31 Δεκεμβρίου 2012

Το θράσος αυτών που πραγματικά έκαναν τον «Ριζοσπάστη» και τον «902» μπίζνα...

του Τάκη Βαρελά


«…το ΚΚΕ επιδίδεται σε επιχειρηματικές μπίζνες,
ύψους εκατομμυρίων ευρώ…»
(«Αυγή» 28/12/2012)

Αφορμή για το σχόλιό μου αυτό είναι η μέθοδος που επιλέγει ο ΣΥΡΙΖΑ και, κατ' επέκταση, το δημοσιογραφικό του όργανο, η «Αυγή», για να σχολιάσει τις μειώσεις του προσωπικού του «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ», κυρίως ως δημοσιογραφικού οργάνου της ΚΕ του ΚΚΕ από την ίδρυσή του.

Δεν έχω την πρόθεση να μπω σε λεπτομέρειες, άλλωστε οι ανακοινώσεις του «Ριζοσπάστη» για το θέμα είναι σαφείς,

Δεν νομίζω όμως ότι υπάρχει κανείς νοήμων άνθρωπος (ποσό μάλλον αριστερός) που να μην κατανοεί τις δυσκολίες του Τύπου, αλλά και της βιομηχανίας γενικότερα αυτή την περίοδο. Γνωστό είναι σε όλους ότι η κρίση χτυπά τους πάντες. Στον καπιταλισμό ζούμε άλλωστε, δεν θα αποτελούσε εξαίρεση ως «σοσιαλιστική νησίδα» ο «Ριζοσπάστης».

Μακάρι το κίνημα και η δυναμική του να ήταν τέτοια και να είστε σίγουροι για αυτό, ότι και προσλήψεις θα γίνονταν και άλλες εκδόσεις, ακριβώς για να υποστηρίζουν τη δράση του κινήματος, όσο και του ΚΚΕ. Δεν έχω την αίσθηση ότι στο ΚΚΕ πετούν από τη χαρά τους, κάνοντας μειώσεις προσωπικού, αν και το κείμενο της «Αυγής» αυτό υπονοούσε.

Δεν είδα βέβαια και την Αλέκα (για να μιλήσω με στιλ …ξύλινης γλώσσας) να συντρώγει με τους εφοπλιστές και κάθε λογής ατζέντηδες του διεθνούς χρηματοοικονομικού κατεστημένου στα ελληνοαμερικανικά φόρουμ... (έχει μια αδυναμία σε αυτά η κεντροαριστερά σας, τώρα τελευταία προσαρμόζεται…).

Μήπως στα φόρουμ αυτά, λέω μήπως, «μάθατε» ή σας σφύριξαν ότι το ΚΚΕ «...ενώ συρρικνώνει την εφημερίδα του, μετατρέποντάς την σε κομματική μπροσούρα για να μεταφέρει την κομματική γραμμή στα μέλη του κόμματος, το ΚΚΕ επιδίδεται σε επιχειρηματικές μπίζνες, ύψους εκατομμυρίων ευρώ…» (σχόλιο στην «Αυγή» 28/12/2012).

Αυτά μαζί με άλλα γράφτηκαν στην «Αυγή», έτσι που να θυμίζουν βιομηχανική κατασκοπεία, ίντριγκες, μηχανορραφίες, εμπλοκή του ΚΚΕ σε μπίζνες και αλισβερίσι με το σύστημα. Παλιά και δοκιμασμένη μέθοδος, με σαφή στόχο να κάμψουν την εμπιστοσύνη στην εφημερίδα και το Κόμμα, να διαρρήξουν τη σχέση του με την κοινωνία και το λαό.

Εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζουν τη θέση του Λένιν για το ρόλο της κομματικής εφημερίδας:«Προπαγανδίζει, οργανώνει, καθοδηγεί» και ως τέτοια αποτελεί πρωταρχικό εργαλείο για το ΚΚΕ. Άρα η αρθρογραφία των αστικών ΜΜΕ και της «Αυγής», με αφορμή τη μείωση προσωπικού, δεν αποτελεί είδηση, αλλά συμμετοχή σε συντονισμένη δράση.

Αυτά λοιπόν από τους «φίλους» που μας εγκαλούν σε ενότητα, «πονώντας» για την απομόνωσή μας! Άμα έχεις τέτοιους φίλους, τι τους θέλεις τους εχθρούς!

Αυτά, λοιπόν, από το συνονθύλευμα του NEW LOOK του ΠΑΣΟΚ, που ετοιμάζεται να συμμετάσχει στη διαχείριση του συστήματος, διαιωνίζοντας την κυριαρχία της αστικής τάξης με τον έναν ή τον άλλον τρόπο.

Αυτά από τον ΣΥΡΙΖΑ και την «ΑΥΓΗ», που σχεδιάζει τη μεγαλύτερη μεταπολεμική εξαπάτηση του λαού, σε συγχορδία με τις επιλογές των θεσμών που δημιούργησε η αστική τάξη (ΕΕ, ΝΑΤΟ, ΔΝΤ).

Μέλι στάζει η πένα τους! Δυστυχώς, η τακτική τους θυμίζει το γνωστό «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα» κατά Μακιαβέλι.

Αυτοί, λοιπόν, που εγκαλούν το ΚΚΕ και τον «Ριζοσπάστη» για τα εργασιακά του θέματα, πρέπει να γνωρίζουν τα εξής:

  1. Δεν νοείται Κομουνιστικό Κόμμα χωρίς επαναστατική εφημερίδα και στρατευμένους κομμουνιστές δημοσιογράφους.
  2. Σε οποιεσδήποτε συνθήκες, με νόμιμο το ΚΚΕ ή παράνομο, η εφημερίδα και η λειτουργία της, άρα και το προσωπικό της δεν υποτάσσονται στις δυσκολίες που ανακύπτουν από εξωτερικούς παράγοντες.
  3. Για την ενημέρωση του λαού, την έκδοση και διανομή του «Ριζοσπάστη» στήθηκαν στον τοίχο χιλιάδες κομμουνιστές και δεκάδες δημοσιογράφοι του και, αν χρειαστεί, θα το ξανακάνουν.
  4. Δεν νοείται κομμουνιστής που του ανατέθηκε να προσφέρει τις υπηρεσίες του από αυτό το πόστο να συμπεριφέρεται στις δύσκολες εποχές για το λαό και τον κομματικό Τύπο ως εργαζόμενος, με μόνο κριτήριο την προσωπική του επιβίωση.
  5. Οι κομμουνιστές δημοσιογράφοι στις δυσκολίες, το τονίζω αυτό, υπηρετούν την εφημερίδα τους με όρους αλληλεγγύης στο Κόμμα τους και την εργατική τάξη.
  6. Οι κομμουνιστές είναι παντός καιρού, σε κόμμα παντός καιρού, ανοικτό στην εργατική τάξη και κλειστό στον οπορτουνισμό.
  7. Κάποιοι από τους δημοσιογράφους που σήμερα βρίσκονται στον αστικό Τύπο πέρασαν από τον «Ριζοσπάστη» και από άλλα κομματικά έντυπα και γνωρίζουν πολύ καλά και τη λειτουργία τους και ποιος είναι ο ρόλος τους. Στις δύσκολες εποχές του '90 κάποιοι με θράσος έστειλαν τον «Ριζοσπάστη», αλλά και τον «Οδηγητή» στα δικαστήρια. Από εκείνη τη στιγμή για εμένα προσωπικά έχασαν τη βασική τους ιδιότητα. Την ιδιότητα του κομμουνιστή, με ό,τι απορρέει από αυτό και κατ' επέκταση την ηθική τους υπόσταση απέναντι στην εργατική τάξη και το ΚΚΕ.
  8. Πολλοί δημοσιογράφοι «βρήκαν» δουλειά στη ρούγα του αστικού Τύπου και αποδείχτηκαν οι ικανότεροι να ξελασπώσουν την αστική τάξη, επ' αμοιβή βέβαια.
  9. Άλλοι δημοσιογράφοι «έφτυσαν στο πηγάδι που ήπιαν νερό». (...και όσοι σπούδασαν στο πανεπιστήμιο των καπιταλιστών, στο Χάρβαρντ, λένε ότι το μόνο μάθημα που δεν μας δίδαξαν εκεί ήταν η ηθική).
  10. Άλλοι πάλι απέκτησαν διδακτορικό στα ΜΜΕ και μόνιμη στήλη στην κουκουεδολογία.
  11. Άλλοι πάλι πήγαν στα σπίτια τους, δεν πέρασαν απέναντι με τον αντίπαλο.
  12. Άλλοι τιμούν τη διαδρομή τους και σήμερα συμπορεύονται με το Κόμμα που τους άνοιξε τα μάτια, με τη συνείδηση τους καθαρή απέναντι στην εργατική τάξη και στο ρόλο της.

Ποιος λοιπόν έκανε τον «Ριζοσπάστη» και τον «902» μπίζνα; Το ΚΚΕ;

Ή αυτοί που πέρασαν και δεν κόλλησαν από το ΚΚΕ και σήμερα βολοδέρνουν ως συνιστώσες του εαυτού τους στον ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ - 5η ΜΕΖΟΝΕΤΑ κλπ. και ξαναετοιμάζονται να κάνουν ρεσάλτο σε κυβέρνηση πλέον της αριστεράς, της αστικής τάξης;

Δυστυχώς, οι συνήθεις ύποπτοι. Οι οπορτουνιστές!

52 σχόλια:

  1. Προς το κ. Τάκη Βαρελά
    (αν δε κάνω λάθος είναι ο Τάκης που είχα γνωρίσει παλαιότερα, χρόνια εργαζόμενος στο Ριζοσπάστη και Τυποεκδοτική.)

