14 Δεκεμβρίου 2012

Δε συνεργαζόμαστε με δυνάμεις που πολέμησαν το ΚΚΕ


-- Γ. ΛΑΟΥΤΑΡΗΣ: Θα μου συγχωρήσετε τη σχολαστικότητα, διαβάζοντας ένα σημείο χθες, ότι το ΚΚΕ επιδιώκει την κοινή δράση με αντικαπιταλιστικές δυνάμεις. Στο επόμενο ακριβώς σημείο - αναφέρομαι στις θέσεις 66 και 67 - υπάρχει διατύπωση ότι το Κόμμα σας δεν μπορεί να κάνει καμία συνεργασία με κόμματα κομμουνιστικής αναφοράς που διαφοροποιούνται από το ΚΚΕ. Υπάρχει η πρόθεση κοινής δράσης σε πολιτικό επίπεδο ή σε επίπεδο μαζικού κινήματος ή όχι;

-- Στις Θέσεις λέει αν εμφανιστούν πολιτικές δυνάμεις που στον έναν ή τον άλλο βαθμό συμφωνούν με την εργατική - λαϊκή εξουσία κ.λπ., θα αναπτύξουμε κοινή δράση μέσα στις γραμμές της Συμμαχίας, μέσα στις γραμμές των μαζικών οργανώσεων της Συμμαχίας. Εκεί μέσα, βεβαίως, συναντιέσαι και με όλο τον άλλο κόσμο. Γιατί, προσέξτε, είναι αδιανόητο στις γραμμές του μαζικού κινήματος να βάλεις πολιτικές ταμπέλες, στον Νεοδημοκράτη, στον ΠΑΣΟΚο κ.λπ. Γίνεται μια συνέλευση, μπορεί να συμφωνήσουμε όλοι σε ένα θέμα ή σε μια απεργία. Δε θα συμφωνήσουμε, θα αντιπαρατεθούμε. Αυτό, δηλαδή, το ότι αριστερή συσπείρωση στο κίνημα εναντίον όλων των άλλων, αυτό για εμάς, στο κίνημα μέσα και στην κοινωνική συμμαχία, δεν έχει θέση.

Λέμε όμως κάτι πάρα πολύ καθαρά. Οτι με δυνάμεις πολιτικές κι ομάδες που προέκυψαν από διάσπαση του ΚΚΕ, όχι, δε συνεργαζόμαστε, δεν πάνε να λένε ζήτω η δικτατορία του προλεταριάτου; Και θα στο εξηγήσω. Μιλάμε συγκεκριμένα τώρα, '89, '90, '91, μην πάμε μακριά. Αυτές οι δυνάμεις, τη δύσκολη ώρα, των μεγάλων ερωτημάτων και των συγχύσεων, γιατί ανατράπηκε ο σοσιαλισμός και δε μιλάμε τώρα για μέλη και για τον απλό κόσμο, μιλάμε για στελέχη που εκείνη την ώρα άφησαν το καράβι, έκαναν άλλους πολιτικούς σχηματισμούς.


Και εμείς ρωτάμε - δεν έχει σημασία αν ήταν μεγάλοι ή μικροί φορείς - να βγάλουμε τι είπανε για το ΚΚΕ; Μέχρι που λέγανε ότι τάχα έσερνε ο Χαρίλαος τα τσουβάλια με τα ρούβλια στην αυλή του Περισσού και τα τρώγαμε, τα μοιράζαμε μεταξύ μας, τα κάναμε βίλες και κότερα. Δεν ήταν μια απλή ιδεολογική αντιπαράθεση, να πεις εγώ διαφωνώ, άλλαξα γνώμη.

Εχουν σχέση αυτές οι ομάδες, αυτά τα στελέχη με το αδυνάτισμα του κινήματος; Ξέρεις, καμιά φορά ο αντίπαλος δεν μπορεί να σου κάνει τη ζημιά που μπορεί να σου κάνει αυτός που είναι μέσα σου. Αυτοί που γράφανε διάφορα άρθρα, ότι το ΚΚΕ έκανε λαθρεμπόριο όπλων με τη ΛΔ της Γερμανίας στη Νότια Αφρική και εμπόριο ναρκωτικών, αυτοί που τα γράφανε ήταν πρώην μέλη και στελέχη του Κόμματος. Και δεν τα έγραφε ο χ ή ο ψ, ο τάδε από τη ΝΔ και από το ΠΑΣΟΚ. Θα έλεγες, εντάξει, τόσο του έκοβε, τόσο έγραφε ή του τα έδωσε καμιά ΚΥΠ, γιατί έδινε και η ΚΥΠ τα χαρτάκια και τα έγραφε.

Εχουν ευθύνη για το αδυνάτισμα του κινήματος

Αυτές οι δυνάμεις, παρά το μικρό ή μεγάλο μέγεθός τους, έχουν ευθύνη για το αδυνάτισμα του κινήματος. Και ύστερα από κάποια χρόνια, διατηρώντας όλες τις θέσεις τους βεβαίως, εμείς δε ζητάμε από κανέναν δήλωση μετανοίας, εμείς όμως πώς θα συνεργαστούμε; Δεν είναι και λίγο αστείο; Μπαίνουμε - βγαίνουμε, όπως μου κατέβει; Μιλάμε για στελέχη, μιλάμε για πρώην μέλη της ΚΕ. Μπορεί να αλλάξει το στέλεχος γνώμη; Μπορεί να αλλάξει. Αλλά αυτά όλα που έλεγαν χρησιμοποιήθηκαν από τον αντίπαλο εναντίον του ΚΚΕ και χρησιμοποιούνται μέχρι σήμερα. Οταν έρχονται και λένε είναι ουτοπία αυτά που λέτε, θα μου πεις βρισιά είναι; Μα ποιοι τα λένε; Τα λένε αυτοί που λένε ότι είναι κομμουνιστές. Οταν λένε δεν υπήρχε σοσιαλισμός στην ΕΣΣΔ, αλλά υπήρχε γραφειοκρατία. Ε, όχι.

Μέσα στο κίνημα, με όποιον συναντιόμαστε, δε θα του ζητήσουμε ταυτότητα. Αλλά θα πάμε δηλαδή να συνεργαστούμε με αυτούς που φτύνουν το σοσιαλισμό του 20ού αιώνα και εμείς θα καθόμαστε να συζητάμε ή θα τσακωνόμαστε μπροστά στο λαό; Οχι, δε συνεργαζόμαστε μ' αυτούς. Τελείωσε. Και να ανασκουμπωθούμε εμείς οι κομμουνιστές. Υπάρχουν μάζες εργατικές, φτωχές λαϊκές, νεότερης ηλικίας που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα. Θα πάμε να συνεργαστούμε μαζί τους, δηλαδή μέσα στα σωματεία, μέσα στους φορείς. Κι εκεί θα έχουμε μεγάλο στομάχι. Οχι να τσακωνόμαστε τώρα, οι νυν και οι πρώην, για το τι ήτανε ο 20ός αιώνας. 

Πηγή : Ριζοσπάστης
via Lenin Reloaded 

71 σχόλια:

  1. Μαζί το ανεβάσαμε!
    ( http://fadomduck2.blogspot.gr/2012/12/blog-post_14.html )
    Για κοίτα μήπως η εικονογράφηση που έκανα σε εκφράζει περισσότερο...

    -Και συνοψίζοντας τις απόψεις της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, θα μπρούσαμε να πούμε εντελώς λιτά και περιεκτικά:
    -Όξω πούστη απ'την παράγκα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. για το "πουστη" συμφωνω, για το "παραγκα" δυσκολευομαι :)

      Διαγραφή
    2. Απο το μαντρί ίσως;;;;;;(λίγο χουμορ παιδία γιατί με τσιγκλάει μέσα μου ο ελευθεριακός ανένταχτος κομμουνιστής!!!!!!)
      TRASH η φωτογραφία σου είναι του Σταλινικού ρεαλισμού και ως εκ τούτου πολλά like απο μέρους μου γιατί μου γεννά και εμένα παρόμοια συναισθήματα και πρακτικές που απευθύνονται προς τους απ΄εκεί "συντρόφους"
      Όσι για την συντρόφησα Αλέκα έυχομαι και σε άλλη θητεία σαν Γ.Γ....

      Κ.Ο

      Διαγραφή
  2. Ακριβώς έτσι!!!!!!!!!!!Συμφωνώ απόλυτα!Δεν είναι δυνατόν να βγάζεις έναν οχετό και μετά να θες και συνεργασία.Ούτε βέβαια να ξαναμαζεύεσαι σαν να μην τρέχει τίποτα!Εμείς εδώ να δεις τι ακούσαμε και τώρα που αρχίζουν μερικοί και πλησιάζουν μόνο που τους βλέπεις σου έρχεται να ξερνάς.Αχ!ρε Αλέκα να είσαι γερή,(ουδείς αναντικατάστατος αλλά θέλει πολλή προσοχή η διαδοχή σου)αν γίνει.Σίγουρα έχουμε άξια μέλη και στελέχη.Το ΚΚΕ και οι κομουνιστές δεν πρέπει και δεν θα αφήσουμε περιθώριο σε κανέναν να περάσει τις όποιες προσδοκίες και ιδέες του.Όποιος τυχόν κατάλαβε τα λάθη του και αμαρτήματά του ας πάει στον παπά να εξομολογηθεί.TAMAM?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιατί είστε αρνητικοί ρε παιδιά; Ας το δουμε ψύχραιμα. Τι πιο λογικό, από το να έρχονται αυτοί που ΔΙΑΣΠΑΣΤΗΚΑΝ από ένα πολιτικό κόμμα -το ΚΚΕ-, επειδή ΔΙΑΦΩΝΟΥΣΑΝ με την πολιτική του και να λένε: Έλα τώρα να ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΜΕ στην πολιτική για να ΕΝΩΘΟΥΜΕ σε ένα πολικό κόμμα.

