26 Δεκεμβρίου 2012

Στην αντί-ΚΚΕ επίθεση δεν υπάρχουν… «σύνορα»!


Πριν από λίγες μέρες, δημοσιεύτηκε στο site του Κούλουγλου, ένα άρθρο επιστημονικής φαντασίας με την υπογραφή «Αναγνώστης» για τις απολύσεις στον «Ριζοσπάστη». Η ευκαιρία προφανώς και δεν έμεινε ανεκμετάλλευτη, και η «καταγγελία» αναπαράχθηκε με ταχύτητα στο διαδίκτυο. Σίγα το καινούργιο, θα πει κανείς. Δεν υπάρχει λάσπη για το ΚΚΕ που να μην κάνει το γύρο του διαδικτύου
.
Αξίζει, όμως, πραγματικά να δει κανείς πως παρότι αυτό το κείμενο, δεν υπογράφεται από κάποιον, και δεν είναι δυνατόν να ελεγχθεί η αξιοπιστία του, οι αντί-ΚΚΕ εργολάβοι δεν είχαν κανένα πρόβλημα να το αναπαράγουν.

Έτσι, την ίδια «καταγγελία» βρίσκει κανείς σε σελίδα της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, στο φασιστό-site «ΕΘΕΛ-ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ», στην σελίδα της ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ, στο «Δεν Πληρώνω», στο «αντιεξουσιαστικό» blog «Άνεργοι Δημοσιογράφοι» και βέβαια, στην σελίδα της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ στην ΕΣΗΕΑ κ. α.

Οι αποδείξεις είναι στις παραπανω φωτογραφίες. 



Μοναδικό σχόλιο: Ο αντικομμουνισμός δεν έχει σύνορα! 


Πηγη

119 σχόλια:

  1. ολοι οι "γυφτοι" μια γενια.....αυτο που τους ενωνει ο ανρτικομμουνισμος, και κεινο που τους κανει να παθαινουν ταρακουλο, ο αγωνας ο ταξικος...ας τους κανουμε να νιωσουν ακομη χειροτερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Από την ανάρτησή σας σύντροφοι να υποθέσω ότι δεν υπάρχουν και ούτε πρόκειται να γίνουν απολύσεις σ. στον Ριζοσπάστη; Να υποθέσω ότι δεν υπάρχει κείμενο από τους εργαζομένους του Ριζοσπάστη; Δεν απολύθηκαν οι Δημήτρης Μηλάκας, Ρούλα Μπανάκου και Ανδρέας Παγανόπουλος. Δεν παραιτήθηκε από το ΠΑΜΕ στον Τύπο η Πόπη Χριστοδουλίδου με ανακοίνωσή της στον τύπο. Είναι αλήθεια όλα αυτά; Ενημερώστε με σας παρακαλώ, αφού γνωρίζετε πρόσωπακαι καταστάσεις και μην τα αποδίδετε όλα τα σχόλια σε αντικομμουνισμό.

    ΥΓ: Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί διαγράφτηκε το σχόλιο μου με τα λινκ που παράθεσα για ενημέρωση των αναγνωστών της ιστοσελίδας μας. Ελπίζω να μην έχεικι αυτό την ίδια τύχη.

    Μπάμπης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατι ηταν σε ασχετες αναρτησεις. Τοσο απλα. Προσπαθησε να σεβαστεις στοιχειωδως τους κανονες του μπλογκ. Δν ειναι δυσκολο.

      Επισης το ενα σχολιο ειχε υπογραφη "μπαμπης" κ το αλλο "ανταρσυα". Ειχαν το ιδιο περιεχομενο. Δεν ξερω αν ηταν κ τα δυο δικα σου, αλλα εγιναν με αποσταση μερικων λεπτων - το πολυ- μεταξυ τους.

      Διαγραφή
    2. ps:
      καποιοι εχουν ξεσαλωσει μεσα στις γιορτες. Μου θυμιζει την παροιμια "ο λυκος στην αναμπουμπουλα χαιρεται". Το αστειο ειναι οτι μας περνουν για μαμελουκους.

      Αυτο γτ προοσεξα την λεξη "αντιλαμβανομαι". Το κακο με το να διαβαζεις πολυ γρηγορα, ειναι οτι χανεις πολλες φορες αυτες τις λεπτες εκφραστικες διαφοροποιησεις.

      Αν διαβαζεις το μπλογκ παραπανω απο μια βδομαδα, δεν θα ειχες τετοιο προβλημα "αντιληψης" για το ποια σχολια στελνονται στο φυσικο τους χωρο (i.e καλαθι αχρηστων)

      Διαγραφή
    3. Σε ασχετες αναρτήσεις ναι. Αφου δεν υπήρχε σχετική ανάρτηση.Αλλά αντιπαρέρχομαι. Εγω είμαι ο Μπάμπης. Εχω ξαναγραψει στο μπλογκ κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου θίγοντας ορισμένα ζητήματα για τη τακτική του κόμματος. Ευτυχώς δεν είμαι ο μόνος που τα λεει.Είμαιφίλος και ψηφοφόρος του ΚΚΕ από τα δυτικά προάστια και καμιά σχέση με την ανατρσύα και το σχόλιο.
      Αλλά απάντηση δεν πήρα.
      Τη στάση μου να τη κρίνεις αρνητικά αν αρχίσω και βρίζω το ΚΚΕ ή λεω θέσεις άλλου κόμματος. Εκανα κάποιες ερωτήσεις για τις απολύσεις ώστε να δω αν ισχύουν ή όχι. Αυτά απλά!

      Μπάμπης

      Διαγραφή
    4. Προς: Πόπη Χριστοδουλίδου και λοιπούς ανώνυμους "αγωνιστές"

      «Απολυμένοι και υπό απόλυση εργαζόμενοι του «Ρ», είτε είμαστε μέλη του ΚΚΕ είτε όχι, που σεβαστήκαμε και σεβόμαστε το «Ριζοσπάστη» και αυτό που εκφράζει και υπηρετεί μέσα από την ιστορική του πορεία, βάλαμε πλάτες και σε δύσκολες περιόδους, υπηρετήσαμε με συνέπεια και αυτοθυσία την δημοσιογραφία στο όνομα της αποκάλυψης της αλήθειας και της υπεράσπισης των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης, τέλος δεχθήκαμε αδιαμαρτύρητα να μην πληρωνόμαστε τους τελευταίους 5 μήνες και ήμασταν διατεθειμένοι να βάλουμε πλάτη για να στηρίξουμε το Ριζοσπάστη αλλά και το ΚΚΕ να ξεπεράσει τα προβλήματα του, τώρα είμαστε αντιμέτωποι με αυτό που πάντα πολεμούσαμε και βλέπαμε να έρχεται από την απέναντι όχθη.
      Καλούμε ΤΩΡΑ την ΕΣΗΕΑ που μέχρι στιγμής κάνει ότι δεν ξέρει και δεν άκουσε τίποτα, να πράξει τα δέοντα. Η υπόθεση των εργαζομένων στο «Ριζοσπάστη» είναι υπόθεση του συνδικαλιστικού κινήματος.»
      (από το δημοσίευμα του peiratikoreportaz και φέρεται να είναι λόγια των απολυμένων)

      Περίεργη λογική έχουν μερικοί "ανώνυμοι" στα blog!
      Τη θαυμάζω!!
      Θαυμάζω όμως κι εσάς, που την αναπαράγετε!!!
      Δηλαδή να καταλάβω: για να είσαι αγωνιστής και να παλεύεις κατά των απολύσεων πρέπει να έχεις ασυλία και να μην κινδυνεύεις ν΄απολυθείς;
      Δηλαδή εγώ, που με ξεσκίζει το αφεντικό μου κάθε μέρα στην ιδιωτική επιχείρηση όπου δουλεύω, που συνδικαλίζομαι με τη "δαμόκλειο σπάθη" της απόλυσης κάθε μέρα, πάνω από το κεφάλι μου, δε θα 'πρεπε να αγωνίζομαι, γιατί δεν έχω την ασυλία, που ζητούν μερικοί "εργαζόμενοι του ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ" για τον εαυτό τους; (αν πράγματι είναι εργαζόμενοι του ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ).
      Ωραία λογική ρε, που την βρήκατε να την ψωνίσουμε κι εμείς;
      Δηλαδή ο Κώστας Βιδάλης, θα έπρεπε να είχε εξασφάλιση από έναν στρατό σεκιουριτάδων, για να κάνει το ΤΕΛΕΥΤΑΊΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ;
      Αναρωτηθήκατε μερικοί, πόσο πιο σημαντικό είναι να συνεχίσει να εκδίδεται η μοναδική εφημερίδα, που υπερασπίζεται την Εργατική Τάξη, μπροστά στην όποια περιπέτεια θα περάσετε εσείς, στην ανεργία; Στην ανεργία, στην οποία βρίσκονται πάνω από 1,5 εκατομμύριο εργαζόμενοι σήμερα.
      Δηλαδή τι είστε εσείς και πρέπει να έχετε ασυλία από απόλυση, κάτι το ιδιαίτερο, κάτι το ξεχωριστό; Σε τι είστε καλύτεροι από εμένα, που δεν την έχω αυτήν την ασυλία;
      Εγώ έχω απολυθεί δύο φορές και δε σταμάτησα να συνδικαλίζομαι, εσείς γιατί σταματάτε;

      Διαγραφή
  3. Aν σε πιασε ο πονος για οσους απολυονται,την επομενη φορα φροντισε να απεργησεις και αγωνισου να ανατραπει ο καπιταλισμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό κάνω εδώ και χρόνια σ. μεσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες για τη δουλειά μου.

      Μπάμπης

      Διαγραφή
  4. Μπάμπη, βλέπω πολύ καούρα έχετε για το "Ρ"!!! Πάντα για το καλό των εργαζομένων...βεβαίως-βεβαίως!!! Καλά αντιπαρέρχομαι το τι γίνεται στην "Αυγή". Αντιπαρέρχομαι το ότι εσύ και οι όμοιοι σου είστε υπερασπιστές της αγοράς και της ελευθερίας στο κεφαλαίο να κάνει απολύσεις. Αλήθεια, γιατί δεν καταγγέλετε με το ίδιο σθένος και δεν έχετε την ίδια καούρα για τις εκτεταμένες απολύσεις και τις περικοπές που γίνονται εδώ και δύο χρόνια στα συγκροτήματα-μονοπώλια των Μ.Μ.Ε. του Μπόμπολα, του Βαρδινογιάννη, του Αλαφούζου, του Λαμπράκη; Μιλάμε για χιλιάδες απολύσεις σε συγκροτήματα με μετοχές, επενδύσεις άλλους τομείς ή σε κατασκευές και διαπλοκή! Και φυσικά με κέρδη! Τώρα όλοι αυτοί δεν έχουν ονοματεπώνυμο; Γιατί τους καλύπτετε μαζί με τη Χ.Α., το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ; Ο "Ρ " δεν είναι επιχείρηση και τα στελέχη του ΚΚΕ που αξιοποιούνται σε αυτόν εργάζονται για να αποκαλύπτουν στους εργαζόμενους την σαπίλα του καπιταλιστικού συστήματος που υπερασπίζεστε εσύ και οι όμοιοι σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όπως απάντησα είμαιΚΚΕδ καιδε μ΄ενδιαφέρει τι κάνει η Αυγή. Όλα τα παραπάνω που λες να τα πεις σε Συριζαίο όχι σε μένα. Βεβαίως και με πιάνει καούρα για τους εργαζόμενους στον "Ρ"πολύ περισσότερο απ'όσο νομίζεις και μάλλον πολύ περισσότερο από σένα. Γι αυτό ακριβώς λυπάμαι.
      Ούτε εσύ μου απαντάς. Απολύονται εργαζόμενοι ναι ή όχι;

      Μπάμπης

      Διαγραφή
    2. Δηλαδη απο εμας περιμενεις να σου απαντησουμε ή μηπως κρατούνται κρυφές οι απολύσεις; Αντι παντως για μερικους μερικους που χαιρονται με αυτες, και μιλαμε για οσους τις βρισκουν αφορμη να ριξουν τη λασπη τους, υπαρχουμε και εμεις που στεναχωριομαστε για την καταληξη των πραγματων, και να εισαι σιγουρος πως εκτος απο τους ιδιους τους απολυμενους και τις οικογενειες τους, κανεις δεν στεναχωριεται περισσοτερο απο εμας για αυτες τις αναγκαιεες, για να μην εξαφανιστουν τα μεσα προπαγανδισης του αγωνα μας, απολυσεις.

      Τα οποια λαθη εχουν γινει και φτασαμε ως εδω, να εισαι σιγουρος οτι το κομμα θα τα παρει σοβαρα υποψη, θα υπαρξει διαλογος και αξιολόγηση για να μην επαναληφθουν. Απο εκει και περα καποιοι θα τα κανουν ψωμωτυρι, ας ηταν αυτοι οι καποιοι τοσο δραστηριοι και στον αγωνα για την υποστηριξη και των υπολοιπων εργαζομενων μεσα στο καπιταλιστικο συστημα και ισως να ηταν τα πραγματα καλλυτερα για τον λαο, ομως εχουν βλεπεις επιλεκτικες ευαισθησιες

      Διαγραφή
  5. Αντιγράφω από το "Ρ". Η δήθεν «ευαισθησία» τους
    Δεν είναι λοιπόν η μείωση του προσωπικού του «Ριζοσπάστη» και η δήθεν ευαισθησία τους για τις απολύσεις. Αλήθεια, ποια η «ευαισθησία» τους στις μειώσεις μισθών και απολύσεις στα αστικά ΜΜΕ; Που δεν είναι και λίγες. Ας το δούμε.
    Στα τέλη του 2008 ο ΔΟΛ απασχολούσε συνολικά ως όμιλος 1.709 εργαζόμενους με συμβάσεις αορίστου χρόνου και επιπλέον 115 ως «εποχικό προσωπικό». Στις 30/6/2012, σύμφωνα με τα δημοσιευμένα επίσημα στοιχεία, στον όμιλο απασχολούνταν 1.034 εργαζόμενοι, δηλαδή καταγράφεται μια μείωση του προσωπικού κατά 43,3%. Επιπλέον, έχουν επιβληθεί μειώσεις μισθών πλέον του 20%.
    Στον ΠΗΓΑΣΟ, τον όμιλο που έχει τις εφημερίδες «Εθνος», «Ημερησία» και μετοχές στο ΜΕΓΚΑ, στα τέλη του 2008 εργάζονταν 1.651 σε όλες τις ειδικότητες. Τώρα έχουν απομείνει 966. Δηλαδή, μείωση προσωπικού 41,5%. Επίσης, έχει επιβληθεί το καθεστώς των ατομικών συμβάσεων με αλλεπάλληλες μειώσεις μισθών (30% και πλέον) και περικοπές δικαιωμάτων.
    Στο ΜΕGA, συνιδιοκτησίας ΔΟΛ, Μπόμπολα, Βαρδινογιάννη κ.λπ., στα τέλη του 2008 δούλευαν 645 και τώρα έχουν μείνει 500 (μείωση 22,5%). Επίσης, έχουν επιβληθεί ατομικές συμβάσεις και έχουν γίνει μειώσεις μισθών στα τέλη του 2011 και τον περασμένο Απρίλη.
    Πάνω από 100 είναι οι απολύσεις στον όμιλο ΑΝΤΕΝΝΑ, συμπεριλαμβανομένης της «εθελούσιας εξόδου» του Αυγούστου 2009. Χαρακτηριστικό είναι ότι στον ΑΝΤ1 FM, που έχει υποτίθεται ενημερωτικό χαρακτήρα, έχουν απομείνει μόλις 5 δημοσιογράφοι για 24ωρη λειτουργία. Πέρυσι επιβλήθηκαν μειώσεις 20% και ακολούθησαν νέες πριν λίγους μήνες της ίδιας τάξης. Αξίζει να σημειωθεί όμως ότι την ίδια ώρα ο όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ επενδύει στο εξωτερικό, αγοράζοντας κανάλι στην Σερβία και μετοχές στις εταιρείες του «Twiiter», του «Facebook» και των on line παιχνιδιών «Jagex».
    Στον «Alpha», μετά τις μαζικές απολύσεις (περίπου 200) που έγιναν με τη μορφή της «εθελούσιας εξόδου» το καλοκαίρι του 2009 στην τηλεόραση από τους Γερμανούς του RTL, επιβλήθηκαν ατομικές συμβάσεις με μειώσεις στους ονομαστικούς μισθούς από 7% έως 22%, αλλά στην πραγματικότητα οι μειώσεις των μισθών είναι μεγαλύτερες. Σήμερα στην τηλεόραση του ALPHA εργάζονται συνολικά 416 σε όλες τις ειδικότητες, ενώ δραματική είναι η μείωση του προσωπικού στον ομώνυμο ραδιοφωνικό σταθμό.
    Στον «πρωτοπόρο» στην επιβολή ατομικών συμβάσεων και μειώσεων μισθών ΣΚΑΪ έγιναν μειώσεις μισθών 10% στα τέλη του 2010 και μετά από ένα χρόνο ακολούθησαν νέες της τάξης του 20% και έτσι, μαζί με άλλες περικοπές, η συνολική μείωση μισθών ξεπερνά το 40%, ενώ πάνω από 40 είναι οι απολύσεις τα προηγούμενα χρόνια.
    Στην «Καθημερινή» έγιναν τον περασμένο Απρίλη μειώσεις μισθών από 10% έως 15%, ενώ ετοιμάζεται μείωση προσωπικού με τη μορφή εθελουσίας εξόδου.
    Στο STAR από το 2008 μέχρι σήμερα το προσωπικό έχει μειωθεί κατά 160 περίπου άτομα (από 560 σε 400) και έχουν επιβληθεί μειώσεις μισθών από 8% έως 20%.
    Μόνο από τα παραπάνω Μέσα, οι εργαζόμενοι έχουν μειωθεί από το 2008 μέχρι σήμερα κατά 2.120. Αν σε αυτούς προστεθούν οι 659 του ALTER και οι 130 της «Απογευματινής», αυτοί που αναγκαστικά εργάζονται με «μπλοκάκι», οπότε δε θεωρούνται απολυμένοι όταν σταματά η «συνεργασία», αλλά και όλοι οι άλλοι που έχασαν τη δουλειά τους σε άλλες επιχειρήσεις, όπως «Αττικές Εκδόσεις», «ΙΜΑΚΟ», «Ελεύθερος», «Φίλαθλος», «Veto», «Αποψη», «Χώρα», «Ωρα των Σπορ», «Εξέδρα» και μια σειρά περιοδικών εκδόσεων, ο αριθμός ξεπερνά κατά πολύ τις 4.000.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραία! Απαντάμε για τις απολύσεις τις δικές μας αναφέροντας στις απολύσεις των άλλων; Ποιος το σκέφτηκε αυτό το άρθρο; Οι άλλοι βεβαίως θα διωχνοιυν,θα φέρονται αντεργατικά. Αυτό εχουν στόχο.Εμείς; Απολύονται εργαζόμενοι στο Ρ. θα μου απαντήσει κανείς;

      Μπάμπης

      Διαγραφή
    2. Εχει απαντησει το κομμα, αμα ησουν τοσο κοντα του οπως λες δεν θα χρειαζοσουν επιβεβαιωση απο εμας που ειμαστε απλα οπαδοι, διαβαζε και ριζοσπαστη που και που δεν θα σου κανει κακο, μην τα μαθαινεις ολα απο τα νεα.

