17 Νοεμβρίου 2011

Μιντιακή τρομοκρατία βάση σχεδίου

Αναρωτιόμαστε, τι άλλο χρειάζεται ώστε να χαρακτηριστεί ως τρομοκρατική οργάνωση, ένα διαδικτυακό πόρταλ ενημέρωσης, το οποίο βγάζει τέτοιου είδους ειδήσεις ? Θέμα ημερών λέει πριν απο λίγο το Newsit, η χρεωκοπία Ισπανίας και Ιταλίας ! Και για όποιον διαβάσει το άρθρο, αναφέρεται κάπου μια δήλωση ενός στελέχους της ελβετικής τράπεζας UBS, πως "ρίζα του κακού είναι η στρεβλή δομή της ευρωζώνης" και ως άμεσες λύσεις προτείνει "την αλλαγή των ευρωπαικών συνθηκών και αύξηση των εξουσιών της Κομισιόν."


Φυσικά και αντιλαμβανόμαστε πως ο Ευαγγελάτος δεν δρα μόνος του αλλά βάση των συμφερόντων που τον πληρώνουν, οπότε και το παραπάνω ερώτημα που διατυπώνουμε είναι ρητορικό. Το θέμα είναι να αντιληφθούμε πως εκτός απο τα οικονομικά μέτρα που λαμβάνονται βάση σχεδίου σε ολόκληρη την Ευρώπη, προωθούνται κοινωνικοπολιτικές μεταλλάξεις σε επίπεδο Ευρωζώνης και βάλε, τις οποίες πριν απο λίγα χρόνια τις χαρακτήριζαν ως συνομωσιολογικές ! Αλλαγές οι οποίες βαφτίζονται "αύξηση των εξουσιών της Κομισιόν", δηλαδή κατάργηση της όποιας λαϊκής βούλησης (ακόμα και της υποκριτικής εκφρασης μέσω του αστικού εκλογικού συστήματος όπως ισχύει σήμερα) και μετάθεση της εξουσίας σε ένα διορισμένο απο τα μονοπώλια όργανο, όπως είναι η Κομισιόν, και ουσιαστικά ουδεμία σχέση δεν έχουν με το χρέος ή με άλλες αστικές παραφιλολογίες ... παρα μόνο με τον απόλυτο έλεγχο των εργαζομένων της Ευρώπης, μπροστά στις αρνητικές για αυτούς οικονομικές επιπτώσεις, της διαχείρισης της καπιταλιστικής κρίσης από τα μονοπώλια. Οδεύουμε προς μια ολοκληρωτική και φασιστική Ευρώπη, ΑΝΕΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ !

4 σχόλια:

  1. Εντάξει παιδιά, ο Ευαγγελάτος είναι αυτό που είναι και προωθεί τις απόψεις των κεφαλαιοκρατών περί αναγκαιότητας αύξησης των εξουσιών της Κομισιόν. Αλλά δεν καταλαβαίνω (ιδεολογικά) ούτε γιατί πρέπει να χαρακτηρίσουμε οποιονδήποτε τρομοκράτη λες και είμαστε αστοί, ούτε γιατί θεωρούμε τρομοκρατία την πιθανή πλέον διάλυση του ευρώ; Δεν ενισχύει τις απόψεις μας περί σαθρού καπιταλισμού και αποτυχημένης ΕΕ; Και τέλοσπάντων το ότι οδεύουμε προς ολοκληρωτική Ευρώπη δεν είναι επιχείρημά μας;;;
    Φαίδρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φαίδρα,

    η λέξη τρομοκράτης δεν είναι αστικό εφεύρημα, έχει μια συγκεκριμένη έννοια, ασχέτως από τον τρόπο χρήσης της, από τα αστικά μίντια.

    Φυσικά και πρόκειται για τρομοκράτη, απο την στιγμή που τρομοκρατεί τον κόσμο. Και ο κόσμος, καλώς ή κακώς, σε αυτήν την φάση τρομοκρατείται από τέτοιου είδους σενάρια διάλυσης και καταστροφής. Ακόμα δεν έχει πλειοψηφικές τάσεις, η άποψη μας για την ΕΕ και τον Καπιταλισμό ... τι να κάνουμε ? Και το μπλογκ δεν απευθύνεται μονάχα σε πολιτικοποιημένους ...