    Αγαπητέ Τάκη
    Εξανίστασαι για το σχόλιο της Αυγής και δεν διαμαρτύρεσαι διόλου για τις απολύσεις εργαζομένων. Τι θα πρεπε να κάνει; Να μη μιλήσει η Αυγή; Αυτό θα έκανε ο Ριζοσπάστης σε παρόμοια περίπτωση; Τα κάνεις όλα αχταρμά και ξεσπαθώνεις εναντίον της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ κλπ. άσχετο με τα πραγματικά γεγονότα.
    Θα σου απαντήσω πρώτα στα 12 ζητήματα που "βάζεις".
    1. Βεβαίως και δε νοείται ΚΚ χωρίς εφημερίδα κ.αλλ. όπως και οποιοδήποτε άλλο κόμμα. Τι σημαίνει αυτό; Οτι στην περίπτωση του Ριζοσπάστη ο σκοπός αγιάζει τα μέσα;
    2. Σε οποιεσδήποτε συνθήκες το προσωπικό υποτάσσεται στις συνθήκες; Ποιες είναι οι συνθήκες λοιπόν; Βαθιά οικονομική κρίση, κακές,κάκιστες εργασιακές σχέσεις που επιβάλλουν οι καπιταλιστές. Το ΚΚΕ πως αντιστεκεται; με το να εφαρμόζει την πολιτική που επιβάλλεται;απολύσεις ή να δίνει τη δυνατότητα εφαρμογής των νέων μνημονιακών εργασιακών σχέσεων; Αλλο υποταγή σε συνθήκες παρανομίας και άλλο σε συνθήκες που ως ΚΚ πρεπει να δίνεις το καλό παράδειγμα.
    3.Δε κατάλαβα τον παραλληλισμό αγαπητέ Τάκη. Στήθηκαν ναι σε τοίχους και εκτελέστηκαν χιλιάδες κομμουνιστές. Τωρα όμως δε στήνονται στο τοίχο από τους καπιταλιστές,αλλά από την ηγεσία του ΚΚΕ. Αλλά θα πεις δε καταλαβαίνω. Θα μου πεις "Οι καπιταλιστες στην ουσιά τους στήνουν". Και το ΚΚΕ τι κάνει; ρωτάω εγώ.
    4. Η προσωπική επιβίωση του εργαζόμενου κατω από αυτές τις συνθήκες που επιβάλλει ο καπιταλισμός δεν παιζει ρόλο; από πότε;
    5. Φαντάζομαι λοιπόν ότι πλεον με όρους αλληλεγγύης θα βγαίνει ο ριζοσπάστης; Δε θα πληρώνονται και αυτοί που θα μείνουν; Δεν το πιστευω. Απλώς καθάρισε με τους μη κομματικούς η ηγεσία του ΚΚΕ.
    6. Παντός καιρού οι κομμουνιστές; και τι ακριβώς θα τρώνε στην οικογένειά τους; Τον καιρό; Ή οι άλλοι που απολύονται δεν είναι κομμουνστές. Εως τωρα που υπηρετούσαν την εφημερίδα;
    7. Οχι κάποιοι δημοσιογράφοι. Οι δημοσιογράφοι αυτοί που κατηγορείς συλλήβδην χωρίς να έχεις αδικο για τη σημερινή τους στάση, είναι εκείνοι που καρτησαν τα κομματικά έντυπα από το 1974 έως 1991. είναι αυτοί που εφτιαξαν τον 902 τηλεόραση και ραδιοφωνικο σταθμό. Και το έκαναν με πολύ μεγάλη εργατικότητα καιμε πολλά κόκκινα μεροκάματα. Αλλά έπαιρναν μισθό. Στις δυσκολες εποχές που έστελναν τον "Οδηγητή" στα δικαστήρια η Δαμανάκη ήταν διευθύντρια κι ο Φαράκος Γ.Γραμματέας του ΚΚΕ. Κάνω λάθος; Αυτό το ξεχνάς; Αργότερα αυτοί ήταν οι "κακοί"
    8. Ναι πολλοί δημοσιογράφοι βρηκαν δουλειά στον αστικό τύπο. Αλλά δε σημαίνει ότι καποιοι δεν έγραφαν την άποψή τους. (βλ.Στάθη)
    9.Τι σημαίνει ότι κι εκτός ΚΚΕ επειδή κάποτε ήταν στο ΚΚΕ και στο Ριζοσπάστη δεν θα πρεπε να ασκούν κριτική; Είναι ηθικό ότι είναι με το ΚΚΕ δηλαδή;
    10.Αλλοι πάλι που έμειναν στο Ριζοσπάστη και δεν ήταν τίποτε φοβερό έως τότε, είδαν ότι άδειασαν καρέκλες και το παιξαν κοματικότατοι από καθε άλλη φορά. Θυμάμαι τις υπογραφές για να μη φύγει από Διευθυντής ο Καρτερός που "έμπαινε" το δίλημμα: Ή αποσύρεις την υπογραφή στηριξης ή φεύγεις από το Ριζοσπάστη.Γνωρίζω αρκετούς που απέσυραν την υπογραφή τους και επιβίωσαν έως σήμερα. Αυτό κι αν είναι διδακτορικό.
    11. Ποιος τους έστειλε στα σπίτια τους Τάκη. απόμόνοι τους πήγαν; καμμιά ευθύνη δε φέρει η ηγεσία του ΚΚΕ;
    12. Αυτοί που έμειναν έκαναν την επιλογή τους. Ελπίζω να μην είναι μέσα σ' αυτούς που απολύονται.

    Να προσθέσω και κάτι ακόμη
    Υπήρξαν και εργαζόμενοι στα κομματικά έντυπα που δεν τους αναφέρεις οι οποίοι όταν έφυγαν το 91 δεν πήραν ουτε φραγκο αποζημίωση. Δεν διαμαρτυρήθηκαν ουτε μια φορά. Ούτε ζήτησαν τίποτε. Απλά εκλεισαν τηνιδεολογική τους σχέση με τηνεφημερίδα και έφυγαν. Ηθικοί και τίμιοι. Αυτούς δεν τους αναφέρεις Τάκη.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητε "ανωνυμε
      , μελος του ΣΥΡΙΖΑ,
      Εξανιστασαι για τον Τ.Β τον οποιο δεν γνωριζω προσωπικα, επειδη εξανισταται-και καλα κανει-για το το δημοσιευμα της Αυγης, ορισμενα ερωτηματα λοιπον "υπερεπαναστατες" του γλυκου νερου.
      1,Προφανως τα "μεσα" τα αγιαζετε εσεις με τα μπλοκακια στο Κοκκινο και την Αυγη, τους απληρωτους επι μηνες εργαζομενους, τις νουθεσιες Σκουρλετη για "απεργια" του περιβραχιονιου κλπ.
      2.Η μονη υποταγη του ΚΚΕ οσον αφορα τους εργαζομενους στα δικα του μεσα, ειναι αυτη στην συλλογικη συμβαση εργασιας του κλαδου που την υπογραφει ανελλιπως η διευθυνση του "Ρ" και των αλλων ΜΜΕ του Κομματος απο υπαρξεως τους, αυτη ξερεις δεν προβλεπει μπλοκακια.
      3.Προφανως την αναγκαστικη μειωση του προσωπικου ωστε να επιβιωσει οικονομικα η εφημεριδα την θεωρεις εσυ "Στησιμο" στον τοιχο, μαλλον θα θελες το ΚΚΕ "στημενο" στοιν τοιχο να γλυτωσετε απο την ενοχλητικη κριτικη του για το βρωμικο οπορτουνιστικο σας ρολο.
      4.Εσεις να τον διαχειριστητε θελετε τον καπιταλισμο, οχι να τον καταργησετε, επομενως τι τον επικαλεισαι?Το ΚΚΕ τον αντιπαλευει με σκοπο την ανατροπη του, εκει η ανεργια θα εξαφανιστει, οχι στα πλαισια του καπιταλισμου, αν δεν το ξερετε αυτο, δεν εχετε ιδεα απο Μ-Λ.
      5.Ακομη και με εθελοντες μονο θα βγαινει, ξερω για την ηθικη σας την "επαγγελματικη" αυτο ειναι ανεπιτρεπτο, φανηκε απο την επιθεση της Κωλλετη στο πορταλ και την "εκκληση" στην ΕΣΗΑ να παρενβει ωστε να μην λειτουργησει σε εθελοντικη βαση.Λογικο ειναι, εχετε μαθει μονο να σας "πληρωνουν" τα αφεντικα σας για την βρωμικη δουλεια που κανετε.
      6.Το παντος καιρου το αποδειξαν οι κομμουνιστες, και στην παρανομια, και στην νομιμοτητα, σε πολλες διαφορετικες συνθηκες, τα "Σαλονια" βεβαια που προτιματε εσεις ειναι μονο ενος καιρου, αυτου του βολεματος.
      7.Την τιμη του ο τιμιος την τιμα ως τα υστερα του, δεν την εξαργυρωνει με τα "χρυσα βαλαντια" της πλουτοκρατιας, θες ονοματα?Υπαρχουν μπολικα...
      8.Η αποψη του Σταθη παντα ηταν εχθρικη και συκοφαντικη για το ΚΚΕ, ετσι εξασφαλιζε τον υψηλο του πλεον μισθο στα ΜΜΕ των αστων, απλα..
      9.Ο προδοτης και ριψασπις με την "κριτικη" του παντα κοιταζει να καλυψειτις δικες του ευθυνες, την ντροπη του, η δεν ειναι ετσι?
      10.Η θητεια του καρτερου στην αντικκε προπαγανδα των αστων απεδειξε ποσο δικιο ειχαν οσοι ηθελαν να φυγει οπως λες απο το Ρ, κριμα που εγινε καπως αργα...
      11.Τις επιλογες του ο καθενας στις κρισιμες στιγμες τις κανει μονος του, και αληθεια αυτοι που την εκαναν το '92 , εξαιτιας της ηγεσιας την εκαναν?
      12.Απολυονται 3-5, οχι ολοι οι δημοσιογραφοι του 'ρ", καπου τα χεις μπερδεψει τα "στοιχεια" σου,και δεν ειναι θεμα επιλογης με κριτηριο το ποιον του καθενος αλλα τις αναγκες της υλης της εφημεριδας αν αυτο ξερεις τι σημαινει.
      το ΥΓ σου ειναι μια ωραια στρακαστρουκα, για πες μας ονοματα, αντε να δουμε ποσους γνωριζεις...

      Διαγραφή
  2. (συνέχεια από το προηγούμενο)

    Λοιπόν Τάκη
    Λίγος σεβασμός στους εργαζομένους που απολύονται δεν βλάπτει.Λίγο κατέβασμα του κεφαλιού είναι απαραίτητο. Μη τσουβαλίαζεις τους ανθρωπους που θα είναι άνεργοι και προκαταλαμβάνεις την οποιαδήποτε απασχόλη σή τουθς σε άλλομέσο για λόγους επιβίωσης.Ο ριζοσπάστης θα τους έχει διώξει. Απολύμένος από τον Ριζοσπάστη θα λένε. Για δες πως ακούγεται αυτή η φράση;

    Με συναισθηματιοκή φόρτιση

    απ.

    παλαιός εργαζόμενος σε κομματικό έντυπο του ΚΚΕ. Μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, απλά εργαζόμενος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για πες και συ το ονομα σου οπως ο Τακης.
      Εχεις τα κοτσια ;;;;;;;
      η
      ............

