19 Ιουνίου 2012

Αλ. Τσίπρας-"Δεν θα βγάλουμε τον κόσμο στους δρόμους"

Παραθέτω το παρακάτω κείμενο χωρίς κανένα σχολιασμό. Μιλά από μόνο του.

Από Τα Νέα via Lenin Reloaded


Δεν θα καλέσουμε τους υποστηρικτές μας να βγουν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στα μέτρα λιτότητας, δήλωσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη που παραχώρησε στο διεθνές πρακτορείο ειδήσεων Reuters. Αντ’ αυτού, είπε, θα επικεντρωθούμε στη δημιουργία «μιας ασπίδας προστασίας για όσους βρίσκονται στο περιθώριο». Παράλληλα, εκτίμησε ότι η κυβέρνηση συνεργασίας που θα σχηματιστεί στην Ελλάδα «θα αποτύχει».

«Η αλληλεγγύη και η αντίσταση είναι αμφότερες σημαντικές, αλλά τώρα η αλληλεγγύη είναι πιο σημαντική», είπε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, διαβεβαιώνοντας ότι δεν θα βγάλει τον κόσμο στους δρόμους.

«Ο ρόλος μας είναι να είμαστε μέσα και έξω από το κοινοβούλιο, να χειροκροτούμε κάθε τι θετικό, να καταδικάζουμε όλα τα αρνητικά και να προτείνουμε εναλλακτικές λύσεις», πρόσθεσε.

Ο κ. Τσίπρας εκτίμησε ότι η κυβέρνηση που θα σχηματιστεί στην Ελλάδα «θα αποτύχει», διότι στηρίζεται σε «ξεπερασμένες πολιτικές δυνάμεις», ανοίγοντας το δρόμο για την ανάληψη της εξουσίας από τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Κανείς άλλος εκτός από εμάς δεν μπορεί να κάνει τις βαθιές μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η χώρα, διότι εμείς δεν είμαστε διεφθαρμένοι, ούτε φθαρμένοι. Αργά ή γρήγορα, θα έχουμε αυτήν την ευκαιρία», υποστήριξε.

«Αν δεν υπήρχε ο ΣΥΡΙΖΑ, η εναλλακτική λύση σήμερα θα ήταν τα άκρα, το χάος και η Χρυσή Αυγή», ανέφερε ο κ. Τσίπρας, συμπληρώνοντας: «Θα ασκήσουμε μια πιο μαχητική και υπεύθυνη αντιπολίτευση και, προφανώς, θα οργανωθούμε ώστε να είμαστε σε θέση να διεκδικήσουμε την διακυβέρνηση όταν δοθεί η ευκαιρία».

Παράλληλα, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε την Ανγκελα Μέρκελ να μην «επιμείνει στο λάθος της λιτότητας». «Η Ευρώπη δεν μπορεί να πορευθεί ενωμένη εάν συνεχίσει να υποστηρίζει αυτά τα βάρβαρα μέτρα», είπε.

Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε το πρόγραμμα που έχει συμφωνήσει η Ελλάδα με τους εταίρους της «σχέδιο διάσωσης των τραπεζών, που οδηγεί «στη βύθιση των αναγκών της πραγματικής οικονομίας και της κοινωνίας».

«Αυτό που έλεγε πάντα ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι το σχέδιο διάσωσης δεν είναι βιώσιμο και δεν μπορεί να συνεχιστεί. Τώρα αυτό το αναγνωρίζουν όλοι», πρόσθεσε.

Πηγή: Τα Νέα

69 σχόλια:

  1. "Αν δεν υπήρχε ο ΣΥΡΙΖΑ, η εναλλακτική λύση σήμερα θα ήταν τα άκρα, το χάος και η Χρυσή Αυγή"

    Επειδη τα ακρα ειναι συνηθως δυο (εκτος και αν μιλαμε για αρθροποδα) Alexis γιατι δεν κατονομαζεις ποιο ειναι το ΑΛΛΟ ακρο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν είναι δυναμόν. Τόοοσο γρήγορα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ωχ τι έχουμε να ακούσουμε δηλαδή σε 2 μήνες...
    δώστε μ δύναμη να μην τον χαστουκίσω τον κορμοράνο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πιστεύω είναι πολύ νωρίς για να καταλάβει ο κόσμος την αυταπάτη που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ και έχει να πουλήσει πολύ ακόμα.
    Δώσε του λαού ψεύτικες ελπίδες και πάρτου το ψωμί..
    Σε αυτό πιστεύω το μόνο που μπορείς να αντιπαλέψεις είναι η πραγματική ελπίδα που είναι ο Κομμουνισμός εδώ και τώρα..Να δώσεις το κόσμο την ελπίδα για το άμεσο.
    Και η μόνο άμεση απάντηση στην κρίση του Καπιταλισμού είναι ο Κομμουνισμός.ΕΔΏ ΚΑΙ ΤΏΡΑ.
    Και ο Κομμουνισμός πρέπει να αναλυθεί παραπάνω με όρους αναλυτικούς και με χρονοδιάγραμμα.Πρώτος χρόνος αυτό δεύτερος αυτό κτλπ....Επίσης να φύγει αυτή η προπαγάνδα που κυνηγάει εμάς τους κομμουνιστές για την Σοβιετική Ένωση..Ακούω από στελέχη του κόμματος για καλά και κακά.Πρέπει να δώσεις να καταλάβει στον κόσμο ότι κρατάς ας πούμε την παιδεία και την υγεία αλλά δεν συμφωνείς με διωγμούς..Τα λέω πολύ μπακαλίστικα αλλά θεωρώ το κόμμα μπορεί να βγάλει ένα αναλυτικό σχέδιο για το μέλλον αλλά και ένα αναλυτικό σχέδιο για να φύγει η μαύρη προπαγάνδα που έχει φάει το κόμμα για την προσπάθεια οικοδόμησης σοσιαλισμού αλλού...Αυτές είναι δικές μου προσωπικές γενικές σκέψεις που πρέπει να γίνουν άμεσα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δώστε λίγο χρόνο στον κόσμο να καταλάβει τι ακριβώς έκανε πρώτα. Κανα μήνα. Και καταγράψτε απλώς τα γεγονότα. Τις δηλώσεις, τα μέτρα, κλπ.

      Μετά θα δώσει μόνος του ο κόσμος το σήμα. Ξανά και ξανά έχω ανακαλύψει ότι έχουμε διαφορά φάσης μεγάλη, δεν μπορεί ο κόσμος να ακολουθήσει τη σκέψη μας, όσο απλά και να την εκθέσουμε. Είναι πολύ πίσω σε κάποια βασικά πράγματα.

      Συμφωνώ για ΕΣΣΔ. Είμαστε δημοκρατικό κόμμα, κόμμα ανθρώπων με όλη τη σημασία της λέξης, ιστορικό θύμα διωγμών και καταστολής και όχι αιμοβόροι μπαμπούλες και ρομποτάκια όπως συμφέρει τους κεφαλαιοκράτες και τους μικροαστούς (τρομάρα τους!) να μας παρουσιάζουν.

      Διαγραφή
    2. Καλά, τωρα αυτό το "Κομμουνισμός εδώ και τώρα" είναι λίγο χαζό. Αλλά ότι οι άνθρωποι πρέπει να κατανοήσουν ότι μόνο μέσα από τα ίδια τους τα χέρια θα αλλάξει η ζωή τους ναι, είναι ΑΜΕΣΟ.

      Διαγραφή
    3. Φίλε Αντώνη δυστυχώς ο κόσμος θα καταλάβει τι έκανε αλλά θα είναι αργά...
      Και θα με θυμηθείς σε λίγους μήνες όπως λες μεγαλύτερη αξία θα έχει η ψεύτικη ελπίδα του ΣΥΝ και όχι η αλήθεια του ΚΚΕ.Και είμαι σίγουρος ότι όταν και η αυταπάτη του ΣΥΝ πέσει θα εφεύρουν κάτι άλλο για να μην ριζοσπαστηκοποιηθεί ο κόσμος...Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το ΚΚΕ θα μένει στάσιμο.Πρέπει να σπάσεις αυτόν τον φαύλο κύκλο της προπαγάνδας των ΜΜΕ,εργοδοσίας,κομμάτων,διαχρονικών αντιλήψεων για τον κομμουνισμό ως ο διάολος.Είναι δύσκολο αλλά από μόνης της δεν θα έρθει αυτή η αλλαγή στην συνείδηση του λαού πρέπει να δώσουμε κάτι παραπάνω να παλέψουμε για κάτι παραπάνω...


      φίλε black bidet Δεν είπα κάτι άλλο από αυτό που λες απλά το είπα όσο πιο απλά γινόταν... Με τον Κομμουνισμό παίρνει ο λαός την ζωή του στα χέρια του και την αλλάζει...Θέλω να πω ότι το άμεσο είναι η ανατροπή και όχι η απλή δυνάμωση του ΚΚΕ ως αντίβαρο..Που εγώ προσωπικά ποτέ δεν συμφώνησα με αυτή την λογική γιατί πάντα ψηφίζω ΚΚΕ για αυτά που λέει για την κοινωνία που οραματίζεται και θέλω να ζήσω να συμμετέχω να διαμορφώσω σε αυτήν..

      Διαγραφή
    4. Δεν με κατάλαβες. Είπα ότι καλό είναι να περάσει κανας μήνας πρώτα πριν περάσει το κόμμα για τα καλά στην αντεπίθεση. Να χει φάει το πρώτο τσουβάλι χαστούκια πρώτα ο κόσμος. Βέβαια θα φάμε κι εμείς χαστούκια. Και πρώτα απ' όλα στις απεργίες.

      Και φυσικά είναι ήδη αργά για πολύ κόσμο. Αυτό βέβαια δεν το ξέρει ακόμα ο ίδιος...

      Διαγραφή
    5. Παιδιά ας έχουμε αρχικά σαν μπούσουλα την απόφαση της ΚΕ που έλεγε σε ένα σημείο της: Η εκλογική μάχη προσφέρεται για πιο ολοκληρωμένα συμπεράσματα, για νέες πλευρές που πρέπει να εξετασθούν καλύτερα και που επέδρασαν ως ένα βαθμό και στην εκλογική μάχη. Δεν αρκεί να έχεις σωστή στρατηγική και μαχητικότητα, απαιτείται να μελετήσουμε καλύτερα πώς κατακτάμε τη μεγαλύτερη - όσο γίνεται - επάρκεια που αντιστοιχεί στο ύψος των καθηκόντων, αλλά και στην ταχύτητα των εξελίξεων. Απαιτείται να γίνουμε πιο απαιτητικοί και αυστηροί σε ζητήματα καθοδήγησης, οργάνωσης, πρακτικού προσανατολισμού, δράσης στις εργατικές λαϊκές μάζες.

      Μπορεί αυτές οι αδυναμίες να μην αποτέλεσαν καθοριστικό παράγοντα στο εκλογικό ποσοστό, στις συγκεκριμένες εκλογικές συνθήκες, όπου ήταν δύσκολο να αναχαιτισθεί το ρεύμα φόβου και κυρίως αυταπατών, όμως παίζουν ουσιαστικό ρόλο στην προετοιμασία, ετοιμότητα και αποτελεσματικότητα, μπροστά στα νέα και πολύ σύνθετα καθήκοντα που μας περιμένουν.

      Επίσης για τον φίλο Αντώνη για το ζήτημα της ΕΣΣΔ υπάρχει ένα βιβλίο: «Με το χέρι στην καρδιά» ο συγγραφέας δίνει ολοζώντανες πολλές πλευρές και απαντήσεις για την καθημερινότητα στη Σοβιετική Ενωση. Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις «Σύγχρονη Εποχή». Το βιβλίο γράφτηκε από την ανάγκη που διαπίστωνε ο συγγραφέας ότι οι απλοί άνθρωποι παραπληροφορημένοι από την αντισοβιετική προπαγάνδα είχαν ανάγκη να πληροφορηθούν από πρώτο χέρι ποια ήταν η πραγματικότητα στην ΕΣΣΔ.

      Διαγραφή
    6. Φίλε Αντώνη έχεις δίκαιο άλλο κατάλαβα και σε αυτό πιστεύω έχεις δίκαιο.

      Φίλε Samouel Ευχαριστώ για το βιβλίο.Είναι σίγουρα ενδιαφέρον...Τώρα το μόνο που μπορώ να κάνω για τις εξελίξεις είναι υπομονή και αγώνες βέβαια...

      Διαγραφή
    7. Φιλε Samouel,

      Μάλλον δεν έγινα αντιληπτός λόγω βραχύτητας. Δεν αγνοώ το πρόβλημα της απίστευτης προπαγάνδας ενάντια στην ΕΣΣΔ, που ξεκινά ήδη από την επανάσταση του 17. Το αντίθετο, και έχω αναρτήσει και μεταφράσει πολλά κείμενα για τις μεθόδους της αντικομμουνιστικής προπαγάνδας, που έχει για τα καλά σαπίσει τα μυαλά της πλειοψηφίας στην πατρίδα μας.

      Αυτό το οποίο είπα είναι ότι η αυτονόητη απάντηση κάθε φορά που κάποιο ανώνυμο καθικάκι έρχεται να μας τα ζαλίσει για τα "σοβιετικά εγκλήματα", εμείς σαν ΕΛΛΗΝΕΣ κομμουνιστές πρέπει να τον ρωτάμε τι ξέρει για το τι υπέστησαν οι παππούδες μας στον ΕΛΑΣ και τον ΔΣΕ, στα στρατόπεδα συγκέντρωσης των "εθνικοφρόνων", στις φυλακές τους, και στην εξορία. Διότι έχουμε ουσιαστικά αποδεχτεί μία κατάσταση στην οποία αγνοούμε εμείς οι ίδιοι τον μεγαλύτερο συστηματικό διωγμό πληθυσμού στην ελληνική ιστορία και καθόμαστε να μπούμε σε λεπτομέρειες για το στάτους του σοσιαλιστικού κράτους το 1947 ή τις εκκαθαρίσεις του 36-38. Με άλλα λόγια εκχωρούμε οι ίδιοι στους απόγονους (βιολογικούς, ιδεολογικούς και ηθικούς) των ταγματασφαλιτών και των συνεργατών του ναζισμού το στάτους των "ιστορικών" με τους οποίους κάνουμε διάλογο για την ΕΣΣΔ.

      ΟΧΙ. Πρέπει να αρνούμαστε κάθε τέτοιο διάλογο πριν καθίσουν αυτοί μαζί μας να ακούσουν για την ιστορία της χώρας τους.

      Οι κόπροι.

      Διαγραφή
  5. Απλά να πω στο φίλο redpower οτι για να λέει ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ μάλλον βλέπει το λαό με τα όπλα στα χέρια έξω από τη Βουλή και δεν το παρατήρησα εγώ μάλλον. Απλά μην πέφτεις σε αυτή την παγίδα φίλε μου γιατί όταν λες αυτό δηλαδή ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ είναι σαν να λες οτι μπορούμε να περάσουμε σε αυτή τη φάση σε κομμουνισμό χωρίς την αλλαγή στους συσχετισμούς δύναμης,χωρίς να υπάρχουν επαναστατικές συνθήκες όπως το 1917 πριν την κατάληψη της εξουσίας από τους εργάτες, χωρίς βίαιη ένοπλη προλεταριακή επανάσταση, την ανατροπή του καπιταλισμού και το τσάκισμα του αστικού κράτους άρα λες στην ουσία να πάμε σε κομμουνισμό μέσα στο αστικό σύστημα προφανώς μέσω εκλογών που μας οδηγεί σε ρεφορμισμό. Επίσης πηδάς κατευθείαν στον κομμουνισμό χωρίς να έχουμε περάσει ούτε καν σε σοσιαλισμό. Αυτή είναι και θέση πολλών τροτσκιστικών και άλλων ρεφορμιστικών ρευμάτων τύπου ΝΑΡ ή και των λεγόμενων αναρχοκομμουνιστών που πηδάν το στάδιο της δικτατορίας του προλεταριάτου και πάνε κατευθείαν σε κομμούνες, αυτοοργάνωση κλπ. Λάθος αυτό. Αυτό που πρέπει να θέσουμε τώρα είναι ο ταξικός-αντιιμπεριαλιστικός αγώνας για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΕΕ-ΔΝΤ-ΟΛΙΓΑΡΧΙΑΣ, για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑΣ-ΕΕ-ΔΝΤ, το ΣΠΑΣΙΜΟ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΑΛΥΣΙΔΩΝ και την ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΕΕ-ΔΝΤ-ΗΠΑ-ΝΑΤΟ αγώνας που ναι πρέπει να έχει ως στόχο την διαμόρφωση επαναστατικών συνθηκών για την ανατροπή του καπιταλισμού και το ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ και να το συνδέσουμε με αυτό το σκοπό(οι κομμουνιστές υποτάσσουν τον αγώνα τους στις εκάστοτε συνθήκες σε αυτή τη γραμμή). Να σαι καλά και συγγνώμη αν σε κούρασα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ σε αυτά που λες και απορώ πως από μια φράση που είπα μπακαλίστικα βγήκε αυτός ο συνειρμός.Καμία πάλη δεν καταδικάζεται.Εγώ στάθηκα μόνο στην ρητορική.Απλώς είπα ότι η απάντηση στην καπιταλιστική κρίση είναι ο σοσιαλισμός.Που συνοψίζονται σε αυτά που γράφεις με κεφαλαία γράμματα.Διαφώνησα στην λογική του αντίβαρου και μόνο....Μου φαίνεται ηττοπαθές και δεν το υιοθέτησα..Ψηφίζω ΚΚΕ για μια άλλη κοινωνία διαφορετικής ηθικής και συσχετισμό δυνάμεων κτλπ.Αυτό θεωρώ ότι πρέπει να δώσεις στο λαό....Ότι το άμεσο είναι η εφαρμογή αυτών που λες..

      Τέλος το πρόγραμμα όπως είπα και πριν πρέπει να είναι αναλυτικό και να είναι άμεσο στον κόσμο να το ψάξει και το διαβάσει.Δηλαδή φέρνω ένα τελείως υποθετικό παράδειγμα ότι αύριο με τον χψ τρόπο παίρνει την εξουσία ο λαός.Τι θα κάνουμε τον πρώτο χρόνο??Ποιος είναι ο κεντρικός σχεδιασμός??Πως θα κοινωνικοποιήσουμε τα μέσα παραγωγής??Όλα αυτά βέβαια υπάρχουν σε πλούσια βιβλιογραφία και όποιον θέλει μπορεί να ψαχτεί και να μάθει.Εγώ δεν ξέρω ένα τέτοιο πρόγραμμα από το κκε.Μου φαίνεται γενικό.Δεν ξέρω τι θα κάνουμε τον πρώτο χρόνο..

      Εάν υπάρχει ένα αναλυτικό πρόγραμμα διαφημίστε το.Κάντε το άμεσο και ποντάρεται σε αυτό.Εάν δεν υπάρχει τότε να το κάνουμε.Αυτά είναι πράγματα που θα μας ανεβάσουν.Ξαναλέω προσωπικές εκτιμήσεις είναι αυτές για συζήτηση και μόνο..

      Διαγραφή
  6. Για την θέση του Τσίπρα τι να πει κανείς ?
    Εγώ απορώ πως καθυστέρησε τρεις ολόκληρες μέρες να δώσει τα διαπιστευτήρια του και τις εγγυήσεις του ότι ο «κόσμος του» θα είναι ήσυχος.

    Για το κόσμο του τώρα δεν ξέρω αν θα τον ακολουθήσει , τουλάχιστον εκείνο το μικρό κομμάτι που έως τα τώρα κατέβαινε λίγο η πολύ στο δρόμο , γιατί για το μεγάλο κομμάτι είμαι σίγουρος πως θα υπακούσει στις «διαταγές» του νέου αρχηγού του μιας και καμία διάθεση δεν είχε ποτέ να κατέβει , ούτε είχε κατέβει , ούτε πρόκειται να κατέβει ποτέ στο δρόμο , απλά αναζητεί κάθε φορά ένα μεσσία που θα τον σώσει και που θα κάνει τις «βρομοδουλειές» του για να βολευτεί και αυτός.

    Αυτός είναι ο κόσμος που θα πρέπει να «πείσει» το ΚΚΕ για τις επιλογές του και αν θέλετε την γνώμη μου, αυτός ο κόσμος ΔΕΝ πρόκειται ποτέ να πειστεί και να αλλάξει νοοτροπία. Έτσι είναι μεγαλωμένος , γαλουχημένος από το σπίτι του , τον περίγυρο του , την κοινωνία , τα ΜΜΕ και τα κόμματα που ψηφίζει κατά καιρούς.

    Για μένα το ΚΚΕ θα πρέπει να επικεντρωθεί στο κόσμο που έχασε και στον κόσμο που εν δυνάμει θα μπορούσε να έχει.
    Δεν έχω καμία λύση στο τσεπάκι αλλά νομίζω πως πρέπει να βρει ένα δίαυλο επικοινωνίας διαφορετικό. Δεν λέω να αλλάξει γλώσσα και να αλλάξει αυτό που λένε όλοι οι πολικά αγράμματοι για «ξύλινη γλώσσα» αλλά να βρει καινούριους τρόπους επικοινωνίας και να κάνει κατανοητό στο κόσμο την προοπτική που του δίνει η ιδεολογία του κόμματος . Νομίζω πως αυτό ίσως είναι το μεγαλύτερο μειονέκτημα που έχει το κόμμα , δεν μπόρεσε να περάσει στο κόσμο την προοπτική χωρίς να λαϊκίσει , χωρίς να κάνει πολιτικαντισμό όπως έκανε και συνεχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

    Οι κομμουνιστές μιλούν πάντα την γλώσσα της αλήθεια όσο και αν πειράζει αυτό την εξουσία αλλά και τον πολύ κόσμο , ας μην ξεχνάμε ότι σε καμία επαναστατική διαδικασία σε ολόκληρο το κόσμο ανά την ιστορία το μεγάλο μέρος του κόσμου δεν ήταν στο δρόμο με τους εκάστοτε επαναστάτες αλλά έμενε ουδέτερο και περίμενε για να πάρει θέση.

    Το ΚΚΕ λοιπόν καλείται σήμερα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες να κάνει κατανοητή την ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ που δίνει στο κόσμο.

    Το ΚΚΕ αυτή την στιγμή είναι το μόνο κόμμα που μπορεί να δώσει μια προοπτική στο κόσμο αλλά αυτό δεν είναι κατανοητό στο κόσμο και θα τονίσω πάλι ότι το μεγάλο κομμάτι του κόσμου δεν θα το κατανοήσει ποτέ γιατί πέρα από την φτώχια στην σχολική-ακαδημαϊκή γνώση που έχει είναι και πολιτικά αμόρφωτος (βλέπε Χρυσή Αυγή) όποτε πιστεύω πως ο πρώτος στόχος είναι το κομμάτι που χάσαμε και το κομμάτι που έχει μια πολιτική συνείδηση και καταλαβαίνει σε ποια τάξη ανήκει.

