26 Αυγούστου 2012

Goin to socialism through gossiping


Πάμε γερά σύντροφε ΝΙΒΟ, σάμπως και οι "ποιοτικοί" (είπες κάτι Σταθούλη;)που ήταν υποτίθεται  καλύτεροι δεν μας γύρισαν την πλάτη στα δύσκολα;
Εγώ για να πω την αλήθεια τους NEBMA δεν τους ήξερα καν, τους Going Through ελαφρώς, και περισσότερο κατ όνομα μιας και δεν μπορώ να πω ότι με εκστασιάζει αυτού του είδους η μουσική. Δεν θα σχολιάσω την επιλογή των διοργανωτών του φεστιβάλ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ να τους καλέσουν, δεν το θεωρώ μείζον ζήτημα αυτό, ούτε για το κόμμα, ούτε για τον λαό αυτής της χώρας. Πως να το κάνουμε όμως, η Αυγή αντίθετα με μένα, επειδή νοιάζεται για το ΚΚΕ και δεν θέλει να το δει να χάνει το δρόμο του προσέχει και την παραμικρή λεπτομέρεια και σπέυδει, όπου χρειάζεται, να κάνει επικοδομοιτηκή κριτική.
Εκεί λοιπόν που είχαμε το σκιτσογράφο Στάθη να άγχεται για το μέλλον του κόμματος, την απήχηση του στον κόσμο και τα ποσοστά του, έχουμε τώρα και τον Α.Γ ο οποίος στο φύλλο 24/08/2012 της Αυγής γράφει τα παρακάτω:
~~~~~~~~~~~~~~~~

"Τα ύστερα του κόσμου... Στο 38ο φεστιβάλ της ΚΝΕ θα εμφανιστούν τα "χιπ χοπ" συγκροτήματα Going Τhrough και ΝΕΒΜΑ. Δεν πρόκειται για φάρσα, κακοήθεια ή προβοκάτσια. Η είδηση επιβεβαιώνεται και από τον "Ριζοσπάστη". Σε ένα φεστιβάλ που κουβαλάει όλη την ιστορία του ΚΚΕ που έχει συνδεθεί με αγώνες και καλλιτέχνες οι κνίτες της νέας εποχής θα ακούσουν στίχους από γνωστές ποπ επιτυχίες "επιπέδου", όπως το "γυναίκες τριγύρω πολλές παρά πολλές αλλά ποτέ δεν είναι αρκετές" ή το "μαζί μου ασχολείσαι πόσο μ***ς είσαι" καθώς και το "αμιγώς" πολιτικό "καλημέρα Ελλάδα".
Τα δύο συγκροτήματα είναι μιμητές της αμερικάνικης αντίστοιχης σκηνής, υπέρμαχοι ενός συστήματος στο οποίο ο "άντρας" θέλει "αμάξια και λεφτά" για να κατακτήσει την καλλίγραμμη νεαρή, την οποία φυσικά αλλάζει σαν τα πουκάμισα και πουλάει νταηλίκι... Αν πρόκειται για προσπάθεια του ΚΚΕ να πιάσει τον παλμό της νεολαίας, είναι μάλλον αποτυχημένη... όπως και γενικά τα αντανακλαστικά του στους παλμούς της κοινωνίας.
Αν πάλι αποφάσισε να αλλάξει ο χαρακτήρας του Φεστιβάλ και να μην αποτελεί πια πολιτιστικό και πολιτικό γεγονός, αλλά εμπορική διοργάνωση, τότε μάλλον αξιολογεί τις προτεραιότητές του.."
~~~~~~~~~~~~~~~~
Εντάξει βρε παιδιά εκεί στην Αυγή, μην χάνετε τον ύπνο σας για να μας συμμορφώσετε και ασχοληθείτε λιγάκι με τα δικά σας, έχετε να βγάλετε τον κόσμο στους δρόμους το ξεχάσατε; Τους αγώνες μας τώρα και την ιστορία μας, εμείς θα τους επαναλάβουμε, κόντρα στη λογική τη δική σας που καθησυχάζει και  αποβλακώνει τον λαό και τους νέους κυρίως, εξαντλώντας την αγωνιστικότητα τους σε "ακτιβισμούς", κοινωνικά παντοπωλεία και εθελοντισμούς της πλάκας χωρίς να δίνετε κανένα διέξοδο ούτε στους ίδιους αλλά ούτε και στην κοινωνία.
Ναι η αλήθεια είναι πως δεν είμαστε στην μόδα, δεν μας απασχολεί αυτό άλωστε, το  να λέτε όμως ότι δεν πιάνουμε τους παλμούς της κοινωνίας πάει πολύ. Απλά εμείς την κοινωνία την θέλουμε να πάλεται από ζωή, όχι να είναι ο παλμός της άλλοτε ασθενικός και άλλοτε ακανόνιστος και ταραχώδης, και να λέμε "καλά πας συνέχισε έτσι".
Έλεος δηλαδή εκεί στην Αυγή, κατηγορείτε εμάς ότι δήθεν μετατρέψαμε το πολιτικό φεστιβάλ σε εμπορικό, αλλά εσείς μην έχοντας τίποτα να πείτε στο πολιτικό επίπεδο, μετατρέψατε την πολιτική αντιπαράθεση σε ρεπορτάζ κουτσομπολίστικης πρωινής εκπομπής.