      Διαγραφή
  3. Γιατί ρε λαμόγιο, δεν υπογράφεις; Γιατί κρύβεσαι και φοράς μάσκα; Γιατί προφανώς είσαι και εσύ από αυτούς που είναι στο μηχανισμό του ΣΥΡΙΖΑ, που μοναδικό στόχο έχουν το χτύπημα του ΚΚΕ. Αν δεν πληρώνεσαι κιόλας για αυτό! Αλλά που να καταλάβεις εσυ από κομμουνιστική δράση και ηθική. Για εσένα είναι όλα μια συναλλαγή για οικονομικά οφέλη. Για αυτό είσαι και στο ΣΥΡΙΖΑ. Αν έχετε τα κότσια εσύ και το συνάφι σας να βγάλετε το μουγκαφόν για τα συγκροτήματα Λαμπράκη, Μπόμπολα, Αλαφούζου, δηλαδή για τα μονοπώλια...Αλλά εκεί είσαστε τουμπεκί ψιλοκομμένο γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ προσμένει την στήριξή τους. Εφόσον λοιπόν εργαζόσουν στο "Ρ"θα θυμάσε ότι σου ανέθεσε το κόμμα αυτή τον καταμερισμό και με την προϋπόθεση ότι σε κάθε περίπτωση το κόμμα μπορεί να σε έβαζε σε άλλο πόστο. Δηλαδή ήξερες ότι δεν πήγες εκεί για να βολευτείς. Λοιπόν αν σου έμεινε και λίγο τσίπα, να έχεις το ηθικό ανάστημα να παραδεχτείς ότι σε κομματικές εφημερίδες δεν δουλεύουν για το κέρδος, ούτε για το βόλεμα τους! Αλλά τέτοιοι είστε, σας βολέψαν μετά το 1991 με παχυλούς μισθούς με σκοπό να χτυπάτε το ΚΚΕ. Άξιος ο μισθός σας...συνεχίστε τις μπίζνες, έτσι κι αλλιώς η "Αυγή" προσπαθεί να αποδείξει ότι είναι γνήσιος εκφραστής του κεφαλαίου! Τι θα άφηνε τη Χρυσή Αυγή να της φάει το ψωμί;;; Ωραία παραδείγματα δημοσιογράφων αναφέρεις!!! Όλους αυτους που υπηρετούν το σύστημα επάξια!
    kk

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Διαβαζοντας τα σχολια εφριξα.Τετοιους λοιπον ανθρωπους πληρωναμε τοσα χρονια.Για τετοιους τρωγαμε τοσες προσβολες τοσες ειρωνειες σε τοσες προσπαθειες στις οικονομικες εξορμησεις???Εγω να δεις φιλε μου συναισθηματικη φορτιση...Οταν αφηνα το παιδι μου χωρις παπουτσια για να δωσω το 50νταρικο στο κομμα για πληρωθει ο δικος σου μισθος...για να να ρθεις και να μου την πεις τωρα...(Γιατι σε μενα την λες κι οχι στο Τακη)Αλλα φταει και το κομμα.Που στο διαολο σας μαζεψε ολους που δεν καταλαβαινετε τι σημαινει Ριζοσπαστης ,902 ,κομματικη δουλεια.ΑΛΗΘΕΙΑ θα πρεπει να ζητησω απο το κομμα μισθους και ενσημα αφου για πανω απο 20 χρονια κανω εξορμησεις αφισοκολλησεις περιφρουρησεις και δεν ειμαι μελος του κομματος...Οι ανθρωποι που δεν θα πληρωνονται πλεον απο εμας (κι εννοω τον καθενα απο μας που ιδρωνουμε για να μαζεψουμε ευρω το ευρω το μισθο τους)θα παλεψουν μαζι μου γιατι κι εγω ανεργος ειμαι για την επιβιωση.Και θα πρεπει να παλεψουν με αξιοπρεπεια και με κομμουνιστικο λογο και θεση στη νεα τους δουλεια.Το να ναι αγχωμενοι το καταλαβαινω,να βγαζουν πικρια ομως ή ακομα χειροτερα αντικομματικο λογο οχι σε καμμια περιπτωση.Το κομμα τελικα πρεπει να ξαναδει ολες τις εμμισθες θεσεις του και να τις περιορισει ΑΜΕΣΑ στο ΕΛΑΧΙΣΤΟ κι αυτες να ειναι ΜΟΝΟ σε κομματικα μελη αμεσα ανακλητες.Οποιος θελει μενει για τους αλλους δεν θα μπορεσουμε.Αντε γιατι πολλοι ειδαν το κομμα ως καρριερα κι οχι ως προσφορα και ΜΟΝΟ.Αιντε γιατι πολλες καρριερες στηθηκαν στις δικες μας πλατες...Κι εχουν και το ΘΡΑΣΟΣ να μιλανε..ΡΕ ΟΥΣΤ...
    Με πραγματικη οργη κι ισως ξεφευγω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. To συνυπογράφω. Οσοι νομίζαν οτι δουλευαν σε καπιταλιστική επιχειρηση και απολύονται για να ανακάμψουν τα κέρδη της ειναι απλώς γελοιοί. Δεν έχουν καμια θέση στο επαναστατικο κίνημα. Γρήγορα στο βούρκο σας. Και τα κλάματα αλα μάρθα βούρτση για την ανεργία αλλού Συριζαιε. Απασχολήστε πρώτα το προσωπικο με κανονικές εργασιακές σχεσεις και οχι με μπλοκάκι και μετά τα ξαναλέμε

      Διαγραφή
  5. Παρεπιπτόντως, δεν είδα κανένα από αυτούς τους νεοφώτιστους που συκοφαντούν το ΚΚΕ, να λένε κάτι π.χ. για το ότι το κόμμα μείωσε την αποζημίωση που δίνει στους βουλευτές του, από 1100 στα 800 ευρώ, για να καλύψει ανάγκες του κόμματος και του "Ρ"! Βέβαια αυτά για τους ΣΥΡΙΖΑΙους και τους Χρυσαυγίτες είναι ψιλά γράμματα. Αλήθεια στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μειώθηκαν οι αποζημιώσεις (που αν έχω καταλάβει από δηλώσεις τους παίρνουν 2000 τουλάχιστον)για να πληρωθούν οι επί μήνες απλήρωτοι της "Αυγής";
    kk

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτά για τη Δαμανάκη πολύ συγκινητικά...Ο ΣΥΝ δεν ήταν τόσα χρόνια που μας έλεγε για τη συγκυβέρνηση του ΣΥΝ το '89;( του "ΚΚΕ" έλεγαν πάντα βέβαια μαζί με τους Πασόκους...). Τώρα θα την κάνετε επιτέλους την κυβερνηση που θέλετε, οπότε είναι λογικό να ασχολείστε με το ριζοσπάστη, κάθε αστική κυβέρνηση νοιαζόταν ιδιαίτερα για τα οικονομικά του ΚΚΕ. Γιατί άραγε. Η μήπως το κάνετε λόγω της βαθιάς "ενότητας" που σας διαπνέει; Για κακή σας τύχη ο ριζοσπάστης θα βγαίνει ό,τι και να συμβεί. Και λίγο σεβασμό. Δεν είμαστε εδώ για να βγάλουμε το μέτρο "επαναστατικότητας και αντοχής". Ετσι και αλλιώς αν τώρα κάποιος είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ αυτό είναι άγνωστη λέξη. Προτιμά το "κοινωνική συνοχή"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτά για τη Δαμανάκη πολύ συγκινητικά...Ο ΣΥΝ δεν ήταν τόσα χρόνια που μας έλεγε για τη συγκυβέρνηση του ΣΥΝ το '89;( του "ΚΚΕ" έλεγαν πάντα βέβαια μαζί με τους Πασόκους...). Τώρα θα την κάνετε επιτέλους την κυβερνηση που θέλετε, οπότε είναι λογικό να ασχολείστε με το ριζοσπάστη, κάθε αστική κυβέρνηση νοιαζόταν ιδιαίτερα για τα οικονομικά του ΚΚΕ. Γιατί άραγε. Η μήπως το κάνετε λόγω της βαθιάς "ενότητας" που σας διαπνέει; Για κακή σας τύχη ο ριζοσπάστης θα βγαίνει ό,τι και να συμβεί. Και λίγο σεβασμό. Δεν είμαστε εδώ για να βγάλουμε το μέτρο "επαναστατικότητας και αντοχής". Ετσι και αλλιώς αν τώρα κάποιος είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ αυτό είναι άγνωστη λέξη. Προτιμά το "κοινωνική συνοχή"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πήξαμε στους σΦυριζαίους σχολιαστές τελευταία. Τι έγινε ρε παλικαράκια και μας θυμηθήκατε? Σας πίκρανε το κόμμα-μπανανία και είπατε να ρίξετε λίγη χολή στο σφυροδρέπανο? Ή μήπως σας έπιασαν οι τύψεις, που ξεμπροστιάστηκε ο οπορτουνιστικός συρφετός σας ξανάμανα για νιοστή φορά?
    Είπαμε, όσο ψηλά ανεβαίνει η μαϊμού...

    - Άρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το εκδοτικό συγκρότημα γίγας της Τυποεκδοτικής στα Οινόφυτα, δεν στήθηκε για να εξασφαλίσει την απρόσκοπτη εκτύπωση των εντύπων του ΚΚΕ και του Ριζοσπάστη, αυτά είναι αστεία πράγματα να λέγονται, τα έντυπα του κόμματος ήταν και είναι το 10% της δυναμικότητας του συγκροτήματος. Το εργοστάσιο χτίστηκε για να βγάζει φασόν ένα μεγάλο μέρος του διαπλεκόμενου αστικού Τύπου βλέπε: Πρωτο Θέμα, VETO, Real news,Ελεύθερος Τύπος κ.α. διασφαλίζοντας στις λέρες της δημοσιογραφίας (τύπου Ψυχάρη, Αναστασιάδη, Τριανταφυλλόπουλου κλπ.) την απρόσκοπτη έκδοσή των φυλλάδων τους. Σε αυτό λοιπόν το συγκρότημα τα κόκκινα μεροκάματα πήγαιναν σύννεφο (και όχι μόνο για τα έντυπα του κόμματος) που πήγε λοιπόν όλη αυτή η υπεραξία των εργατών;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. απαντησα σε αυτην την μπουρδολογια και αλλου, να το πω ακομη μια φορα, επειδη ο ΣΥΡΙΖΑ εχει κανει την δεξια στροφη του τελευταια με θεαματικο τροπο, κανει τωρα "επιθεση" στο ΚΚΕ με αφορμη τις απολυσεις στο "Ρ" και μπροστα στο 19ο συνεδριο προκειμενου να δημιουργησει οπως πιστευει η ηγεσια του "κλιμα".Βαζει εσας τα τρολλοειδη να λετε οτι κοτσανα σας ερθει στην κουτρα δεξια και αριστερα μηπως και δημιουργησετε κλιμα...τι καταφερνει?Μονο να σας κανει να αυτογελοιοποιειστε και να γελοιοποιειται και η ιδια, η ηγεσια του ΣΥΡΙΖΑ...αντε και καλη χρονια μικρο μου τρολ

