18 Ιουνίου 2012

Τραμπουκισμοί και μαχαιρώματα από χρυσαυγίτες


Σε τραμπουκισμούς και προκλήσεις επιδόθηκαν χτες βράδυ ομάδες χρυσαυγιτών, που διοργάνωσαν μηχανοκίνητες πορείες για να πανηγυρίσουν το εκλογικό αποτέλεσμα. Σε μια από αυτές, ομάδα 30 περίπου μοτοσικλετιστών συγκεντρώθηκε στα γραφεία της «Χρυσής Αυγής» στο κέντρο του Πειραιά και πραγματοποίησε πορεία σε δρόμους της πόλης. Επιστρέφοντας στην πλατεία, διαπληκτίστηκε με μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκονταν στο εκλογικό του περίπτερο.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, υπήρξε τραμπούκικη επίθεση και ακολούθησε επέμβαση των ΜΑΤ, από κλούβα που βρίσκεται μόνιμα σταθμευμένη στο χώρο, κοντά στο κτίριο της Ασφάλειας Πειραιά. Σύμφωνα πάλι με αυτόπτες μάρτυρες, στη διάρκεια των επεισοδίων πυρπολήθηκε κοσμηματοπωλείο που βρίσκεται στην περιοχή. (Πηγή : Ριζοσπάστης)

Ένα βίντεο που προκαλεί σοκ και αποτροπιασμό δημοσιεύτηκε στο Youtube το βράδυ της Κυριακής. Το βίντεο τραβήχτηκε στον σταθμό του Μετρό Αττική και δείχνει μια ομάδα 10 ατόμων να επιτίθενται σε ένα μετανάστη στις σκάλες, την ώρα που ο φρουρός security απλά τους κοιτάζει και λίγο πριν συνομιλεί με έναν εξ’ αυτών.


Η κραυγή για «βοήθεια» του άτυχου ανθρώπου επισκιάζεται από το «σκάσε ρε» και τα επινίκια των υπερήφανων μαχαιροβγαλτών. Στην πλειοψηφία τους τα άτομα αυτά είναι νεαρής-σχολικής ηλικίας, χαρακτηριστικό παράδειγμα τα τρία παιδιά που παρακολουθούν από την κορυφή της σκάλας, το ένα εκ των οποίων φοράει t-shirt με την ελληνική σημαία και τον δικέφαλο αετό στην πλάτη, που δεν πρέπει να είναι πάνω από 16 ετών.

Σύμφωνα με την αστυνομία το περιστατικό συνέβη ένα τέταρτο πριν τα μεσάνυχτα της Κυριακής και το θύμα είναι Πακιστανικής καταγωγής, η ασφάλεια Αττικής έχει ξεκινήσει έρευνα για το συμβάν.

Δείτε το βίντεο (Πηγή : Αλφαβήτα)

8 σχόλια:

  1. H ασφαλεια αττικης εχει αρχισει ερευνες για το συμβαν για να τους δωσει συγχαρητηρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και μην ξεχνάμε ... εκτός απο αυτό το βίντεο,
      το μετρό έχει κάμερες παντού !

      Διαγραφή
  2. http://themomusmonologue.blogspot.gr/2012/06/eimai-e.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. το ερώτημα που τίθεται, είναι το εξής: έστω και σήμερα, έστω και με ποσοστά σιβηρίας σε σχέση με το εκλογικό αποτέλεσμα της 17ης Ιουνίου, προτίθεται το κόμμα να βάλει πλάτη απέναντι στα καθάρματα, ή απλώς θα ικανοποιηθεί το περί δικαίου αίσθημα, με την δήλωση της Αλέκας, απέναντι στα ναζιστικά χαστούκια., για κακά ξεμπερδέματα μαζί μας...

    Με αυτή τη λογική, καλώς και εκτελέστηκε από την σοσιαλδημοκρατία τόσο η Λουξεμπουργκ και ο Καρλ Λιμπνεχτ, όσο και όλο το επαναστατικό πρόταγμα στο Βερολίνο.
    Οι διαφορές μας σήμερα, μοιάζουν με αστείο, την στιγμή που τα σκουλίκια έχουν σηκώσει κεφάλι και μαχαιρώνουν ανυπεράσπιστους και φτωχούς ανθρώπους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ένοπλες πολιτοφυλακές εδώ και τώρα.
    Ή μήπως αυτό είναι μια χειραφέτηση που τρομάζει;
    Οπότε τα σκαμπίλια στην Λιάνα είναι φυσικό επακόλουθο αφού τελικά εμείς οι αριστεροί είμαστε κότες μπροστά στα καθάρματα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ φίλε μου το πας όπως τότε με τους αγανακτισμένους στο Συνταγμα..... Έκατοντάδες "αμεσοδημοκράτες" (στην κάτω πλατεια) και χρυσαυγίτες (στην πάνω πλατεία) και περιμένατε - προκαλούσατε καλύτερα - το ΠΑΜΕ να πλακωθεί με την αστυνομία .... Οι παλληκαράδες και οι μεν και οι δε τί περίμεναν;

      Διαγραφή
  5. Αναδημοσίευση από Ριζοσπάστη σήμερα οπου σου απαντάει ο Μπογίοπουλος με ένα διήγημα του Μπρεχτ

    «Ο κ. Κόινερ δεν το έκρινε απαραίτητο να ζει σε μια συγκεκριμένη χώρα.
    Πάντοτε έλεγε: παντού μπορεί να πεινάσω.
    Κάποτε όμως έτυχε να περνάει μέσα από μια πόλη που την είχε κυριέψει ο εχθρός της χώρας όπου ζούσε...
    Τον πλησίασε τότε ένας αξιωματικός του εχθρού και τον ανάγκασε να κατέβει από το πεζοδρόμιο.
    Ο κος Κόινερ κατέβηκε και διαπίστωσε πως είχε αγανακτήσει ενάντια όχι μόνο σε αυτόν τον άνθρωπο, μα προπαντός ενάντια στη χώρα που ανήκε ο άνθρωπος αυτός, τόσο, που ευχήθηκε να γίνει ένας σεισμός και να την καταπιεί.
    Γιατί, ρώτησε ο κος Κόινερ, έγινα εθνικιστής εκείνη τη στιγμή;
    Γιατί συνάντησα έναν εθνικιστή...

    Μα γι' αυτό ακριβώς πρέπει να εξολοθρεύσουμε τη βλακεία - γιατί κάνει βλάκες αυτούς που τη συναντούν...».

    *(Μπέρτολτ Μπρεχτ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. μιχαλακη, πηγαινε αγορι μου να φαντασιωθεις τπτ αλλο, που θες να φιαξεις πολιτοφυλακες ενοπλες και εδω και τωρα. το 80% των ψ/ρων ισως και παραπανω αυτη την εποχη θελει νομο και ταξη και ευρω. αν κανεις τετοιο πραγμα τωρα το μονο που θα καταφερεις ειναι να σε βγαλουν μια ωρα αρχιτερα στην παρανομια και δεν τραβαμε ζορια με αυτο σωνει και ντε, αλλου ειναι το θεμα, αν δεν μπορεις να το καταλαβεις τραβα για μπανιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.