6 Ιουνίου 2012

Οι αριστερές ουρές της ΓΣΕΕ και των εργοδοτών (video)

Είναι αποκαλυπτικός ο τρόπος με τον οποίο ο εργατολόγος κατα τ'αλλα Αλέξης Μητρόπουλος, υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αντιμετωπίζει το δίκιο του εργαζόμενου λαού, καθώς συμφωνεί απόλυτα με τον συνάδελφό του της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστο Σταϊκούρα.

Αναφερόμαστε φυσικά στην σημερινή τους παρουσία, στην πρωινή εκπομπή του Παπαδάκη στον ΑΝΤ1 (ακολουθεί video)

Μητρόπουλος : "Κάνανε έντιμο αγώνα τα παιδιά της Χαλυβουργίας ... "
Σταϊκούρας : "Ναι αλλά υπάρχει μια απόφαση"
Μητρόπουλος : "Έτσι ναι ναι"

Δηλαδή σκάστε, μπείτε μέσα και δουλέψτε με 500 ευρώ στους 1700 βαθμούς !

Αυτοί που μιλούν προεκλογικά για κατάργηση του Μνημονίου, για επαναφορά των μισθών, για διασφάλιση των εργατικών δικαιωμάτων, στην ουσία ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, που έχουν ως μόνο στόχο την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του κηφήνα Μάνεση.


Παπαδάκης : "Η απόφαση καθυστέρησε 220 ημέρες ..."
Σταϊκούρας : "Για την ταχύτητα απόδοσης της δικαιοσύνης έχουμε μιλήσει αρκετές φορές"
Μητρόπουλος : "Δεν φταίνε οι εργαζόμενοι, τότε μπορεί να προσέφυγε ο εργοδότης ..."

Άρα Μητρόπουλε η απόφαση του αστικού δικαστηρίου, που κρίνει παράνομη την απεργία των Χαλυβουργών, μια απεργία που στηρίζεται απο την πλειοψηφία των εργαζομένων, αποτελεί απόδοση δικαιοσύνης ??? Απλά λες πως, δεν φταίνε οι εργαζόμενοι που η δικαιοσύνη δεν αποδόθηκε νωρίτερα ... Η δικαιοσύνη των 500 ευρώ, η δικαιοσύνη των ελαστικών σχέσεων εργασίας, η δικαιοσύνη αυτών που εσύ θες να καταργήσεις ?

Εργατολόγος, και μάλιστα αριστερός σου λένε ...
Οι πουλημένες αριστερές ουρές της ΓΣΕΕ και των εργοδοτών, λέμε εμείς ...

Δείτε στο τέλος του αποσπάσματος, 
αφού σταματήσουν οι κραυγές των τσάτσων της εργοδοσίας

21 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Όπως είδες,
      στο ερώτημα αυτό απαντάει το επόμενο θέμα-βίντεο.

      Διαγραφή
    2. A ΑΠΛΑ ΜΑΖΕΥΤΗΚΑΝ ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΕΣ ΩΡΑΙΑ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ.
      Η ΔΑΚΕ ΚΑΙ Η ΠΑΣΚΕ ΜΕ ΠΟΛΥ ΑΥΤ.ΠΑΡΕΜΒ. ΗΤΑΝ?

      Διαγραφή
    3. ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΕΚΕΙΝΗ ΣΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ?

      Διαγραφή
    4. που να ξερουμε βρε Θοδωρε! Το χρυσο κουφετο ειμαστε : ]]]]

