17 Ιουνίου 2012

Δηλωση Α.Παπαρηγα για αποτελεσμα εκλογων-"Μειώσαμε το ποσοστό "μας γιατί είπαμε στον λαό την αλήθεια


Τα αρνητικά στοιχεία του εκλογικού αποτελέσματος επεσήμανε η γ.γ. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, μεγάλη ηττημένη των εκλογών."Η αύξηση της ΝΔ που είναι ένα κόμμα γνωστό δεν αλλάζει. Δεν πέρασαν τα χειρότερα όπως είπε ο Σαμαράς. Είναι μπροστά μας. Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να λύσει κανένα λαϊκό πρόβλημα", είπε και αναφερόμενη στον ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε ότι πήρε ένα μεγάλο ποσοστό ψήφων έχοντας νερώσει το κρασί του.

"Εδωσε πλείστες διαβεβαιώσεις ότι πάση θυσία η Ελλάδα θα μείνει στο ευρώ. Η ψήφισή του είναι αρνητικό στοιχείο", είπε.
"Οι μεγάλες απώλειες του ΚΚΕ έχουν την σημασία τους και γι αυτό θα είναι μεγαλύτερη η ετοιμότητα της λαϊκής παρέμβασης. Επιβεβαιώθηκε αυτό που είπαμε ότι η εκλογική μάχη θα είναι η δυσκολότερη. Γνωρίσαμε συμπληγάδες πολυ πιο ισχυρές από εκείνες στις 6 Μαϊου. Με τρόμο η ΝΔ και με αυταπάτες το ΣΥΡΙΖΑ έδιναν την μαχη τους.

Το εκλογικό ποσοστό της Χρυσής Αυγής είναι αρνητικό επίσης. Το ΚΚΕ προτίμησε να πει στον λαό την αλήθεια.
Η συμμετοχή του ΚΚΕ σε μια κυβέρνηση διαχείρισης της κρίσης σε μια τόσο κρίσιμη φάση θα οδηγούσε αργά η γρήγορα σε μεγάλη ήττα του κινήματος. Χαιρετίζουμε τα μέλη και τους οπαδους του κόμματος που έδωσαν την σκληρή μχη. Το ΚΚΕ θα μείνει όρθιο και θα συνεχίσει την έντονη δραστηριότητα στο κίνημα. Ο λαός στην πορεία θα θυμηθεί ζητήματα που θέσαμε και στις 2 εκλογικές μάχες.
Πιστεύουμε ότι θα εκτιμήσουν τις συνέπειες και εκείνοι που δεν ψήφισαν το κόμμα. Θα τηρήσουμε ότι προεκλογικά ειπαμε στον λαό. "


Πηγη

19 σχόλια:

  1. μεγαλύτερη στεναχώρια δεν είχα ποτέ στην ζωή μ....
    είναι τραγικό αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα και στους Έλληνες...το μόνο κόμμα που τιμωρήθηκε είναι το μόνο που έλεγε την αλήθεια....
    τελικά το τέχνασμα του διπολισμού έπιασε και είχε τρανταχτά αποτελέσματα,όπως αποτέλεσμα είχε η προπαγάνδα για την Χ.α.
    Από αύριο ξεχνάω ότι είμαι Κομμουνιστής και ορκίζομαι στον ΜΑΡΞ ότι όποιον ακούσω να κλαφτεί για πείνα δυστυχία και μιζέρια θα τον κοπανήσω και άσχημα μάλιστα....πάρτε το χαμπάρι σύντροφοι ο κόσμος εδώ δεν θέλει σωτηρία....Τελικά είναι μαζοχιστής και γουστάρει ταλαιπωρία..κάτι για το οποίο το κόμμα φωνάζει από πριν αυτός γουστάρει να το ζήσει και να το περάσει και μετά να το καταδικάσει.

    υγ1)φυσικά και τα περί κοπανήματος αποτελούν απλά μαύρο χιούμορ...εγώ το φώναζα ότι θα πέσουμε κάτω από το 5% και ότι σε 3-4 μήνες θα ανεβούμε πάνω από το 15%...

