17 Δεκεμβρίου 2012

Aλέκα Παπαρήγα: «Δεν πλήρωσα το "χαράτσι", διότι σε αυτό καλέσαμε το λαό»

«Δεν πλήρωσα το "χαράτσι", διότι σε αυτό καλέσαμε το λαό», είπε στον Α 989 η Αλέκα Παπαρήγα, προτρέποντας τους πολίτες να αντιδράσουν και στη μεταφορά τους τέλους στην εφορία. Η γενική..
γραμματέας του ΚΚΕ χαρακτήρισε απαράδεκτη την παρέμβαση Στουρνάρα.

«Καταγγείλαμε από την πρώτη στιγμή την παρέμβαση του κου Στουρνάρα», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «το χρέος που δεν το δημιούργησε ο λαός, δεν μπορεί να το πληρώνει ο λαός. Σε περίοδο κρίσης να μη θεωρούν οι εργάτες και οι υπάλληλοι δικό τους το πρόβλημα του Στουρνάρα ή του Σαμαρά».

Η κα Παπαρήγα υποστήριξε πως «οι καπιταλιστές, που έχουν εξασφαλίσει και τα εγγόνια τους, προτιμούν να στηρίζουν αυτό το σύστημα» ενώ πρόσθεσε «βάζουμε το ζήτημα της κρίσης που είναι στο DNΑ το καπιταλιστικού συστήματος. Λέμε στον πολίτη να παλέψει. Δεν μπορείς να χτυπάς το πολιτικό προσωπικό του συστήματος αλλά η πάλη να είναι ενάντια στο σύστημα».

Τέλος, η κα Παπαρήγα για το επικοινωνιακό "έλλειμμα" του ΚΚΕ τόνισε πώς «το επικοινωνιακό που δεν αρέσει είναι ότι είμαστε εναντίον του καπιταλιστικού συστήματος». 

12 σχόλια:

  1. http://www.youtube.com/watch?v=7MnDrnw1_2M
    ΑΜΑΡΤΗΣΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ!!!
    Αντωνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και ποιος ταχα μου εισαι εσυ που κρινεις, και κατακρινεις αφ υψηλου;
      Ποιες οι μεχρι τωρα πολιτικες σου επιλογες, απλα ρωτω...

      Διαγραφή
  2. Ρωτας αλλα δεν απαντας επι της ουσιας αλλα προσπαθεις να αποπροσανατολισεις!Οι δικες μου επιλογες δε ξερω αν ειναι καλυτερες η χειροτερες αλλα εγω δε τρεχω να λεω μη πληρωνετε το χαρατσι ενω την ιδια ωρα το πληρωνω για να μην εχω συνεπειες!Και φυσικα αλλο να το κανει ενας απλος ανθρωπος και αλλο ενας εκλεγμενος βουλευτης του ΚΚΕ!!!Οποιος και να ειμαι εγω δε κρινω τον ανθρωπο Κανελλη αλλα τον βουλευτη του ΚΚΕ που σε μια εκπομπη της ΜΕΝΕΓΑΚΗ λεει αυτα που λεει!Το να εισαι βουλευτης ενος χωρου με τοση ιστορια σε γεμιζει υποχρεωσεις!Οταν πλεον να εισαι βουλευτης σε ενα τοσο τιμημενο χωρο γινεσαι με το να φερνεις ψηφους και μονο (αν ισχυει και αυτο γιατι διαφωνω) δε διαφερεις με κομματιδια τυπου ΛΑΟΣ που βαζουν Μπαρμπα-Ψινακη κτλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν ειχες δει την τοποθετηση μου τοτε που ειπε οτι ειπε η Κανελλη θα εβλεπες οτι εκανα κριτικη, δεν θα την βαλουμε ομως στο τσουβαλι με τις γατες...

      Ειναι ευκολο να κανει κανεις σκληρη κριτικη εδω μεσα και να ζητα τιμωριες και ευθυνες, οταν ο αλλος δεν μπορει να τον κρινει και δεν ξερει τη γενικη του σταση. Η Κανελλη αντιθετα, και να εκτεθει δεν φοβαται και την μαλακια της την ομολογησε.

