29 Νοεμβρίου 2011

Όταν αυτοί που έχουν κάνει “τιμημένη παράδοση” τη διάσπαση μιλάνε για “ενότητα της αριστεράς”…

Από το Erodotos Weblog


Πολύς προβληματισμός για την "ενότητα της αριστεράς"
Τελευταία πολλαπλασιάζονται πάλι οι «εκκλήσεις» και τα «δάκρυα» γύρω από την «ενότητα της αριστεράς», από πολιτικές δυνάμεις (ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ, αλλά όχι μόνο), μιντιακές προσωπικότητες και εκπομπές (Λαζόπουλος, Αλ-Τσαντίρι, Ράδιο Αρβύλα, κλπ κλπ)

Στο συγκεκριμένο ποστ δεν θα προχωρήσουμε καν στην ουσία του ζητήματος «ενότητα για ποιους λόγους και σε ποια βάση». Θα δούμε μόνο ποιοι είναι αυτοί που κόπτονται για την ενότητα και το ρεκόρ που κρατάνε στις διασπάσεις…

Ας δούμε σχετικά από ποιους αποτελείται / αποτελούταν ο ΣΥΡΙΖΑ:

-Από τον ΣΥΝ: διάσπαση του ΚΚΕ το 1991 + ΕΑΡ (που προέκυψε από τη διάσπαση του ΚΚΕ «εσωτερικού» το 1986, επίσης διάσπαση του ΚΚΕ το 1968)
-Από τμήμα του ΔΗΚΚΙ: ιδρυθέν το 1995 από τον Δ. Τσοβόλα και άλλα πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ (ο πρώτος αποχώρησε από το ΔΗΚΚΙ το 2004)
-Από τη ΔΕΑ: διάσπαση του ΣΕΚ το 2001 – η ίδια διασπάστηκε επίσης το 2004. Από τις άλλες δύο οργανώσεις που προέκυψαν από αυτή, το Κόκκινο και τη Διεθνιστική Σοσιαλιστική Παρέμβαση, η πρώτη μετέχει στο ΣΥΡΙΖΑ. Το 2010 η ΔΕΑ στήριξε το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής του Α. Αλαβάνου (βλέπε παρακάτω)

-Από την ΑΚΟΑ: που προέκυψε από τη διάσπαση του ΚΚΕ «εσωτερικού» το 1986
-Από την ΚΕΔΑ: διάσπαση από το ΚΚΕ το 2000 (Θεωνάς-Κωστόπουλος: ο τελευταίος αποχώρησε από την ΚΕΔΑ το 2007)
-ΚΟΕ: διάσπαση του ΚΚΕ το 1956, που γίνεται ΟΜΛΕ το 1967, μερίδα του οποίου συγκρότησαν το ΚΚΕ μ-λ το 1976, που διαλύθηκε το 1982 για να επανεμφανιστεί από ορισμένα μέλη της αργότερα ως Ασυνέχεια, για να φτάσει μετά από πολλές άλλες περιπέτειες στην ίδρυση της ΚΟΕ το 2003. Από το 2007 μετέχει στον ΣΥΡΙΖΑ. Το 2010 προσχώρησε στο Μέτωπο του Αλαβάνου.
-Από τους «Οικοσοσιαλιστές Ελλάδας»: προέκυψε από διάσπαση της «Οικολογικής Παρέμβασης» το 2007
-Από το Ξεκίνημα: που εντάχθηκε το 2008 και αποχώρησε το 2011
-Από τους Ριζοσπάστες: οργάνωση που διασπάστηκε από τους Ενεργούς Πολίτες (επίσης συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ)

