21 Αυγούστου 2012

Μεγάλη καταστροφή στην Χίο - Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα για τις πυρκαγιές σε Χίο και Ζάκυνθο.


Στάχτη 127.400 στρέμματα στην Χίο μέχρι χτες ! 
ΘΡΗΝΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΝΗΣΙ



Μεγάλη καταστροφή στην Χίο 


Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε περί ώρα 02:30 την 18 Αυγούστου 2012 στην περιοχή Καρυών - Νέα Μονή σε δασική έκταση και λόγω των ευνοϊκών κλιματικών συνθηκών γρήγορα εξαπλώθηκε σε πολλές από τις δημοτικές ενότητες του Δήμου Χίου, όπως Ανάβατος, Αυγώνυμα, Λίθιο, Βέσσα, Έλατα, Αρμόλια, Καλαμωτή, Πυργί, Όλύμποι, Καρύντα, Άγ. Γεώργιο Συκούσας, Σιδηρούντα, όπου μαίνεται για 3η μέρα, συνεχίζοντας το καταστροφικό της έργο πααρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων, εθελοντών, στρατιωτών και κατοίκων. Σύμφωνα με νεώτερες μετρήσεις των καμένων εκτάσεων από το Ευρωπαϊκό Σύστημα Πληροφοριών Δασικών Πυρκαγιών (E.F.F.I.S), οι συνολικά καμένες εκτάσεις από την εν λόγω πυρκαγιά ανέρχονται σε (127.400) στρέμματα αγροτοδασικής έκτασης. Ειδικότερα η σύνθεση των καμένων εκτάσεων είναι η εξής:α) Το 4,56% δάση πλατύφυλλων.β) Το 17,58% βλάστηση σκληρόφυλλων.γ) Το 20,26% θαμνώδεις εκτάσεις.δ) Το 30,49% διάφορες φυτικές περιοχές καιε) Το 27,12% αγροτικές εκτάσεις.


Σημείωση*: Μέχρι την 19 Αυγούστου 2012 η καταγραφείσα ζημιά ήταν 77.400 στρέμματα. Η νεώτερη καταγραφή των ζημιών έγινε την 20 Αυγούστου 2012

Ερευνα: Ανδριανού Γκουρμπάτση, Αντιστράτηγου Π.Σ,ε.α,




Δηλώσεις της Αλέκας Παπαρήγα γαι τις πυρκαγιές 




Θεωρούμε εξαιρετικά προκλητικές τις δηλώσεις του Υπ. Δημόσιας Τάξης ότι οι πυρκαγιές στη Ζάκυνθο και αυτές που κατατρώγουν τη Χίο είναι αποτέλεσμα εμπρησμού. Δεν έχουμε δικαίωμα να αμφισβητήσουμε την αιτία των πυρκαγιών αλλά ο Υπουργός και ολόκληρη η κυβέρνηση πάνε να αποκρύψουν ένα γεγονός που βεβαίως ευθύνες φέρνουν και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις. 
Ήδη από τις αρχές Ιουλίου η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Χίου και στις αρχές Αυγούστου ο Περιφερειακός Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης του ΚΚΕ ο Στρατής Κόρακας είχαν καταγγείλει ότι στο νησί είναι ανύπαρκτες οι υποδομές πυροπροστασίας και πυρασφάλειας, επομένως ακόμη και αν πρόκειται για εμπρησμό κάτι που είναι δυστυχώς και ένα συνηθισμένο φαινόμενο στην Ελλάδα, δεν δικαιολογούνται τέτοιες τραγικές περικοπές στη στήριξη πυροπροστασίας - πυρασφάλειας για την κάλυψη των αναγκών ολόκληρης της Ελλάδας και της Χίου με το επαρκές προσωπικό. Τα στελέχη υψηλής ασφαλείας που έστειλε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς και οι δυνάμεις οι εξωτερικές αποδείχτηκαν ανωφελείς για το νησί μιας και δεν έχουν την εικόνα των δυνατοτήτων, δεν ξέρουν καθόλου το χώρο. 


Το ΚΚΕ διεκδικεί άμεσα :

- Την πλήρη προστασία των μαστιχοπαραγωγών, των κτηνοτρόφων και του δασικού πλούτου της περιοχής και όχι με τα συνηθισμένα υποκειμενικά και κριτήρια λιτότητας του ΕΛΓΑ, με πραγματικά αντικειμενικά κριτήρια. 
- Ζηταμε να μην αλλάξει η χρήση γης. Ξέρουμε πολύ καλά ότι σε μέρη που σήμερα καίγονται ακόμη στη Χίο έχουν υποβάλλει διεκδικήσεις μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες και τουριστικά συγκροτήματα, προκειμένου ν' αλλάξει η χρήση γης, να στήσουν ανεμογεννήτριες και άλλες σχετικές με τον τουρισμό εγκαταστάσεις. Καμία αλλαγή χρήσης γης. 
- Την 100% στήριξη της εγχώριας παραγωγής του νησιού. Η παραγωγή της μαστίχας είναι το βασικό έσοδο του νησιού και αν θέλετε σ' αυτόν τον κλάδο απασχολούνται και άλλοι εργαζόμενοι σε ολόκληρη την Ελλάδα.



Πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.