25 Ιουνίου 2012

Οι πιο φανατικοί ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής -αστυνομικοί μηνύουν τη Λιάνα Κανέλλη γιατί αποκάλεσε ορισμένους από αυτούς «φασιστοτσόγλανα» !!!


Μήνυση για εξύβριση κατά της βουλευτού του ΚΚΕ, θα καταθέσει την Δευτέρα, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης Αθανάσιος Γκλαβίνας.



Η κατάθεση της μήνυσης, όπως δημοσιεύει το enikos.gr, πάρθηκε μετά από ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης και σύμφωνη γνώμη (μετά από ενημέρωση) και της Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (Π.Ο.ΑΣ.Υ.).
Αφορμή για την απόφαση αυτή ήταν όπως υποστηρίζουν οι αστυνομικοί, η λέξη «φασιστοτσόγλανα» που χρησιμοποίησε η Λιάνα Κανέλλη την ώρα που βρισκόταν στην εκπομπή της Ελεονώρας Μελέτη, στον τηλεοπτικό σταθμό STAR, για να περιγράψει ορισμένους αστυνομικούς.

Η εκπομπή έγινε μερικές ημέρες μετά το περιστατικό χειροδικίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρη προς την κυρία Κανέλλη.

Πηγή

16 σχόλια:

  1. Και όμως εάν δείτε αντιδράσεις του κόσμου στο διαδύκτιο θα απελπιστήτε..Η φαστικοποίηση της κοινωνίας είναι πλέον πραγματικότητα και θέλει πολύ δουλειά για να αλλάξει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ. Οι απόψεις του κόσμου σε μεγάλο βαθμό περιστρέφονται γύρω από την δικαιολόγηση του φασισμού... οι Έλληνες πέφτουν στην ίδια παγίδα 80 χρόνια μετά τους Γερμανούς....

      Διαγραφή
  2. Το λάθος τηλεφώνημα ενός φονιά
    το παιδί της παραδουλεύτρας από το χωριό
    Ενας μπάτσος έγινα κι αυτό από σπόντα, όπως σου είπα, και μάλιστα χωρίς καν μόνιμη σύμβαση. Και να ‘ρχονται αυτά τα κωλόπαιδα, που δεν έχουν δουλέψει στη ζωή τους, που δεν ξέρουν τί θα πει βάρδια και ξενύχτι, τί πάει να πει μεροκάματο και τί σφαλιάρα κάθε είδους από το αφεντικό και να σου ρίχνονται μετά από δώδεκα ώρες ορθοστασία στις γωνίες ή στις εισόδους τραπεζών, να ‘ρχονται και να σε βρίζουν και να σου πετάνε ό,τι βρουν στο δρόμο. Και να σου πω κάτι άλλο; Πόσοι από αυτά τα κωλόπαιδα είναι εργαζόμενοι των 700 ευρώ που λένε και ξαναλένε; Να σου πω εγώ; Κανένας! ‘Η κάτι πρεζόνια είναι ή κάτι τύποι από τα βόρεια προάστια που βαριούνται στη σιγουριά του σπιτιού ή τα πραχτοράκια, οι πεμπτοφαλαγγίτες που λέγαμε πριν.
    απο τον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ 28/12/2008
    ΜΗΠΩ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΕΞΑΙΕΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΤΟ ΤΣΟΓΛΑΝΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ακριβώς όπως είπε και ο redpower και γω στην ύδρα που πήγα να ψηφίσω τα ίδια άκουγα : καλά κανάνε, όλοι τους θέλουνε ξύλο, και δεν αναφέρονταν στην Καννέλη ιδεολογικά απλά περνάνε μια προπαγάνδα στο κόσμο έντεχνα οτι όλα να λυνονται με τσαμπουκάδες και αύριο σαν νομιμοί να στείλουν κανα φορτήγο με ΧΑγιτες δίθεν αγανακτισμενους για το κλειστό εργοστάσιο Π.Χ στην χαλυβουργια λεω γω....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ακριβώς όπως είπε και ο redpower και γω στην ύδρα που πήγα να ψηφίσω τα ίδια άκουγα : καλά κανάνε, όλοι τους θέλουνε ξύλο, και δεν αναφέρονταν στην Καννέλη ιδεολογικά απλά περνάνε μια προπαγάνδα στο κόσμο έντεχνα οτι όλα να λυνονται με τσαμπουκάδες και αύριο σαν νομιμοί να στείλουν κανα φορτήγο με ΧΑγιτες δίθεν αγανακτισμενους για το κλειστό εργοστάσιο Π.Χ στην χαλυβουργια λεω γω....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ρε συ τρανο, πραγματικα το προσπαθεις πολυ ή σου βγαινει εμφυτη;
    παλληκαρι μου για απαντησε μου, ο οποιοσδηποτε μπατσος, ειδικα τωρα που μπαινουν και με πανελληνιες ειναι απο την αρχη φασιστακος; γιατι πανε ειδικα παιδια απο φτωχες οικογενιες εκει; για να εξασφαλησουν τα προς το ζην με ενα μισθο μηνας μπανει μηνας βγαινει. φυσικα με αυταπατες οτι αυτοι δεν θα γινουν ετσι κτλ.
    θα τον αφησεις χωρις παρεμβαση τον χωρο αυτο; θα αφησεις την αστικη ταξη να παιζει μονη της; το αν το πετυχαινεις και σε τι βαθμο ειναι αλουνου παπα ευαγγελιο.
    και στο κυριως κειμενο. το συγκεκριμενο ειναι συνεντευξη απο μπατσο. την απαντηση που σου δινει καποιος την ωρα που του παιρνεις συνεντευξη δεν σημαινει οτι την εστερνιζεσαι κιολας.
    φασιστες και τσογλανια με την εννοια οτι η εξουσια τους την δινει στο κεφαλι και κανουν τις μαγκιες τους, ναι. αλλα και παλι γεννηθηκαν ετσι; οχι, τους εκαναν. καποιοι ειχαν ξεκινησει την διαδικασια απο το σχολιο και καποιοι εγιναν εκει.
    αφου δειχνεις οτι εχεις και επαφες με καρδιτσα θα ξερεις οτι τα παιδια απο τα χωρια πανε μαζικα σε αστυνομια/στρατο. αυτα τα παιδια στα 16-17-18 ειναι παιδια που βριζουν τους μπατσους για οτιδηποτε. αυτα τα παιδια μετα απο 2 χρονια γινονται οι ιδιοι αυτα που βριζανε γιατι ειναι παιδια χωρις παιδεια, χωρις αλλες παραστασεις και καταληγουν ετσι.
    αν νομιζεις οτι το κινημα αυτα τα παιδια πρεπει να τα αφησει στην μοιρα τους τοτε δεν ξερεις τι σου γινεται, αυτους και οσους ειναι στον στρατο.

