22 Νοεμβρίου 2011

«Ποιοι είναι οι φίλοι(!) του λαού και πως αποκαλύπτονται σαν προβοκάτορες»


Αναδημοσιεύεται από: Preveza redwave
Τα τελευταία χρόνια  που εντείνεται, με αφορμή και την καπιταλιστική κρίση, η επίθεση στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα, εμφανίζονται από τη φαρέτρα του καπιταλιστικού συστήματος όλο και συχνότερα καινούργια  αναχώματα. Αναχώματα που προσπαθούν, τάχα, την οργή του αμυνόμενου λαού να την οδηγήσουν σε φιλολαϊκά μονοπάτια. Που λειτουργούν σαν βαλβίδα ασφαλείας και εκτόνωσης της λαϊκής οργής έναντι του συστήματος. Αναχώματα
που χρησιμοποιούνται για να εγκλωβίσουν και να οδηγήσουν το εργατικό λαϊκό κίνημα σε ανέξοδους και ακίνδυνους για το εκμεταλλευτικό σύστημα μονοδρόμους. Αναχώματα εχθρικά στους αγώνες της εργατικής τάξης και των διεκδικήσεων της, όπως ο «συντονισμός πρωτοβάθμιων σωματείων», το «κίνημα δεν πληρώνω» κλπ. 
Στην κατηγορία των συνειδητά και σε διατεταγμένη υπηρεσία, αποπροσανατολιστών της λαϊκής πάλης έχουν μπει και όλοι οι κατά τόπους «συντονισμοί πρωτοβάθμιων σωματείων»! Που δημιουργήθηκαν από την ανάγκη και του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού να αποκτήσει «αριστερό», «αγωνιστικό», ακόμα και δήθεν «επαναστατικό» άλλοθι. Ένα άλλοθι που θα έδινε δικαίωμα να βάζουν ποιο γερά πλάτη να περάσει όλος αυτός ο αντιλαϊκός κυκεώνας  με όσο το δυνατό λιγότερες απώλειες γι’ αυτούς. Με βασικό στόχο το χτύπημα του συνεπούς εργατικού κινήματος, του ΠΑΜΕ. Γιατί όσο το εργατικό λαϊκό κίνημα με πρωτεργάτη το ΠΑΜΕ θεριεύει τόσο περισσότερο αποκαλύπτεται και ο ρόλος του εργοδοτικού συνδικαλισμού. Έτσι έπρεπε  να χρησιμοποιηθούν και νέα εργαλεία όπως ο λεγόμενος «συντονισμός πρωτοβάθμιων σωματείων».
Αυτά τα μορφώματα πρέπει να έχουν όμως και συγκεκριμένο ιδεολογικό πλαίσιο για να μπορούν να το χρησιμοποιούν. Άρα πρέπει:
  • ιδεολογικά να μη βγαίνουν από τα όρια συντήρησης του καπιταλιστικού συστήματος,
  • να είναι εχθρικό στο συνεπές ταξικό κίνημα, και
  • να διαποτίζεται από άκρατο αντικομουνισμό.
Για όλο αυτό το πλαίσιο έπρεπε να βρεθούν φορείς που να συμμετέχουν και να το διακινούν. Τι ποιο θεμιτό να χρησιμοποιήσουν τις αυτοεπωνομαζόμενες «αριστερές» δυνάμεις που κινούνται στις παρυφές του καπιταλιστικού συστήματος και δουλεύουν για την καλύτερη λειτουργία του όμως (ποιο αριστερή, ποιο «αντικαπιταλιστική», ποιο «ευρωενωσιακή» κλπ). Δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ του ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή «ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ» διαφόρων μορφών, αναρχοαυτόνομων(!) ομάδων και άλλων «επαναστατών» που κύριο στόχο έχουν τον διεμβολισμό του εργατικού κινήματος λειτουργώντας σαν Πέμπτη φάλαγγα μέσα από αυτό!  
Χρειάστηκαν και ανάλογα συνθήματα όπως κρατικοποίηση τραπεζών, έξοδος από την ΕΕ, το ΔΝΤ, κατάργηση του χρέους και άλλα εύηχα «παχιά» λόγια και όλα αυτά χωρίς ανατροπή, αλλά μέσα σε ένα καλά διαχειριζόμενο  καπιταλιστικό σύστημα. Σε ένα εκμεταλλευτικό σύστημα  που πρέπει να διατηρηθεί και να μη διαταραχθεί η αστική νομιμότητα, η κοινωνική συνοχή.  
Δηλαδή πρόταση τους, η λύση να δοθεί μέσα στο ίδιο το σύστημα (εξ’ ου και η λαθροχειρία «αντικαπιταλιστικό» μέτωπο) που έφερε την εργατική τάξη, το λαό στην εξαθλίωση και τη φτώχεια. Η σαθρότητα και το αδιέξοδο των αιτημάτων τους γίνεται αυταπόδεικτη, αφού είδη κουβεντιάζεται από τους ίδιους τους καπιταλιστές η έξοδος της Ελλάδας από την ΕΕ και το ευρώ, η κρατικοποίηση των τραπεζών ξεκίνησε με την PROTON και θα συνεχιστεί και με άλλες όπως εξαγγέλλεται. Το χρέος διαγράφεται κλπ. Ενώ παράλληλα η θέση της εργατικής τάξης χειροτερεύει. Παρόλα αυτά αυτοί επιμένουν πως οι προτάσεις τους είναι για όφελος των εργαζομένων.      
Έτσι οι ρόλοι δόθηκαν τα συνθήματα το ίδιο και η παράσταση άρχισε. Μαζί με την ψήφιση του μνημονίου αλλά και όλων των δανειακών συμβάσεων που υπογράφηκαν μετέπειτα πήραν θέση απέναντι στους εργαζόμενους. Όσο το εργατικό κίνημα φούντωνε και πατούσε γερά στα πόδια του τόσο οι προσπάθειες των «συντονιστών» εντείνονταν! Στην αρχή θέλησαν να εισχωρήσουν στο ταξικό κίνημα και να το φθείρουν από μέσα αλλά δε τους βγήκε οι εργαζόμενοι τους γύρισαν την πλάτη.  Στη συνέχεια με τις πλάτες του εργοδοτικού συνδικαλισμού που τους έδωσε φωνή, βήμα και ακροατήριο προσπάθησαν να σηκώσουν κεφάλι. Όπου χρειαζόταν ο ακίνδυνος «επαναστατικός» λόγος τους, στα ΔΣ των σωματείων που κυριαρχούσε η ΠΑΣΚΕ ή η ΔΑΚΕ, ακολουθήθηκε σχεδιασμός που ερχόταν σε αντιπαράθεση με τις πρωτοβουλίες του ΠΑΜΕ και των ταξικών σωματείων. Αρκεί να εμποδιζόταν όσο γίνεται περισσότερο η ταξική συνειδητοποίηση και ριζοσπαστικοποίηση των εργαζόμενων. Όπου όμως χρειαζόταν «κοινωνική ειρήνη» ως δια μαγείας ο «συντονισμός» εξαφανιζόταν από το προσκήνιο ή γινόταν «ουρά» στις πρωτοβουλίες τους εργοδοτικού-κυβερνητικού συνδικαλισμού.  
Καλούν σε μόνιμη βάση εργαζόμενους και σωματεία για να φτιάξουν φιέστες στους εργοδοτικούς συνδικαλιστές σφιχταγκαλιασμένοι με τη ΓΣΕΕ, την ΑΔΕΔΥ και τα εργατικά κέντρα που τους στηρίζουν. Πάνε ¨αγκαζέ¨ σε πορείες και διεκδικήσεις (για καλύτερη διαχείριση του καπιταλισμού πχ) αποπροσανατολίζοντας κύρια ανώριμες εργατικές μάζες που βγαίνουν στο δρόμο, οδηγούμενοι εκεί από τη σφοδρότητα της επίθεσης που δέχονται.    
Ο ρόλος όμως τέτοιων «συντονισμών» έδειξε ότι δεν προχωρά όπως θα ήθελαν αφού οι εργαζόμενοι κατά χιλιάδες προσεταιρίζονται το ΠΑΜΕ και το ταξικό κίνημα. Γι αυτό έπρεπε να το αναβαθμίσουν από συντονιστικό σωματείων σε προβοκατόρικο μηχανισμό. Έτσι με τις ευλογίες του συστήματος ξεκίνησε ένας νέος «αγώνας» από τη σκοπιά του προβοκάτορα απέναντι στο εργατικό και το λαϊκό κίνημα.  
Το εναρκτήριο λάκτισμα δόθηκε στην 48ωρη απεργία στις 19-20 Οκτώβρη. Στα Γιάννενα εξοφλώντας γραμμάτια στον κυβερνητικό-εργοδοτικό συνδικαλισμό μέσα από το μπλοκ του «συντονιστικού πρωτοβάθμιων σωματείων» ξεπρόβαλλαν οι λεβέντες του σιναφιού τους, αναρχοαυτόνομοι-χούλιγκαν κλπ και χτύπησαν την εργατική συγκέντρωση του ΠΑΜΕ με αποτέλεσμα έναν τραυματία. Στη συνέχεια είχαν και το θράσος να βγάλουν και καταγγελία.
Στην απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα άφησαν τους παρακρατικούς μηχανισμούς να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά, γιατί είχαν άλλο ρόλο. Ο ρόλος τους ήταν να ολοκληρώσουν από τη μεριά τους τη δολοφονική επίθεση, να συμπληρώσουν την προβοκάτσια με τη στάση που κράτησαν απέναντι στη δολοφονική επίθεση στους εργαζόμενους και το ΠΑΜΕ. Η στάση τους ήταν ενιαία σε όλη την Ελλάδα και ήταν στη γραμμή να βγάλουν λάδι τους παρακρατικούς μηχανισμούς. Σε ανακοινώσεις τους έδωσαν άλλοθι στους  παρακρατικούς ασφαλίτικους μηχανισμούς προσπαθώντας να τους δώσουν ιδεολογικοπολιτική «Κουκούλα».
Το κερασάκι στην τούρτα ήρθε σε συνεδρίαση στην ΑΔΕΔΥ .  Ο επικίνδυνος ρόλος και η στόχευση του «συντονισμού» και των συνδικαλιστικών παρατάξεων που στηρίζονται από ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΣΥΡΙΖΑ αποκαλύφθηκαν σε όλο τους το μεγαλείο.  Οι παρατάξεις αυτές προσπάθησαν μέχρι τέλους να πάρει η ΑΔΕΔΥ απόφαση για την πραγματοποίηση συλλαλητηρίου την ίδια μέρα, ώρα και στον ίδιο τόπο με τη συγκέντρωση του ΚΚΕ που έχει προγραμματιστεί και ανακοινωθεί μέρες πριν. Οι δύο παρατάξεις επέμεναν και είπαν ότι αφού δεν παίρνει απόφαση η ΑΔΕΔΥ, θα βάλουν το λεγόμενο ΣυντονισμόΠρωτοβάθμιωνΣωματείων (τόμπολα!) να καλέσει σε συλλαλητήριο την Παρασκευή. Με τη θέση τους αυτή αποκάλυψαν ακόμα περισσότερο τον επιζήμιο ρόλο τους και τις προκλητικές στοχεύσεις τους, αφού δύο μέρες πριν ο Συντονισμός καλούσε σε συλλαλητήριο την Πέμπτη και όχι την Παρασκευή (τόμπολα ξανά!).  Κάλεσμα που είχε αναρτηθεί σε ιστοσελίδες στο διαδίκτυο.
Εδώ αξίζει να υπενθυμίσουμε τα εξής: Η «Αυτόνομη Παρέμβαση» και οι «Παρεμβάσεις», δηλαδή ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ, δύο φορές τους τελευταίους τρεις μήνες αρνήθηκαν στην ΑΔΕΔΥ να υπερψηφίσουν πρόταση καταδίκης του προβοκατόρικου ρόλου των κουκουλοφόρων, οι οποίοι είναι γνωστό ότι πολύ εύκολα έχουν εισχωρήσει σε πορείες που έχουν οργανώσει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, ενίοτε και στα μπλοκ των συγκεκριμένων παρατάξεων. Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του...
Σήμερα οι εργαζόμενοι έχουν εμπειρία και δε πρέπει να ξεγελιούνται από το ρόλο τέτοιων μορφωμάτων τα οποία βρίσκονται σε διατεταγμένη αποστολή. Οι εργαζόμενοι πρέπει μέσα από τα σωματεία τους μέσα από το ταξικό εργατικό λαϊκό κίνημα, μέσα από το ΠΑΜΕ να παλέψουν για αυτά που τους ανήκουν, για την ανατροπή του καπιταλισμού, για να περάσουν τα μέσα παραγωγής, ο πλούτος που παράγουν στα χέρια τους και των παιδιών τους. Για τη δημιουργία μιας άλλης κοινωνίας όπου δε θα υπάρχει εκμετάλλευση και οι εργαζόμενοι θα διαφεντεύουν η ζωή τους. Αυτή η διεκδίκηση σήμερα είναι πιο επίκαιρη από ποτέ. Με το σύνθημα:
«Χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά»!
Κωνσταντίνος Ντακοβάνος
μέλος της επιτροπής Πρέβεζας του ΠΑΜΕ, μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Πρέβεζας 