      Διαγραφή
  6. Η αντανάκλαση της κρίσης
    Είναι γεγονός ότι τα αστικά ΜΜΕ ανήκουν σε επιχειρηματικούς ομίλους που ασχολούνται με τον τουρισμό, τα μεγάλα κατασκευαστικά έργα υποδομών του κράτους, ή είναι εφοπλιστικοί όμιλοι κ.λπ., και χρηματοδοτούνται απ' αυτούς. Είναι επίσης γεγονός ότι οι μεγάλοι τέτοιοι όμιλοι εντάχθηκαν στο χρηματιστήριο και άντλησαν πολλά κεφάλαια απ' αυτό. Παρ' όλ' αυτά όχι μόνο παρουσιάζουν την παραπάνω εικόνα σε σχέση με τους εργαζόμενούς τους, αλλά και τεράστια οικονομικά ζόρια ως καπιταλιστικές επιχειρήσεις που μπορούν και χρησιμοποιούν όλα τα εργαλεία του συστήματος για ενίσχυσή τους. Ας τα δούμε.
    Σύμφωνα με τους ισολογισμούς αυτών των εταιρειών για το 1ο εννεάμηνο του 2012:
    Ο ΔΟΛ έχει συνολικές υποχρεώσεις 215.221.346 ευρώ από τα οποία τα 134.486.379 ευρώ είναι δάνεια (τα 104.222.211 ευρώ βραχυπρόθεσμα).
    Ο ΠΗΓΑΣΟΣ έχει συνολικές υποχρεώσεις 210.851.609 ευρώ από τα οποία τα 164.305.064 ευρώ δάνεια (τα 141.479.557 βραχυπρόθεσμα).
    Ο «Τηλέτυπος» (MEGA) έχει συνολικές υποχρεώσεις 191.546.356 ευρώ. Τα 119.566.225 είναι δάνεια από τα οποία τα 95.913.325 πρέπει να πληρωθούν σε ένα χρόνο.
    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ έχει συνολικές υποχρεώσεις 143.876.979 ευρώ από τις οποίες τα 95.539.028 είναι δάνεια (51.251.006 βραχυπρόθεσμα).
    Η «Ναυτεμπορική» έχει υποχρεώσεις 9.159.386 ευρώ με βραχυπρόθεσμα δάνεια 2.998.110 ευρώ.
    Οι «Αττικές Εκδόσεις» έχουν συνολικές υποχρεώσεις 42.907.720 ευρώ (τα 34.171.365 ευρώ βραχυπρόθεσμες). Τα δάνεια είναι 20.552.096 ευρώ (14.985.429 βραχυπρόθεσμα).
    Κάποια απ' αυτά τα ΜΜΕ εγκαλούν το ΚΚΕ και τον «Ριζοσπάστη». Που βεβαίως δρα στις συνθήκες του καπιταλισμού, επιδρά η οικονομική κρίση στα οικονομικά του, όπως επιδρά και στους παραπάνω επιχειρηματικούς ομίλους, αλλά δεν μπορεί αντίστοιχα να χρησιμοποιεί τα εργαλεία του συστήματος για την ενίσχυσή του, που χρησιμοποιούν οι παραπάνω όμιλοι για τη δική τους ενίσχυση, αφού αυτή του η δραστηριότητα δεν έχει σκοπό το κέρδος.
    Η επίθεση φαίνεται ότι θα συνεχιστεί. Απάντηση σ' αυτήν δεν μπορεί να είναι άλλη από την ένταση της δράσης για τη συσπείρωση των εργαζομένων στα συνδικάτα τους και τους άλλους λαϊκούς φορείς, η οργάνωση της διεκδικητικής πάλης σε αντιμονοπωλιακή αντικαπιταλιστική κατεύθυνση, η ολόπλευρη ενίσχυση του ΚΚΕ, η οικονομική του ενίσχυση, αλλά και η αύξηση της κυκλοφορίας του «Ριζοσπάστη».
    ΥΓ: Στη συγχορδία με τους αστούς και τους οπορτουνιστές μπήκε και γνωστό αντικομματικό site. Ολοι οι «φίλοι του λαού» στην αντιΚΚΕ ρότα.
    Συγρινετε όλα τα παραπάνω μεγέθη με τη λειτουργία της "ΤΥΠ."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ποιος σου ειπε οτι δεν εφυγε κοσμος απο τον "Ρ"; και απο την "Τ"; ειναι γνωστο αυτο εδω και 3 χρονια. οτι το ΚΚΕ κανει οτι ειναι δυνατο για να μην γινει αυτο (αν το θες και απο ιδιοτελεια γιατι το να φευγει κοσμος, σημαινει μειωμενη δυνατοτητα εκδοσης).
    εκει που γινεται η σπεκουλα ειναι στο γεγονος οτι ολοι οι υπολοιποι ταυτιζουν τα κομματικα ΜΜΕ με τα καπιταλιστικα.
    ας το παμε με ορους αστικους. τα ΜΜΕ του κομματος δεν κανουν συσσωρευση. αν και οποτε ειχαν κερδη (που τα ΜΜΕ δεν ειχαν) δεν πηγαιναν σε καμι τσεπη, δεν γινοντουσαν κοτερα, βιλες κτλ.
    επειδη λοιπον για ολα αυτα εχουν γινει ανακοινωσεις, συνεντευξεις τυπου κτλ εδω και τουλαχιστον 3 χρονια οποιος ακομα το παιζει οτι πεφτει απο τα συννεφα ειναι ή τουλαχιστον ανενημερωτος ή βαλτος.
    ολα αυτα τα χρονια τα ΜΜΕ του ΚΚΕ στηριζονται και λειτουργουν αποκλειστικα και μονο απο το ΚΚΕ. χρηματοδοτουνται αποκλειστικα και μονο απο το ΚΚΕ, τα μελη και τους φιλους του. οποιος νομιζει οτι η κριση εχει αφησει το ΚΚΕδικο και τους φιλους του ανεπηρεαστους τοτε ειναι μακρια νυχτωμενος.
    οποιν τον πιανει ο πονος και πραγματικα νοιαζεται για το ΚΚΕ, ας παρει τα ποδια του, να δωσει καμια εφημεριδα παραπανω, να κοψει κανα κουπονι πραπανω και ας αφησει τα ψωφια.
    ερωτηση που μου ερχετε και παει σε ολους τους φιλους του ΚΚΕ, ασπονδους και μη.
    τοσα χρονια, σκουζατε σαν πουτανες που τους πηραν την εισπραξη γιατι ο 902Tv πηρε τις κληρωσεις. σκουζατε γιατι η "Τ" επαιρνε δουλιες, νομιμοτατα και με διαγωνισμους και πληρωνοντας τον κοσμο που δουλευε κανονικα (επιδοματα, νυχτερινα κτλ). σκουζατε γιατι το ΚΚΕ ειναι στα ορια της νομιμοτητας και παιρνει την κρατικη επιχορηγηση κτλ.
    αφου λοιπον πετυχατε τον στοχο σας και σταματησαν ολα αυτα, ο κοσμος που ηταν εκει τι θα εκανε ακριβως; τα ΜΜΕ και η "Τ" πως θα συνεχιζαν να λειτουργουν;
    ο σκοπος ειναι ενας και με 2 αποτελεσματα. Α) να μην εχει το ΚΚΕ ΜΜΕ και να μην μπορει να ειναι ανεξαρτητο στις εκδοσεις του (εφημεριδα, βιβλια, υλικα) και Β) να δημιουργησει προβλημα στις γραμμες του.
    σας εχω νεα, τπτ απο αυτα δεν θα πετυχετε.
    εχω και κατι αποριες ομως. ο "Ρ" με περιπου 10000 φυλλα πανελλαδικα δεν βγαινει οικονομικα και τον τυπωνουμε μονοι μας, το χρηματοδοτουμε μονοι μας και παλι μπαινει μεσα και ματωνουμε να τον συντηρουμε, μαζι με το ραδιο.
    η ΑΥΓΗ μες το 1/4 της κυκλοφοριας ακομα και τωρα (μεχρι σεπτεμβρη που το τσεκαρα τελευταια) και μεχρι ιουνιο δεν ειχε τα εξτρα του 27%, πως στο διαολο συντηρουνταν, το κοκκινο; εκει ειναι ολα μελι γαλα; ΟΧΙ ΦΥΣΙΚΑ, το θεμα ειναι οτι τα ΜΜΕ του ΚΚΕ δεν θα ασχοληθουν με αυτο ακομα και αν οι αστοι παιζουν ετσι. αυτη λεγετε και διαφορα επιπεδου στην πολιτικη αντιπαραθεση και δεν ειναι αδυναμια. ας πουμε οι παρικουντες την ιερουσαλημ ξερουν πολυ καλα τι γινετε και μεσα στην αυγη και στην κουμουνδουρου και στο κοκκινο. ξερουν πολυ καλα πως και που τυπωνεται το πριν και με ποιους τροπους, αρκετοι ξερουν τι γινεται στο ΠΑΣΟΚ. πουθενα δεν γινεται το νταβαντουρι που γινεται με το ΚΚΕ, που ειναι και το μονο που εχει βγει επισημα και εχει πει τι γινεται.
    για αυτο λοιπον ΠΙΣΩ ΣΤΙΣ ΤΡΥΠΕΣ ΣΑΣ.
    Υ.Γ. ενας/μια απο τους τρεις που αναφερεις αφου εγινε η συννενοηση για την αποζημιωση δεν πηγε στο ταμειο ανεργιας γιατι ηδη ειχε κανονισει την επομενη δουλια και ενας αλλος/αλλη απο την τριαδα εχει ηδη δευτερη δουλια, εδω και χρονια στον χωρο.
    αυτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επομένως πήρα απάντηση. Γίνονται απολύσεις.Νομίζω απλά ότι βαζουμε τα χέρια μας και βγαζουμε τα μάτια μας. Δεν είναι δυνατόν σύντροφε να επιχειρηματολογείς μ΄αυτό τον τρόπο. Εμένα με νοιαζει ΜΟΝΟ τι γίνεται στο σπίτι μου. Δεν είχαμε προβλέψει τη κρίση; Από καιρό τα λέγαμε. Τι καναμε για να προστατεψουμε το κόσμο μας; Γιατί φτασαμε στις απολύσεις; ¨ολα τ' άλλα είναι λόγια λόγια.

      Μπάμπης

      Διαγραφή
    2. Γνωρίζοντας απόλυτα ότι η "μικρή" σύγχρονη ολοκληρωμένη τυπογραφική κολεκτίβα του Περισσού της 10ετίας του '80 είχε τη δυνατότητα να τυπώνει 3 Ριζοσπάστες την ημέρα, μπορούσε παράλληλα με πλήρη επάρκεια να διεκπεραιώνει όλες τις υπόλοιπες τυπογραφικές ανάγκες του κόμματος [ΚΟΜΕΠ-ΟΔΗΓΗΤΗ-ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ-μπροσούρες αφίσες κλπ] ποιοί ηλίθιοι κομματικοί μιζαδόροι αποφάσισαν να κάνουν αυτή την πανάκριβη εκδοτική επένδυση για ποιούς; και γιατί; Θα το μάθουμε ποτέ;

      Διαγραφή
    3. Μαρμαρα, γιατι θες να τους μαθεις αυτους που φταινε, για να τους συγχαρεις;
      Και γιατι θεωρεις οτι ηταν μιζαδοροι, νομιζεις οτι ηταν αποφαση ενος ατομου; Δεν παιρνονται οι αποφασεις ετσι στο ΚΚΕ και το πως θα διαχειριστουμε τα οποια συλογικα λαθη μας δεν ειναι δουλεια κανενος συνασπισμενου και κανενος μπλογκ ή αστικου εντυπου.

      Διαγραφή
    4. Δεν θέλω ούτε να τους συγχαρώ ούτε να τους γνωρίσω απλά αυτοί που βάλανε το χέρι στο μέλι (όπως υπονοείς) να τους το κόψετε από τη ρίζα! Απλά ήθελα να καταρρίψω το επιχείρημα της υψηλής καθοδήγησης σας ότι μετακόμισε το τυπογραφείο και μεγάλωσε την εκτυπωτική μονάδα στα Οινόφυτα για να βγάζει απρόσκοπτα τα έντυπά του κόμματος! Μέγα ψέμα! Η μονάδα γίγας στήθηκε να τυπώνει με τη μέθοδο Οφσετ - φασόν, το μεγαλύτερο μέρος του αντίπαλου (υποτίθεται) Αστικού Τύπου διευκολύνοντας τους. Σε πληροφορώ ότι οι παραδοσιακά διαπλεκόμενοι εκδότες στο τέλος τις 10ετίας του '70 είχαν επενδύσει εκατοντάδες εκατομμύρια σε κυλινδρικά πιεστήρια ξηράς εκτύπωσης, που με την ραγδαία αλλαγή της παραγωγής της ύλης λόγω φωτοσύνθεσης τα καθιστούσε άμεσα παλιοσίδερα!

      Διαγραφή
    5. "Δεν θέλω ούτε να τους συγχαρώ ούτε να τους γνωρίσω απλά αυτοί που βάλανε το χέρι στο μέλι (όπως υπονοείς) "

      Εγω το ακριβως αντιθετο λεω, μην διαστρευλωνεις τα λογια μου για να περασεις την κουτοπονηραδα σου.

      Οσο για τα διαπλεκομενα, μας τα πε και ο Παγκαλος πριν απο σενα.

      Διαγραφή
    6. ρε μαρμαρα, οσο και αν εψαξα το μονο που βρηκα για την φωτοσυνθεση ηταν αυτο που κανουν τα φυτα, για βοηθα λιγο και τον αδαη

      Διαγραφή
  8. απολύει ή δεν απολύει ο ριζοσπάστης;;;;
    συμφωνείτε ή διαφωείτε;;;;;;;
    απλά τα πράγματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είσαι προβοκάτορας, ναι ή όχι;
      Είσαι βλάκας, ναι ή όχι;
      Βαλτός, ναι ή όχι;
      ΣΥΡΙΖΑ, ναι ή όχι;
      Χ.Α., ναι ή όχι;
      Δεν σταματάς το δούλεμα καλύτερα! Για παιδάκια μας περνάς ή για τα παπαγαλάκια των αφεντικών σου;

      Διαγραφή
    2. Πόση οικονομική ενύσχυση έχεις δώσει στον "Ρ", ώστε να δικαιούσαι να κάνεις την ερώτηση;
      Απλούστατα τα πράγματα...

      Διαγραφή
    3. @κκ
      δεν είμαι προβοκάτορας
      δεν είμαι βλάκας
      δεν είμαι βαλτή
      δεν είμαι ΣΥΡΙΖΑ
      δεν είμαι ΧΑ
      είμαι φίλη του ΚΚΕ

      δεν σας δουλεύω , δεν σας περνάω για παιδάκια ούτε για τα παπαγαλάκια των αφεντικών μου (δεν νέχω αφεντικό)


      @trash
      δεν έχω δώσει οικονομική ενίσχυση στο "Ρ" αλλά έχω πάρει κουπόνια του κόμματος



      Δεν απαντάτε όμως....

      Διαγραφή
    4. @Trash
      Είμαι πολύ μεγάλος και δεν εχω μετρήσει πόσες φορές εχω δωσει οικονομική ενίσχυση στο "Ρ" ουτε ποσες φορες τον διακίνησα. Φτηνό επιχείρημα απέναντι στις απολύσεις.

      Μπάμπης

      Διαγραφή
    5. Αν ησουν φιλος του ΚΚΕ οπως λες τοσα χρονια και διακινουσες τον ριζοσπαστη δεν θα φεροσουν σαν ιεροεξεταστης και θα εκανες την κριτικη σου εκει που επρεπε και οπως επρεπε, εκτος και αμα τοσα χροναι δεν εχεις καταλαβει τιποτα.

      Διαγραφή
    6. Καλο θα ηταν επισης να τον διαβαζες κιολα το ριζοσπαστη εκτος απο το να τον διακινεις διοτι δεν θα ρωτουσες μετα για τις απολυσεις και τη θεση του κομματος απεναντι σε αυτες, η θεση του κομματος εχει καταγραφει πολλακις στο ριζοσπαστη.

      Διαγραφή
    7. Εγω είμαι ενεργός φίλος του κόμματος. Δεν είμαι ιεροεξεταστής. Απλα κανω ερωτήσεις σε σας και όπου αλλού μπορώ.Δεν ανήκω σε ΚΟΒα για να εκθέσω εκεί τις απόψεις μου. Τόσα χρόνια έχω καταλάβει πολλά.Πίστεψέ με. Δε με κάλυψε η θέση του κόμματος, γιατί δεν απαντούσε στο ερώτημα αν γίνουν ή όχι απολύσεις. Απλά μας μιλησε για τη καπιταλιστική κρίση και τις απολύσεις που κάνουν οι άλλοι. Πρεπει να είμαι κι ευχαριστημένος; Αν είσαι εύυ εντάξει. Εγω και πολλοί σύντροφοι της ΚοΒας της συνοικίας μου δεν είναι.

      Μπάμπης

      Διαγραφή
    8. Φοβουμαι οτι την ικανοποιηση που ψαχνεις δεν θα την βρεις εδω, εμεις εδω, αν και δεν μας περιοριζει κατι, σεβομαστε σε μεγαλο βαθμο τις εσωκομματικες διαδικασιες και τον δημοκρατικο συγκεντρωτισμο του κομματος και στο συνολο μας χρησιμοποιουμε τα επισημα "καναλια" για να εκφρασουμε την διαφωνια μας.

      Θα επρεπε δε, να ξερεις οτι υπαρχουν και οι λαικες επιτροπες αλλα και ο προσυνεδριακος διαλογος, δεν χρειαζεται να εισαι σε κοβα για να κανεις τις προτασεις σου.


      Τωρα αν εισαι απο εκεινους που ερχονται καθημερινα σε συγκρουση με την συστημικη προπαγανδα και ερχεσαι εδω ψαχνοντας απαντησεις, θα σε συμβουλευα να κατσεις να μελετησεις την θεωρια, την ιστορια, και τους τροπους του κομματος, και δεν θα ειναι ευκολο μετα ο αλλος να σε βαλει στη γωνια με τετοια φτηνα επιχειρηματα.

      Διαγραφή
  9. Για πες μας κυρ εισαγγελέα (λόγω του ύφους της ερώτησή σου) πρώτα εσύ την άποψή σου:

    Εσύ συμφωνείς με τις απολύσεις (όχι μόνο στο Ριζοσπάστη αλλά γενικότερα);
    Συμφωνείς με το τουλάχιστον 1 εκατομμύριο απολύσεις που έγιναν τα τελευταία δύο χρόνια;
    Συμφωνείς με τις εκατοντάδες χιλιάδες απολύσεις που έγιναν πριν την κρίση;
    Συμφωνείς ότι στον καπιταλισμό θα υπάρχουν πάντα απολύσεις και ανεργία;
    Συμφωνείς ότι μόνο στο σοσιαλισμό ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ δεν υπάρχουν ούτε απολύσεις, ούτε ανεργία;

    Απάντησε πρώτα εσδύ για να δούμε τι μέρος του λόγου είσαι
    ΑΠΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δεν συμφωνώ με καμία απόλυση
      συμφωνώ ότι στο σοσιαλισμό δεν πρέπει να υπάρχουν απολύσεις και ανεργία(για την κούβα ;;;;)
      είναι απλά λυπηρό να χρησιμοποιεί το ΚΚΕ τα ίδια επιχειρήματα με τους καπιταλιστές για τις απολύσεις
      και πάνω απ΄ολα δεν συμφωνώ να έχει επιχειρήσεις το ΚΚΕ.δεν τις χρειάζεται

      Διαγραφή
    2. ειναι επισης λυπηρο να χρησιμοποιει ο λαος τα ιδια επιχειρηματα με τους καπιταλιστες εναντιον του κκε

      Και επισης, αντιθετα με οτι πιθστευει ο Αδωνις και η Χ.Α, η Ελλαδα δεν ειναι σοσιαλιστικη χωρα αλλα καπιταλιστική.