    Οι εκλογές είναι ένα εργαλείο που πρέπει να το δουλεύει το ΚΚΕ όπως οφείλει ένα κομμουνιστικό κόμμα και όχι ο αυτοσκοπός όπως για τους οπορτουνιστές, οι ουσιαστικοί αγώνες που κτίζουν το μέλλον για μια επαναστατική αλλαγή είναι εκεί έξω στο δρόμο.

    ΚακοΓιώργης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Από το γραφείο, από το γραφείο, ελεεινό υποκείμενο.Τη σβάστιγγα θα την κατέβαζε ο Γλέζος ή κι αυτός θα ρωτούσε τη Μέρκελ της εποχής, άθλιε τυχοδιώκτη. Τρίζει η καρέκλα σου, γιατί αυτοί που ανεμάζωξες από το ΠΑΣΟΚ σεν θα σε αφήσουν για πολύ, με την πρώτη ευκαιρία στην έφεραν -και δικαίως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!Απαράδεκτο!Καλά δεν ντρέπεστε καθόλου?Όταν λέει ότι "Ο ρόλος μας είναι να είμαστε μέσα και έξω από το κοινοβούλιο, να χειροκροτούμε κάθε τι θετικό..."τι εννοεί?Ότι δεν θα βγεί στο δρόμο?Ντροπή.Τίποτε άλλο!ΜΑ τόσο τσούξιμο που ο ΣΥΡΙΖΑ πέρασε το ΚΚΕ????Καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μερικοί δεν είστε τυχοδιώκτες, αλλά απλώς βλαμμένοι χουλιγκάνοι ...

      "Asked about strategy after Sunday's election, Tsipras signaled that Syriza would not call its supporters onto the streets to protest against the austerity measures."

      Διαγραφή
    2. Μεγάλο ρεζίλι!!! Αντί να πουν ναι κάναμε λάθος ή τουλάχιστον να προβληματιστούνε με τέτοιες δηλώσεις διαβάζουν και παρουσιάζουν εκείνο το σημείο που θέλουν...
      Ακόμα και το έξω στην βουλή είναι σχετικό και αόριστο..Για παράδειγμα το έξω μπορεί να είναι στο SKAI MEGA ANT1.....

      https://www.youtube.com/watch?v=-MLXZaYFD8c&feature=g-all-u

      Αφιερομένο.Ακούστε το προσεκτικά....

      Διαγραφή
    3. Θωρείς τις μύγες ι' αλόγατα, ελόγου σου; Το ότι τα τρία τέταρτα του ΠΑΣΟΚ ΠΡΟΣΧΏΡΗΣΑΝ ΣΤΟ συριζα, ΕΣΎ ΤΟ ΒΛΈΠΕΙς ΘΕΤΙΚΌ; αλλά ΈΤΣΙ ΕΊΝΑΙ. ΤΌΣΑ ΧΡΌΝΙΑ ΣΥΝΕΤΑΙΡΆΚΙΑ ΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΌ ΚΊΝΗΜΑ, ΣΤΗΝ τΟΠΙΚΉ δΙΟΊΚΗΣΗ ΜΑΖΊ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ δακε, ΠΡΟΚΕΙΜΈΝΟΥ Ν' ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΕΊ ΤΟ ΠΑΜΕ, Η λΑΪΚΉ σΥΣΠΕΊΡΩΣΗ ΣΑς ΈΧΕΙ ΑΠΟΘΡΑΣΎΝΕΙ ΕΝΤΕΛΏς.ΜΑΙΜΟΥΝΙΑ

      Διαγραφή
    4. @ Μητσος: Πίσω θρασύδειλοι! Ρόμπες!

      Διαγραφή
  9. Φίλε redpower δες τι γίνεται τώρα. Είπες οτι συμφωνείς σε αυτά που είπα και αυτό δείχνει οτι έχεις μια αλλιώτικη ματιά στα πράγματα και αυτό καλό είναι και υπέρ σου το δε ΚΚΕ από την άλλη όμως είναι εκ διαμέτρου αντίθετο με αυτά που προανέφερα.Π.χ αντί να θέσει αυτή την στιγμή ως αίτημα πάλης τωρινό την ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ και να το συνδέσει πχ με το επισης άμεσο αίτημα την ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ μιλά για ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΜΕ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ(ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΞΟΔΟ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΜΙΛΑΝ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΓΙΑ ΕΞΟΔΟ) άρα δεν καλεί σήμερα σε αντιιμπεριαλιστικό αγώνα για ΕΞΟΔΟ αλλά την παραπέμπει στην σοσιαλιστική Λαίκή Εξουσία. Που και αυτή δεν είναι σοσιαλιστική γιατί δεν βάζει ως προϋπόθέσεις αυτά που ανέφερα πριν πχ την βίαιη ένοπλη επανάσταση άρα η Λαϊκή Εξουσία είναι στην ουσία αστική δυστυχώς. Οι κομμουνιστές δεν κρύβονται λένε ξεκάθαρα οτι ο καπιταλισμός μόνο με βία ανατρέπεται. Να θυμίσω εδώ οτι το ΚΚΕ τότε το Δεκέμβρη του 2008 ανέφερε οτι στην λαϊκή εξέγερση ,όπως το εννοεί αυτό,δεν θα σπάσει ούτε ένα τζάμι. Οι επαναστάτες ποτέ δεν βάζουν όρια στις λαϊκές εξεγέρσεις. Μόνο οι ρεφορμιστές το κάνουν αυτό. Αν ρίχνεις ως άμεσο αίτημα τώρα την ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ χωρίς να υπάρχουν οι συνθήκες και χωρίς να προβάλεις αιτήματα όπως αυτά που ανέφερα για να τις διαμορφώσεις, τότε λες ότι μπορούμε να πάμε σε σοσιαλισμό σήμερα μέσω εκλογών απλά με ισχυρό ΚΚΕ και στην κάλπη και στους χώρους δουλειάς κλπ. Αυτή είναι η ρεφορμιστική γραμμή του ΚΚΕ γραμμή που αν παρατηρήσεις την εκφράζουν και άλλοι χώροι απλά με άλλες εκφράσεις πχ ΑΝΤΑΡΣΥΑ (αντικαπιταλιστική κυβέρνηση τώρα), τροτσκιστές τύπου ΕΕΚ (εργατική-σοσιαλιστική εξουσία σήμερα) προβάλουν δηλαδή κυβερνητικές λογικές σε αυτές τις συνθήκες είτε Λαικής Εξουσίας είτε ό,τι άλλο μέσω του αστικού πλαισίου και των αστικών κοινοβουλευτικών αυταπατών. Οπότε οι εξουσίες αυτές έχουν αστικό και όχι επαναστατικό περιεχόμενο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Όσο για τον Κακογιώργη να σου πω φίλε μου οτι συμφωνώ με το τελευταίο που είπες για τις εκλογές απλά το ΚΚΕ διαφωνεί μαζί μας αφού έχει και αυτό τις εκλογές ως αυτοσκοπό. Απόδειξη; Μετά την 6η Μάη αντί να καλέσει την εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα σε ξεσηκωμό και κλιμάκωση του ταξικού αγώνα ζητούσε από το αστικό κράτος να κάνει εκλογές πάλι. Αλλά και πριν την 6η Μάη μέχρι να οριστεί ημερομηνία των εκλογών, συνέχεια απαιτούσαν εκλογές από το αστικό κράτος ακριβώς ότι έκανε και ο ΣΥΡΙΖΑ και στις δύο περιπτώσεις. Οι κομμουνιστές δεν απαιτούν εκλογές από τους αστούς, αν οι αστοί προχωρήσουν οι κομμουνιστές δίνουν την μάχη τους και εκεί κανονικά αλλά η διεξαγωγή των εκλογών αφορά μόνο το αστικό καθεστώς όχι εμάς. Εμάς μόνη μας δουλειά είναι να οργανώνουμε το κόσμο ταξικά και να τον καλούμε σε αντίσταση και ξεσηκωμό στους δρόμους και στους χώρους δουλειάς. Δυστυχώς όλο αυτό το διάστημα ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ παγίδεψαν τον κόσμο σε κοινοβουλευτικές αυταπάτες προβάλλοντας τις εκλογές ως λύση και αστικού τύπου κυβερνητικές λογικές Λαϊκής Εξουσίας και Αριστερής Κυβέρνησης και όχι την ταξική-αντιιμπεριαλιστική πάλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε Leo, η συμπερασματική σου διαλεκτική διαδικασία παραλίγο να μου δημιουργήσει ανεύρυσμα, αντίστοιχο του "Cyclic error" στους υπολογιστές. Λέγοντας αυτό, ξεκαθαρίζω κατ' αρχήν ότι δεν είμαι σαρκαστικός, αλλά θα σου απαντήσω με την ηρεμία που επέδειξες κι εσύ, στο πόσο λανθασμένα τοποθετήθηκες.

      Το ΚΚΕ λέει αποδέσμευση, και όχι έξοδο. Τί σημαίνει η λέξη αποδέσμευση από μόνη της; Για να μην ξεχάσουμε και τα ελληνικά μας, η αποδέσμευση προϋποθέτει κάποιους αρχικούς δεσμούς, κάποιες δεσμεύσεις, κατ' επέκταση και δεσμά. Αυτό πολιτικά και οικονομικά σημαίνει την εξάρτηση της ύπαρξης μιας χώρας από ομφάλιους λώρους οι οποίοι υπαγορεύουν τον τρόπο λειτουργίας της, τους κανόνες της, και φυσικά με τρόπο που να συμφέρει συγκεκριμένους. Την αστική τάξη εν προκειμένω (είτε εγχώρια, είτε διεθνής).
      Τώρα, ποιοι "κομμουνιστές" μιλάν για "έξοδο" δεν ξέρω, αλλά αυτό που εγώ καταλαβαίνω είναι ότι μια έξοδος χωρίς αποδέσμευση δεν λέει απολύτως τίποτα. πχ. σου παραθέτω την περίπτωση της Βουλγαρίας σε αυτό εδώ το μπλογκ (http://redflyplanet.blogspot.com/2012/06/h-o.html)
      Ίσα ίσα λοιπόν, μια έξοδος χωρίς αλλαγή του τρόπου λειτουργίας της χώρας, χωρίς κατάργηση των δεσμών, το πιο πιθανό είναι να σε οδηγήσει σε μια συνέχιση της εξάρτησης και με χειρότερους όρους.

      Πάμε παρακάτω.
      Το ΚΚΕ καλεί σε αντιιμπεριαλιστικό αγώνα από το 1918, και η άμεση αποδέσμευση από ΕΕ και ΝΑΤΟ είναι ένα από τα peaks του αντιιμπεριαλιστικού χαρακτήρα του ΚΚΕ, και το ίδιο επιμένει να μην την αφαιρέσει από το σύνολο της άμεσης πολιτικής του, πράγμα που του κόστισε στις εκλογές. Λες να είναι ηλίθιοι;
      Ρεφορμιστές είναι ελληνιστί οι αναμορφωτές. Δηλαδή αυτοί που επιθυμούν να αναμορφώσουν το υπάρχον σύστημα. Δηλαδή ο Συριζα. Άρα το ΚΚΕ πάλι δεν κολάει εδώ.

      Λοιπόν, Λαϊκή Εξουσία - Οικονομία:
      Τα οφέλη μιας τέτοιας εξουσίας αναδεικνύονται από το ΚΚΕ, καθίσταται μέσω της προπαγάνδας του ότι αυτά δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν σε καθεστώς εξάρτησης από την ΕΕ και τους ομφάλιους λώρους της, εξ ου και η "αποδέσμευση". Ωπ! να'τη πάλι αυτή η λέξη.
      Το ΚΚΕ, ως κόμμα το οποίο δεν ρίχνει την κοινοβουλευτική δράση στο καλάθι των αχρήστων, δίνει αυτήν την προοπτική ως ευκαιρία να εκφραστεί και κατά το δυνατόν ο λαός υπέρ ή κατά αυτής. Το κατά πόσο είναι εύκολο να ολοκληρωθεί μια τέτοια προοπτική απλά με μια ψήφο ούτε εγώ, ούτε εσύ, ούτε το ΚΚΕ (και η γαμημενη ηγεσία του - γιατί βαρέθηκα να ακούω για αυτήν από κάθε λογής άσπονδους "φίλους" και εχθρούς) είμαστε ηλίθιοι να αυνανιστούμε ότι είναι χαλαρό.
      Το γεγονός όμως ότι η πρόταση αυτή του ΚΚΕ δεν περιλαμβάνει ούτε την σύμπραξη με τους αστούς (πχ Τσίπρας : "πατριώτες και μη" αστοί), αλλά ούτε και την συμπόρευση με τις επιταγές της ΕΕ (διαγραφή του χρέους) - κεφάλαιο πάλι δηλαδή, την καθιστά όχι μόνο "αντι-αστική", αλλά και τραγικά προωθημένη για τα μυαλά των περισσότερων πολιτών, πράγμα το οποίο το ΚΚΕ με θάρρος και αυταπάρνηση το πλήρωσε και προσφάτως. Ψέμματα πάντως δεν λέει σε κανέναν.
      (συνέχεια)

      Διαγραφή
    2. (συνέχεια)
      Στην φυσική, (φυσικός είμαι, έμπλεξες) εξετάζουμε πάντα τα προβλήματα και τις θεωρίες σε ιδανικές συνθήκες. Αφού τα περιγράψουμε και τα προσδιορίσουμε, αρχίζουμε να εισάγουμε τις παραμέτρους των πραγματικών συνθηκών, ώστε να είναι χρησιμοποιήσιμα. Άρα λοιπόν, ναι σε μια εξιδανικευμένη περίπτωση αν "όλοι" οι πολίτες αποφάσιζαν αλλαγή ρότας, τότε "δεν θα υπήρχε" η ανάγκη σπασίματος τζαμιών. Και σε αυτό το σημείο θα σταθώ και θα αναρωτηθώ εάν ήταν απαραίτητη η δήλωση της Παπαρήγας περί αυτού, και θα προβληματιστώ μαζί σου, το μόνο σίγουρο όμως είναι ότι το σπάσιμο τζαμιών χωρίς το ουσιαστικό περιεχόμενο που προανέφερα είναι μια τρύπα στο νερό. πχ. Αργεντινή.

      Τώρα όσον αφορά αυτές τις "πραγματικές συνθήκες" που είπα (και που ανέφερες), πρέπει να εξετάσουμε τα εξής:
      Ο κόσμος αντιτάχθηκε σε μεγάλο βαθμό στο μνημόνιο, γιατί τους καίει. Το να λες όμως ότι "ναι , να το ανατρέψουμε" χωρίς να λές και τι θα κάνεις αντ'αυτού είναι α)ένας δονκιχωτισμός και β)ανευθυνότητα και απουσία λόγου ύπαρξής σου ως πολιτικό κόμμα, άρα πρέπει κάτι να αντιτάξεις: Εάν πεις ότι θα τα "κανονίσουμε εντός ευρώπης" λες ψέμματα ως αναμορφωτής (ρεφορμιστής), εάν πεις "να βγούμε από το ευρώ" χωρίς να κόψεις του ομφάλιους λώρους είσαι όχι απλά παπάρας, αλλά και επικίνδυνος για το κοινωνικό γίγνεσθαι (βλέπε λινκ Βουλγαρίας).
      Πως λοιπόν θα συμπεριφερθείς απέναντι σε έναν λαό που ΔΕΝ είναι έτοιμος να πάρει την τύχη στα χέρια του;
      Του λες να πάρει τα όπλα άμεσα (όπως λες εσύ) ;
      ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ: Αντιφάσκεις με τον εαυτό σου με τα περί μη διαμορφωμένων συνθηκών.
      Του λες να πάρει τον μπούλο και να παραμείνει στο μαντρί;
      ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ: Όχι, αυτό είναι η συντήρηση, η ΝΔ.
      ή του λες να παραμείνει στο μαντρί και να βελάζει μήπως πείσει;
      ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ: Αυτό σημαίνει η λέξη ρεφορμισμός φίλε μου, σε καλώ να την γνωρίζεις πριν την πετάξεις στο ΚΚΕ΄.

      Το ΚΚΕ δεν επέλεξε κανέναν από αυτούς τους δρόμους, για αυτό σε αυτήν την δύσκολη συγκυρία, επέλεξε να κάνει το αυτονόητο για τους κομμουνιστές: ΝΑ ΠΕΙ ΤΗΝ ΓΑΜΗΜΕΝΗ ΑΛΗΘΕΙΑ και να προτάξει τις δυνατότητες ΚΑΙ τους τρόπους που έχει η χώρα να αυτοδιαχειριστεί, χωρίς να σημαίνει και διεθνή αποκλεισμό.

      Και αυτό το πλήρωσε προσφάτως, για αυτό άσε τα "παγίδεψαν τον κόσμο σε κοινοβουλευτικές αυταπάτες" γιατί ψιλορεζιλεύεσαι με τις αντιφάσεις σου.

      Δεν πρόκειται να κάνω κύρηγμα περί "ορθοδοξίας του ΚΚΕ", ούτε για το αλάθητο του Πάπα. Αλλά στην σημερινή συγκυρία η στάση του ΚΚΕ "γαμάει". Όχι γιατι αυτο-αγιοποιείται, αλλά γιατι πάει ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ, γιατί κρατάει φωτισμένο τον άλλο δρόμο και συνεχίζει να καλεί άπαντες, με επιχειρήματα, με αποδείξεις, και κυρίως με ΤΑΞΙΚΟ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ, με κινηματικές διαδικασίες από την βάση, μέχρι να πέσει και ο τελευταίος. Είτε από πείνα, είτε από σφαίρα. Ετσι κι αλλιώς, η γή θα γίνει κόκκινη.

      Φιλιά

      Διαγραφή
  11. http://www.reuters.com/article/2012/06/19/us-greece-election-tsipras-idUSBRE85I13820120619

    Εδω ολη η συνενετευξη. Αν παραποιησε καποιος τον προεδρο, αυτος ειναι το ιδιο το ροιτερς και να του ζητησετε λογο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Το ΚΚΕ μπορεί κανείς να το κατηγορήσει για πολλά , εγώ ο ίδιος το έχω κάνει πολλές φορές αλλά ρεφορμιστικό δεν μπορείς να το πεις ούτε υπήρξε ποτέ .

    Έχει κάνει λάθη ? ναι πολλά και τραγικά που έχουν φέρει το κίνημα πολύ πίσω , αλλά τι να κάνουμε έτσι είναι όταν έχεις δράση θα κανείς και λάθη από μικρά έως τραγικά και μην μου πει κανείς ότι αυτό είναι μια εύκολη δικαιολογία γιατί ακριβώς έτσι είναι η ζωή ολόκληρη και ένα κομμουνιστικό κόμμα είναι μια ζωντανή οντότητα που ζει και δρα μέσα στην κοινωνία.

    Σίγουρα δεν είναι τακτική να δέχεσαι ακρίτα τα λάθη ενός κομμουνιστικού κόμματος , ΙΣΑ ΙΣΑ πρέπει να είσαι όσο ποιο αιχμηρός γίνεται για να μπαίνουν οι προβληματισμοί στην βάσανο της ενδοσκόπησης , της ανάλυσης και το σημαντικότερο της διόρθωσης !
    Μέσα από αυτήν την λογική το ΚΚΕ έχει να επιδέξιε 90 χρόνια ιστορίας γεμάτα αγώνες, θυσίες , αίμα , λάθη αλλά μικρά αλλά τραγικά , διορθώσεις , επανεκτιμήσεις , διασπάσεις που οδήγησαν σε αναδιατάξεις του κόμματος.

    Θα μου πείτε τώρα μαθήματα ιστορίας μας κανείς ρε φίλε ? όχι απλά παραθέτω μια σκέψη μιας και εγώ είμαι ένας άνθρωπος που αποχώρησε από το ΚΚΕ πριν χρόνια διαφωνώντας την κατ εμέ οπορτουνιστική θέση του ΚΚΕ για την δημιουργία του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ δίνοντας φωνή και ύπαρξη σε ένα σωρό κομμάτια της «αριστεράς» τότε που ήταν άλλοι 100% οπορτουνιστές και άλλοι 100% ρεφορμιστές και γιαπιτζή αριστεριστές και το κυριότερο τους είχε ξεβράσει το ίδιο το λαϊκό κίνημα.

    Τότε το ΚΚΕ είχε μια θέση από το 10ο συνέδριο για ενδιάμεσα στάδια στην πορεία για τον σοσιαλισμό μια οπορτουνιστική θέση κατά την άποψη μου και κατά την άποψη του ΚΚΕ τελικά μιας και μερικά χρόνια αργότερα άλλαξε θέση και για τα 2 θέματα.

    Και τώρα στο «ψητό»

    Το βασικό θέμα λοιπόν είναι όταν διαφωνείς με το κομμουνιστικό κόμμα η λύση δεν είναι να περνάς στην αντίπερα όχθη και να καταντάς αντικομουνιστής κρατούσαν όπως συμβαίνει με παρά πολλούς , για τον απλούστατο λόγο ότι στην ουσία όλη τους η διαφωνία ήταν προσωπική και όχι ουσιαστική , μια εγωιστική συμπεριφορά που τους κάνει να χύνουν δηλητήριο απέναντι στο ΚΚΕ και αυτό είναι διάχυτο σε πολλά σχόλια σε blogs που εκφράζουν τις θέσεις των κομμουνιστών αλλά και σε blogs αριστεριστικά και λοιπών αποχρώσεων κάθε ιδεολογικής διαστρέβλωσης της κομμουνιστικής ιδεολογίας και να μην πιάσουμε και γνωστούς αστέρες άλλων κομμάτων τώρα που πέρασαν από το ΚΚΕ.

    Κάποιος φίλος (leo) χαρακτήρισε το ΚΚΕ ρεφορμιστικό κόμμα και έγραψε διάφορα επιχειρήματα , μάλλον θα πρέπει να το ξανασκεφτεί πριν εκτεθεί περισσότερο τουλάχιστον σε κάποιους που έχουν διαβάσει τις θέσεις του ΚΚΕ, τις ξέρουν , ξέρουν και ένα δράμι από Μαρξ και Λένιν.

    Τα επιχειρήματα του μπορούν εύκολα να καταπέσουν ένα ένα με παραπομπές από τον ριζοσπάστη με θέσεις αλλά κυρίως ΜΕ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ του ΚΚΕ αλλά δεν θα το κάνω εγώ τώρα γιατί ήδη το κείμενο είναι μεγάλο , αλλά καλυτέρα είναι να το κάνει μονός του θα τον βοηθήσει να κατανοήσει κάποια πράγματα μιας και δείχνει σκεπτόμενος άνθρωπος.
    Όσο για το θέμα των εκλογών το ΚΚΕ έχει κατηγορηθεί ως αριστερίστικο κόμμα γιατί υποτίθεται δεν ρίχνει το απαραίτητο βάρος στο θέμα εκλογών.

