17 Αυγούστου 2012

Ν.Αφρική: Αιματηρή καταστολή απεργίας με 30 νεκρούς

Στους 30 ανέρχονται οι νεκροί από τις χθεσινές συγκρούσεις ανάμεσα σε απεργούς και αστυνομικούς στο ορυχείο πλατίνας Λονμίν στην Μαρικάνα, στην βορειοδυτική Νότια Αφρική, ανακοίνωσε υπουργός της χώρας. Το συνδικάτο των μεταλλωρύχων κάνει λόγο για 36 νεκρούς
«Ο αριθμός των νεκρών έφτασε τους 30», δήλωσε ο υπουργός και πρόσθεσε πως πολλοί άνθρωποι έχουν τραυματιστεί. Οι 30 νεκροί προστίθεται στους άλλους δέκα που έχουν χάσει τη ζωή τους από την Κυριακή στο ορυχείο αυτό, όπου εκατοντάδες απεργοί ζητούν αυξήσεις των μισθών.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Τζέικομπ Ζούμα τόνισε πως οι υπεύθυνοι αυτής της «παράλογης βίας» θα προσαχθούν ενώπιον της δικαιοσύνης.
«Πιστεύουμε πως στην δημοκρατική τάξη που επικρατεί στη χώρα μας υπάρχει χώρος για να επιλύονται μέσω διαλόγου οι διαφορές, χωρίς να παραβιάζονται οι νόμοι ή να ξεσπά βία», τόνισε ο Ζούμα.

Η αστυνομία άνοιξε πυρ εναντίον των διαδηλωτών το απόγευμα της Πέμπτης. Οι απεργοί αρνήθηκαν να διαλυθούν αφού απέρριψαν τελεσίγραφο της διεύθυνσης του ορυχείου να επιστρέψουν στην εργασία τους, αλλιώς θα απολυθούν.

11 σχόλια:

  1. εκει τους πυροβολουν, εδω του κυνηγανε με εξωδικα, παντου η ιδια τρομοκρατια των αφεντικων εναντια στους εργατες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλα εκει η εκμεταλλευση βρισκεται σε αλλα επιπεδα. Οχι βεβαια πως μερα με τη μερα δεν ομοιαζουν και εδω οι συνθηκες ολο και περισσοτερο τις εκει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να μου πεις και εδω τα χρυσαυγιτακια δεν σκωτωνουν τους μεταναστες σαν μυγες; Τι να πεις...;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ρε παιδιά, κανά παλικάρι να μας μιλήσει για τα εγκλήματα του χασάπη του Στάλιν ώστε να υπεραμυνθεί των ελευθεριών του καπιταλισμού που 'ναι μεν σε εκμεταλλεύεται αλλά σε αφήνει να μιλάς, να διαβάζεις ότι θες και να μην σε παρακολουθούν τα σκυλιά της KGB δεν υπάρχει?
    Και από τη μία τα καρακόλια των καπιταλιστών σφάζουν εν ψυχρώ και τα επίσημα χείλη των αχυρανθρώπων τους τολμούν και ξεστομίζουν φράσεις του στυλ: «Πιστεύουμε πως στην δημοκρατική τάξη που επικρατεί στη χώρα μας υπάρχει χώρος για να επιλύονται μέσω διαλόγου οι διαφορές, χωρίς να παραβιάζονται οι νόμοι ή να ξεσπά βία», ενώ από την άλλη μόλις ο διάλογος καταλήξει στην αναγκαία ανατροπή του καπιταλιστικού συστήματος, τότε έρχεται ο χασάπης ο Στάλιν και κάνει τους μπάτσους της Ν.Α. να μοιάζουν αγγελούδια. Και εκεί είναι που σηκώνεις τα χέρια μαζί με την επιστήμη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. οντωςείναι απαραίτητη η επιστήμη..να εξετάσει τα χάλια σου "δημοκράτη"μου!!!!!!!

      Διαγραφή
    2. Τους "δημοκράτες" να τους ψάξεις καλύτερα προς κουμουνδούρου μεριά. Εκεί που είναι από τους πρώτους στην εξίσωση κομμουνισμού φασισμού και που ζητωκραυγάζουν για τις "εξεγέρσεις" στις αραβικές χώρες. Εδώ η δημοκρατία εξετάζεται πάντοτε από ταξική σκοπιά αγαπητέ...

      Διαγραφή
    3. Ανδρεα εισαι εντελως ντεμοντε...

      Διαγραφή
  5. Μπράβο ρε Ανδρέα! Η ανάλυση σου, δεν θα έπρεπε να αναρτηθεί όχι γιατί δεν συμφωνώ μαζί σου,αυτό δεν έχει καμιά σημασία, αλλά γιατί προσβάλει τους νεκρούς. Λυπάμαι πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προσβάλει τους νεκρούς εργάτες να λες πόσο ξεφτιλισμένοι είναι κάποιοι που ενώ ο πόλεμος είναι ταξικός απ' άκρη σ' άκρη του καπιταλιστικού κόσμου και αυτό γίνεται αντιληπτό ακόμα και από ένα παιδί δημοτικού, μόλις συζητάς με κάποιον "υπέρμαχο" του καπιταλισμού (όπως ήταν μέχρι τώρα σου λέει, του κράτους πρόνοιας και άλλες τέτοιες χαριτομενιές) και τον "πείθεις" για την αναγκαιότητα της ανατροπής του, τσουπ σου πετάν για τον δολοφόνο Στάλιν και σου λέει εμείς είμαστε του σοσιαλισμού του 21ου αιώνα. Αφεντικά και εργάτες αγαπημένοι? Αρκετά έχει προσβληθεί μάλλον η νοημοσύνη μας...

      Διαγραφή
  6. Από την εποχή του aparchait, κάτι άλλαξε. Τότε σκότωναν τους Μαύρους,μονάχα οι Λευκοί. Τώρα τους σκοτώνουν,λευκοί παρέα με τους μαύρους. Αυτό κι αν είναι πρόοδος, καπιταλιστική!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.