23 Νοεμβρίου 2011

Πανεργατική πανελλαδική απεργία την 1η Δεκέμβρη

Από Ριζοσπάστη

Κλιμάκωση της πάλης ενάντια στα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα. Από σήμερα, οι ταξικές δυνάμεις μπαίνουν μπροστά για την επιτυχία της απεργίας
Motion Team
Με νέα 24ωρη πανελλαδική πανεργατική απεργία την 1η Δεκέμβρη στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, που αποφάσισαν ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, κάτω από την καθημερινή ακούραστη δράση των ταξικών δυνάμεων για ένταση της πάλης, η εργατική τάξη της χώρας μας απαντά στην αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική που στα χνάρια της προηγούμενης συνεχίζει και η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ., με τη στήριξη και των υπόλοιπων προθύμων. Η 24ωρη πανεργατική απεργία είναι απεργία συνέχισης και κλιμάκωσης της πάλης, ενάντια στην πλουτοκρατία και τα κόμματά της. Παίρνει τη σκυτάλη από τη μεγάλη 48ωρη κινητοποίηση στις 19 και 20 Οκτώβρη που έβαλε τη σφραγίδα της στο ημερολόγιο των ταξικών αγώνων.
Μπροστά στη νέα ταξική αναμέτρηση, το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο καλεί σε λαϊκή αγωνιστική πανστρατιά. Για την υπεράσπιση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, για να δυναμώσει ακόμα περισσότερο η πάλη ενάντια στα επαίσχυντα χαράτσια, για να μην επιτρέψουμε στην κυβέρνηση και το κεφάλαιο να διαλύσουν την Κοινωνική Ασφάλιση, για να απορριφθεί και ο νέος ταξικός αντιλαϊκός προϋπολογισμός του 2012, για να μην περάσει η «εργασιακή εφεδρεία» που οδηγεί σε χιλιάδες απολύσεις στο Δημόσιο, για να προστατέψουμε τους ανέργους, να απαιτήσουμε ανθρώπινες συνθήκες για τα παιδιά της λαϊκής οικογένειας στα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς.

Η νέα απεργία πρέπει να δώσει περήφανη απάντηση στους εκβιασμούς και στην τρομοκρατία κυβέρνησης και πλουτοκρατίας. Να μην περάσουν οι απειλές που εκτοξεύουν μαζί με τα επαίσχυντα χαράτσια τους. Να κόψουμε το χέρι που σηκώνεται να κόψει το ρεύμα στα σπίτια της λαϊκής οικογένειας. Να κόψουμε το βήχα σε όσους κόβουν τη σύνταξη στους συνταξιούχους, τα κοινωνικά επιδόματα στους ανήμπορους, το μεροκάματο στον εργάτη, τα φάρμακα στον άρρωστο, που αφήνουν χωρίς την παραμικρή στήριξη τον άνεργο. Σε κάθε γειτονιά, πόλη και χωριό, να δυναμώσει το κύμα της ανυπακοής. Η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα να περάσουν στην αντεπίθεση. Ενισχύοντας τους αγώνες και τη συμμαχία τους, να παλέψουν, για να εμποδίσουν τα νέα αντιλαϊκά μέτρα που συμπύκνωση είναι ο νέος κρατικός προϋπολογισμός, να διεκδικήσουν τον πλούτο που παράγουν.
Στις πλάτες των ταξικών δυνάμεων πέφτει μεγάλο βάρος και ευθύνη. Η οργάνωση και η επιτυχία της απεργίας εξαρτάται από τη δική τους συμβολή, τη δική τους παρέμβαση. Από σήμερα, επιχειρήσεις, εργοστάσια, γραφεία, καταστήματα, δημόσιες υπηρεσίες, πανεπιστήμια και σχολεία πρέπει να ζούνε και να δουλεύουν στο ρυθμό της απεργίας. Με γενικές συνελεύσεις, συσκέψεις, συζητήσεις, η απεργία να γίνει υπόθεση της κάθε εργάτριας του κάθε εργάτη. Ούτε ένα λεπτό για χάσιμο. Χωρίς καθυστερήσεις, με όπλο το δίκιο του αγώνα μας, με αποφασιστικότητα, δυναμώνοντας την ταξική αλληλεγγύη, με σχέδιο και οργάνωση να μην αφήσουμε σε χλωρό κλαρί την κυβέρνηση και αυτούς που υπηρετεί.

2 σχόλια:

  1. Ξεκωλώθηκε στην επανάσταση η ξεπουλημένη ΓΣΕΕ και τα φιλαράκια τους στην ΑΔΕΔΥ. Ολόκληρη 24ωρη απεργία, μα είμαστε σοβαροί; Δεν αντέχει η χώρα τέτοια κοινωνική αναταραχή!

    Άντε, ώρα να μπει ταφόπλακα και στους εργατοπατέρες των εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ. Συσπείρωση με τις ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. θέλω να δω τη σφραγίδα που άφησε η απεργία της 19-20/10

    ΤΩΡΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.