      Διαγραφή
    2. marmaras, οι αθλιότητες που γράφεις δεν είναι καινούριες. Είναι οι γνωστές γκαιμπελίστικές προβοκάτσιες που διέδιδαν οι μηχανισμοί του ΠΑΣΟΚ για να πλήξουν το κύρος του ΚΚΕ. Το ξέρεις ότι δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα και γίνεσαι συνειδητά ψεύτης ή μάλλον ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί από εκεί βγαίνει αυτή η βρώμα! Η ΤΥΠ. βεβαίως τύπωνε μια σειρά εφημερίδες(σε περίοδο που ακόμα δεν είχαν στήσει ακόμα τα δικά τους συγκροτήματα), αλλά για να καλύψει όλα τα χρέη που είχε από την αναγκαστική εγκατάσταση στο ΚΡΥΟΝΕΡΙ (όχι Οινόφυτα-και σε αυτό σε έχουν παραπληροφορήσει). Ήταν η μοναδική εταιρία στο χώρο που εφάρμοζε τη Σ.Σ.Ε., δίνοντας και τα νυχτερινά (μήπως καταλαβαίνεις τι σημαίνει αυτό μισθολογικά;). Όποτε ξιοποιούνταν κ.μ για εθελοντική εργασία, γινόταν αποκλειστικά για τα κομματικά έντυπα, προκηρύξεις, αφίσσες κλπ που τα πλήρωνε το κόμμα. Μετά από το 2008 σχεδιασμένα όλες αυτές οι εφημερίδες αποχώρησαν με αποτέλεσμα να περιοριστεί η παραγωγή και να φορτώσουν χρέη την ΤΥΠ. Το τονίζω ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΑ. Τις διαπλοκές ψάξε τις αλλού. Όπως π.χ. πως καλύπτει η "Αυγή" τα δικά της χρέη. Ο μοναδικός λόγος που χρoίζεις απάντησης είναι για να μην τα διαβάζει κάποιος ανίδεος και παρασυρθεί. Γιατί ξέρεις εσύ, πές-πές κάτι μένει...
      kk

      Διαγραφή
    3. μαρμαρακο ξερεις τι γινανε τα λεφτα; διδακτρα για τις σπουδες του ΠΑΠΑ στην αγγλια

      Διαγραφή
  10. Έγιναν κότερα , βίλες και πισίνες των στελεχών καταθέσεις στην ελβετία και στο city ,χρηματιστήριο, επενδύσεις στην ελλάδα και στο εξωτερικό και γενικότερα για χρόνια πολλά το κκε κυριάρχησε στη καπιταλιστική οικονομία!!!!!!!!!!!! Ασε μας ρε φίλε ουτε απάντησεις κανονικά δεν χρίζει το σχόλιο σου αλλά λέμε. Κοιτάχτε τα χαλια σας να προσλάβετε κανεναν άνρωπο με ανθρωπινες εργασιακές σχέσεις και οχι με μπλοκάκι και μετά τα λέμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Επειδή διαβασα τις αθλιότητες που γράφετε χωρίς ν΄απαντάτε στην ουσία, ορίστε και τ'όνομά μου. Σκιτσογραφος του Οδηγητή από το 1986-1990 αν σας λεει κατι με πολλά πολλά κόκκινα μεροκάματα για τα οποία είμαι περηφανος. (ο Τακης θα με θυμάται.(δεν πληρωνόμουν καθόλη τη διάρκεια της περιόδου αυτής,αλλά 1 μιση χρονο.) Και σας λεω τ΄όνομά μου ετσι για να μη λασπολογείτε.Περιμενω κι από σας βεβαια να μου πειτε τ' όνομά σας. Βεβαια σε κατι γελοιότητες για την ποσότητα των αφισών και πανών και ταμπλών που εχω κάνει να πάτε να συγκριθείτε με άλλον όχι με μένα. Από το 5ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ εχω φτιαξει όσα κανείς.

    Καλή χρονιά
    Για τη σταση μου από το 1990 και μετά ρωτήστε τους συντρόφους σας από το Υπουργείο Πολιτισμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οταν το συλογικο αντικαθισταται απο το ατομικο, ερχεται ο θανατος του κομμουνιστη.

      Διαγραφή
    2. Tότε αν σου έμεινε και λίγο τσίπα, να μην γίνεσαι εθελοντής στην αναπαραγωγήη κάθε αντιΚΚΕ αθλιότητας. Γιατί αν σου έχει μείνει λίγο τσίπα θα πρέπει τουλάχιστον...να σε ενοχλούν οι αθλιότητες και όχι αυτά που γράφει ο Τ. Βαρελάς...Αν λέω...αλλά εσύ το μόνο που έχεις να μας πείς από το 1990 είναι ότι σου έφταιγε η ηγεσία και όχι ότι συντάχθηκες με τον οπορτουνισμό και αυτούς που πήγαν να διαλύσουν το ΚΚΕ!
      kk

      Διαγραφή
    3. Χαιρετίσματα στο Θεοδωρικάκο,στον Ανδρουλάκη, στη Δαμανάκη και στο Φαράκο που φύγατε μαζί...
      Τα στερνά τιμούν τα πρώτα!!!!!!
      kk

      Διαγραφή
    4. "μπραβο" λοιπον για τα τοτε κοκκινα σου μεροκαματα που ολο τα αναφερεις περιμενοντας τι?Εξιλεωση για την μετεπειτα πορεια σου?Για τη συμμετοχη σου στην προσπαθεια διαλυσης του ΚΚΕ?Για την δεξια οπορτουνιστικη σου παρεκλιση?Για την υποστολη της σημαιας του επαναστατικου δικιου και του αγωνα?Για τι πραγμα ρε Αποστολε-που σε ξερω νομιζω-ζητας τωρα τα ρεστα?Ολοι εσεις που λυγισατε στην μπορα τι θελετε τωρα απο το ΚΚΕ?Να σας πει και το μεγαλο "Ευχαριστω" που προσπαθησατε με ταξικη προδοσια να το στειλετε στη ληθη της ιστοριας?Ε το μονο που σας αξιζει ειναι το αισχος της αποστροφης και της καταντιας στην οποια εχετε κυλιστει ολα αυτα τα χρονια...και ξερεις, τα κοκκινα μεροκαματα δεν εξαργυρωνονται με συχωροχαρτια, ειναι καταθεση ψυχης,εσεις εκεινο που θελατε το πηρατε, τα "τριακοντα αργυρια" σας για οτι κανατε...στο τελος του κατηφορου ειναι ο πατος, μπορειτε να φτασετε ως εκει μονοι σας, το ΚΚΕ μαζι σας δεν προκειτε να το παρετε.

      Διαγραφή
    5. Καλά ρε απόστολε. Τόσα χρόνια στο ΚΚΕ με τόσα κόκκινα μεροκάματα όπως λες, αφισοκολλήσεις, προσωπική προσπάθεια με ξενύχτια και ταλαιπωρία για τα φεστιβάλ της ΚΝΕ και να καταλήξεις να μου λες για τη Δαμανάκη και τον Φαράκο? Να υπερασπίζεσαι τα σημερινά λαμόγια της ΠΑΣΟΚΑΡΑΣ και του ΣΦΥΡΙΖΑ? Και περιμένεις να σου πούμε και μπράβο? Άντε παλικάρι μου καλή χρονιά και περαστικά.

      Διαγραφή
    6. Καλημέρα
      Δεν υπερασπίστηκα τη Δαμανάκη.Απλά ανέφερα ποιος ήταν τότε στον Οδηγητή. Για την ιστορία και μόνο. Με τη Δαμανάκη, με το Θεοδωρικάκο είχα κι εχω διαφωνίες και δεν μπορω να τους δωσω τα χαιρετίσματα που μου λεει κάποιος. Αλλά όχι και στο ίδιο τσουβάλι ο Φαράκος για τον οποίον καποιοι από σας στην ηλικία μου υπερασπιζόσασταν. Μ΄αυτόν είχα κι εχω άλλες διαφωνίες. Αλλά τον τιμώ ως αγωνιστή που εδωσε ολόκληρη τη ζωή του για το κίνημα. Ξερω και τιμώ το καθε ανθρωπο ξεχωριστά γι αυτό που εχει κανει και είμαι πολύ προσεκτικός στους χαρακτηρισμούς.
      Δεν μου απαντάτε επί της ουσίας,κρυβεστε παλληκάρια μου, ενώ καποιοι όπως ο ΚΚ κρυβεται και τ΄ονοματάκι σας.Ενω αλλοι λετε μόνο το μικρό σας. Τόσο φοβάστε λοιπόν;Δικαίωμά σας. Δεν ζητατε καν συγνωμη που με ονομάσατε λαμόγιο επειδή απλά εκανα το λάθος να πω την άποψή μου.
      Γιατί αντι ΚΚΕ αθλιότητα; Δεν απολύει ο Ριζοσπάστης;
      @Poe
      Όταν το συλλογικό πνιγει την προσωπική δουλειά του καθενός,αυτό δεν είναι κομμουνιστική ιδεολογία ,αλλά ολοκληρωτισμός. Το να αντικαθιστάς τη κοινωνία (το συλλογικό) με το κόμμα ε αυτό κι αν δεν είναι оλοκληρωτισμός.
      @Τάσσο (που σε ξερω μάλλον κι εγώ νομίζω- δυο Τάσσους γνωρίζω από παλιά)
      Αφου με ξερεις και σε ξερω.Η υποστολή της σημαίας του αγώνα δεν εχει σχέση με μένα. Υψηλή πολιτική δε κάνω. Συμμετέχω στοκίνημα εκεί που οι δικοί σας απέχουν. Ρωτησε σ.από τοΥπουργείο Πολιτισμού.Δεν είναι άλλωστε πολλοί. Απλά παρενέβηκα βλεποντας από παλιό φίλο την ανάρτηση γιατι έκανα καποια χρόνια μέσα εκεί στον Περισσό και είμαι συναισθηματικά δεμένος με κάποιους. Λες κι άλλα πολλά Τασο. Ταξικοί προδότες,μιλάς για τριάκοντα αργυρια,συγχωροχάρτια κλπ. Ευκολοι χαρακτηρισμοί,ευκολα λόγια. Απλά όλα αυτά μου θυμίζουν πλεον ότι το ΚΚΕ κατέληξε να είναι μια θρησκευτική σεχτα και τίποτε παραπάνω. Δυστυχώς!

      Περιμένω μια συγνώμη που ΕΣΕΙΣ προσωποποιήσατε την παρέμβασή μου με άθλιους χαρακτηρισμούς. Το θάρρος του κομμουνιστή φαίνεται και στη συγνώμη. Οχι εξυπνακίστικα συνδικαλιστικά επιχειρήματα.
      Θα συναντηθούμε στους αγώνες.