      Οσο για τις επιχειρησεις του ΚΚΕ, ειναι αναγκαιο να τις εχει, τι διαολο στην παρανομια θα τυπωνει τον ριζοσπαστη; Δεν μας φτασαν ακομα ως εκει, αν και καποιοι θα το θελατε. Το ζητημα ειναι που προσανατολιζεται η δραση των οποιων επιχειρησεων και οχι το αν υπαρχουν η δεν υπαρχουν.

      Διαγραφή
    3. και χρειαζόταν όλες αυτές τις σούπερ-ντούπερ εγκαταστάσεις για να τυπώνει το ριζοσπάστη και τα λοιπά κομματικά έντυπά?
      τις αστικές φυλλάδες γιατί τις τύπωνε τότε???
      για να διαχέεται η προπαγάνδα τους????
      ο ριζοσπάστης κυκλοφορούσε και όταν δεν έιχε τυπογραφείο το κκε και όταν ήταν παράνομο.

      Διαγραφή
    4. Δες την απαντηση πυο εδωσα παρακατω στον Μπαμπη

      Και παρανομα θα τον τυπωνουμε τον ριζοσπαστη οταν χρειαστε, προς το παρον δεν χρειαζεται για αυτο τον τυπωνουμε νομιμα.

      Διαγραφή
  10. Οτι το ΚΚΕ εχει δεχθει πολυ επιθεση διοτι απολυει εργαζομενους ειναι δεδομενο!Αυτο εχει συμβει για δυο κυριως λογους!
    1) Πολλοι βρηκαν ευκαιρια να δικαιολογησουν τις απολυσεις που γινονται σε αλλους χωρους (μεγαλες εφημεριδες κτλ)
    2)ο καθε ενας που διαφωνει με το ΚΚΕ και προσπαθει να του βρει ψηγμα νομιζει οτι βρηκε τη μεγαλη ευκαιρια!
    Η αληθεια ειναι οτι δε μπορει να σχετιζονται οι απολυσεις που γινονται σε εταιριες που ελεγχονται απο το ΚΚΕ με εταιριες τυπου πολυεθνικων!
    Απο τη μια ειναι εταιριες που βγαζουν κερδη και απολυουν για μεγαλυτερο κερδος ,απο την αλλη ειναι εταιριες με σκοπο τη προπαγανδιση θεσεων του ΚΚΕ και με αυτο το σκοπο δημιουργηθηκαν απο την αρχη.Στις επιχηρησεις του ΚΚΕ μπαινει ζητημα επιβιωσης οχι ζητημα μεγαλυτερου κερδους.
    Επισης μπαινει ενα αλλο ζητημα οτι το ΚΚΕ απολυει τα ΜΗ μελη του.
    Δε ξερω αν ισχυει αλλα σε ενα αντιστοιχο παραδειγμα αν καποιος εχει υπαλληλους τον αδερφο του και εναν ακομα και επρεπε να απολυσει καποιον ολοι θα απελυεαν τον αλλον(αν η χρησιμοτητα τους ειναι η ιδια)!
    Ειναι απολυτα φυσιολογικο τα μελη του που το στηριζουν τοσα χρονια οικονομικα και με τον εθελοντικο χρονο που ξοδευουν απο τη ζωη τους για το ΚΚΕ να μην ειναι πρωτοι στη λιστα απολυσεων!
    Αν καποιος θελει να κανει κριτικη για το ΚΚΕ οσον αφορα το θεμα,προσωπικα το μονο που πιστευω οτι μπορει να πει ειναι αν χρειαζοταν να γινει τετοιο μεγαλο ανοιγμα σε προσωπικο και επενδυσεις! Φυσικα και αυτη η κριτικη γινεται εκ του ασφαλους γιατι δε μπορουμε να κρινουμε τα δεδομενα με τα οποια εγιναν οι κινησεις,αλλα ειναι κατι που αφορα κυριως το ιδιο το ΚΚΕ(και στο κατω κατω ,με αυτο το ανοιγμα,μπορεσαν και δουλεψαν δεκαδες ανθρωποι για πανω απο 20 χρονια σε ιδανικες συνθηκες).
    Σιγουρα ο καιρος που γινονται οι απολυσεις εν μεσω γιορτων δεν ειναι ο καλυτερος αλλα ποτε δε θα ειναι.
    Κατι ακομα ,πιστευω οτι καποιοι που ρωτανε αν οντως γιναν καποιες απολυσιες για να δουνε αν τα αρθρα που δημοσσιευονται ειναι αληθινα, δεν ειναι σωστο να τους απαντατε ουτε βριζοντας ουτε θεωροντας δεδομενο οτι ανηκουν σε αλλον χωρο απο αυτον του ΚΚΕ.
    Επιπλεον το οτι 2 στους 3 εργαζομενους βρηκαν αλλου δουλεια η ειχαν και αλλη δουλεια απο πριν εκτος απο το οτι ειναι ασχετο δε ειναι δικαιολογια γιατι γινονται οι απολυσεις!
    Δεν ανηκω στο χωρο του ΚΚΕ ουτε το ψηφιζω λεω μονο αυτα που βλεπω και κρινω!
    ΦΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλα ολα ρε φιλε αλλα οσον αφορα αυτο

      "Κατι ακομα ,πιστευω οτι καποιοι που ρωτανε αν οντως γιναν καποιες απολυσιες για να δουνε αν τα αρθρα που δημοσσιευονται ειναι αληθινα, δεν ειναι σωστο να τους απαντατε ουτε βριζοντας ουτε θεωροντας δεδομενο οτι ανηκουν σε αλλον χωρο απο αυτον του ΚΚΕ."

      Δηλαδη ο ριζοσπαστης δεν αναφερθηκε στις απολυσεις, κρυφες τις κρατησε; Οσο για το αποτομο της συμπεριφορας ειναι επειδη εχουμε βαρεθει τοσο καιρο ολους αυτους τους πονηρους που σκιζονται δηθεν για το κομμα και την πορεια του. Ειναι οι ιδιοι που αγωνιουσαν για τα ποσοστα μας και το να μην εξαφανιστουμε οταν δεν καναμε την συνεργασια της αριστερας, ηταν οι ιδιοι που μας χρεωνουν οτι φταιμε εμεις που αναζωπυρωνει ο φασισμος επειδη δεν φτιαξαμε αντιφασιστικο μετωπο με εκεινους που στις πλατειες εκκολαπταν τον φασισμο, υιοθετωντας συνθηματα οπως "να καει το μπορδελο η βουλη" και "ολοι οι ελληνες μαζι" και ηταν εκεινοι που μας ελεγαν οτι περιφρουρουσαμε τη βουλη και καναμε παρελασεις αντι να γινουμε ενα με τον κοσμο, ενω οταν προσσεγγιζαμε τις πλατειες μας πετουσαν γιαουρτια και μας γιουχαραν. Η πολυχρονη λοιπον πειρα μας απο την προπαγανδα του εχθρου και απο τις επιθεσεις φιλιας που δεχομαστε, αλλα και απο το ξαφνικο ενδιαφερον μερικων μερικων για την βαση του κομματος, μας εχει κανει να γνωριζουμε τι κρυβεται πισω απο καθε σχολιαστη και το νικνεημ του. Αυτο δεν σημαινει βεβαια οτι δεν υπαρχουν και καποιοι παρασυρμενοι, ομως πρεπει και εκεινοι να καταλαβουν τι παιζει και να αρχισουν να σκεφτονται πριν γραψουν κατι ποιον και τι εξυπηρετει.

      Διαγραφή
  11. Οποιος εχει να κανει κριτικη στο Κομμα για τις επιλογες του μπορει να την κανει στα πλαισια του προσυνεδριακου διαλογου και οχι να παπαγαλιζει οτι παπαρια ακουιε απο εδω και απο εκει σαν καρακαξα. Αν νομιζει οτι εκεινους που τους επιασε ο πονος για τους εργαζομενους της Τυπ. το κανουν επειδη νοιαζονται για το κομμα η την εργατικη ταξη, ειναι γελασμενος. Οσο λοιπον ξεροκεφαλα αναπαραγει, σε αγονους διαλογους μεσα σε μπλογκ, τα ιδια και τα ιδια και τα ιδια επιχειρηματα εδω και δυο χρονια, εμενα μου μοιαζει οτι δεν ειναι και τοσο φιλος του κομματος, ή οτι ειναι τελειως ασχετος και επιρεπης στην προπαγανδα του αντιπαλου.

    Ας βαλει το μυαλουδακι του κατω να σκεφτει και ας συνεισφερει στο διαλογο με την οποια εμπειρια του και τις ιδεες του για να εισακουστει και οχι με "ιεροεξεταστικου" τυπου πυρα λασπολογιας που δεν εχουν κανενα αλλο στοχο περα απο τη συκοφαντιση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @poexania
      Επομένως μας καλείς να μη μιλάμε; Να τα βλέπουμε όλα σωστά; Να μιλάμε καθε 4 χρόνια που γίνεται προσυνεδριακός διάλογος ή εκλογές; Δε σε καταλαβαίνω ακριβώς τι λες.
      Μια και καλή να τελειώνουμε, αφού βρισκόμαστε σε προσυνεδριακό διάλογο. Η άκριτη υπεράσπιση των επιλογών του κόμματος ακόμη κι αν δε συμφωνεί κανείς μ΄αυτές δεν κανει καλό στοκόμμα. Είναι άποψή μου αυτή. Εγω είχα μιλήσει για την προεκλογική τακτική του κόμματος και έλεγα ότι μπορεί να μας οδηγήσει σε άσχημες καταστάσεις. Πραγμα που έγινε. Εγώ και πολλοί αλλοι σ.μέσα από δω. Δεν εισακουστήκαμε και κακοχαρακτηριστήκαμε. Δικαίωμα του κόμματος να στηρίζετε στις απόψεις κυρίως των οργανωμένων του μελών,αλλά δικαίωμά μας και μας να κριτικάρουμε. Γιατί το κόμμα το πονάμε πολύ περισσότερο απ'όσο κάποιοι νομίζετε.

      Μπάμπης

      Διαγραφή
    2. Σοβαρα; Καθε 4 χρονια σου διδεται ευκαιρια να τα πεις; Γιατι εγω που συμμετεχω στις λαικες επιτροπες εχω κανει αναλυτηκη και αυστηροτατη κριτικη στο κομμα πολλακις και πριν τις εκλογες και μετα και τωρα.
      Και ξερεις κατι, ειδα την κριτικη μου να πιανει τοπο, προφανως τα ιδια εξεφρασαν και αλλοι. Αυτο με εκανε να πειστω οτι το κομμα δινει μεγαλη σημασια στη βαση. Λυπουμαι που δεν εχεις παρομοια εμπέιρια, μαλλον δεν εισαι τοσο κοντα στο κομμα οσο νομιζεις.

      Επισης δεν σου ειπα να μη μιλας, αλλα ξερεις, η ελευθερια του λογου σημαινει και ελευθερια διαχειρησης του τι θα πεις και που, δεν σημαινει "γινομαι φαιρεφωνο", αλλα κατανωω τι λεω και γιατι, και που το λεω. Εσυ αυτη τη στιγμη ξερεις τι κανεις, βαζεις το ατομικο πανω απο το συλλογικο. Ακομα και αν εχεις δικιο, η κριτικη σου ειναι τοσο αφοριστικη και μονοκοματη που δεν προσφερεις τιποτα ουτε καν στην κουβεντα, αυτα που λες εχουν ειπωθει 100000000000000000 φορες, δεν πρωτοτυπεις καν οταν θα τα πεις 1000000000000000001. Επισης αν ησουν φιλος του κομματος θα επρεπε να σε προβληματιζει που ολα αυτα τα εχουν κανει σημαια τους πρετεντερηδες, αυγες(χρυσες και μη) και λοιποι. Τιποτα ομως απο αυτα δεν δειχνει να σε προβληματιζει γιατι υπερασπιζεσαι πανω απο ολα το δικαιωμα στην ελευθερια του λογου που κανεις δεν θελεις να σου στερησει, ετσι; Θεωρεις οτι εχεις δικιο και ολοι πρεπει να υποταχθουν και να ασχοληθουν με το να σε κατευνασουν η να σου δωσουν μια πειστικη εξηγηση, αλλιως μαυρο φιδι που τους εφαγε, δεν θα σταματησεις μεχρι να δικαιωθεις.

      Ε φιλε ενας κομμουνιστης δεν λειτουργει ετσι, δεν κανει σαν μικρο ναζιαρικο παιδακι, Που μολις βγηκε στην εφηβεια και νομιζει οτι τα ξερει ολα. Σου ξαναειπα, θεωρω οτι, στην περιπτωση που εισαι οντως φιλος του ΚΚΕ, εχεις μεγαλα κενα, και οχι απλα αυτο, αλλα δεν εξαντλεις τις δυνατοτητες παρεμβασης και διαλογου που σου δινει το κομμα.

      Αν τωρα θεωρεις οτι ο καλυτερος τροπος να συμβαλεις στην βελτιωση του κομματος ειναι αυτος που ακολουθεις, οκ, εχεις καθε δικαιωμα, αλλα μην περιμενεις ποτε να συμφωνησω μαζι σου.

      Διαγραφή
  12. Συγνωμη κιόλα ρε Μπάμπη, αλλα για τοσα χρονια κοντα στο κομμα, οπως λες, εισαι πολύ φλου, ισως ωφειλεις και εσυ με τη σειρα σου να κανεις την αυτοκριτικη σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δεν πρόλαβα να τελειώσω το σόλιό μου και έπεσε ο χαρακτηρισμός. Φλου λοιπόν! Την αυτοκριτική μου τη κάνω στο κόσμο όταν με ρωτάει για τις απολύσεις στο Ριζοσπάστη. Όταν προσπαθώ να τους πεισω γιατί πρεπει να παλαίψω ενάντια στις απολύσεις του δικού μας εργοδότη. Τωρα μου προσθέσατε ως επιχείτρημα ότι υπάρχουν και καλές απολύσεις όταν γίνονται για το καλό του κόμματος. Αλήθεια θα πείσω κανέναν μ' αυτά τα επιχειρήματα; Δεν χρειάζονται απολύσεις σύντροφοι.

      Χαραλαμπος (Μπαμπης) Στ.

      Διαγραφή
    2. Το απολυτο επιχειρημα ξερεις ποιο ειναι;
      Οκ, πες οτι γιναν λαθη; αυτο τι σημαινει οτι πρεπει να σταματησουμε να αγωνιζομαστε η οτι πρεπει να το διαλυσουμε το κκε;
      Το κκε αυτο ακριβως πασχιζει και λεει και ξαναλεει, οτι δεν υπαρχει καλος καπιταλισμος, ο καπιταλισμος ειναι απολυσεις, φτωχεια, πολεμοι για τα συμφεροντα των μεγαλων και μη αναπτυξη των ανθρωπινων δυνατοτητων σε ικανοτητες. Δυστυχως δεν μπορουμε να ειμαστε μια κομμουνιστικη οαση μεσα σε ενα καπιταλιστικο περιβαλλον. Προσπαθησαμε να εχουμε καποια εσοδα για να τροφοδοτησουμε τον αγωνα μας(και οχι για να παχυνουμε τους λογαριασμους των στελεχων μας) και αποτυχαμε, θα μαθουμε απο την εμπειρια μας, ακομα και την αρνητικη, και θα κανουμε οτι μπορουμε για να ειμαστε συννεπεις ως προς τους διακυρηγμενους στοχους μας, διπλα στον λαο, μαζι με τον λαο, οπως καναμε παντα μεχρι τωρα

      Τελος...


      Οσο για το φλου, η αγνοια σου σε καποια πραγματα αυτο αφηνει να εννοηθει

      Διαγραφή
  13. παρακολουθείς τη συζήτηση και καταλαβαίνεις οτι δεν σηκώνει διαφωνίες το μπλογκ. προβάλεται το επιχειρήμα περί δημοκρατικού συγκεντρωτισμού και περί "επίθεσης" στο κόμμα και τσουπ να σου ο "εχθρός".
    Λοιπόν το να μην θέλεις να απαντήσεις για κάτι που, είτε δεν το έχει απαντήσει αρκετά πειστικά το κομμα, είτε γιατί η απάντηση που δίνει δεν είναι πολύ βολική, δεν αξίζει να σε οδηγεί στην υπέρτατη λύση των χαρακτηρισμών και της νουθεσίας.
    Η στάση αυτή μας απογοητεύει όσους είμαστε κοντά στο κόμμα αλλά η κομματική συμπεριφορά των αυτοαποκαλούμενων "κομματικών" δεν συνάδει με αυτό που αντιλαμβανόμαστε ως κομμουνιστική.
    Το κόμμα έχει επανειλημένως ασκήσει τίμια αυτοκριτική και αυτό το διαφοροποιεί από το αστικό πολιτικό τοπίο. Κάποιοι όμως πάτε να του προσάψετε το αλάθητο.
    Σε έναν διάλογο υπάρχουν οι ερωτήσεις και οι απαντήσεις και όσοι το παίζετε ένθερμοι υποστηρικτές με τον τρόπο σας απογοητεύετε όσουν ψάχνουν για συντρόφους.
    Πολλά ειπώθηκαν αλλά δεν ειπώθηκε πως λύση σε αυτό το ζήτημα των κομματικών επιχειρήσεων είναι η διαύγεια των ισολογισμών.
    Για τους εργαζόμενους λέμε πως δεν πρέπει να απολύονται ακόμα και όταν η επιχείρηση αντιμετωπίζει προσωρινά οικονομικές δυσκολίες καθώς είναι προφανές ότι έχει συσσωρευμένα κέρδη που αρνείται να αναδιανείμει.
    Αυτό θα λυνόταν αμέσως με την κοινοποίηση των ισολόγισμών και θα επιβεβαιωθεί πως δεν λειτουργούν με καπιταλιστικό τρόπο.
    Επίσης αντί να περιμένει το κόμμα να το μάθουμε από αλλού ας βγαίνει πρώτο να το λεέι και να αφαιρεί τα επιχειρήματα από τους καλοθελητές γιατί από τους κακοθελητές δεν γλιτώνεις ούτως ή άλλως.
    Το παράδοξο είναι πως μέσα στην πικρία τους οι απολυμένοι δεν βγαίνουν να πουν ένα "ρε παιδιά κάναμε τη δουλειά μας τόσα χρόνια και πράγματι το βλέπαμε δεν τραβούσε το πράγμα" όπως θα έλεγε ο καθένας που εργάστηκε σε μια μικρή επιχείρηση που τώρα κλείνει και τον αφήνει στην ανεργία όπως και τον "εργοδότη". Αυτό δείχνει ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν εκτίμησαν όχι τα λεφτά που πήραν γιατί αυτά τα δούλεψαν αλλά τουλάχιστο οτι βρέθηκαν σε ένα διαφορετικό εργασιακό χώρο με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά.
    Ότι γράφω παραπάνω δεν συνιστά πολεμική προς το κόμμα και όποιος δεν το καταλαβαίνει έχει μεγάλη απόσταση από το να προσεγγισει κόσμο σε συζήτηση και μόνο ζημιά μπορεί να κάνει. Απαντήσεις υπάρχουν ποιος παίρνει την ευθύνη να τις δώσει είναι το θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "παρακολουθείς τη συζήτηση και καταλαβαίνεις οτι δεν σηκώνει διαφωνίες το μπλογκ. προβάλεται το επιχειρήμα περί δημοκρατικού συγκεντρωτισμού και περί "επίθεσης" στο κόμμα και τσουπ να σου ο "εχθρός"."