    (άλλωστε όπως έχει δείξει η εμπειρία ούτε θα διαφωνήσουμε ούτε θα διασπαστούμε).

    Διαφωνείτε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ας δουμε τι δεν ειναι παραλογο.
      να πας να κανεις χωριο με καποιον που σε επισημα κειμενα (συνεδριο)σε λεει αυτιστικο; που λεει καθυστερημενους τους ψηφοφορους του κομματος;
      με ποιον θα συνεργαστω, με αυτους που ειχαν και εχουν σκοπο την διαλυση του κομματος;
      ρε ουστ κοπροσκυλα που θελετε συνεργασια

      Διαγραφή
    2. Προφανώς δεν έπιασες την ειρωνία

      Διαγραφή
  4. να αφήσει η Αλέκα τώρα τα χαζά...κρά έκανα να πείσω το baby ότι το κότερο το πήρα με τα ρούβλια από την ρωσία και με το εμπόριο όπλων,θα νομίζει τώρα ότι έχω κληρονομιά....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι να πεις, κουκουέδες, απολιθωμένα πλάσματα. Μετά από χρόνια η Αριστερά (της προόδου, της υπεροχής, της αφασίας, μαλάκυνσης και δε συμμαζεύεται) έχει την ευκαιρία να αλλάξει τον τόπο (βλέπε Κύπρος) και εσείς το χαβά σας. Για κοιτάξτε εδώ μια λεπτεπίλεπτη επίδειξη στο ζήτημα των συμμαχιών που θα ζήλευε και ο Λένιν...

    http://mao.gr/kranidioti/

    Ε ρε γέλια και πασχαλινά καρβέλια...

    - Άρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ΑΚΕΛ (=ΠΑΣΟΚ της Κύπρου) είναι τόσο αριστερό όσο ενημερωμένος είσαι και εσύ για την ταξική πάλη και το ΚΚΕ πανίβλακα..
      - Παοκ

      Διαγραφή
    2. http://poexania.wordpress.com/2012/05/23/%CE%B8%CE%B1-%CF%83%CF%85%CE%BC%CE%B1%CF%87%CE%AE%CF%83%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B4%CE%B9%CE%AC%CE%B2%CE%BF%CE%BB%CE%BF-%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%B1/

      Διαγραφή
    3. Έλεος βρε παόκι, άλλη φορά θα βάζω ειδική ταμπέλα "Ειρωνεία" για σας τους δικέφαλλους.

      Φραγκίσκο, το είχα διαβάσει το άρθρο σου τότε που μας ζαλίζανε οι σφυριζαίοι για την περίτρανη κυβέρνηση της αριστεράς (αυτή που έγινε κυβέρνηση με "κορμό" την Αριστερά (ΕΙΡΩΝΕΙΑ)) και απάγγελναν τα άπαντα του Λένιν νυχθημερόν... Πολύ δυνατό και περιεκτικό.

      - Άρης (καμιά σχέση με αθλήματα μπαλονιών)

      Διαγραφή
    4. Με παρεσυρε ο Παοκ εχω να δηλλωσω, να γραφτει μονο το δικο του ονομα στο ποινολογιο

      Διαγραφή
    5. χαχαχα
      Δεν πειράζει Poe, δεν σε παρεξήγησα. ;)

      - Άρης

      Διαγραφή
  6. Ρε μηνάρα Μπαοκ χαριτολογουσε ο Άρης. Δεν χρειάζετε να είμαστε στα κάγκελα συνέχεια.Υπάρχη και η χιουμοριστική προσέγγιση των πραγμάρων παίρνοντας πάντα υλικό απο τους μπαχαλοσυριζοπασοκοχρυσαυγητες!!!


    Κ.Ο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ορέ ουστ! Είδα κάτι σκατόφατσες σε μια συνέλευση και πως κρατήθηκα ούτε ξέρω! Αν δεν σεβόμουν το χώρο και τους συντρόφους αεροπλάνο θα έφευγε το άτομο. Ακόμα θα έτρεχε! Η ειρωνεία είναι ότι ήθελε και να προσφέρει.Επειδή αυτά τα θέατρα είναι γνωστά όχι μόνο από το 89, 90, 91,αλλά και παλιότερα θέλουν όχι μόνο προσοχή αλλά απόσταση.Για ρωτήστε παλαιότερους συντρόφους τι έκαναν και τι στάση κρατούσαν στις εξορίες και φυλακές.Τι προσπάθειες έκαναν οι συνεπείς αγωνιστές.Δεν τους έφταναν οι ταλαιπωρίες και τα βασανιστήρια είχαν και αυτούς να αντιμετωπίσουν. Έτσι και χειρότερα έχουν τα πράγματα.Ας πάνε αλλού να αγωνιστούν οι αριστερό-χαφιέδες.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. (ασχετο αλλα)Στη φωτογραφια, η πρωτη σειρα βγαζει γενικο γραμματεα...

    υπογραφη:kagemusha

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απάντησε και σε αυτό η Αλέκα.....

      Διαγραφή
    2. Ασφαλως! Και δεν υπαρχει πουθενα εκ μερους μου καποια αμφιβολια σε αυτο που ειπε.

      Απλη προβλεψη ειναι και τιποτα παραπανω

      kagemusha

      Διαγραφή
  9. Ακριβώς έτσι!!!!!!!!!!!Συμφωνώ απόλυτα!Δεν είναι δυνατόν να βγάζεις έναν οχετό και μετά να θες και συνεργασία.Ούτε βέβαια να ξαναμαζεύεσαι σαν να μην τρέχει τίποτα!Εμείς εδώ να δεις τι ακούσαμε και τώρα που αρχίζουν μερικοί και πλησιάζουν μόνο που τους βλέπεις σου έρχεται να ξερνάς.Αχ!ρε Αλέκα να είσαι γερή,(ουδείς αναντικατάστατος αλλά θέλει πολλή προσοχή η διαδοχή σου)αν γίνει.Σίγουρα έχουμε άξια μέλη και στελέχη.Το ΚΚΕ και οι κομουνιστές δεν πρέπει και δεν θα αφήσουμε περιθώριο σε κανέναν να περάσει τις όποιες προσδοκίες και ιδέες του.Όποιος τυχόν κατάλαβε τα λάθη του και αμαρτήματά του ας πάει στον παπά να εξομολογηθεί.TAMAM?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πιο ξεκάθαρο δεν γίνεται.... Τελεσίγραφο για κάθε καθίκι που ήλπιζε να βάλει στο χέρι το ΚΚΕ...
    Σταράτα λόγια χωρίς να αφήνει κανένα περιθώριο, για τα κοπρόσκυλα, τους οπορτούνες που λάκισαν απο το ΚΚΕ σαν ποντίκια όταν ήταν τα ζόρια....
    Και μου άρεσε αυτό που είπε για την παρανομία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ποιος σας έχει ανάγκη πλέον ρε τελειωμενοι . Πάρτε το 4% και σάλτσα γαμηθειτε . Κομπλεξικα μαλακιστηρια !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σάλτσα γαμηθειτε με παρμεζανα και σπαγγετι, γουσταρω

      Διαγραφή
    2. Εσυ ποια ανυπαρξια εκπροσωπεις παλι;

      kagemusha

      Διαγραφή
    3. Ανυπαρξια καρμποναρας(απο τους Καρμποναρους)

      Διαγραφή
    4. @Ανώνυμος14 Δεκεμβρίου 2012 6:00 μ.

      Το ξέρω...είναι εκνευριστικό να έχει δίκιο το ΚΚΕ.
      Προτείνω yoga.. βοηθάει.

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος14 Δεκεμβρίου 2012 6:00 μ.μ.

      Αυτά όχι σε εμάς να τα πεις στον Αλέξη που μας τα έπρηξε για κυβέρνηση της αριστεράς....
      Το μόνο σίγουρο είναι ότι στην παρτούζα Σύριζα,ΣΕΒ,Εφοπλιστές,ΕΕ θα περάσεις πολύ καλά.... Θα σε ξεσκίσουν στην διαχείριση.... Περαστικά...:)