      Διαγραφή
    7. Ναι ειναι δυσκολο να μεινει καποιος κομμουνιστης, το φοβαμαι και εγω για τον εαυτο μου μη λυγισω.

      Ομως αμα λυγισω, δεν θα προσπαθησω να βγω και απο πανω οπως κανεις εσυ, θα σεβαστω τους παππουδες και τους πατεραδες μας που αφησαν τη μιση τους η και ολη τους τη ζωη στους τοπους εξοριας και στους αγωνες.

      Και κατι ακομα που δεν εχεις καταλαβει η που δεν του δινεις τοσο μεγαλη σημασια, προσφορα στο κομμα, δεν σημαινει προσφορα στην Παπαρηγα τον Παφιλη και τη Μαρια την Πενταγιωτισσα, σημαινει προσφορα στον λαο.

      Διαγραφή
    8. Τα αλλα τωρα περι ολοκληρωτισμου και τα ρεστα, εμεις τα ακουμε βερεσε
      ναι αγωνιζομαστε για την ολοκληρωτικη επικρατηση της εργατικης ταξης, που το κακο;

      Την πλατη σας να κοιτατε που ειστε απολογητες ενος ολοκληρωτικα βαρβαρου συστηματος που το θρεφει το αιμα των λαων ολου του κοσμου, εμεις φερνουμε το νεο, εσεις κρατατε στην ζωη τον Κομη Δρακουλα και προσπαθειτε να βοηθησετε τα θυματα του, οταν τους ανοιγετε την καγκελοπορτα για τα μπουντρουμια, με παρηγορητικα λογια.

      Διαγραφή
    9. E, όχι Απόστολε...προσβάλεις τη νοημοσύνη όλων των κομμουνιστών, κάθε τίμιου εργαζόμενου...Αλήθεια, μήπως ζητάς δικάίωση για τα καμώματά σας το 1990; Γιατί δεν σεβαστήκατε ούτε τα κόκκινα μεροκάματα σας και τρέχατε στα δικαστήρια για να πάρετε παχυλές αποζημιώσεις και να εξοντώσετε οικονομικά το "Ρ"; Και για να μιλήσω με το δικό σου στυλάκι: Δεν σου επιτρέπω να προσβάλλεις τους παππούδες μου, τους γονείς μου και τους συναγωνιστές μου. Γιατί δεν έχουν την κατάντια σου! Όσο για την ανωνυμία, εσύ βγήκες να συκοφαντήσεις το ΚΚΕ ανώνυμα, χωρίς να σε προκαλέσει κανείς...Εσύ βγαίνεις με το μικρό σου όνομα και απαντάς σε ανθρώπους που ούτε καν γνωρίζεις, αλλά έχεις προκαλέσει...Απλά νόμιζες(δείγμα της ψωροπερηφάνιας και του ελιτισμού που σε διακρίνει) ότι θα μπορέσεις να προκαλέσεις αντιΚΚΕ ζιζάνια. Είσαι ΓΕΛΑΣΜΕΝΟΣ! Αλλά ξέρεις κάτι...τελικά εκείνο που σου προσδίδει κάτι στη ζωή σου είναι ότι πέρασες κάποτε από το ΚΚΕ, γιατί αλλιώς θα ήσουν ένα τίποτα! Ωραίος που είσαι, πέρασες για 10 χρόνια από το ΚΚΕ σε χρόνια ευκολότερα και νομιμότητας και τώρα μας το παίζεις Πάπας της επανάστασης. Αν σε ενδιαφέρουν οι απολύσεις να υψώσεις το μπόι σου για τα μονοπώλια των Μ.Μ.Ε. που τώρα προβάλλουν το ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά σε εμάς άσε το παραμύθι...Το δοκιμάζει χρόνια το ΠΑΣΟΚ, αλλά το ΚΚΕ στέκεται ορθό! Εσύ κάτσε με τον Φαράκο σου να αναπολείς τα φαντάσματα της νιότης σου να σου θυμίζουν τώρα την κατάντια σου!

      kk-Ένας από τους πολλούς χιλιάδες οπαδούς του ΚΚΕ, που στηρίζουν το κόμμα και ποτέ δεν απαίτησαν τιμές ότι κάνουν κάτι φοβερό, αλλά γνωρίζοντας ότι κάνουν πολύ λιγότερα από αυτά που πρέπει!

      Διαγραφή
    10. @Poe
      Κομμουνιστές υπάρχουν και εκτός ΚΚΕ.Καταλάβετέ το. Για τα υπόλοιπα δεν απαντώ. Τη θεωρώ κατω του μετρίου την επιχειρηματολογία αυτή χιλιοειπωμένη και χιλιογραμμένη στο Ριζοσπάστη.Ολα εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ που εως χθες θα διαλύονταν ,δε θα μπαινε στη βουλή κλπ κλπ. Τωρα αλλάξατε τροπάριο. τωρα θα γίνουμε ΠΑΣΟΚ λέτε. ¨οπως διαψευστηκατε την πρώτη φορά,ετσι θα διαψευστείτε και τη δεύτερη.
      @ΚΚ
      Ξεκινώντας θα σου πω ότι με προκάλεσες με χυδαίους χαρακτηρισμούς να σου πω ποιος είμαι και στο είπα. Δε σου φτάνει τομικρό μου; Ορίστε και το υπόλοιπο. Απόστολος Παπαδημητρίου. Εσύ μεινε ως ενας από τους χιλιάδες οπαδους του ΚΚΕ.
      Μπορώ να πω μόνο για μενα και για κανέναν άλλον. Ουδέποτε ζήτησα αποζημίωση από το ΚΚΕ. Ούτε καν τα σκίτσα μου, που είχαν μεινει στον Οδηγητή Δεν έπεσα στην παγίδα αυτής της διεκδίκησης. Εφυγα νωρίτερα από τον Οδηγηδεν πήρα. Εφυγα το Μάη του 90 από τον Οδηγητή γιατί πίστεψα ότι είχα καλύτερα πραγματα να κάνω.Διαγραφτηκα από την ΚΟΒΑ Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στο δρόμο από τη καθοδήγηση.Ουδέποτε εκανα σκίτσα ενω είχα προτάσεις σε αστική εφημερίδα ή περιοδικό. Ειχα διαλέξει ν' ακολουθήσω το δρόμο της επιστήμης μου. Ετσι δε δικαιολογείται αν κάποιος εξακολούθησε να κανει τη δουλειά του να εποιβιώσει. Ακολούθησα την πρώτη επιλογή του κόμματος να φτιαξει τον Συνασπισμό γιατί πίστευα στην ενότητα της Αριστεράς και όχι στη δευτερη εντολή του ν'αποσυρθούμε από το Συνασπισμό έτσι χωρίς αιτία.
      Οι παππούδες μου είναι ΚΚΕ και ΚΚΕεσωτερικού αλλά και Μακρονησιώτες. Κανείς του δεν υπέγραψε. Επιβίωσαν μεσα από φυλακές και εξορίες. Τους βλέπω να καθονταινα κουβεντιάζουν ήρεμα κι όμορφα. Επομένως μην τους επικαλείσαι. Δεν εχω διάθεση να προκαλέσω κανένα αντιΚΚΕ ζιζάνιο.μην φαντασιώνεστε. Μονοι σας άλλωστε κάνετε ότι κάνετε. Απλά είδα το λίβελλο του Τάκη και γι αυτό απάντησα. Απάντησα σε κείνον. Εσεις πεταχτήκατε να υπερασπίσετε καποιον που δε γνωρίζετε μονο και μόνο επειδή γράφει στο Ριζοσπάστη. Σε κεινον απευθύνθηκα. Δεν κρύβεται τιποτε άλλο. Λες κι αλλα πολλά φίλε ΚΚ. Αν δεν είχα περάσει από το ΚΚΕ θα ήμουν ένα τίποτα λες. Ευτυχώς εχω πολλά να κάνω στη ζωή μου. Τόσο στην επιστήμη μου,όσο στη τεχνη μου,όσο και στους αγώνες που δεν άφησα ποτε. Όταν συνδεεις την ύπαρξή σου, τους αγώνες σου με την ενταξή σου σ' ένα κόμμα αυτό κι αν δεν είναι σεχτα,αυτό κι αν δεν είναι παρωπίδες.
      Δεν γννωρίζω αν είσαι νεος ή οχι αφού καλύπτεσαι πίσω από την εττικέτα του οπαδού(;;;- οπαδούς εχουν μόνο οι ποδοσφαιρικές ομάδες και οι Θρησκείες-κακός ο όρος που χρησιμοποιείς) Μαθε να μιλάς ιδεολογικά με έναν αντίπαλο και μη σε συνεπαίρνει ο αυθορμητισμός σου, εκστομίζοντας απαράδεκτους χαρακτηρισμούς για ανθρώπους που δε γνωρίζεις. Το μαιλ μου είναι apostolossk@gmail.com

      Διαγραφή
    11. Δεν ξερω για τους αλλους συντροφους εδω μεσα, εγω παντως ανυπομονω να κυβερνησετε

      Διαγραφή
    12. Τοσο πολυ που μεχρι και να σας ψηφισω σκεφτομουν στις τελευταιες εκλογες, αμα ηταν η ψηφος μου να εκρινε το αποτελεσμα θα σας ψηφιζα.