      απο τις απαντησεις μας τοση ωρα αυτο καταλαβες, σαμπως δεν τοποθετηθηκαμε πολυ πιο διεξοδικα απο οσο εσεις που αναμασατε την ιδια καραμελα εδω και τοση ωρα; Εσας δεν σας αρεσει η διαφωνια για αυτο λετε ολο τα ιδια και τα ιδια τοσο καιρο, βελτιωθειτε λιγο, τιποτα δεν μαθατε τοσα χρονια αντικκεδισμο/αντικομμουνισμου;

      "Σε έναν διάλογο υπάρχουν οι ερωτήσεις και οι απαντήσεις και όσοι το παίζετε ένθερμοι υποστηρικτές με τον τρόπο σας απογοητεύετε όσουν ψάχνουν για συντρόφους.
      Πολλά ειπώθηκαν αλλά δεν ειπώθηκε πως λύση σε αυτό το ζήτημα των κομματικών επιχειρήσεων είναι η διαύγεια των ισολογισμών."




      "Το κόμμα έχει επανειλημένως ασκήσει τίμια αυτοκριτική και αυτό το διαφοροποιεί από το αστικό πολιτικό τοπίο. Κάποιοι όμως πάτε να του προσάψετε το αλάθητο."

      Απο τα σχολια που εκανα αυτο συμπερανες;

      "Σε έναν διάλογο υπάρχουν οι ερωτήσεις και οι απαντήσεις και όσοι το παίζετε ένθερμοι υποστηρικτές με τον τρόπο σας απογοητεύετε όσουν ψάχνουν για συντρόφους.
      Πολλά ειπώθηκαν αλλά δεν ειπώθηκε πως λύση σε αυτό το ζήτημα των κομματικών επιχειρήσεων είναι η διαύγεια των ισολογισμών.
      Για τους εργαζόμενους λέμε πως δεν πρέπει να απολύονται ακόμα και όταν η επιχείρηση αντιμετωπίζει προσωρινά οικονομικές δυσκολίες καθώς είναι προφανές ότι έχει συσσωρευμένα κέρδη που αρνείται να αναδιανείμει.
      Αυτό θα λυνόταν αμέσως με την κοινοποίηση των ισολόγισμών και θα επιβεβαιωθεί πως δεν λειτουργούν με καπιταλιστικό τρόπο."

      Ειδες που εισαι κακεχτυπο του γκαιμπελς; http://www.typoekdotiki.gr/2009-1.pdf (υπαρχουν και για ολα τα χρονια ισολογισμοι απλα ενδεικτικα σου εστειλα αυτον επειδη ειναι ο πρωτος που βρηκα)
      Οσο για τα μεγαλα κερδη, επειδη ειχαμε μεγαλα κερδη κλεισαμε τον 902 ΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

      "Ότι γράφω παραπάνω δεν συνιστά πολεμική προς το κόμμα και όποιος δεν το καταλαβαίνει έχει μεγάλη απόσταση από το να προσεγγισει κόσμο σε συζήτηση και μόνο ζημιά μπορεί να κάνει. Απαντήσεις υπάρχουν ποιος παίρνει την ευθύνη να τις δώσει είναι το θέμα"

      Οχι, δεν συνιστα πολεμικη, η πολεμικη ειναι στα ισια αντιπαραθεση, εσενα ειναι πολεμος λασπης και ψευδους

      Απορω γιατι σας αρεσει τοσο να γελοιοποιειστε

      Διαγραφή
    2. Παντως μεγαλος ο αντικτυπος της κρισης στον χωρο της εκπαιδευσης, δεν το περιμενα να πεσει τοσο η ποιοτητα σπουδων στα ιεκ Γκαιμπελς

      τουλαχιστον σας σωζει ο μεγαλος αριθμος αποφοιτων

      Διαγραφή
    3. καλά εσύ έχεις πάρει φόρα να με ισοπεδώσεις με τη στέρεη στάση σου και τον καθαρό σου λόγο. Το ότι έκλεισε ο 902 φυσικά και είναι ξεκάθαρο επιχειρημα για τα οικονομικά δεδομένα αλλά έπρεπε να το παίξεις μάγκας για καμια δεκαριά σχόλια και μετά να ασχοληθείς με το να απαντήσεις σε αυτό που σε ρωτούσαν.
      αυτά με τον γκέμπελς κράτα για την πάρτη σου γιατί οι επιθετικοί προσδιορισμοί στα σχόλια σου είναι τριπλάσιοι από τα ουσιαστικά.
      Ρε τα έχουμε ξαναπει έχουμε πρόβλημα επικοινωνιακό και δυστυχώς δεν θα έχουμε πολλές επιλογές. όσοι δεν χάνουμε το χιουμορ μας τουλάχιστο μπορούμε να δίνουμε τη μάχη με άλλο στιλ

      ΥΓ τα σοβαρά ζητήματα απαιτούν σοβαρές λύσεις και η άμυνα δεν είναι πάντα η καλύτερη τακτική. Μετά τον Ιούνη έχουμε βρεθεί σε δύσκολη θέση αλλά είμαστε μαθημένοι. Τουλάχιστο δεν σβήσαμε κανένα κ και αυτό θα μας κρατήσει στα πόδια μας. οι νέοι κομμουνιστές θα είναι καλύτεροι.

      Διαγραφή
    4. Λοιπον τωρα διαβασα και καταλαβα τι εννουσες και εκαμα λαθος(ως προς τους ισολογισμους)

      Τωρα για τις απαντησεις που λες
      τι να απαντησω, στο αν απελυσε η τυποεκδοτικη; Δηλαδη αυτος που ρωταει δεν ξερει; Η μηπως δεν τα εγραψαν τα κομματικα εντυπα;

      Θεωρεις οτι στα σχολια δεν τοποθετουμαστε σχετικως εξηγωντας τα γιατι και τα πως;

      Διαφωνεις οτι αυτα τα ζητηματα λυνονται μεσω γονιμου διαλογου εκει που το κομμα σου δινει την ευκαιρια;

      Μπορουμε να υποκαταστησουμε ως μπλογκ η ως ατομα τη θεση του κομματος η να την αλλαξουμε για να αρεσει σε ολους;

      Οταν ο αλλος που λεει οτι μοιραζει το ριζοσπαστη καμωνεται πως δεν ξερει αν εγιναν απολυσεις η τι λεει το κομμα για αυτες, δεν προκαλει για να εισαι επιθετικος απεναντι του;

      Οταν καποιος λεει οτι ειναι κοντα στο κομμα και νομιζει οτι του δινεται μια φορα τα 4 χρονια ευκαιρια να πει τη γνωμη του δεν λεει αυτο κατι για το ποσο κοντα στο κομμα ειναι τελικα;

      Ποσο ανεκτικοι αραγε να ειμαστε στην αναπαραγωγη των επιχειρηματων των αστικων φυλλαδων;

      Τελος πιστευεις οτι αν εδω βαζαμε εναν ισολογισμο θα εκανε κανεις τον κοπο να παει να τον δει;
      Σημασια δεν εχουν οι αριθμοι τοσο μεγαλη κατα τη γνωμη μου αλλα το γιατι γινεται κατι η το πως εγινε κατι.

      Διαγραφή
    5. η επαγρύπνηση είναι απαραίτητη δεν πρέπει να ξεχνάμε όμως πως το ιντερνετ δεν είναι μια ιδιωτική συζήτηση ποτέ και με αυτό το σκεπτικό όπως ζυγίζουμε ιδεολογικά τις απόψεις μας έτσι πρέπει και να κατανοούμε τους όρους της δημόσια αντιπαράθεσης.
      Δεν λέω πως πρέπει να χαϊδεύουμε το κάθε κοπρόσκυλο αλλά να κρατάμε σοβαρή στάση μέχρι να αποδειχθεί πως πρέπει να αλλάξουμε χειρισμό το συγκεκριμένο θέμα πρέπει όσο εξελίσεται να ανανεώνει την εργαλειοθήκη μας ωστε να μην βρισκόμαστε στην όποια δύσκολη θέση.
      Πρώτα απαντάμε μετά κράζουμε, το ανάποδο είναι ύποπτο και ένδειξη αδυναμίας.
      Δεν ξέρω ποιος θα ασχολούνταν με μια ολοκληρωμένη παρουσίαση απο μεριάς κόμματος του συγκεκριμένου θέματος και επιμένω κάθε φορά που ανακύπτει το ζήτημα -εδώ απαντάει σε κάθε τυχάρπαστο που γράφει την παπαριά του είτε στην αυγή είτε στα μπλόγκς - και με αυτόν τον τρόπο να μην μένει κανένας χωρίς επιχείρηματα.
      Και εδω μέσα μπορεί να μην γνωριζόμαστε αλλά για να το παρακολουθούμε οι πιθανότητες να είμαστε σύντροφοι είναι μεγαλύτερες απο το αντίθετο, οπότε πριν απο όλα καλή προαίρεση αι στη συνέχει τα μπινελίκια....

      Διαγραφή
    6. "Και εδω μέσα μπορεί να μην γνωριζόμαστε αλλά για να το παρακολουθούμε οι πιθανότητες να είμαστε σύντροφοι είναι μεγαλύτερες απο το αντίθετο, οπότε πριν απο όλα καλή προαίρεση αι στη συνέχει τα μπινελίκια.... "

      Καλά μην το λες, μπορει να διαβαζουν περισσοτεροι φιλοκομματικοι, αλλα υπαρχουν πολλα τρολ που το εχουν δευτερη φυση τους να αλλαζουν το θεμα στις αναρτησεις και να ριχνουν την μπαλα στην εξεδρα.

      Οσο για την ηρεμια και την αυτοσυγκρατηση, αυτη ειναι μια αρετη που δεν με χαρακτηριζει και τοσο ομολογω, παρολα αυτα δεν εχει να κανει με την ελλειψη επιχειρηματων αλλα με την επαναληψη καποιων φαινομενων στον σχολιασμο που μονο ως υποπτα μπορω να τα δω.

      Διαγραφή
    7. προφανως αγνοεις οτι και ισολογισμοι για τις χρησεις δημοσιευονται οσον αφορα το "Ρ", την Τυποεκδοτικη και τον 902-τον τηλεοπτικο-αλλα μαλλον σκοπιμα δεν αντιλαμβανεσαι οτι ο "Ρ" ειναι η εφημεριδα του ΚΚΕ, οργανο της ΚΕ και οχι αστικη φυλλαδα που την βγαζει κανας εφοπλιστης, βιομηχανος, τραπεζιτης.Εχει μια διαφορα ξερεις, και οσον αφορα τις οποιες λιγες απολυσεις στο "Ρ" ηταν γνωστο οτι θα γινουν εδω και 2 χρονια,η ΚΕ του Κομματος φροντιζει να αποζημιωθουν ολοι αυτοι κανονικα και να μην μεινουν εκθετοι.
      Αυτες οι απολυσεις ειναι αναγκαιες λεβεντη μου, οχι γιατι ετσι θα αυγατισουμε τα κερδη μας-που δεν υπαρχουν-αλλα γιατι θα συνεχισουμε να εκδιδουμε την εφημεριδα που ειναι "ικανη και αναγκαια"συνθηκη για την επαφη του κομματος με τις λαικες μαζες, καταλαβες?..

      Διαγραφή
    8. δηλαδη η κοινοποιηση των ισολογισμων θα "αποδεικνυε" αν ο "Ρ" λειτουργει με καπιταλιστικο τροπο η οχι?Καλα, για πες μου τι διαβαζεις να σου πω τι εισαι...

      Διαγραφή
  14. Εγραψα παραπανω

    " σαμπως δεν τοποθετηθηκαμε πολυ πιο διεξοδικα απο οσο εσεις που αναμασατε την ιδια καραμελα εδω και τοση ωρα; "

    Εδω και τοσα χρονια ηθελα να πω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. 1) Ο Ριζοσπάστης είναι όργανο προπαγάνδας του ΚΚΕ δεν είναι καπιταλιστική επιχείρηση. Δηλαδή δεν έχει ατομική ιδιοκτησία, δεν έχει μετόχους που ιδιοποιούνται τα κέρδη να τα στέλνουν στην Ελβετία ή όπου αλλού θέλουν και δεν μεταβιβάζουν τις μετοχές τους στους κληρονόμους τους.

    2) Από την πρώτη στιγμή πήρε το θάρρος να δημοσιεύσει την κατάσταση με ολοσέλιδο άρθρο. Μία πολύ δύσκολη απόφαση. Δεν κρύφτηκε πίσω από τα οικονομικά προβλήματα. Λίγο δύσκολο με 6.000 φύλλα μία κομμουνιστική εφημερίδα όπως ο Ριζοσπάστης να βγάλει τα έξοδα. Η οικονομική κατάσταση είναι τόσο δύσκολη που η πλειοψηφία του κόσμου στον οποίο απευθύνεται το ΚΚΕ(εργάτες, αυτοαπασχολούμενοι, άνεργοι, φτωχοί αγρότες) δεν αγοράζει εύκολα εφημερίδα.

    3) Όσοι νοιάζονται για τον Ριζοσπάστη, λένε ότι είναι κοντά, ενδιαφέρονται για τις θέσεις του, και έχουν την κάποια μικρή οικονομική δυνατότητα, ας αγοράζουν την εφημερίδα όχι μόνο για την στήριξη της, αλλά και για τους ίδιους. Για να διαβάσουν το σκεπτικό της άσχετα αν συμφωνούν σε όλα ή δεν συμφωνούν. Και μην απομονώνουν μία φράση της Παπαρήγα στην Βουλή για να κάνουν πολιτική.

    4) Για να καταλάβουμε τα μεγέθη, θα πούμε το εξής απλό: Η κρατική επιδότηση του ΚΚΕ για το έτος είναι γύρω 3.000.000 ευρώ. Το φερόμενο σκάνδαλο μίας ΜΚΟ (του κύκλου της Πάτμου) σύμφωνα με αστικές πηγές γύρω στα 5.000.000. το οποίο υπερβαίνει τα νόμιμα χρήματα που παίρνει ένα κόμμα με τόσα μέλη και φίλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "4) Για να καταλάβουμε τα μεγέθη, θα πούμε το εξής απλό: Η κρατική επιδότηση του ΚΚΕ για το έτος είναι γύρω 3.000.000 ευρώ. Το φερόμενο σκάνδαλο μίας ΜΚΟ (του κύκλου της Πάτμου) σύμφωνα με αστικές πηγές γύρω στα 5.000.000. το οποίο υπερβαίνει τα νόμιμα χρήματα που παίρνει ένα κόμμα με τόσα μέλη και φίλους. "

      Οι ΜΚΟ ειναι ο 7ος μεγαλυτερος κλαδος επιχειρηματικης δραστηριοτητας στον κοσμο!

      Διαγραφή
    2. "Κοινωνική επιχειρηματικότητα" λέγεται από τον ΣΥΡΙΖΑ.

      Διάβασα τις θέσεις Δραγασάκη για τις κοινωνικές υπηρεσίες και έγριξα. Δουλειά για γιατρούς - νοσοκόμους - νηπιαγωγούς - δασκάλους -νηπιαγωγούς μέσω ΜΚΟ ή επιχειρήσεων που θα ιδρύουν οι άνεργοι και θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο κράτος. Όλοι με μπλοκάκι!

      Ουσιαστικά γίνεται νέο μοίρασμα κονδυλίων του κράτους όπου σε μερικά χρόνια κάποιες από τις επιχειρήσεις θα γιγαντωθούν και όλοι οι άλλοι θα εργάζονται ως "επιχειρηματίες" με εισόδημα το μισό που είχαν οι αντίστοιχοι κλάδοι πριν το 2009. Και με χάλια ασφάλιση.

      Διαγραφή
    3. Το ζητημα ΜΚΟ εχει πολλα ποδαρια
      ειχα γραψει καποια στιγμη ενα αρθρο αλλα δεν καταιω που να το βρω τωρα

      Παντως σχεψου
      απο τη μια παιζει το ολο λειτουργικο του χρηματος, του ξεπλυματος, του ανθρωπιστικου προσωπειου, του μη ελεγχου, της υποκαταστασης του κοινωνικου κρατους απο αυτες κλπ
      Και απο την αλλη, εθισμος του κοσμου σε εθελοντικη η ημιεθελοντικη εργασία, επεκταση αυτου του τυπου εργασιας παντου

      Διαγραφή
    4. Και με 625 ευρώ με 5μηνη εργασία στους δήμους.
      Τα οποία κάποιες από τις ΜΚΟ δεν τα έχουν δώσει ακόμα.
      Αυτό ουδόλως απασχολεί τους "άσπονδους φίλους" του ΚΚΕ που "συμπονούν" τους εργαζόμενους σε 902 και Ριζοσπάστη, ενώ πριν αυτοί άνηκαν στα όργανα προπαγάνδας του "σταλινικού απολιθώματος", "με τον μοναχικό δρόμο" κλπ κλπ.

      Διαγραφή
  16. επειδη κοντευει να μετατραπει σε φιλολογικη συζητηση το ολο θεμα.. αν δεν μπορειτε να κατανοησετε οτι τα μεσα μαζικης ενημερωσης που ανηκουν στο Κομμα δεν ειναικαπιτιλιστικες επιχειρησεις οπως τις γνωριζετε, αλλα ειναι οπλο του Κομματος για την αφυπνιση συνηδεισηεων τοτε πραγματι δεν θα καταλαβετε ποτε την αναγκαιοτητα της υπαρξης τους (και ναι αν δεν γινοταν αυτες οι απολυσεις και οι περικοπες απλα δν θα επιβιωναν). Τωρα για κατι ατομα τυπου μπαμπης (συγνωμη που το κανω λιγο προσωπικο) αλλα για σενα ρε αδερφε μακαρι να εισαι προβοκατορας... αλλιως εισαι διχασμενη προσωπικοτητα.. Η χολη δεν κρυβεται μανα μου που λενε κ στο χωριο μου.. αντε καλους αγωνες να εχουμε συντροφια

    Νικος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κοιτα, αν ολοι αυτοι ηταν μαγκες και παραδεχοταν το μισσος τους για το κομμα και δεν το επαιζαν φιλοι θα τους σεβομουνα περισσοτερο, τωρα δυστυχως δεν μπορω να τους σεβαστω. Αν τωρα μεσα στους 50 υποκριτες που σχολιαζουν ειναι και ενας παρασυρμενος, ας αρχισει να ενημερωνεται και απο τα δικα μας προπαγανδιστικα μεσα και οχι μονο του συστηματος.