Και κλείνω με ένα ποτ πουρί χρησιμοποιώντας στίχους από τα "συντρόφια" τους Goin Through και παραλλάσσοντας τους λιγάκι ώστε να ταιριάζουν στην περίπτωση του ΣΥΡΙΖΑ.


"Συνιστώσες γύρω μου πολλές πάρα πολλές αλλά ποτέ δεν είναι αρκετές, τις ιδεολογίες αλλάζω σαν τα πουκάμισα μπας και γυρίσει  η τύχη μου και πω ότι γ....α."
"Ο Λαλιώτης ζητάει αμάξια και λεφτά, χαλάλι όμως γιατί έφερε έδρανα πολλά..."
"Τα μάτια τώρα κλείσε, ΣΥΡΙΖΑ στην κάλπη ρίξε, πόσο μ.....ς είσαι με τους εργατικούς αγώνες ακόμα ασχολείσαι"
"Καλημέρα Ελλάδα
Σου μιλάει ο Άλεξ
όλα σου τα κρύβω τίποτα δεν λέω
πολύ με υπερτίμησες, εγώ πάρα πολύ σε υποτιμώ, παρόλο που σου λέω ότι σε αγαπώ.

Σκέφτηκα Ελλάδα να σ' αφήσω, να φύγω, το εγχώριο κλίμα όμως ήταν καλό και έτσι ανέβαλα για λίγο την καριέρα μου στο εξωτερικό.
Δεν το 'βαλα κάτω και προσπάθησα κι άλλο
ν' φορέσω που και πού και κανένα ζιβάγκο
Να αλλάξω τροπάρι και να κάνω πιο cool το ντύσιμό μου
και να μοιάζει με του Ανδρέα πιο πολύ φέρσιμό μου

Καλημέρα Ελλάδα
Να υποφέρεις για πάντα
Να τιμάς την ΕΕ και ας σε στέλνει γραμμή στο 40
Να κρατάς το κεφάλι χαμηλά στον αγώνα
Και να βγάζεις για κυβέρνηση το δικό μου κόμμα

Να ψηφίσεις Ελλάδα όλους τους βουλευτές μου, απο τις συνιστώσες που ναι όλες δικές μου
Και εμείς μετα με δικά σου χρήματα θα στήσουμε κοινωνικά παντοπωλεία
και ό,τι περισσέψει γραμμή κατάθεση στην Ελβετία

Ελλάδα συγγνώμη που δεν θα σου αλλάξω γνώμη πρέπει να συνεχίσεις να τους προσκυνάς
Εγώ θα σε πλανεύω και θα σε κοροϊδεύω
Και σε όνειρα απατηλά θα σε ταξιδεύω για να με προτιμάς

Καλημέρα Ελλάδα
Άλεξ στο μικρόφωνο
Σε δουλεύω μέσα στην τηλεόραση
Σε δουλεύω και στο ραδιόφωνο
Σε χάζεψα απ τη μια
Σε  έψησα και από την ανάποδη
Και έχω αφήσει άπλυτα από δω μέχρι τη Νάπολη