      Διαγραφή
  12. Περίληψη κριτικής στον «Κρατικό Καπιταλισμό στην Ρωσία»του Τροτσκιστή Τ.Κλίφ
    1)Η γραφειοκρατία ήταν ένα ενιαίο στρώμα με κοινά συμφέροντα αντιθέτων της κοινωνίας, με ενιαία αυτοσυνείδηση.Η διαφορά μισθών είναι στοιχείο που διακρίνει την κυρίαρχη τάξη από την υπόλοιπη κοινωνία.---Με βάση την Μαρξιστική θεώρηση των τάξεων, οι κοινωνικές τάξεις δεν είναι απλά νομείς διαφορετικών μεριδίων του παραγόμενου προϊόντος αλλά φορείς συγκεκριμένων και ιστορικά αναγκαίων σχέσεων παραγωγής. Δηλαδή σχέσεων ιδιοκτησίας των παραγωγικών δυνάμεων. Οι σχέσεις αυτές συνιστούν την ουσία των κοινωνικών φαινόμενων, τον μηχανισμό κίνησης–εξέλιξης της κοινωνίας.
    2)«H συλλογική ιδιοκτησία» της γραφειοκρατίας.---Αν ίσχυε, τότε η γραφειοκρατία ήταν αυστηρά οριοθετημένο και περιχαρακωμένο σώμα από την υπόλοιπη κοινωνία, με δικαιώματα κληρονομικής μεταβίβασης των κρατικών αξιωμάτων στους γόνους δηλαδή, αποτελούσε ενός τύπου «κάστας». Όμως ο γραφειοκράτης ούτε ήταν ιδιοκτήτης ούτε μεταβιβάζει το «κληρονομικό του αξίωμα» στα παιδιά του.
    3)Η γραφειοκρατία μεταβίβαζε τις επαφές της----Η πλασματική εξουσία της «μεταβίβασης των επαφών» από πατέρα σε γιο δεν μπορεί να αντικαθιστά π.χ. την μεταβίβαση ενός εργοστασίου, ή ενός εκατομμυρίου ρουβλίων.Τι θα συμβεί αν ο γραφειοκράτης πέσει σε δυσμένεια; Αν οι επαφές δεν βοηθήσουν τον γόνο να διαδεχτεί τον πατέρα; Αν προωθηθεί άλλος; Άρα οι αντικειμενικές και αναγκαίες σχέσεις ιδιοκτησίας καταλήγουν σε μία αναγωγή τυχαίων περιστατικών, σε μία μη επιστημονική περιγραφή.
    4)Περί «Κρατικού Καπιταλισμού» στην ΕΣΣΔ---Τότε θα υπήρχαν βασικά γνωρίσματα του καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής. Όπως ο νόμος της αξίας, η ύπαρξη ιδιωτικής παράλληλα με την κρατική περιουσία των μέσων παραγωγής, η εμπορευματοποίηση της εργατικής δύναμης, ο ανταγωνισμός μεταξύ των μεμονωμένων εμπορευματοπαραγωγών, η συσσώρευση κεφαλαίου ως ύψιστου σκοπού της παραγωγής, η ανεργία. Όπως διαπιστώνει ο Τ.Κλιφ αυτά τα χαρακτηριστικά δεν υπήρχαν.
    5)Η ΕΣΣΔ μία ενιαία επιχείρηση-ιδιοκτησία της γραφειοκρατίας. Ο βαθμός εκμετάλλευσης των σοβιετικών εργατών είναι m/v(όπου m η υπεραξία και v o μισθός)δεν εξαρτάται από την αυθαιρεσία της γραφειοκρατίας αλλά από τον διεθνή ανταγωνισμό.---Μιας και υπάρχει υπεραξία να γίνει λόγος για το ποσοστό κέρδους. Επίσης να αποδειχθεί η οργανική συμμετοχή της ΕΣΣΔ στην διαμόρφωση της παγκόσμιας καπιταλιστικής οικονομίας μέσω του παγκόσμιου ανταγωνισμού για το μοίρασμα των αγορών και του χώρου εξαγωγής κεφαλαίου. Όμως όπως παραδέχεται ο Τ.Κλιφ οι εισαγωγές-εξαγωγές μειώθηκαν στα τέλη των 5ετών.
    6)Ο διεθνής κεφαλαιοκρατικός δεν είναι ο ανταγωνισμός εμπορευμάτων και κεφαλαίων αλλά ο στρατιωτικός ανταγωνισμός.---Οι πολεμικές προετοιμασίες και συγκρούσεις αποτελούν αναπόσπαστο στοιχείο των σχέσεων μεταξύ καπιταλιστικών κρατών, ωστόσο όμως, ο πολεμικός ανταγωνισμός πηγάζει από τον ανταγωνισμό των κεφαλαίων και εμπορευμάτων και υπάρχει ως πτυχή του τελευταίου. Η σύγκρουση μεταξύ των καπιταλιστικών επιχειρήσεων γίνεται για την ιδιοποίηση της παραγόμενης υπεραξίας και δεν μπορεί να αντικατασταθεί από την πολεμική σύγκρουση. Αν συνέβαινε κάτι τέτοιο, θα είχαμε κατάργηση του νόμου της υπεραξίας και συνάμα του κεφαλαιοκρατικού τρόπου παραγωγής. Επιπλέον η ΕΣΣΔ αποσκοπούσε στην υπεράσπιση του σοσιαλιστικού κράτους από τις επιβουλές του καπιταλιστικού της περίγυρου.
    7)Δεν υπήρχαν θεμελιώδεις διαφορές ανάμεσα στην ΕΣΣΔ και τις ιμπεριαλιστικές χώρες. Υπήρχαν «δυνάμεις» που αποσκοπούσαν στην«επαναστατική»ουσιώδη ανατροπή του «σταλινικού κρατικού καπιταλισμού».---Οι «επαναστατικές»δυνάμεις που στις δηλώσεις τους ο Τ.Κλιφ ανακάλυψε τις αρχές της «σοσιαλιστικής δημοκρατίας» ήταν: Oι άντρες του Βλάσοφ, στρατηγoύ του σοβιετικού στρατού, που αφού αιχμαλωτίστηκε, πολέμησε στην πλευρά των ναζιστικών ενόπλων δυνάμεων και του Μπαντέρα,αρχηγού οργάνωσης Ουκρανών εθνικιστών(UPA), συνεργατών των γερμανικών κατοχικών στρατευμάτων, καιυπεύθυνων για την εξόντωση εκατοντάδων Εβραίων. Η περιφρόνηση στην ουσιώδη ταξική αντίθεση μεταξύ ΕΣΣΔ και των ιμπεριαλιστικών-φασιστικών κρατών, τον οδηγεί να θεωρεί τα ανδρείκελα των ναζί ως προοδευτικούς αριστερούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραιο, θα το βαλουμε στο επετειακο τευχος του περιοδικου Βαβουρα(το περιοδικο της πλακας)

      Διαγραφή
    2. Απαντά στο τι δεν ήταν η ΕΣΣΔ.

      Η άρνηση του σοσιαλισμού στην ΕΣΣΔ οδήγησε σε πολλές λανθασμένες θεωρίες.
      Ποιο χαρακτηριστικές από τις "ερμηνείες" ήταν του Τροτσκιστή Τ.Κλιφ, μία άλλη του φιλοΜαοϊκού Σ.Μπετελέμ, άλλη του "εκφυλισμένου εργατικού κράτους" του Τρότσκι, άλλη του Καστοριάδη, άλλη της "διευθυντικής κοινωνίας" του Μπέρναμ, του "γραφειοκρατικού κολλεκτιβισμού" του Ρίτζι κλπ

      Διαγραφή
    3. https://www.youtube.com/watch?v=anwy2MPT5RE




      Διαγραφή
    4. που την θυμηθηκες την βαβουρα;;;;;!!!!εκπληκτος :) :)
      σιγουρα ομως η βαβουρα ηταν ποιο σοβαρη απο τον τροτσκι και του κλιφ
      πολυ γελιο

      Διαγραφή
    5. Ημουν μεγαλος φαν
      Στο κατω κατω ο τροτσκι μου θυμιζει τον Γκραουτσο Μαρξ και ο Γκραουτσο Μαρξ την βαβουρα:)

      Διαγραφή
    6. so do i. ψαχνω καιρο (οχι φανατικα ομως) να βρω τα τευχη.
      συγνωμη για το offtopic, αλλα απο το να απανταω στα σοβαρα για τροτσκιστες το βρισκω ποιο επικοδομητικο

      Διαγραφή
    7. Ε όχι και Μάρξ οΤρότσκι, έστω και Γκράουτσο...
      Θα τρίζουν τα κόκκαλα του κολλητού του του Ροκφέλερ...

      Ιάκωβος

      Διαγραφή
    8. Η δημοσίευση 14 Δεκεμβρίου 2012 6:23 μ.μ. υπερασπίζεται την σοσιαλιστική κοινωνική φύση της ΕΣΣΔ.
      Όταν ο κάθε ένας σας μιλά για "εκφυλισμένο εργατικό κράτος","κρατικό καπιταλισμό", "γραφειοκρατικό κολλεκτιβισμό", "διευθυντική κοινωνία" το τι θα του απαντάτε; Είναι χαζομάρα αυτά που λες; Ή είναι χαζομάρα για τους 1,2.3 κλπ λόγους; Η "βαβούρα" και ο "γκαούτσο μαρξ" είναι μία εύκολη απάντηση αλλά όχι η σωστή

      Διαγραφή
    9. δεν υπαρχει περιπτωση να καθισω να επιχειρηματολογησω σε κειμενο του κλιφ. προτιμω να πεταω ταπες στο βαρελι του τζακ ντανιελς, ειναι ποιο χρησιμο απο ολες τις αποψεις

      Διαγραφή
    10. Όμως με αρχή την επιχειρηματολογία τόσο του Τ.Κλιφ όσο και διαφόρων άλλων Τροτσκιστών(κυρίως πρώην) γίνεται η ανιστόρητη ταύτιση φασισμού-σοσιαλισμού. Γίνεται η προσπάθεια συκοφάντησης του σοσιαλισμού στην ΕΣΣΔ την οποία προβάλει η ΕΕ. Πέτα τις τάπες σου. Αυτοί κάνουν την δουλειά τους

      Διαγραφή
    11. δλδ ποσο χρειαζεται να ασχοληθεις για να απαντησεις σε ενα τροτσκα, ακομα και ενος μηνος κνιτης μπορει να τον στησει στον τοιχο

      Διαγραφή
    12. επισης μιλαμε για τους ανθρωπους που ηταν ετοιμοι να ανατρεψουν την ΕΣΣΔ και μαλιστα για τους ελληνες τροτσκες που τους ξερουμε, ξερουμε οτι χαιρετησαν την επιχειρηση μπαρμπαροσα.
      οτι πιπες και να αραδιαζουνε.....ειναι σαν να απολογηθει δολοφονος με το επιχειρημα οτι σκοτωσε τον καφετζη γιατι δεν εφιαχνε καλο καφε

      Διαγραφή
  13. Τι δεν ήταν η ΕΣΣΔ.Μέρος 2ο Κριτική στην «συλλογική κομματική αστική τάξη» του Σαρλ Μπέτελεμ

    Πέρα του Τ.Κλίφφ και του «Κρατικού Καπιταλισμού στη Ρωσία», η αναγωγή της γραφειοκρατίας σε «κρατική αστική τάξη» και η ταύτιση κρατικού καπιταλισμού με τον σοσιαλισμό αποτελούν εναλλακτική «ερμηνεία» και άλλων. Η ποιο χαρακτηριστική από παρόμοιες ερμηνείες είναι ενός ιδεολόγου του Μαοϊσμού του Σαρλ Μπέτελεμ. Σύμφωνα με τον τελευταίο, η αποκομμένη από τον λαό γραφειοκρατία έχει μετεξελιχθεί σε μία νέα αστική τάξη που είναι η συλλογική κομματική αστική τάξη. Όσο αφορά την κρατική ιδιοκτησία των μέσων παραγωγής, αυτή αποτελεί μία «συλλογική κρατική καπιταλιστική ιδιοκτησία». Ήταν «καπιταλισμός νέου τύπου».

