21 Νοεμβρίου 2011

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για την ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Συρία


Το ΚΚΕ καταγγέλλει την κλιμάκωση της ιμπεριαλιστικής επέμβασης στη Συρία, η οποία όπως και στη Λιβύη, προωθείται με το πρόσχημα της «δημοκρατίας» και της «ελευθερίας».

Σ' αυτήν την ιμπεριαλιστική επέμβαση έχει χαθεί κάθε μέτρο υποκρισίας και κυνικότητας, βλέπουμε να επικαλούνται την «ελευθερία» και τη «δημοκρατία» οι αντιλαϊκές μοναρχίες του Κόλπου, η Τουρκία, που με το στρατό της κατέχει τη μισή Κύπρο, η ΕΕ, όπου σε πολλές χώρες είναι απαγορευμένα τα ΚΚ, οι ΗΠΑ, που κατά καιρούς έχουν «σπείρει» ή στηρίξει χούντες σε διάφορες γωνιές του πλανήτη.
Από κοινού με τις ΗΠΑ και την ΕΕ, ιδιαίτερα αντιδραστικό ρόλο στις εξελίξεις παίζουν η Τουρκία, η Σαουδική Αραβία κι η Ιορδανία, μέσω των οποίων δεν αποκλείεται και η στρατιωτική επέμβαση σε βάρος της Συρίας.

Στόχος όλων αυτών των δυνάμεων δεν είναι τα δημοκρατικά και λαϊκά δικαιώματα στη Συρία, όπως επικαλούνται. Επιδίωξή τους είναι ο έλεγχος των πρώτων υλών της περιοχής, των δρόμων μεταφοράς της ενέργειας και των εμπορευμάτων, τα μερίδια των αγορών, η αποδυνάμωση της οικονομικής και πολιτικής επιρροής που έχουν στην περιοχή αυτή άλλες ανταγωνιστικές δυνάμεις, όπως είναι η Ρωσία κι η Κίνα.

Έτσι, μια στρατιωτική ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Συρία θα προκαλέσει μεγάλες υλικές κι ανθρώπινες καταστροφές στη χώρα αυτή, κι επιπλέον θα στερήσει ένα σταθερό σύμμαχο στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού, ένα σύμμαχο των αντιιμπεριαλιστικών κινημάτων της περιοχής, κι ακόμη θα ανοίξει το δρόμο για την ιμπεριαλιστική επίθεση κατά του Ιράν, με πρόσχημα το πυρηνικό του πρόγραμμα.

Βαρύτατες ευθύνες αναλαμβάνει η ελληνική κυβέρνηση (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ), αλλά κι άλλες οι κυβερνήσεις των χωρών της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, που με τον ένα ή άλλο τρόπο εμπλέκονται στα ιμπεριαλιστικά σχέδια κατά της Συρίας και του Ιράν.

Όπως μεγάλες ευθύνες έχουν κι οι δυνάμεις του οπορτουνισμού, που εξ ονόματος της «Αριστεράς» είτε ευθέως στηρίζουν την ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Συρία, με πρόσχημα τα δημοκρατικά δικαιώματα, είτε σ' αυτήν την κρίσιμη στιγμή κρατούν «ίσες αποστάσεις» και κάνουν πως δεν βλέπουν την ιμπεριαλιστική επέμβαση και τα αντιλαϊκά σχέδια, που αυτή περικλείει.

Το ΚΚΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στο λαό και στους κομμουνιστές της Συρίας και αναγνωρίζει πως μόνο ο λαός της Συρίας έχει το δικαίωμα να καθορίσει το μέλλον της χώρας του, χωρίς ξένες υποδείξεις κι επεμβάσεις.

Καλεί την ελληνική κυβέρνηση εδώ και τώρα να σταματήσει κάθε στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ. Να μην δώσει το έδαφος, τα λιμάνια και τον εναέριο χώρο της Ελλάδας για μια ιμπεριαλιστική επίθεση κατά της Συρίας και του Ιράν, που θα οδηγήσει μεγάλες περιπέτειες το λαό της Ελλάδας και τους άλλους λαούς της περιοχής μας.

Από τη σελίδα του ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.