29 Αυγούστου 2012

Απάντηση Βουρλιώτη στην "Αυγή"

Την άμεση απάντηση  των συγκροτημάτων Goin’ Through και  NEBMA   προκάλεσε δημοσίευμα της εφημερίδας Αυγή, αναφορικά με τη συμμετοχή τους στο φεστιβάλ της ΚΝΕ.

Η εφημερίδα «υποδέχτηκε» την είδηση με ειρωνικά σχόλια επικρίνοντας τα δυο γκρουπ για τη συμμετοχή τους στο 38ο φεστιβάλ της ΚΝΕ κατηγορώντας τους για   «μιμητές της αμερικάνικης αντίστοιχης σκηνής».

Διαβάστε την απάντηση των συγκροτημάτων:
«Σε πρόσφατο άρθρο της η εφημερίδα "Αυγή", με αφορμή την επικείμενη εμφάνιση των συγκροτημάτων GOIN THROUGH & NEBMA στο 38ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ, εμφανίζεται ως θεματοφύλακας της ποιότητας της ελληνικής μουσικής, τιμητής της ιστορίας του Φεστιβάλ (!!!) και ασκεί έντονη κριτική για την επιλογή των εν λόγω συγκροτημάτων με βασικό επιχείρημα το ότι "Τα δύο συγκροτήματα είναι μιμητές της αμερικάνικης σκηνής, υπέρμαχοι ενός συστήματος στο οποίο ο "άντρας" θέλει "αμάξια και λεφτά" για να κατακτήσει την καλλίγραμμη νεαρή, την οποία φυσικά αλλάζει σαν τα πουκάμισα και πουλάει νταηλίκι...".

Καταρχήν και μόνο το περιεχόμενο αυτής της φράσης αποκαλύπτει την άγνοια που διακατέχει τον εμπνευστή της, ο οποίος μοιάζει να ξέθαψε αυτήν την άποψη (για μια μουσική που σε παγκόσμια κλίμακα κυριαρχεί εδώ και τρεις δεκαετίες), από κείμενο της ΕΟΝ για τα αντιχριστιανικά ήθη. Καλό και δημοσιογραφικά δεοντολογικό θα ήταν να κατανοήσουν ότι η Hip hop μουσική και κουλτούρα δεν περιλαμβάνει μόνο το "γκαγκστεριλίκι" και το μισογυνισμό, αλλά και την κοινωνική καταγραφική - κριτική και το βίωμα ως στιχουργική αφετηρία. Και στο κάτω κάτω, η "Ευρωπαϊκή Αριστερά" δεν είναι αυτή που υπερασπίζεται με κάθε τρόπο και επιχειρήματα την παραμονή της χώρας μας σε ένα τέτοιο "Αμερικάνικο" (καπιταλιστικό προφανώς) σύστημα στα πλαίσια της ΕΕ;

Και για τους πάρα πολλούς που θα βιαστούν και θα πουν ότι τα δύο συγκροτήματά μας δεν έχουν σχέση με το κοινωνικοπολιτικό πρόσωπο της τέχνης να τους παρακαλέσουμε να ακούσουν προσεκτικά το σύνολο της δισκογραφίας που μετρά πάνω από 15 albums (συνολικά και για τα δύο συγκροτήματα) και τραγούδια των οποίων ο στίχος προφανώς για όλους αυτούς είναι κόκκινο πανί. Ενδεικτικά και μόνο:
http://www.youtube.com/watch?v=hUD9o0zD9Ek
http://www.youtube.com/watch?v=DKfJLI-fr2o&playnext=1&list=PL253E423ED30DFFF4&feature=results video
http://www.youtube.com/watch?v=ZRG5kyRUBmU
http://www.youtube.com/watch?v=CPK1esWhp E

Επιπλέον, πολλοί από μας δεν έχουμε κρύψει ποτέ τα πολιτικά μας πιστεύω και αντίθετα από τη γενική αντίληψη, έχουμε πληρώσει τίμημα για τις δημόσιες αυτές τοποθετήσεις. Το ίδιο ισχύει και για το προσωπικό - εργασιακό βίο, που για πολλούς από εμάς, παρά τη "χλιδή" του χώρου του θεάματος, συνεχίζει να αποτελεί καθημερινότητα.

Τέλος, αυτοί που χαλιούνται με τη συμμετοχή μας στο μεγαλύτερο πολιτιστικό γεγονός της χώρας, είναι οι ίδιοι που χαλιούνται όταν μαθαίνουν (γιατί για να μας δουν πρέπει να έρθουν μαζί μας, και αυτό είναι δύσκολο) ότι συμμετέχουμε σε μαζικούς αγώνες στο πλευρό του ταξικού κινήματος.

Δεν απολογούμαστε για καμία επαγγελματική επιλογή και ούτε έχουμε κρυφτεί πίσω από το δάχτυλό μας.

Δεχόμαστε πάντοτε την κριτική και η αντιπαράθεση είναι στη φύση της μουσικής μας.

Αλίμονο όμως σε αυτούς που σπεκουλάρουν και προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις. Να χαίρεστε όλους όσους συμμετέχουν στα "φεστιβάλ μαστούρας" και τους χρυσοπληρώνετε, εμείς επιλέγουμε τη συμμετοχή μας εδώ, στην κρίσιμη ώρα για την κοινωνία μας και

ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ. Και επειδή εσείς το θυμηθήκατε πρώτοι, να σας το αφιερώσουμε και από κοντά στις 15 του μήνα...

