24 Νοεμβρίου 2011

ΜΑΤ έσπασαν την κατάληψη στο κέντρο της ΔΕΗ.(βιντεο)


Αψιμαχίες νωρίτερα στο κέντρο έκδοσης εντολών διακοπής ρεύματος μεταξύ ανδρών της Αστυνομίας και καταληψιών μελών της ΓΕΝΟΠ. Δεκατρείς οι προσαγωγές συνδικαλιστών. Στην κυκλοφορία και πάλι η Μεσογείων (Vids)

Δύο διμοιρίες αστυνομικών και μία διμοιρία των ΜΑΤ πήραν νωρίτερα σήμερα το πρωί μετά από αψιμαχίες με τους συνδικαλιστές τις θέσεις τους μπροστά από το κτίριο, όπου στεγάζεται το κέντρο έκδοσης εντολών διακοπής ρεύματος.


Στην οδό Μεσογείων, παραμένουν προς το παρόν συγκεντρωμένοι συνδικαλιστές, που αντιδρούν στην εντολή διακοπής ρεύματος σε όσους καταναλωτές δεν έχουν πληρώσει το τέλος.
"Καλώ τους άνεργους και τους συνταξιούχους να έρθουν εδώ. Αυτός ο αγώνας αφορά όλη την ελληνική κοινωνία. Εμείς δεν εγκαταλείπουμε τον αγώνα. Δεν μπορεί να χρησιμοποιείται το ρεύμα ως μέσο εκβιασμού. Να πάνε να κόψουν το ρεύμα οι βουλευτές και οι υπουργοί, που ψήφισαν το νόμο.
Εμάς την ανθρωπιά μας δεν μπορεί κανένας νόμος να μας την πάρει. Αυτόν το νόμο θα τον ακυρώσουμε στην πράξη", δήλωσε νωρίτερα ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, Ν. Φωτόπουλος.


Σε δηλώσεις του στον ΒΗΜΑ 99,5 ο κ. Γ. Δήμας, μέλος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, κατήγγειλε τη χρήση βίας των αστυνομικών δυνάμεων εναντίον των συνδικαλιστών και εργαζομένων της ΔΕΗ, που "δίνουν αγώνα για να μην καταργηθεί το άδικο τέλος των ακινήτων από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ".
Τριμελής επιτροπή θα αποφασίζει την εξαίρεση
Στον "αέρα" τα κριτήρια για τη διακοπή παροχής ρεύματος στους πολίτες που δεν πλήρωσαν το λογαριασμό της ΔΕΗ λόγω της εισφοράς στα ακίνητα.
Μέχρι στιγμής, έχει αποφασιστεί να εξαιρούνται άτομα με αποδεδειγμένη αδυναμία πληρωμής, που θα αποφασίζεται από τριμελή επιτροπή σε κάθε εφορία.
Κατά συνέπεια, άτομα με αναπηρία άνω του 80% και τα προστατευόμενα μέλη καθώς και οι άνεργοι και οι πολύτεκνοι με εισοδηματικά και άλλα κριτήρια, θα εξαιρούνται της διακοπής ρεύματος.
Πάντως, για όσους δεν εξαιρεθούν και δεν πληρώσουν το ρεύμα και το χαράτσι των ακινήτων, θα δίνεται εντολή να διακόπτεται το ρεύμα, αφού περάσουν 40 ημέρες από την ημερομηνία έκδοσης του λογαριασμού.
Επίσης, όσοι δεν μπορούν να πληρώσουν τη δόση λόγω μείωσης αποδοχών και πληρωμής στεγαστικών θα γίνεται ρύθμιση. Υπάρχει σκέψη το τέλος των ακινήτων να περάσει μέσα στη δόση του στεγαστικού δανείου, δηλαδή να πληρωθεί σε αρκετές δόσεις. Αυτό στην περίπτωση που το δάνειο έχει δοθεί από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων σε Δημοσίους υπαλλήλους.
Τέλος, οι Δήμοι θα καλέσουν τους δημότες να διορθώσουν λάθη στα τετραγωνικά, τιμή ζώνης, παλαιότητα, ενώ σε λάθη που είτε είναι υπέρ του πολίτη είτε εις βάρος του θα γίνεται συμψηφισμός στο λογαριασμό της ΔΕΗ

Το αρθρο απο εδω

4 σχόλια:

 1. ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ.ΚΑΖ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Θα έλεγα πως στο δευτερο βίντεο, ο Τσε Φωτόπουλος το παρακάνει και η ερμηνεία του θυμίζει ελληνικό κινητοματογράφο του 1950. Θα μου πείτε, μπορεί να φταίει και η "ένταση" που προκλήθηκε από τα σπρωξιματάκια με τα ΜΑΤ ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ενδιαφέρον έχει η σκλήρηνση της στάσης της οικουμενικής απέναντι στους συνδικαλιστές. Το όραμα του Τέλλογλου για μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας που θα απαγορεύει τις απεργίες και τις αντιδράσεις στο όνομα του δημόσιου συμφέροντος (ξεπουλήματος) γίνεται βήμα βήμα πραγματικότητα. Προσωπικά πιστεύω ότι θα δούμε κλιμάκωση αυτής της τακτικής στη συνέχεια μια που το πολιτικό κόστος για τέτοιες πράξεις δεν θα το χρεωθεί μόνο του ένα απ τα κόμματα εξουσίας (που ναι και η μόνη τους σκορδοκαίλα) αλλά θα το μοιραστούν από κοινού ή και καθόλου.

  Ειναι το ΚΚΕ,το ΠΑΜΕ κτλ να αντιμετωπισουν αυτην την σκληρυνση της αστικης κυβερνησης ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. 11.35
  Λυριτζή και Οικονόμου θυμίζεις,βάλε να ακούσεις σχολιασμό και θα καταλάβεις....
  Αλληλεγγύη σε κάθε εργαζόμενο που αγωνίζεται....

  Εστω και αν είχαμε και έχουμε τις διαφωνίες μας μαζί τους....

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.