28 Ιουλίου 2010

Οι σοσιαλιστές του Ισημερινού εθνικοποιούν τα κοιτάσματα πετρελαίου, ενώ οι σοσιαληστές της Ελλάδας ξεπουλάνε τα κοιτάσματα λιγνίτη !!!

Η σοσιαλιστική κυβέρνηση του Ισημερινού ανακοίνωσε ότι θα εθνικοποιήσει τις εγκαταστάσεις των πετρελαϊκών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στη χώρα και θα τους επιτρέψει να παρέχουν στην κυβέρνηση μόνο τις υπηρεσίες τους. 

Η μεταρρύθμιση προβλέπει ότι οι "πετρελαϊκές εταιρείες θα παρέχουν πλέον στην κυβέρνηση τις υπηρεσίες τους, μόνον ενώ το σύνολο των αποθεμάτων και των κοιτασμάτων του προϊόντος θα αποτελεί κρατική περιουσία".

Επιπλέον, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι "δεν μπορεί το κράτος να απολαμβάνει, όπως ίσχυε, μόνο το 20% κοιτασμάτων κι αποθεμάτων του "μαύρου χρυσού". Για το λόγο αυτό το Κίτο έδωσε στους επικεφαλείς των εταιρειών διορία 120 ημερών  προκειμένου να υπογράψουν σχετικές συμβάσεις και τους συμβούλευσε σε περίπτωση που εναντιώνονται στην απόφαση αυτή να το δηλώσουν αμέσως "και να φύγουν από τον Ισημερινό". 


Στη χώρα, (μέλος του ΟΠΕΚ) παράγονταν έως πρόσφατα ως και 472 χιλιάδες βαρέλια των 159 λίτρων αργού πετρελαίου καθημερινά. Σήμερα ο αριθμός αυτός έχει μειωθεί. Στον Ισημερινό δραστηριοποιούνται η ιταλική "Agip", η βραζιλιανή "Petrobras", η ισπανο-αργεντίνικη "Repsol", και η κινεζική "CNPC".

Στους εκπροσώπους της αμερικανικής εταιρείας "Burlington" μάλιστα δηλώθηκε ότι "λόγω μεγάλων οφειλών τους προς το δημόσιο", οι υπεύθυνοί της θα πρέπει να αναχωρήσουν" από τη χώρα. 

http://www.enet.gr

4 σχόλια:

  1. Εγω σου φτιάχνω την ημέρα, ο ΓΑΠ μας φτιάχνει τους τάφους ...... και η κοινωνία εκνευριζεται γιατι δεν μπορεί να βάλει την βενζινούλα της ....

    Μια ακόμα τυπική μέρα στην ΔΝΤ-κρατούμενη Ελλάδα, ενώ η Λατινική Αμερική προς το παρόν μας βάζει τα γυαλιά !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και η Λ.Αμερική και η δεξιά Ουγγαρία
    Εμείς πάντως ραντεβού στις 6 Σεπτέμβρη με τα τραπεζάκια έξω στην δράση του GetGreeceBack.com. Εδώ στο θησείο θα στήσουμε και γαμώ τα χάπενινγκ ενάντια στις κουφάλες του ΔΝΤ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.