Για να μην αναφέρουμε τις τελευταίες εξελίξεις:
-Τον Ιούνη του 2010, κατά το 6ο Συνέδριο του ΣΥΝ, αποχώρησαν 320 σύνεδροι της Ανανεωτικής Πτέρυγας, συγκροτώντας νέο κόμμα, τη Δημοκρατική Αριστερά, με επικεφαλής τον Φώτη Κουβέλη.
-Τον Σεπτέμβρη του 2010 ο Αλέκος Αλαβάνος ανακοίνωσε την αυτόνομη κάθοδο του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής στην Περιφέρεια Αττικής (Δημοτικές-Περιφερειακές Εκλογές 2010), ολοκληρώνοντας -και πρακτικά πλέον- τη διάσπαση που είχε διαμορφωθεί τους προηγούμενους μήνες στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ.
-Το Νοέμβρη του 2011 το κόμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς (του Φώτη Κουβέλη) αντιμετωπίζει πρόσθετους κλυδωνισμούς. Μετά την διαφοροποίηση του βουλευτή Γρ. Ψαριανού, ακολούθησαν οι διαφωνίες στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, που αποφάσισε κατά πλειοψηφία να δώσει αρνητική ψήφο στη κυβέρνηση Παπαδήμου (40 υπέρ, 24 κατά, 4 λευκά) δεχόμενη επικρίσεις από τους μειοψηφούντες ότι υπονομεύεται η θέση της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας, ενώ διακυβεύεται η παραμονή της χώρας στο ευρώ καθώς και η εκταμίευση της έκτης δόσης. Ακολούθησαν οι παραιτήσεις από την Κ.Ε. των μελών της Μάνου Ματσαγγάνη, Βάσως Κιντή και Σάκη Κουρουζίδη.

Όταν λοιπόν ο ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ μιλάει για ενότητα της αριστεράς, δεν φαντάζει κάπως από εξωπραγματικό έως γελοίο; Ποια μπορεί να είναι η φερεγγυότητα του αιτούντος την «ενότητα» δεδομένης της ιστορίας του;

Για να μην μπούμε καν στις παλινωδίες του χώρου όσον αφορά διακηρυγμένες θέσεις (σήμερα μια θέση, αύριο άλλη), τη στάση που κράτησε διαχρονικά στο συνδικαλιστικό κίνημα (υπονόμευση απεργιών, συμπαράταξη με την ΠΑΣΚΕ και τον εργοδοτικό συνδικαλισμό) ή τον τυφλό αντι-ΚΚΕδισμό και αντισοβιετισμό που αναπαράγει τα τελευταία χρόνια (αν όχι δεκαετίες).

Ενότητα λοιπόν με ποιον και γιατί;

33 σχόλια:

  1. χαχαχαχαχαχα..... Ωραία και συνοπτική αναδρομή !!!!!!! KI' ένας να μείνει νομίζω πως πάλι θα διασπαστεί ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ερώτηση προς Συριζαίους σχετικά με μια ασήμαντη λεπτομέρεια:

    Αν όλα πάνε όπως τα εύχεστε και η ΕΕ ενοποιηθεί πολιτικά, ποιές θα είναι οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας για τους ενοποιημένους ευρωπαίους εργαζόμενους και ποιός ο κατώτατος μισθός;

    Ρωτάω αυτούς τους φωστήρες που ψήφισαν το Μάαστριχτ να ακούσω την άποψή τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολυ καλο!!! Μπορεις να αναφερεις και τις εξ αριστεριστων διασπασεις?
    Ετσι για να εχουμε και μια εικονα και απ αυτους εμεις οι νεοτεροι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΒΑΣΙΚΑ , χρωστάω από το καλοκαίρι την συνέχεια της χαρτογράφησης που ξεκίνησα από το 1918 ...

    http://redflyplanet.blogspot.com/2011/05/1918-1948.html

    Τώρα τα Χριστουγεννα ελπίζω να βρω τον χρονο ώστε να την τελειωσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ε όχι και κληρονόμος της ΟΜΛΕ και του ΚΚΕ(μ-λ) η ΚΟΕ!

