22 Αυγούστου 2012

Σε σταθερό αντιΚΚΕ μοτίβο ο σκιτσογράφος Στάθης - H απάντηση του Ριζοσπάστη στο Στάθη


Σε ένα σταθερό αντιΚΚΕ μοτίβο ο σκιτσογράφος Στάθης ξαναχτύπησε πάλι.  Με ένα  κείμενο που ελάχιστα διαφέρει από τα γνωστά αντιΚΚΕ πονήματα του, επανέρχεται  σε μια στιγμή καθόλου τυχαία. Ξεκινάει η λειτουργία του "ναού της δημοκρατίας" και οσονούπω θα ξεσκεπαστούν πολλοί και πολλά. Υπάρχει και εκείνη η πρόταση του ΚΚΕ και θα αποκαλυφθούν  ή σε απλή λαϊκή γλώσσα , θα πέσει άγριο ξεβράκωμα. Το ίδιο και στα συνδικάτα. Διέπρεψαν οι ΣΥΡΙΖΑίοι σε όλα τα επίπεδα καλοκαιριάτικα. Στην ΑΤΕ , στους Φαρμακευτικούς συλλόγους και αλλού.
Τα προβλήματα όμως  θα οξυθούν  σε σημείο που ενδέχεται να έχουμε στροφή  μεγάλου μέρους των εργαζόμενων  προς το ταξικό κίνημα. Θα ξαναμπεί η πρόταση του ΚΚΕ για λαϊκή εξουσία μονιομερή κατάργηση του χρέους,  για συζήτηση κάτω από άλλες συνθήκες, σίγουρα πιο δραματικές.  Μέσα σε όλα αυτά τι απαντήσεις άραγε μπορεί να δώσει ο ΣΥΡΙΖΑ;  Καλύτερη Ευρωπαϊκή Ένωση; Ουσιαστικότερη και πατριοτικότερη διαπραγμάτευση;
Προφανώς λοιπόν ο Στάθης  τρέχει να προλάβει και να μαζέψει τα ασυμάζευτα ως ο καταλληλότερος ΚΚΕδολόγος του ΣΥΡΙΖΑ. Λειτουργεί  με την παλιά κλασική τακτική των .."πρώην". Η τακτική του θυμίζει κάποιους δηλωσίες στην εξορία που προσπαθούσαν πότε με κλάψες, πότε με καλοπιάσματα, πότε με ακατάσχετη λαθολογία για την τακτική του ΚΚΕ να πείσουν άλλους κομμουνιστές να υποταχτούν. 'Ιδια και απαράλαχτη τακτική ακολουθεί.
Παραθέτω  δύο  απαντήσεις του Ριζοσπάστη σε παλιότερα κείμενά του.΄Ετσι κι αλλιώς σχεδόν τα ίδια αναμασάει, οπότε σε πολλά σημεία απαντιέται το κείμενό του.
Διαβάστε το εδώ

 Πέμπτη 10 Μάη 2012

Η μεγαλύτερη συκοφαντία εναντίον του ΚΚΕ
Δεν αποτελεί σήμερα μεγαλύτερη ύβρη από τη διαστρέβλωση των θέσεων του ΚΚΕ ότι δήθεν δεν ενδιαφέρεται, δε νοιάζεται για τα βάσανα των ανέργων, των μισθωτών, ότι αφήνει το λαό αβοήθητο. Κι όμως μια τέτοια συκοφαντία εκτόξευσε ο Στάθης Σταυρόπουλοςστο «enikos.gr», με αφορμή την άρνηση του ΚΚΕ να πάρει υπουργεία για να σώσει δήθεν μαζί με τους άλλους ευρωαριστερούς (ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ) το λαό από την ΕΕ και τους μεγαλοεπιχειρηματίες, όμως μαζί με την ΕΕ και τους μεγαλοεπιχειρηματίες. Ντροπή! Λέει πολλά και διάφορα ο Στ. Σταυρόπουλος, μεταξύ των οποίων ότι «θα αλλάξουν όλα αύριο μας διαβεβαιώνει το ΚΚΕ και ως τότε τιμωρεί όσους είχαν αυταπάτες, λέει, για το ...Μάαστριχτ. Εως τότε ας χαθούν μεροκάματα, ας κλείσουν σπίτια και μαγαζιά, ας χαθούν ζωές, όταν όλοι χάσουμε τις αυταπάτες που μας καλλιεργεί η απλώς αριστερά (!) και προσχωρήσουμε στην Αίρεση των Καθαρών, θα σωθούμε...». Τα ίδια σάπια επιχειρήματα, ότι δήθεν το ΚΚΕ θέλει (!) την εξαθλίωση του λαού, επιστράτευαν οι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ όταν ψήφιζαν τα μνημόνια και τους αντιλαϊκούς νόμους και είχαν το ΚΚΕ απέναντι να οργανώνει την πάλη του λαού στους τόπους δουλειάς, στα λιμάνια κ.α.
***
Πρόκειται για παραλήρημα. Κύριε Σταυρόπουλε, όλα αυτά που τσακίζουν αλύπητα σήμερα το λαό δεν έχουν τη σφραγίδα του Μάαστριχτ; Κι όμως εσείς, μαζί με τον ΣΥΝ που το ψήφισε, έχετε το θράσος να καλείτε το ΚΚΕ να το υπογράψει σήμερα, στο όνομα των συνεπειών που έχει ο ευρωμονόδρομος. Βεβαίως, αυτό το κρύβετε γιατί βάζετε μπροστά τη λέξη «μνημόνιο». Ομως αυτό είναι απάτη. Και σε αυτή την απάτη θέλετε να κάνετε συνένοχο το ΚΚΕ. Λέτε να διώξουμε την τρόικα, αλλά θα μείνουμε στην ΕΕ. Μα, η τρόικα δεν είναι πρωτίστως η ΕΕ; Πώς θα σταματήσουν η μείωση των μισθών, η ανεργία, ο εργασιακός μεσαίωνας, μήπως όταν αλλάξει και γίνει φιλολαϊκή η ΕΕ; Ελεος! Ποια αριστερή κυβέρνηση δε θα συνεχίσει να τσακίζει τους μισθούς όταν όχι μόνο αποδέχεται την ιδιοκτησία των μεγάλων επιχειρηματιών, αλλά θεωρεί ότι η υγιής επιχειρηματικότητα, δηλαδή τα μονοπώλια, είναι δύναμη ανάπτυξης;
***
Το ατύχημα για εσάς είναι ότι οι εργαζόμενοι, οι νέοι γνωρίζουν καλά ότι το ΚΚΕ, τα στελέχη, τα μέλη του, οι οπαδοί του καθημερινά ματώνουν έξω από τα εργοστάσια και στις συνοικίες. Η αλήθεια δεν αποδείχνεται πάντα με τα εκλογικά ποσοστά. Η ζωή είναι πιο περίπλοκη και πάντως αδυσώπητη απέναντι στην αντικομμουνιστική εμπάθεια.


Πέμπτη 7 Ιούνη 2012

Ξαναζεσταμένοι εκβιασμοί και «μονόδρομοι»
Με ψέματα, μεταγραφές και μεταπλάσεις των λεγομένων της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και με παντιέρα τον εκβιασμό «μνημόνιο ή ΣΥΡΙΖΑ», «όποιος δεν είναι με τον ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει το μνημόνιο», ο Στάθης Σταυρόπουλος από τον ιστοτόπο enikos.gr εξαπέλυσε ξανά προχτές επίθεση στο ΚΚΕ.
Ο Στ. Σταυρόπουλος αναφέρθηκε στην πρόσφατη συνέντευξη της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στο «ΜΕΓΚΑ» και επέλεξε να μη δώσει καμία απάντηση, να μην παραθέσει καν την κριτική που άσκησε η Αλ. Παπαρήγα στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά να δώσει στο «κοινό» του τη δική του γνώμη, με όσα αυτός ήθελε να καταλάβει και μάλιστα έτσι καμωμένα ώστε να εξυπηρετείται ο αρχικός και βασικός του σκοπός με το «ερώτημα»: «Γιατί το ΚΚΕ βγάζει τον εαυτό του έξω από το χορό;» της συμμετοχής στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
***
Αλήθεια, σε ποιο «χορό» αρνείται να συμμετάσχει το ΚΚΕ και δέχεται την μήνιν του Στ. Σταυρόπουλου και συνολικά του ΣΥΡΙΖΑ; Στο μόνο «χορό» που δε συμμετέχει είναι αυτός της εξαπάτησης των εργαζομένων, ότι δήθεν μπορεί να εφαρμοστεί φιλολαϊκή πολιτική από μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ (ή της ΝΔ, ή του ΠΑΣΟΚ) που πέρα από καλολογίες δεν αμφισβητεί την πηγή της πολιτικής που εφαρμόζεται μέσω και των μνημονίων (δηλαδή, την ΕΕ και το κυνήγι του κέρδους των μεγάλων επιχειρήσεων). Γι' αυτό και ο Στ. Σταυρόπουλος κατακεραυνώνει την Αλ. Παπαρήγα που έθεσε ξεκάθαρα το ερώτημα «μετά το μνημόνιο τι;». Νέα μνημόνια επί μνημονίων; Σφυρίζει αδιάφορα ο ΣΥΡΙΖΑ και ενοχλείται. Γι' αυτό και εξανίσταται και πάλι ο Στ. Σταυρόπουλος ότι «ως και τους νόμους της αγοράς (!!) επικαλέστηκε η Αλέκα για να προδικάσει την αποτυχία του ΣΥΡΙΖΑ». Τους νόμους της καπιταλιστικής αγοράς - ακόμα και την ίδια την καπιταλιστική αγορά - παριστάνουν ότι τους αγνοούν στον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί υποκλίνονται σε αυτούς. Τι άλλο εκτός από υπόκλιση είναι η «υγιής επιχειρηματικότητα», η προτεραιότητα για μείωση του ΦΠΑ μόνο στον τουρισμό και την εστίαση, ενώ ο λαός, για τον οποίο υποτίθεται κόπτεται ο ΣΥΡΙΖΑ, πληρώνει πανάκριβα για βασικά είδη λαϊκής κατανάλωσης; Εκτός κι αν στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι με προεδρικά διατάγματα θα εφαρμόσουν φιλολαϊκό πρόγραμμα ή ποντάρουν στον «πατριωτισμό» των μεγαλοεπιχειρηματιών, των εφοπλιστών κ.λπ. Γιατί οι του ΣΥΡΙΖΑ δε λένε στο λαό για το ενδεχόμενο της άτακτης χρεοκοπίας; Γιατί το κρύβουν;
***
Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Στ. Σταυρόπουλος ως εκπρόσωπός του επιχειρούν να εμφανίσουν εαυτούς ως μεσσίες του λαού και ρίχνουν λάσπη στο ΚΚΕ τολμώντας να το κατηγορήσουν ότι τάχα θα αφήσει το λαό να τα «βγάλει πέρα μόνος του με τις αυταπάτες του για τον ΣΥΡΙΖΑ και το μάταιον του αγώνα να καταργηθούν φερ' ειπείν οι εφαρμοστικοί νόμοι». Μόνο όποιος είναι με τον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνησή του δικαιούται διά να αγωνίζεται και να ομιλεί, κατά τον Στ. Σταυρόπουλο. Στον ΣΥΡΙΖΑ αν στηριχθεί ο λαός θα βρεθεί έρημος. Μόνο το ΚΚΕ θα βρίσκεται δίπλα του να οργανώσει τη λαϊκή πάλη.
Ομως, αν είναι κάτι μάταιο είναι να περιμένεις ότι ένας διαχειριστής θα σου λύσει το πρόβλημα, δήθεν γιατί είναι καλύτερος διαπραγματευτής, όταν μένουν αμετακίνητες οι αιτίες που δημιουργούν αυτά τα προβλήματα. Ο αγώνας για να λύσεις το πρόβλημα δεν είναι μάταιος, ο αγώνας για να διεκδικήσεις τα δικαιώματά σου σε σύγκρουση και ρήξη με τις αιτίες τους δεν είναι μάταιος και αυτό ακριβώς λέει το ΚΚΕ. Αλλωστε, η διαχρονική δράση του ΚΚΕ και η πραγματικότητα διαψεύδουν τέτοιους φαιδρούς ισχυρισμούς που επιστρατεύονται στο πλαίσιο της επιχείρησης αποδυνάμωσης του ΚΚΕ και του νέου εγκλωβισμού του λαού σε αποπροσανατολιστικούς διπολικούς καυγάδες και «μονόδρομους»: Των ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ σήμερα, όπως των ΝΔ - ΠΑΣΟΚ προηγούμενα. Οχι πολύ παλιά, ο Γ. Παπανδρέου κατηγορούσε το ΚΚΕ ότι επειδή δε στηρίζει το ΠΑΣΟΚ είναι ο «αριστερός ψάλτης της δεξιάς»... Σήμερα, ο ΣΥΡΙΖΑ αναλαμβάνει το ρόλο του ΠΑΣΟΚ για να εγκλωβιστεί ο λαός σε ένα νέο «μονόδρομο», αυτόν της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Ενα «μονόδρομο» ενταγμένο στην ΕΕ, στο κέρδος των επιχειρήσεων, στο διαρκές χτύπημα του λαού. Ο λαός χόρτασε από τέτοιους «μονόδρομους», τους ακούει χρόνια τώρα. Είναι καιρός να βάλει πλώρη για τον δικό του, με ισχυρό ΚΚΕ.