    Και πάλι τα επιχειρήματα του φίλου (leo) δείχνουν την μη κατανόηση των θέσεων του ΚΚΕ, κάτι που προσωπικά έχω επισημάνει στο προηγούμενο σχόλιο μου.

    ΚακοΓιώργης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καταρχήν χαίρομαι που προβάλλετε τα δικά σας επιχειρήματα και το δικό σας τρόπο σκέψης και αυτό βοηθά στο γόνιμο διάλογο. Φαίνεται επίσης οτι μελετήσατε καλά τις τοποθετήσεις μου και χαίρομαι ειλικρινά. Λοιπόν ξεκινώ με τον φίλο badgeorge και μετά πάμε και στον black bited αφού έθεσε πολλά ζητήματα και η απάντηση μου θα είναι κάπως μεγαλούτσικη. Φίλε badgeorge έχω κατανοήσει τις θέσεις του ΚΚΕ και έχω διαβάσει τις θέσεις του κόμματος για το 18 Συνέδριο. Καταρχάς όταν κάποιος διαφωνεί με το ΚΚΕ δεν γίνεται ντε και καλά αντικομμουνιστής. Η κριτική μου γίνεται από μαρξιστική-λενινιστική σκοπιά και όχι από αστική ή ό,τι άλλο και έχω μελετήσει και εγώ Μαρξ και Λένιν. Λοιπόν τι υποστηρίζουν οι δύο αυτοί γίγαντες της επαναστατικής σκέψης; Οτι ανάμεσα στον καπιταλισμό και στο κομμουνισμό υπάρχει ο σοσιαλισμός η επαναστατική δικτατορία του προλεταριάτου όχι κάποια Λαϊκή Εξουσία αυτός δεν είναι ταξικός όρος γιατί με το ίδιο σκεπτικό και η Κίνα έχει Λαϊκή Δημοκρατία αλλά καπιταλιστική του κερατά είναι. Μα ο σοσιαλισμός έιναι από μόνος του λαϊκή εξουσία γιατί λοιπόν μιλάν τα στελέχη του ΚΚΕ για Λαική Εξουσία και όχι ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ-ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟΥ κατευθείαν στις συζητήσεις τους (και ας πουν μετά οτι αυτό ναι είναι πραγματική λαϊκή εξουσία). Μήπως γιατί θα αναγκαστούν να πουν μετά οτι αυτό θα επέλθει μόνο με τη βίαιη ένοπλη επανάσταση του λαού όπως θα έχεις διαβάσει από τον Μαρξ και τον Λένιν; Και γιατί να έχουν πρόβλημα με αυτό; Μήπως γιατί αποκύρηξαν την επαναστατική βία; Και πως αποδεικνύεται αυτό; Θεωρούν τον Φλωράκη επαναστάτη μαρξιστή-λενινιστή ενώ ο ίδιος έκανε δήλωση μετανοίας στο αστικό κράτος οτι δεν θα ανατρέψει το δημοκρατικό πολίτευμα της χώρας με βία, επίσημα με υπογραφή άρα εγκατέλειψε στην ουσία το μαρξισμό-λενινισμό. Εδώ δεν έχουμε ένα απλό λάθος εδώ έχουμε πλήρη άρνηση της επαναστατικής ιδεολογίας άρα αναθεωρητισμό. Εδώ η Παπαρήγα είπε οτι ήταν λαθεμένη και άδικη η διαγραφή και η καθαίρεση του Νίκου Ζαχαριάδη. Σώπα ρε, σου πήρε μισό αιώνα για να καταλάβεις ότι έγινε λάθος; Τι λάθος; Έγκλημα ήταν όχι μόνο η καθαίρεση αλλά και η εξορία του. Εγκλήματα ήταν και οι διώξεις και εξορίες των ζαχαριαδικών αυτών που αντιστάθηκαν στο 20 Συνέδριο και στην παλινόρθωση του καπιταλισμού το '56. Μαφιόζικη και φασιστική ήταν η εξορία του Ράκοσι, η δολοφονία του Γκότβαλντ αναφέρθηκε σε αυτά η ηγεσία του ΚΚΕ; Η μήπως ήταν απλά λαθάκια; Αν πιστεύει οτι όλα αυτά δεν ήταν συνειδητά εγκλήματα από την καπιταλιστική κλίκα του Χρουτσώφ-Μπρέζνιεφ-Γκορμπατσώφ τότε ακολουθεί την γραμμη του ΄56 δηλαδή την δεξιά οπορτουνιστική. Άλλο πάλι.Και η δήλωση της Παπαρήγα οτι δεν θα σπάσει τζάμι. Ρεφορμιστικη και αυτή, δεν βάζεις όρια σε μια λαϊκή εξέγερση ποτέ. Να σου θυμίσω και τη δήλωση του ΚΚΕ για τα παιδιά του Πολυτεχνείου για 300 προβοκάτορες και την στάση του τότε; Διαφώνησε με την κατάληψη, αναγκαστικά πήρε μέρος στη συνέχεια αφού η κατάληψη έγινε ευτυχώς. Δεν μπορεί όλα να είναι λάθη. Όσο για τις πρακτικές του ΚΚΕ φάνηκαν και το Δεκέμβρη του 2008 με διασπαστικές κινητοποιήσεις μακριά από το κίνημα της νεολαίας καθώς και με τοποθετήσεις για οργανωμένα σχέδια προβοκατόρων και τέτοιες συνωμοσιολογικές ανοησίες φάνηκαν και τώρα στην ημέρα του Δεκέμβρη αυτή τη χρονιά όπου το ΚΚΕ ούτε καν ξεχωριστή διαδήλωση δεν έκανε ούτε καν αυτό. Δεν είναι λάθη όλα αυτά αυτή είναι η γραμμή τους δυστυχώς φίλε μου δεξιά οπορτουνιστική. Και φάνηκε και αυτό και στις διπλές αυτές εκλογές. ΣΥΝΘΗΜΑ ΤΟΥΣ: ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΤΑΞΙΚΟ-ΑΝΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ. Αυτοί είναι δυστυχώς. Θα επανέλθω δριμύτερος αργότερα και για το φίλο black bidet

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Και συνεχίζω με το φίλο black bidet. Ας πιάσουμε πρώτα το θέμα της ΕΕ και όλο αυτό με την αποδέσμευση. Καταρχάς ακόμα και η αποδέσμευση δεν υλοποιείται έτσι με μια Λαϊκή Εξουσία ακόμα και με ΚΚΕ ισχυρό. Χρειάζεται αντιιμπεριαλιστικός αγώνας του προλεταριάτου για την ανατροπή της εξάρτησης και την ανεξαρτησία. Όταν όμως το ΚΚΕ υποστηρίζει οτι ο αγώνας για ανεξαρτησία δεν ανταποκρίνεται στις σημερινές συνθήκες αυτό ουσιαστικά σημαίνει εγκατάλειψη του αγώνα αυτού δηλαδή του αγώνα για το κόψιμο των ομφάλιων λώρων που αναφέρεσαι σωστά. Αναφέρεσαι μάλιστα σε κανά δυο προτάσεις στην έννοια εξάρτηση. Μα το ΚΚΕ θεωρεί οτι δεν υπάρχει θέμα εξάρτησης της αστικής τάξης από το ιμπεριαλιστικό κεφάλαιο άρα και πάλι είναι εναντίον του αντιιμπεριαλιστικού αγώνα για ανεξαρτησία. Άρα πως θα πετύχει την λεγόμενη αποδέσμευση; Με Λαϊκή Εξουσία δηλαδή (αστικού τύπου όπως έχω ήδη εξηγήσει και πριν στον badgeorge αλλά θα αναφερθώ και μετά σε αυτό) άρα χωρίς αγώνα σήμερα για αυτό το σκοπό, με μια κυβέρνηση. Αυτό δεν είναι εγκλωβισμός σε κοινοβουλευτικές αυταπάτες;

    Τώρα μιλάς για αποδέσμευση και όχι έξοδο. Μα όταν λες οτι η χώρα πρέπει να φύγει από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ αυτό δεν σημαίνει οτι σπάει τα δεσμά της; Ο αντιιμπεριαλιστικός αγώνας για ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΕΕ-ΝΑΤΟ αυτό έχει σαν στόχο από μόνος του. Για να φύγεις αγωνίζεσαι και σπας τα δεσμά κόβεις τους ομφάλιους λώρους. Πως θα φύγεις αλλιώς; Δεν λέω να μας διώξουν αυτοί λέω ο λαός να αποφασίσει να φύγει μόνος του. Αυτό όμως για να επιτευχθεί πρέπει να το προβάλλουμε ως άμεσο στόχο σήμερα δηλαδή το σύνθημα ΕΞΩ ΑΠΟ ΕΕ-ΔΝΤ-ΝΑΤΟ γίνεται άμεσο ώστε να παλέψει τώρα ο λαός για αυτό και να το ενσωματώσει στη συνείδηση του ώστε να αλλάξει τους συσχετισμούς. Το να λες αποδέσμευση έτσι σκέτο δεν λέει τίποτα πρέπει να έχεις θέση Μέσα ή έξω από την ΕΕ; Με Ευρώ ή εθνικό νόμισμα; Αυτός ο αγώνας συνδέεται με τον αγώνα για ανατροπή της αστικής τάξης και το σοσιαλισμό αφού η αστική τάξη είναι εξαρτημένη άρα συγκρούεσαι και με αυτή.

    Να πω επίσης οτι έχω ακούσει στελέχη του ΚΚΕ να λένε οτι δεν έχει σημασία τι νόμισμα θα έχουμε αλλά τι πολιτικές θα ακολουθούμε. Δηλαδή υπάρχει περίπτωση να έχουμε Λαϊκή Εξουσία και ευρώ ή δολάριο ή ό,τι άλλο;

    Πρέπει να είσαι ξεκάθαρος σε αυτά. Εγώ απαντώ ανοιχτά ναι κύριοι δραχμη ή εθνικό νόμισμα με σοσιαλισμό και ΕΞΩ ΑΠΟ ΕΕ-ΝΑΤΟ όχι να τα μασάς και να λες ε δεν έχει τόσο σημασία το νόμισμα ή αν θα είσαι έξω από την ΕΕ αρκεί να έχεις Λαϊκή Εξουσία και τέτοια. Όχι έχουν σημασία αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Συνεχίζουμε αγαπητέ black bitet και σόρρυ αν σε κουράζω αλλά το έχω αυτό το χούι αν πάρω φόρα...χαχα. ΟΚ πάμε σύντροφε πάντως επιχειρηματολογείς και αυτό το σέβομαι. Ας αναφερθώ τώρα στο θέμα του μνημονίου. Μου λες οτι δεν λέω τι θα κάνω μετά την ανατροπή του μνημονίου. Μα συνδέω τον αγώνα της ανατροπής του μνημονίου με το αγώνα για ΈΞΟΔΟ ΑΠΟ ΕΕ-ΔΝΤ-ΝΑΤΟ ,ΤΟ ΣΠΑΣΙΜΟ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΑΛΥΣΙΔΩΝ και φυσικά τον αγώνα για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΝΤΟΠΙΑΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ (θα πω μετά για αυτά). Να η πρότασή μου. Αυτό δεν με εμποδίζει να θέσω ως άμεσο στόχο πάλης την ανατροπή του Μνημονίου κάτι που το ΚΚΕ δεν έκανε και άφησε τον αντιμνημονιακό αγώνα να τον καπηλευτούν όχι μόνο Συριζαίοι αλλά και Δεξιοί Καμμένοι και νεοναζί Χρυσαυγίτες εξού και το οτι ο κόσμος ψήφισε αυτούς και όχι ΚΚΕ.

    Εγώ δε υποστηρίζω οτι υπάρχουν τώρα επαναστατικές συνθήκες και οτι ο κόσμος μπορεί να πάρει τα όπλα τώρα. Δεν ρίχνω εγώ τώρα το συνθημα της Λαϊκής Εξουσίας ή του σοσιαλισμού ας το πούμε έτσι, το ΚΚΕ το ρίχνει. Δηλαδή για το ΚΚΕ υπάρχουν συνθήκες για κάτι τέτοιο; Εγώ λέω πως όχι. Άλλα λέει το κομμα όμως. Άρα τι είδους σοσιαλισμός θα είναι αυτός χωρίς επαναστατικές συνθήκες σήμερα και χωρίς ο κόσμος να έχει τα όπλα στα χέρια; Τι Λαϊκή Εξουσία είναι αυτή; Απάντηση: αστικού τύπου μέσω εκλογών. Ρεβιζιονισμός λοιπόν. Ο αγώνας μας σήμερα πρέπει να έχει αυτό το σκοπό τη διαμόρφωση αυτών των συνθηκών που δεν υπάρχουν σήμερα. Δεν αντιφάσκω όπως καταλαβαίνεις.

    Δεν καλώ λοιπον το κόσμο να πάρει μπούλο και να μείνει στο μαντρί του τον καλώ να αγωνιστεί προς τις κατευθύνσεις που σου ανέφερα πριν. Δεν ήμουν εγώ που μετά την 6η Μάη παρακαλούσα τους καπιταλιστές για ΕΚΛΟΓΕΣ άρα να μείνει ο κόσμος στο μαντρί αλλά απευθυνόμουνα στο λαό και τον καλούσα να αγωνιστεί και να βγει από το μαντρί. Αν θεωρείς οτι η πρόταση για ΤΑΞΙΚΟ-ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ήταν ρεφορμιστική ενώ του ΚΚΕ για ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ πριν και μετά την 6η Μάη ήταν επαναστατική τότε σου παραθέτω 2 φράσεις και κλείνω με αυτές ΑΝ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΛΛΑΖΑΝ ΚΑΤΙ ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ και ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΕΙΚΤΗΣ ΩΡΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΠΟΤΕ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΑΣΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ

    Φιδάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προφανώς δεν κατάλαβες αυτά που διάβαζες στο σχόλιό μου, γιατί μου επαναλαμβάνεις τα ίδια ενώ στα απάντησα.
      Κατ'αρχή όταν μίλησα για σπάσιμο των δεσμών, δεν ενοούσα της ντόπιας (κομπραδόρικης ή όπως αλλιώς γουστάρει ο καθ'ενας να την λέει) αστικής τάξης από την ευρωπαϊκή, αλλά της οντότητας που λέγεται κράτος απο τον υπερεθνικό οργανισμός που λέγεται ΕΕ, και που στην παρούσα φάση διοικείται από την αστική τάξη. Έπρεπε να το είχες καταλάβει με τις συνεχείς αναφορές μου στην Βουλγαρία, για αυτό πιστεύω πλέον ότι είσαι τρομερά προκατειλημένος όσον αφορά στο τι πιστεύεις ότι πιστεύω. Αν νομίζεις ότι εδώ μέσα θα "χτυπήσεις την λογική του ΚΚΕ" είσαι γελασμένος. Μιλάς με μένα και δεν θα ξεμπερδέψεις έτσι εύκολα.

      Λοιπόν: αντιιμπεριαλιστικός αγώνας. Τί δεν κατάλαβες από την πρόταση "Το ΚΚΕ καλεί σε αντιιμπεριαλιστικό αγώνα από το 1918" ; Η Λαϊκή Εξουσία δεν είναι αστικου τύπου, και δεν το έχεις "εξηγήσει" καθόλου.
      Η Λαϊκή εξουσία θα προέλθει από αγώνα κοινωνικών δυνάμεων σε ΑΑΔΜ βάση. Διαβασε το, αναφέρεται στο ...πρόγραμμα του ΚΚΕ.
      ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ
      ΑΝΤΙΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΟ
      ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ
      ΜΕΤΩΠΟ
      Καλύτερα τώρα;
      Άρα προφανώς για να επιτευχθεί θα χρειαστεί αγώνας και όχι μια ψήφος.
      Σου λέω: Το ΚΚΕ είναι ένα κόμμα που δεν πετάει τις εκλογές στο καλάθι των αχρήστων" και μου λες "ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΕΙΚΤΗΣ ΩΡΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ". Κοίτα φίλε, αν θες να μιλάς μόνος σου, σε λάθος μέρος ήρθες. Ή τουλάχιστον διάβαζε τα σχόλιά μου, σε πάνω από 2 second.

      Διαγραφή
    2. Η τακτική του ΚΚΕ να ζητήσει εκλογές μετά τις 6 Μαϊου, δεν ήταν τιποτα από αυτά του κουλά που είπες, και σταμάτα να χώνεις την λέξη "ρεβιζιονιστικο" γιατι μου φέρνει ΚΟΕτζίδικες αναγούλες.
      Η περιφορά του επιτάφιου-εντολής από τον τσίπρα στις κατά τόπους ΠΑΣΚΕ ήταν κατ'αρχή ένα τραγελαφικό φαινόμενο, εμφανέστατος ρεφορμιστικός πρόλογος για το τι επρόκειτο να ακολουθήσει. Η χρεωκοπία στην χώρα έρχεται με ταχύτατους ρυθμούς (στον λαό έχει έρθει ήδη), και το σύστημα δεν έχει βρει ακόμα τους διαχειριστές του (μιλάω για 7 Μάη τώρα). Άρα ή θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ με συνεργάτες , ή η ΝΔ με συνεργάτες. Επειδή όμως τα κουκιά δεν έβγαιναν, και σκετο ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ήταν προκλητικό, και έπρεπε πάση θυσία να αποφευχθεί. Το ΚΚΕ λοιπόν παρατηρώντας το προφανές, λέει "ρε μάγκες, δεν κόβετε την πλάκα, αιντε στο διάολο τι το λιβανίζετε, πάμε ξανά για εκλογές, αφού τσίρκο το κάνατε και ουσία μηδέν. Τώρα, από το σημείο αυτό και μετά, τα ενδεχόμενα θα ήταν πολλά. Ας πούμε να επέλεγε ο λαός διαφορετικά ποσοστά για τα κόμματα της αριστερά, και να ισχυροποιούνταν η σύγκρουση του ΚΚΕ με τον ρεφορμισμό, αναγκαστικά, με ζυμώσεις στην κοινωνία και στο κίνημα. Κανείς σε αυτό το ενδεχόμενο δεν περιμένει να πάρει το ΚΚΕ 51% και μετά ο βάτραχος έγινε πρίγκηπας. Είναι ένας ΔΕΙΚΤΗΣ ΩΡΙΜΟΤΗΤΑΣ όπως είπες. Το άλλο ενδεχόμενο να γυρίσουν όλοι σε δεξιές επιλογές. Χοντρό. Πως θα πάρει ξανά 40% η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ? Άρα θα το έπαιρνε όλο η Χ.Α.? Επίσης χοντρό (για τώρα). Ελα μου λοιπόν που ήρθε και έδεσε το γλυκό, από την μία το εμπόριο φόβου και από την άλλη το εμπόριο ελπίδας, και τα δύο βασισμένα σε χοντροκομμένα ψέμματα, και ΑΝΕΒΗΚΕ ΚΑΙ Ο ΡΕΦΟΡΜΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΔΕΞΙΑ! Αλληλούια!
      Τώρα το σύστημα μπορεί να πορευτεί για μερικά μηνάκια ακόμα: Σκάει η πατάτα στα χέρια της δεξιάς, έντρομος ο κόσμος στρέφεται στον παραμυθένιο κόσμο του Αλέξη (σιγά μην τους έπεφτε και η μέση βέβαια, μέχρι το εκλογικό κέντρο θα πηγαίνανε απλώς), και μεεεεεεχρι να καταλάβουν την μπαρούφα, το σύστημα θα συνέχιζε την αναπαραγωγή του για λίγο ακόμα. Στο μεταξύ η κρίση έχει βαθύνει, και που χρόνος για όνειρα. Μήπως κάτι ξεχάσαμε; Α , ναι! Τον σοσιαλισμό! χαχαχα "μπα αυτά τα λένε κάτι κουκουέδες στα καφενεία."

      Όπως όμως κατάλαβες από την παραπάνω διήγηση, για να ξεκολήσουμε σε πρώτη φάση από τα σκατά, έπρεπε να μπει νερό στ'αυλάκι. Και, ΑΦΟΥ το ΚΚΕ επαναλάμβανε σε ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΝΟΥΣ καθημερινά για την αναγκαιότητα της αποδέσμευσης-εξόδου-φυγής-απομάκρυνσης-τζιζ σκόρδα-ασημένιες σφαίρες απο την ΕΕ, ΜΕ ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ, είπε, "παμε σε εκλογές να σταματήσουμε αυτό το τσίρκο, να δούμε και λίγη ΩΡΙΜΟΤΗΤΑ" όπως είπες κι εσύ. Γιατι τώρα αυτό για σένα σημαίνει εγκλωβισμός σε λύσεις κοινοβουλίου δεν καταλαβαίνω. Δηλαδή και "σκατά με φράουλες" να έλεγε πάλι το ίδιο θα έλεγες.

      Νόμισμα: ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΡΕ ΦΙΛΑΡΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙΣ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ΕΥΡΩ της ΕΕ. Εγινα κατανοητός; Θενκς.

      Διαγραφή
    3. παρε και αυτό το λαμπρό άρθρο για περισσότερα προβλήματα στις λύσεις σου http://redflyplanet.blogspot.com/2012/06/blog-post_8546.html

      Διαγραφή
  16. Καταρχήν δεν ανέφερα ότι όποιος κάνει κριτική στο ΚΚΕ είναι και αντικομουνιστής , προσέχω πάρα πολύ τι γράφω και καλό θα ήταν να κάνεις και εσύ το ίδιο.

    Δεύτερον μιας και καταπιάνεσαι τόσο πολύ με την λεπτομέρεια των λέξεων και των εννοιών και στηρίζεις εκεί ένα είδους κριτικής θα σου πω ότι ΔΕΝ υπάρχει αυτό που γράφεις (ανάμεσα στον καπιταλισμό και στο κομμουνισμό υπάρχει ο σοσιαλισμός η επαναστατική δικτατορία του προλεταριάτου όχι κάποια Λαϊκή Εξουσία αυτός δεν είναι ταξικός όρος όχι κάποια Λαϊκή Εξουσία αυτός δεν είναι ταξικός όρος γιατί με το ίδιο σκεπτικό και η Κίνα έχει Λαϊκή Δημοκρατία αλλά καπιταλιστική του κερατά είναι)

    Ας πάρουμε αυτό που λες για την λαϊκή εξουσία , δεν είναι ταξικός Όρος η λαϊκή εξουσία ? τότε τι είναι ? φέρνεις την Κίνα ως παράδειγμα για να μας πείσεις , μήπως θα έπρεπε να πάρουμε την Κίνα σαν παράδειγμα και να πούμε ότι επειδή εκεί την ηγεσία της χώρας την έχει το κομμουνιστικό κόμμα θα πρέπει να μην λέμε καν το κόμμα κομμουνιστικό ?
    Επειδή φιλέ μου κάποιοι χρησιμοποιούν κάποιους όρους και ονόματα και τα βρωμίζουν δεν πάει να πει ότι θα τα καταργήσουμε από το λεξιλόγιο μας , όποτε όπως καταλαβαίνεις το επιχείρημα σου είναι σαθρό και χωρίς καμία βάση.