    Θα πηδηχτώ κι εγώ απ' το παράθυρο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. καλά τα λες... όμως όλοι μας βλέπουμε μόνο την καμπούρα του άλλου και όχι το σαμάρι που μας έχουν φορέσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μια και το'ριξες στις ιστορικές αναδρομές,δεν μας θυμίζεις και μερικές στιγμές που το ΚΚΕ και η πολιτική του απέκτησαν μαζικότητα;
    Για να σε βοηθήσω λιγάκι, τι θάλεγες για το ΕΑΜ και την ΕΔΑ, τότε που το ΚΚΕ αφάρμοσε μια στοιχειώδη πολιτική συμμαχιών, αναλύοντας την κυρίαρχη συγκρουση της εποχής;
    Καλός ο ναρκισσισμός της σέχτας, μάγκες, αλλά καλύτερη η ενιαιομετωπική αντιμετώπιση της σημερινής λαίλαπας...όλα τ'αλλα (και οι εξυπνακίστικες αναδρομές σε διασπάσεις) είναι απλά προφάσεις εν αμαρτίαις!
    Η "παιδική αρρώστια" του Βλαδίμηρου είναι για να διαβάζεται συνέχεια και όχι για να στολίζει τις βιβλιοθήκες μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μια φορά, με τον ΣΥΝ είναι αδύνατο να γίνει "ενιαιομετωπική" λογική.
    Αφού οι άνθρωποι θέλουνε κούρεμα, κρατικοποίηση των (χρεών των) τραπεζών και πολιτική ενοποίηση της (καπιταλιστικής) ΕΕ, και όλα αυτά γίνονται από το κεφάλαιο. Τώρα για ξαναπές για την σέχτα λίγο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αναγνώστη,
    ήμουν σίγουρος πως θα υπάρξει κάποιος που θα διαφωνήσει με αυτό το κομμάτι καθώς υπάρχει μια ατασθαλία ...

    Για αποκατάσταση λοιπόν της "διασπαστικής ροής", η ΚΟΕ είναι ομάδα του ΚΚΕ μλ που το 1983 (σε μια εποχή κατα την οποία το ΚΚΕ μλ υπήρχε και δεν υπήρχε - μάλιστα λίγο πριν υπήρχαν και 2 ΚΚΕ μλ ταυτόχρονα, σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα ... τελωσπάντων τα αφήνω για το αφιέρωμα αυτά) εξέδωσε μερικά κείμενα και άρθρα ως Ασυνέχεια. Κόμμα έγινε αργότερα (μετά από δικαστήρια με τους παλιούς συντρόφους τους για το όνομα "ΚΚΕ μλ") και μόλις το 2003 μετονομάστηκε σε ΚΟΕ. Το ΚΚΕ μλ συνέχισε ως είναι μέχρι σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Όσο για τον ρεφορμιστή φίλο μας πιο πάνω, που μας θυμίζει (νομίζει δηλαδή) την ΕΔΑ και το ΕΑΜ, τον παραπέμπω σε αυτό το παλαιότερο άρθρο μας

    http://redflyplanet.blogspot.com/2011/07/1967.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Για το ΕΑΜ και την πολιτική συμμαχιών της εποχής καμμιά κουβέντα; Κι αυτό παρέκκλιση ήταν μάγκες;
    Μάλλον τώρα ετοιμάζεται η ανάρτηση για να το φέρει κι αυτό στα (στενά μα πολύ στενά) μέτρα του ο (ταμπελάκιας/αφοριστικός) Redfly!