      Διαγραφή
    13. Σιγά επιστήμονα Απόστολε, σε κάθε σχόλιο αυτοπαρουσιάζεσαι και σαν κάτι διαφορετικό,με διαφορετική ιδιότητα...Πάντως οι εργαζόμενοι στο τέλος ξέρεις που τοποθετούν αυτούς που έχουν παρακαβαλήσει το καλάμι...ειδικά το καλάμι να δείς που τους το βάζουν!
      Υ.Γ. Να πείς στα αφεντικά σου στο ΣΥΡΙΖΑ και αλλού, ότι κάθε επίθεση στο ΚΚΕ θα την πληρώνουν πολύ ακριβά. Έχεις πλέον προσωπική πείρα!
      kk

      Διαγραφή
  12. ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΛΛΑ ΜΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ΑΣ ΜΟΥ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ Η ΔΑΜΑΝΑΚΗ ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΕ ΣΤΟΝ ΣΥΝ ΣΥΡΙΖΑ ? ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΡΙΑ ΤΟ ΧΩ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μην ανησυχείς φιλε μου, για κει παει. Η Δαμανάκη θα πάει τΣυριζα λίγο πριν το τέλος της θητείας της ως επιτρόπου. Αλλιώς θα ανακληθεί κ θα χάσει τα μεγαλεία.
    Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Aποστολε το σε"ξερω" πηγαινε στο οτι σε θυμαμαι σαν σκιτσογραφο για ενα μικρο διαστημα στο "Ρ", αν δεν κανω λαθος ετσι υπεγραφες τα σκιτσα σου, οπως ο "Σταθης" με το μικρο του τα δικα του.
    Θα στα πω λοιπον χυμα και τσουβΑλατα μια και επανερχεσααι και ζητας και τα "ρεστα" απο εμας που διαλεξαμε να μεινουμε ορθιοι οταν εσεις οι "πρωην" με την ουρα στα σκελια, με κατεβασμενο το κεφαλι "ανακαλυπτατε" ξαφνικα οτι ο "ουρανος" σας ειχε πεσει στο κεφαλι και ψαχνατε υποστεγο να καλύπτειτε.
    Δεν ξερω ειλικρινα τι ειχες καταλαβει οσο ησουν στην ΚΝΕ η το ΚΚΕ, η και τα δυο, μαλλον ειχες καταλαβει πολυ λιγα απο το τι ειναι Μ-Λ και πολυ δε λιγοτερα απο τι ειναι Κομμα νεου τυπου.
    Η ομαδα σας στο ΚΚΕ και την ΚΝΕ-Γραμματεας τοτε ο Θεοδωρικακος, ημουν στο συνεδριο που τον εξελεξε και θυμαμαι ακομη τους "ψιθυρους" για να τον ψηφισουμε με το ζορι, εγω δεν το κανα και ποτε δεν το μετανιωσα, θες απο ενστικτο για τη συμετοχη του στην φραξιονιστικη ομαδα, θες απο κριτηριο-εκανε οτι μπορουσε για να οδηγησει το Κομμα στη διαλυση με το περιβοητο σχεδιο για την καταργηση του δημοκρατικου συγκεντρωτισμου, την καθιερωση των τασεων στο εσωτερικο του κομματος,την καταργηση της δικτατοριας του προλεταριατου απο το προγραμμα του και αλλα πολλα, ολα δε στο ονομα του "ανεμου που επνεε" απο την Ανατολη και ακουγε στο ονομα Περεστροικα, θελατε να ξεφορτωθειτε τον προτερο σας βιο και δικαιωμα σας, ας φευγατε σαν κυριοι απο το ΚΚΕ χωρις να κλεψετε και ενα μεγαλο μερος των περιουσιακων του στοιχειων οπως και κανατε-εδω στην περιοχη μου βουτηξατε μεχρι και το κομματικο αυτοκινητο, γραφεια, τυπογραφικες μηχανες, εξοπλισμο πανακριβο-και οχι με δικαστηρια και υβρεις, συκοφαντιες και αλλα ευτραπελα.Οδηγηθηκατε με ευλαβεια στην αγκαλια του μικροαστισμου, του οπορτουνισμου, γινατε βασταζοι των αστικων ΜΜΕ στην επιθεση τους εναντια στο ΚΚΕ ολα αυτα τα χρονια,ξεχρεωσατε μια χαρα τα "γραμματια" που ειχατε υπογραψει, να στο πω απλα, η σταση σας ηταν για φτυσιμο, η κατρακυλα σας, ηθικη, πολιτικη, ιδεολογικη διχως πατο, τωρα μπορειτε να ονειρευεστε και Κυβερνηση αν θελετε αγκαλια με βιομηχανους, εφοπλιστες, και αλλα "καλα παιδια" του καπιταλισμου, με το ΚΚΕ μην κανετε ονειρα να βρεθειτε μαζι,σας "ξερασαμε" μια φορα και δεν χρειαζομαστε τα χνωτα σας να ανταμωσουν ξανα με τα δικα μας.Εγω το λεω ετσι απλα, το Κομμα ας το λεει οπως αυτο θελει, αλλα η ξεφτιλα σας η πολιτικη ειναι τοσο αηδιαστικη, τοσο αποκρουστικη-ακομη και με τους φασιστες του ΛΑΟΣ συμμαχησατε στην Ικαρια αρκει να χανε το δημο το ΚΚΕ μετα απο 20 χρονια-που μας γεμιζει μονο αποστροφη.
    Κατα τα αλλα κανετε "καλα την δουλεια σας", το ειπε και ο Δασκαλοπουλος του ΣΕΒ μετεκλογικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ούτε εγω ψήφισα τον θεοδωρικάκο τον οποίο σημειωτέον τον πρότεινε ο συμπατριώτης μου Κωτσαντής. Ουτε ήμουν υπερ της διάλυσης της ΚΝΕ το 1989. το κόμμα το αποφάσισε και στην οργάνωση του Οδηγητή το υλοποιούσε ο Γόντικας. Αν δε κάνω λάθος ακόμη εκεί βρισκεται. :) Κατά τα άλλα δε θεωρώ ότι η λεγόμενη ανανεωτική ομάδα εδρασε οργανωμένα. Αυτή ήταν και η διαφωνία μου μαζί τους. Αν δε κάνω λάθος την περεστρόικα την αγλάιζε όλο το Κόμμα τότε ΜΗΔΕΝΟΣ εξαιρουμένου και χωρίς να εχει προηγηθεί καμιά αυτοκριτική. Αλλη μια διαφωνία που είχα.
      Μικροαστισμός; Μεγάλη κουβέντα. Στην οργάνωσή μου στο ΣΥΡΙΖΑ έχουμε καμμιά 10ριά ανεργους και τους υπόλοιπους μισθωτούς από 500-1000 ευρώ τους οποίους οι θέσεις σας ονομάζουν μισοπρολετάριους; Είμαστε μικροαστοί λοιπόν.Μάυτή τη λογική θα προχωρήσετε σε λαική συμμαχία; Μάυτή τη φρασεολογία που χρησιμοποιείς θα δουλέψετε "από τα κάτω"; Σκεφτείτε το και θα δείτε ότι αυτοαπομονώνεστε. Οχι δε με πιάνει ο πόνος για την αυτοαπομόνωσή σας,αλλά ο πόνος για τον κόσμο που θελει να δει την ελπίδα να ανατέλλει από αριστερά. Και η ηγεσία σας παίζει το ρόλο του αναχώματος.
      Δε θελω ουτε και γω να βρεθώ (και δεν εχω διάθεση πάλι) με ανθρωπους σα και σένα που δεν εχουν επιχειρήματα,αλλά μονο χαρακτηρισμούς, αλλά με τους ανθρωπους που εχουν προβλήματα και βρίσκονται παντού.

      Διαγραφή
    2. δηλαδη αν η φραξιονιστικη ομαδα δρουσε οργανωμενα θα την στηριζες?Εμ πεστο ντε, το θεμα λοιπον ηταν αυτο, οσον αφορα δε το αν ολοκληρο το Κομμα δεχοταν την περεστροικα μαλλον εκεινη την εποχη η μακρυα απο το Κομμα ησουν η αλλα ντα λλων ακουγες και προφανως θα αγνοεις οτι στις γραμμες του γινοταν αρκετη διαπαλη για το θεμα.
      Μικροαστισμος δεν ειναι μονο το ποσο μισθο παιρνει καποιος, αλλα το αν βλεπει απο ταξικη σκοπια τα ζητηματα η οχι, πως στεκεται μεσα στο κινημα, τι στοχους συνολικα βαζει, και οχι αποσπασμενα, εσεις τωρα εκει στο ΣΥΡΙΖΑ μιλατε γιενικα για "αριστερα" και σε αυτο το τσουβαλι τους χωνετε ολους, πρωην ΠΑΣΟΚΟΥΣ, βερους αυριανιστες, ευρωλαγνους και ευρωλιγουρηδες, φιλοΝΑΤΟΙΚΟΥΣ και φιλοτουρκους και καθε καρυδιας καρυδι, δικαιωμα σας, απο το 4% δεν πηγατε τυχαια στο 27%-και ξαναπεσατε στο 21%-αλλα επειδη ενας κοσμος που ειχε μαθει ΠΑΣΟΚΙΚΑ ηρθε σε σας επειδη ετσι του ειπαν να κανει οι τοπικες του ΠΑΣΟΚ, στην πρωτη εκλογικη διαδικασια στο τμημα που ημουν ο ΣΥΡΙΖΑ πηρε 88 ψηφους, απο αυτους μονο οι 14 ειχαν σταυρο, τα αλλα ψηφοδελτια ηταν ασταυρωτα αν αυτο σου λεει κατι.Τωρα το αν "αυτοαπομονωμαστε" ασε να το κρινουν οι εργαζομενοι, εσεις παντως ανυπαρκτοι ειστε παντου σχεδον, σε λιγες δημοσιες υπηρεσιες "φιανεστε" ακριβως επειδη εχετε κανει κολεγια με τους μηχανισμους του ΠΑΣΟΚ, προσεξτε μονο γιατι μπορει τα αφεντικα του να μην το εχουν "πεταξει" ακομη στα σκουπιδια και να δειτε ξαφνικα το 27 σας να γινεται παλι 3...αν με πιανεις...και κατι τελευταιο, απο οσα εγραψες εδω μεσα εγω δεν ειδα πουθενα πολιτικα επιχειρηματα παρα μονο αφορισμους για το ΚΚΕ, ξερεις ο προδοτης ποτε δεν δειχνει μεταμελια, αλλα παντα κατηγορει αυτον που προδωσε οτι αυτος ηταν ο φταιχτης...