    Όμως αυτή η θέση ενέχει μεθοδολογικές αδυναμίες. Εφόσον ήταν «καπιταλισμός» απαιτείται η τεκμηρίωση της αστικής κυριαρχίας, της αστικής ιδιοκτησίας στα μέσα παραγωγής καθώς και των κεφαλαιοκρατικών σχέσεων εν γένει. Ουσιώδες γνώρισμα της κεφαλαιοκρατίας αποτελεί η ύπαρξη αποξενωμένων ιδιοκτητών – κεφαλαιοκρατών και ο ανταγωνισμός μεταξύ αυτών. Είναι όντως ένας πολύ «περίεργος» καπιταλισμός αυτός στον οποίο απουσιάζει ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής, οι κρίσεις υπερπαραγωγής, η ανεργία, η συσσώρευση κεφαλαίου ως ύψιστου σκοπού της παραγωγής, η πόλωση φτώχειας – πλούτου.

    Και είναι πάρα πολύ αστείο να παρουσιάζεται η σοσιαλιστική κρατική ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής στην ΕΣΣΔ ως συλλογικής αστικής ιδιοκτησίας. Η συνένωση της παραγωγής στα χέρια του κράτους, σημαίνει την κατάργηση της οικονομικής αποξένωσης και άρνησης της αστικής – ιδιωτικής ιδιοκτησίας στα μέσα παραγωγής. Όπως επισημαίνει ο Κ.Μαρξ «η ανάπτυξη της κεφαλαιοκρατικής παραγωγής μετατρέπει σε αναγκαιότητα την διαρκή αύξηση του κεφαλαίου που είναι τοποθετημένο σε μία βιομηχανική επιχείρηση και ο ανταγωνισμός επιβάλει στον κάθε ατομικό κεφαλαιοκράτη τους εσωτερικούς νόμους του κεφαλαιοκρατικού τρόπου παραγωγής σαν εξωτερικούς αναγκαστικούς νόμους. Τον αναγκάζει να αυξάνει διαρκώς το κεφάλαιο του για να το διατηρεί και μόνο με προοδευτική συσσώρευση μπορεί να το αυξάνει»(Κεφάλαιο Τόμος Ι). Η εξαφάνιση του ανταγωνισμού ως μοναδικής σχέσης μεταξύ των μεμονωμένων εμπορευματοπαραγώγων σημαίνει κατάργηση των νόμων της υπεραξίας και της καπιταλιστικής συσσώρευσης.

    Οι σοβιετικοί ιθύνωντες δεν ήταν καπιταλιστές, ούτε είχαν μέσα παραγωγής, ούτε «μεταβίβαζαν», ούτε κληροδοτούσαν τα προνόμιά τους. Ο Μπετελέμ ωστόσο «ανακαλύπτει» επηρεασμένος από τον Ιμπεριαλισμό των ΗΠΑ, πως μία επιδίωξη της «σοβιετικής αστικής τάξης» -πέρα από την «συσσώρευση»- είναι και η «παγκόσμια κυριαρχία». Όμως πως μπορεί να γίνει αυτό όταν η «καπιταλιστική» ΕΣΣΔ, δεν συμμετείχε στον παγκόσμιο καπιταλιστικό ανταγωνισμό για το μοίρασμα των αγορών και του χώρου εξαγωγής κεφαλαίων;

    Ποιο απλά: Μία αστική εξουσία στην ΕΣΣΔ δεν θα ανέχονταν ούτε στιγμή την σοσιαλιστική κρατική ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής και το πρώτο μέλημά της θα ήταν η ιδιωτικοποίηση τους, όπως άλλωστε συνέβηκε μετά την αστική αντεπανάσταση. Με την παλινόρθωση του καπιταλισμού στην ΕΣΣΔ, ακολούθησαν η ιδιωτικοποίηση των μέσων παραγωγής, η καταστροφή των παραγωγικών δυνάμεων, η μαζική εξαθλίωση των πολιτών. Το οποίο σηματοδοτεί και την οριστική ανασκευή των θεωριών περί «κρατικού καπιταλισμού» ή «νέας μορφής καπιταλισμού». Εξάλλου πως είναι δυνατή η παλινόρθωση της κεφαλαιοκρατίας σε ένα κράτος αν αυτό ήταν ήδη καπιταλιστικό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. «ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΓΚΟΤΑ» του Κ.ΜΑΡΞ
    Η "πρώτη"-"ανώριμη" φάση του κομμουνισμού

    (..) Μέσα στη συντροφική κοινωνία, που είναι θεμελιωμένη μέσα στην κοινοκτημοσύνη των μέσων παραγωγής, οι παραγωγοί δεν ανταλλάσσουν τα προϊόντα τους. Το ίδιο και η εργασία που έχει ξοδευτεί για την παραγωγή προϊόντων δεν παρουσιάζεται εδώ σαν αξία αυτών των προϊόντων, σαν μια εμπράγματη ιδιότητα που έχουν, γιατί τώρα, σε αντίθεση με την καπιταλιστική κοινωνία, οι ατομικές εργασίες υπάρχουν άμεσα κι όχι πια έμμεσα σαν συστατικά στοιχεία της συνολικής εργασίας.
    (..)Εδώ έχουμε να κάνουμε με μια κομμουνιστική κοινωνία, όχι όπως έχει εξελιχθεί πάνω στη δική της βάση, αλλά αντίθετα όπως ακριβώς προβάλλει από την καπιταλιστική κοινωνία, με μια κομμουνιστική κοινωνία, επομένως, που από κάθε άποψη, οικονομικά, ηθικά, πνευματικά, είναι γεμάτη με τα σημάδια της παλιάς κοινωνίας, που από τους κόλπους της βγήκε. Επομένως ο κάθε μεμονωμένος παραγωγός -ύστερα από τις κρατήσεις- παίρνει πίσω ακριβώς ό,τι της δίνει. Αυτό που της έδωσε είναι η ατομική του ποσότητα εργασίας. Για παράδειγμα, η κοινωνική εργάσιμη μέρα αποτελείται από το άθροισμα των ατομικών ωρών εργασίας. Ο ατομικός εργάσιμος χρόνος του μεμονωμένου παραγωγού είναι το τμήμα της κοινωνικής εργάσιμης μέρας που πρόσφερε ο ίδιος, είναι το μερτικό του σ' αυτή. Παίρνει απ' την κοινωνία μια απόδειξη ότι πρόσφερε τόση εργασία (ύστερα από αφαίρεση της εργασίας του για τα κοινά αποθέματα) και μ' αυτή την απόδειξη παίρνει από την κοινωνική παρακαταθήκη μέσων κατανάλωσης τόσα, όσα αντιστοιχούν στη δουλειά που ξόδεψε. Την ίδια ποσότητα εργασίας, που έδωσε στην κοινωνία με μια μορφή, την παίρνει πίσω με άλλη μορφή.
    (..)Παρ' όλη αυτή την πρόοδο, αυτό το ίσο δίκαιο υπόκειται πάντα σ' έναν αστικό περιορισμό. Το δίκαιο των παραγωγών είναι ανάλογο με την απόδοση της δουλειάς τους. Η ισότητα βρίσκεται στο γεγονός ότι μετρούν με το ίδιο μέτρο, με την εργασία. Όμως ο ένας υπερέχει από τον άλλο φυσικά ή πνευματικά, προσφέρει επομένως στον ίδιο χρόνο περισσότερη δουλειά ή μπορεί να δουλεύει περισσότερο χρόνο, και η εργασία, για να χρησιμεύσει σαν μέτρο, πρέπει να ορίζεται σύμφωνα με τη διάρκεια ή με την έντασή της, αλλιώς θα έπαυε να είναι μέτρο.
    Αυτό το ίσο δίκαιο είναι άνισο δίκαιο για άνιση εργασία. Δεν αναγνωρίζει ταξικές διαφορές, γιατί ο καθένας δεν είναι παρά εργάτης όπως κι ο άλλος, αναγνωρίζει, όμως, σιωπηρά σαν φυσικά προνόμια τις άνισες ατομικές ικανότητες και επομένως την άνιση παραγωγική ικανότητα Στο περιεχόμενό του είναι λοιπόν δίκαιο της ανισότητας όπως κάθε δίκαιο. Το δίκαιο, από τη φύση του, μπορεί να υπάρχει μόνο στην εφαρμογή ίσου μέτρου. Τα άνισα άτομα, όμως, και δεν θα ήταν διαφορετικά άτομα αν δεν ήταν άνισα) μπορούν να μετρηθούν μόνο με ίσο μέτρο, εφόσον τα βλέπει κανείς από την ίδια σκοπιά, εφόσον τα παίρνει μόνο από μια ορισμένη πλευρά, π.χ., στη συγκεκριμένη περίπτωση, εφόσον τα θεωρεί μόνο σαν εργάτες και δεν βλέπει σ' αυτούς τίποτε άλλο, εφόσον παραβλέπει όλα τα άλλα. Παραπέρα: ο ένας εργάτης είναι παντρεμένος, ο άλλος όχι, ο ένας έχει περισσότερα παιδιά από τον άλλο κλπ κλπ. Με ίση απόδοση εργασίας και επομένως με ίση συμμετοχή στο κοινωνικό καταναλωτικό αποτέλεσμα (Konsumtionsfonds), ο ένας παίρνει στην πραγματικότητα περισσότερα από τον άλλον, ο ένας είναι πλουσιότερος από τον άλλο κλπ. Για ν' αποφευχθούν όλες αυτές οι αδυναμίες, θα έπρεπε το δίκαιο να είναι μάλλον άνισο αντί να είναι ίσο. Αυτές οι ελλείψεις, όμως, δεν μπορούν ν' αποφευχθούν στην πρώτη φάση της κομμουνιστικής κοινωνίας, όπως ακριβώς έχει βγει ύστερα από μακρόχρονα κοιλοπονήματα από την καπιταλιστική κοινωνία. Το δίκαιο δεν μπορεί ποτέ να είναι ανώτερο από την οικονομική διαμόρφωση και την καθορισμένη από αυτήν πολιτιστική ανάπτυξη της κοινωνίας.(..)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τι δεν ήταν η ΕΣΣΔ μέρος 3ο . Ο «γραφειοκρατικός κολλεκτιβισμός», και η «διευθυντική κοινωνία»