Κύριοι υπουργοί, κύριοι βουλευτές
Έχω και γω δικαίωμα να κάνω αρπαχτές
Άκου ένα σύνθημα αντί να μάθεις γράμματα
Ψάχνω για μ***, και τους τάζω θαύματα
Παράτησα γραφείο και χαρτοφυλάκιο
Πήγα μια βόλτα μέχρι τη Βαρβάκειο
Κατέβα στο λιμάνι, πούλαω παραμύθα στους εργάτες, άφησε τους αγώνες σου και ελα πάρε πατάτες

Για ευρωδημοκρατία σας μιλάω και σοσιαλιστικά οράματα
Για οργανισμούς της Ευρώπης και για οικονομικά θάματα  
Αυτή είναι η κατάσταση και πίνω στην υγεία σας
Κύριε υπουργέ χαλβαδιάζω τα υπουργεία σας

Ελλάδα συγγνώμη που δεν θα σου αλλάξω γνώμη
πρέπει να συνεχίσεις να τους προσκυνάς
Εγώ θα σε πλανεύω και θα σε κοροϊδεύω
Και σε πελάγη ευτυχίας θα σε ταξιδεύω για να με προτιμάς

Κύριε Πρόεδρε
Παίρνω το θάρρος σήμερα
Αφού όλα τα προβλήματα είναι θέματα εφήμερα
Προκαταβολικά συγγνώμη μα έχω όνειρα
Θέλω υπουργεία και ας μην είναι μόνιμα
Θα φροντίσω οι έλληνες να κάθονται φρόνιμα
Γιατί εγώ κι εσύ δεν διαφέρουμε στο φρόνημα
Ζητάω τα προβλεπόμενα, δεν τα ζητιανεύω
Όπως και εσείς, έχω μάθει να τους δουλεύω

Ελλάδα σε βιάζουμε και 'συ φτιάχνεις τα νύχια σου
Όχι μην αμυνθείς
Όχι μη βρεις τα δίκια σου
Εμείς σε ξεπουλάμε όση ώρα καλλωπίζεσαι
Είμαστε μια παρέα και συ μονάχη ξεφτιλίζεσαι

Καληνύχτα Ελλάδα
Σε στέλνω για ύπνο
Όσο εμείς ετοιμαζόμαστε να σε φάμε για δείπνο
Εγώ θα σου αφαιρώ κάθε σκέψη απ το τετράδιο
Και θα σε αποτελειώσω απ' το ράδιο μάλλον αύριο

Ελλάδα συγγνώμη που δεν θα σου αλλάξω γνώμη
πρέπει να συνεχίσεις να τους προσκυνάς
Εγώ θα σε πλανεύω και θα σε κοροϊδεύω
Και όλο και κανα μπάφο θα σε φιλεύω για να με προτιμάς"


Για τον σχολιασμό και τη διασκευή Λαγωνικάκης Φραγκίσκος(Poexania)

ΥΓ: Συντρόφια Goin Through, μην μου κάνετε αγωγή για την διασκευή, δείτε το σαν προφεστιβαλική ρεκλάμα το όλο πράγμα.

26 σχόλια:

  1. Tελικά η ηλιθιότητα δεν έχει πάτο για ορισμένους...με συγχωρείται...ο αντικομμουνισμός.
    Υποθέτω, ότι αν είχε η ΚΝΕ στο φεστιβάλ της ελεύθερο χασίς, θα τίμαγε την ΚΝΕ της παλιάς εποχής και το μεγάλο ελληνικό πολιτισμό....Δεν ψάχνουν οι ίδιοι τις αθλιότητες που πρόβαλλαν και προβάλλουν σαν τέχνη, στο όνομα της ελευθερίας. Αυτοί που μας έχουν φάει τα αυτιά για τα "δεσμά" της στρατευμένης τέχνης και του σοσιαλιστικού ρεαλισμού! Αντε, κι αν έχουν τέτοιες ανησυχίες, να μαζέψουν τους καθηγητές τους στα σχολεία που ό,τι άθλιο παρουσιάζεται σαν σύγχρονη τέχνη και αντικομμουνισμός τα παρουσιάζουν σαν δημοκρατία. Στην ΚΝΕ να μην είναι τα παιδιά. Νομίζουν ότι με το να γελοιοποιούν την 'ΔΙΕΘΝΗ" και άλλα επαναστατικά τραγούδια, θα κοροιδεύουν τον κοσμάκη.
    Υ.Γ. Αλήθεια μήπως θα προτιμούσαν εκείνο το συγκρότημα που τραγουδά εκείνο το υψηλής τέχνης τραγουδάκι με τους στίχους "..πίνω μπάφο και παίζω προ..." που είχαν φέρει στα δικά τους φεστιβάλ;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σιγουρα θα τους προτιμούσαν τους λοκομοντο, μη σου πω οτι θα τους κανουν και συνιστωσα στην πρωτη ευκαιρια.