      Διαγραφή
  15. απορίες προς πρώην αποστόλη:
    1)όταν φύγατε από το "σεχταριστικό",¨παλαιολιθικό" ΚΚΕ και πήγατε με τον "εκσυγχρονιστικό","ενωτικό" ΣΥΝ, τα χαρτιά υγείας που κλέβατε από τις οργανώσεις ,μαζί με τις ντουντούκες, χαρτιά, μέχρι μέρος του αρχείου του κόμματος,τα μοιραστήκατε με τα καινούργια σας αφεντικά ή τα κρατήσατε για τον εαυτό σας;
    2)Από τότε μέχρι σήμερα, άκουσες τίποτα για την καταπάτηση των Σ.Σ.Ε στα έντυπα του ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ-ΝεοΠΑΣΟΚ ή όποιο προβιά βάλετε, ΑΥΓΗ-Κόκκινο; Και αν ναι τι έκανες;
    Ναι η απόλυση για έναν εργαζόμενο δεν είναι λόγος να πανηγυρίζει, όπως και το να δουλεύει χωρίς Σ.Σ.Ε , χωρίς δικαιώματα και μάλιστα σε περίοδο ανάπτυξης.
    3)Προφανώς τόσο καιρό σε έχει συνεπάρει η ορθότητα των θέσεων,των επιλογών και της τακτικής της κυβερνώσας αριστεράς, μυστικές συναντήσεις με πρεσβευτές G8, πρόεδρο Ισραήλ,επίσκεψη προεκλογικά στην Αμερικάνικη πρεσβεία, προβοκατόρικες προτάσεις για μονοεδρικές, μπόνους εδρών, μονοεδρικές κ.ά. φιλεργατικά και φιλολαϊκά και δε ενημερώθηκες έγκαιρα και έγκυρα για την απόφαση της Κ.Ε, εδώ και πολύ καιρό δημόσια και σταράτα για την ανάγκη συρρίκνωσης της λειτουργίας Τ.Τ,"Ρ",902. Αλλά τώρα που το πήρες χαμπάρι ή σε βάλανε να το παίξεις φιλεργατικός τι κάνεις εσύ και οι υπόλοιποι "ΕΓΩ" του Σύριζα,για να ανατρέψτε (χαχαχα)τις αιτίες που γεννούν την ανεργία, την φτώχεια , τα μνημόνια κλπ καπιταλιστικά,ξύλινα,ολοκληρωτικά;;;;; που λέμε ΕΜΕΙΣ, οι λίγοι, απομονωμένοι από το λαό, μέλη , φίλοι και οπαδοί του ΚΚΕ.
    4)Στο ΥΠΠΟ πως μπήκες και τι σχέση έχεις με κάποιους πασόκους ΓΓ του;;
    Υ.Σ.Και για να τελειώνουμε και γιατί έχω και σοβαρότερα πράγματα να κάνω από το να συζητάω μέσω ίντερνετ με άγνωστους- γνωστούς αντικομμουνιστές και βαλτούς, λύσε μου και μια τελευταία απορία, που τα βρήκε τα λεφτά ξαφνικά και στο ξεκούδουνο η αριστερή αυγή και πληρώνει χρόνο διαφήμισης και μάλιστα σε πρέμιουμ ταιμ ζώνη στα μεγαλοκάναλα ή μήπως δεν πληρώνει και τον εξαγοράζει διαφορετικά; Αυτά και καλά κρασιά γιατί καλή χρονιά δε θα έχεις.!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρωην αποστόλη;
      Απόστολος τ'ονομά μου και το μόνο πρωην που υπήρξα είναι μελος ΚΚΕ.
      1. Εγω ξερω οτι στα Γιάννενα δεν πήραμε τίποτε, στο Χαιδάρι που μένω πάλι τίποτε. αλλοι έτρεχαν να πάρουν.
      2. Διαφωνώ με οποιαδήποτε καταπάτηση της Σ.Σ.Ε . Αλλωστε και απεργίες εχουν γίνει στο κόκκινο.Εσυ μπορείς να πεις κατι διαφορετικό απ'αυτό που γραφει ο Ριζοσπάστης; Απ'αυτόπου λεει τοΚΚΕ. Αλλά ξεχασα. Εσείςμόνο στις οργανώσεις εκφραζεστε. Εξω πετάει ο γάιδαρος;πεταει.Όλοι με μια φωνή!
      3. οπως είπα και πιοπάνω τοκαινούργιοσας τροπάριο είναι η "κυβερνωσα αριστερά" Εσεις δηλαδή δε θελετε να κυβερνησετε; Τα υπόλοιπα τα διαβάζεις όπως στα πλασάρει το ΚΚΕ. Δε χωραει συζήτηση.μερικές φορες νομίζω ότι απαντάω στον ίδιο άνθρωπο χωρίς το θάρρος της γνώμης του.
      4. Το θεωρώ γκαιμπελίστικο να βάζεις τετοιο θεμα. Ενδεικτικό της φτωχής επιχειρηματολογίας σου. Και εννοώ για το πως προσλήφθηκα στο ΥΠΠΟ. Παρ' όλα αυτά θα σου απαντήσω. Στην παράταξη που ανήκα στο σωματείο εκτάκτων του Υπουργείου, όλοι μα όλοι και οι του ΚΚΕ είμασταν παρέα στην ίδια παράταξη και παλαίψαμε με απεργίες και πολλές άλλες μορφες πάλης για τη μονιμοποίησή μας. Με την ΕΟΚικη οδηγία ντε. Εκεί το χρησιμοποιήσατε και καλάκάνατε.Το καταφεραμε το 2006. Τότε μπηκαν και οι συντροφοί σου στο Υπουργείο. Δεν τους ρωτάς καλύτερα; Δεν εχω σχεση με πασοκους και ΓΓ. Όταν μαθεις για μενα θα δεχθώ τη συγνώμη σου εστω και σε μαιλ. Αν οχι καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς.
      για το ΥΓ και το παρακάτω σχόλιό σου: Μεγαλο κόμμα είμαστε. Τωρα πλεον μπορούμε. Το κοινό μας εχει διευρυνθεί.Το καταλαβαίνω πονάει αλλά αλλο 27% και άλλο 4,5%.Τόσα χρόνια εχουμε μαθει με το 4,5%. Εγώ παρ΄όλα αυτά θα σου ευχηθώ και καλή χρονιά καικαλά κρασιά.
      Για το σχόλιό σου δεν ψάχνω κανέναν και δεν ανήκω σε καμμιά υπηρεσία που να γνωρίζει ονόματα. Θαρρος χρειάζεται για να πεις τ'ονομά σου και να βρίζεις κάποιον δημόσια.Μπορείς; εχεις το κουράγιο; Όπως βλέπω όχι Θρσυδειλος/η είσαι!



      ΥΓ: Αυτό είναι το τελευταίο σχόλιο που κάνω. Δεν εχει καμιά ουσία η συζήτηση μαζί σας.Ομολογώ ότι παρασύρθηκα σ'εναν διάλογο μαζί σας που δε βγαζει πουθενά. Απλά ας γίνει μαθημα σε μερικούς δικούς μας που ως συναισθηματικοί επιμένουν να κάνουν προτάσεις συνεργασίας.

      Διαγραφή
    2. Σιγά ρε Απόστολε, μας παπαγαλίζεις όλο των γκαιμπελισμό επιπέδου ΠΑΣΟΚ που διαδίδουν διάφοροι μηχανισμοί και τα επιτελεία του ΣΥΡΙΖΑ και μας το παίζεις αθώα περιστέρα; Δεν μου λές στις οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ έχετε κάποιο ρόλο ή σας έχουν καταντήσει νεροκουβαλητές του Κοτσακά, του Κολλά κ.α.; Η ηγεσία σας ενημερώνει τις οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ ή σας έχει μόνο για βόλεμα σε καρέκλες;
      kk

      Διαγραφή
    3. ρε αποστολακο, ειδικα για το χαιδαρι μαζεψου, γιατι μπορω να σου πω ακριβως ενα προς ενα τι πηρατε απο μεσα. ασε τα ψωφια και τους συνδικαλισμους του τσυριζα.
      ειστε κλεφτες του κοινου ποινικου, απατεωνες πολιτικοι και με τις τωρινες παρεες (τα ορφανα του ακη και του γιαννοπουλου) βλεπω στο παλαντιρ και κορυδαλο για πολλους απο σας.
      αιντε τσουτσεκι που θα τολμησεις να μιλησεις για το ΚΚΕ.
      περασες και δεν ακουμπησες, ουτε καταλαβες ποτε που ησουνα.
      αν μιλας ακομα με τον μπιστη ρωτα τον τι επαθε σε μια αλλη ΚΟΒ στα δυτικα προαστια που πηγε να πει τις παπαριες του.
      καλομελετα και ρωτα και τον φιλαρακο σου τον παπα τι τραβαγε στην σχολη του (οσο εμεινε ελλαδα).

      Διαγραφή
  16. ΥΣ2)επειδή τώρα το πρόσεξα ρε συ από ποιους και γιατί ζητάς να δημοσιεύσουν ονόματα;;;; ΔΕ ΤΑ ΈΧΕΙ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΊΑ ΣΟΥ;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγω είμαι ο Απόστολος Παπαδημητρίου εσυ;

      Διαγραφή
    2. Εγώ Απόστολε είμαι ο Τάκης Βαρελάς

      1. Εσύ μπορεί να με θυμόμαστε ( ίσως ιστορικά) γιατί το 86 σταμάτησα την εργασία μου στο Οδηγητή, για προσωπικούς και όχι πολιτικούς λόγους.
      2. Για τον πρώτο σχόλιο: Ανώνυμος: Ενημέρωση : Δεν δούλεψα ποτέ στον Ριζοσπάστη και στην Τυποεκδοτική , και δεν σε γνωρίζω,
      3. Όσοι αντιλαμβάνονται τον εαυτό τους ως κομμουνιστή με σύμβαση στο κόμμα, σαφώς ει ναι μεγάλη η ευθύνη που δεν το αντιλήφθηκε, επιτρέψτε μου όμως πω, απο τα σχόλια σας ότι μάλλον δεν κατάλαβαν:
      - ούτε σε ποιο κόμμα μπήκαν
      - ούτε για πιο σκοπό μπήκαν
      Ίσως, να ήταν για πολλούς συνειδητά ένα εφαλτήριο για επαγγελματική διαδρομή, να το καταλάβω, αλλά ζητάτε και τα ρέστα.
      Η ιδιότητα του κομμουνιστή έχει ταυτότητα αναγνωρίσιμη, πχ. δεν θα θα μου επικαλείστε, λέω, την επαναστατική δράση και στάση του Γκεβάρα και από την άλλη του ζητάτε πχ να πάρει την άδεια από τον ΟΗΕ τη CIA να πάει στην Βολιβία;.

      ΥΓ
      Οι δύο που δηλώνουν ότι με γνωρίζουν εγώ προσωπικά δεν τους γνωρίζω, όσο για το Αποστόλη... θα είναι από τους δεκάδες μελή της ΚΝΕ και του ΚΚΕ, που έδωσε βήμα τόσο ο Οδηγητής όσο και ο Ριζοσπάστης για να ανοίξουν τα φτερά ως επαγγελματίες. Να γνωρίζει όμως ότι ο καπιταλισμός, όταν βρει πιο χρυσοφόρα κότα σφάζει την παλιά.
      Του εύχομαι να έχει πάντα εργασία και όχι δουλειά, γιατί η δουλειά απ΄την δουλεία, απέχει μια τελεία.

      Ευχαριστώ για το χρόνος σας
      Βαρελάς Τάκης

      Διαγραφή
    3. Δεν είχα διάθεση για παρέμβαση αλλά λόγω του Τάκη ας πω δυο λόγια.

