14 Νοεμβρίου 2011

Για τρίτη βδομάδα συνεχίζουν τον αγώνας τους οι εργάτες της Ελληνικής Χαλυβουργίας (Βίντεο)




Για τρίτη βδομάδα συνεχίζουν τον αγώνας τους οι εργάτες της Ελληνικής Χαλυβουργίας ενάντια στον εργασιακό μεσαίωνα που θέλει να τους επιβάλλει η εργοδοσία, αγωνιζόμενοι παράλληλα να ανακληθούν οι 34 απολύσεις στις οποίες έχει προχωρήσει η επιχείρηση. Οι εργάτες δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι η εργοδοσία να αναγκαστεί να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά τους.


Στο βίντεο που παραθέτουμε –από την τηλεόραση του «902» αφού κανένα αστικό ΜΜΕ δεν έχει την παραμικρή αναφορά- παρακολουθούμε τους συνδικαλιστές της Ελ. Χαλυβουργίας, να δηλώνουν ότι οι εκβιασμοί που προχωράει η εργοδοσία δεν θα περάσουν ενώ είναι σημαντικό το κύμα συμπαράστασης που έχει δημιουργηθεί σ’ αυτούς τους απεργούς.

Απο το Βαθυ Κοκκινο

2 σχόλια:

  1. Το ξανατονίζω με την ευκαιρία αυτή. Έπειτα και από την δυναμική συγκέντρωση αλληλεγγύης στο εργοστάσιο την Παρασκευή διαπίστωσα ότι πρέπει η αλληλεγγύη όλων και σε ατομικό επίπεδο να φουντώσει. Σε αυτό το εργοστάσιο κρίνονται πολλά για τους βιομηχανικούς εργάτες όλης της χώρας αλλά και για όλους του εργαζόμενους. Αυτοί οι 400 άνθρωποι με τις οικογένειές τους χρειάζονται στήριξη υλική. Χρήματα, φαγητό, ρούχα για τα παιδιά τους. Όποιος μπορεί και όπως μπορεί πρέπει να στηρίξει τον αγώνα αυτών των εργατών. Ο αγώνας αυτός όπως και ο νικηφόρος αγώνας των εργατών στον Παπουτσάνη πριν 2 χρόνια είναι σημαντικότατος για την ψυχολογική ανάταση της εργατικής τάξης και φάρος για τη συνέχεια των αγώνων όλου του εργαζόμενου λαού. Στα μάτια μας είναι ήδη νικητές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. «Ενισχύστε τον αγώνα μας με κάθε τρόπο»!

    Το ψήφισμα της χτεσινής συνέλευσης των απεργών

    «Προς την εργατική τάξη, τον εργαζόμενο λαό.

    Συνάδελφοι, ακούστε τη φωνή των χαλυβουργών.

    Εμείς οι 400 εργάτες της Ελληνικής Χαλυβουργίας απεργούμε σαν μια γροθιά για 16η μέρα και συνεχίζουμε. Πίσω δεν κάνουμε, διαλέξαμε το δρόμο της τιμής και της αξιοπρέπειας, υπερασπίζουμε το ψωμί και το μέλλον των παιδιών μας.

    Δεν γυρνάμε για δουλειά μέσα στη φωτιά και το σίδερο για 500 ευρώ. Απαιτούμε να επιστρέψουν στη δουλειά οι 34 απολυμένοι συνάδελφοί μας. Ο αγώνας μας αφορά όλους τους εργαζόμενους.

    Η εργοδοσία της Ελληνικής Χαλυβουργίας λειτουργεί σαν λαγός των βιομηχάνων.

    Είναι η πρώτη βιομηχανία στην Αττική που, με εκβιασμό τις θέσεις εργασίας, επιχειρεί να εφαρμόσει το 5ωρο, ελαστικές σχέσεις εργασίας, το ωρομίσθιο, απλήρωτες υπερωρίες, κατάργηση ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

    Οι απολύσεις έγιναν για τρομοκρατία, επειδή ομόφωνα η Γενική μας Συνέλευση απέρριψε την απαίτηση της εργοδοσίας να δουλεύουμε 5ωρο με 40% μείωση των αποδοχών.