    για τη συγκεκριμενη κινηση τωρα. καταλαβαινεις ποσο μυαλο εχουν αυτοι και ο δικηγορος που την συνεταξε. διαβαζοντας λοιπον την μυνηση - και νομιζω οτι καταλαβαινω σωστα- γιατι δεν ειδα την συνεντευξη απο οτι διαβαζω, εχουμε το εξης:
    συμφωνα με αυτο http://www.zougla.gr/politiki/article/kontra-ke-elas-gia-tin-kaneli η κανελη ειπε, οτι εχει προβλημα με την αστυνομια γιατι ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ εμφανιζονται 5-10 φασιστοτσογλανα (αλλοι οχι οι μπατσοι) που κανουν ελεγχους ταυτοτητες κτλ.
    εγω αυτο καταλαβα, αν ειναι λαθος διορθωστε με. με βαση αυτο λοιπον οι συγκεκριμενοι διεκδικουν βραβειο βλακειας γιατι κανουν μυνηση για κατι που δεν αφορα αυτους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Παντως η Κανελλη δεν αποκαλεσε τους αστυνομικους φασιστοτσογλανους, αν ακουσει προσεκτικα κανεις το βιντεο ειπε οτι οπου υπαρχει τρυπα δλδ ελλειψη αστυνομικης δυναμης εισχωρουν φασιστοτσογλανοι που παιρνουν τον νομο στα χερια τους και οποιον παρει ο Χαρος.
    Ασκησε κριτικη απλα στους αστυνομικους οτι δεν κανουν την δουλεια τους αλλα δεν αποκαλεσε τους ιδιους με τον περιβοητο χαρακτηρισμο και αυτο αφηνει και ερωτηματα γιατι αντεδρασαν οι αστυνομικοι σε αυτη την δηλωση.
    Και ο νοων νοειτω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η αλήθεια είναι ότι το σύστημα το ίδιο καλλιεργεί τα φασιστοτσογλάνια. Καλά υπάρχουν αστυνομικοί ψυχάκηδες και μεγάλοι φασίστες αλλά είναι το σύστημα που φασιστικοποιεί τα κεφάλια και τις καρδιές τους. Η αστυνομία λειτουργεί σύμφωνα με τις πολιτικές της καταστολής, του ρατσισμού και του αυταρχισμού δηλαδή τις πολιτικές του καπιταλισμού όπου σε περίοδο κρίσης μάλιστα επιβάλλει την φασιστικοποίηση της κοινωνίας. Η αστυνομία είναι μηχανισμός του αστικού κράτους και δεν εκδημοκρατίζεται όσο υπάρχει αστικό κράτος ακολουθεί αυτές τις πολιτικές έτσι είναι. Η κοινωνία φασιστικοποιείται. Οι απεργίες κυρήσσονται πλέον παράνομες, τα ΜΑΤ χτυπάνε και διαλύουν κάθε κινητοποίηση του λαού, νεοναζί δολοφόνοι δέρνουν ανεξέλεγκτα αριστερούς και μετανάστες. Είναι το φυσιολογικό σε περίοδο κρίσης. Τρομοκράτηση του λαού και διαίρεσή του.

    Χρειάζεται ενιαία, μαζική και οργανωμένη αντίσταση και πάλη ενάντια στην καταστολή της αστυνομίας,στο νεοναζισμό και στην πολιτική αυτή του συστήματος. Ο λαός δεν πρέπει να φοβάται την σύγκρουση με τις δυνάμεις καταστολής αλλά μαζικά και οργανωμένα να τις αντιμετωπίζει όταν τον χτυπάνε στα ίσια με όρθιο ανάστημα.

    Επίσης ως κομμουνιστές πρέπει να έχουμε ανοιχτό μέτωπο ενάντια σε εθνικισμό-ρατσισμό-θρησκεία . Αυτά τα συγκοινωνούντα δοχεία που ενισχύουν και καλλιεργούν μίσος και φασισμό πρέπει να τα χτυπάμε ιδεολογικά. Γεγονότα όπως τα ρατσιστικά συνθήματα τότε σε εκείνη την πορεία των ΟΥΚ αν θυμάμαι καλά την 25 Μάρτη ή ένα σωρό εθνικιστικές και ρατσιστικές δηλώσεις του φασισταριού Άνθιμου πρέπει να τις καταδικάζουμε ανοιχτά.

