20 Αυγούστου 2012

Ξυλοκοπήθηκε μετανάστης που έκανε οτοστόπ στην Εγνατία.

Ο άνδρας που είχε κάταγμα στο πόδι και διακομίστηκε στην Ορθοπεδική κλινική, υποστήριξε ότι είχε έρθει στην Κομοτηνή με τις πρώτες παρτίδες των παράνομων μεταναστών που μεταφέρθηκαν, αλλά στην πορεία διαπιστώθηκε ότι διαθέτει νόμιμα έγγραφα και αφέθηκε ελεύθερος.
Λόγω έλλειψης χρημάτων, ανέφερε, ότι ξεκίνησε να επιστρέψει στην Αθήνα με ωτοστοπ και ξεκίνησε από την Κομοτηνή με τα πόδια.
Αφού έφτασε στο ύψος της Ξάνθης επί της Εγνατίας Οδού, χωρίς να έχει σταματήσει κάποιος οδηγός, τον συνάντησαν άγνωστοι άνδρες οι οποίοι τον ξυλοκόπησαν και τον άφησαν επιτόπου, τραυματισμένο στο πόδι.
Τελικώς, διερχόμενοι ειδοποίησαν ασθενοφόρο που τον μετέφερε στο Νοσοκομείο, όπου νοσηλεύτηκε για τρεις μέρες στην Ορθοπεδική Κλινική πριν πάρει εξιτήριο. Μάλιστα οι ασθενείς που ήταν στο ίδιο δωμάτιο και το προσωπικό της Κλινικής, κατά την αποχώρησή του συγκέντρωσαν χρήματα για να επιστρέψει στην Αθήνα, όπου εργάζεται, καθώς ήταν αδύνατο να συνεχίζει με σπασμένο πόδι, κάνοντας ωτοστόπ.
Η ταυτότητα όσων των ξυλοκόπησαν δεν μπορεί να διερευνηθεί και μόνο εικασίες -για ρατσιστική βία- έγιναν από τον ίδιο και τους υπόλοιπους ασθενείς στους οποίους ανέφερε την περιπέτειά του και επιβεβαιώνουν την ιστορία. Είναι πάντως μια τεταμένη εποχή για τη Θράκη, αυτή που διανύουμε, σε επίπεδο ξενοφοβίας.

Πηγή: www.xanthipress.gr

***

Συμπληρωματικά ένα περιστατικό που μου συνέβη εμένα πριν από 2-3 μέρες. Επιστρέφοντας από τη θάλασσα σε κάποιο φανάρι ήταν ένας πακιστανός από αυτούς που πλένουν τα παρπριζ. Κάποια στιγμή, και ενώ καθάριζε το παρπριζ ενός αμαξιού κάποιοι τζιπάκηδες από δίπλα στα καλά καθούμενα τον άρχισαν στα "πάρε το καράβι να πας πίσω στη χώρα σου βρωμιάρη γιατί θα κατέβω να σε σαπίσω" κλπ. Τελικά αυτός φοβήθηκε και έφυγε αλλά ο οδηγός του τζιπ συνέχισε να τον βρίζει. Του φώναξα και εγώ ότι δεν μας φταίνε αυτοί άλλα άλλοι για τα προβλήματα μας όμως δεν μου έδωσε σημασία και συνέχισε τα καντήλια μέχρι που άναψε πράσινο το φανάρι και φύγαμε. Αν και όλα έγιναν σε δευτερόλεπτα και δεν πρόσεξα καλά,  έχω την αίσθηση ότι στα πίσω καθίσματα του τζιπ των ελληναράδων καθόταν οι κοπέλες τους, αλήθεια πόσο μαλακισμένη πρέπει να είναι κάποια για να ανέχεται τέτοιους τύπους;

9 σχόλια:

  1. Poe αναρωτιεμαι κατα ποσο η δημοσιευση τετοιων περιστακων βοηθαει στην αποκαλυψη του ρολου του φασισμου η λειτουργει ευεργετικα ;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευεργετικα υπο ποια εννοια; Να κοκορευονται και να διαφημιζουν τις δρασεις τους δηλαδη μεσω της προβολης; Κοιτα απο τη στιγμη που τα μμε απεναντι τους κρατουν απο ουδετερη εως και συχνα ξεκαθαρα υποστηρικτικη σταση καλο θα ειναι να υπαρχει και ο αντιλογος.

    Τωρα οποιος τα διαβαζει ολα αυτα και λεει απο μεσα του η απεξω του "μπραβο τα παληκαρια" ειναι αξιος της μοιρας του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στην δημιουργια κλιματος και διαχωρισμο σε ΥΠΕΡ και ΚΑΤΑ,δεν νομιζω οτι η πλειοψηφια τα καταδικαζει αλλα και το σημαντικοτερο στο ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ της ουσιας .

    Και δεν εννοω οτι πρεπει να τα αποκρυπτουμε αλλα η κριτικη μας πρεπει να ειναι στο πλασιο

    Το ζήτημα δεν είναι Έλληνας vs Τούρκος,
    Ιδιωτικός vs δημόσιος υπάλληλος,
    Χριστιανός vs μουσουλμάνος,
    Ντόπιος vs μετανάστης,
    Αντιπολίτευση vs κυβέρνηση,
    Σύγχρονη Ελλάδα vs Αρχαία Ελλάδα,
    Facebook vs Twitter,
    Όμορφος vs Άσχημος

    Ειναι ο καπιταλισμος ενάντια στην ανθρωπότητα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ε ενταξει, δεν νομιζω να πεφτω στην παγιδα εχω γραψει αναλυτικα αρθρα σχετικα με το ζητημα. Προσφατα εγραψα αυτο που λεει ακριβως οτι λες

    http://poexania.wordpress.com/2012/08/14/%CF%84%CE%BF-%CF%80%CE%B9%CE%BF-%CF%83%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%81%CE%B5%CE%AF-%CE%BD%CE%B1-%CE%BC%CE%B1%CF%82-%CE%B4%CE%B9%CE%B4%CE%AC/

    Εκρεμει και το τριτο μερος του "το εργο φασισμος το εχουμε ξαναδει", απλα ειναι καλοκαιρι και δεν μπορω να συγκεντρωθω:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν απευθυνω προσωπικη κριτικη ελπιζω να το αντιλαμβανεσαι.
    Σκεψεις κανω φωναχτα..... :))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ναι καλος ειναι ο διαλογος και εμενα με προβληματιζει και με φερνει σε αμηχανια το φαινομενο φασισμος που δεν ειναι πια να το αγνοεις ουτε σταλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Επειδη πιστευω οτι τα περιστατικα αυτα ΔΕΝ ειναι τυχαια η αφορμιτες φασιστικες πραξεις και οτι θα συνεχιστουν βαση σχεδιου,
    ακομα και η απλη ενημερωση για αυτα τα περιστατικα θα πρεπει να τονιζει και τξν ουσια που ανεφερεα παραπανω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Και εαν παρητηρησεις στα σχολια των φασιστων στην μπλογκοσφαιρα δεν κινουνται ατο πλαισιο του διαλογου αλλα στην δημιουργια (μεσω υβρεων κτλ κτλ) ενος εχθρικου κλιματος ...να υπαρξει αυτος ο διαχωρισμος της κοινωνιας στο πλαισιο που επιθυμουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Να προκαλεσουν το θυμικο/συναισθημα και οχι το λογικο/μυαλο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.