    Συνεχίζω και παρατηρώ ότι μπερδεύεις συνεχώς κάποια πράγματα και εξηγούμε , γράφεις πολλές φορές την φράση (ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ-ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟΥ) όπως σου είπα και ποιο πάνω έχεις μπερδέψει κάποια πράγματα, η δικτατορία του προλεταριάτου είναι διαφορετικό πράγμα από τον Σοσιαλισμό για αυτό και τα αναφέρουμε ξεχωριστά. Ο σοσιαλισμός είναι κοινωνικοοικονομικό σύστημα διακυβέρνησης και η δικτατορία του προλεταριάτου είναι κατά τον Μαρξ, η κατάληψη του κρατικού μηχανισμού από το προλεταριάτο το οποίο, οργανωμένο σαν πολιτικά άρχουσα τάξη,, παλεύει για την κατάργηση όλων των τάξεων αμέσως μετά την επανάσταση και στην συνέχεια μέσα στον Σοσιαλισμό. Στα γράφω περιληπτικά για να μην πλατειάσω και ήδη θα φτάσει σεντόνι το κείμενο , αλλά θα σου πρότεινα να διαβάσεις ξανά και να φρεσκάρεις λίγο την μνήμη σου με το βιβλίο «Μανιφέστο του κομμουνιστικού κόμματος»

    Όταν λοιπόν το ΚΚΕ μιλάει στην θέση του για την πάλη για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων, υπέρ της Λαϊκής Εξουσίας και Οικονομίας τι ακριβώς λέει ? καταλαβαίνεις ότι λέει ? λέει κάτι διαφορετικό ?
    Νομίζω όμως πως στην κουβέντα βάζεις μάλλον σκόπιμα πάρα πολλά πράγματα για λόγους εντυπώσεων γιατί για να σου απαντήσω σε όλα ένα προς ένα θα πρέπει να γράφω ώρες και σελίδες επί σελίδων , άρα δεν θες ο λόγος σου και τα επιχειρήματα σου να έχουν ουσία αλλά να κερδίζεις τις εντυπώσεις . Όμως παρόλα αυτά θα σταθώ σε μερικά πραγματάκια μιας και αξίζουν σχολιασμού στην περίπτωση που κάποιος τρίτος διαβάσει το μεγάλο τούτο κείμενο-σεντόνι.

    Θα σταθώ λοιπόν στην επίθεση που κάνεις στον Φλωράκη , ναι υπέγραψε μια δήλωση ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ? και ο ΑΡΗΣ είχε υπογράψει και μετά βγήκε πάλι στο βουνό ΚΑΙ ?
    Φιλέ μου τα επιχειρήματα σου είναι σαθρά από την πορεία του ΚΚΕ. Δεν ξέρω πόσο χρονών είσαι αλλά από το 1974 που έκανε την δήλωση ο Φλωράκης για λογαριασμό του ΚΚΕ δεν νομίζω πως το ΚΚΕ έχει να επιδείξει μια ειρηνική πορεία μέχρι σήμερα ?

    Όσο για τον Ζαχαριάδη και για το 56 τι να πω φιλέ μου? Εδώ το ΚΚΕ κατηγορείται ως Σταλινικό κόμμα και εσύ λες ότι ακόλουθη την πολιτική του 56 .

    Δεν μπορώ ούτε έχω το χρόνο να κάτσω να σου αναφέρω πολλά, πάρα πολλά λάθη του ΚΚΕ και όχι προδοσίες όπως τις λες εσύ γιατί όταν γράφεις (Δεν μπορεί όλα να είναι λάθη.) αυτό εννοείς .

    συνεχίζεται...... :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Προσπερνώ ένα σωρό θέματα που πέταξες για εντυπωσιασμό και φτάνω στο σήμερα , γράφεις (Όσο για τις πρακτικές του ΚΚΕ φάνηκαν και το Δεκέμβρη του 2008 με διασπαστικές κινητοποιήσεις μακριά από το κίνημα της νεολαίας) χρησιμοποιείς την λογική του ΣΥΡΙΖΑ δεν συνεργαζόσαστε , δεν κατεβαίνετε μαζί μας κλπ επιχειρήματα των οπορτουνιστών και φτάνεις να κατηγορείς το ΚΚΕ για (δεξιά οπορτουνιστική) στάση και το τελευταίο επιχείρημα σου οι πρόσφατες εκλογές.

    Σου λέω λοιπόν πως αν ένα κόμμα ήταν τίμιο απέναντι στον κόσμο με την στάση του και την πρακτική του ήταν το ΚΚΕ που ήταν το μόνο κόμμα που ακόμα και προεκλογικά ήταν δίπλα στους χαλυβουργούς την ίδια στιγμή που όλοι οι άλλοι «επαναστάτες» ήταν σε προεκλογικό αγώνα.

    Λες παρακάτω στον φίλο black bide ότι το ΚΚΕ μιλά για αποδέσμευση και όχι έξοδο , πάλι θα σε εγκαλέσω να προσέχεις τι γράφεις γιατί πρέπει να μάθεις ότι μια έξοδο δεν προϋποθέτει ότι θα απελευθερωθείς και από όλες τις δεσμεύσεις που έχεις σαν Ελλάδα , άρα λοιπόν το ΚΚΕ όταν μιλά για ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ μιλά για την ουσία της εξόδου της Ελλάδας από την Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ.

    Αν καταλογίζεις λάθος του ΚΚΕ ότι δεν επικεντρώθηκε στο μνημόνιο αλλά προσπαθείς να δώσει στο κόσμο ότι το μνημόνιο δεν είναι το πρόβλημα αλλά το πρόβλημα είναι ο καπιταλισμός αναιρείς όλα τα «επαναστατικά» που αράδιασες παραπάνω . Γράφεις (το ΚΚΕ δεν έκανε και άφησε τον αντιμνημονιακό αγώνα να τον καπηλευτούν όχι μόνο Συριζαίοι αλλά και Δεξιοί Καμμένοι και νεοναζί Χρυσαυγίτες εξού και το οτι ο κόσμος ψήφισε αυτούς και όχι ΚΚΕ.)

    Κοιτά πως μια παράγραφος σου αναιρεί την προηγούμενη , κατηγορείς το ΚΚΕ για ψηφοθηρία και από την άλλη το κατηγορείς γιατί άφησε τον κόσμο στα αλλά κόμματα.

    Φίλε leo πρέπει να ξεμπερδέψεις τις σκέψεις σου και να αφήσεις λίγο στην άκρη όλο αυτό το μένος που έχεις εναντίον του ΚΚΕ και μην πεις ότι δεν έχεις γιατί ενώ φαίνεται ότι έχεις διαβάσει αρκετά σε κάνει και πέφτεις σε αντιθέσεις στην προσπάθεια σου να αποκαθηλώσεις το ΚΚΕ και να αφήσεις εντυπώσεις .

    Το ΚΚΕ δεν είναι κόμμα αγίων, είναι ένα κόμμα που αποτελείτε από ανθρώπους με αδυναμίες και λάθη θα κάνει και πολλές φορές μπορεί και προδοσίες αλλά δεν μπορείς να το κρίνεις ξεκομμένα πάρα συνολικά και κυρίως με την στάση του στην σημερινή εποχή με όποια αδυναμία έχει , αυτό κάνει ένας κομμουνιστής , αυτό κάνει ένας λογικός άνθρωπος ανεξάρτητου ιδεολογίας . Έτσι κάνω και εγώ για αυτό και δεν είμαι μέλος του ΚΚΕ από το 89 την εποχή του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ γιατί δεν νοιώθω ότι με καλύπτει κατά 100% , αλλά έχει διαφορά να κρίνω σαν κομμουνιστής και διαφορετικά να κρίνω σαν αντιΚΚΕ

    Όπως το ΚΚΕ έτσι και κάνεις δεν είναι στο απυρόβλητο της κριτικής και της αμφισβήτησης και όταν λέω κανένας εννοώ ΚΑΝΕΝΑΣ όποτε όπως καταλαβαίνεις όλα είναι υπό συζήτηση , αυτό δεν είναι και ο διαλεκτικός υλισμός ? :)

    Πραγματικά σε παρακαλώ πριν απαντήσεις ξαναδιάβασε όλο το κείμενο που σου έγραψα προσεκτικά και καλοπροαίρετα . Δεν σου κάνω επίθεση ούτε τον δάσκαλο , απλά σου επισημαίνω κάποια μειονεκτήματα που έχει η σκέψη σου (πάντα κατά την άποψη μου).

    Φιλικά πάντα
    ΚακοΓιώργης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αυτοί που χαρακτηρίζουν το ΚΚΕ σταλινικό κόμμα είναι κάποιοι τροτσκισταράδες, αναρχικοί και συριζαίοι. Πέφτουν έξω τελείως. Μακάρι να ήταν σταλινικό το ΚΚΕ. Δεν είναι και ξέρετε γιατί; Αν ήταν θα καταδίκαζε ανοιχτά τις μαζικές φυλακίσεις,συλλήψεις και εξορίες της κλίκας του ΄56 εναντίον των επαναστατών κομμουνιστών που έμειναν πιστοί στη γραμμή του Στάλιν. Θα καταδίκαζε τις δολοφονίες των ηγετών όπως ανέφερα πχ του Γκότβαλντ ή τις μαϊμού δίκες της βρωμερής κλίκας αυτής εναντίον των ζαχαριαδικών και την τότε ηγεσία του ΚΚΕ που τα υποστήριξε όλα αυτά. Δεν είδα τίποτα από αυτά. Αν ήταν σταλινικό θα υποστήριζε οτι το '56 δεν έγινε απλά στροφή αλλά αντεπανάσταση και καπιταλιστική παλινόρθωση. Η Σ.Ε ήταν πλέον καπιταλιστικού τύπου χώρα (δεν θα κάνω ανάλυση γιατί θα γράφω ως αύριο αλλά αν επιθυμείτε το κάνω και αυτό) καθώς και ιμπεριαλιστική ( μιλιταριστικές επεμβάσεις σε Τσεχοσλοβακία, Αφγανιστάν, επέμβαση στην Ουγγαρία κλπ).

    Ο Άρης υπέγραψε όντως. Όμως Κακογιώργη το'πες και μόνος σου. Βγήκε μετά στο βουνό. Η μετέπειτα πορεία του Φλωράκη αποδεικνύει οτι η υπογραφή του το 1974 δεν ήταν απλό λάθος. Εδώ ανήγαγε το ΠΑΣΟΚ σε δημοκρατική δύναμη αλλαγής ενώ ο Ανδρέας ήταν ένας απατεώνας, εδώ ο Συνασπισμός(ΚΚΕ-ΚΚΕ εσ.) συγκυβέρνησε με Δεξιά και μετά και με ΠΑΣΟΚ (μ'αρέσει που απορούμε μετά γιατί ο κόσμος παγιδεύτηκε σε Δεξιά σε Πασόκ).Μέχρι που παρουσίασε τη φασιστική διχτατορία του Βιντέλα στην Αργεντινή ως δημοκρατία. Εδώ κατάντησε την ΕΔΑ ουρά του Κέντρου εγκλωβίζοντας τον αριστερό κόσμο στον κοινοβουλευτικό δρόμο και στη γραμμή του ειρηνικού περάσματος στο σοσιαλισμό η γραμμή δηλαδή του '56 (πήγα πολύ πίσω από το 1974 απλώς μου ήρθε). Όλα τυχαία; Δε νομίζω......Αλλά είπαμε ήταν στιγμιαία λάθη. Ποιος ήταν ο Φλωράκης ο Πασχάλης; ΟΚ χούμορ κάνω χούμορ...

    Τώρα στο θέμα των εκλογών. Λέει ο black bitet αφού ανέφερε και άλλα πριν "Επειδή όμως τα κουκιά δεν έβγαιναν, και σκετο ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ήταν προκλητικό, και έπρεπε πάση θυσία να αποφευχθεί. Το ΚΚΕ λοιπόν παρατηρώντας το προφανές, λέει "ρε μάγκες, δεν κόβετε την πλάκα, αιντε στο διάολο τι το λιβανίζετε, πάμε ξανά για εκλογές, αφού τσίρκο το κάνατε και ουσία μηδέν.".
    Και ρωτάω γιατί ένα κομμουνιστικό κόμμα ανακατεύεται; Τι μας νοιάζει ρε παιδιά πως το αστικό κράτος θα βρει λύσεις σε τέτοιες περιστάσεις; Άστους να τα βρουν μόνοι τους δεν γαμιούνται όλοι τους ΝΔ,ΠΑΣΟΚ,ΣΥΡΙΖΑ,ΔΗΜΑΡ κλπ;
    Εμένα γιατί να με νοιάζει και να απαιτώ παλι ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ; Εγώ πρέπει να απευθύνομαι στο λαό και να τον καλώ να βγει στο δρόμο, να απεργήσει στο χώρο δουλειάς του. Αν τελικά αποφασίσουν αυτοί εκλογές θα πάρω μέρος κανονικά και θα ζητήσω και τη στήριξη του κόσμου τέλος. Τόσο απλά.Γιατί ντε και καλά να έχω ως αίτημα εκλογές; Ναι όντως οι εκλογές είναι δείκτης ωριμότητας. Μέχρι εκεί όμως. Ούτε αντεπιθέσεις φέρνουν, ούτε ανοίγουν το δρόμο για Λαϊκές Εξουσίες όπως υποστηρίζει το ΚΚΕ (ισχυρό ΚΚΕ και ψήφος του σημαίνει αντεπίθεση και ότι ανοίγει ο δρόμος του λαού και της Λαϊκής Εξουσίας αυτό υποστηρίζουν αυτοί).

    Και επίσης δεν αντιφάσκω. Κριτικάρω το ΚΚΕ για το γεγονός ότι ανήγαγε τις εκλογές σε ΝΟΥΜΕΡΟ 1 στόχο του και για το γεγονός ότι δεν είχε και δεν έχει ως αίτημα πάλης την ανατροπή του μνημονίου με αποτέλεσμα, όπως αποδείχτηκε,ο κόσμος μεταξύ του οποίου και κόσμος του ΚΚΕ (εξού και το χαμηλό ποσοστό που νομίζετε οτι στράφηκαν αυτοί)ενίσχυσε Σύριζα, Καμμένους κλπ. Που βλέπετε αντίφαση δηλαδή; Αυτό για τον φίλο Κακογιώργη. Ναι το ΚΚΕ ήταν(και είναι) δίπλα στους Χαλυβουργούς στην προεκλογική περίοδο και μπράβο του. Γιατί λοιπόν αντί να καλεί και άλλους εργαζόμενους να ακολουθήσουν τώρα το παράδειγμα των χαλυβουργών έμεινε στο αίτημα των εκλογών;

    Ι'll be back.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ένα σχόλιο σε αυτό το μέρος πριν διαβάσω και το υπόλοιπο:

      ποτέ δεν είπα ότι "ανακατεύεται". Ανακατεμένο είναι εξ αρχής και μόνο που υφίσταται και δρα στην κοινωνία. Επίσης είπα μετά "επρεπε να μπει νερό στ' αυλάκι". Αυτό το είπα διότι προηγουμένως είχα αναφέρει την "περιφορά του επιταφίου-εντολής".
      Το αστικό στερέωμα εκείνες τις ημέρες έκανε μια τρομερή αξιοποίηση της περιφοράς αυτής, εκμεταλλευόμενο την ανησυχία του ψηφοδοτικού φιοθεάμωνος κοινού περί σχηματισμού κυβέρνησης που θα τους γ@μήσει ή θα τους βαυκαλίσει α) με την ανάδειξη του Σύριζα ως την νέα "αντίπαλη" δύναμη με μπόλικη μαϊντανοποίηση στα κανάλια και β) με την ανάδειξη της επικοινωνιακής "υπεροχής" της ΝΔ σε επίπεδο πάνελ - ως "ο παλιός είναι αλλιώς" -, και αυτό ήταν που θεωρώ ότι ήθελε να τερματίσει το ΚΚΕ όσο γίνεται πιο γρήγορα, και γιατί δεν είχε κυβερνητικό νόημα, αλλά και γιατί έκανε περισσότερη ζημιά στα ήδη ζημιωμένα μυαλά πολύ κόσμου. Φυσικά βέβαια τέτοια ώρα τέτοια λόγια, γιατί μάλον έπρεπε το ΚΚΕ να φροντίσει για αυτό από νωρίτερα. Δεν ξέρω πως και δεν έχω έτοιμη την απάντηση, με αποτέλεσμα στο δεύτερο ημίχρονο προεκλογικής περιόδου να γίνει η χρήση της προπαγάνδισης του διπόλου φόβου-ελπίδας.
      Έπρεπε όμως να μπεί το νερό στ' αυλάκι. Να γυρίσει ο μύλος. Το αν αυτό το χρησιμοποίησε σωστά το κόμμα μετά,(ή το κατά πόσο μπορούσε) είναι ενδιαφέρον θέμα debate.

      Την προηγούμενη φορά επιχείρησα να στο φέρω όλο αυτό συμπυκνωμένο σε 3 προτάσεις.

      Διαγραφή
  19. Και συνεχίζουμε.

    Κάτι άλλο σχετικά με την περίοδο αυτή. Ο φασισμός δεν αντιμετωπίζεται μόνο στις κάλπες αντιμετωπίζεται κυρίως στο δρόμο και με αγώνες. ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΑΓΩΝΕΣ ΛΑΪΚΟΙ. Μετά το συμβάν με τον νεοναζί Κασιδιάρη που επιτέθηκε στην Λιάνα και έριξε το νερό στη Δούρου, πράξη φασιστική που φυσικά και την καταδικάζω,(σημείωση η Λιάνα μόνο είχε τα αρχίδια να σηκωθεί και να τον αντιμετωπίσει καλά ο Παυλόπουλος χέστηκε πάνω του το καραγκιόζη), το απόγευμα της Παρασκευής είχε γίνει ένα αντιφασιστικό συλλαλητήριο. Και το ΚΚΕ και ο Σύριζα ήταν απόντες. Ειρωνεία γιατί το συλλαλητήριο έγινε με αφορμή το περιστατικό αυτό. Οι δε γελοίοι Συριζαίοι ξέρετε που ήταν; Βλέπανε το ματς της Εθνικής με την Πολωνία στα Προπύλαια εκείνη την ώρα. Το ΚΚΕ λοιπόν γιατί δε διαδήλωσε; Να υποθέσω οτι βλέπατε το ματς και εσείς στον Περισσό ε χαχαχα. Και οκ που δεν διαδήλωσε μαζί μας. Έστω ένα ξεχωριστό συλλαλητήριο γιατί δεν έκανε το ΠΑΜΕ έστω κάποια άλλη μέρα; ΜΟΝΟ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΕΝ ΤΣΑΚΙΖΕΙΣ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΤΟΝ ΤΣΑΚΙΖΕΙΣ ΜΕ ΛΑΪΚΟΥΣ-ΤΑΞΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ.

    Πάμε πάλι στο ζήτημα ΕΕ-ΝΑΤΟ. Κανείς σας δεν σχολίασε τη θέση του ΚΚΕ οτι ο αγώνας για ανεξαρτησία δηλαδή στην ουσία ο αντιιμπεριαλιστικός αγώνας για το σπάσιμο των δεσμών και για ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΕΕ-ΝΑΤΟ δεν ανταποκρίνεται στις σημερινές συνθήκες. Μα αν συμφωνείς με αυτή τη θέση τότε δεν διεξάγεις αγώνα σήμερα ούτε καν για την αποδέσμευση όπως λες black Bitet. Επίσης λετε ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΜΕ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΞΟΔΟΣ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ. Είπες black bitet ότι άλλο αποδέσμευση και άλλο έξοδος. Ωραίος. Αποδέσμευση δηλαδή είναι η κατάργηση των δεσμών έτσι; Δηλαδή όταν θα έχουμε Λαϊκή Εξουσία λες ότι δεν θα φύγουμε από την ΕΕ κατευθείαν αλλά θα αποδεσμευτούμε πρώτα με στόχο να φύγουμε αλλά ο αγώνας για την αποδέσμευση αυτή θα γίνεται εντός ΕΕ; Μάλιστα.Δηλαδή θα έχουμε Λαϊκή Εξουσία εντός ΕΕ αλλα΄ο λαός θα αγωνιστεί για αποδέσμευση και κάποια στιγμή θα φύγουμε. Άρα όχι αγώνας για αποδέσμευση τώρα και έξοδο όταν θα έχουμε ΛΑΊΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ αλλά αγώνας για αποδέσμευση όταν θα έχουμε εξουσία. Πρώτα Εξουσία μετά αποδέσμευση,έξοδο θα δούμε... Όχι γιατί αν μου λες ότι ο αγώνας για ανεξαρτησία δεν ανταποκρίνεται σήμερα άρα όταν θα έρθει η Λαϊκή Εξουσία τότε θα ανταποκρίνεται έτσι; Ή και τότε όχι; Γιατί αν αρνείσαι τον ανεξαρτησιακό αγώνα σήμερα και αρνείσαι οτι η αστική τάξη είναι εξαρτημένη τότε τι μου λέτε για ΑΑΔΜ και τέτοια αφού στην ουσία το ΚΚΕ τα εγκατέλειψε αυτά.

    Εγώ λοιπόν δεν περιμένω καμιά εξουσία και κανένα ΚΚΕ. ΡΙΧΝΩ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΔΕΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΕΕ-ΔΝΤ-ΝΑΤΟ.ΡΙΧΝΩ ΤΩΡΑ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ. Τα αντιιμπεριαλιστικά αιτήματα αυτά είναι άμεσα και τα προβάλλω τώρα στο λαό για να παλέψει τώρα έστω και χωρίς συνθήκες Λαϊκής Εξουσίας. Αιτήματα που συνδέονται με το αγώνα για σοσιαλισμό αφού η αστική τάξη είναι υποτελής και δεν αντιφάσκω για να σας προλάβω.Το ένα συνδέεται με το άλλο. Αν περιμένουμε τη εξουσία του ΚΚΕ για να παλέψουμε όχι για να φύγουμε αλλά και για να αποδεσμευτούμε ζήτω που καήκαμε.