    Τραγικό λάθος που το ΚΚΕ άφησε του ναζήδες στην Χαλυβουργία. Έπρεπε να οργανώσει τους εργάτες να τους πετάξουν με τις κλοτσιές έξω. Με την εγκληματική δυστυχώς ανοχή που έδειξε έδωσε άλλη εικόνα στο κόσμο για το ποιόν τους και ορίστε πολλοί τους υποστηρίζουν πλέον και ας μην είναι φασίστες (βέβαια δεν φταίει το ΚΚΕ για την δυνάμωση του ναζισμού να λέμε την αλήθεια αφού δημοσιογράφοι,ΜΜΕ και κόμματα φυσικά τύπου ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ φρόντισαν να προετοιμάσουν το έδαφος για την Χρυσή Αυγή απλά αυτή η ενέργεια αποδείχτηκε ότι έπαιξε και αυτή αρνητικό ρόλο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @λεο
    ποσες φορες εχεις παει στην πυλη της χαλυβουργιας;
    ξερεις εκεινη την ωρα ποσοι ηταν στην πυλη; και ποιοι;
    ξερεις πως λειτουργει η χ.α.; εχεις υποψη σου τους συσχετισμους;
    ξερεις αν τοτε υπηρχε απεργος στην χαλυβουργια που ηταν/ειναι χ.α.;
    αν πηγαιναμε και τους λεγαμε μην τους δεχτητε, δεν θα βγαινατε στα κεραμιδιανα λετε οτι καπελωνουμε; και μην μου πεις οχι γιατι το εχετε κανει.
    και η χ.α. δεν νομιμοποιηθηκε στην χαλυβουργια. αυτο εγινε στις πλατειες οταν ησασταν παρεουλα, διπλα διπλα στο συνταγμα.
    τοσο μενος απεναντι στο ΚΚΕ; ακομα και τωρα που εχουμε στον τελευταιο μηνα, επιθεση στην κανελη, επιθεση στην αγια παρασκευη, βανδαλισμους στα μνημεια του αρη με εμετικες ανακοινωσεις αναληψης ευθυνης, ακομα και τωρα εισαι στο ναι μεν αλλα;
    αντε μου και στον γεροδιαολο που φταιμε εμεις για την χ.α. ανεγκεφαλε αντιΚΚΕ, αντε περιμενω να πεις και για τον γερμανο, αααα και για το οτι δεν υπαρχει ζωη στον αρη το ΚΚΕ φταει,
    γερμανοτσολια που το παιζεις και ανενταχτος κομμουνιστης. αν ζουσες το 40 σιγουρα θα χαιροσουνα που η ναζιστικη γερμανια επιτεθηκε στην ΕΣΣΔ.
    αιντε πια πρεντετερακι ή προτιμας το πρωτοσαλτακι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Modesto κουλάρησε λίγο θα πάθεις εγκεφαλικό και θα σε χάσουμε και τότε με ποιον θα κάνω αυτές τις συζητήσεις; Μα ακόμα και τώρα λίγο αυτοκριτική δεν μπορείτε να κάνετε για κάποια πράγματα έστω; Ήταν ανοησία ,να το πω έτσι, αυτό που έγινε γιατί δεν το καταλαβαίνεις; Δολοφόνοι, προπαγανδιστές, οπαδοί του Χίτλερ δίπλα σε απεργούς και να λένε υποκριτικά ότι στηρίζουν τάχα μου δήθεν την απεργία (ενώ είχαν ήδη εκφραστεί κατά) και να μοιράζουν και υλικό με τίτλο ΝΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ; Και αντί να οργανωθείτε μαζί με τους απεργούς να τους διώξετε τους αφήσατε δίπλα στους χαλυβουργούς να κάνουν την αισχρή προπαγάνδα τους; Ε μην μου πεις ότι δεν έχετε ευθύνη για αυτό το χάλι και εσείς και όσες αριστερές δυνάμεις ήταν εν πάσει περιπτώσει εκεί αν ήταν εκεί. Δεν τους καταλάβατε ότι ήταν ναζήδες; Αφού κάνουν μπαμ. Αντί να οργανωθείτε όλοι να τους εκδιώξετε αφήσατε τον Κασιδιάρη να μιλά έτσι ελεύθερα; Και δίπλα ο Σιφωνιός να μην κάνει τίποτα; Εσείς καθοδηγείτε τον αγώνα των Χαλυβουργών άρα σε εσάς ρίχνω πρώτα την ευθύνη

    Αν δεν καταλαβαίνεις πόσο τραγικά λάθος ήταν όλο αυτό και ότι επέδρασε αρνητικά ε τότε τι να σου πω. ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΟΥ. Και μη μου λες εμένα για το Σύνταγμα έχω χτυπηθεί με αυτά τα φασισταριά εκεί. Κάθε φορά που οι πορείες κατέληγαν Σύνταγμα και ήταν αυτοί εκεί είχαμε επεισόδια. Μην λες ότι τους νομιμοποιώ. Δεν ήμουνα υπέρ όλου αυτού που γινόταν στις πλατείες και δεν ήμουν παρεούλα μαζί τους αυτά τα κάνανε κάτι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ και τρότσκες. Αυτοί τους νομιμοποίησαν και ήταν δίπλα δίπλα και υιοθέτησαν και τα ανόητα συνθήματά τους και φωναζαν όχι κόμματα, όχι οργανώσεις και τέτοιες βλακείες.

