27 Αυγούστου 2012

Ο κώδικας της ΧΑ - μουραμπι

Eναλλακτικός τίτλος "Όταν τα παλουκάρια παίζουν με το Tardis"


Δεν ήθελα το καμ μπακ του ιντερνετικού μου αλτερ ιγκο (του Manny) μετά την καλοκαιρινή ραστώΝΗ (να προφερθεί σωστά) να αφορά τα αφιονισμένα δίποδα, τους χαμένους (και με τις δύο σημασίες της λέξης) κρίκους του ανθρώπινου είδους.

Κι όμως. Πάλι για τους αμοιβαδόμυαλους θα μιλήσουμε. Τα φαινόμενα φαγοκύτωσης φέτος το καλοκαίρι πολλά, αφού τα καλόπαιδα με τα μαύρα (στους 40 βαθμούς υπό σκιάν) έχουν βαλθεί να "ξεβρωμίκουν τον τόπο" κατά τα παστρικά πρότυπα της οργάνωσης τους.

Αυτό, ωστόσο, που θέλω  να σχολιάσω συνοπτικά, είναι η τηλε-πρόταση πυροτέχνημα που άκουσα χτες από κάποιον από τους ιδιωτικούς τηλε-σκουπιδότοπους που εκπέμπουν σε μία από τις κρατικές συχνότητες. Δεν θυμάμαι που, αλλά δεν έχει και τόση σημασία. Η καμπάνια προβολής της ΧΑ ανθεί σε όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς, εκεί όπου τα βακτήρια τα υπεύθυνα για την εγκεφαλική πανούκλα έχουν βρει πρόσφορο έδαφος να "ανθίσουν", ανάμεσα στα διάφορα τηλεοπτικά σκουπιδο προϊόντα και στα σε προχωρημένη αποσύνθεση σώματα των νεκροζώντανων τηλε-ανθρώπων.



Τι έλεγα? Α ναι για την πρόταση της ΧΑ. Ουσιαστικά δεν πρόκειται για κάποια καινοτομία. Η ανθρωπότητα στο μακρύ και ένδοξο παρελθόν της έχει διάφορα ενδιαφέροντα στιγμιότυπα που θα μπορούσαν να εμπνεύσουν μία ναζιστική - σαδιστική - μισανθρωπική οργάνωση όπως η ΧΑ. Στην προκειμένη περίπτωση, η θανατική καταδίκη εφαρμόζεται ακόμη σε κάμποσες χώρες του πλανήτη, οπότε δεν χρειάζεται να ανατρέξει κανείς στο παρελθόν.

ο χάρτης που λέγαμε
Εδώ έχει έναν χάρτη με τις χώρες που ισχύει ακόμη -εν μέρει ή και γενικά- η θανατική ποινή. Με γαλάζιο οι χώρες στις οποίες έχει καταργηθεί. Με πορτοκαλί είναι χώρες στις οποίες ναι μεν στα χαρτιά ισχύει ακόμη, ωστόσο στην πράξη έχει καταργηθεί εδώ και 10 τουλάχιστον χρόνια.
Με μία πρόχειρη ματιά παρατηρεί κανείς ακόμη, ότι οι χώρες των οποίων τους πολίτες θεωρεί σκουπίδια η ΧΑ (αραβικές, Ινδία, Πακιστάν), σύμφωνα με τα λεγόμενα του "παλικαριού" που την εκπροσωπεί στο κοινοβούλιο, έχουν τη θανατική ποινή κανονικότατα. Δεν θέλω να πω κάτι με αυτό απλά να τονίσω την αντίφαση.

Η θανατική ποινή είναι μία από εκείνες τις οργανωμένες, συλλογικές πράξεις της ανθρωπότητας που θα έπρεπε να έχουν ήδη γίνει τμήμα ενός μακρινού παρελθόντος. Σε χώρες όπως οι ΗΠΑ, που θεωρητικά ανήκουν στον λεγόμενο "ανεπτυγμένο κόσμο" το θέμα της θανατικής ποινής αποτελεί ακόμη hot topic. Στην πλειοψηφία των πολιτειών υπάρχει κανονικά η θανατική ποινή με επικρατούσα πλέον μέθοδο την θανατηφόρα ένεση.
Παλιές γραφικές (όπως το Πήλιο) μέθοδοι όπως η ηλεκτρική καρεκλά, τα θανατηφόρα αέρια (μάλλον οι συνειρμοί με το Αουσβιτς ήταν too much που λένε και οι αγγλόφωνοι) κτλ έχουν λίγο πολύ εγκαταλειφθεί.

Η λογική πίσω από την θανατική ποινή είναι λίγο πολύ "το οφθαλμόν αντί οφθαλμού και οδόντα αντί οδόντος", ο κώδικας του Χαμουραμπί κτλ

Δηλαδή είναι η λογική εκείνη που λέει ότι όταν ένα ανθρώπινο πλάσμα εγκληματήσει πρέπει να του αφαιρεθεί η ζωή αυθωρεί και παραχρήμα έτσι ώστε η ανθρωπότητα, οι ανθρώπινες κοινωνίες κτλ να μην χρειαστεί να μπουν στην διαδικασία να αναλύσουν τις αιτίες που οδηγούν ένα ανθρώπινο πλάσμα  στο να διαπράξει ένα έγκλημα.

Με λίγα λόγια η θανατική καταδίκη είναι το συλλογικό σκούπισμα της σκόνης κάτω από το χαλί. Το συλλογικό πλύσιμο των χεριών. Οκ σταματώ τις παρομοιώσεις.