"Μαζί μου ασχολείσαι..." "... τα ξέρεις τα υπόλοιπα"...
GOIN' THROUGH
NEBMA».

45 σχόλια:

  1. Ο σουρεαλισμός των ημερών μας θα έκανε ακομα και τον Eluard να ανατριχιάσει...οτι στα άντα μου θα το έγραφα (και θα ένοιωθα....) αυτό δεν το φανταζόμουν ποτέ:

    VIVA NIVO!!!!

    Υ.Γ. Ειδικά στην θέση του "Βασίλη ζούμε για να σ'ακούμε"... Καιρός φέρνει τα λάχανα, καιρός τα παραπούλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Poe
    Kαλα θαταν να μοιραζε πατατες αντι για.....αερα κοπανιστο !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Τέλος, αυτοί που χαλιούνται με τη συμμετοχή μας στο μεγαλύτερο πολιτιστικό γεγονός της χώρας, είναι οι ίδιοι που χαλιούνται όταν μαθαίνουν (γιατί για να μας δουν πρέπει να έρθουν μαζί μας, και αυτό είναι δύσκολο) ότι συμμετέχουμε σε μαζικούς αγώνες στο πλευρό του ταξικού κινήματος."

    Κακως ρε παιδια, πρεπει να πατε να μοιρασετε και καμια πατατα μαζι με τον Αλεξη. Όχι τιποτα αλλο αλλα αυτος δεν ειναι για ταξικους αγωνες, εχει σκονη γρασα και μπιχλα εκει, θα του χαλασει το φιξαρισμα στο μαλλι. Υστερα δεν ειναι και της ιδεολογιας του να κατεβαινει στο επιπεδο των εργατων, αλλο αυτος αλλο εκείνοι, τους αγαπαει αφ υψηλου ομως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. εγώ αν δεν ακούσω τον σύντροφο και κομουνιστή ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, δεν θα αντέξω .... "Βασίλη ζούμε για να σ'ακούμε" .... και εσύ να τα τσεπώνεις ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τα τσεπωσε τοσο που στις τελευταιες εκλογες "εξαφανιστηκε"....

      Διαγραφή
  6. Βγες απ τη γωνια....μην ξεχνας....δεν ηξερα το συγκροτημα αυτο αλλα τωρα καταλαβαινω γιατι τοση "πικρα" τα ΣΥΡΙΖΟΠΟΥΛΑ, ειλικρινα ευχαριστηθηκα πολυ την πληρωμενη απαντηση που δημοσιευσε σημερα ο "Ριζος" απο τα συγκροτηματα αυτα....χαρισμα σου Αλεξη....επειδη εμεις δεν ξεχναμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το όλο θέμα μου είναι αδιάφορο και κακώς ασχολούμαστε.Δεν έχω το ίδιο επίπεδο με έναν κολλημένο ΣΥΡΙΖΑΙΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το θέμα είναι γελοίο. Και από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ από το στρατοπεδο του οποίου κάποιοι βλακωδώς μπήκαν κακοπροαίρετα στην διαδικασία να κρίνουν ποιον φέρνει η ΚΝΕ στο φεστιβάλ της (που βέβαια έχει δικαίωμα να το κάνει), αλλά και από την πλευρά της ΚΝΕ που ασχολείται να απαντήσει... Αλλά κυρίως επειδή οι περισσότεροι από την ΚΝΕ και οι από πάνω είμαι σίγουρος όντως δεν γουστάρουν Going Through (τους ΝΕΒΜΑ δεν τους ξέρω καν και είμαι σίγουρος ότι δεν θέλω να τους μάθω) και υπερασπίζονται τυφλά την επιλογή. ΝΑΙ, o Βουρλιώτης είναι τραγικός, ΝΑΙ είναι εμπορικός σε άθλιο βαθμό, ΝΑΙ ΔΕΝ θά 'πρεπε να παίζει στο φεστιβάλ. Οι κομμουνιστές δλδ λένε την αλήθεια προεκλογικά για τα πιο σκληρά θέματα παρόλο που γνωρίζουν ότι θα τους οδηγήσει σε εκλογική συντριβή, αλλά κολώνουν να έχουν άποψη για τις ΓΕΛΟΙΕΣ επιλογές κάποιας επιτροπής που επιμελήθηκε το πρόγραμμα? Έλεος ρε παιδιά. Υπερασπιζόμαστε τις επιλογές του κόμματος να έχει επιχείρηση εκτύπωσης και να απολύει κόσμο, υπερασπιζόμαστε φθάνοντας στα όρια της ηθικής μας το γεγονός ότι φυσικά και απολύονται μη μέλη του κόμματος πιο εύκολα από μέλη, αλλά ως εδώ! Τον Βουρλιώτη για το ΚΚΕ δεν τον υπερασπίζομαι... Οι κομμουνιστές πρέπει να έχουν το θάρρος της γνώμης τους. Και σιγά το θέμα, δεν αμφισβητείς την κεντρική πολιτική στρατηγική, αλλά σε κάτι τέτοια θέματα φαίνεται και ότι κάποιοι κολλημένοι δεν έχουν διαφορά από αυτούς που γράφουν στην Αυγή... Θα κάθομαι να βλέπω τον κάθε Βουρλιώτη να μας βγαίνει και ΚΚΕς να νομίζει ο κόσμος ότι αυτοί είναι οι κομμουνιστές και από την άλλη να φοβόμαστε να κάνουμε κουβέντα για αλλαγή ηγεσίας για να μην μας παρεξηγήσουν ότι θέλουμε να βάλουμε νέο όμορφο για να κερδίσει ψήφους με μη πολιτικά κριτήρια... Τι να πω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπραβο, εισαι γνησιος αποφοιτος των ιεκ Λαλιωτης