    Ο ανωτέρω "ρεφορμιστής" (χα!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Από την ΚΕΔΑ: διάσπαση από το ΚΚΕ το 2000 (Θεωνάς-Κωστόπουλος: ο τελευταίος αποχώρησε από την ΚΕΔΑ το 2007)
    Επίσης πρέπει να προσθέσουμε ότι η αποχώρηση 2-3 στελεχών δεν μπορεί να χαρακτηριστεί διάσπαση απαιτείται ομάδα με « ιδεολογική» πλατφόρμα τουλάχιστον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τρομερή ανάλυση για την ΕΔΑ...Η αποθέωση της Διαλεχτικής σκέψης (πού'σαι Εγκελς να υποκλιθείς στον ιδεολογικό ογκόλιθο Redfly)
    "οι συνεργασίες οδήγησαν στις διασπάσεις", άρα συνεργασίες τζιζ, καίνε..Λίγοι και καλοί (και νάρκισσοι, να μη ξεχνιόμαστε)

    Ο ανωτέρω "ρεφορμιστής" (χα!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αν συνεχισεις να ειρωνευεσαι, θα σφουγγαριστεις. Δυστυχως για σενα εχω και το πεπονι και το μαχαιρι.
    Ρεφορμιστη σε ειπε (δεν ειναι βρισια, αλλα πολιτικος χαρακτηρισμος) αν τον θεωρεις ανεδαφικο, αδικο οτιδηποτε και σε νοιαζει ο αντιλογος κανε συζητηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. http://blackbedlam.blogspot.com/2011/04/blog-post_27.html#comments

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ελα ρε παιδι μου! Γιατι δεν μας το λες τοσην ωρα οτι κανεις πλακα : /

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Φίλε μου δυστυχώς δεν έχεις αντιληφθεί το τι σημαίνει διαλεκτική. Διότι εαν είχες πάρει μυρωδιά, θα καταλάβαινες και τον ρόλο των εκάστοτε αντικειμενικών συνθηκών στην διαμόρφωση πολιτικών στρατηγικών και τακτικών.

    Το ΕΑΜ και η ΕΔΑ, δημιουργήθηκαν υπο συγκεκριμένες πολιτικοοικονομικές και κοινωνικές συνθήκες οι οποίες σήμερα απλά ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. Το ΕΑΜ δημιουργήθηκε ως ασπίδα απόκρουσης φασιστικής στρατιωτικής εισβολής, χτίζοντας πάνω σε μια εθνικοαπελευθερωτική και αντιφασιστική βάση και κάνοντας συμμαχίες με αστικά και μικροαστικά, αντιφασιστικά τμήματα της κοινωνίας. Η ΕΔΑ απο την άλλη, υπήρξε μια αναγκαστική συμμαχία με σοσιαλδημοκρατικά στοιχεία της χώρας, για την "νόμιμη" παρουσία του ΚΚΕ και την πολιτική πίεση ενάντια στο κυνηγητό των κομμουνιστών.

    Σήμερα δεν έχουμε να αντιμετωπίσουμε ούτε μια στρατιωτική εισβολή, ούτε την παρανομία και την εξορία αλλά μια Καπιταλιστική Κρίση υπερπαραγωγής και υπερσυσσώρευσης. Κρίση που απαιτεί καθαρές λύσεις και προτάσεις. Και η ξεκάθαρη και μοναδική λύση που προτείνει το ΚΚΕ είναι ο Σοσιαλισμός.

    Δεν συμφέρει κανέναν από τους εργαζόμενους, μια πρόσκαιρη πολιτική συμμαχία, με ομιχλώδεις καιροσκόπους και Σοσιαλδημοκράτες πολιτικάντηδες. Περισσότερα κοινά έχουν εξάλλου με το ΠΑΣΟΚ, την ΝΔ και το ΛΑΟΣ, παρά με τους κομμουνιστές ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Προς redfly:
    Κοίταξε η ΚΟΕ παρουσιάζει τον εαυτό της ως κληρονόμο όχι μόνο της ΟΜΛΕ αλλά και του...ΚΚΕ. Άμα το δέχεσαι να το δέχεσαι ολόκληρο, όχι μόνο μέχρι τη μέση... ;)

    Τέλος πάντων, δεν είναι θέμα ότι μου χάλασες την "διασπαστική ροή". Αλλά όχι και να λες "επανεμφανίστηκε"!
    Δεν μιλάμε για το ίδιο πράγμα που αλλάζει πρόσωπα...