      Οσο για τον τιμημενο χωρο, υπάρχουν αλλοι που τον μαγαρισαν οσο δεν παει αλλο, και τωρα σαν και εσενα του κανουν "καλοπροαιρετη" ή και κακοπροαιρετη κριτικη ηθους, επειδη ταχα τους πηρε ο πονος.

      Η συνολικη παρουσια και το αλμα που εχει κανει η Λιανα ειναι αξιοθαυμαστο και μακαρι να ακολουθουσαν το παραδειγμα της και αλλοι συμπολιτες μας. Απο κει και περα δεν ειμαστε πουριτανοι, ειμαστε κομμουνιστες, δεν φτιαχτηκαμε τελεειοι και αλαθητοι, αλλα προσπαθουμε μερα με τη μερα να βελτιωνομαστε.

      Διαγραφή
  3. Δεν απαντησες στην ερωτηση του Poe....ΤΥΧΑΙΟ ? ΔΕΝ νομιζω.
    Και ΕΣΥ κρινεσαι για τις επιλογες και τις πραξεις σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. υπαρχει μονιμως ενα ζητημα,
    παντα ολοι αυτοι θα ψαξουν να βρουν 1 εστω και ελαχιστο ζητημα για να πληξουν και καλα το ΚΚΕ. η κανελη ειναι συνεργαζομενη και οπως ορκιζεται και στην βουλη υπαρχει σεβασμος στην αποψη της που δεν ειναι και στα σημαντικα, οτι ειναι λαθος της ειναι και αν θυμαμαι καλα το παραδεχεται κιολας.
    ομως....εσυ στην σταση του κομματος και στην δραση του εσυ σαν γνησιος παπαρας και επειδη δεν εχεις να πεις και τπτ αμολας την μικροτητα σου.
    αν δεν εχεις να πεις τπτ της προκοπης, βουλωσετο, μην βρωμιζεις αλλο την κοινωνια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γενικα παντως δεν αφηνω ποτε αναπαντητες ερωτησεις, απορω πως εδωσα εδω αυτην την εντυπωση, ειμαι απο εκεινους που θελουν να λενε την τελευταια λεξη:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η ανάρτηση θέλει να τονίσει ότι η γγ δεν είναι μόνο λόγια, αλλά κάνει τα λόγια πράξεις, καλεί το λαό να μην πληρώσει και είναι μπροστάρισσα η ίδια, δεν πληρώνει. Αυτό τονίζεται και στον τίτλο της ανάρτησης. Άρα η συνέπεια λόγου και πράξης επιβραβεύεται. Ένας αναγνώστης - κακοπροαίρετα κατά πάσα πιθανότητα - τονίζει ένα αντίθετο γεγονός. Την ασυνέπεια λόγου και πράξης μιας βουλευτή. Η απάντηση δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι "η δικιά σου η στάση ποια είναι" "ποιος είσαι εσύ που μιλάς" "είναι εύκολο να κάνεις κριτική" κλπ, διότι τότε δεν θα γίνεται ποτέ διάλογος.
    Ενημερώνομαι από το μπλογκ και δεν πιστεύω ότι ταιριάζει στη φιλοσοφία του η απογύμνωση του διαλόγου από επιχειρήματα και αφορισμό της κριτικής ως κακοπροαίρετης ακόμα και όταν είναι τέτοια. Και η κακοπροαίρετη κριτική απάντηση θέλει διότι παραμένει στα σχόλια αναπάντητη.(όχι ότι δεν διατυπώθηκαν και επιχειρήματα παραπάνω)
    Η Καννέλη πάντως έχει δεχθεί τρομερή επίθεση από παντού.
    Παρεμπιπτόντως πλήρωσα το χαράτσι (του σπιτονοικοκύρη μου)...
    Θ.Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κοιτα φιλε Θ.Κ, στους πονηρακηδες εγω δεν ειμαι ποτε με το γαντι
      Την απαντηση επισης την εδωσα περα απο την επιθεση που εκανα.