    Για να τελειώσω δεν έχω κανένα μένος εναντίον του ΚΚΕ ούτε τίποτα άλλο. Κάνω κριτική απλά. Και αν κάνω και λάθος όπως για παράδειγμα το ζήτημα του σοσιαλισμού που αναφέρθηκε ο Κακογιώργης θα το παραδεχτώ και θα ψάξω και θα το δω ίσως κάτι δεν διατύπωσα σωστά και να μπερδεύτηκα κάπου, καλώς πάντως με διορθώνει ο φίλος ο Κακογιώργης, είσαι ωραίος για αυτό τα λέμε άλλωστε.

    Να είστε καλά ρε παίδες και ευχαριστώ που με διαβάζετε.

    Φιδάκια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειλικρινά i rest my case, δεν καταλαβαίνω γιατί επιμένεις να νομίζεις ότι μιλάει κανείς (εμένα τουλάχιστον που σχολιάζεις) και υπονοεί μη έξοδο από αυτους τους ιμπεριαλιστικούς σχηματισμούς....
      Το ΚΚΕ, και εγώ συμφωνώ απόλυτα, τοποθετείται ενάντια σε αυτούς τους οργανισμούς και παλεύει και ζητά την εξοδο από αυτούς και το λέει σε κάθε ευκαιρία. Δηλαδή ο κύκλος μου με τον οποίο συζητάω, και ο οποίος είναι σχεδόν ανίδεος για τα "βάθη" του μαρξισμού και του λενινισμού, αυτό τουλάχιστον το κατάλαβε με την πρώτη (και αυτός ήταν και από τους πιο σημαντικούς λόγους για τους οποίους δεν ψήφισε ΚΚΕ). Εσύ γιατί έχεις εμμονές;
      youtubαρε Μπογιό, Παπαδό, Παφί, Λιάνα

      Διαγραφή
  20. Ας πουν λοιπόν, αφού πιστεύεις ότι είναι υπέρ της εξόδου, κατευθείαν ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ. ΈΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ. Ας ρίξουν αυτό το σωστό αντιιμπεριαλιστικό αίτημα στους αγώνες έτσι ατόφιο όπως στο λέω και ας το προβάλλουν ως άμεσο για να παλέψει ο λαός τώρα ώστε να προσπαθήσουμς να αλλάξουμε συσχετισμούς σπάζοντας τα ιμπεριαλιστικά δεσμά μέσα από αγώνες. Τι μας λένε αποδέσμευση με Λαϊκή Εξουσία και τέτοια; Καμιά εξουσία όπως και να τη λες ή λαϊκή ή αντικαπιταλιστική δεν θα καταργήσει έτσι απλά τα ιμπεριαλιστικά δεσμά. Τα δεσμά αγαπητέ μου φίλε ΑΝΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑΞΙΚΟΥΣ-ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΟΝΟ. Τώρα να γίνει αυτός ο αγώνας όχι όταν και αν θα έχουμε συνθήκες Λαϊκής Εξουσίας γιατί να περιμένουμε μέχρι τότε; Εκεί διαφωνώ με το ΚΚΕ. Αν παραπέμπεις τα πάντα σε κυβερνητικές λύσεις διαφόρων εξουσιών το ένα με λαϊκή εξουσία το άλλο με λαϊκή εξουσία ο λαός ποτέ δεν αλλάξει σήμερα τους συσχετισμούς. Απλά του λες ισχυροποίησέ με παντού σε συνδικάτα-χώρους δουλειάς-κάλπες, ψήφισέ με, και ΜΕΤΩΠΟ ΛΑΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ. Δεν είναι έτσι όμως.

    Και μην νομίζεις το ίδιο περίπου κάνει και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με το "αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα διακυβέρνησης" και άλλες οργανώσεις κυρίως τροτσκιστικές που προβάλουν τώρα ως λύση μια εργατική εξουσία.Με το ίδιο σκεπτικό λοιπόν γιατί να μην ψηφίσω ΕΕΚ πχ; Και αυτοί μιλάνε για ΕΡΓΑΤΙΚΗ-ΛΑΊΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ την σοσιαλιστική όπως την εννοούν αυτοί(κολοκύθια βέβαια). Αν η κεντρική γραμμή πάλης σου σε αυτές τις συνθήκες είναι η διεκδίκηση μιας Εξουσίας τύπου ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ ή άλλων τροτσκισταράδων που λόγω συνθηκών δεν υφίσταται κάτι τέτοιο και όχι ο ταξικος-αντιιμπεριαλιστικός αγώνας ενάντια στους ξένους δυνάστες και στην καπιταλιστική ολιγαρχία και στις πολιτικές, στα μνημόνια και στα μέτρα τους τότε γίνεσαι και εσύ κάποιος που ψάχνει λύση μέσα από μια Εξουσία.

    Μόνο αυτός ο αγώνας σήμερα θα ανοίξει το δρόμο για την διαμόρφωση επαναστατικών συνθηκών, για την επανάσταση ,την ανατροπή του καπιταλισμού και τη σοσιαλιστική εξουσία.Οι επαναστατικές συνθήκες λοιπόν για την σοσιαλιστική εξουσία θα διαμορφωθούν μέσα από αυτό τον αγώνα και λέω θα γιατί απλούστατα δεν υπάρχουν αυτές οι συνθήκες σήμερα και η διεκδίκηση λοιπόν μιας τέτοιας εξουσίας τώρα είναι λαθεμένη και το μόνο που πετυχαίνει είναι να μας οδηγεί σε απλά άλλες κυβερνητικές λύσεις μέσω αστικού πλαισίου.

    Δεν έχω εμμονές για να κλείσω ξαναλέω κριτική κάνω όπως ο καθένας μας άλλωστε σε κόμματα, οργανώσεις και πολιτικές. Χωρίς μένος χωρίς τίποτα. Έχω άποψη και την εκφράζω και κρίνομαι και εγώ από τον καθένα. Δεν το παίζω ούτε Αϊνστάιν ούτε Πάπας ούτε τίποτα και δεν έχω βέβαια το αλάθητο.

    Να' σαι καλά φίλε Black Bidet και σε ευχαριστώ για αυτές τις "ζωηρές"
    συζητήσεις που πρέπει να γίνονται πάντως σήμερα μεταξύ μας

    ΦΙΔΑΚΙΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ας πουν λοιπόν, αφού πιστεύεις ότι είναι υπέρ της εξόδου, κατευθείαν ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ. ΈΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ. Ας ρίξουν αυτό το σωστό αντιιμπεριαλιστικό αίτημα στους αγώνες έτσι ατόφιο όπως στο λέω και ας το προβάλλουν ως άμεσο για να παλέψει ο λαός τώρα ώστε να προσπαθήσουμς να αλλάξουμε συσχετισμούς σπάζοντας τα ιμπεριαλιστικά δεσμά μέσα από αγώνες. Τι μας λένε αποδέσμευση με Λαϊκή Εξουσία και τέτοια; Καμιά εξουσία όπως και να τη λες ή λαϊκή ή αντικαπιταλιστική δεν θα καταργήσει έτσι απλά τα ιμπεριαλιστικά δεσμά. Τα δεσμά αγαπητέ μου φίλε ΑΝΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑΞΙΚΟΥΣ-ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΟΝΟ. Τώρα να γίνει αυτός ο αγώνας όχι όταν και αν θα έχουμε συνθήκες Λαϊκής Εξουσίας γιατί να περιμένουμε μέχρι τότε; Εκεί διαφωνώ με το ΚΚΕ. Αν παραπέμπεις τα πάντα σε κυβερνητικές λύσεις διαφόρων εξουσιών το ένα με λαϊκή εξουσία το άλλο με λαϊκή εξουσία ο λαός ποτέ δεν αλλάξει σήμερα τους συσχετισμούς. Απλά του λες ισχυροποίησέ με παντού σε συνδικάτα-χώρους δουλειάς-κάλπες, ψήφισέ με, και ΜΕΤΩΠΟ ΛΑΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ. Δεν είναι έτσι όμως.

    Και μην νομίζεις το ίδιο περίπου κάνει και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με το "αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα διακυβέρνησης" και άλλες οργανώσεις κυρίως τροτσκιστικές που προβάλουν τώρα ως λύση μια εργατική εξουσία.Με το ίδιο σκεπτικό λοιπόν γιατί να μην ψηφίσω ΕΕΚ πχ; Και αυτοί μιλάνε για ΕΡΓΑΤΙΚΗ-ΛΑΊΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ την σοσιαλιστική όπως την εννοούν αυτοί(κολοκύθια βέβαια). Αν η κεντρική γραμμή πάλης σου σε αυτές τις συνθήκες είναι η διεκδίκηση μιας Εξουσίας τύπου ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ ή άλλων τροτσκισταράδων που λόγω συνθηκών δεν υφίσταται κάτι τέτοιο και όχι ο ταξικος-αντιιμπεριαλιστικός αγώνας ενάντια στους ξένους δυνάστες και στην καπιταλιστική ολιγαρχία και στις πολιτικές, στα μνημόνια και στα μέτρα τους τότε γίνεσαι και εσύ κάποιος που ψάχνει λύση μέσα από μια Εξουσία.

    Μόνο αυτός ο αγώνας σήμερα θα ανοίξει το δρόμο για την διαμόρφωση επαναστατικών συνθηκών, για την επανάσταση ,την ανατροπή του καπιταλισμού και τη σοσιαλιστική εξουσία.Οι επαναστατικές συνθήκες λοιπόν για την σοσιαλιστική εξουσία θα διαμορφωθούν μέσα από αυτό τον αγώνα και λέω θα γιατί απλούστατα δεν υπάρχουν αυτές οι συνθήκες σήμερα και η διεκδίκηση λοιπόν μιας τέτοιας εξουσίας τώρα είναι λαθεμένη και το μόνο που πετυχαίνει είναι να μας οδηγεί σε απλά άλλες κυβερνητικές λύσεις μέσω αστικού πλαισίου.

    Δεν έχω εμμονές για να κλείσω ξαναλέω κριτική κάνω όπως ο καθένας μας άλλωστε σε κόμματα, οργανώσεις και πολιτικές. Χωρίς μένος χωρίς τίποτα. Έχω άποψη και την εκφράζω και κρίνομαι και εγώ από τον καθένα. Δεν το παίζω ούτε Αϊνστάιν ούτε Πάπας ούτε τίποτα και δεν έχω βέβαια το αλάθητο.

    Να' σαι καλά φίλε Black Bidet και σε ευχαριστώ για αυτές τις "ζωηρές"
    συζητήσεις που πρέπει να γίνονται πάντως σήμερα μεταξύ μας

    ΦΙΔΑΚΙΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. (ειπα να μην ξαναγραψω, αλλά να που δεν μπορω να αντισταθω στον "πειρασμο")
    ...
    διαβασα ελάχιστα, αλλά νομιζω ενδεικτικα του ολου κλίματος που υπάρχει και του τρόπου σκέψης στο παρον μπλογκ.

    ερωτω και παρακαλω να μου το διευκρινισετε:
    ποιά η σχέση της "Λαικης Εξουσιας" με την Δικτατορια του Προλεταριάτου ???
    αυτό μόνο.

    περιμενω να μου εξηγησει όποιος ειναι ενημερωμενος.
    α και κατι αλλο.
    Μιλατε οι περισσότεροι οντας μελη του ΚΚΕ ?
    ποια η σχεση σας με το εργατικο κινημα? ειστε συνδικαλιστες στο χωρο δουλειας σας? εχετε συμμετοχη στο προεδρειο σωματειου, στο ΔΣ κ.λ.π?

    θελω να πω τι ειναι αυτο που σας κανει να ασχολειστε με το ΚΚΕ και να το στηριζετε?
    η ιδεολογια του απλά
    ή
    η ταξικη σας θεση και η δραση σας μεσα στο εργατικο κινημα?

    απευθυνομαι σε όλους τους προλαλησαντες.
    φυσικά αν θελετε απαντατε.
    Χρήστος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. η ερωτηση μου εγινε γιατι ειδα κατι 'μαργαριτάρια" παραπάνω τα οποία δεν συζητηθηκαν από κανεναν...

    για αυτό το εβαλα "προβοκατόρικα" σαν θεμα συζητησης, ωστε να "συζητηθουν" κάποια βασικά πράγματα.
    Χρήστος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΟΚ φίλε Χρήστο ξεκινώ εγώ και θα αναπτύξω τη δική μου άποψη και θα μιλήσω για μένα. Καταρχάς επίτρεψέ μου να "συστηθώ" εννοώ ιδεολογικά. Δεν είμαι μέλος του ΚΚΕ. Επίσης για να προλάβω και άλλους φίλους ούτε μέλος του ΣΥΡΙΖΑ είμαι ούτε της ΑΝΤΑΡΣΥΑΣ ούτε των ΜΛ χώρων ούτε τρότσκας ούτε αναρχικός είμαι. Πιστεύω στο μαρξισμό-λενινισμό και στην κομμουνιστική ιδεολογία. Τίποτα περισσότερο τίποτα λιγότερο. Εργαζόμενος δεν είμαι φοιτητής είμαι και σαν νέος πολιτικοποιημένος (όχι κομματικοποιημένος άλλο αυτό) συμμετέχω σε πορείες και απεργιακές κινητοποιήσεις, κατεβαίνω σε συλλαλητήρια όπως χιλιάδες συμπολίτες μου, συμμετέχω επίσης και σε συνελεύσεις της σχολής μου και σε αγώνες και εκεί και γενικά σε διαδικασίες τέτοιες.

    Εγώ λοιπόν δεν στηρίζω το ΚΚΕ. Τι με κάνει όμως να ασχολούμαι; Μα η ιδεολογία μου πρώτα και κύρια. Ως κομμουνιστής οφείλω να κάνω κριτική στην γραμμή των χώρων και κομμάτων αυτών που εκφράζονται είτε ως κομμουνιστικοί είτε ως αριστεροί αν κρίνω ότι δεν συμβαδίζει η γραμμή τους με την ιδεολογία μας. Επίσης η ίδια η ζωή όπως αντιλαμβάνεσαι. Πρέπει να έχουμε άποψη απέναντι σε πολιτικές είτε των αστικών κομμάτων είτε αριστερών, ρεφορμιστικών κλπ και να την εκφράζουμε κυρίως στον λαό αλλά και μεταξύ μας ακόμα και στο αστικό σύστημα(οι κομμουνιστές δεν κρύβονται δηλώνουν ανοιχτά τις προθέσεις τους) καθώς και να εναντιωνόμαστε, πάντα πολιτικά-ιδεολογικά, σε γραμμές και πολιτικές είτε λαθεμένες και επιζήμιες για την υπόθεση της ταξικής πάλης του λαού μας είτε σε αντιδραστικές και αστικές που ο καπιταλισμός μας επιβάλει. Μόνο έτσι αλλάζουμε συσχετισμούς και φυσικά και μέσα από τους αγώνες μας.

    Έρχομαι τώρα στο πρώτο σου ερώτημα. Ρωτάς ποια η σχέση Λαϊκής Εξουσίας και Δικτατορίας του Προλεταριάτου. Καμία απολύτως. Ουσιαστικά η γραμμή της Λαϊκής Εξουσίας ακολουθεί τη γραμμή του '56 δηλαδή του περιβόητου κράτους όλου του λαού και του ειρηνικού περάσματος στο σοσιαλισμό γραμμή δεξιά-οπορτουνιστική πλήρης άρνησης του μαρξισμού-λενινισμού.Ειλικρινά πες μου από αυτά που ακούς εσύ και βλέπεις ή διαβάζεις έχεις ακούσει από στελέχη του ΚΚΕ να λένε ότι για την εγκαθίδρυση της Διχτατορίας του Προλεταριάτου και την οικοδόμηση του σοσιαλισμού προϋπόθεση είναι η βίαιη ένοπλη προλεταριακή επανάσταση, η συντριβή και το τσάκισμα του αστικού κράτους και η κατάληψη της εξουσίας από την εργατική τάξη και τους συμμάχους της; Οτι η ΔΙΧΤΑΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ ΣΤΗ ΒΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟΥ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΑΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ; Απλός μαρξισμός-λενινισμός. Εγώ καν δεν έχω ακούσει να μιλάν για Διχτατορία του Προλεταριάτου. Όλο για Λαϊκή Εξουσία. Άκουσες ποτέ αυτά τα πράγματα; Η διχτατορία του προλεταριατου είναι το κράτος, το όργανο δηλαδή εκείνο του προλεταριάτου, που το χρησιμοποιεί για να καταστείλει την αντίσταση των καπιταλιστών, να τσακίσει το αστικό κράτος και με αυτό να οικοδομήσει το σοσιαλισμό

    Αυτά δεν τα λένε γιατί τα εγκατέλειψαν εννοώ τα στελέχη και η ηγεσία πρώτα και κύρια. Τι λένε με λίγα λόγια; Θα έρθει μια Λαϊκή Εξουσία, με ΚΚΕ ισχυρό βέβαια παντού, η οποία θα ανατρέψει την εξουσία των μονοπωλίων έτσι απλά χωρίς τις προϋποθέσεις που σου ανέφερα (άρα μέσω εκλογών εντός αστικού πλαισίου δηλαδή)και έτσι θα οικοδομήσουμε το σοσιαλισμό. Και χωρίς να σπάσει τζάμι για να αναφερθώ και στην φράση της Παπαρήγα το 2008. Ε αυτό είναι καθαρός ρεβιζιονισμός άρνηση της επαναστατικής σκέψης.

    Αν έχεις και άλλες απορίες διατύπωσε τες και εγώ εδώ θα είμαι. Να'σαι καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. λοιπον...ειναι προφανες οτι η αντιληψη σου λεο φτανει ως ενα σημειο, αλλα χρεος μας ειναι ακομα και σε σενα να σου εξηγησουμε και να σε πεισουμε.
    το αποδεσμευση σημαινει οτι βγαινεις εξω απο την ΕΕ και αποδεσμευεσαι απο ολα. πχ καποιες χωρες δεν ειναι μελη της ΕΕ αλλα εχουν δεσμευσεις με συμφωνιες. αρα λοιπον το αποδεσμευση σημαινει ΕΞΩ αλλα και χωρις καμια δεσμευση απο οποιαδηποτε συμφωνια. καλυπτει δλδ ολες τις περιπτωσεις ηθικες και νομικες διθνους δικαιου που μπορει να προκυψουν λεγοντας το εξω απο την ΕΕ απλα. προσπαθησε λιγο να το δουλεψεις στο μυαλο σου και ισως το καταλαβεις καποια στιγμη.
    αφου λοιπον φτασεις στο σημειο να βγεις απο την ΕΕ, πρεπει να εχεις και ενα σχεδιο για το μετα. αρα λοιπον εχεις 2 επιλογες. Α) εξω απο την ΕΕ αλλα με καπιταλιστικες σχεσεις παραγωγης και Β) σοσσιαλιστικες σχεσεις παραγωγης που για να το καταλαβει ΟΛΟΣ ο κοσμος μπορεις να το πεις και λαικη εξουσια.
    αν πας λοιπον εξω απο την ΕΕ με λογικες διαχειρισης αυτο που θα πετυχεις ειναι να ξαναγυρισεις στην κριση (μην αναλυσουμε ξανα γιατι).
    αρα λοιπον για να εχεις μια λυση για τον λαο, το αποδεσμευση απο την ΕΕ με λαικη εξουσια ειναι 2 οροι αρηκτα δεμενοι και αδιαπραγματευτοι.
    το επομενο ζητημα ειναι το εξης: εστω λοιπον οτι υπαρχει λαικη εξουσια γιατι υπαρχει (δεν εξεταζουμε τωρα τον τροπο, εστω οτι υπαρχει), θα σε αφησουν ετσι απλα να φυγεις; θα δωσεις αγωνες ακομα και ως εξουσια με τον λαο μαζι. δλδ αν υπαρχει λαικη εξουσια σταματαει ο αγωνας; αυτα σκεφτοντουσαν και απο το 56 και μετα για αυτο τα εκαναν μουτιστην ΕΣΣΔ.

    @χρηστο
    δεν καταλαβα το υφος της ερωτησης, αν εχεις αποψη η διαφωνια πανω σε κατι που γραφτηκε πες το.
    καποιος δλδ που ειναι ας πουμε φοιτητης ή μαθητης δεν εχει αποψη ή ειναι μικροτερης βαρυτητας;
    αν δεν εχει καταγωγη ταξικη δεν πρεπει δλδ να ενστερνιζεται την κομμουνιστικη ιδεολογια;
    για να πιστευεις σε αυτα που λεει το ΚΚΕ πρεπει να εισαι μελος του ή να εισαι σωνει και ντε συνδικαλιστης; καποιος αντρας/γυναικα που για τον Α ή Β λογο ασχολειται με τα οικοκυρικα (βγαζει τα προς το ζειν ο ενας απο τους 2 και αλλος προσεχει το παιδι ας πουμε) δεν εχει δικαιωμα λογου;
    εγω λοιπον σου λεω οτι ειμαι φοιτητης, οι γονεις μου εχουν τον τροπο τους, ειμαι απλα ψηφοφορος, δεν ειμαι εκλεγμενος πουθενα, εχω δικαιωμα να απαντησω στο ερωτημα σου;
    λοιπον δικτατορια του προλεταριατου ειναι ο ορος που δινουν οι κλασικοι σε εκεινη την κατασταση που την εξουσια την εχει η εργατικη ταξη και οι συμμαχοι της.
    η προταση της λαικης εξουσιας που βαζει το ΚΚΕ ειναι η επικεφαλιδα του προγραμματος του ΚΚΕ για την εξουσια. διαβαζοντας λοιπον κανεις τις προτασεις αυτου του προγραμματος μπορει κανεις ευκολα να καταλαβει τι εννοει οταν λεει κοινωνικοποιηση των συγκεντρωμενων μεσων παραγωγης και εργατικο ελεγχο.
    να το κανω και κακα μου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Φίλε modesto αν θες να φύγεις από την ΕΕ το λες κατευθείαν. ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ. Η γραμμή του ΚΚΕ ουσιαστικά είναι πάλη εναντίον των δεσμεύσεων της ΕΕ εξού και ο όρος αποδέσμευση αλλά δεν κάνει αυτό ξεκάθαρο από μόνο του την ΈΞΟΔΟ. Όταν λέμε ΈΞΩ εννοούμε... ΈΕΕΞΩ. Άλλο μου κάνει εντύπωση. Κανείς σας δεν σχολιάζει τη θέση του ΚΚΕ ότι ο ανεξαρτησιακός αγώνας σήμερα δεν ανταποκρίνεται στις σημερινές συνθήκες. Αν το δεχόμαστε αυτό τότε δεν παλεύουμε σήμερα για την ανατροπή των δεσμών και για την έξοδο από την ΕΕ. Να λοιπόν γιατί ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΜΕ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ. Δεν καλείς τον λαό να παλέψει τώρα για την αποδέσμευση όπως λες αλλά όταν θα έχουμε συνθήκες Λαϊκής Εξουσίας.

