28 Ιουνίου 2012

«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ» - Σήμερα η γενική συνέλευση


Με τη συμπαράσταση όλων των εργαζομένων και πίστη στο δίκαιο αγώνα τους, αλλά και με μεγαλύτερη κόντρα από την εργοδοσία, την κυβέρνηση και τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια τους, οι απεργοί χαλυβουργοί συνεχίζουν τον σκληρό αγώνα τους χωρίς να κάνουν πίσω από το αίτημα για επαναπρόσληψη των 120 παράνομα απολυμένων εργαζομένων. Οι χαλυβουργοί μετά από απόφαση του σωματείου τους προχωρούν σήμερα στις 11 π.μ. σε νέα Γενική Συνέλευση για να καθορίσουν τη συνέχιση του αγώνα τους με ταυτόχρονη διαμόρφωση και νέων προτάσεων προς την εργοδοσία για την εξεύρεση λύσης.

Μετά από αίτημα του σωματείου, προχτές έγινε συνάντηση αντιπροσωπείας των απεργών με πολιτικά στελέχη του υπουργείου Εργασίας, καθώς ο νέος υπουργός δε θέλησε να συναντηθεί μαζί τους προς το παρόν. Οι εκπρόσωποι της ηγεσίας του υπουργείου δεσμεύτηκαν ότι θα επιδιωχθεί νέα τριμερής συνάντηση.


Ο αγώνας των χαλυβουργών βρίσκεται σε κρίσιμη φάση, ιδιαίτερα μετά τα γεγονότα που δημιούργησε η εργοδοσία, στέλνοντας τρεις απεργούς στο νοσοκομείο, την προηγούμενη βδομάδα χρησιμοποιώντας τους απεργοσπάστες.

Το κίνημα αλληλεγγύης πρέπει να ξαναπάρει τις  διαστάσεις των πρώτων μηνών της απεργίας. Σωματεία, πρωτοβουλίες, σύλλογοι και συνελεύσεις γειτονιών, 15μελή σχολείων, φοιτητικοί σύλλογοι και με ό,τι άλλο κινείται και ζει ο λαός, με εκδηλώσεις, συζητήσεις, γλέντια, αλλά και παρουσία στο εργοστάσιο να στηρίξουν αυτόν τον αγώνα. Σημαντικό ρόλο σε αυτό μπορούν να παίξουν κόμματα, οργανώσεις και εργατικές συλλογικότητες της αριστεράς. Οι επιφυλάξεις όπου υπάρχουν δεν μπορεί να είναι άλλοθι για να αφεθούν οι απεργοί μόνοι τους και στο έλεος εργοδοσίας και κυβέρνησης. Ένας αγώνας στην καρδιά της παραγωγής, ένας πραγματικά προλεταριακός αγώνας αν αποβεί νικηφόρος, θα δώσει άλλον αέρα σε κάθε άλλη διεκδίκηση. Θα αποδείξει πρώτ' απ' όλα ότι οι εργαζόμενοι μόνο μέσα από τη δική τους οργάνωση, τον ανυποχώρητο, μακρόχρονο και επίμονο αγώνα μπορούν να έχουν νίκες. Το κίνημα αλληλεγγύης, όπως λένε οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, είναι που τους έδινε και τους δίνει το κουράγιο και τη δύναμη να συνεχίζουν εδώ και 242 μέρες. 

Από το Αντίσταση στις Γειτονιές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.