      Διαγραφή
  2. Εύχομαι όλοι οι απεργοσπάστες όλου του κόσμου να δουλεύουν για 10 ευρώ το μήνα για 23 ώρες το 24ώρο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παρατηρήστε την κυρία στο 1.34 που ωρύεται ότι είναι εξαθλιωμένη.
    Φαντάζομαι βγάλατε τα συμπεράσματα σας για τομ επίπεδο της εξαθλίωσης της!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ''Βεβαίως οι δικαστικές αποφάσεις.... (πρέπει να τηρούνται..) Οπορτούνα ε οπορτούνα θαυμάστε αριστερά που φωνάζει συνθήματα ή με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες. Αν και το μάλλον το λένε για να δηλώσουν ξεκάθαρα οτι είναι με το κεφάλαιο! Ήρθαν και οι ήρωες της ανταρσυα... Τελοσπάντων. Καλόν αγώνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ''Βεβαίως οι δικαστικές αποφάσεις.... (πρέπει να τηρούνται..) Οπορτούνα ε οπορτούνα θαυμάστε αριστερά που φωνάζει συνθήματα ή με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες. Αν και το μάλλον το λένε για να δηλώσουν ξεκάθαρα οτι είναι με το κεφάλαιο! Ήρθαν και οι ήρωες της ανταρσυα... Τελοσπάντων. Καλόν αγώνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο ορισμος του σφουγγοκωλαριου . . .
    δυστυχως ο κοσμος δεν "ακουει" και δεν "ψηνεται" απο τηλεορασεις και σποτ, αυτη η μαχη θα κριθει μονο πορτα πορτα.
    Καλη δυναμη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μα και ο ρόλος του ως δικηγόρου τι ηταν?
    ελπίδες σε κόσμο που αγωνιζόταν ότι τα δικαστηρια θα του λύσουν το πρόβλημα..!!
    και με τον τρόπο αυτο πετυχαινε με ενα σμπάρο δυό τρυγόνια !!
    α) απονέκρωνε κάθε αγωνιστικη διάθεση και πάλη που πρότεινε το ταξικο συνδικ.κίνημα
    β) εδινε ζωή στον ξεπουλημένο συνδικαλισμο να σπέρνει αυταπάτες στους εργατες-εργαζόμενους ότι θα δικαιωθουν οι αγωνες τους μεσα από την αστικη δικαιοσύνη...
    και
    περίμεναν 4 - 5- 6 χρονια να δικαστει η υπόθεση τους !!!
    και μεχρι τοτε συνηθως πήγαιναν τα χρόνια στράφι και οι εργαζόμενοι εγκλωβισμένοι στον κυβερνητικο συνδικαλισμο και στους πολιτικους του εκφραστες...
    γιατι "μεσολαβούσαν" και οι βολευτές ντε !!
    και όταν λέγαμε εμεις ότι η λύση θα προέλθει μέσα απο τις αγωνιστικες κινητοποιήσεις, ερχόταν ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚΕ και τα συνασπιστηρια και μας λέγανε .."καθηστε να δουμε τι θα γινει με την "προσφυγή"!!!!!!

    Αυτος ηταν ο ρόλος του κυριου καθηγητη που κονόμησε στις πλάτες των εργαζομένων....!! βοηθώντας κεφαλαιο και αστικό κράτος να κονομανε σε βαρος των εργαζομένων!!!
    ...τους οποίους το Κόμμα του (ΠΑΣΟΚ) αδικουσε ...και αυτος ..ο μεγας δικηγορος θα τους έλυνε τα προβλήματα...!!!
    ξευτιλας του κερατα!!
    (σορρυ)
    Χρήστος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Άρα που καταλήγουμε???Ο ΣΥΡΙΖΑ Φταίει για το τέλος της απεργίας!Γιατί δεν συνεχίσατε το λόγο του Μητρόπουλου που λέει στο τέλος "Δεν φταίνε οι εργαζόμενοι, τότε μπορεί να προσέφυγε ο εργοδότης, αλλά κάνανε έντιμο και παληκαρίσιο αγώνα!!!Όπως επίσης ο Μητρόπουλος εκεί που λέει ο Σταικούρας για την ταχύτητα απόδοσης, προσπαθεί να του την πεί λέγοντας για τον αγώνα τον χαλυβουργών!Επομένως την συμφωνία μεταξύ Μητρόπουλου-Σταικούρα που λέτε στην αρχή που την είδατε???Αλλά ξέχασα.Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ διαστρεβλώνει την άποψη του ΚΚΕ.Καληνύχτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάνε δεξιά μεγάλε που θα μας πεις για την καθαρότητα και τη διαύγεια του Μητρόπουλου. Είστε άφαντοι από τον συγκεκριμένο αγώνα εδώ και 7 μήνες και μας κατηγορείς ότι διαστρεβλώνουμε και τις απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ. Άντε τράβα στον ΣΚΑΙ να υπερασπιστείς το Βασιλόπουλο στους ιδιωτικούς, τους κυρίους της ΣΑΔ στη ΓΕΝΟΠ, τα παλικάρια σας που αλαμπρατσέτα τα βρήκανε με ΠΑΣΟΚ-ΝΔ στο σωματείο ηθοποιών και μετά έλα να αρθρώσεις λόγο εδώ μέσα.