    Και ποιος σου είπε ρε μεγάλε ότι δεν καταδικάζω τις επιθέσεις ή στην Κανέλλη ή στην αγία Παρασκευή και όλα αυτά τα γεγονότα που αναφέρεις; Φυσικά και τα καταδικάζω. Λέω επίσης και πριν ότι δεν φταίει το ΚΚΕ για την ενίσχυση του ναζισμού και ανέφερα αυτούς που το καλλιέργησαν ΜΜΕ κλπ απλώς αναφέρθηκα σε αυτό το περιστατικό στην Χαλυβουργία και έχω τη γνώμη ότι ναι θεωρώ ότι μόνο κακό έκανε όλο αυτό. Τίποτα άλλο. Μην τα παίρνεις κιόλας

    Όσο για τους τελευταίους χαρακτηρισμούς δεν σου τους επιστρέφω απλά το μόνο που έχω να πω είναι ότι λυπάμαι. Αν θεωρείς ότι είναι τρόπος αυτός να εκφράζεσαι σε όποιον έχει μια άλλη άποψη ε τι να πω χτύπα και το παπούτσι στην έδρα να γίνεις πιο πειστικός όπως ο μέντοράς σου ο Νικήτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μου εκανες την μουρη κρεας τωρα.....
    απο αυτα που σε ρωτησα δεν απαντησες τπτ. για να οργανωθεις και να τους διωξεις πρεπει να εχεις δυναμεις εκει.
    στην χαλυβουργια το ΚΚΕ, το ΠΑΜΕ συμπαραστεκεται, δεν κανει το ΚΚΕ ουτε το ΠΑΜΕ την απεργια, γκεγκε; αν οι εργαζομενοι εκεινη την ωρα ειχαν διαθεση να κανουν αυτη την κινηση τοτε, εμεις θα κουναγαμε το δαχτυλο και θα φευγαμε; μηπως αυτος ηταν ο στοχος;
    αντιθετα μετα απο αυτο δεν ξαναγινε τπτ γιατι προφανως και οι ιδιοι καταλαβαν το ποιο ειναι το συμφερον τους.
    επαναλαμβανω. ΤΟ ΚΚΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΜΕ ΒΟΗΘΑΝΕ ΜΕ ΤΗΝ ΤΗΝ ΑΛΛΥΛΕΓΓΥΗ ΤΟΥς ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ, ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ;

    εσυ που ησουνα εκεινη την μερα; γιατι εκεινη την μερα, ΚΑΜΙΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ "ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ" ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΜΖΙ ΟΥΤΕ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ. αντιθετα μεμονομενος κοσμος ηρθε να βοηθησει.
    τους καρανομιμοποιεις, γιατι ησουν εκει. αν τα χωνεις στο ΚΚΕ για την χαλυβουργια που ηταν ενα συγκεκριμενο γεγονος που δεν εχει καμια ευθηνη τοτε για τους μηνες της πλατειας που ειτε "πλακωνοσασταν" ειτε φωναζατε μαζι συνθηματα, εισασταν εκει μαζι. και τα ξερω και με ονοματα και ποιοι κανανε κουμαντο και που.
    οχι δεν τις καταδικαζεις. οταν εισαι στο ναι μεν αλλα. οταν ψαχνεις να βρεις, την ωρα που καταδικαζεις τις επιθεσεις στο ΚΚΕ, κατι για να την πεις και στο ΚΚΕ.
    αστο ρε παιχτουρα....καταδικασε τις επιθεσεις και κανε την κριτικη αλλου, αφου και αν ζεστη μπυρα να σου φερουν το ΚΚΕ θα κατηγορησεις.
    τα παιρνω και τα παραπαιρνω, γιατι απο τετοια εχω βαρεθει, ενα καρο δικαιολογιες μιας ζωη απο ρεταλια της ταξικης παλης, που το μονο που ξερουν να κανουν ειναι κριτικη αφ υψηλου.
    πηγες κανα πρωι στην πυλη ή κανα βραδυ για να υπαρχει κοσμος και να μην ξαναρθουν; οταν θα περασεις εστω και μια ωρα εκει τοτε ξαναελα.
    διαβασε τον σημερινο "Ρ" να δεις τι ειναι ταξικη παλη μπας και ανοιξεις τα στραβα σου.
    αααα και κατι τελευταιο, για να καταλαβεις και τπ για μενα, μεντορας μου δεν ειναι ο νικητα, ο ιωσηφ ειναι και κατι για να το κανεις wallpaper http://en.wikipedia.org/wiki/File:%D0%97%D0%BD%D0%B0%D0%BA_70_%D0%BB%D0%B5%D1%82_%D0%9A%D0%BE%D0%BC%D1%81%D0%BE%D0%BC%D0%BE%D0%BB%D1%83_%D0%92%D0%9B%D0%9A%D0%A1%D0%9C_%D0%92%D0%A7%D0%9A-%D0%9A%D0%93%D0%91.JPG