Ε. Χ.









H απάντηση του Ριζοσπάστη στο Στάθη

Τετάρτη, 22 Αυγούστου 2012
Ασπονδοι φίλοι
Μεγάλο καημό με τα εκλογικά ποσοστά του ΚΚΕ έχουν οι του ΣΥΡΙΖΑ, που αφού το 1990 - 1991 πάσχισαν να διαλύσουν ή να μεταλλάξουν το ΚΚΕ, από τότε δεν εγκατέλειψαν αυτό το στόχο, ενώ καθ' όλη την προεκλογική περίοδο το συκοφαντούσαν, συμβάλλοντας στην επιχείρηση αποδυνάμωσής του, εμφανίζονται τώρα να «κλαίνε», γιατί το ΚΚΕ δεν έχει 10% ή 15% στη Βουλή...
Τέτοιες «ανησυχίες» εκφράζει και στο χτεσινό του άρθρο στο www.enikos.gr ο Στάθης Σταυρόπουλος του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας για «άχρηστη για το λαό γραμμή» του ΚΚΕ, κατηγορώντας το ΚΚΕ ότι «πετάει με την πολιτική του το δίκιο του λαού στα σκυλιά» και εγκαλώντας το ΚΚΕ ότι εμφανίζει «πικρόχολη αυταρέσκεια» και «ναρκισσιστικά επαναλαμβανόμενη δήλωση δικαίωσης» ότι οι θέσεις του Κόμματος επιβεβαιώνονται, ενώ, λέει, ο «ρόλος» του ΚΚΕ «δεν είναι να επιβεβαιώνεται, αλλά να μη χάνει το δίκιο του»...



***
Ολη η δήθεν πικραμένη αριστερή χολή ενάντια στο ΚΚΕ έχει ένα διά ταύτα: «Η στρατηγική και η τακτική του ΚΚΕ έχουν πρόβλημα» και «υπάρχει ακόμα ο χρόνος και κυρίως η ανάγκη να επανασχεδιάσει το ΚΚΕ τη στρατηγική του». Αλήθεια, με ποιο κριτήριο κρίνουν αυτοί τη στρατηγική του ΚΚΕ; Ανησυχούν τάχα ότι η στρατηγική και τακτική του ΚΚΕ δεν είναι εκείνες που θα έπρεπε να είναι για να εκπληρωθεί ο ιστορικός του ρόλος, δηλαδή η οργάνωση της λαϊκής πάλης για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων, το σοσιαλισμό; Μα αν ανησυχούσαν γι' αυτό, τότε γιατί αποχώρησαν από το ΚΚΕ - αφού απέτυχαν να το διαλύσουν - δηλώνοντας ότι το ΚΚΕ και ο σοσιαλισμός είναι «μούχλα», «απέτυχαν» κ.ά.; Δεν είναι, δηλαδή, οι ίδιοι άνθρωποι που έχουν ταχθεί εδώ και χρόνια πολλά με το στόχο της διαχείρισης του καπιταλισμού (για έναν «καπιταλισμό με ανθρώπινο πρόσωπο» δε μιλάνε;). `Η μήπως εξέφρασαν και τους ίδιους «καημούς» όταν ο ΣΥΡΙΖΑ έπαιρνε σε εκλογές 4,6% ή 3,26%; Ελεγαν μήπως και τότε ότι υπάρχει πρόβλημα «στη στρατηγική και την τακτική του ΣΥΡΙΖΑ» και ότι πρέπει να «επανασχεδιαστούν»; Οχι βέβαια. Γιατί η στρατηγική και η τακτική του ΣΥΡΙΖΑ ήταν και είναι πολιτικές διαχείρισης του καπιταλισμού, δεν ενοχλούν, δεν χρειάζονται «επανασχεδιασμούς». Εξάλλου, δεν είναι η πρώτη φορά που άνθρωποι οι οποίοι όχι μόνο δεν ανήκουν στο ΚΚΕ αλλά ανήκουν σε άλλα κόμματα, πυροδοτούν συζητήσεις γύρω από τη «λάθος», ή «αναποτελεσματική», ή «μαξιμαλιστική» πολιτική του ΚΚΕ. Γιατί και με μεγαλύτερα εκλογικά ποσοστά όλοι αυτοί για την αλλαγή της στρατηγικής του ΚΚΕ κόπτονταν...
Γιατί εκείνο που τους ενοχλεί είναι ότι το ΚΚΕ δεν ακολουθεί το δικό τους δρόμο, το δρόμο της διαχείρισης των συμφερόντων των μονοπωλίων «με κοινωνική δικαιοσύνη», δηλαδή με ένα ξεροκόμματο στο λαό. Ομως αν το παραδεχθούν θα αποκαλύψουν και αυτό που οι ίδιοι είναι: Υπηρέτες πιστοί του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος, που εν καιρώ κρίσης τσακίζει με τον πιο βίαιο τρόπο τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα. Θιασώτες του δίκαιου του μεγαλοεπιχειρηματία με κύριο καθήκον να αποπροσανατολίσουν το λαό, να παριστάνουν ότι δήθεν υπερασπίζονται το λαϊκό συμφέρον το οποίο, όμως, φτάνει μόνο μέχρι το σημείο εκείνο που δεν ενοχλεί ούτε απειλεί το συμφέρον του μεγαλοεπιχειρηματία. Πέραν τούτου, ούτε δικαιώματα, ούτε στόχους πρέπει να έχει το λαϊκό κίνημα... Ακόμα και τα περί κατάργησης των Μνημονίων πέταξαν στην άκρη.
***
Αλήθεια, τι συμπεράσματα έχει βγάλει ο Στ. Σταυρόπουλος από τη συμμετοχή των Κομμουνιστικών Κομμάτων στις κυβερνήσεις Πρόντι, Ζοσπέν, Ντ' Αλέμα; Τίνος οι θέσεις γι' αυτές επιβεβαιώθηκαν; Του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ που πανηγύριζε και τις θεωρούσε παράδειγμα και για την Ελλάδα ή του ΚΚΕ;
Απέναντί τους είναι το ΚΚΕ και γι' αυτό το χτυπούν. Γιατί για το ΚΚΕ «νόμος είναι το δίκιο του εργάτη». Γιατί το ΚΚΕ προβάλλει τη μόνη φιλολαϊκή διέξοδο από την κρίση, δηλαδή τη λαϊκή αντεπίθεση με στόχο να αλλάξει χέρια η εξουσία. Αυτό είναι που τους ενοχλεί: Οτι ενώ οι ίδιοι τάχθηκαν με τη στρατηγική της διαχείρισης του καπιταλισμού, το ΚΚΕ επιμένει στη στρατηγική ρήξης και ανατροπής. Και όταν λένε ότι το ΚΚΕ πρέπει να «επανασχεδιάσει τη στρατηγική του», αυτό εννοούν: Να εγκαταλείψει τη στρατηγική για την ανατροπή του καπιταλισμού και να γίνει και αυτό ένα ακόμα δεκανίκι στην υποστήριξη της εξουσίας των μονοπωλίων. Ομως πιο... ανθρώπινο...

Ε. Χ


33 σχόλια:

  1. Είναι πολλά τα λεφτά Στάθη, εεε, Άρη ήθελα να πω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ή θέση τού κκε θά πρέπει νά είναι ξεκάθαρη στό θέμα τής λαικής εξουσίας καί τίς ανατροπής τού καπιταλισμού.μέχρι τότε τί γίνεται καί ποιός ό στόχος?άν δέν έχουν δημιουργηθεί τώρα οί συνθήκες,στήν πιό βαθειά καπιταλιστική κρίση πότε θά γίνει αυτό?αυτή ή στάση πού ακολουθεί δίνει προοπτική καί ελπίδα στό κίνημα καί στόν κόσμο?καί τέλος,γιατί ενώ τό μήνυμα του δέν έχει γίνει κατανοητό από τούς περισσότερους(καί μέσα στό κόμμα)συνεχίζει μέ τόν ίδιο τρόπο?
    ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αρχιζω αναποδα στο ερωτημα σου, το Κομμα εχει ψηφισει αυτη την την στρατηγικη εδω και χρονια, η δημιουργια του ΑΑΔΜ εκει στοχευει, η λαικη εξουσια δεν ειναι τιποτα αλλο απο τον σοσιαλισμο, οσον αφορα για το τι παλευει το ΚΚΕ μεχρι τοτε, προφανως αγνοεις τις προτασεις του ΚΚΕ για ενα καρο ζητηματα οπως για την υγεια, την παιδεια, τα χαρατσια, την ανακουφιση των ανεργων, την διαχειριση των υδατινων πορων και αλλα,θα μπορουσα να αραδιασω εδω σελιδες.Βεβαια οι προτασεις του δεν διαφημιζονται πλατια απο τα ΜΜΕ, μονο ενας "Ρ" τα προβαλει αλλα κατα πως λενε πολλοι "ασπονδοι" φιλοι του ΚΚΕ, ο "Ρ" κανει μονοπληροφορηση, ενω αν δημοσιευε θεσεςι μικροαστικες και εχθρικες στο εργατικο κινημα τοτε θα ηταν μια χαρα.Η σταση του ΚΚΕ και προοπτικη δινει-με την προταση νομου για την καταργηση των μνημονιων και της δανειακης ιδου η Ροδος-και διεξοδο απο την κριση προς οφελος του λαου.Αλλα φυσικα οταν ενα μεγαλο κομματι του λαου αρεσκεται σε μουτζες και βρισιες προς το κτιριο του κοινοβουλιου, τοτε προγανως ειναι ακομη νωρις να μιλαμε για λαο που εχει αντιληφθει τι συμβαινει.
      Ειναι πιο βολικο να ξεσπα η οργη ανωδυνα, χωρις ανατροπες που απαιτουν θυσιες, και να εξαργυρωνεται σε φηφο προς θολες και ανεξοδες θεσεις και κομματα που ευλογουν την υπαρχουσα κατασταση, την υπαρχουσα εξουσια διυλιζοντας τον κωνωπα και καταπινοντας την καμηλο.
      Οσον αφορα στο πονηρο (?) σου ερωτημα"αφου και στο εσωτερικο του κξομματος δεν γινεται κατανοητο......" να σε πληροφορησω οτι και κατανοητο ειναι και αποδεκτο ειναι το που και πως θα παμε και καμια αμφισβητηση δεν επιδεχεται, προφανως διακαης ποθος καποιων "απεξω" ειναι να συμβαινει το αντιθετο, δεν συμβαινει ομως και πολυ καλα κανει και δεν συμβαινει.