      Επρεπε ομως να πας και πιο πισω απο την τυποεκδοτικη και με αφορμη το φεστιβαλ να πέις και για τον Βελουχιωτη τωρα που ειναι και οι μερες τετοιες, και για τον Ζαχαριαδη.

      Ευγε

      Διαγραφή
    2. Πως φαινεται το μισος και η απεχθεια για το ΚΚΕ.Ουτε να ασχολειται κανεις μαζι σας δεν αξιζει τον κοπο ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ, και ευτυχως που το ΚΚΕ ασχοληθηκε προεκλογικα μαζι σας οπως ασχοληθηκε, τουλαχιστον δεν εγινε μετεκλογικα μαζι με σας συνομιλητης του σφαγεα Περεζ...καταλαβες?

      Διαγραφή
    3. Εμένα μου αρέσει εκεί που ο "υπερασπιστής του ΚΚΕ" γράφει: (...) Υπερασπιζόμαστε τις επιλογές του κόμματος να έχει επιχείρηση εκτύπωσης και να απολύει κόσμο"!!!!!!!!. Ο "υπερασπιστής" ...........
      Το ανέκδοτο με τον "σκουπιδιάρη" που ρωτάει "έχετε σκουπίδια" και ο άλλος του απαντάει "Έχουμε ρε δεν θέλουμε"

      Διαγραφή
  9. Civil,τελικά ποιός είναι πιο γελοίος και το κάνει θέμα; Η ΚΝΕ ή εσύ που ό,τι σιχαμερό και προβοκατόρικο το γράφεις για αν χτυπήσεις το ΚΚΕ; Και άσε τα περί "αληθειών" και "κριτικών". Και εσύ μαζί με τους ομοίους σου και τον ΣΥΡΙΖΑ τον ίδιο χαβά παίζεται, ο καθένας στον δικό του ρόλο. Τώρα έγινε αλλαγή τακτικής, αφού δεν τους έπαιρνε τους ΣΥΡΙΖΑιους να υπερασπιστούν την "Αυγή", το γυρίσατε το παραμύθι. Άσε το έργο το έχουμε ξαναδεί...και τον συντονισμό ενεργειών διάφορων "κομμουνιστών" στην αντιΚΚΕ επίθεση. Αν λοιπόν πραγματικά δεν σε απασχολούν τα συγκροτήματα, γιατί στηρίζεις όλη την "κριτική" σου σε αυτό το γεγονός; Και τελικά ποιός είναι πιο τραγικός, ο Βουρλιώτης, που δεν το παίζει καν κομμουνιστής ή εσύ που τον παριστάνεις και "εμπορεύεσαι" ό,τι πιο αγοραίο κυκλοφορεί ενάντια στο ΚΚΕ; Κόψε τις προβοκάτσιες! Πήγαινε στον ΣΥΡΙΖΑ να καλλιεργείς την ηθική της διγλωσσίας, της απάτης και της ναρκωκουλτούρας. Στο ΚΚΕ "κακιά σκουριά" δεν πιάνει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Παιδιά ξέρει κανείς τι μπορεί να έχει γίνει με το Παπακωνσταντίνου και φέτος δε θα είναι σε κανένα φεστιβάλ της κνε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συναυλίες δίνει τότε όπως και ο μαχαιριτσας.

      Διαγραφή
    2. Και όπως ξέρουμε όλοι, αυτέ οι συναυλίες δεν είναι τσάμπα … δεν θα παίξουν αφιλοκερδώς … Οι ιδεολόγοι τις ελληνικής μουσικής σκηνής ….

      Διαγραφή
    3. Αντε πάλι ερωτήσεις για τον Παπακωνσταντίνου. Δεν ξέρεις ότι το ποσό που ζητάει ο "ρκάς" Βασίλης είναι όλο το μπάτζετ του φεστιβάλ;
      Δεν ξέρεις ότι κάποιες εποχές που υπήρχε περισσότερο χρήμα τα ποσά που ζητούσαν ήταν "τρελά";
      Το κόλπο με τα όργανα της ορχήστρας δεν το ξέρεις; Τότε δηλαδή που καλλιτέχνης έλεγε "Εγώ μπορώ να έρθω χωρίς λεφτά αλλά τα παιδιά της ορχήστρας πρέπει να πληρωθούν" και ανάγκαζαν την ΚΝΕ να τους πληρώνει πιο πολλά από ότι έπαιρναν στα μαγαζιά;
      Ξέρεις πόσους έχουμε κάνει "μάγκες" με τα φεστιβάλ; Παράδειγμα που έχει κάνει το γύρω των ΤΕΙ είναι αυτό με καλλιτέχνη που είπε στην προφεστιβαλική πριν τρία χρόνια, μόλις είδε τον κόσμο "Έκανα μ@λ@κί@, δεν ήξερα ότι θα έχει τόσο κόσμο. Αν τόξερα θα ζήταγα τα διπλά". Τώρα σύντροφοι τα πράγματα δυσκόλεψαν, τα λεφτά είναι πιο λίγα και δεν χωράνε σπατάλες (οχι ότι γίνονταν πριν). Ας πάμε όλες τις μέρες (όσοι έχουν την οικονομική δυνατότητα) και ας δούμε αυτούς που μας κάνουν κλικ, άλλωστε έχει τόσο πλούσιο πρόγραμμα που κάτι θα βρει και ο πιο "δύσκολος".