      Να στο πω και αλλιως,
      οταν λεω σε καποιον οτι πρεπει να στηριξει το κκε, ας πουμε εκλογικα, βοβμαρδιζομαι απο χιλιαδες ερωτησεις και αμφισβητησεις, στις οποιες ολες απαντω, οπως και πρεπει. Μετα απο λιγο τους κανω ολονων αυτων και εγω μια ερωτηση η οποια ειναι η εξης. "οταν ψηφιζατε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ειχατε τοσες αποριες και αμφιβολιες για την ψηφο σας, το ειχατε ψαξει τοσο πολυ;

      Η απαντηση παντα ειναι να με κοιτανε σαν χαζοι

      Το γεγονος οτι με βομβαρδιζουν απο ερωτησεις ειναι υγιες μεν, δειχνει ομως ποσο καλη δουλεια εχει κανει η προπαγανδα του συστηματος και πως εχει φτιαξει στο νου του ανθρωπου στεγανα που τον κρατουν μακρυα απο τις μη "politically correct" επιλογές.

      Δεν μπορουμε λοιπον και εμεις να βρισκομαστε συνεχεια στην αμυνα απεναντι στον λαο, πρεπει να του υπενθυμίζουμε τις ευθυνες του και να τον βαζουμε να αντιμετωπιζει τις οποιες λαθος επιλογες του.

      Αυτο τουλαχιστον πιστευω εγω

      Διαγραφή
  7. Και επισης ρε Θ.Κ σιγα μηνα πολογηθουμε σε ολους αυτους που ερχονται εδω και γραφουν μια παπαρια και μετα εξαφανιζονται, εσυ δεν μπορω να καταλαβω γιατι τους υπερασπιζεσαι στις διαφορες αναρτησεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. μας σπανε τα ουμπαλα γιατι δεν συναργαζομαστε. οταν οι συνεργασιες που κανουμε βγαινουν στον αερα, ο ενας τους ξυνιζει, ο αλλος τους βρωμαει.
    αν ο συνεργαζομενος ακολουθει "κατα γραμμα" τον καταπιεζουμε, αν καπου δεν ακολουθει γινεταιτης ποπης οτι το ΚΚΕ χαλαει την γραμμη του. δεν μιλαμε τωρα να εχει αντιρηση στην λαικη εξουσια. αλλα τα χωνετε στο ΚΚΕ μεσω της κανελη γιατι πληρωσε το χαρατσι (με οποια δικαιολογια). μιλαμε οτι εκανε πισω σε αυτο ενω αποδεδειγμενα πληρωνει το ΚΚΕδιλικη της ακριβα, επαγγελματικα.
    δεν εχω ακουσει/διαβασει ποτε καμια κριτικη σε υπερεπαναστατες στα λογια, αλλα απεργοσπαστες στην πραξη.
    για το συγκεκριμενο το ΚΚΕ και μεσω του ΠΑΜΕ και των λαικων επιτροπων, κανει τεραστιο αγωνα να σπασει ο φοβος, να επανασυνδεσει ρευμα, να αποτρεψει κτλ
    εδω λοιπον πανω στην ανυπαρξια της κυβερνωσας, βγαινει ενας παπαρας και προσπαθει να κανει σημαια, ενα πισογυρισμα της κανελη.
    Ε ΟΧΙ, τετοια σπεκουλα δεν την ανεχομαι. μας τα ζαλιζουν για την καθημερινοτητα και οτι τα αναγουμε ολα στην δευτερα παρουσια του σοσσιαλισμο, αλλα οταν ερχετε η ωρα της πραξης ειναι πουθεναδες, ολοι. απο τσυριζαιους μεχρι ναριτογκρουμπουσκουλους κτλ.
    καποτε διαβαζα τετοιες αηδιες και μειδιουσα συγκαταβατικα. ελα που εχω αηδιασει τοσο πολυ, που μονο στην σκεψη οτι θα διαβασω τετοια πιπα φτανω στους κοφτες.
    συμβαινει ακριβως αυτο που λεει ο POE. τοσα χρονια το 90% του πλυθησμου σχεδον ψηφιζε τον δικοματισμο και τα δεκανικια του και τωρα σου ζηταει τα ρεστα. να σου πω παραδειγμα; αυτη την στιγμη υπαρχει κοσμος που διαβαζει ακομα και περνει γραμμη κιολας, τα νεα, το βημα και τα παραγωγα της χαφιεδοτυπιας. εφημεριδες που αλλες ποιο πολυ, αλλες ποιο λιγο, ειχαν ρεπορταζ και μαλιστα με γαργαλιστικες λεπτομερειες για την συναντηση καραμανλη-ερντογαν. το καταπληκτικο ειναι οτι ετσι και αλλιως ειχαν τυπωθει νωρις οποτε και να ειχαν συναντηθει θα ηταν δυσκολο να το εχουν προλαβει, αλλα το κορυφαιο ειναι οτι ο ερντογαν ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΕΡΘΕΙ.
    αυτες λοιπον τις εφημεριδες χρησιμοποιουν ολοι ως γραμμη για να χτυπησουν το ΚΚΕ και θες να απανταω με τακτ κιολας.