    Modesto καμιά κυβέρνηση δεν πρόκειται να καταργήσει τα ιμπεριαλιστικά δεσμά αυτό είναι εντελώς λάθος. ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΑΝΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑΞΙΚΟΥΣ-ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ και αυτός ο αγώνας ΤΩΡΑ να γίνει. Δηλαδή ακόμα και με Λαϊκή Εξουσία θα παλεύουμε εναντίον των δεσμεύσεων της ΕΕ μέχρι να τις καταργήσουμε τελείως και μετά θα φύγουμε; Αλλά η πάλη αυτή εντός ΕΕ; Άρα η Λαϊκή Εξουσία θα εφαρμοστεί εντός ΕΕ απλά δεν θα δεσμευόμαστε σε πρώτη φάση δηλαδή από τις δεσμεύσεις. Αυτό λέει το ΚΚΕ με λίγα λόγια. Αλλιώς η θέση του θα ήταν κατευθείαν ΕΞΩ. Όταν θα έχεις Λαϊκή Εξουσία πρέπει αν φύγεις κατευθείαν τέλος. Αυτά τα εννοείται οτι αποδέσμευση=έξοδος και ε αυτό εννοεί πρέπει να κοπούν ξεκάθαρες κουβέντες πρέπει να έχουν οι κομμουνιστές.

    Modesto αν θες πραγματικά να φύγει η Ελλάδα από την ΕΕ πρέπει να το ρίξεις το σύνθημα τώρα στους αγώνες και να το προβάλλεις ως άμεσο ώστε από τώρα να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε τους συσχετισμούς. Πως θα γίνει αυτό; Μα φυσικά με ταξικό-αντιιμπεριαλιστικό αγώνα για την ανατροπή και της ιμπεριαλιστικής κυριαρχίας και της ντόπιας ξενόδουλης αστικής τάξης πάντα συνδεδεμένο με τον αγώνα για σοσιαλισμό.

    Να υποθέσω ότι αυτή η Λαϊκή Εξουσία που θα μας αποδεσμεύσει από την ΕΕ θα είναι τύπου ΑΚΕΛ και Χριστόφια που το πόσο αποδεσμευμένη από την ΕΕ είναι η Κύπρος ναι κάνει μπαμ τι να σου πω. Εγώ θεωρώ οτι το ΑΚΕΛ σήμερα είναι ένα ρεβιζιονιστικό καθαρά κόμμα και ο Χριστόφιας οπορτούνα του κερατά. Η Κύπρος έχει καθαρά καπιταλιστικό σύστημα. Εσύ τι πιστέυεις; Γιατί το κόμμα σου τους στηρίζει ακόμα. Το είχε πει και η Παπαρήγα το 2008 "η μάχη για τη λύση του Κυπριακού βρίσκεται σε απολύτως ασφαλή χέρια". Ένα κόμμα δηλαδή αστικού τύπου και φιλοιμπεριαλιστικό. Κάντο όπως το ΑΚΕΛ λοιπόν ε; Μάλιστα το πιάσαμε.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. θελω να πω Μοντέστο ότι έχω παρτατηρησει - ισως κανω λάθος- ότι μερικοί εδω αυτοαναγορευεστε σε "υπερασπιστες " του ΚΚΕ και της γραμμης του, ως επίσης και γενικά υπερασπιστες της Κομμουνιστικης προοπτικης μιλώντας Αξιωματικά απέναντι σε άλλους που εκφράζονται εδω, ισως με διαφορετικη άποψη, αλλά Κομμουνιστες.

    Ο συνδικαλιστης-αγωνιστης που ρισκάρει τα πάντα , το να χασει τη δουλεια του, και να πεινασουν τα παιδια του, το να στοχοποιηθει και να τρέχει σε δικαστηρια υπόδικος για αγωνες που συμμετέχει..κ.λ.π κ.λ.π...
    Δεν ειναι το ιδιο με την νοικοκυρα που γραφει εδω σε δημοσια θεα άποψη για το Σοσιαλισμό από τον καναπέ του σπιτιου της.

    ειδα παραπάνω την άποψη του ΛΕΟ για την Δικτατορια του Προλεταριάτου και την Λαικη Εξουσια και απλά θέλησα να εχω κάποιες περαιτερω διευκρινησεις.
    τις οποίες κανεις σας δεν του ξεκαθαρισε.. ενω ειναι νεος και εδω μπαινει ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙ...!! για αυτο άνοιξα τη συζητηση...

    ο ΛΕΟ ξεκαθαριζει την αποψη του που δειχνει το νεαρο της ηλικιας του κάτι που δεν ειναι κακο, απλά θελει περισσότερη θεωρητικη δουλεια.
    Εσυ Μοντεστο όμως .."τα μασας" ενω πρόκειται για ΒΑΣΙΚΟ ζητημα...

    και..
    δευτερο λάθος σου Μοντεστο.
    Το πρόγραμμα του ΚΚΕ ΔΕΝ βαζει ως ζητημα την "Λαικη Εξουσια" αλλά το ΑΑΔΜ!!
    Το ΚΚΕ μιλάει με βαση τα ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΤΟΥ και πάνω σε αυτα βασιζεται.
    Χρήστος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν και δεν έχω καμία υποχρέωση σε προσωπικό επίπεδο, θα απαντήσω τα εξής:

      Είμαι εργαζόμενος, αυτόν τον καιρό υπο καθεστώς εκ περιτροπής.
      Από τα φοιτητικά μου χρόνια (1995) υπήρξα μέλος της ΚΝΕ. (ασφαλίτες γράφτε χεχεχε) μετέπειτα μέλος του ΚΚΕ. Αργότερα έπαψα να είμαι μέλος και δεν μεσολάβησε ούτε διαγραφή ούτε κάποια διένεξη. Έχασα την επαφή με την οργανωμένη πάλη για προσωπικούς λόγους (ταξίδια εξωτερικό κλπ). Ο μόνος λόγος που δεν επιχείρησα να επιστρέψω ξανά (μέχρι τώρα) είναι προσωπικές αδυναμίες, ποικίλης υφής.
      Συμμετέχω ενεργά στο σωματείο μου, και στον χώρο δουλειάς μου (και όχι μόνο) παλεύω με τις θέσεις του ΚΚΕ, γιατί είναι και δικές μου.

      ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι δεν μιλάω ποτέ "εκ μέρους" του ΚΚΕ, αλλά μόνο με βάση του πως αντιλαμβάνομαι τα πράγματα και στο βαθμό που μπορώ να ανταποκριθώ και να τα επεξεργαστώ με τον εγκέφαλό μου.

      Πάντοτε είχα τις ενστάσεις μου, θεωρητικές και πρακτικές ανά περιόδους με τις θέσεις-απόψεις του ΚΚΕ, και όντας μέλος και αργότερα. Αυτές τις γνώριζαν οι σύντροφοί μου και η οργάνωσή μου, και το αυτό συμβαίνει και σήμερα.

      Υπερασπίζομαι όμως τις θέσεις του ΚΚΕ με την ίδια θέρμη με την οποία ερωτεύομαι μια γυναίκα η οποία νοιώθω ότι είναι "για μένα" με όλες τις ατέλειές της. Η διαφορά είναι ότι στην πολιτική μπορείς να περιμένεις διαλεκτικές εξελίξεις , σε αντίθεση με τις γυναίκες χεχεχε.

      Ο λόγος για τον οποίο σταμάτησα να απαντω στον Leo είναι ότι διακατέχεται απο εμμονές, τις οποίες έχω την αισιοδοξία ότι θα τις ξεπεράσει μεγαλώνοντας λίγο, και δεν το λέω υποτιμητικά, αλλά λόγω διαλεκτικής (πάντα) τριβής.

      Ίσως ο Leo θα προτιμούσε να φωνάζει το ΚΚΕ "πάρ'τε τα όπλα", αλλά αυτό δεν θα γίνει πριν την ώρα που είναι να γίνει. Επίσης, ίσως να μην θέλει να καταλάβει ότι οποιαδήποτε πρόταση εξουσίας είναι ενάντια στα συμφέροντα του κεφαλαίου και του καπιταλιστικού τρόπου ανάπτυξης θα πολεμηθεί βίαια μέχρι την τελική πτώση της μιας πλευράς.
      Άρα, να αφήσεις αυτές τις παπαριές περί ΑΚΕΛ φίλε Leo, γιατί δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
      Επίσης, (για τελευταία φορά) σου λέω ξεκάθαρα: Το ΚΚΕ, τουλάχιστον έτσι όπως τα διάβασα , τα συζήτησα και τα αντιλήφθηκα, είναι σαφέστατο ως προς την έξοδο από ΕΕ και ΝΑΤΟ. (και μην αρχίζεις πάλι αοριστίες περί αντιιμπεριαλιστικής πάλης γιατί είναι μπροστά σου και δεν την βλέπεις). Μακάρι να ήσουν παρών το 1998 στο λιμάνι Θεσσαλονίκης. Ρώτα να μάθεις. Τέτοια θα έχουμε μπροστά μας πολλά και σύντομα (ασφαλίτες σταματήστε να γράφετε εδώ χεχεχε).

      Και ένα τελευταίο: Leo, καιρός είναι να αρχίσεις να στηρίζεις το ΚΚΕ, και να συμμετέχεις ενεργά. Αν θέλεις να νοιώσεις το νερό, πρέπει να βρέξεις το ποδαράκι.

      Διαγραφή
    2. στα γρηγορα!
      leo συγνωμη αλλα δεν καταλαβαινεις χριστό. εχεις κολησει σε κατι και οτι και να πουμε ειναι προφανες οτι δεν θες να ακουσεις. το μπλοκαρεις οπως ενα antivirus. δεν θες δεν μπορω να κανω κατι αλλο. στα εχουμε πει 10 φορες με 10 διαφορετικους τροπους αλλα δεν...
      το τι εχουμε πει για το ΑΚΕΛ μαλλον ειναι σε αυτα που μπλοκαρεις και το τι πιστευουμε για την πολιτικη του ΑΚΕΛ. οσο για το που ανηκεις πολλες φορες μου δινεις την αισθηση ΟΑΚΚΕ.
      αρχισα να γραφω αυτο πριν να δειξεις το πραγματικο σου προσωπο που ειδα μετα. "φιλαρακο" μου δυστηχως δεν υπαρχει γυρισμος για σενα. εχεις παρει θεση, με την εργοδοσια ειτε το εχεις παρει χαμπαρι ειτε οχι

      χρηστο:προσωπικα απαξιωτικα απευθυνομαι σε ανθρωπους που τους καταλαβαινω το τι ειναι απο τις εμεπιριες μου στην πραγματικη ζωη, οπως ο μαρμαρας και ο φουντας π.χ.
      σιγουρα αυτος που αγωνιζεται καθε μερα και παιζει το κεφαλι ισως βλεπει λιγο καλυτερα λογο εμπειριας καθε ζητημα, αλλα σιγουρα δεν μπορω να αποκλεισω την εκφραση γνωμης
      ο λεο εχει πολλα πραγματα να λυσει και οπως καταλαβαινεις δεν μπορω να ασχολουμαι με τα παντα, διεφυγε της προσοχης μου, αλλα θεωρω οτι στην ΑΒ αυτο ειναι κοντα στο Ω και αυτος δεν μπορει να λυσει το Δ ακομα
      οσο για μενα δεν μασαω τπτ. στον περιορισμενο χρονο που εχω μιλαω για πραγματα που μπορω να απαντησω σε ποστ του 2λεπτου γραφης. αν θες απο σ/κ που θα χαλαρωσω λιγο δωσε μου θεματα να σου γραψω.
      το προγραμμα βαζει στοχο την δημιουργεια του ΑΑΔΜ, αλλα αντε και το εφιαξες μετα τι θα το βαλεις να κανει; γιατι μετα το ΑΑΔΜ ερχετε και ενα Π που σημαινει παλης για τα καθημερινα, μετα απο αυτα ομως ερχεται το ζητημα της εξουσιας και εκει παταει η ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ.
      η λαικη εξουσια δεν εχει καμια σχεση με το παλαικο κρατος της ΕΣΣΔ μετα το 20ο

      Διαγραφή
  28. Όχι ευχαριστώ φίλε μου black bitet δεν θα ήθελα συμπολίτες μου εργαζόμενοι να διαδηλώνουν σε κάθε πορεία και να τρώνε ξύλο, χημικά και δακρυγόνα και εγώ να κάνω περίπατο αλλού με το ΠΑΜΕ, δεν θα ένιωθα ήσυχος μέσα μου αν δεν ήμουν και εγώ εκεί, χίλιες φορές να τρώω ξύλο και να με πνίγουν και εμένα στα δακρυγόνα όταν θα διαδήλωνα τουλάχιστον θα νιώθω ότι αγωνίζομαι κανονικά. Α συγγνώμη σε σοκάρω δεν είσαι συνηθισμένος σε τέτοια ε;

    Επίσης τρέμω στην ιδέα να βρεθώ ξαφνικά σε καμιά περιφρούρηση της Βουλής με ρόπαλο και κράνος και πλάτη την αστυνομία ώστε να το παίζω Ματατζής απαγορεύοντας σε άλλους διαδηλωτές να διαδηλώσουν. ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ!!!!

    Ε δεν θα ένιωθα και ευχάριστα που το κόμμα μου θα έπαιρνε ένα κάρο χρήματα από την κρατική χρηματοδότηση για αυτές τις διπλές εκλογές για να μην αναφέρω τις ετήσιες κρατικές επιχορηγήσεις από τους φόρους του λαουτζίκου σαν κάθε άλλο αστικό και οπορτουνιστικό κόμμα.(κατά τα άλλα πρωτοπορία μωρέ αν είναι μάγκες ας μην τα παίρνανε καθόλου τι μας τα πρήζουνε με απειθαρχίες και ανυπακοές άραγε)


    Όσο για το ΑΚΕΛ δεν κατάλαβα αν είσαι υπέρ του ή όχι πάντως αν είσαι κατά, που ορθώς πράττεις, τότε εναντιώνεσαι στη γραμμή του ΚΚΕ που το στηρίζει. Περιττό να θυμίσω ότι διαχειρίζεται αστική εξουσία της ελληνοκυπριακής αστικής τάξης δηλαδή(μαζί με τον αστό Τάσσο Παπαδόπουλο κυβερνούσαν). Αν είσαι υπέρ αναλογίσου την στάση του Χριστόφια στο ιμπεριαλιστικό και διχοτομικό σχέδιο Ανάν (στην αρχή ήταν υπέρ μόλις είδε όμως την αντίδραση του Κυπριακού λαού και των μελών του ΑΚΕΛ τα'κανε πάνω του και εκφράστηκε υποκριτικά κατά) και τώρα δηλαδή ουσιαστικά εκεί ψάχνεται.

    Για όλα αυτά λοιπόν αλλά και για άλλα ευχαριστώ αλλά δε θα πάρω δεν είμαι φίλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    2. Μέχρι εδώ μου άρεσε η συζήτηση γιατί είχε ιδεολογικό περιεχόμενο.Αλλά η τελευταία σου επιχειρατολογία την ακούς από ΣΥΡΙΖΑ και αναρχικό χώρο μέχρι και χρυσή αυγή βλέπε επισόδειο κασιδιάρι με κανέλη.Από την στιγμή που πας την συζήτηση σε επίπεδο κατηγοριών και μίσους δεν έχει νόημα πλέον...Γιατί είναι πολύ εύκολο να λες ότι δεν είσαι με κανέναν και να κριτηκάρεις τους πάντες.Έξω από το χωρό καλά είναι...

      Διαγραφή
    3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    4. Έλα σιγά σιγά να βγαίνουν, σου πήρε μέρες. Χαίρομαι που το κατάφερα.

      Για να με σοκάρεις θέλει δουλειά πολλή. Και δεν σε βλέπω ούτε έτοιμο, ούτε διαθέσιμο να το κάνεις.

      Εσύ δηλαδή αγωνίζεσαι "κανονικά" όταν τρως δακρυγόνα, ανεξαρτήτως περιεχομένου και σκοπού; Ή μήπως ο σκοπός ήταν η έφοδος μέσα στην βουλή;
      Εσύ δεν μιλάς για "συνθήκες που δεν είναι έτοιμες" και διάφορα τέτοια;
      Και γιατί όταν το ΠΑΜΕ δεν "περιφρουρουσε την Βουλή" , δεν μπήκε μέσα ο "κόσμος"; Είχε αρνητικό φενγκ σούι; Ή φυσούσε αντίθετα;
      Με τέτοιο αχταρμά στο μυαλό σου θέλεις να οργανωθεί και "αντιιμπεριαλιστική πάλη";

      Αν νομίζεις ότι θα υπερασπιστώ άκριτα την (γεωγραφική) θέση του ΠΑΜΕ την ημέρα του β' Μνημονίου, για να έχεις εσύ "αντίπαλο" πλανάσαι πλάνην οικτράν. Όμως επί τοις πράγμασι, η αστυνομία έσπρωχνε λίγο λίγο τους χρυσαυγίτες και τους ασφαλίτες προς τα μπλοκ το ΠΑΜΕ, για να γενικευτούν οι συγκρούσεις, για να χτυπηθεί κόσμος που είχε συγκεκριμένα ταξικα συνθήματα και όχι "να καεί να καεί το μπουρδέλο η βουλή", πράγμα το οποίο λένε οι χρυσαυγίτες. Και, σημειωτέον, οι χρυσαυγίτες ξεκίνησαν εκείνα τα επεισόδια, μαζί με ασφαλίτες, παααααρα πολύ νωρίς σε σχέση με την ώρα που είχε οριστεί η συγκέντρωση. Συμπέρασμα: Εσύ θες να αγωνίζεσαι "κανονικά" σε προμελετημένα και καλοστημένα καραγκιοζ μπερντέ που αλλοι έστησαν για σένα. Με τις υγείες σου.
      Δεν είμαι σίγουρος ακόμα εάν έκανε καλά το ΠΑΜΕ να συγκεντρωθεί στην Ομόνοια και να ανηφορίσει. Δεν είμαι σίγουρος εάν θα έπρεπε να ανηφορίσει γενικώς. Δεν είμαι σίγουρος εάν θα έπρεπε να κάνει κάτι άλλο, ξερω γω, να μαζευόταν στις 4, δηλαδή 1 ώρα νωρίτερα, και να προλάβει τους χρυσαυγίτες. Διότι εγώ δεν έχω κατασταλάξει σαν εσένα περι "κανονικού" αγώνα, είμαι όμως σιγουρος ότι χωρίς ταξικό περιεχόμενο και προσανατολισμό, ούτε "κανονικά" αγωνίζεσαι, ούτε ακανόνιστα. Γίνεσαι απλά υποχείριο της ασφάλειας. Και αυτό που λέω δεν είναι υποτιμητικό για τις εκατονταδες χιλιάδες του κόσμου εκείνη την ημέρα που κατεβηκαν στον δρόμο. Αυτό ήταν συγκινητικό, και εγώ τον περπάτησα όλο, απ'ακρη σ'ακρη.
      Αλλά από όλα αυτά τα ωραία θεωρητικά που λέγαμε προηγουμένως κάνεις ένα τεράστιο άλμα προς τα πίσω, φανερώνοντας και το μπάχαλο που επικρατεί στο μυαλό σου.
      Το ίδιο ισχύει και τον Οκτώβρη του '11. Χρυσαυγίτες, ασφαλίτες, συνδεσμίτες, ίσως και κάποιες ό,τι-νά'ναι-αναρχίζουσες συλλογικότητες (οι οποίες παρεπιπτόντως έχουν κόψει κάθε δεσμό με αναρχικές βάσεις, θεωρίες και αναρχοσυνδικαλισμούς, αναρχοκομμουνισμους που "κυκλοφορούν" σε άλλες χώρες, κρατώντας μόνο το κομμάτι το χουλιγκάνικο, του αναρχοατομικισμού και του έκφρασης της βίας) , επιτέθηκαν στα μπλοκ του ΠΑΜΕ. Μεγάλε όταν επιτίθεσαι θα πάρεις και απάντηση. Και λίγο ξύλο έφαγαν, γιατί ο κόσμος που ήταν στα μπλοκ του ΠΑΜΕ έφαγε τις πέτρες, τις κροτίδες και τις μολότωφ ΑΠΟ ΠΙΣΩ. Τα ράμματα έγιναν στο πίσω μέρος του κεφαλιου, καθώς έφευγαν. Έτσι λοιπόν, μπορεί να υπάρχουν διαφορές στις πολιτικές θέσεις, αλλά όταν εκφράζεσαι με βία με τέτοιο τρόπο, και μάλιστα παρέα με αυτούς που προανέφερα, τότε θα φας το ξύλο της αρκούδας. Και ναι, ω ναι, παίζει να υπήρχαν ανάμεσά τους και άλλοι, μη "κατηγοριοποιημένοι", μη "κατανεμημένοι" "αριστερόφρωνες", με χυλωμένα μυαλά σαν το δικό σου. Αλλά, μη-φίλε μου, όταν ανακατεύεσαι με τα πίτουρα σε τρώνε οι κότες.
      (συνέχεια)

      Διαγραφή
    5. Γι αυτό να προσέχεις με ποιους συγχρωτίζεσαι, όχι για να "μην στην πεσει το ΠΑΜΕ" και καλά, αλλά για να μην συμμετάσχεις σε κάτι που έτσι κι αλλιώς δεν ήταν αυτό που ήθελες. Τουλάχιστον από τα λεγόμενά σου.

      Και συνεχίζω. Δεν είμαι απόλυτα σίγουρος εάν έπρεπε το ΠΑΜΕ να κάνει αλυσίδες μπροστά από την Βουλή (αν και το είχε ανακοινώσει μέρες πριν), αλλά όταν γνωρίζεις από blogs μέρες πριν ότι θα έρθουν να σου την πέσουν , ε , δεν θα κάνεις και τον μαλάκα. Λογικό;
      Στην τελική ίσως να έπεσε και το ΠΑΜΕ στην παγίδα που ήθελαν και οι ασφαλίτες, ίσως να ήταν τελικά πρώιμο το να συγκρουστεί μαζί τους. Ίσως να λειτούργησε το σχέδιό τους τελικά. Και αυτό είναι μια εμπειρία, και ένα ίσως λάθος που πρέπει να συνυπολογιστεί για την μετέπειτα δράση.

      Σε κάθε περίπτωση, δεν "απαγόρεψε" σε κανέναν να διαδηλώσει, και αυτή η μπούρδα που ξεστόμισες είναι απλά η συνέχιση του παιχνιδιού της ασφάλειας. Έπιασε και σε σένα τόπο δηλαδή.