      Διαγραφή
  2. αφου αλλου υπηρξε και σχολιο γιατι καλεσαμε τα συγκεκριμενα 2 που ειναι "εμπορικα" και οχι καποια αλλα που κρατανε ψηλα την σημαια του χιπ χοπ, τωρα ηρθε και η κριτικη οτι φερνουμε συγκροτηματα που εχουν τον αμερικανικο τροπο ζωης.
    το χιπ χοπ, οσο και αν εμενα δεν με συναρπαζει και πολυ, δημιουργηθηκε στα γκετο και κυριως ειχε πολιτικο/κοινωνικο στοιχο. οταν λοιπον οι εταιρειες και το κρατος ειδαν οτι εκει υπαρχει ζητημα εκαναν ακριβως οτι με την ροκ του 60-70. την εκαναν διασημη στο ευρυ κοινο, εριξαν λεφτα ναρκωτικα και γυναικες και εγινε οτι εγινε.
    μηνμασατε στις μλκς, αλλωστε επειδη ειναι και ασχετοι και κοιτανε μονο στα "μεγαλα" ονοματα, αν προσεχανε θα βλεπανε οτι χιπ και χοπ και Low bap συγκροτηματα, εστω ερασιτεχνικα, παιζουν χρονια στα φεστιβαλ της κνε.
    εμενα δεν μου αρεσουν μουσικα, αλλα δεν θα παθω και τπτ, αλλωστε μουσικα μιλωντας ποιο πολυ απεχθεια μου βγαζει η "εντεχνιλα" παρα αυτο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατα τη γνωμη μου η ¨κριτικη" τους αποδυκνειει αυτο που λεω και στο αρθρο, οτι μην εχοντας πολιτικα επιχειρηματα ασχολεισαι με ζητηματα τριτευοντα μπας και βρεθουν καλοθελητες να σε παπαγαλισουν, και δυστυχως βρισκονται.

      Το επομενο αρθρο της αυγης θα ασχολειται με τα κιλα της Παπαρηγα και το τι θα φορεσει για να εμφανιστει στο φεστιβαλ.

      Διαγραφή
  3. Μήπως η "Αυγή" θα ήθελε να καλέσουμε τον Κουράκη να μας απαγγείλει εκείνα τα "φανταστικά" ποιήματα του ως δείγμα υψηλής τέχνης; Παρά το γελοίο του πράγματος και ανεξάρτητα από το γεγονός, σηκώνει πολύ διαπάλη για το πώς αντιλαμβάνεται ο καθένας την τέχνη και το ρόλο της. Τότε θα αποκαλυφθεί ο καθένας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι ξερεις εσυ απο τεχνη, αρχιμηνια και αρχιχρονια ψ...ς α...α και μ....α οπως θα ελεγε και ο ποιητης κουρακης.

      Διαγραφή
  4. Περα απο το γεγονος οτι συμφωνω μαζι σου θα ηθελα να σου κανω μια προταση. Επειδη δεν ξερω με τι ασχολεισαι προτεινω στον ελευθερο χρονο αν εχεις να γραφεις στιχους για να μελοποιηθουν. Που ξερεις στο επομενο φεστιβαλ μπορει να σ' ακουσουμε κι εσενα. Παντως περα απ' την πλακα το τραγουδακι που επιμελήθηκες ειναι φοβερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κοιτα κουρακης βεβαια δεν ειμαι, αυτος ξεπερνα και τον Ριτσο, αλλα τα χω γραψει και γω τα στιχακια μου οσο να ναι, εχω αναρτησει και καμποσα στο αμπελοφιλοσοφιες. Ευχαριστω για τα καλα σου λογια.