      Διαγραφή
    2. η απεργια συνεχιζεται ΣΥΡΙΖΑΙΕ, εσεις εχετε τελειωσει απο το ταξικο εργατικο κινημα που σας εχει "ξεβρασει" εδω και καιρο, να σου θυμισω μονο οτι σε δεκαδες περιπτωσεις συνεργαστηκατε με ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ μονο και μονο για να κτυπησετε το ΠΑΜΕ(ΕΚ Τρικαλων,Ομοσπονδια Τυφλων,Τεχνικοι ΟΤΕ, σε δεκαδες μικρα σωματεια, και αλλου)εχετε προ πολλου απεμπολησει τα ταξικα χαραχτηριστικα, δινετε τωρα εξετασεις στην αρχουσα ταξη μπας και σας κανει διαχειρηστες της, ε να σας κανει ρε μεγαλοι να τελειωνουμε, τοσα χρονια σας ξεσκεπαζουμε στο κινημα, ωρα να ξεβρακωθειτε μονοι σας...αντε γεια, αντε γεια

      Διαγραφή
  9. αυτη η κοκονα με τα γυαλι που λεει οτι "υπαρχει αποφαση και δεν μας αφηνουνε να μπουμε μεσα" μονο για εξαθλιωμενη δεν μοιαζει να ναι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το ελληνικο εργατικο ταξικο κινημα ψηφισε Συριζα.Δες τα αποτελεσματα των εκλογων.22% των ανεργων ψηφισε συριζα.19,5% στους δημοσιους υπαλληλους και 19% οι ιδιωτικοι υπαλληλοι.Σε παραμπεμπω στο περαμα,στη δραπετσωνα,στον ασπροπυργο.Δες τα ποσοστα του Συριζα εκει.Αρα ο Συριζα ειναι ξεκαθαρα ταξικος φορεας της κοινωνιας.Αρα η εργατικη ταξη ψηφισε συριζα.Εσυ πες τωρα οτι θες...Συνεχισε τη λασπη και την συκοφαντια περι συνεργασιων και στο τελος ουτε ενας ανεργος δεν θα ψηφισει κκε.Καληνυχτα σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άρα σύμφωνα με την λογική σου, πριν το ΣΥΡΙΖΑ,
      "ταξικός φορέας της κοινωνίας"...

      ... ήταν το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία ?

      Δεύτερον, ποιά είναι η λάσπη ?
      Εμείς αναφέραμε ακριβώς ότι είπε ο Μητρόπουλος στο βίντεο. Εαν δεν σου αρέσουν αυτά που λέει ο Μητρόπουλος, να πας να παραπονεθείς στον ... "ταξικό φορέα της κοινωνίας" ... χεχε

      Τρίτον, προτείνω στα συριζάκια να μάθουν να διαβάζουν και να σκέφτονται.