40 σχόλια:

  1. Μπράβο!!!! Ενώ οι άλλοι μονιασμένοι και ανενόχλητοι ετοιμάζονται να μας εξοντώσουν εμείς σκοτωνόμαστε μεταξύ μας.
    Ο εχθρός δεν είναι η μαύρη συμμαχία είναι αυτοί που συμπλέουν μαζί μας σε κάποια (έστω) ζητήματα.
    Ο εχθρός του εχρθού μου είναι εχθρός μου;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ενοτητα που προτεινουν οι λοιποι αριστεροι πλην ΚΚΕ ,φανηκε στην πραξη στην Χαλυβουργεια.......δια της ΑΠΟΥΣΙΑΣ τους !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μια μικρή απορία. Αν το ΠΑΜΕ είναι το ταξικό μέτωπο, και ο Συντονισμός όχι απλά είναι διαταξικός αλλά και...εργοδοτικός, γιατί στο συνδικάτο των οικοδόμων το ΠΑΜΕ έχει στο ψηφοδέλτιο του και μικροεργολάβους ενώ η παράταξη που, τρόπον τινά, πρόσκεινται στον συντονισμό, η Πρωτοβουλία Οικοδόμων, στέκεται εξ ορισμού ενάντια στο να συμμετέχουν εργολάβοι κάθε μεγέθους στο συνδικάτο;

    Γιατί μπορεί προσωπικά να μην είμαι αντιΠΑΜΕ, και μπορεί να είμαι αρκετά κριτικός προς το Συντονισμό, αλλά τέτοιου είδους ad hominem απολίτικες λασπολογίες περι... πρακτόρων, προβοκατώρων κτλ είναι ντροπή να υπάρχουν μέσα στο εργατικό κίνημα. Αν θες να κάνεις κριτική σε κάποιον, κάνε στις θέσεις του και όχι έτσι.

    metalminer

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανέντακτος κομμουνιστής ή τίμιος οπορτουνιστής όπως θα με ονομάζατε. Αλλά αν ο "συνάδελφος" Ντοκοβάνος είναι σύντροφος τότε καλύτερα. Μια χούφτα αριστεροί ή "αριστεροί" όπως ονομάζει προσπαθεί να πείσει τους εργαζόμενους να πάνε κάθε φορά ένα κλικ αριστερά, να δουν κατάματα τον καπιταλισμό και να τον πολεμήσουνε. Αλλά, φευ, ο Κομμουνισταράς και οπορτουνιστοφάγος, ο μόνος που έχει δίκιο έως ότου να αποδειχθεί ένα νέο "λάθος" ανάγνωσης του Μαρξ και του Λένιν, τους βάζει όλους απέναντι. Τους πολεμά γιατί δεν έχουν το δικό του "ταξικό" κριτήριο, δεν κατανοούν τη μία και μοναδική αλήθεια. Ξέρετε τι είναι σύντροφοι να προσπαθείς να "περπατήσεις" μαζί μ' όλους όσους συμφωνείς στην συντριπτική πλειοψηφία των πολιτικών εκτιμήσεων και αναλύσεων, που έχεις την ίδια μήτρα καταγωγής και να έρχονται κάτι νεόκοποι Ντοκοβάνοι να σε κλωτσάνε στο καλάμι. Και να σε βάζουν απέναντι; Να τους χαίρεστε...
    Τσακαλόπαιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σε λίγο θα έχει τσακιστεί ολοκληρωτικά η εργατική τάξη για την οποία τόσο κοπτόμαστε(δεν το λέω ειρωνικά) και μείς το μόνο που κάνουμε να γηράσκουμε αει διασπώμενοι.
    Αυτην την στιγμή που ο αντικομμουνισμός γίνεται επίσημη κρατική προπαγάνδα μέσω των απογόνων του Μεταξά και του Σουρλα,αυτή την ώρα που δεκάδες ή χιλιάδες λαού περιμένουν ένα χέρι βοήθειας,εμείς κοιτάμε να καταγγελθούμε μεταξύ μας.
    Μάχη στην χαλυβουργία μέχρις εσχάτων,μάχη με καταλήψεις σε υποκατασήματα τις Δεη,μάχη με το σύστημα που τρώει τα λυσσακά του και πρώτα απο όλους έμας,μάχη καθημερινή στους δρόμους,στις διαδηλώσεις και στις απεργίες,όχι τώρα όχι έτσι σύντροφοι...