      Διαγραφή
  3. πες μας τι δε καταλαβαινεις παρις κρ. απο τις θεσεις του ΚΚΕ? Οτι μονη λυση στο επιπεδο της καπιταλιστικης "αναπτυξης" που εχουμε φτασει ειναι η λαϊκη εξουσια-σοσιαλισμος? Οτι οι αντικειμενικες συνθηκες (βλ. επιπεδο αναπτυξης-μεσα παραγωγης-τεχνολογια-τεχνογνωσια) ειναι ωριμες και πρεπει ο λαος να το αποφασισει? Μεχρι τοτε "το μελλον δε θα 'ρθει απο μονο του" λεει ο ποιητης, πρεπει ο λαος να το αποφασισει και να το κατακτησει. Τωρα αν ο καθενας μας πιστευει οτι μπορει να αποκτησει προοπτικη και ελπιδα δια κοινοβουλευτικου και μονο αντιπροσωπου ψηφιζει Συριζα και περιμενει να γινει φιλολαϊκη η ΕΕ οργανισμος αλληλοβοηθειας το ΝΑΤΟ και χαρακτηριζει και την επιλογη του μονοδρομο γιατι "ειδαμε και στη Ρωσια τι κανανε" ή γιατι "αμαν και με αυτη την Παπαρηγα κανα νεο δεν αφηνουν στο ΚΚΕ" ή "αυτοι θα μας κανουν Β.Κορεα" ή πιο απλα γιατι "κατι να γινει βρε παιδι μου" -δε ξερουμε τι αλλα δε πειραζει αρκει που η ελπιδα πεθαινει τελευταια ή μηπως πεθαινει ο ελπιζων- και για τους γηραιοτερους "επανασταση θα κανουμε, τα ειδαμε και το 40 τι εγινε". . .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. οσον αφορα και το σταθη δες: http://stokalokaistodiaolo.blogspot.gr/2012/08/blog-post_21.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ένα θέμα, μόνο, θέλω να θέσω στον Πάρις Καρ. γιατί εκεί νομίζω ΄τι στηρίζει την άποψή του. Κριτήριο για την επιβεβαίωση των θέσεων ενός Κ.Κ. μπορεί να είναιτο κατά πόσο γίνονται αρεστές στον κόσμο γενικά και αόριστα; κριτήριο για το "αρεστές" να είναι οι κοινοβουλευτικές εκλογές; Και αν ναι, πως μπορουν να γίνονται "αρεστές" όταν ιδεολογικά και πολιτικά τους συσχετισμούς τους ελέγχει η αστική τάξη, σε συνθήκες μάλιστα που η ταξική πάλη βρίσκεται σε χαμηλό επίπεδο; Αν εννοεί το πως δουλεύονται οι θέσεις του ΚΚΕ στην εργατική τάξη και στον λαό, μάλλον πρέπει να το εξετάσει πιο βαθιά. Και στο κάτω-κάτω δεν έχει παρατηρήσει ότι όλα τα κόμματα προσδιορίζουν την πολιτική τους προσπαθώντας να υπερκεράσουν την επίδραση των θέσεων του ΚΚΕ (ακόμα και ο ΣΥΡΙΖΑ); Μόνο αυτή την πλευρά βάζω γιατί είναι πολυσύνθετο θέμα που έχει τοποθετηθεί και απασχολεί το ΚΚΕ.Πάντως για να είμαστε καθαροί, στρατηγική το ΚΚΕ δεν θα αλλάξει για να γίνει "αρεστό"! Ο σοσιαλισμός είναι η αναγκαιότητα και η οριστική λύση και απάντηση στις λαϊκές ανάγκες. Από εκεί και πέρα οι στόχοι πάλης καθορίζονται με βάση τις σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες σε συγκρουση με το κεφάλαιο. Είναι αυταπάτη να νομίζει κανείς ότι οι σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες μπορούν να ικανοποιηθούν στον καπιταλισμό που είναι στο ιμπεριαλιστικό του στάδιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. πρός όλους τούς φίλους πού μού αποντήσαν θέτω ξανά τά εξής
    ερώτημα 1:σαφέστατα ό σκοπός είναι ή ανατροπή τού καπιταλισμού αλλά μέχρι τότε ποιό είναι τό πλάνο δράσης τού κκε,καί πώς καθώς καί μέ ποιό τρόπο θά δημιουργηθούν οί συνθήκες αυτής τής ανατροπής?
    ερώτημα 2:σαφέστατα μέ τίς κοινοβουλευτικές εκλογές θά δέν γίνει καμμιά αλλαγή,τότε γιατί τό κόμμα τίς ζήτησε καί μάλιστα δυο φορές σέ συσχετισμούς πού ελένχει ή αστική τάξη?
    3:σχετικά μέ τό πονηρό όπως αναφέρει ό φίλος ερώτημα θά ήθελα νά μου απαντήσει σχετικά μέ τά ποιοτικά χαρακτηριστηκά τών εκλογών,δηλαδή τήν φήφο στίς λαικές συνοικίες καθώς καί τίς ηλικίες πού στηρίξαν τό κόμμα.
    τέλος θά ήθελα νά μού απαντήσετε τί θά γινόταν άν τό κκε είχε αυτή τήν στιγμή ένα ποσοστό 15% καί ποιά μέτρα θά μπορούσαν νά περάσουν?
    ποτέ δέν φταίει μόνο ό δέκτης ενός μηνύματος αλλά καί ό πομπός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πάρις καρ.,επιμένω! Όλη η λογική σου είναι ότι ο σοσιαλισμός είναι κάτι για το μακρινό άφταστο μέλλον, οπότε στο διατάυτα καταλήγεις να ψάχνεις μάταια λύσεις στα πλαίσια του καπιταλισμού. Το "πλάνο δράσης" και η τακτική του ΚΚΕ είναι καθορισμένα στα συνεδρία του. Άλλωστε καθημερινά δουλεύουν οι κομμουνιστές με αυτά στο εργατικό-λαϊκό κίνημα και γίνεται σκληρή διαπάλη με τους εκφραστές της αστικής πολιτικής και τα τσιράκια των καπιταλιστών. Από εκεί και πέρα, διαστρεβλώνεις την τοποθέτηση του ΚΚΕ για τις εκλογές. Καλό θα είναι να ξαναδιαβάσεις αυτές τις τοποθετήσεις, αλλά και το πώς πρέπει να βλέπουν οι κομμουνιστές τις εκλογές.Εν κατά κλείδει, έχω να επισημάνω το εξής και να σου θέσω εγώ δύο ερωτήματα:
    Τα ερωτήματα που θέτεις μόνο ένα πνεύμα αμφισβήτησης διαμορφώνουν προς τη στρατηγική του ΚΚΕ και τίποτα παραπάνω, κάτι που φυσικά είναι δικαίωμα σου. Γιατί, όμως δεν δοκιμάζεις να δώσεις εσύ τις δικές σου απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα, οπότε να συζητήσουμε για τις απόψεις σου; Γιατί να επικρίνουμε το ΚΚΕ και να μην επικρίνουμε άλλες οργανώσεις και κόμματα που δρούν με τη λογική σου, ιδιαίτερα στο λαϊκό κίνημα,αλλά δεν καταφέρνουν να αποκτήσουν καμιά αξιόλογη επιρροή στην εργατική τάξη και στο λαό; Εκτός να υπονοείς ότι το ΚΚΕ πρέπει να υιοθετήσει οπορτουνιστικό πρόγραμμα προβάλλοντας σαν στόχο τα "στάδια" και τη "δευτέρα παρουσία" των φιλολαϊκών λύσεων στον καπιταλισμό από μια "λαίκή" κυβέρνηση. Ούτε ταξική πάλη, ούτε σοσιαλισμός λοιπόν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. kk η λογική μου είναι πώς ό σοσιαλισμός είναι ή μόνη ελπίδα καί ό μοναδικός μονόδρομος!επίσης πουθενά δέν αναφέρθηκα στό ότι τό κκε πρέπει νά υοθετίσει οπουρτουνιστικό πρόγραμμα καί λύσεις στό πλαίσιο τού καπιταλιστικού συστήματος,καθώς καί ή κριτική πού κατέθεσα δέν έχει σχέση μέ άλλες οργανώσεις καί κόμματα αλλά μόνο τό κκε.
    τό πλάνο δράσης καί ή τακτική σαφώς έχουν καθοριστεί από τά συνέδρια αλλά χωρίς νά ληφθούν ή καί νά προβλεπτούν οί ακραίες συνθήκες τής σημερινής κατάστασης.εκτός άν θεωρείς ότι υπήρχαν 1500000 άνεργοι,κατάργηση κάθε εργατικού δικαιώματος γιά όσους εργάζονται ακόμη,χιλιάδες αυτοκτονίες,καί τέτοιο επίπεδο φτώχειας καί εξαθλίωσης πάντα.
    θεωρώ λοιπόν ότι σέ αυτές τίς ακραίες συνθήκες τό κκε δέν προσάρμοσε΄ούτε τόν λόγο του ούτε τήν δράση του αλλά αντίθετα οδήγησε μέ τραγικούς χειρισμούς χιλιάδες κόσμο στήν αγκαλιά τού σύριζα.
    παρέβλεψε καί παραβλέπει τίς συγκεκριμένες κοινωνικές ανάγκες καί απαιτήσεις εγλωβισμένο στό διαχρονικό του στόχο ό οποίος όμως έχει αποκοπεί από τήν σημερινή πραγματικότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παρις καρ.γραφεις"(το κκε) παρέβλεψε καί παραβλέπει τίς συγκεκριμένες κοινωνικές ανάγκες καί απαιτήσεις εγλωβισμένο στό διαχρονικό του στόχο ό οποίος όμως έχει αποκοπεί από τήν σημερινή πραγματικότητα."
      με αυτη σου και μονο την προταση φαινεται οτι ή εισαι πολυ απογοητευμενος ψηφοφορος του ΚΚΕ-χλωμο- ή πιθανοτερο ψηφισες Συριζα και τωρα θες να δικαιολογησεις τα αδικαιολοητα.
      Μετεκλογικα γραψαμε πολλοι τα πως και τα γιατι της διαμορφωσης του αποτελεσματος.
      Σου παραθετω 2 δικα μου link που κατα τη φτωχη μου κριση εξηγουν το τι ακριβως συνεβη και τις ποιες ελαχιστες δυνατοτητες περαιτερω καλυτερου αποτελεσματος ειχε το ΚΚΕ.
      http://stokalokaistodiaolo.blogspot.gr/2012/06/blog-post_17.html
      http://stokalokaistodiaolo.blogspot.gr/2012/06/blog-post_22.html