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ πολύ καλά κάνουν και συμπαραστέκονται στον αγώνα των Χαλυβουργών και δείχνουν με κάθε τρόπο την αλλυλεγγύη τους. Είναι δίπλα τους συνεχώς και μπράβο. Αφού λοιπόν είναι δίπλα σε έναν τέτοιο ταξικό αγώνα και με δεδομένο ότι το ΠΑΜΕ βρίσκεται πρωτοπορία μαζί με τους Χαλυβουργούς στον αγώνα αυτό, πρέπει να είναι σε θέση τέτοια γεγονότα να τα αντιμετωπίζει με μαζικό και οργανωμένο. Με τις δυνάμεις που διέθετε το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ εκείνη την μέρα έπρεπε να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου στους χαλυβουργούς, να αποκαλύψει και να ξεσκεπάσει εκείνη την ώρα τους φασίστες ώστε οι χαλυβουργοί να μπορούσαν να οργανωθούν και μαζί να τους διώξουν. Και μην μου πεις ότι δεν μπορούσε να το κάνει. Ποιος είναι πρόεδρος του σωματείου; Ο Σιφωνιός, μέλος του ΠΑΜΕ. Αντί λοιπόν να σιωπά και να κάθεται δίπλα στους ναζί αμήχανος και αδιάφορος και να κάθεται να τους ακούει θα μπορούσε να πει στους εργάτες κίνδυνος μπήκαν ναζί, υποστηρικτές της εργοδοσίας και εχθροί του αγώνα σας ψεύτες και λαϊκιστές που θέλουν να υπονομεύσουν και να χτυπήσουν την πάλη μας ΚΑΛΩ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΩΡΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΕΞΩ.

    Εσένα δηλαδή δεν σε προβλημάτισε ούτε στο ελάχιστο δηλαδή ότι μπήκαν τέτοια στοιχεία σε τόπο ταξικού αγώνα έτσι εύκολα χωρίς αντίδραση από τους εργαζόμενους; Και οκ οι χαλυβουργοί από μόνοι τους δεν το κατάλαβαν. Εσένα υποτίθεται ο ρόλος σου αυτός είναι ως κομμουνιστής μέσα στο κίνημα, στους αγώνες και οπουδήποτε, να ξεσκεπάζεις τους φασιστικούς και παρακρατικούς μηχανισμούς, να αποκαλύπτεις το ρόλο τους ενώπιον του λαού, να προσπαθείς να οργανώσεις και να κινητοποιήσεις τον λαό για να τους αντιμετωπίσει. Δεν είναι τώρα δικαιολογίες αυτές που μου λες περί δυνάμεων και τέτοια. Το ΠΑΜΕ ήταν εκεί ,όπως δίνει το παρών συνεχώς δεν το αμφισβητώ αυτό και ξαναλέω πολύ σωστά κάνει και ο Σιφωνιός επίσης που είναι και πρόεδρος (ένας λόγος παραπάνω για να κινητοποιήσει τους Χαλυβουργούς). Με τις δυνάμεις που διέθεταν έπρεπε να προειδοποιήσουν τους χαλυβουργούς για τους νεοναζί να τους οργανώσουν και να τους κινητοποιήσουν εναντίον των Χρυσαυγιτών. Και αν ο Σιφωνιός και το ΠΑΜΕ ήθελαν να κινητοποιήσουν τους Χαλυβουργούς ώστε να διώξουν τα χιτλερικά αποβράσματα θα το πετύχαιναν ε δεν μπήκε και η Βέρμαχτ μερικοί ναζήδες ήταν που μοίραζαν προπαγανδιστικό υλικό, οι χαλυβουργοί οργανωμένα και μαζικά με το ΠΑΜΕ άνετα τους έδιωχναν. Γιατί ο Σιφωνιός και το ΠΑΜΕ τέτοια αδιαφορία και ανοχή; Ούτε καν προσπάθεια έγινε. Δηλαδή αν θεωρείς ότι τέτοιοι παρακρατικοί μηχανισμοί διεισδύουν έτσι εύκολα σε χώρο ταξικού αγώνα και όλα μέλι γάλα τι να πω; Ούτε μια κριτική; Ούτε προβληματισμός;

    Τα ίδια ισχύουν και για άλλες δυνάμεις της αριστεράς και ρίχνω την ευθύνη και σε αυτές που είτε δεν ήταν μαζί ή αν ήταν αδιαφόρησαν και αυτοί. Φταίνε επίσης και είναι απαράδεκτοι. Για το Σύνταγμα ξαναλέω δεν συμμετείχα με αυτά τα στοιχεία ούτε φώναζα συνθήματα μαζί τους εγώ τους καταδίκασα πολιτικά και ιδεολογικά και έπαιζα ξύλο γιατί μετά από μια πορεία συνδικάτων και αριστερών οργανώσεων όταν αυτή περνούσε από Σύνταγμα αυτοί με πρόσχημα το Όχι κόμματα, όχι οργανώσεις μας την πέφτανε και τους αντιμετωπίζαμε τι να κάναμε έπρεπε να τους κάναμε την χάρη και να φεύγαμε δηλαδή; Έπρεπε να σταματήσουμε εκείνη την ώρα την διαδήλωση και των αγώνα μας και να αποχωρούσαμε εξαιτίας μερικών τραμπούκων φασιστοειδών; Δεν τους φοβόμαστε τους αντιμετωπίζουμε στα ίσια σιγά μην υποχωρούμε μπροστά σε αυτά τα καθίκια.