      Διαγραφή
    2. Νίκο
      το κόμμα αν ήθελε θα μπορούσε να έχει ταβέρνες, κλαμπ, γκαλερί και ότι άλλο φανταστείς η συζήτηση δεν ξεκίνησε με ερώτημα τύπου γιατί έχει ότι έχει αλλά πως το έχει.
      Δεν χρειάζεται να πλατιάζουμε με τα δεδομένα περί "καπιταλιστικής οικονομίας" εδώ μιλάμε για κοινωνικό έλεγχο σε όλες τις επιχειρήσεις για την τυποεκδοτική και τον Ρ θα σκαλώσουμε στο πως θα γίνει;
      Όπως πιθανώς θα κατάλαβες το μόνο που ισχυρίζομαι είναι πως πρέπει να δίνονται απαντήσεις πριν γίνουν ηλίθιες και πονηρές ερωτήσεις.
      Αυτός που ρωτάει όταν πάρει μια απάντηση από το πως την αξιοποιεί αποδυκνύει το γιατί έκανε την ερώτηση. Η απάντηση είναι υποχρεωτική.
      Μετά να κραζουμε και τους οπορτούνες και τους λαϊκιστές και πάντα τους "ανανεωτές" αλλά να δρομολογούμε εμείς τακτική μας κ όχι να μας σέρνουν σε εκ των υστέρων απαντηση.
      απλά και λαϊκά

      Διαγραφή
    3. Απαντησεις εχουν δοθει,το εαν σε αρεσουν η δεν σε αρεσουν ειναι δικο σου θεμα.
      Και βεβαια αυτοι που ρωτανε οφειλουν να απαντανε κιολας κ,κατι το οποιο δεν εχεις κανει.

      Διαγραφή
    4. Απο τον "σοσιαλισμό σε μια χώρα", τώρα στον "σοσιαλισμό σε μια εφημερίδα". Μετά θα πάμε στον "σοσιαλισμό σε ένα γραφείο", "σοσιαλισμό σε ένα ράφι" κτλ.

      Διαγραφή
    5. Ρε φιλε βαζε ενα νικ στο τελος σε παρακαλω

      Διαγραφή
    6. πέρα από το ότι πλέον θέλουν πολύ ώρα οι απαντήσεις για να διαβαστούν οπότε κατανοώ οτι μας διαφεύγουν διάφορα (γίνεται και χαμός με τις παρένθετες αναρτήσεις) για εμένα είπα πως λύση είναι η διαφάνεια και ο εργατικός έλεγχος, αν αυτά δεν σου κάνουν ως λύσεις, αυτό εμπίπτει στην πρώτη σειρά της απο πάνω απάντησης σου.

      Για την ώρα θα με ικανοποιούσε μια συγκεντρωτική απολογιστική αναφορά δράσης αυτών των επιχειρήσεων, αν αυτό είναι δύσκολο τότε μάλλον ζητάω πολλά αλλά αυτό ποτέ δεν με έβλαψε μέχρι τώρα
      ;-)

      Διαγραφή
  17. Επειδη εχει πεσει πολυ ανωνυμια παρακαλω να βαζετε ενα νικνεημ εστω στο τελος του κειμενου σας για να ξερουμε ποιος λεει τι(ειναι και στους κανονες σχολιασμου παρακαλω σεβαστειτε το)


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ξαναπαρεμβαίνω, γιατί ορισμένα καταντούν και λίγο φάρσα...Πολλοί απάντησαν εξαντλητικά για τη σπέκουλα που γίνεται ενάντια στο ΚΚΕ. Άλλωστε το Redflyplanet, έχει γράψει και απαντήσει άπειρες φορές. Όπως και το ΚΚΕ...ακόμα και για την ανάγκη επέκτασης τη δεκαετία του 1990...Όλα είναι γνωστά πάνω-κάτω σε φίλους και οπαδούς του κόμματος. Ακόμα το ΚΚΕ έχει τοποθετηθεί και για τις απολύσεις...Ξανά-μανά να ασχολούμαστε με αυτό για να απαντάμε σε στημένους που δήθεν δεν ξέρουν; Λοιπόν για να είμαστε καθαροί ούτε ο Μπάμπης, ούτε ορισμένοι ανώνυμοι έχουν κάποια σχέση με το ΚΚΕ...γράfουν για να δημιουργούν εντυπώσεις κατά του ΚΚΕ. Αυτός που γράφει για να μάθει ή για να τοποθετηθεί καλοπροαίρετα φαίνεται. Ε, κάτι καταλαβαίνουμε όλοι γιατί συζητάμε με πολλούς. Μου θυμίζουν τους ΠΑΣΟΚους στα καφενεία που δήθεν το έπαιζαν ακομμάτιστοι και εξαπολύαν ό,τι βρωμερό και τρισάθλιο ενάντια στο ΚΚΕ, ειδικά όταν έβλεπαν μέλη της ΚΝΕ. Μια περίοδο μάλιστα ισχυρίζονταν ότι ήταν και αυτοί παλιά με το ΚΚΕ αλλά απογοητεύτηκαν. Μια άλλη ότι πήγαν στην Κούβα και τα είδαν... Παλιά τα κόλπα! Για αυτό το λόγο άσε ρε Μπάμπη το παραμύθι...που θα μας πείς αν σεβόμαστε τη διαφορετική άποψη. Αυτά μανα τα πείς για άλλα Μ.Μ.Ε. και site!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  19. Τα αστικά ΜΜΕ βρήκαν τον «Ριζοσπάστη» αφορμή για αντιΚΚΕ επίθεση.
    Οταν άρχισαν να γράφονται τα πρώτα ρεπορτάζ στον αστικό Τύπο και στην «Αυγή» (δε θα μπορούσε να μη γράψει τέτοια ρεπορτάζ η εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ, άλλωστε οι επίδοξοι διαχειριστές του καπιταλισμού πασχίζουν με προοδευτικό προσωπείο της «αριστεράς» να χειραγωγήσουν τους εργαζόμενους στις απαιτήσεις του κεφαλαίου για έξοδο από την κρίση σε όφελός του, είναι δηλαδή με την πλευρά των αστών), είχαμε γράψει στον «Ριζοσπάστη» ότι βρήκαν ακόμη μια αφορμή να επιτεθούν στο ΚΚΕ και στην πολιτική του. Οτι ο πόνος τους δεν είναι αυτές καθαυτές οι απολύσεις, αλλά η πολιτική του ΚΚΕ, το ίδιο το ΚΚΕ και φυσικά το όργανο της ΚΕ ο «Ριζοσπάστης». Φρόντισαν λοιπόν να το επιβεβαιώσουν, στα κυριακάτικα φύλλα (π.χ. «Βήμα», «Εθνος»), με καρμπόν ρεπορτάζ, το ίδιο και στην «Αυγή», και ούτε λίγο ούτε πολύ συνδέουν τις απολύσεις στον «Ριζοσπάστη» με την πολιτική του ΚΚΕ, που δεν ασχολείται τάχα με τα λαϊκά προβλήματα αφού όλα τα παραπέμπει στη λαϊκή εξουσία, αναμασούν τα όσα έγραφαν (τα ίδια που γράφουν και τώρα), για το εκλογικό αποτέλεσμα, μιλούν περί «σεχταριστικής γραμμής του ΚΚΕ» κ.λπ. Η «Αυγή» έφτασε μάλιστα να γράφει ότι «το ΚΚΕ δεν είναι εργαλείο στην υπηρεσία του λαού». Αλλά μήπως στην «Αυγή» και στο ραδιοσταθμό τους το «Κόκκινο» δεν έχουν πολύμηνες καθυστερήσεις στους μισθούς; Δεν ξέρουν λοιπόν; Ξέρουν αλλά άλλος είναι ο σκοπός τους.
    Αυτή τη γραμμή ενάντια στο ΚΚΕ ακολουθούσαν και πριν ξεκινήσουν οι απολύσεις στον «Ριζοσπάστη». Οχι μόνο με αφορμή τη δημοσίευση των Θέσεων της ΚΕ για το 19ο Συνέδριο, ούτε μόνο προεκλογικά, αλλά ακόμη πιο πριν, ιδιαίτερα με ένταση από την περίοδο εκδήλωσης της βαθιάς οικονομικής κρίσης, που αποκάλυψε τις δυσκολίες διαχείρισής της σε όφελος του κεφαλαίου, ενώ το ΚΚΕ πρόβαλε την άποψη ότι φιλολαϊκή διέξοδος από την κρίση στα πλαίσια του καπιταλισμού δεν μπορεί να υπάρξει, ότι τα αντεργατικά, αντιλαϊκά μέτρα θα συνεχίζονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ο πραγματικός τους σκοπός
    Η άρχουσα τάξη στην Ελλάδα έχει όντως τεράστια ζόρια στη διαχείριση της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης. Ο πόλεμος ενάντια στην εργατική τάξη και στα άλλα φτωχά λαϊκά στρώματα, με τα πιο άγρια αντεργατικά, αντιλαϊκά μέτρα, προκειμένου να αντιμετωπίσει την κρίση σε όφελος του κεφαλαίου, απαιτεί επιχειρηματολογία στήριξής τους, προκειμένου να γίνουν ανεκτά ή και αποδεκτά έστω και ως αναγκαίο κακό από το λαό, ή ως ωφέλιμα και για τον ίδιο επειδή τάχα θα οδηγήσουν σε ανάπτυξη της οικονομίας, που θα ανακουφίσει και τους εργαζόμενους, αλλά μέχρι τώρα υπάρχει και αρκετή εμπειρία από τους ανθρώπους του μόχθου που δείχνει το αντίθετο. Και έτσι είναι. Σε τίποτα δε θα ωφεληθούν από μια καπιταλιστική ανάπτυξη, που δε φαίνεται να έρχεται σύντομα, πάνω στα συντρίμμια των κατακτήσεων και των δικαιωμάτων τους. Αυτά επομένως τα ΜΜΕ των αστών, που προπαγανδίζουν την αναγκαιότητα απαρέγκλιτης εφαρμογής αυτής της πολιτικής, που ενισχύουν τον αντεργατικό, αντιλαϊκό πόλεμο των αστών, πολεμούν με λύσσα το ΚΚΕ με κάθε αφορμή. Αυτό κάνουν και τώρα με αφορμή τον «Ριζοσπάστη». Αλλά τα αστικά επιχειρήματα εξαντλήθηκαν. Επομένως πρέπει να δημιουργήσουν άλλοθι στήριξης της πολιτικής τους με επίθεση στην πολιτική του ΚΚΕ. Αλήθεια, αφού κατά την εκτίμησή τους η πολιτική του ΚΚΕ δεν είναι ωφέλιμη για το λαό γιατί ασχολούνται με τέτοια μανία; Μα ακριβώς γιατί συμβαίνει το αντίθετο. Ξέρουν πως είναι τεράστιο και άτιμο ψέμα ότι η πολιτική και η δράση του ΚΚΕ δεν έχουν στο επίκεντρό τους τα λαϊκά προβλήματα. Δεν το αποκαλύπτει μόνο η πρωτοπορία στην οργάνωση της πάλης αλλά και η κοινοβουλευτική του δράση. Τι δε συγχωρούν στο ΚΚΕ; Το γεγονός ότι δεν προβάλλει στρατηγική διαχείρισης του συστήματος. Αυτό εννοεί και η «Αυγή» γράφοντας ότι «το ΚΚΕ δεν είναι εργαλείο στην υπηρεσία του λαού». Ενώ τάχα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που προτείνει «μοντέλο» εξόδου από την κρίση με ενίσχυση των μεγαλοεπιχειρηματιών, με παράδειγμα τη Βραζιλία και την Αργεντινή, που οι κυβερνήσεις, τις οποίες έχει ως μπούσουλα και για τη δική του, ενίσχυσαν το κεφάλαιο, αύξησαν τις κοινωνικές ανισότητες, ενώ τώρα οι ρυθμοί ανάπτυξής τους μειώνονται ραγδαία.
    Υπάρχει και ένας ακόμη λόγος που συνδέεται άμεσα και αδιάσπαστα με τις τεράστιες δυσκολίες διαχείρισης της κρίσης από το αστικό πολιτικό σύστημα, στο οποίο ανιχνεύουν δρόμους για την αναμόρφωσή του. Για παράδειγμα, οι όποιες αντιδράσεις, από ΠΑΣΟΚ ή ΔΗΜΑΡ, σε κάποιες επιλογές της ΝΔ στα πλαίσια διαμόρφωσης της πολιτικής της συγκυβέρνησης, όχι βεβαίως σε ζητήματα ταξικής ουσίας, όχι δηλαδή τριβές στη στρατηγική υπέρ του κεφαλαίου, εκφράζουν και την επίδραση της λαϊκής δυσαρέσκειας. Οι διεργασίες για την αναμόρφωση του αστικού πολιτικού συστήματος, και στο χώρο του ΠΑΣΟΚ (Λοβέρδος κ.λπ.), και στο χώρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων δείχνουν ότι η αστική τάξη ψάχνει να αναμορφώσει το πολιτικό της σύστημα, με φαινομενικά νέα αστικά κόμματα, αλλά ουσιαστικά με την ίδια πολιτική, ώστε να μπορεί να χειραγωγεί πιο εύκολα απ' ό,τι σήμερα το λαό, να έχει μεγαλύτερη σιγουριά στη σταθερότητα των κυβερνήσεων και στη λειτουργία του διπολισμού. Εδώ είναι ενταγμένος και ο ΣΥΡΙΖΑ.
    Η επίθεση στην πολιτική του ΚΚΕ εντάσσεται στα πλαίσια των επιδιώξεων αναμόρφωσης του αστικού πολιτικού συστήματος. Η αστική τάξη όχι μόνο αναζητά και διαμορφώνει εφεδρείες στο πολιτικό της σύστημα για να μπορεί να χειραγωγεί λαϊκές δυνάμεις στην αστική πολιτική, ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες που παραδοσιακά της κόμματα καταρρέουν, αλλά επιδιώκει ταυτόχρονα να αποτρέπει όσο γίνεται τη συσπείρωση λαϊκών δυνάμεων στο ΚΚΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Και λες και αυτο

    "Επίσης αντί να περιμένει το κόμμα να το μάθουμε από αλλού ας βγαίνει πρώτο να το λεέι και να αφαιρεί τα επιχειρήματα από τους καλοθελητές γιατί από τους κακοθελητές δεν γλιτώνεις ούτως ή άλλως. "

    Καταρχην το κομμα δεν εκρυψε ουτε στιγμη τις απολυσεις, δεν ειναι οτι τα μαθαμε απο τριτους. Ομως οσον αφορα το αν εσφαλε, που και γιατι, αυτο δεν μπορει να απαντηθει απο την μια μερα στην αλλη, μπορει οποιος θελει να καταθεσει την αποψη του επι του ζητηματος. Και επισης εχει και το κομματα καταλληλα οργανα. Ενα φταιει δεν φταιει, καναμε λαθος δεν καναμε λαθος ετσι ξερα, δεν εχει κανενα νοημα, αλλα ουτε και μια βιαστικη εκτιμηση θα λυσει κατι.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. όσο σκληροί και αυστηροί είμαστε με τους εαυτούς μας έτσι πρέπει να είμαστε και με το κόμμα.
      Δεν είπα ότι κρύβει κάτι ή ότι αποφεύγει να απαντήσει αλλά το σημαντικό δεν είναι απλά οτι κάποιοι βρέθηκαν άνεργοι -υπό άλλες συνθήκες θα τους ανέθετε άλλη δουλειά- αλλά οτι έχασε ένα κανάλι και ότι η Τυποεκδοτική κνδυνεύει να χαθεί επίσης.
      Αυτά δεν γίνονται σε ένα βράδι και αν τώρα δεν είναι ώρα για ευθύνες, ε΄ναι ώρα για πρωτοβουλίες να σωθεί ότι μπορεί και μέσσα σε αυτά είναι και η ταξική τιμή του κόμματος

      Διαγραφή
    2. Οι πρωτοβουλιες δεν παιρνονται εδω μεσα ομως να ξερεις
      οσο για το αν εκλεισε ενα καναλι, ναι εκλεισε ενα καναλι και ανοιξε ενα πορταλ, που προσωπικα, με ενημερωνει πολυ καλυτερα απο τον 902 στην τιβι και ειμαι σιγουρος και ολους τους υπολοιπους που ειναι κατω απο 40 αρα και σχετικα εξεικοιωμενοι με τους υπολιγιστες

      Αρα το κομμα δεν καθετε με σταυρωμενα τα χερια οπως βλεπεις

      Διαγραφή
    3. Σε πληροφορω λοιπον οτι και εγω και αλλοι πολοι ειχαμε τοποθετηθει μεσα απο λαικες επιτροπες και οπου αλλου μας δινοταν η δυνατοτητα για την αναγκαιοτητα καλυτερης χρησης του ιντερνετ και της σημασιας που εχει στην εποχη μας, και να που τελικα εσπασαν καποια στεγανα και προχωρησε η υλοποιηση του portal. Για αυτο σου λεω, η δυνατοτητα δινεται και στα μελη αλλα ακομα και στους οπαδους να παρεμβουν στην εξελικτικη πορεια του κομματος.

      Οποιος κοπτεται λοιπον και δεν θελει απλα να γκαιμπελισει απλα, δεν εχει παρα να πλησιασει το κομμα, και αν αντεχει και θελει τοσο πολυ να παρεμβει δυναμικα, να γινει και μελος για να δει οτι καλες και οι απαιτησεις αλλα υπαρχουν και υποχρεωσεις και οτι οι περισσοτεροι ανθρωποι εκει μεσα, απο τους οποιους απαιτουμε οι απεξω να ειναι τελειοι, απλα τρεχουν και δεν φτανουν. Η λυση λοιπον ειναι η συμμετοχη στα εργα και οχι μονο στ αλογια, για να τους αλαφρωσουμε.

      Διαγραφή
  22. Κάποιοι ζήτησαν τα οικονομικά του κόμματος. Όλοι οι ισολογισμοί δημοσιεύονται και στον Ριζοσπάστη.
    Εδώ μπορείτε να δείτε κάποια τέτοια στοιχεία...και αυτοί που ασκούν καλόπιστη κριτική καταλαβαίνουν ότι έτσι δεν μπορούσε να συνεχιστεί η κατάσταση με τις εισφορές και τις συνδρομές που πληρω΄νουν τα μέλη και οι οπαδοί.
    http://redflyplanet.blogspot.com/2011/09/902-reloaded.html
    http://www1.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=5524284


    Επίσης ο στόχος είναι η οικονομική αυτοδυναμία (και χωρίς κρατικές επιχορηγήσεις) που σημαίνει ότι πρέπει να δημιουργήσεις τέτοιες υποδομές έτσι ώστε να μην είσαι εξαρτημένος οικονομικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βασικα τα οικονομικα θα γινονται ολο και πιο δυσκολα γιατι και ο καθενας απο εμας δεν μπορει να αγοραζει ουτε να δινει κουπονια ετσι ευκολα πια με τοση ανεργια και προβληματα.

      Το αντιδοτο σε αυτο θα ηταν μαλλον ο καθενας μας να γινει πιο δραστηριος και να δουμε πως θα ενταξουμε και αλλους στον αγωνα.

      Διαγραφή
  23. @ pantatetoia27 Δεκεμβρίου 2012 7:34 μ.μ.