      Διαγραφή
  9. Με συγχωρείς Πάρις καρ. και με όλο το σεβασμό, αλλά αυτά που γράφεις είναι όλη η μετουσίωση του οπορτουνισμού(με την αυστηρά πολιτική ορολογία). Μόνο που η λογική που βάζεις δεν είναι καινούρια. Υπάρχει από τα τέλη του 19ου αιώνα και πάντα έμπαινε εμπόδιο στην επαναστατική αφύπνιση της εργατικής τάξης. Και φυσικά οι εκφραστές της μόλις αναδεικνύονταν στις κυβερνήσεις πρωταγωνιστούσαν για τη σταθεροποίηση του καπιταλισμού και το τσάκισμα του εργατικού κινήματος. Πάντως πουθενά και ποτέ δεν αντιμετώπισαν τη φτώχεια και την ανεργία, δεν αντιμετώπισαν τις κρίσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. αγαπητε παρις καρ.
    το ΚΚΕ μεχρι την λαικη εξουσια, εβγαζε τα μελη/οπαδους/φιλους και μη και εμποδιζανε τα συνεργεια να κοβουν το ρευμα σε αντιθεση με κατι αλλους που μαζευανε αιτησεις στα δημαρχεια.
    το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ εμποδιζανε απολυσεις, μειωσεις κτλ, σε αντιθεση με αλλους που υπογραφουνε μειωσεις.
    το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ μπαιναν μπροστα στα τρφιμα ποτα για να μεινει η συμβαση ως εχει (με αυξησεις).
    το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ σβηνουν φωτιες, οπως στην χιο και παλιοτερα στην αθηνα, μερικα παραδειγματα, αν θες συνεχιζω.
    το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ ΔΕΝ εσπαιρναν αυταπατες για το "κινημα" της πατατας, ουτε εκανε κομπρεμι με τους χρυσαυγητες στις πλατειες και το πληρωσε (προσκαιρα) οπως και την εποχη του "πλην των λακαιδεμονιων" που ειχε εκστομισει ο λακες κυρκος τπ 91.
    επισης το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ προσπαθουν να αφυπνησουν τον λαο και δεν τον κοροιδευουν με τα φουμαρα οτι μπορει να γινει η ΕΕ φιλολαικη
    αυτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. οσο για τον σταθη.
    ανθρωπαριο που την εκανε οταν νομιζε οτι το πλοιο βουλιαζει, δεν του βγηκε, εχασε τον αυτοσεβασμο του κυριως και προσαπθει να δικαιολογησει τα αδικαιολογητα για την ανικανοτητα του να παραμεινει κομμουνιστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Και κάτι ακόμα, από που πηγάζει η κατηγορία ότι το ΚΚΕ ευθύνεται για την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ, ένα κόμμα αστικής και σοσιαλδημοκρατικής πολιτικής; Έχω την εντύπωση ότι μάλλον εσύ παραβλέπεις τις συγκεκριμένες κοινωνικές ανάγκες καί απαιτήσεις εγκλωβισμένος στην ανυπομονησία σου και στις αυταπάτες, έχεις αποκοπεί από τήν σημερινή πραγματικότητα. Ή μήπως δεν πήρες χαμπάρι ότι ένα τμήμα της αστικής τάξης και ολόκληρες οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ στήριξαν ΣΥΡΙΖΑ;Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι εκ διαμέτρου αντίθετη με την ψήφο στο ΣΥΡΙΖΑ. Εκτός αν εννοείς το ΚΚΕ να υιοθετούσε τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή να εγκατέλειπε τις αρχές, το πρόγραμμά του και την τακτική του. Τέλος πάντων από που απορρέει η κριτική επίσης ότι "σέ αυτές τίς ακραίες συνθήκες τό κκε δέν προσάρμοσε΄ούτε τόν λόγο του"; Άλλο είναι το ζήτημα. Το ΚΚΕ πήρε υπόψην του την κρίση με όρους ταξικής πάλης και όχι με όρους προσαρμογής και συμβιβασμού! Μήπως λοιπόν διαφωνείς με αυτή την τακτική;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. και ενα αποσπασμα απο δηλωσεις συριζαιας για το τι ακριβως θελουν να κανουν περα απο τις κορωνες οτι θελουν το δημοσιο. ουτε για πυροσβεστες δεν καλουν για προσληψιες :) :)

    Τους εθελοντές της Σάμου έφερε ως παράδειγμα η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αγνή Καλογερή, στους κατοίκους της Χίου, σχετικά με την δασοπροστασία. Περιοδεύοντας στις καμένες εκτάσεις και μιλώντας στους κατεστραμμένους κατοίκους των περιοχών που έγιναν στάχτη, η βουλευτής φρόντισε να μην αναφερθεί στην πολιτική των κομμάτων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, που έφεραν σε αυτή την κατάσταση απαξίωσης την Πυροσβεστική και στην ανάγκη ανάπτυξης της πυροπροστασίας και πυρόσβεσης.

    Ως μέτρο λοιπόν για την καλύτερη προστασία τους από τις πυρκαγιές στο μέλλον, η βουλευτής Σάμου του ΣΥΡΙΖΑ τους πρότεινε να οργανώσουν ένα εθελοντικό κίνημα, χρησιμοποιώντας τη γνώση του δικτύου της Σάμου. Οπως είπε: «η Σάμος διαθέτει ένα από τα καλύτερα εθελοντικά δίκτυα δασοπυρόσβεσης στην Ελλάδα, με υπερδιπλάσια δύναμη από εκείνη της Πυροσβεστικής». Μόνο που έτσι η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ενισχύει την πολιτική που δημιούργησε αυτή την κατάσταση αφού μεταφέρει την ανάγκη πυροπροστασίας στις πλάτες του λαού.

    Αυτό θέλουν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ. Εχοντας ήδη υποβαθμίσει την Πυροσβεστική, θέλουν με την αναδιάρθρωση που προχωρά η συγκυβέρνησή τους (με τη βοήθεια της ΔΗΜΑΡ) να κλείσει σταθμούς, υπηρεσίες και κλιμάκια και να υποκατασταθεί η πυρασφάλεια, μία από τις βασικές υποχρεώσεις του κράτους, από εθελοντές, ΜΚΟ κ.ά.. Και με αυτή την πρόταση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, γίνεται σαφές πως όχι μόνο δεν συμβάλλουν στην ανάδειξη των ευθυνών των κυβερνήσεων και της σημερινής, όχι μόνο δεν συμβάλλουν στην ανάγκη οργάνωσης από το κράτος όλων των αναγκαίων υποδομών πυροπροστασίας, αλλά καλούν τους κατοίκους της Χίου να φτιάξουν τα δικά τους εθελοντικά δίκτυα βοηθώντας τη συγκυβέρνηση στο έργο της.

    το σχολιο απο το "Ρ" σελ.4

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. πρός κκ καί υπόποιλους φίλους
    σαφώς καί οί οργανώσεις τού πασοκ στηρίξαν σύριζα,όμως τόν στήριξαν καί οί μισοί από όσους 1 μόλις μήνα πρίν στηρίξαν τό κκε!!!
    πώς λοιπόν αντιλαμβάνεστε αυτήν τήν επιλογή,ώς στήριξη στόν οπορτουνισμό καί στήν σοσιαλδημοκρατία?κκ μήπως εννοείς λοιπόν ότι όλοι αυτοί υιοθετούν τίς θέσεις τού σύριζα, καί θέλουν αλλαγή τίς τακτικής καί τών αρχών τού κκε?
    μέ όλο τόν σεβασμό πρός όλους σας λοιπόν θεωρώ πώς ή κριτική πού κάνετε είναι πάντα σέ σχέση μέ τόν σύριζα, καί ποτέ καθαρά πρός τό κκε(ναί είμαι απογοητευμένος ψηφοφόρος του λοιπόν).
    έθεσα ξεκάθαρα ερωτήματα γιά τήν στάση καί τήν τακτική τού κκε.απάντηση ξεκάθαρη πέρα τού ότι υποστηρίζω τίς θέσεις τού οπορτουνισμού δέν έχω πάρει!!!άν σάς καλύπτει συνεχίστε τίς ίδιες απαντήσεις...
    πιστεύω λοιπόν πώς στίς ακραίες συνθήκες πού ζούμε είναι τραγικό γιά τό κομμουνιστικό κόμμα νά πέρνει τέτοιο εκλογικό ποσοστό.θεωρώ πώς κινήθηκε σέ στείρα καί μονομερή αντιπαράθεση μέ τόν σύριζα παραβλέποντας τόν ταξικό εχθρό,παίζοντας τό παιχνίδι τών μμε αλλά καί τίς ηγεσίας τού σύριζα.εποικοινωνιακά κινήθηκε μέ διαχρονικά σπότ πού όμως δέν αφορούν τίς ιδιαίτερες συνθήκες πού ζούμε καί έδωσε τό μήνυμα ότι δέν έχει σημασία τό εκλογικό ποσοστό ,αφού ήτε 4%ήτε 14% είναι τό ίδιο καθώς δέν αλλάζει τίποτα.εγκλωβίστηκε στήν εποικοινωνιακή τακτική τού σύριζα καί έβαλε χιλιάδες φίλους σέ τρομερό δίλημμα!
    έθεσα θέμα ποιοτικών χαρακτηριστικών τίς ψήφου στίς λαικές συνοικίες καθώς καί στίς ηλικίες πού στηρίξαν τό κόμμα καί ξεκάθαρη απάντηση δέν πήρα μέχρι τώρα!