    Γιοζεφ Κ(ένας ανένταχτος κομμουνιστής)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ή παπάς-παπάς ή ζευγάς-ζευγάς.
    Οι μασκες πεφτουν και οι κολαουζοι του συστηματος αποκαλυπτονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Λίγο μ' ενδιαφέρει η άποψη του κάθε κολλημένου που κάνει κοπτοραπτική προκειμένου να φτιάξει για τον αντίπαλο το συνολάκι που έχει στο μυαλό του. Ανάλογοι υπάρχουν και στην άλλη πλευρά, που με την κατάλληλη συρραφή παρουσιάζουν το ΚΚΕ ως βρικόλακα, έτοιμο να πιεί το αίμα του εργαζόμενου με το μπουρί της σόμπας.

    Η απορία μου είναι μία:
    Εσείς εδώ στο μπλογκ ρε παιδιά εγκρίνετε ή (χειρότερο μεν, πιθανό δε) συνυπογράφετε την άποψη του κ. Ντακοβάνου;
    Άμα είναι να το συζητήσουμε δηλαδή... (αν και σήμερα μπορεί να μην είναι εφικτό λόγω τεχνικών δυσκολιών..)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Bλεπω οτι καποιους πονεσε η ωμη καταγραφει της πραγματικοτητας απο τον συγγραφεα του αρθρου.

    Τους πονεσε τοσο ωστε στα επιχειρηματα και στα συγκεκριμενα γεγονοτα που παραθετει ΔΕΝ αντιπαραθετουν παρα ΓΕΝΙΚΟΤΗΤΕΣ και ΑΦΟΡΙΣΜΟΥΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Όχι δεν έχεις δίκιο ανώνυμε, εγώ τουλάχιστον ρώτησα πολύ συγκεκριμένα. Ας απαντήσει κάποιος (φαντάζομαι ο δημοσιεύσας) και βλέπουμε αν υπάρχουν επιχειρήματα στις "φοβερές" καταγγελίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΕΣΥ δεν εχεις δικιο.

    Ο συγγραφεας μιλαει συγκεκριμενα .
    Ενω σε σενα ΔΕΝ βλεπω κατι συγκεκριμενο.
    Παρα μονο ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΑ ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΤΙΚΑ.

    Και αυτη ειναι η δικια μου κριτικη πανω σε οτι διαβασα στο αρθρο και και σε σενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ακριβως λοιπον επειδη οι καταστασεις ειναι κρισιμες και πρεπει να ξερουμε ποιους εχουμε απεναντι μας, αλλα κυριως σε ποιους εχουμε πλατη, γιατι τα πισωπλατα πρεπει να φοβασαι.
    οσους τους πειραζει το κειμενο....ξυδακι. μπορει καποιοι να με πουν παλι προκλητικο αλλα εγω δεν εχω στρογγυλοποιησεις στην αποψη μου.
    οποιος διαβαζει και παρακολουθει την αρθογραφια και τις θεσεις αυτων που εκφραζουν τα "πρωτοβαθμια" καταλαβαινει και ποιος ειναι με ποιον και που αποσκοπει.
    εγω λοιπον ειμαι απολυτος ή αυτοι ειναι πολιτικα σε επιπεδο δημοτικου πρωτης ταξης ή απλα εξυπηρετουν συμφεροντα. μεση κατασταση δεν υπαρχει δεν υπαρχει. και ετσι πρεπει να τους αντιμετωπιζεις. στους νεαντερταλ της πολιτικης παλης δεν απανταω σοβαρα, αλλα στους αλλους σιγα μην εχω και τροπους συμπεριφορας
    modesto

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Υπάρχουν μόνο δύο ράγες, η μία πηγαίνει στον γκρεμό, η άλλη στον σοσιαλισμό.

    Στην πρώτη είναι ένα πολύχρωμο τρένο -κυριαρχούν οι αποχρώσεις του ροζ- παίζει μανού τσάο στα ηχεία, οδηγός είναι ο Τσίπρας.

    Το άλλο είναι κόκκινο, μπορεί να δείχνει μουντό, σε σοβιετικό στυλ, να κινείται με κάρβουνο και να αφήνει πίσω του χιλιόμετρα καπνού, να χει όλα τα άσχημα στην εμφάνιση αλλά είναι κέρβερος. Και τουλάχιστον δεν τελειώνει η πορεία του στο γκρεμό.


    Επανάσταση μια χαρά μπορεί να γίνει. Αν όχι σήμερα, αύριο, αν ούτε τότε μεθαύριο.
    Πάντως απείρως συντομότερα από την Δευτέρα Παρουσία.
    Και την επανάσταση δεν θα στην κάνει κάποιος να στη δώσει στο πιάτο.
    Ή θα σαι μέσα της ή θα σαι απέναντί της.


    Θες εφικτούς στόχους και καπιταλισμούς;(ΣΥΝ και λοιποι αριστεροι)
    Να χαίρεσαι που παίρνεις αυτά που παίρνεις γιατί ο ΟΑΕΔ δίνει λιγότερα. Αυτός είναι ο καπιταλισμός και αυτά είναι τα όριά του.
    Έτσι γίνεται στις κρίσεις, η εργατική δύναμη απαξιώνεται, αυτός είναι ο νόμος της καπιταλιστικής παραγωγής.
    Δεν είναι νόμος που μπορεί μια κυβέρνηση να καταψηφίσει(οπως προτεινει ο ΣΥΝ και λοιποι αριστεροι).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. "Βρήκαμε παπά, να θάψουμε 5-6"
    Από την αρχή υπήρξε αυτή η λογική σε κάποιους μέσα στο ΚΚΕ, όσον αφορά την συγκεκριμένη φάση.

    Όμως θα πρέπει να σκεφτόμαστε πολιτικά. Γιατί όλα αυτά που έγιναν ή που γίνονται είναι πόλιτικές κινήσεις: Από την περικύκλωση της βουλής και την σύγκρουση με την αναρχία και όχι μόνο, μέχρι την πίεση για πορεία της ΑΔΕΔΥ, είναι πολιτικές κινήσεις. Απλοϊκές η σύνθετες είναι άλλο καπέλο, πάντως μιλάμε για πολιτική.

    Εσείς λοιπόν είσαστε οι πρώτοι που το λέτε αυτό (ότι πρέπει να σκεφτόμαστε πολιτικά), όμως απ' την άλλη και οι τελευταίοι που το τηρείτε! (δεν γενικεύω, μιλώ πολύ συγκεκριμένα γι αυτούς τους "κάποιους" που είπα πριν).

    Θα πρέπει να ξέρετε λοιπόν ότι ένα "καλό" είχε η σύγκρουση με τους αναρχικούς στο Σύνταγμα: Ότι οι αναρχοχουλιγκάνοι έφαγαν ΠΟΛΙΤΙΚΑ (και όχι στρατιωτικά, για τους γνωστούς λόγους, να μην επαναλαμβανόμαστε) μία μεγάλη ήττα και ότι υποχρεώθηκε εκ των πραγμάτων ένας κόσμος να επαναπροσδιορίσει τις ανοχές του και γιατί όχι και τις θέσεις, τις αντιλήψεις και τις σχέσεις του με μία ΔΗΘΕΝ "ελευθεριακή" αντίληψη για τα πράγματα. Και λέω φυσικά δήθεν, γιατί μόνο ελευθεριακή δεν είναι στην πραγματικότητα μια στάση που αναπαράγει και δίνει άλλοθι στον χουλιγκανισμό και την αλητεία και βάζει στην...πρωτοπορία(!) τα λούμπεν και ανεγκέφαλα και ασφαλίτικα στοιχεία.