      Διαγραφή
  5. Καλά θα μας τρελάνεις; Μιλάς για εμπάθεια προς το κκε, ενώ εσύ έκατσες και αλλάξες καμιά 100αριά στοίχους κομματιού για να κράξεις το Σύριζα. Και λες μετά να ασχοληθούν στην αυγή με τα δικά τους; Και απ' ότι βλέπω στην αυγή δεν σας την λένε για το είδος της μουσικής, αλλά για την κουλτούρα και τον τρόπο ζωής που παρουσιάζει και προωθεί το συγκεκριμένο συγκρότημα (που πραγματικά μόνο με κομμουνιστικές αντιλήψεις δεν έχει σχέση, κάθε άλλο...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα εμεις εχουμε μεγαλη εμπαθεια για το συριζα και κανεις μας δεν το κρυβει, και εχουμε και λογους σοβαρους. Αυτοι το παιζουν φιλαρακια και οτι ταχα νοιάζονται για την κομμουνιστικοτητα μας, την απήχηση μας, τα ποσοστα μας και δεν συμμαζεύεται.

      Οπως θα ειδες και στην διασκευη μου, ακομα και για τη γελοιοποιηση του Συριζα χρησιμοποιω πολιτικα επιχειρηματα, όχι το αν τα συγκροτηματα που φέρνουν στα αντιρατσιστικά φεστιβαλ ειναι ιν ή άουτ στην νεολαια.

      Τωρα για τον τροπο ζωης μας, δεν ειμαστε εμεις που γινομαστε έρμαια κάθε προσωρινης "τάσης" της κοινωνιας προκειμένου να γινουμε συμπαθητικοι. Το συριζα ειναι σαν τον τρελοπενηνταρη κωνστανταρα στην ομωνυμη ταινια, εμεις τέτοια ξεφτυλισματα δεν τα θελουμε.