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ρε φιλε πραγματικα θες και τα λες ή σου ξεφευγουν;
    υπηρξε μεγαλο κοματι του πληθυσμου που πιστεψε τις αρλουμπες και τους βερμπαλισμους του συριζα, οπως πιστεψε τα αντιστοιχα του πασοκ του 81. πηγε και ψηφισε τους εν λογο οπορτουνιστες ψευτες και καιροσκοπους για αυτον ακριβως τον λογο. γιατι ως γνησιοι τετοιοι υποσχεθηκαν στον λαο οτι ηθελε να ακουσει. μαλιστα επειδη υπαρχουν και μεγαλες αποκλισεις στο τι ηθελε να ακουσει ο καθενας ειχαν και απο ενα εκπροσωπο να λεει κατι και ο καθενας πιστευε οτι ηθελε.
    π.χ. και με βαση και τα τελευταια, φραστικα τι σχεση εχουν ο λαφαζανης και ο δριτσας με την σακοραφα και τον δημοπουλο;
    ο κοσμος λοιπον ψηφισε αυτον που του υποσχεθηκε λιγοτερο κοπο, να κατσει στον καναπε του και να του τα φιαξει αυτος.
    το ΚΚΕ λοιπον δεν ετεροκαθοριζει την σταση του αναλογα με το πως κατευθυνεται η μαζα, απο την προπαγανδα. αν ηταν ετσι θα καναμε τους διανομεις πατατας, θα παιρναμε μερος στα σκοπιανοφαγικα συλ/ρια θα ψηφιζαμε ναι στο Μααστριχτ.
    οποιος λοιπον δεν συμφωνει με τις αρχες και τις θεσεις του ΚΚΕ και κρινει οτι θελει να φυγει, τι να κανουμε να τον δεσουμε;;;;; εμεις προσπαθουμε να πεισουμε πολιτικα με τις θεσεις, αλλοι προσπαθουν να λοβοτομησουν τον κοσμο.
    συμφωνα με την λογικη σου λοιπον (ειναι και αλλων, οπως του σταθη) θα επρεπε αντιστοιχα οι μπολσεβικοι που πριν τον οκτωμβρη του 17 στα σοβιετ ειχαν χασει τις εκλογες, να αλλαξουν πολιτικη!!!!!!!
    με την ιδια λογικη, οταν ο συν δεν εμπαινε στην βουλη και πηγαινε στο 2.9 επρεπε να διαλυθει.
    με την ιδια λογικη επειδη το κομμα το 40 στην ουσια δεν υπηρχε (αποκομενοι ελευθεροι πυρηνες και οι υπολοιποι φυλακη) επρεπε να διαλυθει.
    οταν καποιοι συντροφοι μας πηγαιναν για εκτελεση σε εποχες που η πλειψοφια δεν ηθελε το κομμα, επρεπε να το κλεισουμε το "μαγαζι".
    ραγιαδες εμεις δεν ειμασταν ποτε για να σκυψουμε το κεφαλι επειδη δεν ψηφιστηκαμε σε αστικες εκλογες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. η σταση κασι η τακτικη του ΚΚΕ ηταν αυτη που επρεπε. εδωσε την μαχη με τις θεσεις του, καθαρες και ξαστερες. αυτοι ειμαστε αυτο θελουμε και στο ενδιαμεσο παλευουμε τα παντα για να απαλυνουμε τον πονο του εργατη. ποιο πανω σου εδωσα παραδειγματα για το τωρα και πανω στους αξονες αυτους παλης καταθεσαμε και την προταση για την καταργηση του μνημονιου και μονομερη διαγραφη (που ολοι οι υπολοιποι αρνηθηκαν ή ηταν αλλα λογια να αγαπιομαστε), αλλα και συγκεκριμενα μετρα αμεσα για την ανακουφιση.
    προσωπικη μου αποψη ειναι οτι απο τον μαη επρεπε να κονουμε ποιο σκληρη επιθεση στους οπορουνιστες, απο τις αφισες με κνιτες, τα ψεματα για δηθεν στελεχη του ΚΚΕ που στηριζουν συριζα, να ξεσκεπασουμε ποιο πολυ τον βρωμικο ρολο τους στις πλατειες και κυριως στο κινημα που δεν διαφερουν σε τπτ απο τους πασοκονεοδημοκρατες.
    οσο για το αν εισαι απογοητευμενος και ψηφοφορος αλλα και απο το αποτελεσμα, θελω να μου πεις εσυ τι εκανες για να μην ερθει αυτο; (αν ησουν ποτε ψηφοφορος) το ΚΚΕ εκανε καλεσμα και τον μαη και τον ιουνη να βγουμε ολοι στους δρομους και να πιασουμε τον κοσμο και να του μιλησουμε. εσυ βγηκες; και αν βγηκες τι ειπες; επειδη υπαρχει προπαγανδα και ρευμα του συριζα να τον ψηφισουμε να βγει; ανδρουλακη σε λενε ή δαμανακη;
    λοιπον εδω ο καθενας ειδικα αυτοι που "ψαχνονται" αναλαμβανουν ευθυνες.
    το ΚΚΕ σε οτι εκτιμηση εχει κανει εχει πεσει μεσα. για τις εξελιξεις, για την σταση των κομματων για ολα.
    απο δω και περα τι θα κανεις;;;;;
    σε παρακαλω μην πεις παλι οτι δεν εχει το ΚΚΕ προγραμμα και δραση γιατι θα αισθανθω οτι μιλαω σε τοιχο.
    το ΚΚΕ δεν ειπε ποτε το ιδιο 4-14. ισα ισα που ειπε οτι οσο ποιο δυνατο τοσο καλυτερα γι την εργατικη ταξη. αυτο που ειπε ειναι οτι δεν θα κοροιδευε με τις διερευνητικες και για αυτο λοιδορηθηκε απο ολους πριν, γιατι μετα κανανε ακριβως αυτο που ειπε το ΚΚΕ παιζανε θεατρο και στις δευτερες εκλογες οι ξεφτιλες του συριζα εκαναν αυτο ακριβως που ειχε πει το ΚΚΕ με την ιδια αιτιολογια και δεν ειχαν την τσιπα να πουν οτι ναι ρε φιλε καναμε λαθος πριν ενα μηνα. αλλα ποιος θα βρει την τσιπα....
    για μενα επισης ταξικος εχθρος και μαλιστα ποιο επικινδυνος ειναι ο οπορτουνισμος γιατι αυτος ειναι η πεμπτη φαλαγγα που θα σε καρφωσει πισωπλατα οπως αποδειχθηκε και στην 48ωρη με τον δολοφονημενο εργατη (σε αγαστη συνεργασια οποροτυνιστων, αριστεριστων και ασφαλιτων) και τουλαχιστον τους αλλους (χωρις μασκα αστους) τους εχεις απεναντι τους ξερεις δεν στο παιζουν φιλοι (διαβασε και το εργο του λενιν "τι ειναι οι φιλοι του λαου....")
    τελειωνοντας....
    το θεμα που θετεις για την σταση και την τακτικη εχει απαντηθει πολλακις και αν δεν το καταλαβαινεις....σορυ, θες διαβασμα πολυ ακομη
    το δευτερο θεμα των ποιοτικων χαρακτηριστηκων. θες απαντηση σε κατι που ακομα και οι αστοι που εχουν ολα τα στοιχεια που θα μπορουσαν να εχουν στα χερια τους, δεν εχουν βγαλει ουσιαστικο και τελειωτικο συμπερασμα και θες ενας οποισδηποτε χρηστης εδω μεσα να σου δωσει εμπεριστατομενη απαντηση.......μισο φιαχνω καφεδακι και στην γραφω την απαντηση
    περιμενε ε; μην φυγεις;
    τι διαβαζουμε ρε %#%#@ μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Με συγχωρείς Πάρις Καρ. αλλά κριτική στο ΚΚΕ με σύγκριση στο ΣΥΡΙΖΑ εσύ έκανες εξαρχής.Αν ψάχνεις από το ΚΚΕ να γίνει κάτι άλλο, τότε δεν πρόκειται να συμφωνήσεις σε τίποτα απ΄όσα λέει. Η απόφαση της Κ.Ε.δίνει ορισμένες εξηγήσεις. Από εκεί και πέρα οι εκλογές είναι θερμόμετρο της συνείδησης και των διαθέσεων, τίποτα παραπάνω. Αλλά γιατί δεν κουβεντιάζεις επί της ουσίας; Και η ουσία είναι η δική σου άποψη. Γιατί μέχρι τώρα απλά χρησιμοποιείς τα εκλογικά αποτελέσματα για να εννοήσεις ότι το ΚΚΕ δεν έχει σωστή πολιτική. Γιατί , λοιπόν, δεν αναφέρεις τη δική σου γνώμη; Γιατί "καλές' οι κριτικές και οι "άγιοι" οι αφορισμοί, αλλά στο διαταύτα όταν προσπαθούμε να τοποθετηθούμε σκουντουφλάμε στο βράχο που είναι η αντικειμενική ανάλυση της εξέλιξης και οι πραγματικές απαιτήσεις της ταξικής πάλης.Τελικά γιατί είσαι απογοητευμένος; Γιατί η ταξική πάλη ποτέ δεν ήταν εύκολη και έχουμε πολύ δρόμο μπροστά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. modesto συγνώμη αλλά προφανώς ή αντίληψη πού έχεις γιά τόν διάλογο είναι τελείως διαφορετική από τήν δική μου,εκτός άν θεωρείς ότι ή αντιπαράθεση καί ή κριτική πρέπει νά γίνεται μόνο στά δικά σου πλαίσια.τό νά διαφωνείς μαζί μου είναι απόλυτα σεβαστό αλλά μόνο μέ επιχειρήματα!τό νά απαντάς όμως μέ αυτόν τόν τρόπο δέν τιμάει πρώτα εσένα καί δέν χαρακτηρίζει διάλογο κομμουνιστή, όπως εσύ λές ότι είσαι!!!
    κκ μέ συγχωρείς αλλά από πού κατάλαβες ότι θά ήθελα τό κκε νά γίνει κάτι άλλο?τό ότι διαφώνησα μέ τήν διαδρομή πού ακολούθησε δέν σημαίνει ότι θέλω νά αλλάξει προορισμό καί στόχο.αλλά φίλε ξέρεις ότι στόν πόλεμο χρειάζονται καί ελιγμοί καί τακτική,αλλιώς τό αποτέλεσμα είναι ή ήττα.
    γιατί λοιπόν ή πρόταση νόμου γιά τό μνημόνιο τού κκε δέν τέθηκε από τίς πρώτες εκλογές,ακόμη καί στήν βάση τού εγκλωβισμού τού σύριζα?γιατί αρνήθηκε κάθε μορφή διαλόγου όχι μόνο μέ τόν σύριζα αλλά καί μέ άλλες δυνάμεις(ανταρσυα-αριστερές οργανώσεις)ακόμη καί σέ κινηματική δράση?θεωρείς ότι τό επίπεδο τής εργατικής αφύπνισης καί τής ταξικής πάλης είναι σέ βαθμό ικανοποιητικό καί άν όχι ποιές είναι οί ευθύνες τού κκε?
    ποιές ευθύνες έχει γιά τήν άνοδο τής χρυσής αυγής καί τί έκανε όλο αυτό τό διάστημα γιά νά αναδείξει τό πρόβλημα?είναι ή γλώσσα καί ό λόγος του κατανοητός καί απλός γιά τόν κόσμο πού απευθύνεται αλλά καί στήν προσέγγιση άλλου κόσμου καί άν όχι γιατί?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. απο το τι ζητας να μαθεις ποιο κατω μαλλον εσυ θες να γινεται ο διαλογος στα δικα σου πλαισια.
    τι σαε πειραξε το "ρε φιλε πραγματικα θες και τα λες ή σου ξεφευγουν;"
    η στο τελος το σχολιακι για τον καφε;
    οταν τα "θεματα" που βαζεις ειναι τετοιου επιπεδου αναλογες απαντησεις θα παιρνεις.
    το τι τιμα εμενα ασε να το κρινουν αυτοι που με ξερουν δια ζωσης και ασε τα σαπια και τις συγκαλειμενες προσβολες, γιατι εγω δεν στρογγυλευω καταστασεις και επειδη ο καθενας μας εδω εχει ταυτοτητα και οι παλιοτεροι ξερουν να κρινουν απο επιχειρηματα και το τι πραγματικα εχει στο μυαλο του ο καθενας, αστα τα σαπια.
    οι κομμουνιστες αυτο που εχουν να πουν το λενε φορα παρτιδα και οχι με μισολογα και κρυμενες εννοιες και επαναλαμβανω τι σε πειραξε; αυτα που ανεφερα στην αρχη και στο τελος της προηγουμενης παρεμβασης μου ή οι χαρακτηρισμοι που εκανα για ατομα και χωρους στο ενδιαμεσο; αυτα πιστευω και δεν παιρνω τπτ πισω, ισα ισα που τα ειπα και "ευγενικα".