    Αυτή λοιπόν την πολιτική νίκη κάποιοι δεν έχουν πρόβλημα να την υποσκάψουν και εν τέλει να την αναιρέσουν με την τακτική που προανέφερα. Για άλλη μια φορά απευθύνονται στον εαυτό τους τσουβαλιάζοντας, συγκολλώντας, παραποιώντας κλπ. μόνο και μόνο για να κάτσουν μετά στον καθρέπτη και να πουν για άλλη μια φορά:
    Φτού σου μανάρι μου, κούκλος είσαι."

    Πολιτικός ναρκισσισμός;
    Μπα...κάτι χειρότερο: ΦΟΒΟΣ.
    Έλλειψη εμπιστοσύνης στον ίδιο σου τον εαυτό.
    (συνεχίζεται)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μας λέει λοιπόν ο "ποιητής" ότι τα πρωτοβάθμια είναι σε… "διατεταγμένη υπηρεσία".
    Και ρωτά φυσικά: Αν εγώ πω ότι ο Μαϊλης είναι χαφιές της ασφάλειας, δεν θα πρέπει να έχω και κάποια στοιχεία να παρουσιάσω; Άϊντε έτσι λέω ό,τι μου κατέβει κι άντε μετά ο άλλος να αποδείξει ότι δεν είναι ελέφαντας; Από πού κι ως που λοιπόν ρε ....(ας μην πω γιατί αυτός είναι επώνυμος κι εγώ ανώνυμος και δεν είναι πολύ πρέπον)... είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία τα πρωτοβάθμια;
    ΠΟΙΟΣ τους διέταξε;
    ΤΙ ενέργειες χαφιέδικες έκαναν;
    ΤΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ έχεις για να εξαπολύεις μια τόσο βαριά κατηγορία;

    Η αλήθεια είναι ότι δεν έχει ΚΑΝΕΝΑ στοιχείο. Κάτι γενικές μαλακίες περί αντικομμουνισμού, περί εχθρότητας στο ταξικό κίνημα και περί συντήρησης…ιδεολογικά, του συστήματος!
    Από αυτά στοιχειοθετείται η..."διατεταγμένη υπηρεσία";
    Μπα, δεν νομίζω:
    Ακόμη και κάποιος με iq παπαρούνας μπορεί να καταλάβει ότι ακόμη κι αν ΟΛΑ αυτά ισχύουν (που δεν ισχύουν φυσικά), και πάλι δεν σημαίνει ότι είσαι εντεταλμένο όργανο του συστήματος.

    Προχωρά λοιπόν στο δεύτερο επιχείρημα που τσακίζει κόκαλα: Πάνε αγκαζέ με τους Πασόκους.
    Καταπληκτικό επιχείρημα. Με τον ίδιο τρόπο φυσικά θα μπορούσε να πει κανείς ότι και το ΚΚΕ αγκαλιάζει τους πασόκους όταν πήγε για συμπαράσταση της ΔΕΗ, σε ένα σωματείο δηλαδή πασόκικο με πρόεδρο πασόκο.
    Αλλά εκεί πες ότι είναι "αλλιώς".
    Αλλιώς όμως ΔΕΝ ήταν όταν το ΚΚΕ ήταν κομμάτι των "δημοκρατικών δυνάμεων" και το χαιρόταν ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ μάλιστα. Να τα λέμε κι αυτά όταν κατηγορούμε τους άλλους σήμερα για ψύλλου πήδημα.

    Και πάμε στο τρίτο "επιχείρημα": "Η στάση τους ήταν ενιαία σε όλη την Ελλάδα και ήταν στη γραμμή να βγάλουν λάδι τους παρακρατικούς μηχανισμούς. Σε ανακοινώσεις τους έδωσαν άλλοθι στους παρακρατικούς ασφαλίτικους μηχανισμούς προσπαθώντας να τους δώσουν ιδεολογικοπολιτική «Κουκούλα»."
    Ώστε ενιαία η στάση τους ε;
    Ώστε τους έβγαλαν λάδι και μάλιστα…εννιαία!
    Ε, απλά είναι ψεύτης.
    Τι να κουβεντιάζουμε τώρα με τον κάθε απατεώνα; Ν’ αρχίσω να του κοτσάρω link; Βαριέμαι ακόμη και να μπω στην διαδικασία, όταν σε αυτό εδώ το μπλογκ είχαν δοθεί συγχαρητήρια σε κάποιες ανακοινώσεις.

    Και πάμε στο εκπληκτικό "επιχείρημα" της ΑΔΕΔΥ:
    Έκαναν λέει συγκέντρωση την ίδια μέρα, ίδια ώρα και στον ίδιο χώρο με το ΚΚΕ!
    Μόνο που "ξεχνά" κάτι ο σπεκουλαδόρος:
    Ότι εκείνη την ημέρα κάτι ψηφιζόταν στην βουλή, κι ότι είχε ο ΚΑΘΕΝΑΣ δικαίωμα να πάει να διαμαρτυρηθεί εκεί. Δεν ήταν μια συγκέντρωση ενός κόμματος, ούτε το ΚΚΕ έκανε την συγκέντρωσή του στην Ομόνοια ή στην ΓΣΕΕ: Ήταν ημέρα της ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση!
    Ημέρα δηλαδή που ο καθένας θα μπορούσε να πάει στο Σύνταγμα να διαμαρτυρηθεί.

    Και το ΚΚΕ είχε την απαίτηση να μην εμφανιστεί ΚΑΝΕΝΑΣ άλλος στο Σύνταγμα ΠΑΡΟΛΟ που το ίδιο δεν μπορούσε να γεμίσει την πλατεία!
    "Όοοοχι…ας μην μπορώ να γεμίσω την πλατεία. Κανείς άλλος δεν θέλω να έρθει. Καλύτερα να είναι μισοάδειο το σύνταγμα παρά να με ενοχλήσει κάποιος"!!

    Αυτό όμως μεγάλε δεν είναι διαμαρτυρία.
    Είναι "παραγγελιά" σε μαγαζί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Εγω παλι εχω την εξης απορια.
    Οσοι μιλανε για ενοτητα της Αριστερας
    γιατι δεν εχουν ενωθει ακομα ?
    Μηπως κρυβεται κατι αλλο απο πισω και
    απλα μενουν στα λογια ?
    Just wondering

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Φαντάζομαι δεν απαυθύνεται σ' εμένα το ερώτημα γιατί απλά δεν είμαι με την ενότητα της αριστεράς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ...κι εννοώ φυσικά την ενότητα σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Απευθυνομαι σε οσους μιλανε
    υπερ της ενοτητας και ανηκουν σε διαφορα
    κομματια της αριστερας.
    Γιατι αφου ειναι ΥΠΕΡ δεν εχουν ενωθει τοσο καιρο ?????? (οσο το σκεφτομαι και απαντησει δεν παιρνω ,ακομα περισσοτερα ερωτηματικα θα βαζω )
    Just wondering

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Η άποψη της εφημερίδας ΑΥΓΗ , άρα και του ΣΥΡΙΖΑ (;), είναι αυτή που διαβάζετε. Κατά τα άλλα μιλούν για αριστερή διακυβέρνηση, ενότητα δράσης και άλλα τέτοια , με στόχο να κλέψουν τους ψήφους των εργαζόμενων που στην αγωνία τους για ένα καλύτερο αύριο , ίσως εξαπατηθούν και τους ψηφίσουν. Για το μόνο όμως που ενδιαφέρονται είναι τα ψηφαλάκια στις επόμενες εκλογές ,μπας και με κανέναν βουλευτή παραπάνω παζαρέψουν καλύτερα και για το πως θα σωθεί η Ε.Ε, μοιρολογώντας για την "χαμένη τιμή" του ευρώ . Πιστοί υπηρέτες μια ζωή στην υπηρεσία του κεφαλαίου.


    Γ. Σταθάκης: Το τέλος του Μάαστριχτ;ΑΥΓΗ

    Το ευρώ είναι δημιούργημα της συνθήκης του Μάαστριχτ του 1992. Η βασική ιδέα ήταν ότι η οικονομική ενοποίηση (ελεύθερη διακίνηση εμπορευμάτων, κεφαλαίων και εργασίας) δεν μπορούσε να ολοκληρωθεί χωρίς τη νομισματική ενοποίηση. Το κίνητρο μιας πραγματικά ενιαίας μεγάλης εσωτερικής αγοράς ήταν απόλυτα θεμελιακό. Αυτό θα ωθούσε την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων, θα προσάρμοζε την εθνική οικονομία κάθε χώρας στα πραγματικά πλεονεκτήματά της, με περισσότερη εξειδίκευση, και υπό ορισμένες προϋποθέσεις θα μπορούσε να προκαλέσει ακόμα και τη σχετική σύγκλιση των οικονομιών.