      Διαγραφή

  11. Δείγμα του καλλιτεχνικού προγράμματος του Φεστιβάλ στην Αθήνα . Είναι οι ΓΕΛΟΙΕΣ επιλογές "κάποιας επιτροπής"...!!!
    ΠΕΜΠΤΗ, 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

    ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
    «Το σεργιάνι μας στον κόσμο...»Αφιέρωμα στα 90 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή και την προσφυγιά. Ενορχήστρωση: Μανώλης Ανδρουλιδάκης. Ερμηνευτές: Μανώλης Ανδρουλιδάκης, Βασίλης Λέκκας, Μανώλης Μητσιάς, Νάνα Ντινοπούλου.
    «Πώς η ανάγκη γίνεται ιστορία...»Αφιέρωμα στον Δημήτρη Μητροπάνο. Ενορχήστρωση: Γιάννης Παπαζαχαριάκης. Ερμηνευτές: Γεράσιμος Ανδρεάτος, Δώρος Δημοσθένους, Βαγγέλης Κορακάκης, Δημήτρης Μπάσης, Λάκης Παπαδόπουλος, Μίλτος Πασχαλίδης.
    ΛΑΪΚΗ ΣΚΗΝΗ
    «Με αίμα και ιδρώτα δένεται το ατσάλι» Αφιέρωμα στον ηρωικό αγώνα των Χαλυβουργών από το συγκρότημα του Γιώργου Σαρρή.
    Αφιέρωμα στον ποιητή Νίκο Γκάτσο, από το συγκρότημα «Ρωμιοσύνη».
    Λαϊκό γλέντι με την Σούλα Βαζούρα.
    ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΤΕΚΙ
    Συναυλία από μαθητικό συγκρότημα.
    Μικρασιάτικα τραγούδια από το εργαστήρι μουσικής πολιτιστικού στεκιού ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ.
    Συναυλία από το μαθητικό συγκρότημα «Brigada» (4ο και 5ο ΕΛ Πετρούπολης, Μουσικό ΕΛ Ιλίου).
    Συναυλία με τα «Κίτρινα Ποδήλατα».
    ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ
    ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
    «Εσύ να πάρεις πρέπει την εξουσία!» Μουσική και τραγούδια από το έργο του Μπέρτολτ Μπρεχτ από το θίασο «Μοντέρνοι Καιροί» και την Πολιτιστική Επιτροπή του ΚΣ της ΚΝΕ. Σκηνοθεσία: Κώστας Νταλιάνης. Ενορχήστρωση - διεύθυνση ορχήστρας: Κώστας Εγγλέζος.
    «Το ελληνικό ροκ του χθες και του σήμερα» Συναυλία με τους: Διονύση Τσακνή, Νίκο Ζιώγαλα, Γιάννη Μηλιώκα, Λάκη Παπαδόπουλο - Μπλε.
    ΛΑΪΚΗ ΣΚΗΝΗ
    «Μουσική Εγνατία του λαϊκού πολιτισμού». Πολυφωνικά τραγούδια από την Ηπειρο και παραδοσιακή μουσική από τη Θράκη και τη Μακεδονία. Συμμετέχουν: Κομπανία Θ. Λώλη και πολυφωνικό σχήμα «Χαονία», Στεριανή κομπανία Δ. Κότσικα και φωνητικό σύνολο «ΙΩ» (Βόλακας Δράμας) και σχήμα με τους Αρβανίτη, Ιτζούδη και Ζευγίτη.
    Λαϊκό γλέντι με το συγκρότημα μπουζουκιών «Δρόμος».
    ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΤΕΚΙ
    Συναυλία από μαθητικό συγκρότημα: ΑΝΥ.Ρ (Ζωγράφου).
    Internetfun quiz.
    Συναυλία από τα μαθητικά συγκροτήματα «Μεθυσμένοι Βασιλιάδες» (Ανω Λιόσια), «Φωτεινοί Σηματοδότες» (Ηλιούπολη, Μουσικό ΕΛ Αλίμου).
    Συναυλία με τους Φώτη Ανδρικόπουλο, Δημήτρη Καρρά, Αντίπερα Οχθη.
    «Ιστορίες για κρουστά» με τον Βασίλη Βασιλάτο.
    ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
    «Το μεγάλο μας τσίρκο» του Ιάκωβου Καμπανέλλη, από το πρόγραμμα οικογένειας ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ.
    ΣΑΒΒΑΤΟ, 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ
    «Τ' όνειρό σου ανασταίνω...» Αφιέρωμα στον Μάνο Λοΐζο. Ενορχήστρωση - Διεύθυνση ορχήστρας: Χρήστος Λεοντής. Ερμηνευτές: Μαρία Αναματερού, Πάνος Μπούσαλης, Γιώτα Νέγκα, Μίλτος Πασχαλίδης, Τρίφωνο, Διονύσης Τσακνής, Ιωάννα Φόρτη.
    Συναυλία με τους Θάνο Μικρούτσικο, Γιάννη Κούτρα, Αννα Λινάρδου
    «Μουσικές και χοροί της κυρα - θάλασσας» Συμμετέχουν ανάμεσα σε άλλους, Π. Βέργος και Β. Σαραντίδης (Μεσότοπος Λέσβου), Ν. Φάκαρος (Ικαρία), Τζιωτάκης (Κυκλάδες) και τοπικοί χορευτικοί όμιλοι.
    Λαϊκό γλέντι με το συγκρότημα του Βαγγέλη Κορακάκη.
    ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΤΕΚΙ
    Μαθητικό σκετς (Καλλιθέα, Μπραχάμι, Αργυρούπολη).
    Συναυλία από μαθητικό συγκρότημα.
    Stand up comedy.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ρε civil σε πειραξε τοσο η πασοκιλα και δεν ξερεις τι λες ποια;;
    καταρχην να εχεις τα "κοτσια" και να λες ξεκαθαρα τι εισαι και να μην το παιζεις ΚΚΕς, πουθενα αλλου μπορεια ναπιασει το κολπο.