    παμε τωρα. η "διαδρομη" που λες ειναι συγκεκριμενη. αυτα που ζητας να ειχε κανει το ΚΚΕ ειναι αλλαγη διαδρομης και οχι τακτικος ελιγμος. για αυτο και ο "κκ" σου απανταει ετσι. αλλα προφανως δεν το καταλαβαινεις οποτε αυτο λυνεται ή "δεν θες" να καταλαβεις οποτε και αυτο λυνεται.

    η προταση νομου υπαγεται σε αυτο που λες ποιο πανω και ειναι ελιγμος, αλλα σε ποια βαση. το ΚΚΕ ποτε δεν ειχε θεσεις αλλες το πρωι αλλες το βραδυ σε αντιθεση με ολους τους αλλους. σε ολη την ιστορια το ΚΚΕ τις θεσεις που καταθεσε σαν προταση νομου ειχε και οι αλλοι σπεκουλαρανε με προεξεχουσες φυσιογνωμιες τους συριζαιους. ετσι ο ελιγμος ειχε την εξης λογικη. αφου ειστε λαμογια και ψευτες και υποκριτες θα αναγκαστητε να δειξετε τις πραγματικες σας θεσεις στην ψηφοφορια. για περισσοτρες λεπτομερειες δες την συνεντευξη τυπου για το συγκεκριμενο θεμα και αν ακομα εχεις αποριες, δεν θα σηκωσω τα χερια ψηλα, θα στο εξηγησω ακομα ποιο πολυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. το ΚΚΕ δεν περιμενει ενα μηνα πριν τις εκλογες για να κανει συνεργασιες. αλλα ας παμε σε μερικα γεγονοτα για να δουμε με ποιους θα μπορουσε το ΚΚΕ να συνεργαστει εστω και στο κινημα.
    στους εκπαιδευτικους συσσωμες οι οργανωσεις που αναφερεις συμμετεχουν σε κοινοτικα προγραμματα που εφαρμοζουν τις συνθηκες για την παιδεια που στα λογια αντιτιθονται. στους φοιτηττες πληθος τα στελεχη των οργανωσεων αυτων που "εκμαιταλευονται" γραφεια διασυνδεσεις και παιρνουν μερος σε δομες που καταψηφιζουν, εκτος απο το νομιμο ειναι και το ηθικο στην μεση.
    και αν πεις οτι ενταξει φοιτητηριατο ειναι θα κανει και κανα λαθος παμε στους εργατες.
    στη ποε-οτα, ολοι οι υπολοιποι μαζι πεταξαν εξω τα σωματεια που ειχε πλειοψηφια το ΠΑΜΕ και ειχαν συμβασιουχους, ενω σε αλλα σωματεια με διαφορετικους συσχετισμους τα μετρησανε κανονικα, εκει τα κουκια βγαινανε.
    ολα αυτα τα χρονια η ΑΠ ηταν παρεα με πασκε-δακε και οταν ειδαν τα σκουρα αφησανε αποστασεις αλλα με καταγγελτικο λογο (αντιμνημονιακο) αφηνωντας απεξω τον πραγματικα υπευθυνο και με θεσεις που ακομα και τον αντρεα του 81θα τον εκαναν να κοκκινιζει.
    για τους αριστεριστες τα λογια ειναι ακομα ποιο περιτα. καταγγελια στα λογια και ουρα της γσεε και απο πραξεις χειροτερες των συριζαιων.
    ολα αυτα με κερασακι τις καταγγελιες εναντια σε σωματεια που ειναι πλειοψηφια το ΠΑΜΕ οπως στον ευαγγελισμο, κομπρεμι σε εργατικα κεντρα, καλαματα, πρεβεζα κ.α. με λυσα απεναντι στο ΠΑΜΕ και στο ΚΚΕ και φυσικα τα γεγονοτα στις 20/10, με αποτελεσμα ενα νεκρο συντροφο και πολλους ακομα και γυναικοπαιδα στο νοσοκομειο. με μανες με πετρες στο πισω μερος του κεφαλιου.
    και τελος γιατι για να συνεργαστεις πρεπει να θελουν και οι αλλοι και να θυνησω εδω την συνεδριακη θεση του συν για αυτυστικο ΚΚΕ και οτι σκοπος μας ειναι η εξοντωση του (οχι με αυτη την φρασεολογια, αλλα με αυτο το νοημα, το 68 και το 89 δεν τους εβαλαν μυαλο). αντιστοιχα ντοκουμεντα και των αριστεριστων και με το παραδειγμα της ικαριας. οπου εκει που υπηρχε 1 υποψηφιος που αποδεδειγμενα θα ορθωνε το αναστημα του μπροστα στην λαιλαπα καλλικρατη και μετρων κρισης στηριξανε ολοι μαζι πασοκ-νδ-συριζα-λαος αλλο υποψηφιο και στον δευτερο γυρο οι αριστεριστες ειπαν κατα συνηδειση.
    αν δε σου απαντησε και αυτο για την συνεργασια να σου πω και αλλα δεν βαριεμαι, απλα εκνευριζομαι λιγο που τα σκεφτομαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. πάρις Καρ. χαίρομαι γιατί πλέον αρχίζεις και τοποθετείσαι στην ουσία, αν και πάλι με τη μορφή ερωτημάτων. O modesto έχει ανοίξει πολλές πλευρές με τις οποίες συμφωνώ για αυτό το λόγο αποφεύγω να επαναλάβω. Πάνω-κάτω, όταν σου θέταμε μια σειρά ζητήματα ψυχανεμιζόμασταν και την άποψη σου. Επειδή τα ερωτήματα που θέτεις, γίνονται με τρόπο που δείχνουν αυταπόδεικτες φυσιολογικές παραδοχές, θα θέσω ένα μικρό προβληματισμό. Η ανάπτυξη της ταξικής πάλης έχει αντικειμενικά χαρακτηριστικά, περνώντας από διάφορες φάσεις. Ενά Κ.Κ. επιδρά με τη στρατηγική του και τη δράση του, αλλά δεν είναι ο κυρίαρχος του παιχνιδιού ακόμα και σε συνθήκες πιο "ελεύθερης" δράσης. Λοιπόν, αν κάτι γίνεται στην Ελλάδα,γίνεται γιατί υπάρχει το ΚΚΕ με τη στρατηγική του. Και αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με τη δραστηριότητα του, αλλά κύρια με την πολιτική του. Η συζήτηση με τις δυνάμεις που αναφέρεις τι θα έλυνε και για πιο λόγο είναι θέσφατο; Όλοι γνωρίζουμε την πολιτική του καθενός και καθημερινά έχουμε διαπάλη στους χώρους δουλειάς. Η μήπως δεν γνωρίζεις ότι αυτές οι δυνάμεις σταθερά πολεμούν την ταξική γραμμή μέσα στο εργατικό κίνημα. Άλλωστε συνειδητά πολεμούν το ΚΚΕ γιατί οι θέσεις τους περιορίζονται σε μια "φιλολαϊκή" διαχείριση του καπιταλισμού. Ακόμα με συζήτηση με αυτές τις οργανώσεις σημαίνει εγκατάλειψη των αρχών του ΚΚΕ και της στρατηγικής του η οποία δεν είναι για το απώτερο μέλλον. Στο κάτω-κάτω το ΚΚΕ δεν είναι καμιά σεχταριστική ομαδούλα, απευθύνεται πλατιά στην εργατική τάξη και στο λαό, ακόμα και αν ψηφίζουν τα αστικά κόμματα.Το ερώτηματα που θέτεις για τη Χρυσή Αυγή παραπέμπει στη θεωρία των άκρων που καλλιεργούν τα κόμματα της πλουτοκρατίας: το οξύνετε και εσείς το τραβάνε και αυτοί και στη μέση εμείς για να σας σώσουμε! Εκτός αν έννοείς στο όνομα του φασιστικού κινδύνου ν α φτιάξουμε την "αριστερή" (τώρα "αντιφασιστική"" ενότητα υπερασπιζόμενοι τη δημοκρατία (την αστική πάντα...). Όχι φίλε μου δεν αντιμετωπίζεται έτσι η χρυσή αυγή! Και τέλος είναι άλλο πράγμα η εκλαΐκευση και άλλο πράγμα αυτό που θέτεις. Γιατί το πρόβλημα δεν έχει να κάνει με το "αν μας καταλαβαίνει ο κόσμος". Καταλαβαίνει πολύ καλά τι θέλουμε να κάνουμε, όπως το καταλαβαίνει και η αστική τάξη για αυτό επιτίθεται με λύσσα στο ΚΚΕ και στην στρατηγική του. Τώρα μετά από όλα αυτά επιμένεις ότι δεν θες(με όλη την καλή διάθεση και προαίρεση) να γίνει το ΚΚΕ κάτι άλλο και να αλλάξει στρατηγική;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. συνεχεια...
    οχι δεν θεωρω το επιπεδο της ταξικης παλης και της οργανωσης των εργατων αρκετο, ειναι πολυ πισω.
    αλλα ας δουμε τι ς ευθυνες του ΚΚΕ και του ταξικου συνδικαλιστικου κομματιου.
    αυτη την στιγμη αν θυμαμαι καλα τα νουμερα γυρω στο 20% ειναι γραμμενοι στα σωματεια τους και απο αυτους ακομα λιγοτεροι ειναι "ενεργοι". γιατι γινεται αυτο; γιατι στα ματια του κοσμου συνδικαλιστης ειναι ο παναγοπουλος και οχι ο σιφωνιος και οπου μπορεις το σπας με τις δυναμεις που εχεις, οι αλλες δυναμεις τι κανουν; την ωρα που τα ποτα κρατανε την συμβαση και απο χρονο σε χρονο αυξανεται η δυναμη του σωματειου, εχουμε τις τραπεζες, τον οτε, τους εμπορουπαλληλους κ.α. που εκει πασκε-δακε-ΑΠ υπογραφουν μειωσεις, υπογραφανε τα Stage κ.ο.κ. δεν φτανουμε να ειμαστε παντου δυστηχως, βαλε πλατη να παμε παντου.
    αλλιως τι; ποιος θα ζητησει ευθυνες γιατι το ΠΑΜΕ πηγε στα γραφεια του ΣΕΒ και διελυσε την στημενη παρωδια διαλογου που συμμετειχαν και οι οποροτυνιστες και μαλιστα καταγγελανε κιολας το ΠΑΜΕ;
    ρωτα μηχανικους παλιοτερους σε ηλικια 40+ που ζησανε και ζουνε τι σημαινει αριστεριστης στα πραματα να σου πουνε την γνωμη τους, ακουγα μια κουβεντα τις προαλλες σε μια παρεα που βρεθηκα χωρις να ανοιξω εγω κουβεντα -ασχετος με τον χωρο γαρ. αν θες να ζητησεις λοιπον ευθυνες για την κατασταση ζειτα τες αλλου και οχι στο ΚΚΕ και στο ΠΑΜΕ. αν θες βεβαια να κανεις κατι να το αλλαξεις πηγαινε στην επομενη μαζωξη του ΠΑΜΕ που ανηκεις ακομα και αν εισαι ανεργος.