    Υγ: Όλο απειλείς με αφιερώματα τελευταίως... :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Βρε το κείμενο δεν είναι δικό μου ... αναδημοσίευση είναι, οπότε δεν μπορούσα να επέμβω !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ναι...ομολογώ ότι αυτή τη λεπτομέρεια την είχα ξεχάσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Όσο για τα αφιερώματα, είναι έτοιμες οι Τράπεζες αλλά δεν το δημοσιεύω ακόμα για να μην εννοηθεί πως οι Τράπεζες είναι η αιτία της κρίσης ... και τα Σουπερ Μαρκετ είναι σχεδόν έτοιμα (μου έχει φάει τον αδοξαστο ο Σκλαβενίτης, μου λείπουν 2 σημαντικοί ισολογισμοί του, και τους αναζητώ στο χάος του Εθνικού Τυπογραφείου). Η βιομηχανία πάει για μετά τα Χριστουγεννα δυστυχώς ... μαζι με τις 2 συνέχειες της Αριστεράς ...

    Τι να κάνω Αναγνώστη, ένας είμαι ... με μόνο 24 ώρες το 24ωρο στην διάθεσή μου !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ^^red ελπιζω να μην θες παρεα στους ισολογισμους!

    Θα κανουμε μια συμφωνια. Θα σε βοηθησω με τους ισολογισμους, αν διαβασεις ενα βιβλιο του Ντικενς (απο τα μεγαλα)

    : ]]]]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Τώραααα ... το φάγαμε το δέντρο (δηλαδή 35.000 ισολογισμοί). Μερικά κλαδάκια έμειναν (περιπου 3.000) και κλείσαμε.

    Άσε που προτιμώ να διαβάσω το Κεφάλαιο αντίστροφα απο το να περιφέρομαι στην βικτωριανή Αγγλία και τις "φιλάνθρωπες" ανησυχίες του Ντίκενς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ^^τα εισαγωγικα ειναι αρκετα για να σου κοψω την καλημερα : ]]]]]]]]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ο ανωτέρω "ρεφορμιστής" (χωρίς το "χα")

    Συμφωνά απολύτως με την ανάλυσή σου για τις συνθήκες δημιουργίας του ΕΑΜ και ΕΔΑ Πληροφοριακά το ΕΑΜ συγκροτήθηκε σε ένα σκοτεινό δωμάτιο με 4-5 άτομα από τα κόμματα που προανέφερες...είδες όμως πώς η σωστή ανάλυση της κυρίαρχης αντίθεσης εκείνη την εποχή τό'κανε σπίθα που θέριεψε μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα;
    Στην επόμενη παράγραφό σου τα χαλάμε όπου σαν οδοστρωτήρας καταργείς σημερινές κυρίαρχες αντιθέσεις για να καταλήξεις στον Σοσιαλισμό..Ας πούμε ότι αυτό είναι διαλεκτική..
    Η κατακλείδα όμως (έχοντας τον ΣΥΡΙΖΑ υποθέτω στο νου) για περισσότερα κοινά με ΠΑΣΟΚ,ΝΔ και ΛΑΟΣ παρά με το ΚΚΕ με αφήνει άφωνο και με λυπεί..δεν πειράζει.. θα συνεχίσω να πιστεύω σε ενα άλλο σκοτεινό δωμάτιο από 4-5 άτομα που θα "διαβάσουν" τους καιρούς μας και θα οικοδομήσουν πολιτικές συμμαχίες (πρόσκαιρες ή όχι, η ζωή θα δείξει που έλεγε κι ο συγχωρεμένος) προτάσσοντας την αντιμετώπιση της νεοφιλελευθερης λαίλαπας..
    Αυτά, λέω να μην επανέλθω, μάλλον χαλάω την πιάτσα...Να είσται καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Φίλε αυτά τα "5 άτομα σε σκοτεινό δωμάτιο" μου θυμίζουν κάτι (για την ακρίβεια μια συγκεκριμένη λογική), αλλά αν εσύ δεν θέλεις να το δηλώσεις δεν θα κάτσω ν' ασχοληθώ παραπάνω με το τι υποστηρίζεις πολιτικά.