    αν λοιπον θεωρεις οτι δεν απαντηθηκε το σχολιο του μλκ, ας δοκιμασω ξανα.
    για καθε 100 μελη/φιλους/οπαδους/συνοδειπορους οπως θες πες το, οι 95 ΔΕΝ πληρωσαν το χαρατσι. σου φτανει αυτο; οι 5 γιατι δεν το πληρωσαν; για πολλους λογους. φοβος (δεν τα εχουν ολοι ευκολα στο κεφαλι τους ετσι;), ο λογος της κανελη και φανταζομαι και αλλοι. σου φτανει ως ποσοστο για να πειστεις οτι το ΚΚΕ οτι λεει το κανει; ή περιμενεις πρωτα οι κομμουνιστες να πιασουν το 110% ολοι και μετα να κανεις και εσυ κατι;
    οχι φιλε Θ.Κ. σε μλκς σαν τον πρωτο που προσπαθει να δικαιολογησει την ανυπαρξια του με αυτο τον τροπο σιγα μην του απαντησω με το σεις και με το σας. με πυξ λαξ θα τον αντιμετωπισω.
    τωρα που το σκεφτομαι μεγαλυτερη τιμωρια του θα ειναι να ακουει ενα 24ωρο συνεχομενα το συγκροτημα απο την ετοιμολογια της φρασης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 1. Τα παραπάνω ΠΟΕ και ΜΟΝΤΕΣΤΟ είναι απαντήσεις και επιχειρήματα.
    2. Γιατί αναγκαστικά επιχείρημα σημαίνει με το σεις και με το σας; Υπάρχει και επιχείρημα πυξ λαξ.
    3. Αυτός όντως έγραψε τη μλκ του όπως είπες και εφυγε, η μλκ του όμως έμεινε και είναι πρώτη στα σχολια. Και τελικά καλό ήταν που απαντήθηκε.Γιατί το σχόλιο δεν ήταν τόσο γελοίο όσο άλλα αντι-κκε (όπως πχ η παπαρήγα φοράει nike, ή πήγε σε ιδιωτικό η κόρη της κλπ), ήταν σχόλιο πολιτικό.
    4. ΠΟΕ, όσο για την υπεράσπιση από εμένα άλλων αναρτήσεων η υπεράσπιση στην οποία αναφέρεσαι ήταν αισθητικού χαρακτήρα όχι πολιτικού. Το δε σχόλιο σε αυτή την ανάρτηση δεν ήταν καν υπεράσπιση και σε καμία περίπτωση εγώ δεν κατηγόρησα το κκε επειδή η κανέλλη πλήρωσε ίσα ίσα που μου την σπάει που της την πέφτουν. Συμφωνώ ότι ένας κομμουνιστής δεν πρέπει να είναι ιησούς χριστός, άγιος κλπ για να ακούσεις τα επιχειρήματά του.
    5. Συμφωνώ και με το σχόλιο περί πυξ λαξ
    Θ.Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.