    για τους νεαντερταλ τωρα. αν θες ευθυνες παλι ζητα τες αλλου. αρχιζοντας απο τα φρεσκα προς τα παλια.
    δεν συχροτιζοτανε ουτε το ΚΚΕ ουτε το ΠΑΜΕ στις πλατειες με τους χρυσαυγητες. αλλοι το κανανε που λεγανε τοτε εγω τα κομματα εξω τα συνδικατα, αλλα στις εκλογες εβγαζαν αφισες με το συνταγμα με τους "αγανακτησμενους" και σπεκουλαριζαν οτι στηριζαν.
    αλλοι τους εβαζαν περιφρουριση στην πλατεια και μουτζωνανε παρεα. αλλου χωρου η νεολαια με ντουντουκα με αυτοκολητο ηταν κατω απο το πανο με την ισπανικη σημαια (βγαζοντας τον βασιλικο θυραιο, λεγανε οι αδαεις οτι ηταν της δημοκρατικης ισπανιας η σημαια τοσο ασχετοι) και διπλα τους ηταν οι χρυσαυγητες με τους στοχους, ενω οι "μεγαλοι" του κομματος στηνανε στην κατω μερια την επιτροπη λογιστικου ελεγχου.
    στην καλαματα στο εργατικο κεντρο πριν μια 5ετια πρασινοι-γαλαζιοι και ροζ τραμουκιζανε ΠΑΜΙΤΕΣ παρεα με γνωστο ακροδεξιο διασημο και στα εκπαιδευτικα ιδρυματα της αθηνας.
    αλλοι καλιεργουσαν την θεωρια των ακρων και ελεγαν εξαλωσυνες τις απεργιες στα λιμανια τροφοδοτοντας αυτα τα στοιχεια.
    αλλοι κανανε τα στραβα ματια στα συγκοινωνουντα δοχεια μπαχαλακηδων/ασφαλιτων/ακροδεξιων με αποτελεσμα την δυσφημηση των αγωνων και την στροφη μεγαλης μαζας στην αλλη κατευθυνση.
    αλλοι εκαναν επαναστατικο υποκειμενο την κουκουλα οταν τους βολευε και πριν 2 μηνες εβγαιναν και ελεγαν εμεις δεν τα γουσταρουμε αυτα ειμαστε νοικοκυραιοι.
    αληθεια εχεις διαβασει το οικονομικο προγραμμα της χρυσης αυγης;;;;;;διαβασετο διαβασε και του συριζα και θα δεις ΜΕΓΑΛΕΣ ομοιοτητες σε τομεις οπως δημοσιο και ιδιωτικη πρωτοβουλια, τι ειδους ΕΕ θελουμε κ.α. εκτος απο τις κορονες που πετανε και οι δυο, τα ουσιαστικα.
    τελος να σου θυμισω οτι αυτοι που δωσανε την εξουσια στο πιατο στον χιτλερ σοσιαλδημοκρατες ηταν και οι συγχρονοι τους βαδιζουν στα ιδια χναρια με το ιδιο σεναριο.
    η χρυση αυγη ειναι βραχιονας του συστηματος που το φουσκωνει οποτε φοβαται, δεν ειναι κατι ξεχωρο και εμεις αυτο το φωναζουμε χρονια, οχι τωρα, αλλα μην περιμενεις να στο κανει αναλυση το MEGA (εκλεισε και η χαφιεδοτυπια γαμωτο).
    οταν λοιπον εμεις σφαζομασταν με την ελαφρια εκδοση του φασισμου (ΛΑ΄ΟΣ) που βγηκε για να προετοιμασει τον κοσμο, εσεις (συμπαθα με που δεν σε θεωρω απογοητευμενο ψηφοφορο του ΚΚΕ) ψηφιζατε μαζι στην Ικαρια και κατεβαινατε σε κοινα ψ/τια σε σωματεια και εργατικα κεντρα.
    αυτα.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προσωπική μου άποψη για τους αγανακτισμένους είναι ότι σωστά το ΚΚΕ έκανε ανάλυση και έδωσε το πρόταγμα για ταξικούς αγώνες γιατί μόνο εκεί καταργήτε στην ουσία το κάθε μνημόνιο αλλά θεωρώ λάθος ότι δεν οργάνωσε ομάδες ατόμων που θα έμπαιναν μες στο πλήθος για να μιλήσουν στον κόσμο με επιχειρήματα ταξικά.Ήταν μια καλή ευκαιρία για προπαγάνδα το πλήθος αυτό.
      Ξέρω ότι δεν ήταν εύκολο να ακούσουν γιατί είχαν στο κεφάλι τους άλλα και το ακομμάτιστο έπαιζε ρόλο αλλά ήταν μια διαδικασία η οποία θεωρώ ότι έπρεπε να γίνει και έπαιξε ένα ρόλο στην μη προώθηση ιδεών του κόμματος στον κόσμο.
      Προσωπικά μπήκα σε αυτήν την διαδικασία σε πλατεία και μόνο χαμένη δεν την θεωρώ την προσπάθεια μου.

      Διαγραφή
    2. αυτο που λες αν γινοτανε θα υπηρχαν αποτελεσματα με σοβαρα χτυπημενους σ/φους, αφου εκει μεσα υπηρχε ανθρωποκυνηγητο για να βρουνε ΚΚΕδες

      Διαγραφή
    3. Δεν είμαι από ΑΘήνα για να ξέρω.Αλλά εάν γινόταν οργανωμένα σε περιόδους που μάζεψε και 100 χιλιάδες όπως λέγανε δεν θα υπήρχε πρόβλημα θεωρώ.Εκεί υπήρχε και κόσμος που κατέβηκε απλά για διαμαρτυρία θεωρώντας ότι είναι κάτι.Σε αυτό τον κόσμο θα μιλούσες.Τέλος μια διευκρίνηση δεν εννοώ ότι θα πήγαινε αυτή η ομάδα με κόκκινες σημαίες κτλπ.. Σαν απλοί πολίτες.Απλώς θεωρώ σημαντικό σε συναθροίσεις και καλά απολιτικ να υπάρχουν άτομα που θα θέτουν ζητήματα ποιος παράγει τι και απολαμβάνει το κέρδος κ.α.