    Και κάτι τελευταίο ναι καταδικάζω ανοιχτά τις επιθέσεις εναντίον του ΚΚΕ από τους νεοναζί ασκώ όμως και κριτική εκεί που νομίζω ότι χρειάζεται δεν υπάρχει τίποτα ύποπτο σε αυτό. Δεν είναι κακό πράγμα η κριτική και η αμφισβήτηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ψιτ εδω.. το ψυχοπαιδι του ιωσηφ εδω!
    θα μου ξαναμιλησεις για την χαλυβουργια, οταν πας και κατσεις εστω και ενα 15λεπτο στην πυλη, οταν θα δωσεις 1ευρω για να βοηθησεις και οταν παρεις απο αλλους τουλαχιστον κανα 50αρικο με το κουπονι επισης για συμπαρασταση.
    σε ολες τις πιπες που αναμασας η απαντηση ειναι μια, δεν γινοτανε. ο σιφωνιος μπορει να ειναι προεδρος αλλα δεν καπελωνει, οι αποφασεις ειναι συλογικες.
    επισης οταν μαθεις πως δρα η χ.α. να ξαναρθεις να μου κανεις εκτιμησεις.
    καθεσαι απο την ασφαλεια του πληκτρολογιου, δεν εχεις διακινδυνευσει τπτ αλλο εκτος απο το χαρτζιλικι και κανεις κριτικη για δρασεις.
    αιντε πια με την κασετα, αλλαξε τη, χαλασε ποια.
    να κανουμε μια επαναληψη; πες για τον γερμανο να δουμε αν τα ειχες μαθει καλα τοτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μάλιστα δηλαδή ο Σιφωνιός δεν καπελώνει, οι αποφάσεις είναι συλλογικές άρα κάθεται σφυρίζοντας αδιάφορα και μπροστά στα μάτια του οι χρυσαυγίτες ψεύδονται και εξαπατούν κανονικά τους εργαζομένους. Και αυτός δίπλα τίποτα και να τους ανέχεται, να τους υποδέχεται και να τους αφήνει να μιλάν κιόλας. Εκτός και αν θες να μου πεις ότι το σωματείο και η διοίκησή του αποφάσισαν συλλογικά όπως λες να επιτρέψουν τους ναζήδες να εισέλθουν και να μοιράσουν και εκλογικό υλικό και να κάνουν και φασιστική προπαγάνδα, να μιλήσουν κιόλας ή έδειξαν ανοχή αντί να αντιδράσουν. Δηλαδή αυτή τη στάση ανοχής και αδιαφορίας του προέδρου και της διοίκησης του σωματείου μόνο εγώ την βρίσκω εντελώς παράλογη;

    Τώρα σχόλια όπως τέτοια που αναφέρεις παρακάτω αυτά περί χαρτζηλικίου και τέτοια ναι δηλαδή εμείς ούτε σε πορείες κατεβήκαμε ούτε ξύλο φάγαμε, ούτε σε καταλήψεις και αγώνες στη σχολή μας και στα σχολειά μας δεν συμμετείχαμε ούτε απεργίες έχουμε στηρίξει. Και ούτε χρήματα δώσαμε στους χαλυβουργούς. Και ούτε τρόφιμα και φάρμακα στέλναμε στους Σέρβους που τους βομβαρδίζανε οι ιμπεριαλιστές ενώ διαδηλώναμε μαχητικά ύπέρ του σέρβικου λαού και εναντίον του ΝΑΤΟ. Και ούτε σε καταστάσεις βρεθήκαμε που ήταν δύσκολες που μας εκβιάζανε και μας τρομοκρατούσανε αλλά αντισταθήκαμε και ορθώσαμε ανάστημα, όπως μπορεί ο καθένας και με κάθε τρόπο, σαν πολλούς συμπολίτες μας(δεν το παίζω και κανάς αγωνισταράς επαναστάτης δεν είμαι και δεν το παίζω μεγάλος και τρανός). Και κάνουμε κριτική έτσι γιατί είμαστε κομπλεξικοί. Που τα ξέρεις όλα αυτά μπας και με παρακολουθείς ρε θηρίο; Αν δεν ξέρεις τίποτα για κάποιον μην τον κατηγορείς αδίκως εσύ ξεφτιλίζεσαι.

    Για το γερμανό τώρα. Δεν αναφέρθηκα ποτέ στο θέμα ούτε κατηγόρησα για κάτι το ΚΚΕ γιατί απλούστατα επειδή δεν γνωρίζω δεν θα κατηγορούσα ποτέ το ΚΚΕ για κάτι τέτοιο εξού και δεν αναπαράγω όλο αυτό με το ΚΚΕ και το γερμανό Όπου δεν έχω ιδέα δεν εκφέρω γνώμη και δεν κατηγορώ αδίκως κανέναν γιατί δεν θα ήθελα να ενστερνιστώ μια προπαγάνδα. Εν αντιθέση με σένα που ούτε καν με ξέρεις και όμως δεν έχω διακινδυνεύσει για τίποτα άλλο εκτός από το χαρτζηλίκι μου ε; Πολλά ξέρεις ποιος είσαι ο Big Brother;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ρε παπαρα με εκνευριζεις και εκφραζομαι ασχημα!
    να στο κανω νιανια μπας και καταλαβεις.
    οι δρασεις της χ.α. ειναι στρατιωτικα οργανωμενες. αν πανε 5 καπου υπαρχουν 50 διπλα γυρω πανω ως περιφρουριση και δεν πανε με μπιμπερο στα χερια.
    υπηρχε ζητημα με την χοντραδα που εκαναν στον βολο και για αυτο εβγαλαν ανακοινωση, που ουτε λιγο ουτε πολυ ελεγε οτι στον βολο λειτουργησε ακαθοδηγητα ο εκει πυρηνας και εκτεθηκαμε. αυτο λοιπον επρεπε να αλλαξει και οργανωσαν το πανυγηρι αυτο. μαλιστα εγινε βραδυ για ευνοητους λογους. αν εσυ κρινεις οτι οσοι ηταν στην πυλη εκεινη την ωρα, επρεπε να τις παιξουν για να φυγουν οι χ.α. που ειχαν παει με το προσχημα της συμπαραστασης εισαι 2 φορες βλακας.
    ας το δουμε στα πρακτικα.
    α)ο σιφωνιος δεν ειναι One man show, οι αποφασεις παιρνονται συλλογικα
    β)με τους συσχετισμους εκεινη την δεδομενη στιγμη, πως τους διωχνεις; με παρακαλετα; οπως ο τσιπρας θα παρακαλεσει τους εφοπλιστες να δωσουν κατι;
    γ) να μην παμε στα επικοινωνιακα (το λιγοτερο ειναι, αλλα εσας σας αρεσουν αυτα) πως θα διαχειριστει το σωματειο μετα την λασπη, οτι δεν δεχεται την βοηθεια και την συμπαρασταση αλλης οργανωσης γιατι ειναι καθοδηγουμενο απο το ΚΚΕ;
    στο ξαναλεω μπας και το χωνεψεις, στην χαλυβουργια ενας ΚΚΕς ηταν. αν θεωρεις οτι 1 μπορει να καθοδηγει 450 τι να σου πω, επιβεβαιωνει το μεγεθεος της χαζομαρας σου.
    αφου εισαι τοσο αντρακλας και παιδαρας να πας εκει να εισαι απεξω και οταν ξαναρθουν μονος σου να βγαλεις τα μουσκουλα και να τους διωξεις, ετσι υπερεπαναστατης και ο γιος του %#%@$# που εισαι.