      Μέχρι τότε
      καλά κρασσά

      Διαγραφή
  11. Αμφισβητείς δηλαδή το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ έπαιρνε ψήφους απο χαμηλόμισθους και άνεργους?Πρόφανώς και έπαιρνε.Η μόνη διαφορά είναι ότι το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ εφαρμόζουν νεοφιλελεύθερες πολιτικές και δεν άνηκαν, ούτε ανήκουν και ούτε θα ανήκουν στο κίνημα!Δηλαδή τόσα χρόνια που το ΚΚΕ λέει ότι είναι ταξικό κόμμα επειδή έχει ταξικούς ψηφοφόρους να λέγαμε και τι με αυτό αφού και το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ παίρνει ψήφους απο ανέργους και χαμηλόμισθους.Εγώ προτείνω πάντως να διαβάσετε και εσείς τίποτα γιατί το απ'ότι βλέπω το IQ φτάνει στα επίπεδα κουνουπιού.Συνεχίστε την πολιτική αυτή και θα γίνεται εξωκοινοβουλευτικη αριστερά.Στην υγειά σας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εχεχε απο αυτα που σου ειπε ο red αυτα καταλαβες? Μιλωντας για iq κουνουπιου, ευκολα το αποδιδεις σε αλλους. Μια ενδοσκοπιση που και που δεν κανει κακο.

      Ο Red λοιπον σου λεει παραπανω, οτι τοσα χρονια οι χαμηλομισθοι και οι ανεργοι ψηφιζαν πασοκ και νδ. Αυτο δεν κανει αυτα τα κομματα "ταξικο φορεα της κοινωνιας". Δυστυχως η ταξη μας δεν ψηφιζει εκει που ειναι το συμφερον της. Οι λογοι ειναι πολλοι. Αυταπατες, τηλεοπτικη προαπαγανδα κτλ κτλ

      Το οτι πολλοι απο αυτους "μετακομισαν" στο συριζα εν μια νυκτι δεν τον κανει "ταξικο φορεα της κοινωνιας".

      Το ΚΚΕ δεν λεει οτι ειναι ταξικο κομμα. Το ΚΚΕ λεει οτι ειναι το κομμα της εργατικης ταξης. Και δεν το λεει επειδη "εχει ταξικους ψηφοφορους" (ο,τι και να εννοεις με αυτη τη φραση, συ ξερεις). Αλλα επειδη ως μ-λ κομμα που ειναι εκπροσωπει με την ιδεολογια του και την πολιτικη του την ταξη αυτη.