    για τα υπολοιπα (περι "Τ" κτλ δεν θα πω τα εχουμε πει) αλλα για το φεστιβαλ. κριτικη να κανω γιατι;
    το προβλημα σου ειναι στο ειδος της μουσικης; για αυτο εχει διαφορετικες σκηνες για να "καλυπτονται" ολοι.
    το προβλημα σου ειναι τα συγκεκριμενα; απο αποψη μουσικης ουτε εμενα μου αρεσουν, οπως και τα εντεχνα, αλλα θα κανω κριτικη για τον θαλασσινο; απο στιχους; οσο και να μην μου αρεσει εχουν ποιο πολιτικους στοιχους, απο τα περισσοτερα ελληνικα συγκροτηματα ολων των ειδων;
    σε πειραζει για τον τροπο ζωης; γιατι τον ξερεις;
    ουτε εγω, αλλα ξερω οτι πριν κανα 2-3 χρονια ειχα πετυχει τον βουρλιωτη να παιρνει σουβλακια στην νικαια και δεν νομιζω να εχει μετακομισει στα ΒΠ, μπορει να κανω λαθος δεν ειμαι και φαν ουτε ακολουθαω την ζωη των τραγουδιστων.
    σε πειραζει γιατι εχει κανει διαφημηση; δηλαδη εσυ στην επαγγελματικη σου καριερα δεν εχεις κανει ποτε επιλογη που δεν ειναι μεσα στα πιστευω σου.
    υποκριτες......
    αλλα ειπαμε το αντιΚΚΕ σε χαλαει πολυ, αμα το πινεις και ληγμενο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δεν περίμενα τέτοια αντιμετώπιση... Μίλησα μόνο για τον Βουρλιώτη και μόνο για την επιλογή αυτή. Ολα τα άλλα τα φαντάζεστε. Αν δεν το έχετε πάρει πρέφα ένας κόσμος που συνδικαίζόταν στα πανεπιστήμια με σχήματα αριστερίστικα μετά την επίθεση στο ΚΚΕ έξω απ' τη βουλή διχάστηκε. Έτσι κι εμείς σχεδόν πλακωθήκαμε στο ξύλο, οπότε και οι μισοί στραφήκαμε προς το ΚΚΕ ενώ οι άλλοι βολοδέρνουν από αποχή και αναρχοπαπαριές έως ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Αν δεν θέλετε να ακούτε και κάτι έξω από τα δικά σας που τα ξέρετε χρόνια και ξέρετε πώς και γιατι γίνονται όπως γίνονται βάλτε όριο ηλικίας πάνω από το οποίο να μη δέχεστε μέλη, φίλους και ψηφοφόρους να ξέρουμε. Ότι γράφω το γράφω σε ένα σάιτ που διαβάζω καιρό και δεν τρολάρω,ούτε προβοκάρω. Και ναι ο στίχος του Βουρλιώτη είναι τραγικός, ο Πασχαλίδης δεν μ' αρέσει αν και τον σέβομαι περισσότερο και έχω συγκεκριμένη άποψη για την "έντεχνη" μουσική. Εκτός αν πάλι κατηγορηθώ ως αντι-ΚΚΕς σε αναλογία με το ανέκδοτο "Έχεις ενυδρείο - έισαι πούστης"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το θέμα είναι γελοίο. Και από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ από το στρατοπεδο του οποίου κάποιοι βλακωδώς μπήκαν κακοπροαίρετα στην διαδικασία να κρίνουν ποιον φέρνει η ΚΝΕ στο φεστιβάλ της (που βέβαια έχει δικαίωμα να το κάνει), αλλά και από την πλευρά της ΚΝΕ που ασχολείται να απαντήσει... Αλλά κυρίως επειδή οι περισσότεροι από την ΚΝΕ και οι από πάνω είμαι σίγουρος όντως δεν γουστάρουν Going Through (τους ΝΕΒΜΑ δεν τους ξέρω καν και είμαι σίγουρος ότι δεν θέλω να τους μάθω) και υπερασπίζονται τυφλά την επιλογή. ΝΑΙ, o Βουρλιώτης είναι τραγικός, ΝΑΙ είναι εμπορικός σε άθλιο βαθμό, ΝΑΙ ΔΕΝ θά 'πρεπε να παίζει στο φεστιβάλ. Οι κομμουνιστές δλδ λένε την αλήθεια προεκλογικά για τα πιο σκληρά θέματα παρόλο που γνωρίζουν ότι θα τους οδηγήσει σε εκλογική συντριβή, αλλά κολώνουν να έχουν άποψη για τις ΓΕΛΟΙΕΣ επιλογές κάποιας επιτροπής που επιμελήθηκε το πρόγραμμα? Έλεος ρε παιδιά. Υπερασπιζόμαστε τις επιλογές του κόμματος να έχει επιχείρηση εκτύπωσης και να απολύει κόσμο, υπερασπιζόμαστε φθάνοντας στα όρια της ηθικής μας το γεγονός ότι φυσικά και απολύονται μη μέλη του κόμματος πιο εύκολα από μέλη, αλλά ως εδώ! Τον Βουρλιώτη για το ΚΚΕ δεν τον υπερασπίζομαι... Οι κομμουνιστές πρέπει να έχουν το θάρρος της γνώμης τους. Και σιγά το θέμα, δεν αμφισβητείς την κεντρική πολιτική στρατηγική, αλλά σε κάτι τέτοια θέματα φαίνεται και ότι κάποιοι κολλημένοι δεν έχουν διαφορά από αυτούς που γράφουν στην Αυγή... Θα κάθομαι να βλέπω τον κάθε Βουρλιώτη να μας βγαίνει και ΚΚΕς να νομίζει ο κόσμος ότι αυτοί είναι οι κομμουνιστές και από την άλλη να φοβόμαστε να κάνουμε κουβέντα για αλλαγή ηγεσίας για να μην μας παρεξηγήσουν ότι θέλουμε να βάλουμε νέο όμορφο για να κερδίσει ψήφους με μη πολιτικά κριτήρια... Τι να πω...