    Απλά τα έχεις μπερδέψει λίγο: Δεν είσαι σε μια εποχή που σε έχουν θέσει εκτός νόμου (ακόμη φυσικά). Η τακτική και οι απόψεις σου λοιπόν θα πρέπει να εκτεθούν στο φως και με ολοκάθαρο τρόπο, άσχετα με το αν θα πρέπει να ετοιμάζεσαι -από τώρα κατά τη γνώμη μου- και για πιο σκοτεινές εποχές.

    Αν θέλεις λοιπόν να περιγράψεις όντως την τακτική ΣΥΡΙΖΑ, τότε θα πρέπει να το σκεφτείς όπως είναι κι όχι όπως θα ήθελες να είναι. Ο ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν συγκροτήθηκε με πολύ ταπεινά κίνητρα: Ήταν η αδυναμία του ΣΥΝ να μπει στην βουλή (αυτό το ρημάδι το 0,2% που τον ταλαιπωρούσε) και η ανάγκη των υπόλοιπων να βγουν στον αφρό της πολιτικής ζωής......ΧΩΡΙΣ όμως να έχουν την βάση για κάτι τέτοιο, ούτε συνδικαλιστικά, ούτε οργανωτικά, ούτε πολιτικά, ούτε φυσικά σε μαζικότητα.

    Είναι πολύ διαφορετικό λοιπόν να ζητάς την "σπίθα που θα βάλει φωτιά στον κάμπο" από το να ψάχνεις το colpo grosso που θα σου χαρίσει αναγνώριση, κύρος και μια θέση στο αστικό πολιτικό σκηνικό. Έχεις ή (ακόμη χειρότερα) θέλεις να δημιουργήσεις μια τεράστια σύγχυση πάνω σε αυτό, κι αυτό είναι που μ' ενοχλεί προσωπικά στο λόγο σου. Στο κάτω-κάτω το ΕΑΜ έχει κατακτήσει την θέση του στην ιστορία και καλό είναι να μην την πριονίζουμε εμείς οι ίδιοι βαφτίζοντας "νέο ΕΑΜ" οποιαδήποτε φαεινή κατέβει στο τσερβέλο του κάθε πολιτικάντη.

    Και μιας και είπαμε "νέο ΕΑΜ", πες μου την γνώμη σου για το Μέτωπο του Αλαβάνου: Είναι ή δεν είναι διασπαστική κίνηση ως προς το ΣΥΡΙΖΑ το φτιάξιμο του Μετώπου; Δηλαδή εκτός από την ενότητα χρειάζεται και μια...ΕΑΜική ενότητα; Γιατί όλα αυτά ξέρεις απλά τρελαίνουν κάποιο αγνό αγωνιστή που ξαφνικά βλέπει να ξεπηδάνε 10 ενωτικά...μέσα στο ενωτικό. Θα πρέπει πραγματικά να μην είσαι και πολύ αγνός και απονήρευτος, αν θέλεις να ερμηνεύσεις πραγματικά κάποιες κινήσεις.

