρικές σχέσεις έχεις.
    Αν για παράδειγμα κάποιος μας πει, εγώ είμαι ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΣΥΡΙΖΑ, ΜΛ-ΚΚΕ, ή ό,τι άλλο, και σας θεωρώ λάθος, με γειά του με χαρά του, και να το κουβεντιάσουμε. Αλλά αν κάποιος από τους παραπάνω προωθεί τις απόψεις του με την πολιτική μάσκα του ΚΚΕ ή της τάχαμου ανεξαρτησίας, τότε είναι απλά ρουφιάνος σύμφωνα με τον δικό μας πολιτικό κώδικα. Εδώ δεν είναι "πλατείες", και το πολιτικό κρυφτούλι απαγορεύεται.
    Δεν ειχα μπει στον σχολιασμό του άρθρου. Αργησε να πάρει την ψαλίδα η Manny.
    Όποιος έχει πρόβλημα με άλλα μπλογκ, ας πάει εκεί να τους να πει. Από εδώ πόδι!
    -Δεν συνηθίζω να βρίζω αν δεν έχω προκληθεί ιδιέταιρα, μια και μπορώ άνετα να κόψω τις ανταπαντήσεις, οπότε είναι ανφέρ.
    Προκειμένου λοιπόν να αρχίσω και εγώ τα καντήλια, να ειδοποιήσω το συνασπηστήρι που άρχισε τους χαρακτηρισμούς σε συνιαχειριστές του μπλογκ, πως είναι ανεπυθύμητος.
    -Πόρτα φίλε, και μην με κουράσεις να σβήνω ξανά.
    Αλωστε δεν θυμάμαι να με έχεις προστατέψει από ανάλογες συμπεριφορές στο δικό σου μπλογκ.
    -Το γεγονός πως πλάκωσαν οι συνασπισμένοι προς υπεράσπιση του Ε.Α., επιβεβαιώνει αρκετές από τις υποψίες μας για τις στοχεύσεις του εν λόγω ιστολόγιου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    3. @LeftG700:
      Νομίζω πως είμουν σαφής. Επιτέθηκες με προσωπικούς χαρακτηρισμούς σε συνδιαχειριστή του μπλογκ, οπότε και είσαι ανεπιθύμητος.
      Εάν εν μπορείς να το σεβαστείς (καθείς και το ήθος του), μπορούμε απλά να το επιβάλουμε.
      Μην μας κουράζεις...

      Διαγραφή
  36. Παράρτημα, οι όροι σχολιασμού στην "Iskra" του κ.Λαφαζάνη:
    "...Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
    •Δεν επιτρέπονται τα «greeklish» (ελληνικά με λατινικούς χαρακτήρες) και η γραφή με κεφαλαία (Caps) .
    • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
    •Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
    •Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
    Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση...."
    Εδώ γιατί δεν μπορείτε να τους σεβαστήτε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.