      Είσαι γκαβός ή χαζός γιατί τα παραπάνω έγραψες για ξαναδιάβαστα.

      Διαγραφή
    2. Του χρονου θα σου φερουμε pussy riot που γουσταρετε ολοι εσεις.

      Διαγραφή
  14. Αν δέχεστε σχόλια μόνο θετικά πείτε μου να μην ξαναγράψω. Ειλικρινά, μη σας χαλάω την ωραία ατμόσφαιρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε οι άνθρωποι σου απάντησαν μπορεί λίγο χάλια αλλά σου απάντησαν.
      Πρώτα απολύσεις γίνανε στα μέλη και μέτα στους υπόλοιπους.
      Η τυποεκδοτκή υπάρχει για να μήν ελέγχεται ο Ριζοσπάστης στο τί γράφει απο κανέναν.
      Παλιά τύπωνε και αλλωνών που τώρα του χρωστάνε 17 εκ. και δεν πρόκειτε να τα δώσουν τα μέλη το κατάλαβαν οι υπόλοιποι τα γνωστά..

      Διαγραφή
    2. Προς Civil:

      Και εσυ αν δεν μπορεις να δεχθεις οτι καποιοι δεν εχουν τις ιδιες οπορτουνιστικες αποψεις με σενα πεστο μας να μη σου απανταμε, να λες τα δικα σου.

      Διαγραφή
  15. Μου λέτε τα ίδια πράγματα που λέω εγώ σε άλλους για την τυποεκδοτική... Δεν καταλαβαίνω γιατί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί είναι η αλήθεια και τέλως πάντων αν είσαι όπως λές μέλος του ΚΚΕ,έχε χάρη ρε...

      Διαγραφή
    2. Ρε civil η πλάκα είναι ότι εμείς σου λέμε "...τα ίδια πράγματα που λέω εγώ σε άλλους για την τυποεκδοτική... Δεν καταλαβαίνω γιατί..." και εσύ συνεχίζεις να λες αυτά που σου λένε οι ...άλλοι για την τυποεκδοτική. Δεν χρειάζεται να σου γράψω κι εγώ τι ακριβώς είναι η τυποεκδοτική, αυτό που χρειάζεται είναι να καταλάβεις εσύ αν αυτά που σου λέμε, τα πιστεύεις, γιατί μάλλον δεν τα πιστεύεις και προφανώς δεν φταίνε οι ...άλλοι, φταίει αυτό το υπόλοιπο που έχει μείνει στο μυαλό σου από την προηγούμενη "ζωή σου", αν είναι αλήθεια ότι είσαι ψηφοφόρος του ΚΚΕ πράγμα που δεν μπορώ να το αμφισβητήσω, γιατί δεν σε γνωρίζω