      Διαγραφή
  23. kk καταρχήν χαίρομαι γιά τόν διάλογο πού κάνεις.
    θά ήθελα λοιπόν νά θέσω κάποια ζητήματα πάλι.ό modesto αναφέρει μέ επιχειρήματα όπως καί εσύ σέ κάποια σημεία, ότι δέν είναι εφικτή καμμιά κοινή δράση ούτε καί ό διάλογος ακόμη καί σέ επίπεδο κινήματος.τότε λοιπόν μέ τήν δύναμη πού έχει τό κκε τί μπορεί καί τί έχει πετύχει σέ αυτές τίς συνθήκες.τί περιθώριο αντίδρασης θεωρείται ότι έχουν οί εργαζόμενοι τού ιδιωτικού τομέα μέ 25% ανεργία καί όντας ερμαια τών εργοδοτών.ή απαίτηση ενός μεγάλου μέρους τού κόσμου τής εργασίας πώς από τήν στιγμή πού δέν έχουν δημιουργηθεί οί συνθήκες ανατροπής τού καπιταλισμού πρέπει νά παλέψει ακόμη καί μέσα σέ αυτά τά πλαίσια νά βελτιώσει τήν ζωή του είναι μία πραγματικότητα.όταν λοιπόν τό κκε στό προγραμμά του θέτει θέμα μισθού 1400,αφορολόγητο στίς 40000,κατάργηση χαρατσιών καί κάθε φορολογίας,δημόσια δωρεάν παιδειά καί υγεία θέτει θέμα ανατροπής τού συστήματος ή προσπαθεί νά βελτιώσει όσο μπορεί τήν ζωή τών εργαζομένων ακόμη καί μέσα στό καπιταλιστικό σύστημα.στήν βάση αυτή λοιπόν θεωρώ πώς καί πρέπει αλλά καί μπορεί νά βρεί συμμάχους.
    σαφώς καί τό κοινωνικό ιατρείο π.χ δέν λύνει τό πρόβλημα τής υγείας,αλλά αυτή τή στιγμή δίνει ανάσα σέ άνεργους καί ανασφάλιστους.ή διασφάλιση τών συλλογικών συμβάσεων σάφώς καί δέν λύνει τό πρόβλημα τής εργασίας αυτή τήν στιγμή αλλα δίνει μιά ασπίδα προστασίας από τό νά πάς νά διαπραγματευτείς μόνος μέ τόν εργοδότη.ή κοινή πορεία έστω στο κίνημα αυτή τήν περίοδο σέ μιά σειρά τέτοιων ζητημάτων προυποθέτει αλλαγή τακτικής καί παραβίαση τών αρχών τού κόμματος?
    ποιός κερδίζει από τίς ξεχωριστές συγκεντρώσεις καί από τίς συγκρούσεις τώρα.αλήθεια ποιός κερδίζει καί ποιόν εξυπηρετεί ό κατακερματισμός τού κόσμου τής αριστεράς.δέν υπάρχει κανένα μά κανένα σημείο σύγκλισης ακόμη καί στό θέμα (φοβερό)τών χαρατσιών?αληθεια ποιά ιδεολογική διαφορά εμποδίζει τήν κοινή δράση σέ τέτοια ζητήματα?
    είχε τεθεί ένα ερώτημα σέ μιά συζήτηση καί τό παραθέτω
    δύο γονείς χωρίσαν επειδή είχαν μεγάλες διαφορές καί μαθαίνουν ότι τό παιδί τους είναι ετοιμοθάνατο.τί πρέπει λοιπόν νά κάνουν,νά ενωθούν μήπως τό σώσουν ή νά συνεχίσουν τίς συγκρούσεις.καί αλήθεια τί νόημα θά έχουν αυτές άν τελικά πεθάνει τό παιδί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. modesto μήν βιαστείς νά μού πείς τί κερδισε καί μέ ποιανού αγώνες ό λαός γιατί θεωρώ ότι χάρη στούς αγώνες τών κομμουνιστών πέτυχε ότι πέτυχε 'η εργατική τάξη.
    διαφώνησα καί διαφωνώ μέ τόν τρόπο δράσης σέ αυτές τίς συνθήκες.ή κριτική μου σέ αυτό δέν αφορά μόνο τό κκε αλλά όλα τά κόμματα τής αριστεράς πού εξακολουθούν νά κινούνται συγκρουσιακά. καθαρά καί ξάστερα λοιπόν!
    είναι μονόδρομος ή κοινή δράση στό κίνημα,στόν δρόμο καίή μόνη σύγκρουση είναι μέ τήν αστική τάξη.
    έτσι καί αλλίως άν δέν γκρεμίσεις δέν θά μπορέσεις νά χτίσεις τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Πάρις Καρ. Δυστυχώς είναι δύσκολος ο εκτεταμένος διάλογος με αυτόν τον τρόπο.
    Στέκομαι σε δύο πλευρές χωρίς να τις εξαντλώ. Κατ΄αρχήν το κριτήριο στην πολιτική είναι η ταξική αναφορά. Τα κόμματα και οι οργανώσεις εκφράζουν τάξεις. Το ΚΚΕ απευθύνεται πλατιά στην εργατική τάξη. Προσπαθεί με κάθε τρόπο να συμβάλει στην οργάνωση στους χώρους δουλειάς να αντιπαλέψει την αστική ιδεολογία και τους εκφραστές της, να πολιτικοποιήσει την πάλη των εργατών ώστε να ανασυγκροτηθεί το εργατικό-λαϊκό κίνημα στην κατεύθυνση να κατακτήσει την εξουσία. Αναλογή είναι λοιπόν και η γραμμή πάλης που βάζει σε αντιμονοπωλιακή-αντιιμπεριαλιστική κετευθύνση που εκ των πραγμάτων είναι αντικαπιταλιστική. Σε αυτή τη βάση δρά για την δημιουργία συμμαχίας της εργατικής τάξης με τη φτωχή αγροτιά τους αυτοαπασχολούμενους Ε.Β.Ε. Από τα κάτω και όχι συμφωνίες κορυφών ανόμοιων πολιτικών δυνάμεων.Για παράδειγμα σήμερα αίτημα κρίκος για την ανάπτυξη της πάλης είναι η αποδέσμευση από την Ε.Ε.-μονομερής διαγραφή του χρέους και μέσα σε αυτή τη γραμμή η απαίτηση για την κατάργηση των μνημονίων. Καμία από τις οργανώσεις που αναφέρεις δεν στηρίζει αυτή τη γραμμή πάλης με κριτήριο τον αρνητικό συσχετισμό δύναμης. Γιατί; Γιατί πρόκειται για δυνάμεις που έχουν είτε σοσιαλδημοκρατική γραμμή είτε οπορτουνιστική γραμμή. Και οπορτουνισμός σημαίνει εισαγωγή της αστικής και της μικροαστικής ιδεολογίας στο εργατικό κίνημα, δηλαδή είναι γραμμή συμβιβασμού, πέμπτη φάλλαγγα. Με λίγα λόγια πάλη εναντία στην αστική τάξη, τον καπιταλισμό και ανασυγκρότηση του εργατικού-λαΊκού κινήματος χωρίς τσάκισμα του οπορτουνισμού δεν προχωρά. Καμία συνεργασία λιπόν με τις δυνάμεις της σοσιαλδημοκρατίας και του οπορτουνισμού. Το επιβεβαίωνει η ιστορία σε διεθνές επίπεδο και ιδιαίτερα σε επαναστατικές περιόδους. Επίσης ξεκινάς από ένα λαθεμένο συλλογισμό:δεν υπάρχει καμιά ιδεολογική-πολιτική συγγένεια με το ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και με τις οργανώσεις που περιγράφεις, οι οποίες σε όλη την ιστορία τους αρνούνται την ύπαρξη Κ.Κ. Ο modesto ανέφερε πολλά παραδείγματα, οπότε δεν επεκτείνομαι. Κάτι τελευταίο. Η περίπτωση με τα χαράτσια αποδεικνύει ακριβώς το ότι δεν υπάρχει καμιά συνισταμένη, και στον τρόπο οργάνωσης αλλά και στο περιεχόμενο, τον προσανατολισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Και κάτι ακόμα. Τα παραδείγματα που αναφέρεις δεν είναι πρόγραμμα του ΚΚΕ. Είναι αιτήματα πάλης για το εργατικό κίνημα, αιτήματα που αντιπαρατίθονται με τη στρατηγική του κεφαλαίου και την Ε.Ε. και βασίζονται στις λαϊκές ανάγκες.
    Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να παρουσιάζονται αποσπασματικά, υπάρχει ολόκληρο πλαίσιο πάλης, σε καμιά περίπτωση δεν αποτελούν κάποιο άμεσο κυβερνητικό πρόγραμμα. Παρεπιπτόντως,όλες οι οργανώσεις που αναφέρεις λοιδορούσαν μέχρι εσχάτων στο συνδικαλιστικό κίνημα αυτά τα αιτήματα πάλης. Γιατί δήθεν δεν μπορούν να συσπειρώσου... Από εκει και πέρα η δράση του ΚΚΕ είναι πιο βαθιά με στόχο την ανάπτυξη της ταξικής συνείδησης. και για να γίνει αυτό δεν φτάνει η συνδικαλιστική πάλη, όσο και να έχει ταξική κατεύθυνση. Χρειάζεται ιδεολογική και πολιτική διαπάλη με επίκεντρο το ζήτημα της εργατικής-λαϊκής εξουσίας. Δηλαδή πολιτική πάλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. καλη η κουβεντα, αλλα τοσα χρονια εχω βαρεθει το μπουρου μπουρου και τις θεωρητικες κουβεντες που κρατανε και χρονια. επειδη λοιπον αυτο ειναι και λιγο ιδιωμα των αριστεριστων και των αναρχικων (οι ατελειωτες συζητησεις) παμε να το κλεινουμε απο την μερια μου τουλαχιστον.
    στο θεμα της κοινης δρασης με τις αλλες οργανωσεις. υπηρχε παλιοτερα στο δυκτιο νομιζω απο το φιλολαικο μπλοκ μια αναλυση για ολες αυτες τις οργνανωσεις και τα παραγωγα τους. ειναι αρκετα καλη και δινει το στιγμα τους. αν το διαβασεις θα καταλαβεις οτι δεν υπαρχει νοημα να κατσεις να συζητησεις με ολους αυτους. οργανωσεις που καθοριζονται με το ποσο μισος εχουν απεναντι στο ΚΚΕ, τροτσκιστες που προτιμανε να ψηφισουν πασοκ απο ΚΚΕ κτλ.
    αλλωστε βλεπεις και απο τα τωρινα. ενα περιστατικο χαρακτηριστικο. οταν το ΠΑΜΕ κυρηγε την πρωτη 48ωρη χωρις καλυψη της ΓΣΕΕ, πηγε η ΕΣΑΚ στο Σωματειο Μισθωτων Τεχνικων να καλεσει για να συμμετασχει και το σωματειο. εκει λοιπον πλειοψηφια ειναι το ΝΑΡ με την ΚΟΕ την ΑΡΑΝ και τον ΣΥΝ. αρνηθηκαν με διαφορες δικαιολογιες να παρουν αποφαση και το μονο που ειπαν στο τελος ηταν οτι "το σωματειο δεν συμμετεχει, αλλα θα καλυψει οποιον θελει να κανει", η απαντηση των σ/φων εκει ηταν οτι δεν εχουμε αναγκη την αποφαση εμεις θα απεργησουμε με ή χωρις αποφαση. φυσικα και δεν απεργησαν, αλλωστε οι περισσοτεροι ετσι και αλλιως με 3ωρες αδειες πανε στις πορειες και ξαναγυρνανε στην δουλια μετα.
    αυτη την στιγμη το εργατικο κινημα πρεπει να βγει μπροστα, δεν αρκει να λενε και ευχαριστω επειδη οι εργατοπατερες υπογραψαν συλλογικη συμβαση αλλα με μειωσεις. δεν αρκει να κανεις απεργιες με αιτημα να βοηθησουμε την κυβερνηση στην διαπραγματευση. πρεπει τα ζητηματα παλης που βαζεις να πανε ενα βημα μπροστα την συνηδειση της εργατικης ταξης και οχι αιτηματα να μαζεψουμε οτι μπορουμε και τι να γινει εινα δυνατοι αυτοι και πρεπει εμεις να υποχωρησουμε, οπως ειπαν οι συνδικαλιστες του συριζα στην αγροτικη τραπεζα.
    ασε που στην τελικη θες καποιον να εισαι μαζι στο κινημα που να εχει εννιαια γραμμη παντου, εστω και αν διαφωνεις σε 3-4 ζητηματα. ποιοι απο ολους αυτους πληρουν αυτες τις προυποθεσεις; οσοι δεν ειναι τραμπαλα ανα ωρα με τις θεσεις τους, στην πρεμουρα να φανουν λιγο διαφορετικοι απο το ΚΚΕ ανακαλυπτουν τον υπεριμπεριαλισμο.
    εν κατακλειδη, εμενα δεν με ενδιαφερει να κανω συνεργασια με τον λαφαζανη και τον δριτσα ή τον εκπροσψπο τους στην γσεε τον μουταφη αν θυμαμαι καλα που καταγγειλε το ΠΑΜΕ για το σπασιμο της συζητησης τους στον ΣΕΒ, με τον συριζα που ο (πως τον λενε στην πατρα) υπογραφε για να μπουν οι μπουλντοζες στον καταβλισμο των μεταναστων πριν 2 χρονια;
    δεν με ενδιαφερει να κανω συνεργασια με το ΣΕΚ που ενω καλει για απεργιες διαρκειας τα μελη του ειναι απεργοσπαστες και μαλιστα εκλεγμενα στο ΔΣ μεγαλης εταιρειας στις τ/νοιες, για να μην συνεχισω για το ποιον του με τα κοινωνικα φορουμ και το γεγονος οτι τα μελη του παιρνουν καταναλωτικα που τα δινουν στο ΣΕΚ και την σχεση που εχουν με τα ναρκωτικα.
    να συνεργαστω με το ΝΑΡ; αυτους που οπου βρεθουν βριζουν το κομμα και μελη τους λειτουργουσαν σαν τον αρτεμη ματσα στο πολυτεχνειο του 95 "δινοντας" σ/φους στους ασφαλιτες που θελανε αιμα εκεινη την μερα;
    με την ΚΟΕ που στις ανακοινωσεις της ακομα και για την κλιματικη αλλαγη τα χωνει σε ΚΚΕ/ΚΝΕ; που εβγαλε ολοκληρη ανακοινωση για να πει οτι τελικα δεν ειμαστε και τοσο αντιθετοι στην ΕΕ μεταξυ μαη και ιουνη;
    με ποιους;
    εμεις μιλαμε με τους εργατες και το δειχνουν και οι κινητοποιησεις και οχι με ελιτ ομαδες γκρουπουσκουλων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. στο ΣΜΤ δεν απηργησαν οι της πλειοψηφιας και οχι η ΕΣΑΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.