    ....το δημοσιευμα της ΑΥΓΗΣ συνεχιζεται στο επομενο σχολιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Το κοινό νόμισμα θα αποτελούσε το επιστέγασμα μιας σταδιακής προσαρμογής που θα περιλάμβανε προηγουμένως την ακύρωση των άμεσων και έμμεσων εμποδίων στο εμπόριο, θα ακύρωνε τους θεσμικούς περιορισμούς στην κίνηση των κεφαλαίων, θα ενίσχυε μέσω των ιδιωτικοποιήσεων τον ανταγωνισμό σε τράπεζες, βιομηχανία και εμπόριο. Τα ίδια τα εθνικά νομίσματα σταδιακά θα αποκτούσαν πιο σταθερές σχέσεις ισοτιμίας (η πολιτική της σκληρής δραχμής του 1995-2000).
    Η ιδέα, όσο καλή και να ήταν, είχε αφετηριακά δύο βασικά προβλήματα. Πρώτον, δεν προβλεπόταν ευρωπαϊκός προϋπολογισμός (της τάξης του 5-7% του ευρωπαϊκού ΑΕΠ), ο οποίος θα μπορούσε να στηρίζει τους άνισους ρυθμούς ανάπτυξης των εθνικών οικονομιών ή ίσης μορφής ασύμμετρες συνέπειες της ενοποίησης. Δεύτερον, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα απέκτησε ασφυκτικό πλαίσιο λειτουργίας που δεν της επέτρεπε να παρεμβαίνει στις οικονομικές εξελίξεις. Αποκλειστικό εργαλείο είχε το επιτόκιο δανεισμού και αποκλειστικό προορισμό τον έλεγχο του πληθωρισμού.
    Εφόσον η νομισματική ενοποίηση φάνταζε αμέσως προβληματική χωρίς τη δημοσιονομική πλευρά, η ιδέα που επελέγη από την αρχή ήταν το Σύμφωνο Σταθερότητας, η από κοινού δηλαδή συναίνεση ότι όλες οι χώρες θα έπρεπε να τηρούν απαρέγκλιτα κάποιους κανόνες αναφορικά με τα δημόσια ελλείμματα και το δημόσιο χρέος.
    Η ανεπάρκεια της παραπάνω αρχιτεκτονικής φάνηκε από την αρχή. Οι χώρες δεν πληρούσαν τα κριτήρια ή εμφάνισαν πλασματικά στοιχεία, η ένταξη στο ευρώ περιέλαβε χώρες με εξόφθαλμη παραβίαση των κριτηρίων, ειδικά του ύψους του χρέους (Ιταλία, Ελλάδα, Βέλγιο) και η αποτυχία αυτή προσπαθήθηκε να διορθωθεί με το περίφημο Ευρωσύνταγμα, που επεδίωκε να συνταγματοποιήσει το νεοφιλελεύθερο παράδειγμα της ενοποίησης της Ευρώπης. Ούτε η πρώτη ούτε η δεύτερη αποτυχία αποθάρρυναν τους εμπνευστές τους από την επαναφορά κάθε τόσο της ίδιας ιδέας.
    Αν η οικονομική άνοδος συγκάλυψε την ατυχή αρχιτεκτονική του ευρώ, η οικονομική κρίση διόγκωσε από την πρώτη στιγμή τις αδυναμίες της. Σε περιόδους κρίσης όλες οι οικονομίες αύξησαν τον δημόσιο δανεισμό και το έλλειμμα του προϋπολογισμού. Η κεντρική τράπεζα άρχισε, κατά παράβαση του καταστατικού της, να αγοράζει εθνικά ομόλογα ή να δημιουργεί επιλεκτική ρευστότητα στο τραπεζικό σύστημα. Η κρίση χρέους όμως έθεσε τα όρια σε αυτές τις επιμέρους επιλογές.
    Η Ελλάδα, η Ιρλανδία, η Πορτογαλία και, στη συνέχεια, η Ιταλία, από κοντά και η Γαλλία, η Αυστρία, το Βέλγιο, η Κύπρος άρχισαν να κλονίζονται θέτοντας νέα και αξεπέραστα δεδομένα στην κρίση χρέους. Η δογματική προσκόλληση στην παρούσα αρχιτεκτονική οδήγησε σε διαδοχικές επιλογές οι οποίες επί δύο σχεδόν χρόνια προσπαθούν να διαχειριστούν κάθε πρόβλημα τη στιγμή που εμφανίζεται με νέα “παρδαλά” και προσωρινά εργαλεία. Το EFSF θα λειτουργούσε ως ενδιάμεσος θεσμός που θα δανειζόταν χρήματα από τις χρηματαγορές και θα τα δάνειζε στις οικονομίες που είχαν αποκλειστεί από τις αγορές, με εγγυήσεις, και όχι χρήματα, από τις αξιόπιστες χώρες. Παράλληλα, η επιβολή σκληρών σταθεροποιητικών προγραμμάτων, τύπου ΔΝΤ, αναμενόταν να καθησυχάσει τις αγορές και να επαναφέρει έτσι τις χώρες στην τροχιά ενός βιώσιμου χρέους.
    Οι αποφάσεις αυτές ενισχύονται από την ψευδαίσθηση ότι οι ικανοποιητικές επιδόσεις ορισμένων χωρών παρά την κρίση (Γερμανία, Ολλανδία κ.λπ.) θα καθιστούσαν το εγχείρημα ρεαλιστικό παρά το τεράστιο κοινωνικό και οικονομικό κόστος των προβληματικών οικονομιών. Οι αποφάσεις της 21ης Ιουλίου και της 27ης Οκτωβρίου αποτέλεσαν το Βατερλό αυτής της πολιτικής.


    ...συνεχιζεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Σήμερα η Γαλλία βρίσκεται στον δρόμο της Ιταλίας, οι γερμανικές τράπεζες χάνουν διαδοχικά στις αξιολογήσεις τους, η ανάπτυξη της Ολλανδίας και της Γερμανίας εκμηδενίζονται και το κέντρο χορεύει ήδη στους ρυθμούς της περιφέρειας. Το χειρότερο είναι ότι ο EFSF αδυνατεί πλέον να ανταποκριθεί σε μακροχρόνια δάνεια και έχει στραφεί αποκλειστικά σε βραχυχρόνια.
    Στις συνθήκες αυτές οι λύσεις στρέφονται πλέον σε ριζικές αναδιατάξεις που αφορούν τον πυρήνα του Μάαστριχτ. Οι γαλλικές προτάσεις περιλαμβάνουν τη διττή αλλαγή της κεντρικής τράπεζας και τη μετατροπή του EFSF σε κανονική τράπεζα απορρόφησης του φονικού χρέους. Οι ηγέτες της Κομισιόν παραδέχονται ανοιχτά την αποτυχία της πολιτικής. Οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες. Και οι πολιτικές επίσης.\
    Πηγή: ΑΥΓΗ της Κυριακής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αριστεροχαρούμενοι...

    ...τώρα που έχουμε και νεκρό, τη γνώμη έχετε για την κολεγιά σας με το "νέο επαναστατικό υποκείμενο" των δολοφόνων κουκουλοφόρων;

    Δυστυχώς για εσάς, ότι γράφει, δεν ξεγράφει και οι πολλαπλές δηλώσεις που τους έδιναν και συνεχίζουν να τους δίνουν ποικίλα άλλοθι συνεχίζουν να υπάρχουν.

    Καθίκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. http://l-sysp-florinas.blogspot.com/2011/11/2.html Στη Φλώρινα οι γνωστοί προβοκάτορες έκαναν αντισυγκέντρωση κατά το Πολυτεχνείο. Δεν έβγαλαν ανακοίνωση, δεν κάλεσαν κόσμο, δεν έκαναν πορεία. Ήταν εκεί μόνο για να προκαλέσουν το ΠΑΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Επειδή θίχτηκε το θέμα του ανθρώπου που σκοτώθηκε, θα ήθελα να γράψω μερικά πράγματα:
    Δεν ήταν τυχαίο που ξεκίνησα να γράφω διευκρινίζοντας εξαρχής ότι πρέπει να σκεφτόμαστε πολιτικά. Εννοείται ότι καταλαβαίνω και τον εκνευρισμό και την απόρριψη που νοιώθουν όχι μόνο όσοι γνώριζαν τον άνθρωπο αλλά και όσοι απλά είδαν στην τηλεόραση έστω αυτή την δολοφονική επίθεση. Δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία γι αυτό το χώρο που για πολλοστή φορά εφαρμόζει και ανέχεται πλέον συστηματικά τέτοιες μεθόδους. Μια-δυό-τρεις, πλέον την ξέρουμε την τακτική: Κάνουμε την ασφαλίτικη μαλακία και μετά λουφάζουμε για 2-3 μήνες μέχρι να ξανατραβήξουμε προς την “δόξα”, χωρίς να έχει αλλάξει ΤΙΠΟΤΕ επί της ουσίας.
    Κι αν το θέλετε για μένα δεν υπάρχει καμία δικαιολογία ΚΑΙ σε όσους αποφάσισαν να εφαρμόσουν την μέθοδο των ίσων αποστάσεων και της ΔΗΘΕΝ «ουδετερότητας» (γιατί ουδετερότητα δεν υπάρχει σε τέτοιες περιπτώσεις). Μικροψυχία και κομπλεξισμός είναι η βάση μιας τέτοιας στάσης, που δεν ερμηνεύεται από «πολιτικά οφέλη» (σιγά τα πολιτικά οφέλη που θα αποκομίσουν…), αλλά από αδυναμία να διακρίνουν το κύριο από το τεταρτεύον και βάλε.

    Όμως η “κριτική” που λέει
    “Και τι καταφέρατε που αντισταθήκατε. Φάγατε τις μολότοφ και ησυχάσατε.”
    δεν είναι μόνο μικρόψυχη, είναι και λανθασμένη. Η αντίσταση αυτή του ΚΚΕ και μάλιστα με αυτό τον τρόπο (είχε συγκεκριμένα χαρακτηριστικά) δεν ήταν καθόλου αδιάφορη ή μάταιη. Παρήγαγε πολιτικά αποτελέσματα τουλάχιστον στο επίπεδο της συνείδησης σε πολύ κόσμο (γνώμη μου είναι, δεν έχω κάνει μετρήσεις) και έβαλε τις βάσεις και για κάτι πολύ περισσότερο από μια πολιτική νίκη απέναντι στην αναρχία. Έβαλε το ζήτημα της οργανωμένης πάλης, της υπέρβασης του αυθόρμητου, της πολιτικής συγκρότησης, των αδιεξόδων του “αυθόρμητου”, πίσω από το οποίο πολύ εύκολα καλύπτονται επιλογές που ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ δεν μπαίνουν ποτέ ανοιχτά: Είτε γιατί πρόκειται άμεσα για δουλειά του κράτους, είτε γιατί πολύ απλά θα γνώριζαν συντριπτική απόρριψη από τον κόσμο.
    Καλύπτονται λοιπόν πίσω από ένα δήθεν ελευθεριακό στυλάκι όπου κανείς δεν υπακούσει σε κάποια διαδικασία, απλά δέχεται τις…”νομοτέλειες”(!) που δημιουργεί ο εκάστοτε υποτυπώδης ή πανίσχυρος μηχανισμός. Η υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο.

    Αυτή λοιπόν την πολιτική νίκη, που έχει πολύ ευρύτερο και ουσιαστικό χαρακτήρα από μια ψήφο, νοιώθω ότι κάποιοι την υπονομεύουν κι αυτό με τσατίζει πιο πολύ αν το θέλετε σε αυτή την συμπεριφορά, που είναι αναμενόμενη μεν σε ένα βαθμό, όμως καλό είναι να μην γίνει και πλειοψηφούσα αντίληψη. Δεν χάνουν αυτοί που νομίζετε ότι χάνουν με αυτή την ισοπέδωση. Ίσα-ίσα που τους δίνετε παράταση ζωής, σε μια φάση όπου ο καθένας επιλέγει ουσιαστικά στρατόπεδο και διάφορα ξεβρακώματα πέφτουν δεξιά κι αριστερά. Δείτε π.χ. εδώ και “θαυμάστε” κυριολεκτικά ένα “αντεξουσιαστικό” και…”ανατρεπτικό” δημόσιο ξεβράκωμα:
    http://www.enet.gr/?i=news.el.texnes&id=327027

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. δεν υπαρχει καμια συγκρουση με την αναρχια. υπηρξε συγκρουση με το παρακρατος και καποιους που ευκολα κανιβαλιζουν εξαιτιας ληψης πολιτικης γνωσης για να το πω ποιο ευγενικα.
    ευκολα επισης "ξεχναμε" πραγματα. τα λινκ για τις ανακοινωσεις να τα ξανασηκωσουμε για να δουμε οτι ειναι ηξεις αφιξεις. ακομα και την πρωτη ανακοινωση της ανταρσυα κατεβαστετη τωρα σε σωματεια να δειτε ποσοι θα την ψηφισουν και τι θα πουν. τουλαχιστον οι ναριτες που ξερω απο πρωτο χερι μεχρι την περασμενη βδομαδα δεν την στηριζανε (γιατι μπορει να ξαναλλλαξαν θεση). οσο για τις αλλες κρινονται απο εμετικες (αλαβανου) μεχρι αλλα λογια (συν) γιατι θελουμε να παταμε σε δυο βαρκες και ψαρευουμε απο παντου.
    για το τι θελουν πολιτικα αυτες οι γκρουπες φαινεται απο το τι βαζουν ως πολιτικο στοχο, να περασουν ή εξαφανισουν το ΚΚΕ. απο που να αρχισω σε αυτο, απο τις αποφασεις συνεδριων του ΣΥΝ, απο την εμμετικη πολιτικη της ΚΟΕ απο την εποχη της Α/συνεχειας ακομα που και για την τρυπα του οζοντος εφταιγε η κνε στην πατρα; για το ναρ γνωστα και για το σεκ/οσε του στηριζουμε σημιτη;
    για το φυσικο του ζητηματος; να θυμισω το 95 στο πολυτεχνειο τον κυριακιδη που εμεινε μηνες στο νοσοκομειο απο τις μολοτοφ; το ποσοι εμειναν καιρο στο νοσοκομειο που σακατευτηκαν γιατι τους εκαναν επιθεση την ωρα που τον εσβηναν; να θυμηθουμε και ποιος μεσα στον πανικο σαν αλλος κουκουλοφορος εδινε στους μπαχαλους τους κνιτες; στελεχος του ναρ απο την ΣΔΟ/Αθηνας.
    αλλου λοιπον τα επιχειρηματα της κοινης δρασης και της συμπορευσης. αλλος ειναι ο σκοπος τους και απο κει ξεκινανε και ολες οι πραξεις τους. και οι πολιτικες
    τον νεοδημοκρατη τον ακροδεξιο και πλεον και τον πασοκο τον εχω απεναντι μου και τον φυλαγομαι.
    αν το θελεις αυτοι ειναι και ξεκαθαροι, τους δηθεν φιλους που θα στην φερουν πισωπλατα φοβαμαι γιατι παντα ετσι γινεται.