      καλημερα Τακη.
      Χαίρομαι για την παρέμβασή σου. Ελπίζω να είσαι καλά. Με γνωρίζεις πολύ καλά. Θυμάσαι με την Ανθή στον Οδηγητή;Δεν περνάω σε λεπτομέρειες.Ειναι προσωπικά στοιχεία για να τα λεμε δημόσια.Από την άλλη πάλι δεχομαι και το γεγονός να μη με θυμάσαι. Άνθρωποι είμαστε.
      Δεν απαντάω επί του πολιτικού επειδή μέσες άκρες τα έχω πει σε άλλα σχόλια και δεν πρόκειται να συμφωνήσουμε, αλλά θα πω για το τελευταίο που λες στο ΥΓ σου. Δεν είμαι επαγγελματίας σκιτσογράφος από το 1990 και μετά. Αυτά για να μη τσουβαλιάζονται όσοι διαφώνησαν τότε με το ΚΚΕ. Εχω κανει ιδιαίτερα δύσκολες επιλογές στη ζωή μου. Εχω ακολουθήσει αλλη επαγγελματική πορεία. Για περισσότερα ρώτα το σ. Γ.Π δημοσιογραφο του Ριζοσπάστη ή τον Ηρακλή Κ. ή τον Κώστα Γ. ε; Θα σε διαφωτίσουν πλήρως για τις χρυσοφόρες κότες και τα ξεπουπουλιάσματα. Και μη βγειτε να πώ ότι πετάω ονόματα. Τα ξερει ο Τάκης.

      ΥΓ: κανείς μα κανείς από τους σχολιαστές κκ και chetha δεν αποκαλύπτονται.Ας είναι δικαίωμά τους. Ιδιαιτέρως το τελευταίο σχόλιο του κκ δεν απαντά στο σχόλιο μου.Πάλι ας είναι. Κακώς μπλέχτηκα σ' ένα τετοιου τύπου διάλογο. Καλή συνέχεια λοιπόν. Ευχομαι και το εννοώ να πάνε καλά όλα.

      Διαγραφή
    4. η "σταση" σου δεν ειναι σταση προσωπικη και οι απαντησεις που πηρες δεν ειναι επι του προσωπικου, τοσο εσυ οσο και ολοι οσοι με τον αλφα η βητα τροπο υπηρετησαν το '90 την υποθεση της προσπαθειας διαλυσης του ΚΚΕ, ξεκινουσατε απο την ιδια αφετηρια, την ιδεολογικη και πολιτικη σας ανεπαρκεια, την ανικανοτητα σας να μεινετε ορθιοι σε δυσκολους καιρους κοντρα στο "ρευμα"..
      Επι χρονια το "παιζατε" "μυξοπαρθενες" πολιτικα, ποτε "κλαιγοντας για το ενα , ποτε για το αλλο, ποτε για την "κακη καθοδηγηση" που δεν σας ακουει-ξεχνας υποθετω οτι η πλειοψηφια τηε ΚΕ στο 13ο ηταν με τον "αγωνιστη" Φαρακο-και σας κανει "ντα" οταν αρχιζατε να δειχνετε την "επαναστατικη σας δημιουργικη ανησυχια" φτιαχνοντας ομαδες και ομαδουλες, ποτε ξιφουλκωντας δεξια και αριστερα εναντια στην ανεπαρκη αυτη καθοδηγηση που δεν επαιρνε μετρα η που επαιρνε περισσοτερα μετρα απο οτι ηταν του γουστου σας..
      Το ποσα κοκκινα μεροκαματα πρωην σφε εκανες, η ποσες αφισοκολλησεις, η ποσα σκιτσα "χαρισες" στον "Ο¨η τον "Ρ" δεν ειναι δεικτης κανενος ειδους "επαναστατικοτητας", το να "μυξοκλαις" σημερα εδω εσυ για αυτα, αλλοι για αλλα ειναι δεικτης μικροαστικης ελειψης σοβαροτητας και ανυπαρξιας επαναστατικης κουλτουρας σε επιπεδο προσωπικης συμπεριφορας και συνειδησης..

      "κουραστηκατε" πρωην σφε να στε "επαναστατες" και αποφασισατε επειδη επεσε το "τειχος" να υψωσετε δικα σας "τειχη" απεναντι στον μαρξισμο-λενινισμο, γινατε πικροχολοι απεναντι στο ΚΚΕ, το πολεματε 20 χρονια με υβρεις, συκοφαντιες, ανυποστατους ισχυρισμους, γκαιμπελιστικη προπαγανδα, δειγμα ολα αυτα της δικης σας αδυναμιας, της δικης σας υποχωρησης, του δικου σας συμβιβασμου, εσεις κατεβασατε τα βρακια στην αστικη ταξη, μην περιμενετε απο το ΚΚΕ σημερα να παιξει τον θεματοφυλακα της δικης σας ζωνης αγνοτητας".Η αστικη γοητεια εχει πια "ξεπαρθενεψει" την δικη σας υποληψη, η δικη μας συνεχιζει να ειναι ψηλα, εκει που δεν την πιανουν η "κακια σκουρια" και και οι αστοιδιακορευτες...λυπαμαι για την "ιδεολογικη σας διακορευση", αλλα ειναι πια αργα για σας..

      Διαγραφή
  17. Κουμπάρε, καλή χρονιά και καλές μουστιές! Πολύ καλά τα λες και καλά κάνεις και τα λες. Η ταξική πάλη είναι δύσκολη. Όσοι τα καταφέρνουν έχει καλά. Όσοι όχι, πάλι καλά. Καλά θα κάνουν όμως να μην τα βάζουν μ' αυτούς που έχουν ακόμα τα κότσια και αγωνίζονται. Σα Βαρελάς θα ξέρεις και από παλιό καλό κρασί. Και μια και θυμηθήκαμε τα παλιά, αυτό το βρέφος, τον Αποστόλη, ούτε σαν αφισοκολλητή δεν τον θυμάμαι. Πες του, ότι ο Πρωτοπόρος, ούτε για ταξί δεν έπαιρνε λεφτά από τον Οδηγητή για τέσσερα και πλέον χρόνια. Πες του, παρ' ότι γραφίστας με πτυχίο Άριστα, δηλαδή πάνω από 8, τις αφίσες τις κολλούσε μούλτι-φούλτι στην Κάνιγγος (δλδ πάνω από 4 μέτρα στην κολόνα). Και στην Ομόνοια απ' την παραγωγή στην κατανάλωση. ΟΔΗΓΗΤΗΣ: Όργανο της Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕεεεεεεεεεεε. Όμορφα χρόνια. Κανένα παράπονο. Διδάξαμε και μας δίδαξαν. Τώρα κάποιοι ζητάνε και τα ρέστα. Να του δώσουμε και επίδομα εγκυμοσύνης, του Αποστόλη. Και τον Τάσο με το μηχανάκι το ΤΟΜΟΣ, το ροπαλάκι και τον Ντίμα και το Νίκο τον κουκουεδολόγο και τον άλλο με τα μπαρμπαδάκια του να μην τον πάρει ο διάολος που έγινε ανώτερος από το Μαρξ. Κρίμα. Χαιρετισμούς στην Ελένη και στο Γιώργο.

    Πρωτοπόρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @πρωτοπόρος
    ξεχασα να σου απαντήσω και σενα. Δεν ξερω ποιος είσαι. Δεν πειράζει. Επειδή παρά τη συλλογικότητα που σας διακρίνει το πρωσοποποιήσατε το θέμα θα σου πω καποια πράγματα.Δεν ζήτησα ποτέ τίποτε από το ΚΚΕ. Εφυγα εχοντας στη σκέψη μου ανθρωπους, φίλους, καταστάσεις και άλλα πολλά που δεν μου επέτρεπε η συνείδησή μου να τα έχω απέναντι. Έφυγα διαφωνώντας ιδεολογικά και οργανωτικά με το ΚΚΕ.
    Κι ως μέλος του ΚΚΕ και αργότερα ως μέλος του ΣΥΝ και ως μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, πως το είπες το νόστιμο;"αυτό το βρέφος" δεν εχει ποτέ σ' ολόκληρη την ιστορία του προβάλλει ποτέ, πόσες αφίσσες κόλλησε ,πόσα συνθήματα έγραψε και που, ούτε πόσους Οδηγητές πούλησε ή μέτρησε.Αυτό μπορεί να μετράει σε καποιους από σας. Εμενα δε μου λεει τίποτε και δεν θα απολογηθώ για τη δραση μου όχι σε καποιους που δε με γνωρίζουν,αλλά σε κάποιους που κρύβονται πίσω από ψευδώνυμα σ΄ενα διάλογο που καταλήγει σε προσωπικό κατηγορητήριο. Γνωστή τακτική ηγεσιών του ΚΚΕ.Όταν δεν μπορείς να κάνεις ιδεολογικό διάλογο καταφεύγεις σε ύβρεις και απαράδεκτους χαρακτηρισμούς για να αποδομήσεις τον άνθρωπο που τις εκφράζει.Ετσι γίνεται με το ΚΚΕ.Από προδότης,προσκυνημένος μέχρι εκεί που δεν παίρνει άλλο. Το εχουμε ζήσει στο πετσίμας. Καταλήξατε από το διάλογο για τις απολύσεις στο Ριζοσπάστη σ΄εναν διάλογο για την προσωπική μου δράση.Άλλωστε η ανάρτησή σας είναι πολύ πίσω γιανα συνεχιστεί ένας διάλογος που δε θέλετε.
    να στε καλά όλοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Εσύ δηλαδή κάνεις ιδεολογικό γιάλογο; Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ κάνει πολιτική αντιπαράθεση; Η "Αυγή" με τις αθλθιότητες που γράφει κάνει πολιτική; Νομίζω ότι μας δουλεύεις και συνειδητά υποτιμάς τη νοημοσύνη μας. Και δεν χρειάζεται να μας ξέρεις, όπως δεν έχουμε κανένα λόγω να σε γνωρίζουμε. Αλλά όταν βγαίνεις να εκπροσωπείς το ΣΥΡΙΖΑ θα τα ακούς...και αν είσαι ευαίσθητος και δεν αντέχεις τότε κλείσου στο σπίτι σου και μην μιλάς!
    kk

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. μου αρεσει ρε αποστολακο που δεν απο τοτε που εγραψες οτι δεν ξαναγραφεις εχεις ξαναγραψει περισσοτερες φορες και απο τα reunion των πυξ λαξ.
    επειδη γραφεις και προστυχα πραγματα, στο χαιδαρι σε ψαχνουν για να παρουν τους τοκους απο τα κλεμενα.
    ο "διαλογος" σου ηταν απο την αρχη προσωπικος και προστυχος, τετοιες απαντησεις θα παιρνεις.
    και επειδη απο την γειτονια σου ηταν και ο συγχωρεμενος ο τσιφτης, που ειχε και συγκεκριμενη αποψη για κουμασια του λογου σου, υποσχομαι στην μνημη του να σου εξηγησω ακριβως τι σημαινει να εισαι χρεωμενος σε κομματικη δουλια και ειδικα στον "Ρ".

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.