    Μία από τις (αρκετές)αδυναμίες του Τρότσκι σχετικά με την κοινωνική φύση της Σοβιετικής Ένωσης ήταν να ερμηνευτεί η οργανική σύνδεση μεταξύ γραφειοκρατίας και «σοβιετικού» τρόπου παραγωγής. Αυτή οδήγησε κυρίως οπαδούς του (κάποιοι εξ αυτών μετέπειτα αποστάτες της 4ης Διεθνούς) σε «νέες ερμηνείες». Όπου προσπάθησαν να συνδέσουν την γραφειοκρατία με τις σχέσεις ιδιοκτησίας-παραγωγής, αποδίδοντας της χαρακτήρα ξεχωριστής κοινωνικής τάξης.

    Κατά τον «γραφειοκρατικό κολεκτιβισμό» του Μπρούνο Ρίτζι, τα μέσα παραγωγής αποτελούν συλλογική ιδιοκτησία της γραφειοκρατίας η οποία εκμεταλλευόμενη το σοβιετικό προλεταριάτο, ιδιοποιείται την υπεραξία. Ο Ρίτζι εκλάμβανε ως φαινόμενο αυτής της τάσης την εμφάνιση των φασιστικών καθεστώτων και την πολιτική του New Deal στις ΗΠΑ. Ο Τζέημς Μπέρναμ υποστήριζε στο έργο του «Η επανάσταση των διευθυντών», ότι η οικονομική και πολιτική εξουσία περνά στα χέρια των διευθυντών. Οι οποίοι επιβάλουν μία νέα άρχουσα τάξη σε ένα νέο καθεστώς. Σύμφωνα με τον Μπέρναμ, η Σοβιετική Ένωση δεν ήταν σοσιαλιστικό καθεστώς αφού η εργατική τάξη αποδείχτηκε ανίκανη να πάρει την εξουσία, αλλά μετεξελίχθηκε προς την διευθυντική κοινωνία η οποία θα αντικαταστήσει την κεφαλαιοκρατία σε παγκόσμια κλίμακα. Η ιδιοκτησία της τάξης των διευθυντών θα είναι κατά τον Μπέρναμ, συλλογική και θα στηρίζεται στον έλεγχο των κρατικοποιημένων μέσων παραγωγής. Αυτό δηλαδή που θα κατέχουν οι διευθυντές είναι το κράτος και μέσω του κράτους κατέχουν συλλογικά τα κρατικοποιημένα μέσα παραγωγής.

    Παραμονές του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου έπρεπε να καθοριστεί η στάση των οπαδών του Τρότσκι, μία σημαντική αφορμή αποτέλεσε η συζήτηση στις τάξεις του SWP, αμερικάνικου τμήματος της 4ης Διεθνούς αναφορικά με την φύση και την στάση που έπρεπε να κρατήσουν οι Τροτσκιστές απέναντι στην Σοβιετική Ένωση σε μία ενδεχόμενη παγκόσμια σύραξη. Το 1939 μία εσωκομματική αντιπολίτευση με αρχηγούς και μετέπειτα αποστάτες του Τροτσκισμού Μ.Σαχτμαν και Τζ.Μπέρνχαμ αμφισβήτησαν ανοιχτά την άποψη του Τρότσκι ότι η Σοβιετική Ένωση ήταν εκφυλισμένο εργατικό κράτος, υποστηρίζοντας πως επρόκειτο για νέο σχηματισμό, όπου η γραφειοκρατία ήταν η άρχουσα τάξη.
    Κριτική στις παραπάνω απόψεις έκανε ο ίδιος Τρότσι, ο οποίος υπερασπιζόμενος την Σοβιετική Ένωση απέρριπτε αυτές τις θεωρίες. Βασικά χαρακτηριστικά των κοινωνικών τάξεων είναι κυρίως η σχέση τους με τα μέσα παραγωγής και ότι κάθε νέα άρχουσα τάξη αποτελεί φορέα νέων και αναγκαίων σχέσεων εκμετάλλευσης και ενός ανώτερου επιπέδου ανάπτυξης των παραγωγικών δυνάμεων. Σε αντίθεση με τις τάξεις, η γραφειοκρατία δεν έχει ανεξάρτητες ρίζες στην διαδικασία της παραγωγής και διανομής(Η ταξική φύση της Σοβιετικής Ένωσης). Ο Τρότσκι καλούσε τους εκπροσώπους αυτών των θεωριών για εκλεκτικισμό, ο οποίος οδηγούσε στην ταύτιση της ΕΣΣΔ με τα φασιστικά καθεστώτα «στη βάση της ομοιότητας ορισμένων εξωτερικών χαρακτηριστικών διαφορετικής προέλευσης, διαφορετικού ειδικού βάρους. διαφορετικής σημασίας» (Η ΕΣΣΔ στον πόλεμο).

    Αξίζει να σημειωθεί πως η αδυναμία αντίληψης της κύριας ταξικής διαφοράς μεταξύ της Σοβιετικής Ένωσης και των ιμπεριαλιστικών κράτη, οι αυθαίρετες θεωρητικές γενικεύσεις για την κοινωνική φύση της Σοβιετικής ένωσης, ήταν μία «εύπεπτη», όμως μη επιστημονική εξήγηση. Οι «ίσες αποστάσεις» που αποτελούσαν συνέπεια των θεωριών που ταύτιζαν την γραφειοκρατία με την «νέα άρχουσα τάξη», αποτέλεσαν έναν από τους «προπομπούς» της ανιστόρητης «ταύτισης» φασισμού – σοσιαλισμού. Με αφορμή «εισηγήσεις» μερίδας του συντηρητικού πολιτικού κόσμου της Σουηδίας το 2006, την «ταύτιση» αναπαράγει η σημερινή Ευρωπαϊκή Ένωση. Όπου σε κάποιες χώρες της Ε.Ε., τα SS τιμούνται ως «ήρωες» (ενώ τα κομμουνιστικά σύμβολα είναι απαγορευμένα) και περιορίζονται ή δεν υπάρχουν τα αστικά δικαιώματα μειονοτικών πληθυσμών. Όλα αυτά στην Ευρωπαϊκή Ένωση των «ελευθεριών»(των 4 του Μάαστριχ), της «προόδου», «της δημοκρατίας», της «Ευρώπης των λαών» που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Εδώ συνεργαζοσασταν με το ΠΑΣΟΚ τόσα χρόνια ! Έπεσε ! Πεσατε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. για να διευκρινιζουμε. με το "Εδώ συνεργαζοσασταν με το ΠΑΣΟΚ τόσα χρόνια ! Έπεσε ! Πεσατε !" σε ποιους αναφερεσαι;

      Διαγραφή
    2. Υποθετω για τους Τροτσκιστες λεει

      Διαγραφή
  17. ετσι καταλαβαινω και εγω αλλα για να μην παρεξηγηθω παλι :) :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Modesto και Poe είστε άξιοι κουκουεδες σταλινικοι . Φαίνεται και απο τη νοημοσύνη σας άλλωστε . Αυτοί που πάθανε κατρακύλα , συντριβή , ταρακουλο ποιοι ήταν ; Αετοι είστε και οι δυο !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εκει με μπερδεψες ρε μαστορα, ναι εμεις πεσαμε στις εκλογες, αλλα ποιος ρε κακομοιρη συνεργαζονταν με το ΠΑΣΟΚ;;;;;;;;;; πες μας τι ναρκωτικα περνεις;;;
      και κατι αλλο, νομιζεις οτι με το ΣΤΑΛΙΝΙΚΟΣ μου την ειπες;;;
      χα χα χα χαχαχαχαχαχαχα
      να σαι καλα πρωινιατικα
      σταλινικος και συνεργαζομενος με το πασοκ, μεγαλε, πασχεις απο διπολικη διαταραχη
      χαχαχαχα ακου συνεργαζομασταν με το πασοκ

      Διαγραφή
    2. Η πλακα ειναι που οσο το πασοκ ηταν στα χαι του μας ελεγαν οτι τα βαζουμε με αυτους που ιεναι αριστερα(λολ) και οχι με τη νδ που ειναι δεξια. Οτι δηλαδη λεει τωρα το νεο πασοκ, ο συριζα

      Διαγραφή

  19. … «Λέμε όμως κάτι πάρα πολύ καθαρά. Οτι με δυνάμεις πολιτικές κι ομάδες που προέκυψαν από διάσπαση του ΚΚΕ, όχι, δε συνεργαζόμαστε, δεν πάνε να λένε ζήτω η δικτατορία του προλεταριάτου; Και θα στο εξηγήσω. Μιλάμε συγκεκριμένα τώρα, '89, '90, '91, μην πάμε μακριά.»