    Ανάμεσα στους διάφορους ...περίεργους χειρισμούς που κάνεις, περιλαμβάνεται κι ο εξής άκρως προβοκατόρικος:

    "Για την ώρα θα με ικανοποιούσε μια συγκεντρωτική απολογιστική αναφορά δράσης αυτών των επιχειρήσεων"

    Ποιος είσαι εσύ που ζητάς ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ αναφορά απ' το ΚΚΕ; Ποιος;;;
    Ο Χρυσαυγίτης που ζητά παραστατικά απ' τους μετανάστες μικροπωλητές; Ποιος;;;

    Ή μήπως δεν ξέρεις ότι οι επιχειρήσεις τού ΚΚΕ (Ριζοσπάστης, τυποεκδοτική, σύγχρονη εποχή, 902), δεν υπάρχει μήνας, μέρα, που να μην ελέγχονται απ' τις οικονομικές υπηρεσίες τού κράτους;

    Ή μήπως δεν καταλαβαίνουμε ότι ζητάς κι εσύ τα ονόματα όσων δίνουν ενίσχυση στο ΚΚΕ απ' το στέρημά τους;
    Και τα κουπόνια που διακινούμε, μάθε ότι υπόκεινται στον ίδιο έλεγχο απ' τις οικονομικές υπηρεσίες. Εκείνο που δεν επιτρέπουμε και δε θα επιτρέψουμε να γίνει γνωστό, είναι τα ονόματα των εργαζομένων που ενισχύουν το ΚΚΕ με το αίμα τής ψυχής τους. Με την φτώχεια τους.

    Κι επειδή πολύ παραμύθι πέφτει με το ότι σας ...χάνει από οπαδούς το ΚΚΕ επειδή δε σας χαϊδεύουμε τ' ...άπλυτα αυτιά σας,
    μάθε ότι είμαστε κομμουνιστές με ό,τι αυτό σημαίνει. Και μέσα σ' όσα σημαίνει, έχουμε μάθει να ξεχωρίζουμε τους δήθεν απ' τους ορίτζιναλ...

    Κάποιοι σαν εσένα λοιπόν και σαν τον άλλο, τον λεγόμενο @ Μπάμπη, σχέση με το ΚΚΕ δεν έχετε, παρά μόνον αντικομμουνιστική.

    Κι αφήστε τούς χειρισμούς ότι το ΚΚΕ χάνει κόσμο γιατί δε σας χαϊδεύουμε τα ...βρώμικα αυτιά σας.

    Εκείνο που σας έχει χαλάσει τη σούπα με τις αναγκαστικές απολύσεις στο Ριζοσπάστη, ξέρεις ποιο είναι όμως;
    Ότι το ΚΚΕ πρώτα τις δημοσιοποίησε και μετά τις ξεκίνησε. Σας ακύρωσε δηλαδή ένα γλέντι προβοκάτσιας που πολύ θα θέλατε να στήσετε... Κορόιδα!

    Εν κατακλείδι:
    Προκειμένου να διευκολυνθεί και(!) οικονομικά η δράση τού κόμματος, του ΚΚΕ, ας απολυθούν οι πάντες.
    Εκείνο που έχει υπέρτατη αξία σήμερα, είναι να μπορεί το ΚΚΕ να δρα στις μάζες απρόσκοπτα, και το ίδιο απρόσκοπτα να κυκλοφορεί κι ο Ριζοσπάστης. Η κίνηση όμως, εκτός των άλλων απαραίτητων, απαιτεί και χρηματικά έξοδα.

    Εδώ παίζονται τα κεφάλια μας. Τα κεφάλια των παιδιών μας.
    1.500.000 ανεργοάφραγκοι κι άλλοι τόσοι και παραπάνω εργαζόμενοι άφραγκοι, πού λές ότι πάει το πράμα; Πού;;;

    Έχουν πάρει φωτιά τα πατζάκια μας απ' την καπιταλιστική γάγγραινα, κι οι μυξοπαρθένες κλαίνε τάχαμου επειδή απολύονται εργαζόμενοι απ' το Ριζοσπάστη. Τι λέτε μωρέ;;;

    Όλοι οι άλλοι που σαπίζουμε πεταμένοι στην ανεργία, τι είμαστε; Μούλοι;;;;

    Ή σάμπως έχει κανείς την εντύπωση ότι χαιρόμαστε που η ουρά τής ανεργίας μακραίνει;
    Όποιος χάνει τη δουλειά του, όποιος μένει άνεργος, όπου κι αν δούλευε, τα ίδια βάσανα με μένα και τους υπόλοιπους έχει να τραβήξει. Και λοιπόν;

    Εδώ σε θέλω κάβουρα να περπατάς στα κάρβουνα. Ποια η αιτία τής ανεργίας; Ποια;;;;
    Ο καπιταλισμός. Ειδικά ο μονοπωλιακός καπιταλισμός στο βάθεμα της καπιταλιστικής του κρίσης, σπέρνει την ανεργία σαν πανούκλα.

    Γαργάρα το κάνετε όμως κάποιοι σαν εσένα και τον λεγόμενο @ Μπάμπη.

    Μη σου πω ότι μπορεί να είσαστε ένα και το αυτό πρόσωπο.

    Τελειώνω με τη δική μου εμπειρία περί των απολύσεων σε τυποεκδοτική, Ριζοσπάστη, 902:

    Εκτός από κάτι ραμολιμέντα φασισταριά, συνταξιούχους που είχαν καλοφάει επί φασιστικής δικτατορίας Παπαδόπουλο, από ελάχιστα ως καθόλου ασχολείται ο υπόλοιπος κόσμος. Έχει την ανεργία που τσακίζει τη φαμίλια του να σκεφτεί ο καθένας.
    Καταλάβατε;

    ΑΝΕΡΓΟΣ και ΑΦΡΑΓΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το ότι υπογράφεις ως άνεργος κ αφραγκος δεν σε εξιλεωνει από το γεγονός ότι είσαι ένας βλάκας κ μισός. Μόνο κ μόνο γιατί τολμας να με αποκαλείς έστω κ με υπονοουμενο χρυσάυγιτη.
      Με ανθρώπους σαν εσένα που έτσι αβάσανιστα πετάν τη λάσπη τους μας χωρίζει άβυσσος κ ας πας να το παίξεις μετά προλεταριος.
      Λουμπεν είσαι μεγάλε κ μάλιστα από τους χειρότερους κ σου επιστρέφω τα περι άπλυτων που είναι κ αγαπημένη έκφραση των φασίσταριων.
      Ζήτησα εγώ τα οικονομικά του κόμματος? Εκβιασα εγώ απαντήσεις? Tα όσα με κατηγόρησες είναι ακριβώς ότι χρησιμοποίησες για να κάνεις το κομματι σου. κ επί της ουσίας είσαι ότι πρέπει να αποφύγει ο συνεπής κομμουνιστης στο δρόμο για την οικοδόμηση του λαϊκού μετώπου.
      Λυπάμαι για την επί προσωπικού απάντηση μου αλλά τα ασφαλιτικα τερτίπια δεν μπορούν να μένουν αναπάντητα.
      Όποιος θέλει μπορεί να αναζητήσει τα σχολια μου κ να δει πόσο στέκει η "κριτική σου"

      Διαγραφή
    2. παντατετοιεε το Κομμα δεν εχασε ενα καναλι επειδη εγινε κατι "περιεργο" αλλα επειδη το ψηφιακο σημα κοστιζει 160000 ευρω το μηνα και απιτει νεο εξοπλισομο της ταξης των 4-5 εκατομμυριων ευρω, το Κομμα λοιπον εκρινε σωστοτερο να στερηθει οτν τηλεοπτικο του σταθμο παρα να κρατα εργαζοεμνους απληρωτους σε αυτον, αλλωστε μονο εδω ειναι υποχρεωτικη η ψηφιακη αδεια γιοα καναλια εθνικης εμβελειας,σε αλλες χωρες της ΕΕ οχι, τυχαιο?Δεν νομιζω...βαλε το μυαλουδακι σου να δουλεψει λιγο...οπως επισης τυχαιο δεν ειναι οτι τα χρεη 3-4 μεγαλοεκδοτων ειναι στην Τυποεκδοτικη καπου 17 εκατομμυρια ευρω,και ξερεις γιατι?Επειδη μετα τις πλημμυρες του '94 το ΚΚΕ αγορασε νεα μηχανηματα για την Τυποεκδοτικη, αναγκαστικα αφου τα παλια ειχαν καταστραφει ολοσχερως, επειδη λοιπον ηταν καινουρια και υπερσυγχρονα αποκτησε η Τυποεκδοτικη καποια πελατεια που ως ενα βαθμο ηταν απαραιτητο για να πληρωθουν δανεια που ειχαν παρθει για να σωθει το αρχειο και αγοραστει νεος εξοπλισμος, 2 χροναι πριν, ορισμενοι μεγαλοεκδοτες απροειδοποιητα αλλαξαν εκδοτικο καια αφησαν στα κρυα του λουτρου την Τυποεκδοτικη με το παραπανω χρεος απεναντι της, τυχαιο?Ουτε αυτο νομιζω, εσυ τι λες?

      Διαγραφή
  24. Συγγνώμη ωρε συντρόφοι ΑΥΤΟ το δημοσίευμα δε δίνει εξηγήσεις? ΤΟΤΕ τι διάβολο δίνει?
    http://www.rizospastis.gr/story.do?id=7209126&textCriteriaClause=%2B%CE%9C%CE%95+%2B%CE%91%CE%A6%CE%9F%CE%A1%CE%9C%CE%97+%2B%CE%A4%CE%97%CE%9D+%2B%CE%95%CE%A0%CE%99%CE%98%CE%95%CE%A3%CE%97+%2B%CE%A3%CE%A4%CE%9F+%2B%CE%A1%CE%99%CE%96%CE%9F%CE%A3%CE%A0%CE%91%CE%A3%CE%A4%CE%97

    Και κάτι άλλο ,α) δε διαβάζεις ΡΙΖΟ και θες να επιβιώσει οικονομικά? β)τόσο καλός φίλος του κόματος και δε γνωρίζεις ΚΑΝΕΝΑΝ κομουνιστή να του πεις τη γνώμη σου και να ακούσεις τη επίσημη θέση του κόμματος? Μπράβο ξεφτέρι και θές να πιστέψουμε τα …κροκοδείλια σου?
    redgogos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. όσοι θεωρούν ότι στις σημερινές οικονομικές συνθήκες και στο σημερινό κοινωνικοοικονομικό σύστημα,ο Ριζοσπάστης,η Τυποεκδοτική και ο 902 είναι νησίδες σοσιαλιστικού παραδείσου (κι ενώ ΞΕΡΕΙ ότι οι παραπάνω ΔΕΝ είναι επιχειρήσεις αστικού τύπου,όπως ακόμα και ο λαλίστατος πρόεδρος της ΕΣΗΕΜΑ παραδέχεται),τότε ή λέει για να λέει ή είναι προβοκατοράκος της πλάκας ή είναι απλά στόκος και ειδικά στο τελευταίο, κανείς δεν μπορεί να κάνει τίποτα...επίσης για όσους κόπτονται μπορούν να απευθυνθούν σε κάποιους νεόκοπους μεγαλοεκδότες και εφημερίδες,ώστε να πληρώσουν τα χρέη τους προς την Τυποεκδοτική που φτάνουν για να λειτουργήσει για καμια 10ριά χρόνια για πλάκα ακόμα και με αυτές τις συνθήκες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ειμαι ανεργος οικοδομος.Με καλυψε πληρως ο συντροφος redgogos.Εχω ομως να προτεινω στον panda τετοια,να διεκδικησει και να απαιτησει να προσληφθουν ολοι οι κομμουνιστες απο το κομμα.Κατι σαν κρατος εν κρατει ,ρε παιδι μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το κόμμα καλώς έχει κ εξωκομματικους εργαζόμενους - κάτι που δεν μπορούσε να αποφύγει άλλωστε- άμα αρχίσουμε να απανταμε σε ερωτήματά σαν αυτο που μόλις έθεσες θα πρέπει μετά να ψηφίσουμε ποιος αγαπάει περισσότερο το κόμμα, τον Μαρξ κ μετά τον Ενγκελς.
      Να Κηρύξουμε τη λήξη της κουβέντας να αρχίσουμε τα ανέκδοτα

      Διαγραφή
  27. Αν ειναι δυνατον με το να λετε δε κοπταισθαι για τους εργαζομενους γιατι δε διαβαζεται ΡΙΖΟ η γιατιδε δινεται ενισψυση ειναι η μεγαλυτερη μαλακια που μπορει να πει καποιος. Δηλαδη οποιος νοιαζετσαι για τους εργαζομενους γενικα θα πρεπει να αγοραζει 200 εφημεριδες και οτι πουλιεται για να εχουν δουλεια!Το οτι προσελαβε το ΚΚΕ παραπανω απο οσους χρειαζοταν (καλα εκανε) αλλα δε φταινε αυτοι που δε δινουν ενισχυση στο κομμα για την οικονομικη του καταντια. Φταινε αυτοι που πηραν τις αποφασεις για οικονομικα ανοιγματα και για μετατροπη μια εταιριας που εγινε(υποτιθεται) με σκοπο την ανεξαρτησια της εκδοσης του ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ και των αλλων εντυπων του ΚΚΕ σε επιχειρηση καπιταλιστικη με αποτελεσμα να φαει φεσια απο παντου ! Το οτι οι φωστηρες του κομματος δε το προβλεψαν αυτο δε φταιει κανενας αλλος! Εσεις περηφανευεστε εδω οτι τα προβλεψε το κομμα αλλα μαλλον τα μονα που εχει προβλεψει απο οτι φαινεται ειανι αυτα που ηδη εχει πει ο Μαρξ και ο Λενιν μεχρι εκει και τιποτα αλλο!
    Φυσικα εδω τιθεται και ενα αλλο ερωτημα αν το ΚΚΕ ειχε ως αρχικο σκοπο την ανεξαρτησια της εφημεριδας του γιατι εκανε τετοιες εγκαταστασεις και γιατι ανοιχτηκε τοσο πολυ!Ετσι και αλλιως θα επρεπε να ξερει οτι η εφημεριδα μπορει να κυμανθει σε πολυ στενα πλαισια δε μποερει να εχει μεγαλα περιθωρια κερδους!Το οτι εφτασε σε σημειο να πληρωνει αθλητικογραφο για μια σελιδα που οποιος θελει να διαβασει μονο το ριζοσπαστη δε θα παρει δειχνει πολλα!
    Για να μη μιλησουμε για το καναλι που αν κανει κανενας απολογισμο τι προσφερε ολα αυτα τα χρονια στην προπαγανδα του ΚΚΕ ειναισαλατιερες και καφεδες αδυνατισματος!Περα απο τα μελη που οποτε το εβλεπαν και αυτα ακομα και να ηθελες να δεις το 50% των εκπομπων ηταν τηλεμαρκτινγκ και δεν υπαρχει ουτε ενας που να λεει αναρωτιεται τοσα χρονια τι μαλακιες ειναι αυτες που κανουμε!
    Για την καταντια την οικομικη δε φταιει κανενας αλλος λοιπον εκτος απο εσας τους ιδιους που τοσα χρονια δε βλεπατε τι ερχεται γιατι οταν το ΚΚΕ σαν ΚΚΕ εχει οικονομικο ισολογισμο +3000000 ευρω(2009) φτανουν και περισσευουν για να προπαγανδισεις τις θεσεις σου με εντυπο υλικο! Τωρα αν καποιοι το ειδαν οτι θα κερδισουμε τον καπιταλισμο με τα λεφτα τους να τους χαιρεστε εσεις που ΤΟΥΣ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΕΡΤΑΤΗ ΣΟΦΙΑ καιοι οποιοι ηταν πριν τις εξελιξεις σε ολες τις μεγαλες αποφασεις! ενωση σε ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ-ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΚΤΛ Ουτε οτι καταρεε η CCCP δεν πηραν χαμπαρι!
    JWQ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για τον 902 απάντησε ο Τάσσος.
      Για την εφημερίδα, αρκετοί ποιο πάνω που μάλλον δεν τους διάβασες.
      Πάντως οι "φωστήρες" δεν έγιναν σαν τα ΚΚ ή την αριστερά της Κύπρου, της Αργεντινής, της Ιταλίας, της Γαλλίας, της Ισπανίας, της Βραζιλίας που θέλουν να ΣΥΝδιαχειριστούν τον καπιταλισμό. Αυτή η στάση έχει και τις συνέπειές της.
      Και αυτό αρκεί για τον κόσμο που πιστεύει στον σοσιαλισμό και δεν πετά την ιδεολογία του, είτε για να γίνει "ένα με τις πλατείες", είτε για να λάβει μέρος στο φαγοπότι της εξουσίας μέσω "κυβέρνησης της αριστεράς"

      Διαγραφή
    2. το κοστος αποκαταστασης του αρχειου του ΚΚΕ ξεπερασε τα 20 εκατομμυρια ευρω, το κοστος αγορας νεων μηχανηματων για την Τυποεκδοτικη τα 15, σε ρωτω λοιπον, τι θα πρεπε να κανει το ΚΚΕ στο ονομα του "Μ-Λ" που εσυ επικαλεισαι "τρισμεγιστε επαναστατη"?Να αφησει το τεραστιας αξιας, ιστορικης, επαναστατικης, αξιας του να χαθει?Να σταματησει να τυπωνει το "Ρ" την ΚΟΜΕΠ, τα βιβλια της ΣΕ?Για πες μας λοιπον μαγκα μου, εχεις καμια αλλη ιδεα?Οσον αφορα τον 902 εδωσα μια απανατηση σε εναν αλλο πιο πανω, και δεν εχεις δικιο, ο 902 τηλεοπτικος εκανε πολυ καλη δουλεια σε ενημερωτικες εκπομπες, πολιτικα τραπεζια, εργατικο ρεπορταζ, ποιοτικη μουσικη και αλλα, το "επιχειρημα" σου περι διαφημισεων το χω ακουσει απο ΠΑΣΟΚΟΥΣ-ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ και ΝΔτες επανηλλειμενα, εσυ τι εισαι?Διαλεγεις και παιρνεις...

      Διαγραφή
    3. Σωστός Τάσσο. Μάλλον δεν θέλουν να βγαίνει η εφημερίδα αλλά δεν το ομολογούν
      Ειδικά ενός κόμματος που δεν πουλήθηκε στην σοσιαλδημοκρατία αν και του έβαλαν το "κουτάλα της εξουσίας" στο στόμα μέσω "αριστερής κυβέρνησης"
      ο 4:53 μ.μ.