    οσο για το τι εγινε σε αλλους χωρους σε σχεση με την 20η οκτωμβρη.
    σε πολλους χωρους υπηρξε κλυδωνισμος γιατι μεγαλο κομματι των χωρων αυτων λεει οτι δεν μπορουμε να εξισωνουμε τους προβοκατορες με το ΚΚΕ οσες διαφορες και να εχουμε, υπηρξε κοσμος που κερδιθηκε (και χαθηκε βεβαια), αλλα στο κομματι των οργανωμενων δυναμεων που με αυτους καλουμαστε να συνεργαστουμε τι αλλαξε;
    σε καποιους μεμονομενους μπορει να μπηκε μια αλλη λογικη γιατι ξερουν και το παραδεχονται οτι στους χωρους τους (αναρχικων κυριως) ευκολα μπαινουν προβοκατορες. στους περισσοτερους τπτ.
    και μια τροφη για σκεψη. στην εποχη του πολεμου των υπηρεσιων, το δημοσιευμα του φιλιπακη ανημερα στις 17/11, εμενα μου λεει πολλα και μεγαλη προσοχη πλεον, γιατι τα συμφεροντα δεν ειναι ενος που θελει να υπερασπιστει το αστικο κρατος.
    οι ενδοιμπεριαλιστικες αντιθεσεις εντινονται και θα δουμε πολλα μπροστα μας.
    χωροι πολιτικοι με παροπιδες που δεν μπορουν να δουν περα απο το τωρα και χωρις προσανατολισμο ειναι ΕΠΙΚΥΝΔΙΝΟΙ
    modesto
    και τα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΕΒΕΖΑΣ του ΠΑΜΕ

    Με αφορμή και την τελευταία απεργία στις 11 Μάη το ΠΑΜΕ και η ΔΑΣ απαντάνε στο λίβελο και την λάσπη των «Αριστερών Παρεμβάσεων». Μετά τις εκλογές του σωματείου ιδιωτικών υπαλλήλων Ν. Πρέβεζας κυκλοφόρησε στον τύπο από πλευράς από πλευράς των «Αριστερών Παρεμβάσεων» (ΝΑΡ/ΑΝΤΑΡΣΥΑ κλπ) μία κατάπτυστη και υποκριτική ανακοίνωση για τις αρχαιρεσίες του σωματείου. Που στόχο είχε την παράταξη της ΔΑΣ και το ΠΑΜΕ.
    Καταρχήν να διευκρινίσουμε ότι η ΔΑΣ ανά την Ελλάδα σε όλες τις αρχαιρεσίες σωματείων έχει μία πάγια θέση τις αρχαιρεσίες δηλαδή προεδρεία αναλογικά στη βάση των ψήφων των παρατάξεων. Είναι μία θέση που διατηρεί η ΔΑΣ χρόνια και δεν έχει να κάνει ούτε με τις παρατάξεις της ΠΑΣΚΕ ούτε με καμία άλλη. Η θέση αυτή είναι διαμορφωμένη κατά αυτόν τον τρόπο, ώστε να εκφράζονται οι εργαζόμενοι αναλογικά με βάση τους ψήφους τους στα σωματεία. Είναι μία θέση που έχουμε ακόμα και αν είμαστε η πρώτη παράταξη. Το ΠΑΜΕ και η ΔΑΣ δεν έχουν την αυταπάτη ότι ένα προεδρείο μπορεί να αλλάξει την κατάσταση για την εργατική τάξη. Μόνη της η εργατική τάξη μπορεί να αλλάξει την «τύχη» της συσπειρωμένη στα ταξικά συνδικάτα και στο ΠΑΜΕ.
    Η υποκρισία των «Παρεμβάσεων» και το κατάπτυστο του πράγματος βρίσκεται στο σημείο που λένε ανερυθρίαστα για συνεργασία των παρατάξεων της ΔΑΣ με αυτή της ΠΑΣΚΕ. Δηλαδή την αλήθεια με τα πόδια προς τα πάνω!
    Παρακάτω παρατίθενται τα έργα και ημέρες των διδύμων του συμβιβασμένου συνδικαλισμού στην πόλη της Πρέβεζας.
    Απεργία στις 11 Μάη. Που βρισκόταν οι Παρεμβάσεις; Απεργία στις 23 Φλεβάρη. Που βρισκόταν οι Παρεμβάσεις; Που βρίσκονται τελικά οι Παρεμβάσεις σε κάθε απεργία; Χειροκροτάνε τις συγκεντρώσεις στο Εργατικό Κέντρο!
    Ποιοι συνεργάζονται με τον εργοδοτικό κυβερνητικό συνδικαλισμό σε επίπεδο πρωτοβάθμιων σωματείων στην Πρέβεζα (και παίρνουν και εύσημα) αλλά και γενικά ανά την Ελλάδα; Ποιοι ¨χειροκροτάνε¨ σε κάθε συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Πρέβεζας; Ποιοι κάνουν ομιλίες σε κοινές συγκεντρώσεις με τον εργοδοτικό συνδικαλισμό; Ποιοι είναι αυτοί που δεν έχουν αφήσει εκδήλωση για εκδήλωση που να μη συμμετέχουν με τις συμβιβασμένες πλειοψηφίες στο Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας; Μα φυσικά οι «Παρεμβάσεις»!
    Ως προς το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων. Ποιοι στις εκλογές του Σωματείου Ιδιωτικών υπαλλήλων Πρέβεζας κάθε πρωί έπιναν καφεδάκι «αγκαλιά» με την ΠΑΣΚΕ; Ποιας παράταξης αντιπρόσωπος από την Πρέβεζα στο συνέδριο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων κυκλοφορούσε σαν διδυμάκι για δύο μέρες με τον αντιπρόσωπο της ΠΑΣΚΕ από την Πρέβεζα; Και εδώ οι «Παρεμβάσεις» !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Συνέχεια από το προηγούμενο
    Επιτροπή Πρέβεζας ΠΑΜΕ

    Επειδή τον κατάλογο με τη συνεργασία μπορούμε να τον συνεχίσουμε για πάρα πολύ ακόμα ας παραθέσουμε και το τελευταίο, το «κερασάκι» στην τούρτα του συμβιβασμού και της συνεργασίας!
    Το κερασάκι βρίσκεται στην τελευταία «αντιπολεμική» συγκέντρωση για τον πόλεμο στη Λιβύη που διοργάνωσαν οι διάφορες «Παρεμβάσεις», οι συμβιβασμένες πλειοψηφίες του εργατικού κέντρου κ.α. Μία αντιπολεμική εκδήλωση με κεντρικό ομιλητή τον ΑρχιΠασκίτη Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Πρέβεζας. Δηλαδή κεντρικός ομιλητής ο συνδικαλιστικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης που σήμερα συμμετέχει στο μακέλεμα του Λιβικού λαού, χθες του Γιουγκοσλάβικού, του Ιρακινού κλπ. Άλλη μία φορά αποδεικνύονται οι παρεμβάσεις κυβερνητικό άλλοθι.
    Γι’ αυτό είναι υποκρισία να εγκαλούν τη ΔΑΣ και το ΠΑΜΕ για συνεργασία με τον εργοδοτικό συνδικαλισμό. Γιατί προσπαθώντας να κρύψουν τη γύμνια τους πετάνε λάσπη στο ΠΑΜΕ και τη ΔΑΣ. Οι εργαζόμενοι πρέπει να βγάλουν τα συμπεράσματα τους για το ποιοι είναι οι «φίλοι του λαού» και σε ποιους να γυρίσουν την πλάτη.
    Τη στιγμή δηλαδή που οι «Παρεμβάσεις» χρόνια τώρα πάνε χέρι-χέρι στο ξεπούλημα των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης με τον κυβερνητικό συνδικαλισμό, έχουν το θράσος να ρίχνουν λάσπη στο ΠΑΜΕ και τη ΔΑΣ. Δηλαδή αυτοί που στηρίζουν και με κάθε τρόπο τις δήθεν αγωνιστικές αλλά στην ουσία αποπροσανατολιστικές τους κινητοποιήσεις έχουν το στόμα και μιλάνε.
    Η ΔΑΣ και το ΠΑΜΕ δεν έχει ανάγκη ούτε την αποδοχή τους ούτε και τη συνεργασία με αυτούς που βάζουν πλάτη στο ξεκλήρισμα των δικαιωμάτων του λαού. Ούτε η λάσπη τους πιάνει. Τα ¨αριστερά¨ προεδρεία και τα παρόμοια συνδικαλιστικά τερτίπια είναι καραμέλες που έχουν λιώσει και έχουν σαπίσει σαν το σύστημα που προσπαθούν να περισώσουν αυτοί που ευαγγελίζονται την καλύτερη διαχείριση του.
    Η εργατική τάξη σήμερα ένα δρόμο έχει αυτόν της ρήξης με τα μονοπώλια και της ανατροπής του καπιταλισμού. Για να πάρει ο εργαζόμενος την εξουσία στα χέρια του, να διαχειρίζεται τον πλούτο που παράγει. Με το ΠΑΜΕ στην αντεπίθεση!

    Μάης 2011

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Το παραπάνω είναι ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε σε εφημερίδες στην Πρέβεζα το Μάη του 2011 από την Επιτροπή Πρέβεζας του ΠΑΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Επειδή ρωτήθηκε πιο πάνω απο τον Αναγνώστη, εαν το μπλογκ συμφωνεί με το άρθρο του Ντακοβάνου ή όχι, πρέπει να τον ενημερώσω πως το μπλογκ δεν αποτελεί κόμμα, ούτε οργάνωση, ώστε να έχει ΜΙΑ καθορισμένη γραμμή ή άποψη. Φυσικά και είμαστε όλοι υποστηρικτές του Κομμουνιστικού Κόμματος, αλλά ο κάθε αρθρογράφος μεταφέρει την άποψή του ή αναδημοσιέυει κείμενα τα οποία θεωρεί αξιόλογα. Εξάλλου διαφωνώ αρκετές φορές με θέματα που αναρτώνται εδώ ή με τον τρόπο που παρουσιάζονται.