      Διαγραφή
  16. Και δεν αναφέρομαι σε γελοία επιτροπή, αλλά σε γελοία κρίση σχετικά με τον Βουρλιώτη και μόνο. Μην βλέπετε προβοκάτορες παντού και μη διαστρεβλώνετε τα λόγια μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και συ μη διαστρεβλώνεις τη λογικη

      Διαγραφή
    2. Δεν σε είπε κανείς προβοκάτορα απλά τα παιδιά κατάλαβαν ότι η αποψή σου ταυτίζεται με αυτά που ακούν απο άλλους ξέρεις ποιούς...
      Κανείς δεν διαστρέβλωσε τα λόγια σου και κανένας δεν είχε το σκοπό να το κάνει άλλωστε δεν χρειάζονται διαστρέβλωσει.
      Σε ενοχλή ο Βουρλιώτης πές στο στον γραμματέα σου ή ρώτα τον να σου πεί ποιός είναι το μέλος της επιτροπής στην περιοχή σου, δέν θα σε κάνει ντά

      Διαγραφή
  17. @THEBEAST δεν είμαι μέλος του ΚΚΕ, ψηφοφόρος είμαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δέχτη η ψήφος σου, όπως και όλες και άς μην συμφωνούν σε όλα με το κόμμα αλλά ο Βουρλιώτης δεν είναι λόγος αντιπαράθεσης ξέρεις.
      Όσο για το θέμα της τυποεκδοτικής αυτή που σου είπε το κόμμα είναι η αλήθεια κράτα την και υπερασπίσου την!

      Διαγραφή
  18. Οι pussy riot μέσα στη χαζομάρα τους προκαλούν την συμπάθεια λόγω της τυρρανικής κυβέρνησης της Ρωσίας, άσε που για το θέμα θρησκεία αν αρχίσω δεν θα σταματάω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ρε συ εισαι σοβαρος;
    δηλωνεις ψηφοφορος του ΚΚΕ, μυρηκαζεις την ποιο αθλια προπαγανδα, ("Τ" κτλ), μην το ανοιξουμε εδω, αλλα αν θες να μην εχει προβληματα η "Τ" κανε κατι να παρουμε τα λεφτα που μας χρωστανε, τα 17 μυρια λεω, τα χωνεις με την ιδια λογικη της αυγης γιατι φεραμε τον βουρλιωτη στο φεστιβαλ, αρχικα κατακρινοντας το ειδος της μουσικης και μετα τα 2 αυτα συγκροτηματα και μας ζητας τα ρεστα γιατι απαντησαμε στον οχετο σου ( το κομματι που ο THE BEAST σου ξαναβαλε για να θυμηθεις).
    βαριεμαι να μπω στο κομματι που ειχε γραφτει για την συναντηση του τσιπ(ρ)α με τον περες αλλα ειμαι σχεδον σιγουρος οτι δεν θα υπαρχει ουτε ενα σχολιο σου σε αυτη την ενταση, ουτε στην ειδηση για την υπογραφη με μειωσεις, ουτε στις απιστευτες κωλοτουμπες του συριζα κτλ.
    κανω λαθος;
    στο κοκκινο εχουν χρονια που δεν πληρωνουν και διωχνουν κοσμο, η αυγη ουτε που ξερει κανεις απο που χρηματοδοτουνταν τοσα χρονια για να λερωνει τον κοσμο και για ολα φταιει το ΚΚΕ;;;;
    ρε αντε απο δω οπορτουνια του κερατα που θα βγαλετε και γλωσσα. (civil, αν εσυ δεν τα πιστευεις μην το παιρνεις προσωπικα, μιλαω για αυτους που τα πιστευουν και τα γραφουν)
    οσο για προτασεις για το φεστιβαλ για να ερθουν και οι συριζαιοι (αν και παλιοτερα ειχαν ερθει στην πανεπιστημιουπολη και προσπαθουσαν να πιασουν και κοσμο μεσα στον χαμο με υλικα δικα τους, κοετζηδες, ξεκινημα και σεκ, αλλα τους πειραμε χαμπαρι :) :) :) ) εχουμε:
    σιγουρα pussy riot
    scorpions γιατι ριξανε το τοιχος
    θαναση γιατι ειναι ο θανασης
    αλκινοο γιατι ειναι ορκισμενος αντικομμουνιστης
    οτι υποστηριζει τους μπαφους
    δεληβορια γιατι ειναι συν και ψευτοκουλτουρα
    chao, ειναι λιγο εξτρεμιστης για αυτους αλλα υποστηριζει τον μπαφο

    οσο για μενα για να μην λετε οτι δεν εχω προταση οριστε
    http://www.youtube.com/watch?v=aTafZRecy2k