    Εκείνοι όμως που μέχρι την τελευταία μέρα λιβάνιζαν την περεστρόικα και τον Γκορμπατσώφ δεν είναι οπορτουνιστές;
    Εκείνοι που ψηφιζαν με τα «μπούνια» το κοινό πόρισμα ΚΚΕ-ΕΑΡ τι είναι, δεν είναι οπορτουνιστές ;

    Τι συνέβη και μέσα σε ένα χρόνο άλλαξαν ξαφνικά και έγιναν «επαναστατες»;

    Θα μας το εξηγησει η σ. Παπαρήγα;
    Γιατί και η ίδια συμμετείχε και μάλιστα ενεργά σε όλα αυτά!, όπως και ολοι οι παλιοί στο ΠΓ και την ΚΕ!.

    Όσοι σύντροφοι δεν μιλάνε για λόγους υστεροφημίας και ωφελιμιστικούς, πρέπει να ξερουν ότι παίρνουν το Κόμμα «στο λαιμό τους».
    gribiannis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εμεις σαν ΚΚΕ δεν πεταμε τπτ απο την ιστορια του ΚΚΕ ειτε καλη ειτε κακη. μεχρι το συνεδριο της απαλλαγης απο τα λιμα πλειοψηφια στην ΚΕ ειχαν οι οπορτουνιστες, οι αποφασεις ηταν αντιστοιχες.
      για την περιοδο εκεινη εχει απαντησει το ΚΚΕ απο το 1992. εσυ ξυπνησες 20 χρονια μετα και δεν εχεις διαβασει τπτ ή εισαι απλα κομπλεξικος;

      Διαγραφή
    2. Εσείς;;

      Εισαι η Παπαρήγα ή, μέλος του ΠΓ;
      Μιλάς εσυ εκ μέρους του ΠΓ του Κόμματος;. Έχεις εξουσιοδότηση;

      Όταν αναφέρεσαι στο τι έχει πει το ΚΚΕ να αναφέρεσαι στα ντοκουμέντα του.

      Το ότι γράφεις στο μπλόγκ, δεν σε κάνει εκπρόσωπο του ΚΚΕ,ουτε εκπρόσωπο της "γραμμής".

      Ήσουν μέσα στο ΠΓ και στην ΚΕ το 1988 και ξέρεις ποιοί και τι ψηφισαν;

      και
      όταν απαντάς, να απαντάς σε αυτο που τίθεται και όχι σε αυτό που εσύ νομίζεις ότι πρέπει να απαντήσεις.

      το ερώτημα είναι λοιπόν:
      οπορτουνιστης ειναι αυτός που στηριζε την Περεστρόϊκα και τον Γορμπατσώφ μέχρι το 91' ναι η όχι;

      οπορτουνιστής ήταν αυτός που ψηφιζε το κοινό πόρισμα ΚΚΕ - ΕΑΡ το 1988 ναι ή οχι;.

      Να σε ρωτησω εσενα. Αν το ΚΚΕ αποφάσιζε να στηριξει Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογες εσυ θα το δεχόσουν, ή, θα αντιδρούσες;.

      Ο κομμουνιστής διακρίνεται για την Παιδεία του, ο Φασίστας για το υβρεολόγιό του.
      gribiannis



      Διαγραφή
    3. @gribiannis:
      Εσύ είσαι η Παπαρήγα ή μέλος του πολιτικού γραφείου και μιλάς, και ποιός σε εξουσιοδώτησε; Ρε δεν κόβεις την παπάτζα που νομίζεις πως είσαι και έξυπνος. Κοίτα δίπλα το disclaimer.
      Κατά τα λοιπά, ξέρεις εσύ ποιός ψήφισε τι και πότε; Αφού οι ψηφοφορίες στην ΚΕ δεν είναι ονομαστικές!
      Σου έδωσα και πληροφορία μπαγασάκο...
      Ο κομμουνιστής διακρίνεται για το ήθος και την αγωνιστικότητα του. Ο απατεώνας από τον εξυπνακισμό του.
      Και κάπου εδώ η συνομιλία μας τελειώνει...

      Διαγραφή
  20. οχι ασε εχει πλακα.
    ακριβως λοιπον εγω μιλαω για τα ντοκουμεντα του ΚΚΕ, που μαλλον σταματησες να τα διαβαζεις καπου εκει στο 91, μετα μαλλον τα αλλα δεν σε βολευαν και σταματησες να τα διαβαζεις.
    φανταζομαι ησουνα εσυ και ξερεις; ποιος εισαι ο σαρουμαν και διαβαζεις απο την μπαλα;
    το ΚΚΕ λειτουργει με καταστατικο και οποιος ειναι μελος του και αποδεχεται τους ορους του και αν δεν καταλαβαινεις τι ειναι δημοκρατικος συγκεντρωτισμος.
    αν εγω λοιπον ειμαι μελος του ΚΚΕ και παρθει αποφαση θα την εφαρμοσω ειτε διαφωνω ειτε οχι. αν η διαφωνια μου ειναι σημαντικη και βλεπω οτι δεν εισακουγομαι και την θεωρω βασικη τοτε θα φυγω. αφου δωσω την μαχη μου ομως. στα πλαισια του καταστατικου, χωρις φραξιες κτλ γιατι δεν θα θελω να χαρισω το ΚΚΕ σε κανενα οπορτουνιστη.
    οσοι λοιπον εμειναν και κρατησαν το ΚΚΕ ορθιο εχουν συγκεκριμενη αποψη και την εχουν διατυπωσει στο ντοκουμεντα του ΚΚΕ και ουχι στα λογια τα δικα μου ουτε κανενος αλλου.
    και στο συγκεκριμενο ερωτημα που εθεσες για το σημερα, αν το ΚΚΕ υποστηριζε κυβερνηση ΣΥΡΙΖΑ, ναι θα ηταν λογος να σταματησω να το υποστηριζω.
    ακριβως λοιπον επειδη ο κομμουνιστης διακρινεται απο την γνωση, εσυ απεχεις παρασαγγας γιατι "ξερεις" μονο οσα σε συμφερουν και τα υπολοιπα κανεις πως δεν τα ξερεις.
    μακαρι να εμοιαζα εστω και λιγο στο υβρεολογιο που εριχναν και το γερμανικο διδυμο και ο θειος λενιν, σε κουμασια σαν του λογου σου και στο συναφι τους. μαλλον δεν τα εχεις διαβασει και εκει καλα.
    παντως μου αρεσει πολυ οταν το παιζετε μωρες παρθενες με το στυλακι "κυρια κυρια ο διπλα με πειραζειειειει", αλλα ξερετε πολυ καλα να προβοκαρετε για να δωσετε λαβη στους παρακρατικους να επιτεθουν σε εργατες και να δολοφονησουν ενα και να τραυματισουν γυναικοπαιδα πισωπλατα.
    κομμουνιστης λοιπον εσυ δεν εισαι Α) γιατι εισαι αμορφωτος και Β) δεν ξερεις να βριζεις σαν τους κλασικους.
    αν ρωτας για μενα προσπαθω να γινομαι καλυτερος καθε μερα, το καταλαβες γκρουμπουσκουλακο;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  21. Είναι προφανές ότι υπάρχει αδυναμία απάντησης και γινεται προσπάθεια αποπροσανατολισμού με προσωπικές υβρεις στοχεύοντας στην εκτροπή της συζήτησης.
    Μάθε λοιπόν,ότι στην ΚΕ με μυστική ψηφοφορία γινονται μόνο οι εκλογες των οργάνων. Οι αποφάσεις και η ψηφοφορια για αυτες ειναι ανοιχτες όπου υπάρχουν και οι τοποθετησεις των μελών και για όλα αυτά κρατούνται ΠΡΑΚΤΙΚΆ!!!