Αν κάτσεις ας πούμε να πολυσκαλίσεις τα πράματα μπορεί και να βγάλεις μερικά άσχημα συμπεράσματα για τον τρόπο που είναι οργανωμένες οι κοινωνίες μας, για τους θεσμούς μας, για τα εκμεταλλευτικά συστήματα που με την καταπίεση, τη στέρηση, τις ανισότητες κτλ δημιουργούν κακοποιούς. Βολεύει πιο πολύ τη συλλογική συνείδηση  να πιστεύει ότι υπάρχουν γεννημένοι δολοφόνοι, βιαστές, κακοποιοί, pure evil, 100% συμπυκνωμένο κακό, που ως έμβρυα ακόμη είχαν κακή πάστα. Όχι σαν τη δικά μας την καλή, τη νομοταγή κτλ Και βολεύει η εξόντωση αυτών παρά ο σωφρονισμός (ο οποίος στο παρόν σύστημα, με τον τρόπο που λειτουργούν τα σωφρονιστικά κέντρα, δυστυχώς μόνο ως σύντομο ανέκδοτο ακούγεται).

Ένα από τα συνηθισμένα επιχειρήματα όσων είναι υπέρ και έχουν πάνω από δύο ενεργά εγκεφαλικά κύτταρα (οπότε δεν μιλάμε για την ΧΑ εδώ, αλλά γενικά) είναι ότι το να συντηρούμε και "να ταϊζουμε" κακοποιούς κοστίζει μπόλικο κρατικό χρήμα και γιατί στην τελική ανάλυση να πληρώνουμε λεφτά για τα κατακάθια? Εδώ μπορεί κανείς να απαντήσει με διάφορους τρόπους (για το που πάει γενικά το κρατικό χρήμα, οπότε το συγκεκριμένο θα έπρεπε να είναι το τελευταίο που απασχολεί έναν φορολογούμενο). Αυτό που απαντάω εγώ συνήθως είναι ότι ακολουθώντας αυτή τη λογική, δεν θα έπρεπε να έχουμε ούτε ιδρύματα για ψυχικά ασθενείς, για άτομα με νοητική υστέρηση κτλ ή γενικά να μην υπάρχει πρόνοια για όποια κοινωνική ομάδα τυγχάνει να θεωρείται απόβαρο από κάποια άλλη. Και κάπου εκεί καταλήγεις στο φασισμό και στη θεωρία της άριας φυλής (εκεί δηλαδή που η ΧΑ έχει φτάσει ήδη, ή μάλλον βρίσκεται από δημιουργίας της.)

'Ενα από τα αγαπημένα μου του κώδικα του Χαμουραμπί, το οποίο θα μπορούσε να βρει άμεσα εφαρμογή, φτάνει μόνο το νομικό τμήμα της ΧΑ να μελετήσει προσεχτικά τον κώδικα είναι το παρακάτω:
Αν κάποιος επιχειρήσει να ληστέψει ένα σπίτι σπάζοντας τον τοίχο του και τελικά συλληφθεί, σαν τιμωρία θα χτιστεί μες στον τοίχο για να καλύψει την τρύπα που έκανε.
Για να το πάω ένα βήμα παρακάτω, θα μπορούσαμε να αντικαταστήσουμε ολοκληρωτικά τα οικοδομικά υλικά (όλοι ξέρουμε ποιοι θα παίξουν το ρόλο των τούβλων και των σωλήνων αποχέτευσης).

Ρε λέτε αυτό να είχε κατά νου ο Τιλ?

5 σχόλια:

  1. Ε εσυ εχεις χασει επεισοδια

    Εχουν τοποθετηθει και για τα ατομα με ειδικες αναγκες

    http://poexania.wordpress.com/2012/08/03/%CF%80%CE%AC%CE%BD%CF%89-%CE%B1%CF%80%CE%BF-%CF%8C%CE%BB%CE%B1-%CE%B7-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AF%CE%B1/

    Αμ τι νομιζες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α, ωραία. Θανατική ποινή για τους εγκληματίες φονιάδες. Έχουν αυτοκτονική ενόρμηση δηλαδή. Καλό είναι αυτό:

      Ο Χρήστος Ρήγας, υποψήφιος της Χρυσής Αυγής συνελήφθη για τη δολοφονία του Μιλτιάδη Μουτάφη, καθηγητή αστρολογίας, και της Παρασκευής Γκέζου, ιδιοκτήτριας εταιρίας πώλησης καλλυντικών μέσω Ίντερνετ, που συστεγαζόταν στο ίδιο χώρο με τον αστρολόγο, η οποία έγινε στις 26 Φεβρουαρίου 2009 στο Χαλάνδρι. Η διπλή δολοφονία εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά ζωής της ασφάλειας Αττικής.

      Διαγραφή
    2. Τωρα περα απο την τραγικοτητα του γεγονοτος, "καθηγητης αστρολογιας";

      Διαγραφή
  2. Βασικα απο οτι διαβαζα θα αιτηθουν να τιμωρουνται συγκεκριμενα εγκληματα. Φανταζομαι η δολοφονια σκουροχρωμων αλλοδαπων δεν θα ειναι μεσα σε αυτα.
    Αυτοι που λες Αντωνη δε μου ακουγονται και πολυ σκουροχρωμοι, αλλα κατι θα σκεφτει το νομικο τμημα για να καλυπτει και αυτες τις περιπτωσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.