    Τέλος (????) φυσικά και το θέμα γράφεται, με γνώμονα το ότι ενισχύει τις θέσεις μας ! Πραγματικά δεν αντιλαμβάνομαι το πνεύμα των τελευταίων ερωτήσεων !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν έγραψες για τρομοκράτη αλλά για τρομοκρατική οργάνωση. Εξάλλου κάθε λέξη έχει και τη δική της φόρτιση. Γράφεις: "Αναρωτιόμαστε, τι άλλο χρειάζεται ώστε να χαρακτηριστεί ως τρομοκρατική οργάνωση, ένα διαδικτυακό πόρταλ ενημέρωσης, το οποίο βγάζει τέτοιου είδους ειδήσεις ? Θέμα ημερών λέει πριν απο λίγο το Newsit, η χρεωκοπία Ισπανίας και Ιταλίας !" Και γιατί αρνείσαι την πιθανότητα χρεωκοπίας Ισπανίας και Ιταλίας ως τρομοκρατία;;; Εκεί δεν παίζει ο καπιταλισμός; Και που είναι το κακό για εμάς αν ο κόσμος φοβάται κάτι πιθανό όπως η διάλυση του ευρώ (αν και αν διαβάσεις τα σχόλια από κάτω από την είδηση μόνο τρομοκρατημένους αναγνώστες δε μαρτυρούν); Πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς μέσα στο ευρώ;;;Είναι σίγουρο ότι αν φοβηθούν θα στηρίξουν τις αντιλαϊκές πολιτικές και δε θα θέλουν δική τους εξουσία και πολιτική; Μήπως απαξιώνουμε τους "μη πολιτικοποιημένους"; Νομίζω σε κάθε περίπτωση ότι αυτή τη φορά ο λόγος σου στο άρθρο είναι άστοχος στην εισαγωγή, εκτός από τα σημεία που αναφέρεσαι στην Κομισιόν.
    Φαίδρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φαιδρα

    με το φοβητρο της χρεωκοπίας έχουν περάσει ενα, δυο, τρια, τεσσερα και βαλε ΜΝΗΜΟΝΙΑ. Με το φοβητρο της χρεωκοπίας περναει η αντιλαική λαιλαπα χωρίς ουσιαστική παρεμποδιση από τους εργαζόμενους. Με το φόβητρο της χρεωκοπίας δέχεται ο ελληνικός λαός να ζει με το 50% των αποδοχών του ! Και για αυτό πρόκειται για άσκηση τρομοκρατιας ... όσον αναφορά το ερώτημα περι τρομοκρατικής οργάνωσης, υπάρχει διευκρίνιση πιο κάτω : "Φυσικά και αντιλαμβανόμαστε πως ο Ευαγγελάτος δεν δρα μόνος του αλλά βάση των συμφερόντων που τον πληρώνουν, οπότε και το παραπάνω ερώτημα που διατυπώνουμε είναι ρητορικό."

    Αλλά για ποιά χρεωκοπία μιλούν, όταν οι λαοί είτε έχουν ήδη χρεωκοπήσει, είτε οδηγούνται με βεβαιότητα σε αυτήν ? Το NEWSIT και ο αστικός τύπος, δεν μιλούν για αυτην την χρεωκοπία ... ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ.

    Αρα, ΝΑΙ, προκειται για τρομοκρατια, τρομοκρατια που στοχο έχει την ισχυροποιηση της αστικής εξουσίας με όσο το δυνατόν λιγότερες αντιδράσεις. Φυσικά και οι λαοί οταν φοβουνται, δεχονται πιο ευκολα τον εκφασισμο της κοινωνίας τους. Το ζητημα δεν είναι να φοβηθούν, αλλά να οργιστούν, να οργανωθούν και να αντιδρασουν μαζικά !

    Όσο αναφορά τους μη πολιτικοποιημένους, δεν τους απαξιώνουμε, τουναντιον τους εμπιστευομαστε, αλλά θα πρέπει να αντιληφθείτε, πως δεν γεννήθηκαν όλοι με έναν "Διαλεκτικό Υλισμό" παραμάσχαλα ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.