    Η παραγωγή με τη σκληρή δουλειά μας, τα καθημερινά εργατικά ατυχήματα, με νεκρό συνάδελφό μας πέρυσι, από 196.000 τόνους έφτασε στους 266.000 τόνους.

    Τα κέρδη του Βιομήχανου Μάνεση είναι αμύθητα, ο οποίος συνεχίζει να εκβιάζει ότι, αν δεν δεχτούμε να δουλέψουμε σκλάβοι, θα απολύσει 180 ακόμη εργαζόμενους.

    Οι χαλυβουργοί τού δώσαμε την απάντηση που πρέπει. Νικήσαμε το φόβο, τους εκβιασμούς, την απειλή της πείνας. Κατεβήκαμε σε απεργία.
    Είμαστε ήδη νικητές!

    Είμαστε όρθιοι, είμαστε ήδη νικητές, δεν μπορεί κανείς να μας λυγίσει. Οι βιομήχανοι στα γύρω εργοστάσια περίμεναν να έχουμε κουραστεί, να έχουμε πάει για δουλειά με σκυμμένο το κεφάλι, να έχουμε υπογράψει 5ωρο. Ο βιομήχανος Μάνεσης ομολόγησε ότι δεν περίμενε τέτοιο αγώνα! Αποδείξαμε ότι οι εργάτες έχουν αστείρευτη δύναμη. 16 μέρες όλο το 24ωρο με βάρδιες περιφρουρούμε την απεργία μας. Ενιωσαν τη δύναμή μας, και εμείς μάθαμε περισσότερα. Ξεχωρίζουμε τους φίλους από τους εχθρούς.

    Στηριζόμαστε στη δύναμη της αλληλεγγύης. Δεκάδες σωματεία μάς στηρίζουν από την πρώτη μέρα. Το ΠΑΜΕ είναι δίπλα μας. Ενισχύστε τον αγώνα των χαλυβουργών με κάθε τρόπο.

    Για τον χαλυβουργό δεν έχει γυρισμό! Χάνοντας εμείς, ανοίγει η πόρτα για το 5ωρο και την εργασιακή ζούγκλα και στις υπόλοιπες βιομηχανικές μονάδες, οι βιομήχανοι περιμένουν στη γωνία. Η νίκη των χαλυβουργών θα είναι μια μεγάλη νίκη για όλη την εργατική τάξη. Γι' αυτό σας θέλουμε στο πλευρό μας, κοντά μας.

    Ως εδώ! Η τρομοκρατία, ο εκβιασμός, η επίθεση στη ζωή μας δε θα περάσει.

    Στηρίξτε τους απεργούς χαλυβουργούς με κάθε τρόπο: Ψηφίσματα και αποφάσεις απ' τα συνδικάτα, φορείς της γειτονιάς, συλλόγους νεολαίας, γυναικών, παντού, την φυσική σας παρουσία έξω από την πύλη, τη συγκέντρωση χρημάτων για ενίσχυση των οικογενειών των χαλυβουργών, συγκέντρωση τροφίμων.

    Καταγγέλλουμε σε όλους τους εργαζόμενους την πλειοψηφία της Ομοσπονδίας Μετάλλου και του Εργατικού Κέντρου Ελευσίνας, που εδώ και 16 ημέρες όχι μόνο δεν συνεδρίασαν για να συζητήσουν την οργάνωση της αλληλεγγύης, αλλά μας "συμβουλεύουν" να υποταχθούμε, μας συκοφαντούν, προσπαθούν να μας διαιρέσουν. Καλούμε τους εργαζόμενους να τους προσπεράσουν και να οργανωθούν σε κάθε χώρο δουλειάς.

    Η νίκη θα είναι δύσκολη μα θα είναι δική μας!

    ΟΙ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΟΙ ΔΕΝ ΣΚΥΒΟΥΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΠΑΛΗ

    Η γενική συνέλευση των εργαζομένων στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ

    ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ 15 ΝΟΕΜΒΡΗ 2011»

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.