    υγ2)από αύριο περιμένω την μεγαλύτερη αντεπίθεση που έχει κάνει το κόμμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα μείνω εδώ και θα υπάρχω όπως μπορώ
      και για το πείσμα σας γουρούνια θα αντέχω
      θα περιμένω άλλες μέρες!!!!!!!!!

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    4. Μόνο που δεν θα τις "περιμένουμε" τις μέρες. Θα τις φέρουμε.

      Διαγραφή
    5. σ ευχαριστώ για την διόρθωση...
      η πίκρα βλέπεις θολώνει το μυαλό..

      Διαγραφή
  2. Όσο η πολιτικη συνείδηση του ελληνικού λαού είναι σε τόσο χαμηλά επίπεδα ( και όχι τυχαία) το ΚΚΕ είναι καταδικασμένο σε αυτά τα ποσοστά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα ιδια έλεγε και ο Κυρκος κάποτε.

    Λίγη αυτοκριτική δεν βλάφτει.

    Η ιδεαλιστικη προσέγγιση των κοινωνικών φαινομένων αποτελεί παράδοση της εργατικης Ταξης στις αγκαλιές των αστων και της αστικης πολιτικης.

    Το πολιτικό υποκείμενο, ειτε θα αναλύει με βαση την μεχρι τωρα γνωση και πειρα την κατάσταση της εργατικης ταξης και ταν αλλων λαικών στρωμάτων με βαση τις αντικειμενικές συνθήκες και θα ΔΡΑ με σκοπό να τις αλλάξει.

    Ειτε.. θα παραπέμπει ακρως ιδεαλιστικά στον χρομικό ορίζοντα της ωρίμανσης της συνείδησης των πολιτών - δηλαδή μια από τα πάνω ενέργεια η οποία παραμερίζει τους εργατες και αφηνει την πάλη τους στα χέρια των μικροαστικών κομμάτων.
    christos04

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η αυτοκριτική οδηγεί στην αυτογνωσία δηλαδή στη γνώση του εαυτού μας. Οι κομμουνιστές γνωρίζουμε πολύ καλά τον εαυτό μας. Δεν θα κοιτάμε τα αποτελέσματα συναισθηματικά γιατί τότε το κάθε αποτέλεσμα θα γίνει αυτοσκοπός μας, και η συμμετοχή στην κάθε βουλή δεν είναι αυτοσκοπός μας. Την καραμέλα της αυτοκριτικής την αναπαράγει σαν επιχείρημα η αστική τάξη προς το ΚΚΕ για να πιέσει ώστε να αλλάξει ο κορμός του ΚΚΕ. Αυτό δεν πρόκειται να συμβεί. Δεν θα απολογούμαστε για εμείς. Την αυτοκριτική να την κάνει ο λαός. Ο Λένιν έδειξε ότι για το κόμμα, η κριτική και η αυτοκριτική είναι ένα όπλο που βοηθάει την διαπαιδαγώγηση των κομμουνιστών, ώστε να είναι ατσαλωμένοι στο ξεπέρασμα των δυσκολιών και των αδυναμιών. Ο Λένιν, έλεγε ότι η αυτοκριτική είναι απαραίτητη για τους μαρξιστές άλλα κυρίως για να δουν εάν παρεκκλίνουν από την Μαρξιστική θεωρία και όχι για το πως παραμυθιάζεται ο λαός. Και αυτό γιατί όταν επιμένεις να λες την αλήθεια και να πηγαίνεις κόντρα στο ρεύμα δεν χωράει αυτοκριτική γιατί δεν έκρυψες κάτι. Η ουσία είναι να βρεθούμε στην πρώτη γραμμή υπεράσπισης και ανασύνταξης του λαϊκού κινήματος. Γιαυτό το κεφάλι ψηλά.

      Σαμουήλ Μ.

