18 Νοεμβρίου 2011

Α.Παπαρήγα: Με τις κλοτσιές εκτός Ευρώ η Ελλάδα - Αποδέσμευση τώρα

Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου και τον realfm 97.8 προέβλεψε ότι αργά ή γρήγορα η Ελλάδα θα βρεθεί «με τις κλοτσιές εκτός ευρώ» σημειώνοντας ότι η αποδέσμευση από το ευρώ θα πρέπει να γίνει με απόφαση του λαού.
Η Αλέκα Παπαρήγα σημείωσε πάντως ότι η επιστροφή στη δραχμή δεν σημαίνει ότι οι εξελίξεις θα είναι καλύτερες για τους εργαζομένους και τη λαϊκή οικονομία αλλά για κάποιους συγκεκριμένους κλάδους, όπως ο τουριστικός, ο οποίος, όπως σημείωσε, «θα θησαυρίσει».
Η κ. Παπαρήγα τόνισε πως το δίλημμα δεν είναι «ευρώ ή δραχμή», αφού δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να προχωρήσει σχέδιο για το ευρώ των δύο ταχυτήτων ανάμεσα σε Βορρά και Νότο, ενώ επανέλαβε ότι θα πρέπει να γίνει διαγραφή χρεών με τον πλούτο να πηγαίνει στα χέρια της λαϊκής εξουσίας.
Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ έκανε την  πρόβλεψη σοκ ότι η Ελλάδα, πιθανότατα μέσα στα επόμενα χρόνια, θα αντιμετωπίσει μία σοβαρή πολεμική εμπλοκή λόγω των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων που συγκρούονται στην περιοχή με τους αγωγούς πετρελαίου και φυσικού αερίου.
Προέβλεψε μάλιστα ότι θα υπάρξουν δυο πόλοι: Ο γερμανικός και ο γαλλικός. Και η Ελλάδα θα εμπλακεί είτε ως «επιτιθέμενη δύναμη», είτε ως «θέατρο πολέμου».
Η κ. Παπαρήγα απέκλεισε συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ ή Δημοκρατική Αριστερά κάνοντας λόγο για «παραμύθι».
«Συνεργασία κάνεις όταν συμφωνείς και έχεις την ίδια κατεύθυνση. Αλλιώς διαλύει αυτή η συνεργασία είναι κοροϊδία του λαού. Τι θα γίνουμε εμείς; Σαν τον Καρατζαφέρη;» κατέληξε.
Ακούστε τι είπε η κ. Παπαρήγα στον real fm 97,8

Πηγή: Real.gr

10 σχόλια:

  1. Ανδρέας Γ. Παπανδρέ­ου: "Στις χώρες που βρίσκονται στο περιθώριο του παγκόσμιου καπιταλισμού, η ντόπια μεγαλοαστική τάξη, υποτελής, δορυφορική και διαβρωμένη από το πολυεθνικό μονοπωλιακό κεφάλαιο, όσες αντιδικίες κι αν έχει μαζί του, στα κρίσιμα θέματα θα μιλήσει με τη ..... ‘φωνή του κυρίου της’". !!!!!! ΛΑ-ΛΑ ΛΑΛΑΛΑ !! ΛΑ-ΛΑ ΛΑΛΑΛΑ !!!

    Απόσπασμα απο άρθρο του Α.Π. με τον τίτλο "ο Ευρωκομουνισμός δεν είναι ο δρόμος για τον σοσιαλισμό στην Ευρώπη" που αναρτήθηκε στην "Εξόρμηση" τον Μάρτη του 1977 (αρ. φ. 123).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν έχεις Όλυμπε θεούς, μηδέ λεβέντες Όσσα,
    ραγιάδες έχεις μάνα γη, σκυφτούς για το χαράτσι,
    κούφιοι και οκνοί καταφρονάν τη θεία τραχειά σου γλώσσα,των Ευρωπαίων περίγελα και των αρχαίων παλιάτσοι ...