      Κρατική χρηματοδότηση: αυτά είναι χρήματα που χρησιμοποιούνται για την προπαγάνδιση και την υλική υποστήριξη της δράσης, μαζί με τις εισφορές των μελών και τις οικονομικές εξορμήσεις. Και άσε τις λαϊκίστικες αναφορές για μάγκες, γιατί η πολιτική δεν είναι θέμα μαγκιάς, αλλά προσανατολισμού. Αλλά τώρα που φόρτωσες και ανοιχτηκες τα ξέχασες όλα τα προηγούμενα που έλεγες, ε;

      ΑΚΕΛ: Όχι δεν συμφωνώ ούτε με την πρακτική του ΑΚΕΛ, ούτε θεωρώ ότι δεν κάνει αστική διαχείριση. Σου υπενθυμίζω όμως ότι δεν υπάρχει κομμουνιστικό κόμμα στην Κύπρο (εκτος αν απλά δεν το ξέρω εγώ), και το ΚΚΕ είναι λογικό να υποστηρίζει εδώ κι εκεί κάποιες θετικές πρωτοβουλίες. Και την θέση του ΚΚΕ για το σχέδιο Ανάν και την διχοτόμηση, να πας να την διαβάσεις πριν αρχίσεις τέτοιες μπουρδολογίες.
      Επίσης ανα παρατηρήσεις, το ΚΚΕ μπορεί να κάνει ενίοτε θετικά σχόλια σε ένα ευρύτερο φάσμα πολιτικών κομμάτων του εξωτερικού, με δεδομένες τις συνθήκες σε κάθε χώρα που αφορά, σε αντίθεση με την διακριτότητα των θέσεών του στο εσωτερικό της ελλάδας, όπου έχουμε να κάνουμε με άμεση σύγκρουση πολιτικών, και με επίκεντρο την εξουσία και την εργατική τάξη στην χώρα. Και φυσικά όπου υπάρχουν κόμματα πιο κοντινά στις θέσεις του, όχι μόνο κάνει και θετικά σχόλια αλλά συναντιέται μαζί τους κιόλας. ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ με σένα, που επιζητάς την "απόλυτη" συμφωνία με κόμματα του εξωτερικου, αλλά στο εσωτερικό, που είναι και πιο άμεσο, κάνεις την πάπια και χυλώνεις το μυαλό σου, και θες να αγωνίζεσαι "κανονικά".

      Βάλτα σε μια σειρα στο μυαλό σου πριν κράξεις, γιατί κολιέσαι εύκολα στον τοίχο.

      Διαγραφή
  29. LEO..
    Δεν σε άκουσα (διάβασα) να πεις το βασικό νέε μου. "Οταν ακουσα για απεργια και δεν πήγα τα χαράματα μαζι με τους απεργους, ένιωσα άσχημα"

    Αυτο δεν το ειπες νεε μου, ενω ως Κομμουνιστης αυτο ΠΡΟΕΧΕΙ να νιώσεις!!.

    Εκείνοι που είδες στο Σύνταγμα, ηταν από τις 4 το πρωι στις πόρτες των κάτεργων και τις φύλαγαν...
    και όταν ήρθαν στο Σύνταγμα, γυρνούσαν απο εκεί.

    Ηξεραν τα αφεντικά ότι αυτοί που κλεισανε τις πόρτες το χάραμα, ηταν οι ίδιοι που κάνανε την πορεία το απόγευμα.. και τα αφεντικά ξερουν καλά το μάθημα τους...

    Εσυ γιατι αποστηθισες νέε μου το μάθημα που διδασκουν τα αφεντικά ?

    Δεν ξερεις ότι μάθημα γινεται το χάραμα μαζί με τους εργατες μπροστά στις πύλες και απέναντι τους μπράβους και τους μπάτσους.. δεν το ξερεις...?

    ....δεν βλέπω να μαθαινεις ..αλλά έβαλες και πλώρη προς εκει που κάνουν μάθημα τα αφεντικά...

    δυστυχως...!!!
    και κριμα.
    Χρήστος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ τον Χρήστο για την τοποθέτησή του, με έβαλε και μένα λίγο στην θέση μου, διότι ξέφυγα και δεν αναφέρθηκα αρκετά στο κύριο.

      Διαγραφή
  30. Απαντώ πρώτα στον αγαπητό redpower. Φίλε μου δεν αναπαράγω καμιά φασιστική ή αστική και οπορτουνιστική προπαγάνδα αν αυτό εννοείς γιατί με αυτό το σκεπτικό όταν το ΚΚΕ μιλούσε για οργανωμένα σχέδια προβοκατόρων και ξένων υπηρεσιών και παραγόντων το 2008 με αυτή λοιπόν τη λογική το ΚΚΕ, αναπαρήγαγε την προπαγάνδα δεξιών-ακροδεξιών κύκλων και της αστυνομίας φυσικά, περί αποσταθεροποίησης του πολιτεύματος και σχέδια σκοτεινών παραγόντων γιατί και τέτοιοι κύκλοι αυτά λέγανε (εξού και το ότι το ΠΑΜΕ δέχθηκε συγχαρητήρια από φασίστες,δεξιούς και μπάτσους για την στάση του στις κινητοποιήσεις και γενικότερα στο συμβάν). Πάτα και στο google εκεί στις εικόνες και πληκτρολόγησε ΑΥΡΙΑΝΗ ΚΑΙ ΚΚΕ και θα σου βγάλει ένα ωραίο πρωτοσέλιδο εκείνων των ημερών που αν δεις τι έγραψαν αυτοί οι κωλοτούμπες τότε θα πεθάνεις ή απ'τα γέλια ή απ'τα κλάμματα. Εγώ που δεν είμαι ΚΚΕ μου ήρθε εγκεφαλικό.Δεν εκφράζω μίση απλώς κριτικάρω τις πρακτικές του κόμματος και νομίζω ότι έχω το δικαίωμα και μπορώ να εκφέρω άποψη έστω και αν δεν ανήκω σε κανέναν χώρο (modesto ούτε ΟΑΚΚΕ είμαι μην το ψάχνεις και μην βασανίζεσαι άδικα θα έρθω και σε εσένα αργότερα μην φοβάσαι δεν θα σε αφησω στην απέξω).

    Και δεν είμαι τελείως έξω από το χωρό. Και σε πορείες κατεβαίνω και σε αγώνες μέσα στη σχολή μου έχω πάρει μέρος και σε απεργίες έχω πάει και έχω δώσει στήριξη και αλληλεγγύη. Εντάξει το παραδέχομαι δεν είμαι και κανάς επαναστάτης δεν έχω δώσει και ταξικές μάχες ακόμα δεν έχω ξυπνήσει απο τις 4 για να απεργήσω αλλά δεν είμαι έξω από αυτά. Είμαι υπέρ και των αγώνων των χαλυβουργών και των ναυτεργατών και κάθε εργαζομένου και τους υπερασπίζομαι με την πρώτη ευκαιρία είτε σε συζητήσεις έξω με κόσμο είτε και μέσα στα μπλογκς που έχω γράψει υπέρ τους. Δεν είμαι και αδιάφορος οκ δεν έχω πείρα και εμπειρία αλλά άποψη για ορισμένα πράγματα έχω

    Δεν είμαι εναντίον των αγώνων των εργαζομένων εναντιώνομαι σε πρακτικές που θεωρώ ότι πηγαίνουν πίσω το κίνημα κατά πολύ. Και όποιος εναντιώνεται σε πρακτικές του ΠΑΜΕ δεν σημαίνει οτι ντε καλά είναι απέναντι στους χαλυβουργούς ή τους ναυτεργάτες. Πχ η εικόνα με τους ναζήδες στην Χαλυβουργία δεν μου άρεσε. Θεωρώ υπεύθυνο το ΠΑΜΕ για αυτή την ξεφτίλα που αντί να οργανώσει τους εργάτες και να τους πετάξουν έξω τους ανέχτηκε αλλά συνεχίζω και υποστηρίζω τον δίκαιο αγώνα των χαλυβουργών. Κάνω κριτική στη στάση του ΠΑΜΕ όχι στο κίνημα των χαλυβουργών. Τόσο απλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Λοιπόν modesto σειρά σου τώρα. Καταλαβαίνω απόλυτα τι λέτε και ακούω δεν κλείνω τα αυτιά αλλιώς δεν θα έγραφα συνέχεια θα το είχα αφήσει σε ένα σημείο. Απλά διαφωνώ στη γραμμή αυτή τόσο δύσκολο είναι να το καταλάβετε; Διαφωνώ με τις πρακτικές του ΚΚΕ αυτό μόνο ρε παιδιά. Μην αρχίζετε θεωρίες τύπου δεν καταλαβαίνεις χρηστό,έχεις κολλήματα και δεν θες να ακούς, είσαι με την εργοδοσία, είσαι ΟΑΚΚΕ είσαι το ένα είσαι το άλλο και τέτοιες κουταμάρες.Μόνο πράκτορα του ιμπεριαλισμού και προβοκάτορα δεν με είπατε περίεργο μήπως δεν αισθάνεστε καλά;). Αυτό το μόνο που δείχνει είναι ότι βρίσκεστε σε σύγχυση και προσωπικά δεν θέλω κάτι τέτοιο.

    Εξάλλου σας έχω πει χίλιες φορές δεν ανήκω σε κανέναν χώρο. Ποιος δεν ακούει τώρα λοιπόν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ρε μεγαλε σε αυτη την ζωη καθεις πρεπει να περνει θεση. μου θυμιζεις κατι παιδια στο δημοτικο που δεν ηθελαν να πουν τι ομαδα ειναι και μια ζωη τους κραζανε ολους γιατι δεν επαιρναν θεση. τελικα αυτοι εγιναν και οι ποιο μισητοι στο σχολιο και δεν τους γουσταρε κανεις.
      εν κατακλειδι. πρεπει να παρεις θεση, δεν μπορει να εισαι με ολους και με ολα και εναντια σε ολους και ολα και να συμμετεχεις οπου νομιζεις και οπως νομιζεις. γιατι; γιατι ετσι και μονο μπορει να γινει ουσιαστικη κουβεντα που να καταληγει καπου. η αποψη σου ειναι καθολα σεβαστη οταν μπορεις να την στηριξεις. οταν λοιπον η θεση σου εχει καταριφθει απο επιχειρηματα αλλα και γεγονοτα και εσυ επιμενεις σε κατι που ειναι εξοφθαλμα εκτος τοπου και χρονου, τοτε εχουμε καθε δικαιωμα να σε λεμε κολημενο.
      το γεγονος οτι ετεροκαθοριζεσαι με αποτελεσμα καθε φορα να ταυτιζεσαι και με καθε αντιΚΚΕ γκρουπα, οδηγει και τους αλλους να σου βαζουν ταμπελες. καθε γκρουπα εχει διαφορετικη κριτικη απεναντι στο ΚΚΕ. οταν εσυ λοιπον σε καθε ζητημα διαλεγεις να ακους την αλλη αποψη, σε οδηγει σε τετοια παραδοξα. την μια αναμασας επιχειρηματα της ΟΑΚΚΕ, μια του ΝΑΡ κ.ο.κ. οποτε μην παραπονιεσαι για αυτο, εσυ φταις.

      οσο για το 2008. η σταση του ΚΚΕ ηταν ξεκαθαρη και κρυσταλινη. το συστημα αυτο που λες οτι δηθεν εδινε συγχαρητηρια, δεν τραβηξε κανενα ζορι με εκεινα τα γεγονοτα. ισα ισα που τα πολιτικα σχηματα που υιοθετησαν τις δρασεις αυτες δυσφημησαν το κινημα, εστειλαν κοσμο φοβισμενο στο σπιτι του και εγιναν το προπετασμα καπνου για να δρασουν ως προπονηση ομαδες τυπου μαρφιν καλυμενες με τον μανδυα των κινητοποιησεων.
      αποδειξη τουτου οτι ο συριζα για να παρει το χρισμα για να γινει αυτο που εγινε, διαλαλουσε σε ολα τα μηκη οτι δεν ειμαστε τις κουκουλας και δεν θελουμε να βγαλουμε τον κοσμο στον δρομο.
      οσο για τα πεπραγμενα εκεινων των ημερων, μπορω να σου μιλαω για ωρες. για το πως εκεινη την δευτερα δοκιμασαν πανω απο τρεις φορες να χτηπησουν την πορεια, πως και γιατι η συγκεντρωση των προπυλαιων με μια μεγαλη γκρουπα μπαχαλακηδων κατεβηκε στην ομονοια και πως οταν καναμε τον ελιγμο εξισου ευκολα αυτη η ομαδα ξανανεβηκε στο συνταγμα και πως οι αστυνομικες δυναμεις τους αφησαν να μπουν στην πλατεια και μετα τους εσπρωξαν προς την ερμου που ανεβαιναμε. θα επανελθω σε λιγο

      Διαγραφή
  32. Γίνεται όλο και πιο ενδιαφέρον όλο αυτό. Modesto θεωρείτε ότι δεν παίρνω θέση; Μα καλά τόσα σχόλια ανέφερα τόσα θέματα ανέπτυξα και για την ΕΕ και για άλλα ζητήματα τι συμπεραίνεις ότι δεν έχω θέσεις; Ούτε επιχειρήματα να τις στηρίξω; Αυτό κατάλαβες; Λέτε ότι είμαι κολλημένος και ότι δεν θέλω να καταλάβω γιατί απλούστατα συνεχίζω και αμφισβητώ δεν με πείθετε. Ξέρεις γιατί τα λες όλα αυτά; Γιατί συνεχίζω και είμαι εκτός γραμμής γι'αυτό. ΑΜΦΙΣΒΗΤΩ ΚΑΙ ΚΡΙΝΩ ΑΚΟΜΑ. Απλά οι θέσεις μου και τα επιχειρήματα μου δεν συμπίπτουν με τα δικά σας και είναι εκ διαμέτρου αντίθετα. Έχω θέσεις και τις στηρίζω. Λες ότι δεν το κάνω γιατί πολυ απλά δεν με πείσατε. Ξαναλέω λοιπόν ότι δεν χρειάζεται κάποιος να είναι κάπου ενταγμένος για να εκφέρει άποψη. Αρκεί να πιστεύει στην ιδεολογία και να την έχει μελετήσει καλά. Και να είναι μέσα στα πράγματα έτσι όχι ξεκομμένος από την πραγματικότα. Υπάρχουν κομμουνιστές που είναι ανένταχτοι αλλά θέσεις έχουν. Και γνώμη. Τι είναι αυτοί βόδια;

    Για το ΠΑΜΕ με αφορμή το Δεκέμβρη. Αστυνομία θα υπάρχει. Μπαχαλάκηδες επίσης. Και προβοκάτορες ασφαλίτες και παρακρατικοί μηχανισμοί. Αυτό δεν είναι δικαιολογία για να διασπάμε κινητοποιήσεις στο φόβο ότι θα ξεσπάσουν επεισόδια ή θα μας την πέσουν ΜΑΤ ή προβοκάτορες ή ό,τι άλλο. Πρέπει να δίνουμε τη μάχη μαζί με τον υπόλοιπο λαό και όχι μόνοι μας. Στο Δεκέμβρη πχ έπρεπε να είμαστε δίπλα στην νεολαία και να δίνουμε μάχες μαζί. Εκτός αν νομίζεις ότι νεολαία είναι μόνο το ΜΑΣ ή η ΚΝΕ και οι άλλοι νέοι είναι εξωγήινοι. Και εγώ έχω τύχει να συγκρουστώ με ΜΑΤ δεν το επιδίωξα αλλά δεν κατεβαίνω χωριστά από τον άλλο κόσμο. Ακόμα και τους παρακρατικούς μηχανισμούς πρέπει να τους αντιμετωπίσεις μέσα και όχι έξω από το λαϊκό κίνημα. Και αν έρθει στιγμή που πρέπει να συγκρουστείς με τα ΜΑΤ αν σου την πέσουν (όχι να προκαλέσεις εσύ) τότε θα συγκρουστείς τι θα κάνεις; Το φοβάστε αυτό γι'αυτό μακριά και αλλάργα; Γιατί; Εσύ πιστεύεις ότι οι αγώνες γίνονται ειρηνικά με γαρύφαλλα; Όχι και με τα ΜΑΤ θα χτυπηθείς και με προβοκάτορες. Μαζικά και οργανωμένα αντιμετωπίζεις αυτά τα φαινόμενα συμφωνώ σε αυτό όχι όμως έξω από το λαό και τη νεολαία αλλά μέσα πρωτοπόροι και καθοδηγητές. Αυτό σημαίνει ταξικός αγώνας.

    Εκτός βέβαια αν δεν θέλεις να συγκρουστείς ποτέ με τις δυνάμεις καταστολής και πιστεύεις ότι οι αγώνες εντάσσονται σε αστικές νομιμότητες και πρέπει να έχουν πάντα ειρηνικό χαρακτήρα οπότε μακριά και από διαδηλωτές και εργαζόμενους και νεολαία μην τυχόν και γίνει επεισόδιο. Δεν είναι έτσι όμως. Ο ταξικός αγώνας έχει και αυτά. Με το να τα αποφεύγεις ουσιαστικά αποφεύγεις τον αγώνα.

    Εγώ θεωρώ πως το σύστημα ενοχλήθηκε κάπως με το Δεκέμβρη βέβαια ανατροπές δεν ήρθαν αλλά τους ενόχλησε ο ξεσηκωμός της νεολαίας. Συμφωνώ ότι ούτε ζητήματα τέθηκαν ούτε στόχοι πολιτικοί και οι αγώνες έπρεπε να αποκτήσουν περισσότερο μαζικό και οργανωμένο χαρακτήρα. Αν δεν γινόταν αυτό το ξέσπασμα όμως το κάθαρμα ο Κορκονέας δεν θα φυλακιζόταν και θα την είχε γλιτώσει. Ήταν μια νίκη του Δεκέμβρη αυτή πιστεύω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ρε αδερφε, λεω οτι δεν εχεις συγκεκριμενες θεσεις. οι "θεσεις σου" ειναι μια συραφη απο διαφορες οργανωσεις και ομαδες. αν εγω ειχα την θεση του ΣΕ΅ΚΜ για την ΕΕ, του ΚΚΕ για την εξουσια, του ΠΑΣΟΚ για την διαχειριση της τωρινης καταστασης τι θα μου ελεγες; μην με βαλεις να το κανω αναλυτικα για σενα, θα με κουρασεις χωρις λογο για το αυτονοητο. τουλαχιστον να λες οτι η θεση μου συμφωνει με του ταδε σχηματισμου. δεν μπορεις να κανεις κριτικη σε επιμερους θεσεις, ξεκοβοντας το απο την γενικη πολιτικη θεωρηση του χωρου.
      δλδ ισχυριζεσαι (ως φοιτητης αν θυμαμαι καλα, δλδ ηλικιακα μαξ στα 25) οτι εχεις μελετησει καλα την ιδεολογια του "κομμουνισμου", την πιστευεις και οτι η δικια σου αναλυση των γεγονοτων (ατομικη αφου δεν εισαι ενταγμενος πουθενα) ειναι σε παραπανω σταδιο απο την επεξεργασια ενος ολοκληρου κομματος που μελεταει μεχρι εξαντλησεως τετοια θεματα και περνανε με ψηφοφοριες απο ολο το κομμα;;;;; παω πασο, μεγαλε εισαι η μετενσαρκωση του λενιν, του μαρξ και του ενγκελς μαζι.

      ολο το ζουμι ειναι αυτο που ειπες στην πρωτελευταια φραση, "μαζικα και οργανωμενα".
      οπως καταλαβαινεις και να ειχαμε την θεση να παμε μαζι με καποιους, ας το δουμε, γινεται;
      συριζα: μαζικα; μπαααα, οργανωμενα;;;; τι ειναι αυτο;
      ανταρσυα: καποιες συνιστωσες βλ. ΝΑΡ/αρασ εχουν καποια οργανωση, μαζικοτητα αν βολευουν οι ωρες (δλδ οχι πρωι γιατι κοιμομαστε, πολυ μεσημερι δυσκολα και μην παει αργα το βραδυ, αλλα οχι και νωρις το απογευμα) αλλα εχουν μια εφεση στο νταβαντουρι για το νταβαντουρι (βλ καθιερωμενο πεσιμο στα λουλουδαδικα σαν μυηση για τους νεους και απο κει τελος), υπαρχει θεικο σκηνικο σε μια απεργια που η δικια μας πορεια περασε δυσκολα και διαφορες γκρουπες "αγανακτησμενων" τις επεζαν και κοσμος περναγε διαλυμενος, αυτοι τρωγανε εξω απο το μουσειο της ακροπολης, η μιση τους Κ.Ε. το επομενο προβλημα τους ειναι οτι εχουν μια εφεση να μαζευουν στα μπλοκ οτι τρεχει να σωθει με κουκουλες που εχουν κανει πριν "μπαχαλα" με αποτελεσμα να γινεται στοχος η πορεια μετα. αν δεν βγαινουν απο τα μπλοκ τους.
      για το ΣΕΚ δεν πιστευω να θες αναλυση

