26 Ιουνίου 2012

ΠΑΜΕ-Με αφορμή τις δηλώσεις Ρομπάϊ για τα ασφαλιστικά συστήματα στην Ευρώπη, μπροστά στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης


Δηλώσεις Ρομπάϊ για τα ασφαλιστικά συστήματα στην Ευρώπη,

Με αφορμή τις δηλώσεις Ρομπάϊ για τα ασφαλιστικά συστήματα στην Ευρώπη, μπροστά στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης

O νέος άνεμος που πνέει στην Ευρώπη φυσάει κόντρα στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζόμενων. Όπως δήλωσε ο Χέρμαν Βαν Ρομπάϊ, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ένα από τα θέματα που θα μπει στο τραπέζι των συζητήσεων στην προσεχή Σύνοδο Κορυφής θα είναι οι μεταρρυθμίσεις στα συνταξιοδοτικά συστήματα.

Οι εργαζόμενοι στη χώρα μας ξέρουν από πρώτο χέρι τι σημαίνουν αυτές οι μεταρρυθμίσεις. Αποτελούν επιτάχυνση των ανατροπών στα ασφαλιστικά συστήματα, δηλαδή χτύπημα των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων με άμεσο τον χρονικό ορίζοντα εφαρμογής τους.
Οι εργαζόμενοι να βγάλουν συμπεράσματα και να μη δώσουν χρόνο αναμονής στη νέα κυβέρνηση. Μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό σημαίνει νέο πετσόκομμα συντάξεων, νέες αυξήσεις στα όρια ηλικίας και από την άλλη νέες μειώσεις στις εργοδοτικές ασφαλιστικές εισφορές. Η πολιτική τους είναι ταξική και ταξική πρέπει να είναι και η απάντηση. Όσο πιο γρήγορα αντιμετωπίσουμε το φόβο και τις απειλές από την κυβέρνηση και παράλληλα παραμερίσουμε τις αυταπάτες του ΣΥΡΙΖΑ και άλλων περί θετικών εξελίξεων στην Ευρώπη που ουσιαστικά δίνουν χώρο και χρόνο ώστε να ολοκληρωθεί η επίθεση, τόσο πιο άμεσα και πιο εύστοχα θα αποκρούσουμε τη νέα λαίλαπα.

Οι εργάτες και οι εργάτριες σε κάθε κλάδο, σε κάθε τόπο δουλειάς να πυκνώσουν τις γραμμές των σωματείων. Να απομονώσουν τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό που δίνει διαπιστευτήρια υποταγής στα αφεντικά του. Το σύνθημα «νομός είναι το δίκιο του εργάτη» θα κριθεί στους δρόμους, στα εργοστάσια, στις σχολές και τις γειτονιές, με το ΠΑΜΕ μπροστά.

Το Γραφείο Τύπου

Πηγή: ΠΑΜΕ μεσω του Lenin Reloaded

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.