      Διαγραφή
  5. Η περιοδος που ερχεται θα ειναι ακομα πιο δυσκολη.Για πρωτη φορα στην μεταπολιτευση το κκε δεν εβγαλε βουλευτη στη Λεσβο. Μπορουμε ευκολα να κατηγορισουμε τον λαο αλλα δεν μπορει να κανουμε τον "μαρξιστη παγκαλο".Οπως αυτος τον αποκαλουσε κλεφτη ψευτη βιαστη κτλ να κανει το ιδιο τωρα το κκε απο αλλη σκοπια οτι δλδ εισται χαμηλης ταχυτητας πολιτικοποιησης κτλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μα είναι φίλε Στρατή...Τι να κάνουμε να μην το τονίσουμε?και δεν το λέμε τώρα.το λέμε χρόνια...δηλαδή πες μου εσύ γιατί ο κόσμος της Λέσβου πλέον δεν πάει το χεράκι του στο κόκκινο....πες μ την δική σ άποψη πως βλέπεις ότι το μόνο κόμμα που τιμωρήθηκε είναι το ΚΚΕ...δηλαδή θα τρελαθώ στο τέλος....

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    3. Το κκε ηταν το μονο που τιμωρηθηκε για ηταν το μονο που τους συμφερε να τιμωρηθει.Η ιδεολογικη και πολιτικη τρομοκρατια που ασκησαν στον λαο αλλα και ο ρολος της σοσιαλδημοκρατιας ειναι γνωστος και δεδομενος. Δεν ειναι κατι νεο.Αρα καποια αντισταση σε αυτα πρεπει να ειναι προγραμματισμενη εδω και καιρο.Αν ο κοσμος μπορουσε απο μονος του να συνειδητοποιηθει ταξκα και να οργανωθει ΔΕΝ ΘΑ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ κομμα. Θα φταναμε στον κομμουνισμο ετσι μεταφυσικα.Ο κοσμος της Λεσβου εδωσε στις 6 μαιου 20% στο κκε και η ιστορια του ειναι δεδομενη.Το οτι το ερηξε αλλου μπορει να φταιει και καποιος αλλος.Σε ολες αυτες τις αδυναμιες πατησε η κυριαρχη ταξη και καταφερε οτι καταφερε.Στο χωριο μου το κκε ηταν παντα η πρωτο η δευτερο(κκε πασοκ ηταν το διπολο) τωρα βγηκε 4ο!!!!!!!!
      Εγινε δηλαδη ο κοσμος μ@@###ας σε 1 μηνα?ΟΧΙ.Αμεση διεξοδο ψαχνει απεγνωσμενα αλλα την θελει ΣΗΜΕΡΑ ΤΩΡΑ για να μην πω ΧΤΕΣ.Εχω εναν γειτονα που ψηφηζει χρονια μια συνασπισμο μια κκε και στις προηγουμενες εκλογες ηρθε να με ρωτησει τι εννοει το κκε με την λαικη εξουσια.Ενας ο οποιος ο πατερας του ηταν ανταρτης.Ενας αγραμματος απο την κοκινια καταλαβενει?

      Φιλικα νομιζω οτι η αποψη μου εχει αξια και παρακαλω να μην κοπει.Οι προθεσεις μου ειναι φιλικοτατες.