      Διαγραφή
    2. αναρχικοι: υπαρχουν καποια κομματια τους που δεν ειναι διαβρωμενα (και λογο της θεσης τους για μη περιφρουριση, γιατι θα γινουν κνιτες), αλλα δεν μας θελουν διπλα τους και ως εν βαθμο ειναι αμοιβαιο.
      ΜΛ μπροστα και πισω: οργανωση ναι, μαζικοτητα ναδα και ειδικα το πισω μισει το ΚΚΕ ποιο πολυ και απο τον καπιταλισμο, που ως ΚΚΚινας ετσι και αλλιως μια χαρα τα πανε με αυτον.
      τι μενει;
      για την συγκρουση. οπου εχει χρειαστει να την κανουμε, την κανουμε και δεν χρειαζεται να κανουμε και διαφημιση. στο λιμανι λοιπον στην απεργια, συγκρουστηκαμε για να μην σπασει και με μαχη σωμα με σωμα και οχι μλκς με κυνηγητο, στα εργοδοτικα κατεργα, που υπαρχουν σ/σες με σπασμενα ποδια, απο τις μαχες μεσα σε γνωστη εταιρεια που ασχολειται με κοινοχρηστα κτλ. σε γιαπια, σε πυλες εργστασιων με τραμπουκους και χ.α. που δεν παιζουν συμβατικο ξυλο οπως τα ματ. να παω να παιξω ξυλο στην βουλη για να αφηνω πισω τα παπουτσια μου οπως οι αριστεριστες και χωρις να διακυβεβεται κατι δεν το κανω.
      και υπαρχουν και αλλα που εχουν γινει και φροντισε να τα μαθεις. οπως π.χ. για το λιμανι της θεσσαλονικης την εποχη του πολεμου της γιουγκοσλαβιας που οσο και να το φυλαγανε εμεις (οι εκει σ/φοι δλδ) μπαιναμε οποτε θελαμε, τους σταματαγαμε οποτε θελαμε και πηγε και μια ολοκληρη πομπη στην λαχαναγορα αντι για τα συνορα.
      οι κομμουνιστες δεν φοβουνται τπτ. οταν ομως οπως τον φλεβαρη εχεις κατι δεκαδες χιλιαδες κοσμο πισω σου, εσυ δεν μπορεις να το παιζεις καουμποις και να κανεις ανουσια πεσιματα την στιγμη που γινεται χαμος απο παρακρατικους. περιφρουρεις την κινητοποιηση και αν σου την πεσουν απαντας. ο σκοπος σου ομως εκει ηταν να μεινεις οσο γινεται περισσοτερο στον χωρο με οσους περισσοτερους.
      η νομιμοτητα στην δραση δεν ειναι η πετρα στην πορεια. ειναι να μην ακους την "νομιμοτητα" στους χωρους δουλιας, ξερεις ποσα δικαστηρια εχουνοι συνδικαλιστες του ΠΑΜΕ; η πετρα στην πορεια και μαλιστα απλα για να την ριξεις δεν ειναι επαναστατικη πραξη.
      το συστημα δεν ενοχληθηκε καν. ισα ισα που ηταν ακομα ενα λιθαρακι για να φυγει ποιο ευκολα ο λατρης του Playstation. επισης ηταν μια προβα τζενεραλε, μια ασκηση οπως κανει ο στρατος, για τον συντονισμο της επισημης καταστολης (αστυνομια), παρακρατικων, χουλιγκανων απο θυρες (ολες τις θυρες), αν δεν εχεις καταλαβει οτι χωρις τον δεκεμβρη δεν θα υπηρχε μαρφιν, απο το αποτελεσμα με χρι την συκοφαντηση του κινηματος, δεν καταλαβαινεις τι σου γινεται και συγνωμη κιολας για τον χαρακτηρισμο, αλλα δεν κοβεις ουτε με βαλε.
      και για να τελειωνω μετο παραμυθι οτι φυλαγαμε την βουλη. αφου ρε μαστορα την φυλαγαμε εκεινο το πρωι, το προηγουμενο που η πορεια εκτος του ΠΑΜΕ ειχε περισσοτερο κοσμο απο οτι η δευτερη μερα, γιατι δεν την πεσατε εκεινη την μερα; γιατι δεν κανατε την εφοδο αλλες μερες, αγανακτισμενων μερες. απλα γιατι ηταν μια προφαση. οι μηχανισμοι θελανε νεκρους, για να μην ξανακατεβει κοσμος και ο υπολοιπος χωρος παιζει ανετα το παιχνιδι, ειτε απο αγνοια (αριστερισμος γαρ) ειτε καποιοι και επειδη ειναι ταγμενοι σε αυτο το παιχνιδι.
      αν νικη παλι πιστευεις οτι ειναι οτι πηγε φυλακη ο κορκονεας τοτε βαζεις τον πηχη πολυ χαμηλα

      Διαγραφή
  33. Και πάμε στον black bidet. Το ντέρμπι συνεχίζεται ε; Πάμε παράταση και πέναλτι; Εκφράζομαι ποδοσφαιρικά γιατί από την πρώτη φράση σου στο σχόλιο των 3.06 π.μ, στο πρώτο κείμενό, που λες ότι τα κατάφερες κάνεις λες και πήρες το champions league. Με ξεσκέπασες δηλαδή; Ποιος είσαι ο Ηρακλής Πουαρώ; Λες και δεν κάνει μπαμ ότι είμαι εναντίον της γραμμής του ΚΚΕ και των πρακτικών του, είχα κάνει αναφορές σε μερικές από αυτές και σε προηγούμενα σχόλια . Απλώς αναφέρθηκα εκτενέστερα σε συγκεκριμένα παραδείγματα γιατί μου πρότεινες να συμμετέχω ενεργά για αυτό και έπρεπε να απαντήσω γιατί δεν θα συμμετείχα με παραδείγματα συγκεκριμένα. Νομίζω εξέφρασα ανοιχτά τις θέσεις μου σε πολλά ζητήματα δεν χρειαζόταν κανένας να με ξεσκεπάσει.

    Και μόνο που δικαιολογείς την κρατική χρηματοδότηση ε αυτό φτάνει. Δεν σέβεσαι ούτε αυτόν που δεν είναι ΚΚΕ και δεν γουστάρει να πληρώνει το κόμμα σου όπως ο πατέρας μου ή η μάνα μου που δεν γουστάρουν να πληρώνουν δεξιούς, πασόκους και φασίστες από τους φόρους τους. Επίσης σε περίοδο λιτότητας και βάρβαρων μέτρων φοροληστείας και αφαίμαξης του εισοδήματος των εργαζομένων να σε πληρώνει ο εργαζόμενος ε είναι τουλάχιστον προκλητικό ρε αδερφέ. Βάλε και τις διπλές εκλογές τώρα αυτή την περίοδο μιλάμε για κανονική ληστεία. Ούτε οι Κορλεόνε να ήταν τα κόμματα. Οι αληθινοί κομμουνιστές έχουν πάγια θέση τους ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΣΤΑ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ. Αν θέλετε χρήματα και μέλη έχετε και οπαδούς έχετε δώστε τα εσείς.

    Για το ΑΚΕΛ τώρα αν εννοείς απόλυτη συμφωνία την πίστη στις αρχές του μαρξισμού-λενινισμού οκ πάω πάσο προφανώς δεν το βρίσκεις και τόσο σημαντικό αυτό. Το ΑΚΕΛ απέχει όμως από αυτές τις αρχές έτη φωτός. Τι το θετικό δηλαδή βρίσκει το ΚΚΕ στη γραμμή του; Ότι είναι κόμμα φιλοΕΕ; Ότι ο Χριστόφια είναι υπέρ λύσης σε στυλ Ανάν; Ότι διαχειρίζεται καπιταλιστική εξουσία; Ότι τώρα η Κύπρος είναι ένα βήμα από το μηχανισμό στήριξης; Δηλαδή τι να κάνω να το επευφημώ μόνο και μόνο γιατί δεν υπάρχει κομμουνιστικό κόμμα εκεί; Γιατί; Αστικό κόμμα είναι με το μέρος του ταξικού εχθρού. Όσο για τη θέση του ΚΚΕ για το Κυπριακό την έχω διαβάσει. ΔΙΖΩΝΙΚΗ-ΔΙΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ υποστηρίζει. Ε αυτό μας οδηγεί πάλι σε σχέδιο Ανάν και άλλου είδους διχοτόμηση. Επίσης θέση του είναι μια δίκαιη και βιώσιμη λύση. Από ποιον την διεκδικεί; Από τον ξεπουλημένο ΟΗΕ; Από τους ιμπεριαλιστές από ποιον; Εγώ λεώ λοιπόν ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΩΝ-ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΩΝ ΓΙΑ ΚΥΠΡΟ ΕΝΩΜΕΝΗ, ΕΝΙΑΙΑ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ, ΧΩΡΙΣ ΞΕΝΟΥΣ ΣΤΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΒΑΣΕΙΣ ΚΟΙΝΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΩΝ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΞΕΝΟΥΣ ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ( ΕΛΛΑΔΑ-ΤΟΥΡΚΙΑ) ΚΑΙ ΕΞΩ ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ. Αυτή η θέση για να υλοποιηθεί προϋποθέτει τον κοινό αγώνα των Κυπρίων για την ανατροπή της ιμπεριαλιστικής αλλά και της αστικής κυριαρχίας (στην περίπτωσή μας της ελληνοκυπριακής ολιγαρχίας αλλά και των εκφραστών της τύπου ΑΚΕΛ το λέει αυτό το ΚΚΕ;) Το ίδιο ισχύει βέβαια και για το κομμάτι που βρίσκεται υπό τουρκική κατοχή.

    Επανέρχομαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι, δεν σε "ξεσκέπασα". Μην έχεις τέτοιες φιλοδοξίες για τον εαυτό σου.
      Αλλά κατάφερα να σε κάνω να μιλήσεις πιο αυθόρμητα, σε βαθμό που καταπάτησες όλες τις θεωρητικούρες που έλεγες, με τις οποίες ένοιωθα ότι μπορούσαμε να κάνουμε γόνιμο διάλογο.
      Και δεν δικαιολογώ την χρηματοδότηση. Έτσι το εξέλαβες εσύ. Εγώ ποτε δεν είπα "ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΝΕΤΑΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ". άλλωστε το ΚΚΕ έχει τοποθετηθεί περί αυτού. Και στο σημερινό σύστημα ξέρεις πολύ καλά ότι αν κοπεί η χρηματοδότηση τα αστικά κόμματα θα γίνουν Α.Ε. και επισήμως πια, πράγμα που δεν φοβίζει τους κομμουνιστές. Αλλά το να διεκδικείς να συμβεί αυτό είναι απλός λαϊκισμός.
      Και επαναλαμβάνω, πρέπει να αναλογιστείς τον προσανατολισμό και την χρήση αυτής από το ΚΚΕ, πριν λαϊκίσεις.
      Επιμένεις να ξεχνάς ότι τα ταξικά κινήματα χτίζονται στην βάση της ύπαρξης και εκμετάλλευσής τους, δηλαδή στην παραγωγή. Αυτά πρέπει να αγκαλιάζουν και τις υπόλοιπες κοινωνικές ομάδες που δεν βρίσκονται στην παραγωγή. Η σπουδάζουσα νεολαία είναι ειδική περίπτωση, διότι προετοιμάζεται για την παραγωγή, και άρα έχει περισσότερο χρόνο να σκεφτεί, και εκεί παίζεται το πως θα σκεφτεί. όλοι αυτοί μαζί μπορούν διαμορφώσουν όρους κινήματος χειραφέτησης από την εκμεταλλεύτρια τάξη, να την αμφισβητήσουν, και εν τέλει να παλέψουν για την ανατροπή της, και να καταλάβουν την εξουσία, προς όφελος όλων των προηγουμένων.
      Αυτά τα χαρακτηριστικά δεν τα είχε ο Δεκέμβρης. Και ούτε θα μπορούσε να τα λάβει, γιατί ξεκίνησε με άλλη προοπτική, την έκφραση οργής.
      Όταν η οργή δεν συνδέεται με ταξικές αναφορές μπορεί να πάρει οποιαδήποτε μορφή. Βλέπε και Χρυση Αυγή.
      Μου θυμίζεις από τα παλιά καρτούν, τον Γιοσάμιτι Σαμ, που είχε δύο περίστροφα και βάραγε όπου νά'ναι.

      ΥΓ. Περί ΑΚΕΛ, το ΚΚΕ έχει πάγια και ξεκάθαρη θέση για τον τρόπο απελευθέρωσης της εργατικής τάξης με τους συμμάχους της. Και με αυτόν τον τρόπο τοποθετείται παρομοίως για όλον τον πλανήτη, ως διεθνιστικό που είναι. Σε περίπτωση που δεν το παρατήρησες, η Κύπρος είναι άλλο κράτος. Άρα μόνο με κατά τόπους σχόλια μπορεί να επέμβει και να σχολιάσει. Και επαναλαμβάνω, που είναι η "πίστη σου" στις αρχές που ανέφερες , όσον αφορά εντός Ελλάδας; αβαβά;
      Να μιλήσουμε γύρω από την τακτική και δράση του ΚΚΕ, να μιλήσουμε, όπως είδες έχω και εγώ τις ενστάσεις μου και τις απορίες μου. Αλλά εάν είναι απλά να επιβεβαιώνεις κάθε φορά και με κάθε τρόπο ότι απλά είσαι ενάντια στο ΚΚΕ, ε, είσαι διαλεκτικά οφσάιντ.

      Διαγραφή
  34. Συνεχίζουμε. Ερώτηση. Ποιος σου είπε εσένα ρε γίγαντα ότι αγωνίζομαι ανεξαρτήτως περιεχομένου και σκοπού όταν τρώω δακρυγόνα. Αγωνίζομαι πάνω στη βάση της ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑΣ-ΕΕ-ΔΝΤ και ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ και ενάντια στους ιμπεριαλιστές και στην καπιταλιστική τάξη ταξικά-αντιιμπεριαλιστικά για ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΕΕ-ΝΑΤΟ-ΔΝΤ . Δεν βλέπεις περιεχόμενο; Απλά δεν είναι του ΠΑΜΕ ίσως για αυτό δεν το βλέπεις.

    Επίσης δεν είναι επανάσταση όταν οι εργαζόμενοι συγκρούονται με τους μηχανισμούς καταστολής και αντιμετωπίζουν ξύλο,χημικά και δακρυγόνα αυτό είναι μέρος του ΤΑΞΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ. Συμβαίνει και αυτό όταν διαδηλώνουν οι εργαζόμενοι δυναμικά,μαχητικά και μαζικά-οργανωμένα όλοι. Έτσι είναι η αστυνομία έχει εντολές να χτυπά το κίνημα όταν αυτό διαδηλώνει μαχητικά και είναι δυναμικό ώστε να το διαλύσει. Είναι και αυτό μέσα δεν μπορείς να το αποφύγεις. Δεν είχα ούτε έχω σκοπό να κάνω έφοδο στη βουλή αλλά έστω ρε παιδί μου ότι είχα έναν τέτοιο σκοπό. Εσύ τι είσαι Υπουργός Δημόσιας Τάξης και τα παίρνεις έτσι; Πες ότι είμαι τρελός και νομίζω ότι έτσι κάνω επανάσταση. Τι πρέπει να γίνει; Θα φέρεις το ΠΑΜΕ να περικυκλώσει τη Βουλή και να με περιμένει μαζί με τα ΜΑΤ;

    Αν επιτεθώ σε εσένα έχεις κάθε δικαίωμα να περιφρουρήσεις το μπλοκ σου και ορθώς θα κάνεις όπως κάνατε ενάντια στους κουκουλοφόρους τότε στις 20 Οκτώβρη δικαίως αμυνθήκατε. Δεν είπα ότι δεν καταδικάζω την προβοκατόρικη και όντως εγκληματική επίθεση στο ΠΑΜΕ. Όμως κάθε νόμισμα έχει δύο όψεις. Προκαλέσατε με την συμπεριφορά σας και ουσιαστικά παίξατε προβοκάτσια στον εαυτό σας. Στήσατε αλυσίδες ως την Μεγάλη Βρετανία και απαγορεύσατε σε οργανώσεις όπως το κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ και το αντιεξουσιαστικό μπλοκ πχ να πλησιάσουν υπάρχουν και σχετικά βίντεο ψάξε και στο youtube( δεν υποστηρίζω ιδεολογικά το κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ θεωρώ ωστόσο ότι είχε κάθε δικαίωμα να διαδηλώσει και έξω από το κοινοβούλιο όπως και οι αντιεξουσιαστές αν ήθελαν και ο καθένας βέβαια). Αποτέλεσμα; Δώσατε την ευκαιρία στους ανεγκέφαλους των αντιεξουσιαστών και στους διάφορους παρακρατικούς μέσα τους να σας επιτεθούν. Γίνατε κόκκινο πανί γι'αυτούς τσάμπα.

    Θεωρώ εγκληματική την ενέργεια των αντιεξουσιαστών να επιτεθούν στο ΠΑΜΕ αν θες την γνώμη μου έπρεπε να αποχωρήσουν αλλά έτσι είναι αυτοί δυστυχώς ο συνδυασμός των ανεγκέφαλων που διαθέτουν και διαφόρων ξένων στοιχείων όπως πχ ασφαλιτών εκεί καταλήγει. Δώσατε όμως την αφορμή που ήθελαν. Δηλαδή στο φόβο ότι θα ξεσπούσαν επεισόδια δεν επέτρεψες σε κανέναν να πλησιάσει; Αυτό όμως είναι εντελώς λαθεμένη νοοτροπία. Αν γινόταν κάτι τέτοιο οκ αντιμετώπισέ τους εν ανάγκη αν απειλούνται τα μπλοκ σου. Όχι έτσι όμως. Όχι και να αποφασίζουμε ποιοι θα διαδηλώνουν και ποιοι όχι. Τι είμαστε; Αστυνόμοι ή Πολύδωρες και Παπουτσήδες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. για να ληγει μια και καλη το θεμα με τις 20/10, κυριως γιατι ημουν εκει και οτι και να λες τα ματια μου δεν λενε ψεματα.
      εμεις δεν προκαλεσαμε τπτ. η κινητοποιηση για εκεινη την μερα ειχε ανακοινωθει μερες πριν. οποιος λοιπον ηθελε να συμπορευτει, ηταν ευκολο να σηκωσει ενα ρημαδι τηλεφωνο και να πει "ρε παιδια θελουμε να συνησφερουμε οσο μπορουμε, πως το σκεφτεστε;" αντι αυτου ξεκινησε μια προπαγανδα απο το βημα και τα νεα, τον σκαι την αυγη και το κοκκινο και μετα αφου πηρα γραμμη και το indymedia και αρχισε το παραμυθι οτι φυλαμε την βουλη με παραδειγμα την 5η του μαη τοτε που σταματησαμε την προβοκατσια απο τους ακροδεξιους.
      εσυ μαστορα αν ησουν στο μπλοκ της ανταρσυα, θα με αφηνες με σημαια του ΚΚΕ να μπω; αν ησουν στο μπλακ μπλοκ θα με αφηνες; εδω ενα μηνα πριν πηγαμε να περασουμε απο μια αδεια στην ουσια πλατεια συνταγματος, χωρις συντεταγμενα μπλοκ και μας την πεσατε ολοι μαζι απο ακρα αριστερα μεχρια καρα δεξια και αυτο γιατι; γιατι το πρωι της απεργιας που οι αγανακτησμενοι και οι φοιτητες κοιμοντουσαν το ΠΑΜΕ εφτασε στο συνταγμα οπως εκανε παντα μεχρι τους αγανακτησμενους. αυτο λοιπον, το γεγονος οτι στην πλατεια εφτασε συγκροτημενο εργατικο μπλοκ, με συγκεκριμενα ετοιματα και οχι την μουφα της πλατειας δεν συγχωρεθηκε ποτε.
      και οτι εγινε στις 20/10 ηταν και μια απαντηση γιατι δεν ανεβαιναμε ως την πλατεια. γιατι ξεραμε οτι θα υπαρξουν προκλησεις για να συκοφαντηθουμε.
      οποιος ηθελε λοιπον διαδηλωνε και οπου ηθελε, αλλα τι θελατε δλδ να φυγουμε; ή να διαχυθουμε μεσα στο υπολοιπο κομματι της πορειας; για να χτυπηθει και ποιο ευκολα μετα; οποιος ηθελε πλησιαζε και μεχρι διπλα μας (ως οργανωμενο μπλοκ) αλλα μεσα στην συγκεντρωση θα εμπαινε οργανωμενα αλλη πορεια; μην ακουω μλκς.
      και το γεγονος οτι ξεκινησαν τα επεισοδια ηταν ακριβως γιατι πλησιασαν οι δεν πληρωνω και λειτουργησαν ως προπετασμα καπνου για νατην πεσουν απο κοντα οι παρακρατικοι.
      λοιπον ασε την μλκ με το συγκεκριμενο γιατι δεν σας παιρνει και αν εχετε λιγη τσιπα μην το ξανα αναφερετε, σεβαστειτε το δολοφονημενο εργατη.
      οκ;
      ΥΓ. δεν δολοφονηθηκε απο τις επισημες κατασταλτικες δυναμεις, γιατι απλα δεν ηταν εκει αυτες, αντιθετα παλι μπηκαν στην μεση εκει στην παλια βουλη για να τους σωσουν

      Διαγραφή
  35. Έλα φίλε black bidet τώρα είδα το σχόλιο σου μάλλον ανέβηκε όταν έγραφα το δικό μου. Δύο παρατηρήσεις

    Α) Αν είσαι κατά της κρατικής χρηματοδότησης στα κόμματα απλά ρίχνεις τώρα ως πρόταση ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ. Και δεν παίρνεις τα χρήματα ακόμα και αν οι άλλοι τα παίρνουν. Έτσι δείχνεις ανυπακοή και απειθαρχία.

    Β) Ήταν στο χέρι του ΚΚΕ να συνδέσει το αυθόρμητο αυτή την έκφραση οργής της νεολαίας τον Δεκέμβρη του 2008 με το ταξικό και το πολιτικά οργανωμένο. Δεν συμμετείχε μέσα στους αγώνες αυτούς για να το καθοδηγήσει στην κατεύθυνση που σωστά υποδεικνύεις, δε το έκανε αυτό, το συκοφάντησε, το καταδίκασε και έμεινε απ'έξω. Ακόμα χειρότερα το ΚΚΕ φέτος και διόρθωσέ με αν κάνω λάθος ούτε καν ξεχωριστή συγκέντρωση έκανε τη μέρα αυτή το Δεκέμβρη (κάτι κινητοποιήσεις εναντίον των χαρατσιών έκανε αν θυμάμαι καλά). Μην φοβάστε το αυθόρμητο παλέψτε μέσα του μαζί με αυτό για να το μετατρέψετε σε ταξικό και οργανωμένο καθοδηγώντας το.

    Και εγώ όπως καταλαβαίνεις δεν είμαι υπέρ της λογικής του Γιοσεμάιτ Σαμ (ωραίο παρεπιπτόντως το σχόλιο πλάκα είχε) απλά δεν είμαι μακριά από τη νεολαία, μακριά από το αυθόρμητο, μακριά από τις "καθυστερημένες" όπως έλεγε ο Λένιν μάζες (εννοούσε ταξικά και ιδεολογικοπολιτικά μην παρεξηγηθώ πάλι χαχα) αλλά δουλεύω μέσα εκεί για να περάσω τις ιδέες μου και να βοηθήσω όσο γίνεται στην ταξικη πάλη. Δεν φοβάμαι την σύγκρουση με τις δυνάμεις καταστολής θα τους αντιμετωπίσω χωρίς κουκούλες ούτε από χημικά-δακρυγόνα μασάω θα δώσω τη μάχη μου. Δίπλα στο λαό και στην νεολαία θα διαδηλώσω και θα συγκρουστώ αν χρειαστεί όχι τυφλά και καταστροφικά αλλά με μαζικό και οργανωμένο τρόπο δεν το αποφεύγω αυτό ούτε το φοβάμαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το πόσο στο χέρι του ΚΚΕ ήταν ή όχι, αυτό είναι ένα άλλο τεράστιο θέμα.
      Επειδή το έχουμε λυώσει εδώ το άρθρο (έχουμε ξεκαθαρίσει άλλωστε και τις θέσεις-αντίθεσή μας σε σχέση με το θέμα του άρθρου) θα κοιτάξω να κάνω κάποια στιγμή μια σχετική ανάρτηση στο δικό μου μπλογκ και να το πάμε παραπέρα. (είναι ακόμα στα σπάργανα και θέλει δουλειά)

      Διαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.