    Όσο για την ζωή, αυτή πάντα δείχνει, δεν χρειαζόμαστε το συχωρεμένο να μας το πει. Όμως όταν εμείς κάνουμε συνέχεια μαλακίες, μη περιμένουμε μετά να μας δείξει και το καλό της πρόσωπο, έτσι; Γιατί αν κάτι έχει ευτελίσει κι έχει κάνει κυριολεκτικά κουρέλι όλη αυτή η ιστορία της "ενότητας", είναι την ενότητα την ίδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Επειδή η "δίκη προθέσεων" είτε σε ατομικό επίπεδο (σε σχέση με μένα) είτε σε συλλογικό πολιτικο επίπεδο (σε σχέση με το ΣΥΡΙΖΑ)είναι ένα παίγνιο άχαρο, ασφαλίτικο, σκατόψυχο, αντιδιαλεκτικό, βούτυρο στο ψωμί του νεοφιλελευθερισμού, δηλητήριο και απογοήτευση για τον κόσμο που κατεβαίνει στους δρόμους, και επειδή έπεσα κι εγώ στην παγίδα (με τα περί ναρκισσιμού της σεχτας)λέω να απεμπλακώ από τούτη την άχαρη κουβέντα για "ανεμόμυλους". Μπορεί να συναντηθούμε σε καμμιά πορεία αν επιτρέψει το ΠΑΜΕ άλλα πανώ να "εισβάλουν" στον χώρο του...
    See ya, later

    The Reformer (Keep the windows closed against the virus)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Θίχτηκες σα να λέμε τώρα κι αποχωρείς...

    Εις το επανιδείν. Να είσαι μόνο λίγο πιο έτοιμος για κουβέντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. οι "ανωνυμοι" εδω μιλάνε για συνεργασίες και για σεχταρισμούς.. χρησιμοποιώντας τον "αριστερισμό" του Λένιν.
    Δεν λένε όμως ΤΙ ΕΝΝΟΟΥΝ για να γινει συζητηση.
    και
    ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΑΠΟ ΠΟΙΑ ΘΕΣΗ ΜΙΛΑΝΕ.

    Αναφέρονται κριτικά στους ΚΚΕδες του φόρουμ που ανοιχτα μιλάνε υπερ του κόμματός τους, αλλά αυτοι ΚΡΥΒΟΥΝ τον κομματικο τους φορέα.

    Επικαλούνται τον Λένιν για να κανουν "από τα αριστερα" κριτικη στο ΚΚΕ για την πολιτικη του των συμμαχιών,...
    .. αλλά την Θέση του Λένιν ότι:
    "οι Κομμουνιστες δεν κρυβουν τις θέσεις τους, τους σκοπούς τους, φανερώνουν ανοιχτα την πρόταση του Κόμματος τους και την προβάλλουν μπροστα στο λαό"

    ....την θέση αυτη του Λένιν που είναι ΒΑΣΙΚΗ ..την ξεχνάνε.. επιλεκτικά ...!! ακολουθώντας την πρακτική των τότε Μενσεβίκων που αντιπάλευε ο Λένιν, δηλαδη του "άλλα να λέμε και άλλα να κάνουμε"...κρυβοντας τις πραγματικες τους θέσεις.
    για λοιπόν προτείνετε ΕΣΕΙΣ στο ΚΚΕ τις θέσεις του κόμματος σας για συνεργασία.!!
    και τότε το συζηταμε.
    αειντε να δουμε και αφήστε την "δεξια" πολιτική με τον "αριστερο" "μανδυα"
    Χρήστος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. α κατι που θέλω να πω:

    Τους αποκαλούμε οπορτουνιστες: ΛΑΘΟΣ !!

    Οπορτουνιστη ονομαζουμε αυτον που ειναι ΜΕΣΑ στο Κόμμα διακρινοντας τον από τις τυχοδιωκτικές του θέσεις.

    Οι ΣΥΡΙΖαιοι ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ και ολοι οι υπόλοιποι (γκρούπες και σια)
    άρα η ονομασια ειναι ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ !!!
    ο Λένιν το ειχε ξεκαθαρο αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Οντως Χρίστο, σοσιαλδημοκράτες ειναι η ονομασία τους. Δηλαδή ιστορικά εκθέματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.