      Διαγραφή
  12. ωπα ρε μαγκα που θα πεις οτι ειμαστε και βλακες!
    εγω μαστορα ξερω οτι οι "ψηφοι" στην εργατικη ταξη φαινονται στα σωματεια.
    και εκει οσο και να σας ψηφιζουν οι πρωην πασκιτες λαμογια που τα τρωγατε μαζι οπως στην γενοπ ή στο τεε κτλ, παλι στον βοθρο θα ειστε.
    νομιζεις ρε αριστερε επαναστατη του καναπε, οτι η αριστεροσυνη βρισκεται στον ψηφο των βουλευτικων;
    ρε νυχτα βαθια εχεις καταλαβει ποιοι σας ψηφισανε; οτι ποιοο σαπιο υπαρχει στο πασοκ, οπως ο γρετζελιας, ο φωτοπουλος και ο προεδρος του εργατικου κεντρου λιβαδειας.
    αν αριστεροσυνη ειναι να κανω προθυπουργο τον αρσενη!!!!!!!!;;;;;;;;; και να συνεργαστω με την λούκα που πριν μας προκυψει αντιμνημονιακη, τραβα διαβασε τα ΦΕΚ που εχει βγαλει ως υπουργος εργασιας και τι ειχε ψηφισει και τοτε μιλα. στο περιστερι χειροκροτουσε τον τσιπρα ο παχατουριδης, ο ποιο κυριλε "ακροδεξιος" που υπαρχει.
    αληθεια το προγραμμα του σημιτη/καραμανλη που αντιγραψατε ισχυει ακομα ή το αλάξατε; αληθεια αυτο που είχατε βγαλει περισυ τετοιο καιρο περιπου γιατι δεν ισχυει και γιατι χακεψατε την ιστοσελιδα για να φαινεται παλιοτερο;
    ρε ζωων (πολιτικο) μας ενδιαφερει σωνει και ντε η πολιτικη εκπροσωπιση; τι νομιζεις οτι ειμαστε σαν τα μουτρα σας;
    ας κερδισουν οι χαλυβουργοι και ας παρουμε στις εκλογες 2.99%.
    και στην επομενη απεργια στο λιμανι με πρωθυπουργο τον τσιπρα ας ερθει να μας πει παλι για εξαλοσυνες και επαναστατικη γυμναστικη.
    εκει να δω τον νταλακογιωργο να ψηφιζει μαζι με τον χαλά για αλλη μια φορα εναντια σε απεργια και να πεσω κατω απο τα γελια.
    αιντε κερενσκι της κακιας ωρας.
    εχετε παρει χαμπαρι οτι αν η πασκε γυρισει τον αμανε θα παρετε το τριτο το μακρυτερο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και για να συνεχισω, στο εργατικο κεντρο βολου τωρα θα παρετε αποφαση υπερ του μανεση τωρα που η απεργια βγηκε "παρανομη";
      θα μας πει ο τσιπρας τι ειπε με τους G20 και γιατι τους συναντησε; σε περπτωση μπαμ στην συρια θα κλεισει την σουδα (σε περιπτωση αριστερης κυβερνησης); ή θα κανει την χαρη στον ομπαμα που τοσο πολυ του αρεσει η οικονομικη του πολιτικη, που αφου εσπρωξε εναν ωκεανο δισ δολλαριων στους καπιταλιστες 2 χρονια τωρα καταφερε να αυξησει την ανεργια, λιγο μεν κατω απο μιση μοναδα, αλλα την αυξησε ενω τα αμερικανικα μονοπολια κανουν παρτυ κερδων;
      ο μπλερ, ο σρεντερ και ο κλιντον που χειρικροταγατε που ειναι τωρα και πως βγαζουν τα προς το ζειν;
      διαλεξατε τους συνομιλητες σας. δεν μου κανει εντυπωση, παντα ειχατε μια απεχθεια στους εργατες, ειδικα αυτους που εχουν και λιγο μουτζουρα πανω τους. οπως και εμεις.
      αυτο που σκεφτομαι ειναι το εξης, οτι σε 3 χρονια θα κανω παλι παρομοια κουβεντα ισως και με σενα, με την διαφορα οτι εγω θα συνεχισω να ειμαι ΚΚΕ, ενω εσυ μπορει να λεγεσε κκε εσ, ακοα,εαρ,συν,συριζα,ξωφαλτσα, σεκμ και δεν ξερω και εγω τι αλλο
      και για να το δεις και να το χαιρεσε
      ΚΚΕ ΚΚΕ ΚΚΕ ΚΚΕ ΚΚΕ ΚΚΕ ΚΚΕ
      τρια κοκκινα γραμματα που ελεγε ο ποιητης
      εγω εχω ιστορια τους διακοσιους της καισαριανης, τον σουκατζιδη, τον παπαρηγα, τον μπελογιαννη, τον γοντικα, τον χαλβατζη (πατερα), την βασιλακοπουλου, τον γραμματεα της σπουδαζουσας του 95 που ηταν μηνες στο νοσοκομιο και τον κοτζαριδη.
      εσυ εχεις τον ευρωκομμουνισμο, τους τριτσκιστες (που χειροκροταγανε τον χιτλερ στην επιθεση στην ΕΣΣΔ) την δηλωση του κκε εσ να ψηφισουν μαρκεζινη στην χουντα τους εναγκαλισμους με την G20 και μια σειρα στελεχων που ενω βριζουν το ΚΚΕ, το μονο που εχουν να πουν για τον εαυτο τους εχουν οτι καποτε ηταν στο ΚΚΕ και λυπουνται που δεν καταφεραν να το διαλυσουν.
      αντε γεια οπορτουνα και τραβα πιες κανα κρασι με τους φιλους σου του κκγ, με τον λαναρα που βαζατε τους εργατες να κανουν απεργια για να παρει δανειο ο βιομηχανος, με την εργοδοσια της sex form και τον παπαστρατο και εμεις να πινουμε ελληνικο καφε 24/24 μαζι με τους χαλυβουργους, να υπερασπιζομαστε την απεργια στους καταπελτες και να υπογραφουμε αυξησεις στις συμβασεις (τροφιμα) και ας περνουμε και 2.
      τα τρια θα τα παρει αλλος.

      Διαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.