    Για το πόρισμα ΚΚΕ - ΕΑΡ ειχε διαφωνησει μεγάλο τμημα της ΚΕ, πάνω από το 1/3!! αναφέρω μερικά ονόματα ενδεικτικά Κάππος, Μπατίκας, Κοτζιάς, Γραψας, Τζιαντζης κ.α.
    Βεβαιως στα υπέρ πρωτοστατούσαν οι Ανδρουλάκης, Λαφαζάνης, Γιαγιά, Γόντικας κ.λ.π

    ο δεξιός και ο αριστερός οπορτουνισμός ειναι οι δυο όψεις του ιδιου νομίσματος. Υπηρετούν την αστικη ταξη, όπως και εσυ.
    gribiannis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @gribiannis:
      - Οι ψηφοφορίες στην ΚΕ (ή όπου αλλλού) που δεν είναι μυστικές, δεν γινονται ονομαστικά αλλά με ανάταση χειρός, οπότε εάν μόνο είσουν μέλος της ΚΕ μπορείς να γνωρίζεις ποιός ψήφισε τι. Αλλά εσύ προφανώς ούτε καν από την ΚΝΕ δεν πρέπει να πέρασες, αυτό θα το ήξερες...
      -Οταν αρχίζεις με τόσο προκλητικό τρόπο
      ("Εισαι η Παπαρήγα ή, μέλος του ΠΓ;
      Μιλάς εσυ εκ μέρους του ΠΓ του Κόμματος;. Έχεις εξουσιοδότηση;"),
      προκαλείς για να ακούσεις μπινελίκι, και να κατηγορήσεις μετά τους "αμόρφωτους" που σε βρίζουν. Οπότε τα σάπια αλλού...
      -Βάση των ονομάτων που θεωρείς "καθαρά" από την τότε ΚΕ, κάνει μπαμ πως είσαι ΝΑΡίτης. Οπότε πρέπει μάλλον να μας εξηγήσεις τα κολλητιλήκια σου με αυτούς που αντιπροσωπεύουν την πλειοψηφεία της τότε ΚΕ (Αλαβάνος, Λαφαζάνης και όλα τα άλλα καλά παιδιά), καθώς και την συμπόρευση μαζί τους (πλατείες, πρωτοβάθμεια, δεν πληρώνω κλπ), την συνεργασία με άλλους πιστούς της τότε γραμμής (Ρούσσης), και να μας πεις πως γίνεται να κατηγορείς το ΚΚΕ που και γραμμή άλλαξε και την αυτοκριτική του έκανε για τότε, αλλά και να υιοθετείς την τότε γραμμή του (περί αριστερού κυβερνητισμού και "παναριστεράς") και να συνεργάζεσαι (σαν λογική συνέπεια) αρμονικότατα με τους τότε (αλλά και τώρα) εκπροσώπους της σαν φυσικά πρόσωπα.
      Πραγματικά τραγικοί είσαστε...
      Υ.Γ.
      Ο οπορτουνισμός μόνο δεξιός μπορεί να είναι. Η δική σας πρωτοτυπία(;) είναι πως πηήξατε κατευθείαν από τον αριστερισμό στον οπορτουνισμό χωρίς να πλησιάσετε ούτε στιγμή μία συνεπή επαναστατική γραμμή...
      Υ.Γ.2
      Τα χαιρετίσματα μου στον Αλέκο και τον Παναγιώτη, που σας πήραξε το '89 τρομάρα σας...

      Διαγραφή
  22. καταρχην ψευδεσαι ασυστολα γιατι ξερεις οτι μονο οταν δημοσιευθουν τα πρακτικα μπορει να ελεγθει το τι λες και μεχρι τοτε ποιος ζει... γνωστη τακτικη.
    σου απαντησα σε ολα, αλλα οπως κανεις για οτι δεν σε συμφερει δεν το γραφεις στον σκληρο σου.
    εσυ οπορτουνακο τι θα κανεις αν το ναρ ή οπου αλλου ανηκεις τωρα στηριξει τον τσυριζα;
    οσο για το ποιος ειναι υπηρετης της αστικης ταξης ρωτα τον μπατικα και τον κοτζια και τον ΔΕΛΑΣΤΙΚ, αλλα ξεχασα εσυ οπως και ολοι οι οπορτουνιστες δεν εχετε δημοκρατικο συγκεντρωτισμο, οποτε για οτι δεν συμφωνεις μπορεις ευκολα να λες "αλλος το ειπε εγω δεν συμφωνω".
    αιντε καντε κανα κονε με την εργοδοσια οπως στα γιαννενα π.χ., καντε καμια απεργια, απεργοσπαστες ολκης που χωρις τους φοιτητες τα μπλοκ σας θα ηταν αδεια και τα λεμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΔΟΘΗΚΕ ΣΤΟΝ GRIBIANIS ΚΑΙ ΔΕ ΔΟΘΗΚΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ !ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΩΣ Η ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΠΟΥ ΤΟΤΕ ΗΤΑΝ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΠΕΡΙΣΤΡΟΙΚΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΓ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΟΠΟΡΟΥΝΙΣΤΕΣ!ΑΠΛΑ ΜΟΝΤΕΣΤΟ ΚΑΙ ΤΡΑΣ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΖΟΥΝ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΕΔ ΚΑΝΟΥΜΕ ΔΕ ΡΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΒΡΙΖΟΝΤΑΣ ΚΑΘΕ ΕΝΑΝ ΠΟΥ ΡΩΤΑΕΙ ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ!ΑΠΝΤΗΣΗ ΔΕ ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ ΓΙΑΤΙ Η ΑΠΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΛΑ ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΔΟΥΝΕ 1 ΜΕΤΡΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΥΤΗ ΤΟΥΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΠΕΦΤΕ ΤΟ ΤΟΙΧΟΣ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ(1991 ΠΑΠΑΡΗΓΑ: Η ΠΕΡΙΣΤΡΟΙΚΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ ΠΟΙΟ ΕΛΚΥΣΤΙΚΟ )!ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΛΑΒΟΥΒΕ ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΑΛΕΚΟΥ ΧΑΛΒΑΤΖΗ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΛΑΘΡΕΠΙΒΑΤΕΣ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΟ ΚΚΕ! ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΔΕ ΦΩΝΑΖΩ
    ΚΑΡΛΙΤΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επισης το ψευδεσαι ασυστολα επειδη δεν εχουν δημοσιευθει τα πρακτικα δεν ισχυει γιαιτι πως ξερεις οτι ψευδεται αφου δεν εχχουν δημοσιευθει!Και γιατι δε δημοσιευονται μηπως επειδη δε συμφερει αυτους που τα εχουν?
      ΚΑΡΛΙΤΟ

      Διαγραφή
    2. Η κατάληξη ομως ολων αυτων που ανεφερες ποια ειναι; Που ειναι σήμερα εκείνα τα "υγυη στοιχεία" που είχαν τοτε τη διορατικότητα;

      Οπως σου ειπε και ο Τρας, το κομμα την εχει κανει την αυτοκριτικη του για την περιοδο εκεινη, να δουμε ποτε θα κανουν οι ¨δικοι σου¨ την αυτοκριτικη τους για την καταντια τους σημερα.

      Διαγραφή
    3. @Καρλίτο:
      -Αν επικαλείσαι πρακτικά που δεν τα έχει δει κανείς, είσαι εσύ που πρέπει να αποδείξεις τόσο την ύπαρξη τους όσο και το περιεχόμενο που υσχιρίζεσαι πως έχουν. Αν δεν το κάνεις είσαι ψεύτης. Είναι ευνόητο πως δεν υσχίει το αντίστροφο. Δεν υποχρεούται κανείς να καταρίψει έναν ανυπόστατο υσχιρισμό. Αλωστε ούτε ο gribiannis ισχυρίστικε πως έχει στα χέρια του κάτι τέτοιο (όχι πως θα άλλαζε και πολλά εάν είχε, αφού η πολιτική ουσία είναι αυτή που ανέφερα παρακάτω, και για την οποία μούγκα στη στρούγκα). Κάτι λέει οστώσο για την αξιοπιστία του συνομιλιτή σου, η επίκληση τέτοιων επιχειρημάτων. Και εγώ θα μπορούσα να υσχιριστώ πως έχω χαρτιά που αποδυκνείουν πως ο gribiannis είναι μεγαλοεργολάβος που έχει μένος εναντίον του ΚΚΕ, γιατί το ΠΑΜΕ τον υποχρέωσε να κολλάει ένσημα. Αν έλεγα τέτοια παπαριά, δεν θα έπρεπε να την αποδείξω κιόλας;
      - Και εσύ και ο gribiannis κάνετε ακριβώς το ίιο πράγμα. Μοιάζει να "ξεχνάτε" τι σημαίνει δημοκρατικός συγκεντρωτισμός, και πως το κάθε μέλος του κόμματος είναι υποχρεωμένο να υποστηρίζει εκτός οργάνων τις αποφάσεις της πλειοψηφείας. Ε, τι να κάνουμε τώρα, οι πλειοψηφείες από το '89 άλλαξαν, κάποιοι συμφωνούσαν τότε, κάποιοι διαφωνούσαν, κάποιοι αμφιταλαντεύονταν. Το ποιοί ήταν σαν φυσικά πρόσωπα, μόνο τους κουτσομπόληδες μπορεί να ενδιαφέρει, και σίγουρα κανέναν σκεπτόμενο άνθρωπο.
      Εκείνο που μετράει είναι η συμφωνία ή όχι με την πολιτική που τελικά επικράτησε, και η στάση του καθένα από εκεί και πέρα. Και είδαμε ποιοί ακριβώς πήδηξαν σαν τα ποντίκια από το καράβι μετά τις ανατροπές. Είναι ακριβώς αυτοί με τους οποίους είστε (εικάζω πως ανήκεις στον ίδιο πολιτικό χώρο με τον gribiannis) νύχι-κρέας στο σήμερα.
      -Και μπα, ενοχλείσαι εσύ από την πτώση του τοίχους; Δεν θεωρείς δικτατορία την DDR , και στεναχωριέσαι που δεν την γλύτωσε (Την DDR) η Παπαρήγα;
      Διαφωνείς με τις αναλύσεις του Ρούση για την ΕΣΣΔ;
      Αποκτά ενδιαφέρον η κουβέντα, πες μας που...
      Και ξανά και τέλος.
      Από την Παπαρήγα μέχρι το τελευταίο δόκιμο μέλος του κόμματος, οι διαφωνίες με την κεντρική γραμμή διατυπώνονται ΜΟΝΟ στα αρμόδια κομματικά όργανα. Οπότε το περίεργο για την σημερινή ΓΓ ή οποιονήποτε άλλον θα ήταν να κάνει δημόσιες τοποθετήσεις αντίθετες με την κάθε φορά κομματική γραμμή, παρά το αντίθετο.
      Και ξαναρωτάω, είναι υνατόν να έχεις πρόβλημα (για το τότε) με την Παπαρήγα, να μην έχεις με τον Αλαβάνο, και να μην είσαι και απατεώνας;