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Καλημερα,
    Ενταξει ρε παιδια,δεν κάλεσαν και τον Jay-z..Τους Goin through και τους ΝΕΒΜΑ καλεσαν..Δυο συγκροτήματα της εγχωριας hip hop σκηνης που όσο εχω παρακολουθήσει τα δρώμενα στο ελληνικο hip hop δεν έχουν και στιχους του τυπου:"βγαλε λεφτα,βγαλε κερδη,γινε αφεντικο και πιες το αιμα του εργατη.."
    για καμιας γκομενα το λυγερο κορμι στο club γραφουν και εχουν και μερικα κομματια που κραζουν τους πολιτικους.
    Ενταξει,δεν ειναι και του "στρατευμένου",αλλα υποθετω πως η επιλογη έγινε γιατι είναι αναγνωρισιμοι και προφανώς θέλουν να μαζεψουν και πιτσιρικια.(καλυτερα η ΚΝΕ παρα η ΧΑ νομιζω "φιλοι" συριζιαριδες)
    Εχουν καλέσει και τους Active Member παλαιοτερα που ειναι και πιο "underground" αλλα αρνηθηκαν..Οι Active Member ειχαν μια σχεση με τον Κωνσταντοπουλο και προσφατα ενα πρωην μελος τους ( Xray ή Νικητας Κλιντ,(Ροδες κλπ)),εγραψε και επιστολη στο προεδρο Αλεξη..
    Τελος παντων πολυ χαμος για το τιποτα.
    Ο καημος του Συριζα ειναι να βρει "ατόπημα" του ΚΚΕ και αντιστροφα.Τουλαχιστον η Αλεκα δεν εχει πει οτι ειναι θαυμαστης του Ομπαμα και ουτε στον Ριζοσπαστη εχει φιλοξενηθει κειμενο της Χιλαρυ Κλιντον.

    Θα επρεπε να περιμενουν τετοια αντιδραση με την συγκεκριμενη επιλογη και να μη την ειχαν κανει.Στα "Νεα" την Αλεκα σατυρισανε στο πρωτοσελιδο και οχι τον Αλεξη.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @modesto Στο σάιτ δεν είχα λόγο να γράψω σχόλιο για τη συνάντηση Τσίπρα-Πέρεζ καθώς συμφωνούσα απόλυτα και μάλιστα κοινοποίησα το άρθρο στο προφίλ μου σε σάιτ κοινωνικής δικτύωσης όπου και δέχτηκα κριτική από φίλους που Συριζοφέρνουν. Γενικά έχω την τάση να γράφω όταν διαφωνώ ή με ενοχλεί κάτι κι όχι να λέω καλά τα λες και μπράβο. Παράλογο?

    Δεν έβαλα στο ίδιο επίπεδο το θέμα της "Τ" με τον Βουρλ. ίσα ίσα το αντίθετο! Δεν με διαβάζετε προσεκτικά, άλλωστε όπως προείπα υπερασπιζόμουν την στάση του κόμματος σε σ΄χεση με την "Τ" παρόλο που έχω ενστάσεις τις οποίες και εξέφρασα σε αυτό το ΄σαιτ και μόνο κατά μία έννοια "εσωτερικής κουβέντας". Μάλιστα σε κουβέντες μου έκανα λίστα όλων των άρθρων που μιλούσαν για τα ίδια και χειρότερα που έγινα στην Αυγή στο Κόκκινο και και και... Δεν καταλαβαίνω γιατί μου απαντάτε σαν να είμαι εγώ ο συντάκτης της Αυγής, σα να υπερασπίστηκα τους Active Member (τους οποίους σιχαίνομαι και μουσικά και πολιτικά) έναντι των Going Through, σαν να κατέκρινα ξεκάθαρα το κόμμα για την "Τ" (ενώ λέω ότι το υπερασπίστηκα) και γενικότερα σαν να είμαι ή Συριζαίος ή προβοκάτορας ή οπορτουνιστής ή τρολ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. για να ξεκαθαριζουμε κατι.
      σιγουρα δεν βλεπομαστε αλλα ο τροπος που γραφεις (ο καθενας μας) προσδιδει και χροιακαι υφος.
      ε, οπως και να το κανουμε, ο τροπος που εγραψες τα αρχικα ποστ ηταν για μια μεγαλη μεριδα απο μας εριστικος. γιατι αυτο; γιατι εχουμε βαρεθει απο τετοιου ειδους φιλικες επιθεσεις.
      καλα κανεις και γραφεις για αυτα που σε ενοχλουν, αλλα σορυ κιολας ο τροπος που τα εθεσες εδειχνε κακοπροαιρετη "κριτικη".
      για την μουσικη δεν θα το συνεχισω, γιατι α) το ειδος ειναι υποκειμενικο στον καθενα και β) γιατι αν ψαξεις να βρεις "συνεπεις" μουσικους θα κανεις μονοημερο φεστιβαλ για κανα 2ωρο
      για την "Τ" ο τροπος που το εγραψες μονο για ανθρωπο που το υπερασπιζεται δεν εμοιαζε και επισης αυτα που ελεγες για την κριτικη ηταν με αλλα λογια το "προβατα ειστε και κανετε οτι σας λενε"

      Διαγραφή
  22. τωρα πραγματικα.η εχει χαθει καποιο κειμενο η δεν υπαρχει λογικη στον ολο διαλογο.
    καταρχην δεν εβγαλε ανακοινωση προασπισης η κνε.ο βουρλιωτης εβγαλε.
    επισης,δεν ξερω τι ειναι ο civil η τι ητανε αλλα πραγματικα,οι απαντησεις σε αυτο που εγραψε ειναι αλλα ντ'αλλων.
    fuente ovejuna

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Αυτο που καταλαβαινω εγω ειναι οτι η ΚΝΕ εχει παψει να ακουει rap

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.