      Διαγραφή
  28. Ολος αυτος ο εξοπλισμος απο οτι φαινεται δεν εγινε μονο για τον ριζοσπαστη και τη συγχρονη εποχη αλλα και για να κανει εμποριο με αλλα εντυπα και εδω ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑΣ αλλιως θα μπορουσε με πολυ λιγοτερα λεφτα να κανει τη δουλεια της !Το οτι δημιουργησε εγκαταστασεις 20000τ.μ. σε 33 στρεματα ειναι εγκαταστασεις για ομλους επιχειρησεων οχι για να βγαινει κομμουνιστικη εφημεριδα! Οσο για το τις σαλατιερες ωραια τα λενε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ αλλα με αυτη τη λογικη που το βαζεις και η ΝΔ ΠΑΣΟΚ ΔΗΜΑΡ λενε οτι το ΣΥΡΙΖΑ θελει το λομπι της δραχμης ΔΙΑΛΕΞΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΤΙ ΕΙΣΑΙ!(Φυσικα με αλλη λογικη το λες αλλα οταν το λαικιζεις αντι να απαντας μπορω να το κανω και εγω ευκολα!!!).
    Το οτι το 902 ειχε εκπομπες ναι,μουσικη ναι,εργατικο ρεπορταζναι αλλα τα πολιτικα τραπεζια δε νομιζω βοηθουσαν και πολυ διοτι οταν κανεις πολιτικο τραπεζι και οι καλεσμενοι ειναι μονο απο το ΚΚΕ και ποτε απο αλλους χωρους αριστερας(Εδω μπαινει η ερωτηση ποια ειναι η αλλη αριστερα εξωκοινοβουλευτικη για μενα αλλα και ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορουσε να καλεσθει για να μπορεις να τον ξεμπροστιασεις με συγκεκριμενες ερωτησεις και οχι φτιαχτες στις οποιες απαντα στα ΜΜΕ σημερα).
    Δε λεω οτι επρεπε να γινει τυπου τηλεμαιντανων συζητησεις!
    Δε νομιζω να προεκυψε απο πουθενα οτι ζητησα να σταματησει να τυπωνεται ο ριζοσπαστης και τα βιβλια αλλα εχω και ενα ερωτημα! Παρα τη δυσκολη οικονομικη κατασταση που ηταν η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ εκανε εκσυγχρονισμο μηχανηματων παροτι τα παλια τα ειχε μονο μια δεκαετια το 2006-2007 και χρεωθηκε με 3000000 επιπλεον που ηταν ολα δανεισμος απο τραπεζες(εχθρος)που νομιζεις οφειλεται αυτο?
    JWQ
    Συγνωμη αν φαινομαι επιθετικος δε το κανω σκοπιμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αφού δεν έχεις σκοπιμότητα, να μην υπονοείς αθλιότητες και να μη λές μισές αλήθειες, δηλαδή ψέματα! Αφού υποτίθεται βγάζεις στοιχεία τότε κρύβεις ότι μετά το 1994 ήταν ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟ το ΚΚΕ να μετεγγαταστήσει την ΤΥΠ. στο Κρυονέρι. Για να γινόταν αυτό έπρεπε το ΚΚΕ να εξασφαλίσει κεφάλαια (και από δάνεια) γιατί οι εγκαταστάσεις δεν θα μπορούσαν να είναι μικρές, ούτε ήταν δυνατό με τα σύγχρονα μηχανήματα, ούτε ήταν δυνατό. Για να εξασφαλιστεί η διατήρηση των εγκαταστάσεων και η εξόφληση ήταν εξαναγκασμός για την ΤΥΠ. να τυπώνει και άλλα έντυπα προκειμένου να καλύπτονται οι οφειλές. Άλλωστε τότε ήταν ό,τι πιο σύγχρονο και φθηνό. Δηλαδή δεν φτάνει που οι νόμοι του κράτους και της Ε.Ε. δημιουργούν εξαναγκασμούς, τώρα κατηγορείτε το ΚΚΕ για τον καπιταλισμό που υπερασπίζεστε. Μερικοί τα "θυμηθήκατε" τώρα, ξαφνικά, τάχα μου-τάχα μου!!! Οπότε το πράγμα καταλήγει στο ίδιο ζήτημα: να σταματήσει το ΚΚΕ να έχει τα έντυπα του και τις δικές του υποδομές για να τυπώνει! Γιατί όλοι κριτική κάνετε αλλά δεν μας λέτε για το δια ταύτα. Αυτά, λοιπόν που γράφεις είναι εκ του πονηρού και με στόχο το ίδιο το ΚΚΕ ελλείψει πολιτικών επιχειρημάτων που να μπορούν να αντιπαρατεθούν στην πολιτική του. Και άσε τα σάπια, όλοι οι οπορτουνιστές και οι αντικομμουνιστές την ίδια δουλειά κάνουν!

      Διαγραφή
    2. δεν ξερω τι εφημεριδα εχεις στο μυαλο σου οταν λες οτι μια κομμουνιστικη εφημεριδα μπορει να βγαινει σε μικροτερη εκταση, αλλα ξεχνας το προφανες, οτι το ΚΚΕ δεν εχει μονο το "Ρ", αλλα και την ΣΕ, και βγαζει και εκατομμυρια φυλλαδια καθε χρονο, και αφισες, και, και, δε μου λες, ολα αυτα πως θα τα βγαζε?Σε ενα δωματιο 4χ4?Καλα, δηλαδη αυτο ειναι τπ επιχειρημα σου πανω στο οποιο πιστευεις οτι μπορεις να "πατησεις" για να τα "χωσεις" στο ΚΚΕ?Η πολυ αφελης πρεπει να σαι η πολυ "βαλτος",διαλεγεις και παιρνεις..
      Και κατι ακομη, που το βρες εσυ γραμμενο οτι η Τυποεκδοτικη εκανε "εκσυγχρονισμο" μηχανηματων το 2007?Για πες μας και μας να μαθουμε...ξερεις τυχαινει να εχω "προσβασεις" στην Τυποεκδοτικη και το "Ρ", ειναι κριμα να εκτιθεσαι με τοσα ψεματα λεβεντη μου, η Τυποεκδοτικη απο το '95'96 και μετα εχει τα ιδια μηχανηματα που οντως για την εποχη που αγοραστηκαν ηταν πολυ μπροστα τεχνολογικα, ξερεις απο που αγοραστηκαν και γιατι?Υποθετω πως οχι και δεν θα σου πω εγω εδω επειδη στο "παιγνιδι" σου δεν θα μπω, αλλα λες πολλα ψεματα για να στηριξεις μια αληθεια, οτι σε τσουζει που υπαρχει το ΚΚΕ..

      Διαγραφή
    3. Τελικά αν καθίσεις και διαβάσεις όλα τα σχόλια από την αρχή καταλαβαίνεις ότι πολύ λάδι αλλά για την τηγανίτα τίποτα...και αυτό πάει στους αγανακτισμένους πλην όμως ελλιπώς ενημερωμένους <> του κόμματος..
      Είδατε εγώ δεν σας βαπτίζω εχθρούς μιας και έχω πέσει και γω θύμα της επιθετικότητας κάποιον παιδιών εδώ μέσα αλλά στο τέλος κατάλαβα ότι η δική μ αμάθεια ήταν λάθος και όχι η επιθετικότητα τους...
      Σας απάντησαν όλα τα παιδιά αν τελικά είχατε κάποιες αληθινές απορίες.
      Στο μόνο που θέλω να πω στα παιδιά είναι ότι είναι πολύ δύσκολο στον έξω(από το κόμμα) κόσμο να καταλάβει τι πάει να πει κομματική επιχείρηση και κομματική δουλειά..
      Και ότι εδώ σε σας πήρε χρόνια για να μάθετε (εγώ ακόμη μαθαίνω) και να καταλάβετε μην ζητάτε από τον κόσμο σε μια νύχτα να τα μάθει και να τα αποδεχτεί...
      Και αυτό το λέω γιατί κάποια ερωτήματα είναι αληθινά από αρκετούς νέους ψηφοφόρους του κόμματος.

      υγ1)Tassos δεν είναι ακριβώς έτσι...
      Aν και η ουσία δεν είναι αν αγοράστηκαν το 96-97 ή το 2001-02

      prohja

      Διαγραφή
    4. ελλιπώς ενημερωμένους του κόμματος..

      Διαγραφή
    5. ελλιπώς ενημερωμένους του κόμματος..

      Διαγραφή
    6. Με την υπ’ αριθμ. 23862/ΔΒΕ 2667/ν.3299/2004/28.12.2006 απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης, υπάγεται στις διατάξεις του ν. 3299/2004 (ΦΕΚ 261/Α/2004), άρθρο 3, παρά− γραφος 1, περίπτωση ε, υποπερίπτωση viii, επένδυση με τα παρακάτω στοιχεία:
      ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ: ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε.
      ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ: Εκτυπώσεις εφημερίδων
      ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ: Αναβάθμιση της ποιότητας
      των παραγόμενων προϊόντων ή / και υπηρεσιών
      ΤΟΠΟΣ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ: ΚΡΥΟΝΕΡΙ ΑΤΤΙΚΗΣ
      ΝΟΜΟΣ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ: ΑΤΤΙΚΗ
      ΥΨΟΣ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ: 3.367.944,00 Ευρώ
      ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ: 30%
      ΥΨΟΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ: 1.010.383,20 Ευρώ


      ΤΑΣΣΟ ποιος ειναι ο ψευης ρωταω εγω για να βλεπουμε ποιος εκτιθεται η επενδυση ολοκληρωθηκε το 2009 αν θες να μαθεις τι αλλο δε σου λενε αυτοι που εχεις προσβαση στο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ρωτα δε κανει κακο ειναι πρωτιμοτερο απο το να εκθετεις το κομμα σου !
      JWQ

      Διαγραφή
    7. Ναι, και γιατί μας το τσαμπουνάς αυτό! Τι θες να αποδείξεις; Άλλωστε δεν ήταν τίποτα κρυφό. Και στο κάτω-κάτω μην επαναφέρετε όλη τη βρώμικη προπαγάνδα του ΠΑΣΟΚ επιπέδου Πάγκαλου 2008-2010! Ξανά λοιπόν λάσπη από το ΣΥΡΙΖΑ για δήθεν μπίζνες του ΚΚΕ. Είναι το μόνο που έχει απομείνει για να αντιπαρατεθούν στο ΚΚΕ. Ή μήπως στο ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει τέτοια αντάρα και κατακραυγή επειδή έχουν μαζέψει όλα τα λαμόγια του ΠΑΣΟΚ που προσπαθούν να απαντήσουν με αντιΚΚΕ αθλιότητες

      Διαγραφή
    8. ΝΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΡΥΦΟ ΟΤΑΝ ΤΟ ΑΝΕΦΕΡΑ ΟΜΩΣ Ο ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΣΟΥ Ο ΤΑΣΣΟΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΛΕΩ ΨΕΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΑΝΤΙΚΚΕ ΜΕ ΒΑΣΗ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ!Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΑ ΤΗ ΔΥΣΚΟΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟ ΚΚΕ ΧΡΕΩ ΘΗΚΕ ΕΠΙΠΛΕΟΝ 3000000 ΕΥΡΩ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΙΔΙΚΑ ΟΤΑΝ ΟΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ Ο ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΣ!ΜΑΛΛΟΝ ΤΗ ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΤΩΡΑ ΜΟΥ ΛΕΣ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΑ ΚΑΙ ΣΕ ΛΑΣΠΟΛΟΓΩ! ΑΠΛΑ ΕΚΤΙΘΕΣΤΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ!
      JWQ

      Διαγραφή
    9. O Tassos σε άλλο ζήτημα σου απαντά, όχι σε λεπτομέρειες με τα ποσά και τις χρονολογίες, αλλά στα συμπεράσματα που προβάλλεις, υπονοείς ή εννοείς! Ούτε φυσικά είναι το πρόβλημα οι λεπτομέρειες, ούτε η καπιταλιστική κρίση δημιουργήθηκε από αυτό! Ούτε κάτι άλλο θα οδηγούσε σε άλλη κατάσταση!
      Υ.Γ. Με τον Tassos δεν γνωριζόμαστε, ούτε έχω την τιμή να είμαστε σύντροφοι. Τυχαίνει να είμαι ένας από τους πολλούς οπαδούς του ΚΚΕ που όμως διαβάζω καθημερινά τα έντυπα του και είμαι ενημερωμένος.

      Διαγραφή
    10. Μου απαντάει ακριβως σ'αυτό ότι λέω ψέμματα! αλλά ούτε εσυ απαντάς γιατί όλοι Αυτα τα έξοδα όταν έχεις οικονομικά προβλήματα και πρέπει να απολύσεις εργαζόμενους JWQ

      Διαγραφή
    11. Μου φαίνεται ότι μάλλον έχεις την αντίληψη ότι όλη δραστηριότητα της ΤΥΠ. συγκρίνεται με τα μπακάλικα της γειτονιάς σου...Μόνο που όταν προσπαθείς να βγάλεις στοιχεία, να βγάζεις και τους ετήσιους ισολογισμούς έχοντας συναίσθηση του μεγέθους μιας οικονομικής δραστηριότητας, γιατί μάλλον δεν την έχεις ή προσπαθείς να δημιουργήσεις εντυπώσεις σε ανθρώπους που δεν γνωρίζουν. Εσύ να απαντήσεις επί της ουσίας, για το αν το ΚΚΕ πρέπει πάση θύσία να εκδίδει τα έντυπά του έχοντας τις δικές του εγκαταστάσεις. Παρεπιπτόντως, έχουμε 2012 και όχι 2008...Εκτός αν το πάς αλλού:στο ρουφιάνεμα για τα οικονομικά του ΚΚΕ...πάντως ούτε εσύ γνωρίζεις κάτι συγκεκριμένο, πέρα από κουτσομπολιά ή καποια δημοσιευμένα στοιχεία!

      Διαγραφή
  29. Δε θελω να γινω μαντης κακων αλλη η αιτιολογηση που κανετε για τις απολυσεις μπορει ευκολα να χρησιμοποιειοθει απο τον καθενα αυριο μεθαυριο που εχει ενα αστικο μεσο οτι ανηκει σε συγκεκριμενο χωρο και οι εργαζομενοι ανηκουν σαυτο το χωρο και εχουν συμφωνησει σε ολα αυτα εκ τω πρωτερων αν θα εχει προβλημα το μεσο(απολυσεις μειωσεις μισθων κτλ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην στεναχωριέσαι φίλε, οι βιομήχανοι έχουν ήδη βρεί επιχειρήματα για να απολύουν και να κάνουν μειώσεις μισθών από τα πρότυπα Αργεντινής-Βραζιλίας που πλασάρει ο ΣΥΡΙΖΑ και από τη στάση των συνδικαλιστών του που τα δίνουν όλα!

      Διαγραφή
    2. οι μεγαλοκαπιταλΙστες τα ΜΜΕ τους τα χρησιμοποιουν για να διαιωνιζουν την αποβλακωση-αποχαυνωση των εργαζομενων ωστε να μενει ανεγκιχτη η εξουσια των αστων, στο ιδιο τσουβαλι λοιπον μπαινουν αυτα τα ΜΜΕ με εξεινα του ΚΚΕ?

      Διαγραφή
  30. Συγγνώμη που δεν είχαμε από τον Λαλιώτη τις τυπογραφικές εγκαταστάσεις της Villa Amalias και των άλλων καταλήψεων redgogos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό με το λαλιώτη πόσο θα το λέτε δε καταλαβαίνετε ότι απλά γκαιμπελιζετε χωρίς στοιχεία

      Διαγραφή
  31. Παιδιά το βασικό είναι το εξής: Πρέπει ένα κομμουνιστικό κόμμα να διαθέτει επιχειρήσεις και να λειτουργεί ως εργοδότης; Γιατί από τη στιγμή που το κάνει αυτό η επιχείρηση του δεν διαφέρει από μία κοινή καπιταλιστική επιχείρηση. Και απλήρωτους εργαζομένους θα έχει και περικοπές στους μισθούς των εργαζομένων θα κάνει και απολύσεις και στο κάτω κάτω από τη στιγμή που λειτουργείς ως εργοδότης, ως καπιταλιστής (αφού σε καπιταλισμό λειτουργεί η επιχείρηση αυτή) έχεις στόχο το κέρδος, εκμεταλλευόμενος εργατική δύναμη. Αυτο κάνει κάθε επιχείρηση.

    Έτσι λειτουργεί ο καπιταλισμός συνεπώς και αυτή η επιχείρηση έτσι θα λειτουργεί. Δε πα να λέγεται ο εργοδότης ΚΚΕ ή Σύριζα (και αυτοί τα ίδια κάνουν στα δικά τους μέσα) ή όπως αλλιώς;

    Εγώ δεν στέκομαι τόσο στο ότι απέλυσε. Ναι έτσι θα γίνει αφου συμπεριφέρεσαι ως καπιταλιστής. Γιατί αυτό γίνεσαι από τη στιγμή που εκμεταλλεύεσαι εργατική δύναμη για να καρπωθείς την υπεραξία το κέρδος δηλαδή. Γιατί αυτό κάνει μια επιχείρηση αυτό δεν αλλάζει. Κάνω κριτική στο γεγονός ότι διαθέτει επιχειρήσεις. Από εκεί ξεκινάν όλα.

    Ένα κομμουνιστικό κόμμα δεν έχει ανάγκη από επιχειρήσεις για να κάνει αυτά που πρέπει. Η δύναμή του είναι τα μέλη του και τα στελέχη του, αυτοί γράφουν, τυπώνουν, διακινούν τα έντυπά του και τις εκδόσεις του, αυτοί παρεμβαίνουν στο λαό και τον καλούν να αλλάξει αυτή τη κοινωνία. Η δύναμή του είναι τα μέλη του αυτά το στηρίζουν με όλα τα μέσα και οικονομικά φυσικά. Ούτε επιχειρήσεις διαθέτουν, ούτε κρατικές επιχορηγήσεις παίρνουν.

    Εδώ μπαίνει και ένα άλλο ερώτημα. Τι είδους σχέσεις δημιουργούνται ανάμεσα στα μέλη του κόμματος με το κόμμα, με την καθοδήγηση, όταν αυτή η σχέση αποκτά και χαρακτηριστικά εργοδότη - εργαζόμενου;

    Για μένα είναι σαφές: Τα κομμουνιστικά κόμματα δεν πρέπει να διαθέτουν επιχειρήσεις. Και στην τελική δεν πείθεις και τον υπόλοιπο κόσμο όταν κάνεις αυτό για το οποίο κατηγορείς τον ταξικό εχθρό. Όταν το ΠΑΜΕ πχ κάθοδηγεί τον αγώνα των Χαλυβουργών και καλά έκανε και όλοι υπέρ είμασταν δεν πείθει όταν δεν αντιδρά για τις απολύσεις στο Ριζοσπάστη πχ. Και δεν κάνει κατάληψη, διαμαρτυρία κάτι για να υπερασπιστεί το δίκαιο των εργαζομένων στην εργασία. Όπως κάνει σε άλλες επιχειρήσεις και σωστά κάνει. Αυτά πρέπει να τα προσέξουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αφου λοιπον κατ εσε τα ΚΚ δεν πρεπει να εχουν "επιχειρησεις"-και μιλαμε φυσικα για τον καπιτλαισμο οπου δρουν-εξηγησε μου σε παρακαλω πως ας πουμε το ΚΚΕ θα μπορουσε να εκδωσει το "Ρ", τις μπροσουρες του, τα φυλλαδια του, τα βιβλια του?Πως θα εκανε την ιδεολογικοπολιτικη του ζημωση στις μαζες?μην μου πεις μονο με τα μελη του, θα ταν χοντρη μπαρουφα απο την μερια σου.Περιμενω ιδεες...