    μιλας σε πρωτο πλυθηντικο για πραξεις, ποιοι ειστε εσεις του πρωτου πληθυντικου, ποιοι ειστε εσεις που στειλατε βοηθεια.
    ποιο πριν απορριπτεις μετα βγδελυμιας οτι ανηκεις καπου (φτου κακα εγω ειμαι ανενταχτος και σας κριτικαρω για το καλο σας γιατι φευγετε απο την αληθεια που κατεχω εγω, ως ανεξαρτητος διανοητης) τωρα πως βαζεις πρωτο πλυθηντικο; ελα πες μας μην ντρεπεσαι, με ποιους κατεβαινεις σε πορειες (εκτος πλατειας), στις φοιτητικες πορειες, στις απεργιες, ακομα και τοτε στον πολεμο της γιουγκοσλαβιας, σε ποιο μπλοκ ησουνα και το θεωρεις αρκετα οικιο για το βαλεις ως πρωτο πλυθηντικο;
    ξερεις, χαρακτηριστικο των κομμουνιστων ειναι οτι ΠΟΤΕ δεν εβαλαν κουκουλα και ΠΑΝΤΑ υπερασπιζοντουσαν τα πιστευω τους και δεν εκρυψαν ποτε, που συμμετειχαν.
    πες μας λοιπον που εισαι, για να μην ξεφτιλιζομαι εγω που λεω τοσες ανακριβειες για σενα, να σε εκτιμησουν και οι υπολοιποι για την αγωνιστικοτητα σου και στην τελικη να μην εχω μουτρα να ξαναμιλησω. γιατι μεχρι τωρα εισαι κριτικη αφυψηλου, λογια για δραση, ως ανενταχτος περνεις ολα τα credits απο κινητοποιησεις που "πηρες" μερος και ταυτοχρονα φερομενος ως ανενταχτος εχεις ολο το δικαιωμα να συχτιριζεις οτι η μοναδικοτητα σου θεωρει κακος κειμενο.
    ειπαμε αλλωστε και το εχουμε δεχτει, οτι η πολιτικη σκεψη ενος ανενταχτου φοιτητη ειναι ανωτερη απο ενος ολοκληρου πολιτικου σχηματισμου.

    ενω στα αλλα εχεις ιδεα....χα χα χα χαχαχαχαχα, συγνωμη μου βγηκε αυθορμητα. δεν εχεις καθολου γνωμη ε; εδω γιατι δεν λες και κατι για συμπαρασταση, αφου εχει αποδειχθει απο χιλιες μεριες οτι ηταν προβοκατσια; αλλα ξεχασα για θεματα που δεν μπορεις να βγαλεις αντιΚΚΕ χολη δεν μπαινεις στον κοπο.

    επισης για να καταλαβεις ποσο αντιΚΚΕ εισαι (απλα γιατι δεν γουσταρεις και δεν ειναι ντροπη να το πεις, θα σε εκτιμησουμε περισσοτερο, ως τιμιο τουλαχιστον) καταφερες σε ενα συγκεκριμενο θεμα να εκτρεψεις την κουβεντα αλλου και με δικια μου ευθυνη βεβαια που δεν αντεχω στην μλκ και απανταω στον καθε συνηδειτο ή μη προβοκατορα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καταρχήν φίλε μου πάρε κανά Λεξοτανίλ να ηρεμήσεις λίγο γιατί θα πάθεις τίποτα και όχι τίποτα άλλο θα με κατηγορήσετε και γι'αυτό ως προβοκάτορα που επίτηδες έγραφα γιατί ήθελα να σε ξεκάνω και να χτυπήσω το λαϊκό κίνημα σας έχω ικανούς να το πείτε και αυτό (εδώ έχετε πει άλλα και άλλα σιγά μην κολλήσετε σε αυτό).