    Και δημοκόποι Κλέωνες και λογοκόποι Ζωίλοι,
    και Μαμμωνάδες βάρβαροι,και χαύνοι λεβαντίνοι,
    λύκοι ώ κοπάδια οι πιστικοί και ψωριασμένοι οι σκύλοι κι οι χαροκόποι αδιάντροποι και πόρνη η Ρωμιοσύνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στο μεσοδιάστημα από το σοσιαλισμό τι κάνουμε για την ύφεση και την υποτίμηση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δειμος: Πεινάμε και τους γαμάμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. red1917 πρως δειμο του πολιτη.. θελεις απαντηση η ειναι ρητορικο το ερωτημα?ρωτας τι μετρα θα πρεπει να παρουμε για την υφεση και την κριση μια και αυτο εχει απαντηθει δεκαδες φορες !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΤΑ μετρα που πρεπει να παρθουν απο την πρωτοπορια του επαναστατικου ιδεολογικου ανθρωπισμου ειναι ....ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ .....και πρεπει να ειναι ΟΤΙ ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΣΜΟΣ ΟΧΙ ΑΛΛΟ 'βουλη' ΣΤΥΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΣΤΟ 'μαραφετια' του κυνοβουλευτισμου ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ ....ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΟΛΟΙ ΤΩΡΑ ολες οι 'κεντρικες και αλλες επιτροπες"....ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΕΝΑΙ ΚΑΙ Η ΖΩΗ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ Η "ΚΑΤΗΧΗΣΗ" ΚΑΙ Η "ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΗΙΣΗ" .ΚΑΙ Η ΔΙΑΦΩΤΗΣΗ . Ο ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΣΟ , ΤΟ ΟΠΛΟ .... Η ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ....{ ουτε Τα μμε ουτε η βουλη και τα φερεφωνα της μαυρης προπαγανδας ειναι ΜΕΣΟ για να παρη ο λαιος ειδηση τι γινεται γυρω του}......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν μπορώ να καταλάβω κάτι το ΚΚΕ ειναι υπέρ της Δραχμής η του Ευρώ;
    Ειλικρινά το ρωτάω διότι απο τα λεγόμενα της Γ.Γ του κόμματος δεν μπορώ να βγάλω άκρη...είμαι υπέρ της δραχμής διότι θεωρώ ότι για να πάμε κόντρα στο Κεφάλαιο και στον Ιμπεριαλισμό η μόνη λύση ειναι η δραχμή και η κύρηξη απεχθούς χρέους, όλα τα άλλα ειναι λόγαι για να λέμε
    Η μόνη ρήξη με τον Καπιταλισμό ειναι η επιστροφή σε Εθνικό Νομισμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. johndoctor και πως θα γίνει αυτό αφού κι έτσι τα μέσα παραγωγής θα παραμείνουν στα αφεντικά? μακάρι ο πόλεμος ενάντια στον καπιταλισμό να ήταν τόσο απλός βασιζόμενος σε τέτοιου είδους ψευδοδιλήμματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ ΟΥΤΕ ΜΑΣΩ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΧΕΙ ΟΥΤΕ 'ΑΠΟΡΙΕΣ' , ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΑ "ΚΥΝΟ βουλια" ΟΥΤΕ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΟΥΤΕ ΣΤΑ ΕΡΤΖΙΑΝΑ ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΒΟΥΝΩΝ , ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΛΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ καιταλομασωνικηΜΑΥΡΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ .....! ΔΙΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕΣΩΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΣΤΡΑΤΟΚΥΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΧΟΥΝΤΑ..... { το τελευταιο ακρο κηδειοδιακυβερνησης του καπιταλισμου} ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ 'ΠΡΑΓΜΑΤΑ' π.χ,http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=bQEO_js8IqE#! μια απο τα ιδια ειναι και τωρα......καληνυχτα σας....!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.