      Διαγραφή
  32. Να και η "κριτική" από τα "αριστερά"! Κοίταξε, αν βλέπεις τα πάντα με την οικονομίστικη, δήθεν ταξική και δήθεν επαναστατική αντίληψη που θεωρεί ότι το ζήτημα της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης έχει κατ΄αρχήν ηθικό χαρακτήρα και όχι κοινωνικοοικονομικού συστήματος, τότε εύκολα καταλήγεις σε τέτοια συμπεράσματα. Λες και αν λειτουργείς με όρους κολεκτίβας ξεφεύγεις από τους νόμους της αγοράς...Εκτός αν εξασφαλίζεις πόρους από διάφορους μηχανισμούς...Γιατί εδώ δεν μιλάμε για μπακάλικα! Βεβαίως δεν σημαίνει αυτό ότι πρέπει να κάνεις αγορές, επενδύσεις, συγκέντρωση κεφαλαίων, συγχωνεύσεις με άλλες εταιρίες, παιχνίδια στο χρηματιστήριο, να έχεις μετόχους με πλούσια μερίσματα και διεύθυνση με παχυλότατα εισοδήματα. Τέτοια ο "Ρ" δεν είχε, ούτε έχει και το γνωρίζετε όλοι! Άλλωστε οι βουλευτές του ΚΚΕ παίρνουν αποζημίωση 800 ευρώ, δηλαδή είχαν μειώσεις. Τέλος το ΚΚΕ δεν έχει γενικά επιχειρήσεις, πόσο μάλλον για κέρδη. Έχει την ΤΥΠ., τη Σ.Ε., το "Ρ" και τον "902".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Για να ξεκαθαριστούν ορισμένα πράγματα.
    Η Τυποεκδοτική είναι κομματική επιχείρηση του ΚΚΕ και σκοπός της είναι η έκδοση εντύπων που σκοπό έχουν την προώθηση των θέσεων του κόμματος. Σε αντίθεση με άλλες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον χώρο των εκδόσεων σκοπός της Τυποεκδοτικής δεν είναι το καπιταλιστικό κέρδος.
    Αυτό σημαίνει ότι τα οποιαδήποτε έσοδα έχει η Τυποεκδοτική από την διακίνηση μέρους κομματικών εντύπων που διαδίδονται όπως ο Ριζοσπάστης και ο Οδηγητής πηγαίνουν για τις βασικές ανάγκης της επιχείρησης όπως την αγορά υλικού, την πληρωμή των εργαζομένων, την συντήρηση μηχανημάτων αλλά και αναβάθμιση τους κ.τ.λ.
    Πολλοί από τους σχολιαστές εδώ μπορεί να το γνωρίζουν ήδη πως η Τυποεκδοτική τα τελευταία χρόνια και κυρίως μετά την εκδήλωση της οικονομικής κρίσης του 2009 έχει παρουσιάσει ραγδαία μείωση στα έσοδα της και αυτό ήταν αναπόφευκτο να μην επηρεάσει και τους εργαζομένους της.
    Αξίζει να σημειωθεί ότι από την αρχή της κρίσης το 2009 μέχρι σήμερα παρά τα όλα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα που έχουν παρθεί από το τρίπτυχο (Κυβέρνηση/Ε.Ε./Δ.Ν.Τ.) τα οποία έχουν τσακίσει στην κυριολεξία τα εργασιακά και τα οποία εφαρμόζονται από όλες τις καπιταλιστικές επιχειρήσεις, στην Τυποεκδοτική δεν έχει εφαρμοστεί κανένα από αυτά τα μέτρα και ούτε πρόκειται να εφαρμοστούν.
    Παρ’ όλα αυτά η μείωση των εσόδων σημαίνει πως πλέον η Τυποεκδοτική αδυνατεί να απασχολεί τον ίδιο αριθμό εργαζομένων όπως παλιά και συνεπώς βρίσκεται στην δύσκολη θέση να τους απολύσει καταβάλλοντας τους όμως κανονικά την αποζημίωση τους. Εδώ να επισημάνω πως οι απολύσεις αυτές δεν γίνονται για την αύξηση κέρδους στην Τυποεκδοτική καθώς όπως προανέφερα η Τυποεκδοτική δεν είναι καπιταλιστική επιχείρηση αλλά γίνονται για να μπορέσει η Τυποεκδοτική να διατηρηθεί σαν κομματική επιχείρηση καθώς η αξία της για το ΚΚΕ είναι μεγάλη μιας που χωρίς αυτή το ΚΚΕ δεν θα μπορεί να έχει αυτάρκεια σαν κόμμα καθώς η εκτύπωση των κομματικών εντύπων σε μια καπιταλιστική επιχείρηση είναι αδύνατη.
    Τώρα όσων αφορά την αναβάθμιση των μηχανημάτων την περίοδο 2007-2009 που ανέφερε κάποιος από τους σχολιαστές, δεν γνωρίζω κάτι σχετικά με το θέμα αλλά υποθέτω πως για να έγινε αναβάθμιση τους πιθανότατα ήταν αναγκαία για την συνέχιση της ομαλής λειτουργίας τους.
    Αυτά όλα τα λέω από όσα γνωρίζω και εγώ από τον κομματικό τύπο, δηλώσεις στελεχών και τοποθετήσεις του κόμματος πάνω στο θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Θα μπορούσε πχ το ΚΚΕ να έδινε κάποια χρήματα σε τυπογραφεία για να τυπώνουν την εφημερίδα. Η ακόμα θα μπορούσε να διαθέτει τυπογραφείο (δεν είναι κακό αυτό) θα πρέπει ωστόσο να αποτελεί μη κερδοσκοπική οργάνωση στην οποία τα μέλη να μην δουλεύουν επαγγελματικά με σχέσεις εργαζομένου-εργοδότη με το κόμμα αλλά εθελοντικά με μέλη, φίλους, οπαδούς και στελέχη του κόμματος. Και να συντηρείται από τα χρήματα που παίρνει από τα μέλη του το κόμμα, όπως στις οικονομικές εξορμήσεις του, από διάφορες από χρήματα που δίνουν φίλοι του κόμματος, από κουπόνια κλπ.

    Όχι να λειτουργεί ως μία ακόμα αστική επιχείρηση εξαρτώμενη από το κέρδος διαφημίζοντας αστικές επιχειρήσεις και οργανισμούς και εκδίδοντας διάφορες αστικές φυλλάδες και εξαρτώμενη από διάφορες κρατικές επιδοτήσεις. Ε εδώ μιλάμε καθαρά για μονοπωλιακού τύπου επιχείρηση, καπιταλιστική του κερατά. Που καρπώνεται υπεραξία εκμεταλλευόμενη την εργατική δύναμη. Αν δεν είναι αυτό καπιταλιστική εκμετάλλευση τι είναι;

    Δηλαδή τι να πούνε άλλες εξωκοινοβουλευτικές οργανώσεις που δίνουν χρήματα για να τυπώνουν την εφημερίδα τους; Ούτε επιχειρήσεις διαθέτουν συμπεριφερόμενοι ως αφεντικά. Και χωρίς να παίρνουν και παχυλές κρατικές επιχορηγήσεις σε κάθε εκλογική περίοδο πχ. Αλλά το κάνουν. Πες μου εσύ πως μπορούν αυτοί και δεν μπορείς εσύ; Αυτοί δηλαδή τι είναι ανόητοι; Αν διαβάσεις πχ το Λαϊκό Δρόμο ούτε μία διαφήμιση εταιρείας θα δεις, ούτε ΟΠΑΠ, ούτε τράπεζες ούτε τίποτα. Σε κανένα φύλλο.

    Ρε Τάσσο εδώ το ΚΚΕ παράνομο ήταν και έβγαζε τον Ριζοσπάστη τι λέμε τώρα. Χωρίς επιχορηγήσεις χωρίς τίποτα. Εδώ μας κυνηγούσαν. Είχαμε όμως την υποστήριξη του κόσμου ακόμα και τότε και αυτό αρκούσε. Για όλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δηλαδη θες το ΚΚΕ ξανα παρανομο μαλλον να βγαζει το "Ρ" στα υπογεια και κρυφα, εμ πεστο μου ετσι ρε φιλαρακι να ξερουμε και τι μας γινεται....τωρα που ειδες εσυ να "εκμεταλευεται" το ΚΚΕ την παραγομενη υπεραξια απο την Τυποεκδοτικη για να κανει καπιταλιστικη συσωρευση-απαραιτητη προυποθεση για την αναπτυξη μιας καπιταλιστικης επιχειρησης και αν θες στο αναλυω επειδη ειμαι και επαγγελματιας και το ξερω απο πρωτο χερι-να το πεις και σε μενα να το μαθω...και μαλλον τελεις υπο πληρη αγνοια η συγχυση οταν αποκαλεις την Τυποεκδοτικη "μονοπωλιακη επιχειρηση" ανατρεποντας οτι εχουν πει μεχρι τωρα οι κλασικοι του Μ-Λ για τον μονοπωλιακο καπιταλισμο, ομολογω οτι με εκπλησεις..Και μια και εισαι απο οτι καταλαβαινω της λεγομενης "εξωκοινοβουλευτικης αρτιστερας"-αδοκιμος και προβοκατορικος ορος αλλα το αντιπαρερχομαι-για πες μας κατι ΑΝΤΑΡΣΥΕΣ, ΜΛΟΥΔΕΣ κλπ φυντανια που τα βρισκουν τα λεφτα για να τυπωνουν καθε λιγο αφισες, φυλαδια, να εκδιδουν εφημεριδες κλπ, και μη μου πεις απο τις συνδρομες των μελων τους, θα βαλω τα γελια, ολα τα μελη τους μαζι δεν γεμιζουν το γηπεδο του Εθνικου Ζαγορα.....συμπαθεστατη ομαδα, απλα μου ρθε τυχαια στο μυαλο...

      Διαγραφή
    2. επειδη λεο τα ζηταει ο κωλος σου.
      αλλες εξωκοινοβουλευτικες οργανωσεις πανε βραδια σε μεγαλες επιχειρησεις του χωρου και δινοντας ολιγοωρη "αδεια" στους εργαζομενους, κανουν στοιχειοθεσια και τυπωνονται τσαμπα σε επισης μεγαλα τυπογραφεια.
      ειμαι πολυ περιεργος να δω στους ισολογισμους αλλων εντυπων το ποσα δινουν για στοιχειοθεσια και εκτυπωση και σε ποιους, να γελασει και το παρδαλο κατσικι, για να μην πω για μικρα τυπογραφεια στο κεντρο που πανε αλλα φυλλα και λιγο με το καλο λιγο με το αγριο τυπωνονται χωρις καν να πληρωνουν ουτε τα υλικα.
      και δεν καταλαβα δλδ να παει το ΚΚΕ και να ζηταει απο τον μπομπολα και τον βαρδινογιαννη να του τυπωσουν τον "Ρ"; για ποσα κιλα %$#$# μιλαμε δλδ.
      ολα οι κομματικες "επιχειρησεις" εδω και πολλα χρονια χρηματοδοτουνται απο το ΚΚΕ γιατι ειναι ζημιογονα, τελεια

      Διαγραφή
  36. Καλά τώρα Leo,ή μας κάνεις πλάκα ή δεν έχεις συναίσθηση των μεγεθών. Και ξανά λοιπόν: κομμουνιστική δράση δεν σημαίνει κύρια κρατώ γενικά μια αόριστη ηθική αντικαπιταλιστική στάση...εκτός αν θές να μας πείς ότι οι οργανώσεις που αναφέρεις δεν έχουν πρόβλημα λόγω της αγοράς και των περιορισμών που βάζει (για να μην μιλήσουμε για αυτές που εξασφαλίζουν πόρους από άλλους μηχανισμόυς!). Ξέρεις και ο στείρος εργατισμός που καταλήγει στην αντίληψη του δήθεν ανθρώπινου καπιταλισμού είναι πρόβλημα για τους κομμουνιστές!
    kk

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. απλα πραγματα.
    ουδεποτε κρυψαμε οτι εχουμε προβλημα. οσοι λοιπον εστω και αραια και που συμμετεχουν στις δρασεις του ΚΚΕ θα το ξερανε απο το 2008.
    απαντησεις σε ολα και μαλιστα αποστομοτικες εχουν δωθει σε ολα. ας ψαξετε λοιπον το ιντερνετ που τοσο αγαπατε να τα βρειτε. δεν εχει κανεις υποχρεωση να απαντησει για τπτ το οποιο εχει απαντηθει εδω και καιρο.
    λοιπον πισω στις τρυπες του αυριανισμου τσουτσεκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Καταρχήν δεν είπα ποτέ να βγει το ΚΚΕ στην παρανομία. Είπα ότι ακόμα και στις συνθήκες παρανομίας το ΚΚΕ χωρίς επιχειρήσεις χωρίς τίποτα συνέχιζε την έκδοσή του Ρίζου κανονικά. Τι σε εμποδίζει να το κάνεις τώρα σε συνθήκες νομιμότητας;

    Τώρα για αυτά που λέτε για τους εξωκοινοβουλευτικούς απόδείξτε τα. Μodesto πες ακριβώς σε ποιους αναφέρεσαι, ποιοι είναι αυτοί οι μεγάλοι επιχειρηματίες πείτε ημερομηνίες, ώρες κλπ πείτε τα όλα αλλά με στοιχεία με αποδείξεις όχι έτσι αόριστα. Αν υπονοείτε κάτι πέστε το αλλά αποδεδειγμένα. Γιατί και εγώ μπορώ κάλλιστα να πω ότι το ΚΚΕ έχει μετοχές σε επιχειρήσεις ή διάφορα τέτοια. Δεν το κάνω όμως γιατί δεν έχω αποδείξεις. Εγώ πχ ποτέ δεν ενστερνίστηκα την προπαγάνδα με το θέμα του Γερμανού. Ούτε την αναπαρήγαγα προσωπικά γιατί δεν έχω στοιχεία να το κάνω και ποτέ δεν την πίστεψα στο κάτω κάτω.

    Και δεν το λεώ για να το παίξω δικηγόρος των εξωκοινοβουλευτικών, το έχω πει πολλές φορές ότι δεν ανήκω πουθενά οργανωμένα ούτε δουλεύω συγκεκριμένα για κάποια από αυτές αλλά δίκαιος όμως θέλω να είμαι με όλους και δεν μπορούμε αν λέμε ό,τι θέλουμε για το καθένα. Πείτε ό,τι έχετε να πείτε για άλλες οργανώσεις και τις δραστηριότητες τους αλλα με στοιχεία και αποδείξεις αληθινές και όχι αερολογίες και αοριστίες. Διαφορετικά κάνεις απλά γκεμπελική προπαγάνδα. Και στο κάτω κάτω και αυτές οι οργανώσεις έχουν φίλους, μέλη και άλλους ανθρώπους που δίνουν χρήματα και αυτές πραγματοποιούν οικονομικές εξορμήσεις, και αυτές πουλάνε τις φυλλάδες τους στον κόσμο.




    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. εγω δεν εχω να αποδειξω τιποτα, καταρχην αν μιλησω ειδικα εδω μεσα θα στεισω κοσμο στο αποσπασμα και θα χασει την δουλια του - χωρις κατ αναγκη να ειναι αυτο που λεμε πολιτικοποιημενοι. φιλαρακια εχεις στον χωρο τραβα ρωτα τους που τυπωνεται που στοιχειθετηται η καθε εφημεριδα, να σε παρουν μια μερα μαζι για βολτα, ζητα τους τα στοιχεια που ζητας για το "Ρ" και την "Τ" και οταν σου τα δωσουν και τα μελετησεις και παρεις απαντησεις, τοτε και μονο τοτε θα μπορεις να αρθρωσεις λεξη για το ΚΚΕ και τα ΜΜΕ του. επισης διαβασε το σημερινο 2/1/13 αρθρο του λεκατη, μπας και βαλεις μυαλο.
    οσο για τις μεχτοχες το εχετε ξαναπει και εχετε παρει τα %#%$%# μου. το ΚΚΕ εχει ως παγια θεση ονομαστικοποιηση ΟΛΩΝ των μετοχων, απαγορευση offshore κτλ, οποτε κοψε την μαλακια.
    αυτα που σου εγραψα ποιο πανω ειναι γνωστα εδω και χρονια -οπως και το πως συντηρειται η αυγη και το κοκκινο τοσα χρονια, χωρις αναγνωστες και ακροατες, θες να μαθεις και απο τις εταιρειες διανομης τυπου που αγοραζονται πολλα απο τα φυλλα της αυγης; οχι στα περιπτερα παντως- αλλα ως ΚΚΕ ποτε δεν βγηκαμε να κανουμε τετοια αντιπαραθεση, η αντιπαραθεση του ΚΚΕ ειναι πολιτικη.
    θα μου πεις γιατι το κανεις εσυ; Α) γιατι εχω βαρεθει την υποκρισια και Β) για να μην νομιζουν καποιοι οτι τρωμε κουτοχορτο και οτι δεν ξερουμε.
    τα περι γκαιμπελισμου αλλου δηθεν ανενταχτε κτλ ενταξει; ασε τους συνδικαλισμους. ειδα και εκει που εχω μιλησει με ονοματα ποσο συνταραχτηκες και εσυ και αλλοι σαν και εσενα. θα ερθει η ωρα να λογοδοτησουν ολα τα πουλημενα τομαρια -κοινοβουλευτικοι και μη- για οτι εχουν κανει.
    να στο πω και αλλιως; ερωτηση κανω, μηπως την σιωπη των αστικων ΜΜΕ για το τι γινεται στην αυγη και στο κοκκινο την εξασφαλισε ο τσυριζα με την σταση του στην 48ωρη με την δολοφονια του ΚΟΤΖΑΡΙΔΗ;
    αλλα ειπαμε το ΚΚΕ κανει πολιτικη αντιπαραθεση και ξερει πως ειναι να βγαζεις μια εφημεριδα με τις θεσεις σου και οχι κερδοσκοπικη οπως ο "Ρ" και οπως ειναι;;; η αυγη, το πριν κτλ.
    εχεις υποψη σου το κοστος εκδοσης;;; δεν σου μιλαω για τα ποιο "μικρα" φυλα, ας παρουμε την αυγη. μεχρι και το και καλα ιδρυτικο του τσυριζα τα μελη του μαζι με τις συνιστωσες ηταν ελαχιστα και δεν πιστευω οτι μπορουν να συγκεντρωσουν ποσα αναλογα του ΚΚΕ -αλλες και οι αναγκες αλλωστε- πως την συντηρουσαν; δεν καλυπτεται απο πουθενα και αν δεν ησουν τοσο αντιΚΚΕ θα το εβλεπες και δεν θα εκανες σαν κλαμενη καθε φορα που ενα αστικο ΜΜΕ κανει θεμα για το ΚΚΕ.
    οσο για τον ΓΕΡΜΑΝΟ μπορει να μην την πιστεψες -το δεχομαι αυτο που λες- αλλα δεν σε ειδα οχι να υπερασπιζεσαι το ΚΚΕ, να τα χωνεις σε αυτους που τα λεγανε, απο ΛΑΟΣ μεχρι αναρχικοι, ακομα και μετα το ξεβρακωμα του πλευρη απο τον μπογιοπουλο.
    και για να το ληγουμε, το ΚΚΕ δεν ειπε οτι δεν θα βγαινει ο "Ρ". ο "Ρ" θα βγαινει. με λιγοτερες σελιδες; με περισσοτερη δουλια απο τα μελη που ειναι χρεωμενα εκει; με δουλια απο αλλα κομματικα μελη με αλλες χρεωσεις; με βοηθεια οπαδων και φιλων; ΘΑ ΒΓΑΙΝΕΙ.
    αν νομιζεις ομως οτι επειδη τον διακινητη του "Ρ" δεν τον συλαμβανουν και δεν φυλακιζεται δεν σημαινει οτι τα εμποδια ειναι λιγα, εστω και σε συνθηκες "νομιμοτητας".
    ο "Ρ" ειναι κομματικο μεσο, αν μπορουσε να βγαινει μονο με μελη του κομματος θα εβγαινε, αλλα δυστηχως δεν γινεται, επισης τα μελη που ειναι χρεωμενα εκει πρεπει καπως να ζουνε στην κοινωνια που ζουμε και επειδη συνεχιζετε να το συγχεετε, ο "Ρ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΙΚΟ ΜΜΕ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ. πρεπει να ειναι κανεις με IQ ραδικιου ή βαλτος για να μην το καταλαβαινει και να συνεχιζει να κανει κριτικη οπως στο ΕΘΝΟΣ και ΤΑ ΝΕΑ, που παριπιπτοντως απο εκει συνολικα εχουν φυγει κοντα στα 1000 ατομα, δεν σας ακουσα να βγαζετε αχνα ομως.
    για αυτο λοιπον το ξαναλεω....ΣΤΙΣ ΤΡΥΠΕΣ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.