    Δεύτερον δηλαδή μου λες ότι ο ρόλος ενός προέδρου σωματείου και δη ενός κομμουνιστή είναι διακοσμητικός. Ούτε οφείλει να προειδοποιεί τους εργαζομένους για τους κινδύνους που υπάρχουν, ούτε να αντιδρά απέναντι σε αυτούς απεναντίας να κάθεται στην άκρη και να αδιαφορεί απέναντι στο κάθε φασισταριό που παίρνει το λόγο και ψεύδεται και κοροϊδεύει έτσι; Ούτε φωνή ούτε αντίδραση ούτε τίποτα. Δεν σου λέω να το παίξει ράμπο αλλά ούτε καν να βάλει μια φωνή ρε παιδιά μην τους ακούτε ναζί είναι πετάξτε τους έξω εχθροί μας είναι με το μέρος της εργοδοσίας και του συστήματος ούτε καν αυτό; Όχι με παρακαλητά απλά τους λες ευθαρσώς κύριοι δεν είστε ευπρόσδεκτοι εδώ ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ ΝΑ ΠΑΤΕ ΑΛΛΟΥ. Μα εγώ νόμιζα ότι αυτός είναι ο ρόλος των ανθρώπων του ΚΚΕ να καθοδηγούν και να προειδοποιούν το εργατικό κίνημα για τους κινδύνους. Πρωτοπορία δε είστε ; Α μάλλον σε αυτή την περίπτωση όχι ε; Νομίζεις ότι αν ο Σιφωνιός έλεγε στους Χαλυβουργούς εκείνη την ώρα ότι αυτοί εκφράστηκανε υπέρ του Μάνεση και εναντίον της απεργίας δεν θα αντιδρούσαν οι εργαζόμενοι τι είναι ανόητοι; Αλλά όχι τους άφησε να πουλήσουν και καλά φιλοεργατικό προφίλ και να εξαπατήσουν τους εργαζόμενους. Μπράβο ωραία πρωτοπορεία να την χαίρεσαι

    Να είσαι σίγουρος ότι αν είχε αυτή την αποφασιστικότητα και τα ΜΠΙΠ οι εργαζόμενοι θα τον ακολουθούσαν γιατί πρόεδρος είναι γι'αυτό τον εκλέξανε γιατί τον εμπιστεύονται. Γιατί δεν το έκανε λοιπόν ωέω; Αλλά τι φοβήθηκε μήπως πούμε εμείς οτι καπελώνετε τον αγώνα των Χαλυβουργών; Γελοιότητες.

    Τώρα για τα υπόλοιπα. Ποιοι είμαστε; Απλοί κομμουνιστές πολίτες είμαστε φίλε μου. Τίποτα άλλο. Και οκ θα σου πω με ποιους έχω κατέβει σε πορείες δεν ντρέπομαι δεν κρύβομαι άλλωστε. Αποφεύγω τους τροτσκιστικούς χώρους και τους αναρχικούς γιατί εντάξει μας χωρίζουν έτη φωτός. Δεν κατεβαίνω με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ γιατί είναι ένα αλλόκοτο συνοθύλευμα ιδεών από τροτσκιστικο-αναρχικές ως ρεφορμιστικές απόψεις, καλά με το ΣΥΡΙΖΑ δεν συμμετέχω για ευνόητους λόγους λοιπόν κατεβαίνω με το ΚΚΕ μλ και το ΜΛ ΚΚΕ αν και δεν είμαι ενταγμένος και οργανωμένος το ξαναλέω αν θες διαφωνώ ιδεολογικά με την μαοϊκή αντίληψη αλλά εν πάσει περιπτώσει σέβομαι τους χώρους αυτούς γιατί έχουν αγωνιστική παρουσία και σταθερές απόψεις, και με φοιτητικούς αριστερούς χώρους που έχουν παρουσία στους αγώνες όπως πορεία αριστερή για παράδειγμα. ΧΩΡΙΣ ΚΟΥΚΟΥΛΕΣ ΧΩΡΙΣ ΜΟΛΟΤΩΦ ΧΩΡΙΣ ΤΙΠΟΤΑ. Μόνο εγώ και η σημαία (και τα αξεσουάρ φυσικά μάσκες, κασκόλ, γιατί δεν γίνεται αλλιώς για να σε πληροφορήσω κιόλας ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΤΑΠΝΙΓΕΙ ΜΕ ΧΗΜΙΚΑ ΚΑΙ ΔΑΚΡΥΓΟΝΑ όχι για να ξέρεις τι γίνεται στον κόσμο πληροφοριακά ρε παιδί μου. Δεν είμαι λοιπόν οργανωμένος πουθενά και πηγαίνω σε χώρους που έχουν μια συνέπεια να το έτσι και είμαστε πιο κοντά σε σχέση με άλλους γι'αυτό σου λέω είμαι ανένταχτος.

    Τώρα αν θεωρείς αντιΚΚΕ το γεγονός ότι εναντιώνομαι στην πολιτική και ιδεολογική γραμμή του ΚΚΕ ΟΚ εντάξει εγώ δεν το βλέπω έτσι εξού και το ότι δεν αναπαρήγαγα όλο αυτό με τον γερμανό που έχω την εντύπωση και εγώ ότι είναι προπαγάνδα απλά δεν ήθελα να εκφραστώ γιατί δεν ασχολήθηκα ποτέ με το θέμα και με ότι δεν ασχολούμαι δεν το παίζω γνώστης αλλά μάλλον εσύ θες υπεύθυνη δήλωση και υπογεγραμμένη. Ε δεν συνηθίζω να κάνω δηλώσεις σαν μερικούς που υπογράφουν δηλώσεις μετανοίας για μη κατάλυση της δημοκρατίας με τη βία. Λέω ρε παιδί μου γενικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.