      Διαγραφή
  6. Κώστας, για βάλε λίγο μέτρο! Γιατί και το θράσος έχει κάποια όρια! Λοιπόν οι θιασώτες της ελεύθερης διακίνησης ναρκωτικών και της δήθεν απελευθερωμένης σεξουαλικότητας καλύτερα να σιωπούν. Η αστική υποκρισία έχει γίνει δευτέρα φύση τελικά στον ΣΥΡΙΖΑ. Η ΚΝΕ και το ΚΚΕ στα ζητήματα του τρόπου ζωής δε δεχονται "μύγα στο σπαθί τους". Για αυτό τους επιτίθενται ΣΥΡΙΖΑΙοι, αναρχοαυτόνομοι,αρστεριστές...Όχι τίποτα παιδάκια, αλλά καθηγητές"επιστήμονες", υποτίθεται σοβαροί κύριοι. Το φεστιβάλ της ΚΝΕ έχει πλούσιο πρόγραμμα που προβάλλει ολοκληρωμένα την κομμουνιστική αντίληψη. Για αυτό το λόγο το πολεμάνε όλοι. Νομίζουν ότι έτσι θα πλήξουν την εικόνα του με τέτοια δημοσιεύματα. Και ναι λοιπόν θα έχουμε εμπάθεια στο ΣΥΡΙΖΑ όταν αναλαμβάνει εργολαβικά τον βρώμικο πόλεμο ενάντια στο ΚΚΕ. Αν θέλεις σοβαρά να κουβεντιάζεις για τον τρόπο ζωής που προβάλλουν τα συγκροτήματα, να τα ανοίξεις για όλα. Μόνο που δεν το κάνεις γιατί θα συγκρουστείς με όλους αυτούς που μοστράρει η "Αυγή" σαν πρότυπα. Σιγά, να δείς κάποιους της υψηλής κουλτούρας "αριστερούς" για τον τρόπο ζωής που προβάλλουν... Γιατί, πως να το κάνουμε, όταν είσαι ελιτιστής και καλλιεργείς την απέχθεια για την εργατική τάξη, τότε τι είσαι...Αλλά ξέχασα, ο ΣΥΡΙΖΑ θα βάλει το Θοδωράκη στα "σαλόνια" και στο Ευρωκοινοβουλίο και θα τα αλλάξει όλα μαζί με τον Ολάντ! Λοιπόν τιμητές του ΚΚΕ δεν σας επιτρέπεται να γίνεστε γιατί τις κομμουνιστικές αντιλήψεις τις έχετε πατάξει στα σκουπίδια από το 1990 και τις πολεμάτε μέχρι εσχάτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Και κάτι ακόμα. Επειδή έριξα μια ματιά σε 2 Blogs, που εμφανίζονται σαν αριστερά και φιλοκομματικά για να δώ αν το έχουν κάνει θέμα αυτό της "Αυγής", συνειδητοποίησα το εξής: Πρόκειται για συντονισμένη ενάργεια για να χτυπήσουν το Φεστιβάλ. Ακόμα περισσότερο, κατάλαβα ότι το ένα από αυτά τα Blogs αξιοποιείται σε αντιΚΚΕ κατεύθυνση και ότι είχαν δίκιο ορισμένοι που του επιτίθονταν με αφορμή άλλο άρθρο. Μου φαίνεται ότι χρησιμοποιούν μια κλασική ασφαλίτικη μέθοδο: Μια "επαναστατική" κριτική για να καλλιεργείται η απογοήτευση και αμφιβολία και από την άλλη πίεση προς το συγκρότημα για να μην ξαναεμφανιστεί στο Φεστιβάλ, οπότε θα τους λένε οι ότι οι δογματικοί ΚΚΕδες αποκλείουν νεανικά συγκροτήματα. Ενοχλεί πολύ το φεστιβάλ και το σύνθημα του γιατί χαλά τις επιδιώξεις όσων νόμιζαν ότι τελείωσαν με το ΚΚΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί ρε kk δεν λες τα πράγματα με τ ονομά τους;
      Γιατί δεν λες ποια είναι αυτά τα blogs να τα μαθαίνουν κι άλλοι και να είναι υποψιασμένοι με τα άρθρα που ανεβάζουν σε αυτά τα blog;
      Γιατί δεν λες για το Νο1, τον Leader της αντιΚΚΕδίλας, που έχει το θρασύτατο τίτλο "ΝΕΑ ΣΠΟΡΑ"; Γιατί δεν λες ότι ο ένας που εννοείς είναι ο "καρακομμουνιστής" οικοδόμος;
      Γιατί δε λές για το άλλο ερπετό, το θρασίμι τον "lenin" (χρησιμοποιεί το όνομα τρομάρα του για να κοιμήσει τους νέους που μπαίνουν στο διαδίκτυο με τις απίστευτες αντικομμουνιστικές του αναρτήσεις που αφήνουν τη λάσπη τους και θολώνουν τη σκέψη των αναγνωστών τους).
      Γράψτε μωρέ τα ονοματά τους τι τους φυλάτε.
      Για το άρθρο θα μου επιτρέψεις να σου πω ότι μου αρέσει πολύ ο τρόπος που γράφεις αλλά ...
      Οι τελείες μπαίνουν για το εξής: "Όταν πατάς τα σκατά το μόνο που καταφέρνεις είναι να λερώσεις τις σόλες σου, αυτά σκατά παραμένουν" έλεγε ο πατέρας μου. Μήπως τις κάνουμε χάρη της "Νύχτας" επ λάθος!! της Αυγής ήθελα να πω που αναπαράγουμε τις λάσπες της (πλάκα - πλάκα Ο οικοδόμος κολάει με τη λάσπη που εξαπολύει).

      Διαγραφή
    2. Υπαρχουν πολλοι τροποι να κανει καποιος ζημια στο κομμα Γιωργο ή όπως αλλιως λεγεσαι, και ενας απο τους πιο επικυνδυνους ειναι οταν βαζουμε το ατομικο μας εγω πανω απο το συλλογικο κομματικο εμείς. Δεν θα επεκταθω παραπανω γιατι εχει παει μακρυα αυτη η ιστορια, ξερεις ποια φανταζομαι...

      Σας παρακαλω θερμα να μην χρησιμοποιειτε τα αρθρα μου ως αφορμη για τις προσωπικες σας κοντρες και βεντετες.