      Διαγραφή
  6. Όταν όλο αυτό το καιρό προπαγάνδιζαν οι χρουτσοφικοί ρεβιζιονιστές της ηγεσίας του ΚΚΕ τις εκλογές όχι μόνο και μετά την 6η του Μάη αλλά και πριν κεντρικό τους αίτημα ήταν ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ και ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ( μέσα από τις εκλογές άρα κυβερνητικές λύσεις μέσα στο αστικό καθεστώς προτείνουν) αντί για ΚΑΤΩ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ, ΚΑΤΩ ΤΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΕΤΡΑ, ΕΞΩ ΑΠΟ ΕΕ-ΔΝΤ-ΝΑΤΟ, ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΛΑΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ και ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΟΥ ΤΑΞΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ, όταν το κόμμα που βρέθηκε στην πρώτη γραμμή του αντιιμπεριαλιστικού-εθνικοανεξαρτησιακού αγώνα ενάντια σε ναζί, Άγγλους, Αμερικάνους (εγώ λέω και ενάντια στην Νατοϊκή Χούντα παρά την στάση του ΚΚΕ στο Πολυτεχνείο το 1973) εγκαταλείπει την πάλη για εθνική ανεξαρτησία σήμερα, δηλαδή τον αντιιμπεριαλιστικό αγώνα δηλαδή το αίτημα ΕΞΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΕΕ-ΝΑΤΟ-ΔΝΤ, δεν το ρίχνει ως άμεσο αίτημα και αφήνοντας έτσι Καμμένους, Σαμαράδες και Μιχαλολιάκους να καπηλεύονται την έννοια ανεξαρτησία και πατρίδα , όταν περιφρουρούν σε μέρα πανελλαδικής απεργίας το κοινοβούλιο από τους διαδηλωτές έχοντας πλάτη τα ΜΑΤ και στρεφόμενοι ενάντια σε οργανώσεις, συνδικάτα, και άλλους διαδηλωτές, όταν διασπούν κάθε απεργιακή κινητοποίηση διχάζοντας τους εργαζομένους, όταν δεν έχουν ως σύνθημα την ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ αλλά την Λαϊκή Εξουσία και τα παραπέμπουν όλα εκεί δίνοντας έτσι ευκαιρία όχι μόνο στον Τσίπρα (ο οποίος εκεί που ξεκινούσε με ανατροπή του μνημονίου έφθασε στην καταγγελία-επαναδιαπραγμάτευση και τι άλλο ο κωλοτούμπας και αυτός) και στον Καμμένο αλλά και τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής, όταν αφήνεις, να μπαίνουν στην Χαλυβουργία, τους ναζήδες δολοφόνους αντί να τους πετάξεις έξω και κάθεσαι και συνδιαλέγεσαι και τους επευφημείς εξωραϊζοντας τον βρώμικο ρόλο τους τι περιμένατε αλήθεια; Σύντροφοι συνέλθετε και ανοίξτε τα μάτια σας, σας κοροϊδεύουν κανονικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε LEO κάτι δεν μας λες καλά.
      Από τι να συνέλθουν οι σύντροφοι και καλείς συντρόφους να αλλάξουν στάση. Δεν σου άρεσε η στάση του κόμματος? Υπάρχουν ρεφορμιστικά κόμματα που πιθανότατα να ψήφισες που ίσως σου ταιριάζουν καλύτερα.

      Διαγραφή
    2. "όταν περιφρουρούν σε μέρα πανελλαδικής απεργίας το κοινοβούλιο από τους διαδηλωτές έχοντας πλάτη τα ΜΑΤ και στρεφόμενοι ενάντια σε οργανώσεις, συνδικάτα, και άλλους διαδηλωτές, όταν διασπούν κάθε απεργιακή κινητοποίηση διχάζοντας τους εργαζομένους,"OK ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ΑΚΡΙΒΩς ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΜΕΝΕ Μ ΣΥΝΤΡΟΦΕ...

      Διαγραφή
    3. ΔΕΑ, ΚΟΕ μου μυρίζει
      δεν ξερώ γιατί, όλο με το "Οταν" ξεκινάνε, και κοτσάρουν και το "ρεβιζιονιστικό" και στάνταρ θα βάλουν και ένα αναχρονιστικό "χρουτσωφικο" ή "μπρεζνιεφικό" (σταλινικό δύσκολα, δεν το έχουν ξεκαθαρίσει ακόμα).
      Φίλε, εάν είσαι από ΟΑΚΚΕ σόρυ.

      Διαγραφή
    4. Ωπα ρε παληκάρι θα μας βγάλεις το μάτι με την επαναστατικότητά σου cool man που λένε και στα ελληνικά.
      Όταν.... Άμα ...... Αφού .... Τότε ....΄
      Πάλι παραδιαβασμένος είσαι οπορτουνισκο μου.
      Τα "σύντροφοι" να τα λες σε αυτούς που συντρώγεις και όχι στους κουμμουνιστές.

      Διαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.