      Διαγραφή
  24. λοιπον για να κοπει το σωτο γιατι πολυ μας τα κανατε τσουρεκια.
    το ΚΚΕ λειτουργει με δημοκρατικο συγκεντρωτισμο. οπως γραφτηκε και αλλου και ο σταλιν διαφωνουσε με τις μεταρυθμισεις αλλα τις εφαρμωσε.
    και μεσα στο κομμα ακομα και τοτε λεγαμε για την περεστροικα. εγω τετοια δηλωση δεν θυμαμαι, ειδικα το 91. για αυτο ασε τα γκαιμπελιστικα.
    το ΚΚΕ εχει απαντησει και εχει δωσει τις απαντησεις του και αν θες να μαθεις ξαναδιαβασε τις αποφασεις του 18ου και την αποφαση για τον σοσσιαλισμο και τα ντοκουμεντα για τις συνεργασιες και για το εγχειριμα του συνασπισμου.
    οι απαντησεις υπαρχουν απλα εσεις δεν θελετε να τις δειτε.
    θα συμφωνησω οτι δεν πηρα απαντηση στο τι θα κανει η γκρουπα που ανηκετε εσεις. θα συνεργαστει με τον τσυριζα; (αν δεν συνεργαζεστε ηδη). ετσι και αλλιως ειναι πολυσυλλεκτικα τα καμαρια μου, απο την λατση και την βωβου, μεχρι την ΑΚ και τα ορφανα του αυριανισμου.
    παλια κυκλοφορουσαν κατι "βρωμες" για την χρηματοδοτηση των παλληκαριων που τρεχανε στην χαλκιδικη εναντια στους καναδους απο ντοπιο τζακι, οπως επισης για την εκτροπη του αχελωου, τωρα βλεπω οτι ολοι αυτοι μαζευονται στην ομπρελα του τσυριζα.
    αλλα ας κανουμε και μια υποθεση εργασιας οτι τοτε το ΚΚΕ ειχε προβλημα στην γραμμη, τωρα που ειναι σωστη το προβλημα σας ποιο ειναι, οτι ειχε το 91 προβλημα;
    και κατι αλλο για τα πρακτικα. οπως εχει αποδειξει το ΚΚΕ, τα δημοσιευει ΟΛΑ. και οπως κρυφτηκαν στις τρυπες τους οι αναθεωρητες του κκε εσ. (υποστηρικτων της χουντας παρεπιπτοντως) για το 68 και την διασπαση, αγαπητοι ετοιμαστειτε τις τρυπες σας και εσεις, γιατι αν διαβασατε και τις θεσεις προσεκτικα, θα ειδατε οτι θα ετοιμαστουμε για το δοκιμιο μεχρι και το 92 αμεσα (μαζι με τα πρακτικα) και τοτε......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. PRABDA 25 MAIOY 1991 H ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑΣ υπαρχει στο βιβλιο του Καππου κριτικη στο σιοβετικο σχηματισμο εσυ αυτο που αναφερω με στοιχεια που γραφτηκε(αν θες σου λεω και σελιδα) το λες γκαιμπελιστικο εσυ τι εισαι λοιπον που απλα λες οτι δεν υπαρχει?Η Παπαρηγα εκεινο το καιρο ηταν στην CCCP για επισκεψη! Οταν θα λες καποιον Γκαιμπελς και ξεχνας την ιστορια -κατι στο οποιο γινεσται ειδικοι στο ΚΚΕ σιγα σιγα,(μονο αυτα που δε σας συμφερουν)- να προσεχεις η να εχεις διαβασει καλυτερα ,γιατι οταν μιλας χωρις να ξερεις καποιος θα ξερει κατι παραπανω!Ουτε κνιτης ενος χρονου δε κανει τετοια λαθη ρε Μοντεστο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι ερωτησούλες μου παραμένουν στον αέρα (εικάζω πως είσαι κάποιος από τους δύο παραπάνω, αλλά και να μην είσαι σε προκαλώ και εσένα), οπότε ας τις επαναλάβω:
      -ενοχλείσαι εσύ από την πτώση του τοίχους; Δεν θεωρείς δικτατορία την DDR , και στεναχωριέσαι που δεν την γλύτωσε (Την DDR) η Παπαρήγα;
      -Διαφωνείς με τις αναλύσεις του Ρούση για την ΕΣΣΔ;
      -Με δεδομένο πως από την Παπαρήγα μέχρι το τελευταίο δόκιμο μέλος του κόμματος, οι διαφωνίες με την κεντρική γραμμή διατυπώνονται ΜΟΝΟ στα αρμόδια κομματικά όργανα, το περίεργο για την σημερινή ΓΓ ή οποιονήποτε άλλον θα ήταν να κάνει δημόσιες τοποθετήσεις αντίθετες με την κάθε φορά κομματική γραμμή, παρά το αντίθετο.
      -Και ξαναρωτάω, είναι δυνατόν να έχεις πρόβλημα (για το τότε) με την Παπαρήγα, να μην έχεις με τον Αλαβάνο, και να μην είσαι και απατεώνας;

      Διαγραφή
    2. ρε δεν πα να ρωτατε... αυτα τα αριστερο-μπαχαλο-τσυριζο-πασοκο-φασιστο-αντικομμουνιστακια (πφφφφφφφφ), θα μπαινουν θα πετανε τη μαλακια τους και θα κανουν τους κινεζους στο δια ταυτα.
      Παντως σας θαυμαζω και τους δυο για την επιμονη σας να καταφερετε να κανετε σοβαρη κουβεντα με τετοιους καμενους! (εχω μια υποψια πως ειστε και λιγο μαζοχες (χεχεχε)).

      Χ.Κ

      Διαγραφή
    3. η αληθεια ειναι οτι δια ζωσης, κανενα απο αυτα τα θρασιμια δεν λεει δευτερη κουβεντα ποτε. οι περισσοτεροι δεν την ανοιγουν καν. εκει δεν μπορεις να κρυφτεις στο τι εισαι, ασε που ολος και καποιος θα σε γνωριζει και πως να προβοκαρεις.
      απλα δεν μπορει ο καθε τελειωμενος να πεταει το σχολιακι και να μενει ετσι.

      Διαγραφή
  26. σου ειπα βλακακο οτι δεν το θυμαμαι ως δηλωση, το θεμα σου ειναι αλλο ομως.
    το ΚΚΕ δηλωσε οτι δεν συνεργαζεται με οσους το πολεμησαν. εσενα σε ετσουξε προφανως γιατι συγκαταλεγεσαι σε αυτους.αντι λοιπον να απαντησεις σε αυτο, σε πιανει το μανιατικο και βρισκεις κατι αντιστοιχο του δεν φορας κρανος.
    (παρενθετικα γιατι δεν την βαζεις ολη την δηλωση της παπαρηγα(ς) ) να την δουμε.
    δεν απαντας σε τπτ απο τα τωρα και κανεις σημαια μια δηλωση που δεν την εχεις βαλει ποτε ολη να την δουμε και εμεις και επισης (κατι που δεν το καταλαβαινεις) ο ΓΓ δεν εκφραζει προσωπικη αποψη, ουτε φυσικα κανενα στελεχος του ΚΚΕ. ακομα και την καφριλα που ειχε πει ο ανδρουλακης στον αντρεα (ανεπιτρεπτο πολιτικα) τον εκραξαν στην συνεδριαση.
    κατι ακομα που δεν θες να καταλαβεις; δεν σου φτανει μεχρι εκει; θα δειξει. το ΚΚΕ ΔΕΝ ΚΡΥΒΕΙ ΤΠΤ ΚΑΙ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΟΛΑ. ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΣΟΥ ΕΙΠΑ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΠΡΟΣΕΧΕ ΤΙ ΕΥΧΕΣΑΙ ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΠΟΥ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙΣ ΜΕΤΑ.
    με την δικια σου λογικη λοιπον και ο καππος που ξαναγυρισε ειναι το ιδιο με εμας;;;;;
    λοιπον κοψε την πρωινη γιατι σε πειραζει και αν δεν αντεχεις το ΚΚΕ δεν πειραζει ξυδακι και θα σου περασει.
    και δεν χρειαζεται να τα ξερω ολα και να το παιζω φωτεινος παντογνωστης, ξερω αυτα που χρειαζεται, αλλα ρε ανωνυμε, το γυρισες απο τα πρακτικα και τις γνωσεις για τις ψηφοφοριες στην ΚΕ, στα βιβλια του Καππου; και τον καππο τον χρησιμοποιεις συνεχεια ή μεχρι εκει που ξαναγυρισε στο ΚΚΕ; επισης ακομα και οταν ηταν μακρια ο καππος ουτε ελεγε τις μλκς τις δικες σου, κριτικη εκανε και οχι με τον δικο σου χυδαιο τροπο, και κατι ακομα την αποζημιωση του βουλευτη στο ΚΚΕ την εδινε.
    λοιπον κοψε την μλκ και γινε "αντρας" αρκετα να παραδεχτεις τι εισαι, εγω λεω οτι ειμαι ΚΚΕ εσυ τι στον #%#@ εκπροσωπεις; τελικα ποια ειναι η σωστη γραμμη για σενα; εμεις ειπαμε και για την περεστροικα και για την βαρκιζα και για την ατλαντιδα, εσυ τι στον %@#%# θες;
    ΤΩΡΑ, θες συνεργασια με τον τσυριζα και το ναρ (20 χρονια εχουνε περασει και οι ναριτες δεν το εχουν ξεπερασει που τον σεπτεμβρη του 89 πηγαν για κομμα και φιαξαν μια παρεα -με μπαφους) ή οχι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.