    Έτσι και τώρα ... προσωπικά διαφωνώ με το παραπάνω άρθρο και συμφωνώ πως η κριτική πρέπει να γίνεται πολιτικά ... εξάλλου υπάρχει μπόλικο υλικό και για αυτό. Αλλά μην ξεχνάς Αναγνώστη, πως μιλάμε για συνδικαλιστικούς φορείς, όπου άλλα πράγματα καθορίζουν πολλές φορές την αντιπαράθεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. παντως το τσουβαλιασμα που γινετε ειναι απαγοητευτικο...ενα κειμενο γεματο αφορισμους και συκοφαντιες...κανενα επιχειρημα,κριμα... οι αντικαπιταλιστικες δυναμεις που θελουν να ανατρεψουν το σοσιαλισμο πηραν θεση για την επιθεση του κρατους στις 20 οκτωβρη, καποιοι δεν το βλεπουν γιατι ετσι τους βολευει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. να ανατρεψουν τον καπιταλισμο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Ο όρος "προβοκάτορες" είναι σαφές πως δεν αφορά το σύνολο του κόσμου που μπορεί να δραστηριοποιήται ,μέσα από τα "πρωτοβάθμεια" π.χ. ή την Α.Π. Δεν αναφέρεται ούτε καν στην πλειοψηφεία αυτού του κόσμου.
    Αναφέρεται στον αντικειμενικό ρόλο που αυτές οι ομαδοποιήσεις παίζουν μέσα στο εργατικό κίνημα. Τα περιστατικά που περιγράφονται εξάλλου, είναι ακριβή.
    Ειδικά η προσπάθεια να οδηγηθεί πορεία (και μάλιστα αλλάζοντας εκ των υστέρων τον τόπο και την ώρα της προκειμένου να συμπίπτει με την προγραμματισμένη συγκέντρωση του ΚΚΕ) των "πρωτοβάθμειων" και των "δεν πληρώνω", πάνω στην συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Σύνταγμα, λίγες μόλις μέρες μετά το μακελιό της 48ωρης, είναι και συνειδητή προσπάθεια προβοκάτσιας, άσχετα εάν εν τέλη απέτυχε λόγω της ελάχιστης συμμετοχής των ίδιων των διοργανωτών της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Επειδή κάποιοι ξύνονται στη γκλίτσα του τσοπάνη να ξέρουν πως το ψέμα έχει κοντά ποδάρια!!! Αυτό ως προς το ότι κάποιοι δεν καταλαβαίνουν το ρόλο τους στο κίνημα! Αν δεν έχουν καταλάβει αυτό το ρόλο (που παίζουν απέναντι στο ΠΑΜΕ), ας το ξανασκεφτούν που και με ποιους βρίσκονται σε κάθε απεργία και κινητοποίηση!
    Τώρα ως προς το προβοκάτορες που αναφέρεται παραπάνω σαφώς και αναφέρεται (απο ότι φαίνεται στο κείμενο) στο ρόλο που τους βάζουν να παίζουν από τα πάνω και ας μη κάνουν κάποιοι τις απατημένες "χήρες"!!!
    Συγκεκριμένα τώρα: στελέχη του ΝΑΡ/ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ (δεν αναφέρω ονόματα γιατί οι ίδιοι ξέρουν) στα Γιάννενα ήταν μπροστάρηδες στην επίθεση στο μπλοκ του ΠΑΜΕ στην απεργία!
    Στην προβοκατόρικη επίθεση στην Αθήνα ενώ το ΠΑΜΕ δεχόταν δολοφονική επίθεση από το παρακράτος, τα μπλόκ όλων αυτών των - άντε μη πω καμία κουβέντα!- πίεζαν την περιφρούρηση από την πλευρά τους δίνοντας αβάντα, για να κάνουν οι δολοφόνοι ανενόχλητοι το δολοφονικό έργο τους. Όσο για τη στάση σε ΑΔΕΔΥ κλπ δε χρειάζεται να γραφτεί λέξη! Το ίδιο και για το ότι είναι "ουρά" του εργοδοτικού συνδικαλισμού (πλείστα τα παραδείγματα). Όπως βέβαια και τη στάση των ίδιων δυνάμεων στα ΑΕΙ-ΤΕΙ.
    Αν τώρα κάποιοι παρεξηγούνται "ξύδι"! Αυτά τα μορφώματα είναι αντικομμουνιστές, εχθροί του εργατικού κινήματος, συνεργάτες της αστικής τάξης. Αν δε τους αρέσει αυτός ο ρόλος ας έρθουν απέναντι με το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ! Όλα τ' άλλα είναι απλά "άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε"!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. "...ας έρθουν απέναντι με το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ!"

    Κάνεις πρόταση να μπουν τα πρωτοβάθμια σωματεία στο ΠΑΜΕ ανώνυμε; Θέλεις να μπουν τα σωματεία αυτά στο ΠΑΜΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. @Αναγνώστης:
    1)Και τα σωματεία του ΠΑΜΕ, πρωτοβάθμεια είναι. Η πολιτική απατεωνιά λοιπόν (ο άσχετος θα καταλάβει πως ο "συντονισμός" εκπροσωπεί αν όχι όλα, τουλάχιστον την πλειοψηφεία των πρωτοβάθμειων σωματείων), είναι γραμμένη στην ληξιαρχική πράξη γεννήσεως τους.
    2)Από την στιγμή που ο "συντονισμός" δημιουργήθηκε εξαρχής αντιστικτικά στο ΠΑΜΕ, έχει νόημα το τι προτείνει και το δεν προτείνει ο ανώνυμος;
    3)Τα σωματεία (όλα τα σωματεία εκτός των διασπαστικών) σαφώς και τα θέλουμε στο ΠΑΜΕ. Φυσικά όχι με την μορφή του "συντονισμού", αλλά σαν σωματεία. Ο φραξιονισμός εξακολουθεί να προκαλεί αλεργία σε κάποιους ανθρώπους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Τι εννοείς "φραξιονισμός"; Δεν μιλάμε για το ΚΚΕ, μιλάμε για το ΠΑΜΕ, εκτός κι αν τα ταυτίζεις.

    Όσο για το αν έχει νόημα η πρότασή του, μη ρωτάς εμένα, να ρωτήσεις τον ανώνυμο με την γκλίτσα. Αυτό άλλωστε ρώτησα κι εγώ: Αν έχει κάποιο νόημα γι αυτόν η πρότασή του ή την γράφει για να τη γράφει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Tα σωματεία αυτά έχουν το χαρακτηριστικό οτι είναι σωματεία ΒΑΣΗΣ. Δηλαδή, λειτουργούν με τον κλασσικό τρόπο που θα έπρεπε να λειτουργούν τα συνδικατα: δημοκρατικά. Με αποφάσεις που λαμβάνωνται απο τους ίδιους τους εργαζόμενους σε συνελεύσεις (των σωματείων ξεχωριστά αλλά και του συντονισμού) και όχι σε πολιτικά γραφεία. Αν και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ο ΣΥΝ αρκετές φορές το ξεχνάνε αυτό...

    metalminer

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. @metalminer:
    Ολα τα σωματεία δημοκρατικότατα λειτουργούν. Οι αποφάσεις παίρνονται ή μέσω γενικών συνελεύσεων ή από τους εκλεγμένους αντιπροσώπους των εργαζομένων. Εάν κάποιους τους χαλαέι το δεύτερο, να υπενθυμήσω πως και μία γενική συνέλευση μια χαρά την μανιπουλάρεις όταν έχεις την πλειοψηφεία.
    Αυτά για να μην παίζουμε με τις λέξεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. @αναγνώστης :
    San "fra3ionismos" ennoeitai mia parata3h mesa se mia allh parata3h. Mhn pas na vgaleis lago... Ktalaves ti eipa.
    Kai exeis dikio. Apef8ynw loipon thn erwthsh kai ston "anwnymo me thn gklitsa" opws les...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Επειδή κατάλαβα γι αυτό έκανα την παρατήρηση. Γιατί κάποιοι θέλουν και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.