      Ευχαριστω

      Διαγραφή
  8. Εμετικό δημοσίευμα. Η κατρακύλα δεν λέει να πιάσει πάτο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Από την άλλη όμως, αν το δούμε και λίγο διαφορετικά το ζήτημα, μιας που ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΑΥΓΗ, δεν τα καταφέρνουν να κάνουν ιδεολογική κριτική, γιατί δεν την κάνουν την ΑΥΓούλα ένα ταξικό μουσικό περιοδικό … αντί για metal hammer, ΠΟΠ+ΡΟΚ κτλ … θα διαβάζουμε ΑΥΓΗ … θα είμαστε και ταξικά κατοχυρωμένοι στα ακούσματα μας …

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τώρα, περά από την πλάκα, επειδή γίνετε λόγος για κατρακύλες κτλ … άραγε και η ΑΥΓΗ με αυτό το δημοσίευμα της, πόσο έχει κατρακυλήσει ιδεολογικά? Πως γίνετε, μερικοί από τον ΣΥΡΙΖΑ να προσπαθούν να μας πείσουν, πως είναι μαρξιστές ( κομουνιστές ), επιτρέποντας από την ΑΥΓΗ μια τέτοια κριτική προς το ΚΚΕ? Δεν υπάρχει ένας σοβαρός άνθρωπος σε αυτό το κόμμα ( τον ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ – ΣΥΡΙΖΑ ) πια να σταματήσει αυτήν την «κατινιά» ?? Σαν να διαβάζουμε βραδινό δελτίο ειδήσεων του STAR είναι …


    Υ.Γ.: είμαι πολύ περίεργος να μάθω, μιας που το άρθρο κάνει αναφορά και στην ιστορία του, ΚΚΕ … ποιο νυν στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, όπου παλιότερα ήταν στο ΚΚΕ, σεβάστηκε αυτήν την ιστορία του ?????? Και τι δεν θα έδινα στην ζωή μου να δω τον ΔΡΑΓΑΣΑΚΗ να κάνει ιδεολογικά μαθήματα, για τα 94 χρόνια του ΚΚΕ … ποιον θα «έθαβε» και ποιον θα άφηνε « ζωντανό» …

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάτσε και σε λίγο θα το παίζουν παιδιά και τιμητές του Χ.Φλωράκη, τον οποίο δήθεν η σημερινή ηγεσία του ΚΚΕ τον έχει ξεχάσει και έχει πάει το ΚΚΕ εκεί που έχει πάει..... Και όμως, τέτοιες βρομιές διαδίδουν!!!!

      Διαγραφή
    2. αυτό το κάνουν ήδη … με κάτι τέτοια έριξαν το ΚΚΕ, στις εκλογές. Αλλά εδώ που τα λέμε όχι και αδίκως …. τα έκανε μαντάρα και ο Χαρίλαος τότε … τέλος πάντων …

      Διαγραφή
    3. Για την καπηλεία μιλάμε. Παινεύουν τους πεθαμένους για να θάψουν τους ζωντανούς...Όλα τα άλλα, ό,τι άποψη και να έχει ο καθένας, δεν δικαιολογούν την πολιτική αλητεία. Γιατί περί αυτού πρόκειται.

      Διαγραφή
    4. Για βουτιά στον πειραιά είναι οι δημοσιογράφοι της ΑΥΓΗΣ , μπας και από την μετάλλαξη, τους επανέλθει το μυαλό …. Ζήλεψαν τους αστούς δημοσιογράφους , επειδή δουλεύουν τον ΤΣΙΠΡΑ, που κάνει ακόμα διακοπές, και βγάζουν τα ποθημένα τους, πάνω στο ΚΚΕ … Πάλι καλά που δεν σχολίασαν, και το ότι αυτός ο ΝΙΒΟΣ είναι και ολυμπιακός… Με πια τα έχει … κτλ .... τους βλέπει η ΛΑΜΠΙΡΗ και τραβάει τα μαλλιά της … μένει άνεργη σε λίγο καιρό, με αυτούς εδώ …

      Διαγραφή
  11. Η διασκευη σου ειναι τουλαχιστον ΜΑΓΙΚΗ.
    η συνεισφορα μας στο διαλογο http://stokalokaistodiaolo.blogspot.gr/2012/08/going-nuts.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ε νταξ δεν το κοιταξα να εχει και ομοιοκαταληξιες κλπ. δεν εκαμα και μεγαλο κοπο, δεν θελει και μεγαλο κοπο αλλωστε να κανεις ρομπα τα συνασπισμενα.

    Οσο για τον Χαριλαο, οπως εχει πει και η Αλεκα, τους νεκρους κομμουνιστες ολοι τους τιμουν, με τους ζωντανους εχουν το προβλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ρε παιδιά όπου Σταθούλης βάζω τι?μη το πω(πεις)πουθενά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.