28 Αυγούστου 2012

Κρήτη :: Σφοδρή επίθεση του ΚΚΕ για τα λιμάνια που βγαίνουν στο "σφυρί"


Με αφορμή την απόφαση της «Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων» για 23 λιμάνια της χώρας, μεταξύ αυτών και τρία της Κρήτης: Σούδα, Ρεθύμνου και Αγ. Νικολάου 

Όπως σημειώνεται από το ΚΚΕ:

"Με χθεσινή απόφαση της «Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων» βγαίνουν στο σφυρί 23 λιμάνια της χώρας. Μεταξύ αυτών που ξεπουλιούνται είναι και τα τρία της Κρήτης: Σούδα, Ρεθύμνου και Αγ. Νικολάου (του Ηρακλείου ήδη έχει μετατραπεί σε Α.Ε.).

Είναι ένα ακόμα μέτρο που προωθεί η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ προκειμένου να ικανοποιήσει άμεσα τις αξιώσεις του μεγάλου κεφαλαίου για τη μεταφορά στον ιδιωτικό τομέα κερδοφόρων υποδομών της χώρας και της περιοχής μας.

Υποδομές που ο λαός μας έχει χρυσοπληρώσει με τον ιδρώτα του, στο όνομα του περιορισμού τάχα των κρατικών δαπανών, ιδιωτικοποιούνται και χαρίζονται στο μεγάλο κεφάλαιο. Ο κρητικός λαός εκτός των άλλων θα πληρώνει πανάκριβα στον ιδιώτη τη χρήση αυτών των λιμανιών με αύξηση εισιτηρίων στην ακτοπλοΐα. Επιπλέον θα γίνει απαγορευτικό το ταξίδι για τους εργαζόμενους της υπόλοιπης Ελλάδας στην Κρήτη. Το κόστος μεταφοράς των προϊόντων θα πολλαπλασιαστεί με ότι αυτό συνεπάγεται για την ντόπια παραγωγή (πρώιμα κηπευτικά, κ.ά) αλλά και για τα προϊόντα που μεταφέρονται προς την Κρήτη. Οι εργαζόμενοι στα λιμάνια θα δουλεύουν σε συνθήκες γαλέρας.

Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και η ΕΕ είναι αποφασισμένοι να μην αφήσουν τίποτα όρθιο προκειμένου να στηρίξουν το μεγάλο κεφάλαιο να ξεπεράσει την κρίση όσο γίνεται πιο αλώβητο και να συνεχίσει την κερδοφορία του με το λαό τσακισμένο.

Αυτή η εξέλιξη είναι ένα ακόμη χειροπιαστό παράδειγμα – απάντηση σ’ όλους αυτούς που λιβανίζουν απ’ το πρωί ως το βράδυ την ΕΕ και την παραμονή της χώρας σ’ αυτήν. Επιβεβαιώνει ότι για το λαό ένας δρόμος υπάρχει! Ο δρόμος της αποδέσμευσης από την ΕΕ, της μονομερούς διαγραφής του χρέους με τον ίδιο το λαό στην εξουσία, όπου τα λιμάνια και οι υποδομές, τα μέσα μαζικής μεταφοράς και οι συγκοινωνίες θα είναι λαϊκή περιουσία.

Το ΚΚΕ καλεί τον κρητικό λαό μαζικά και οργανωμένα να εμποδίσει και να ακυρώσει το νέο σε βάρος του έγκλημα.

Καμιά εμπιστοσύνη στις υποσχέσεις και «αντιθέσεις» των τοπικών εκπροσώπων των κομμάτων της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ αλλά και όλων των υπολοίπων κομμάτων του Ευρωμονόδρομου, καθώς και των εκλεκτών τους στην τοπική και περιφερειακή διοίκηση Κρήτης".Πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.