23 Ιουλίου 2010

Καλπάζουσα ανεργία ..

Πάνω από μισό εκατομμύριο (596.979) οι άνεργοι τον περασμένο Απρίλη, σύμφωνα με την ΕΣΥΕ.  
Στο 1.000.000 υπολογίζονται οι πραγματικά άνεργοι !!!

Σε πραγματικό εφιάλτη εξελίσσεται η ανεργία για την εργατική τάξη και συνολικά για το λαό της χώρας, ακόμα και με τα υποτιμημένα στοιχεία της ΕΣΥΕ και του ΟΑΕΔ.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας (ΕΣΥΕ) για τον Απρίλη του 2010, οι άνεργοι έφτασαν τους 596.979 αυξημένοι κατά 130.101 (αύξηση 27,9%) σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του περασμένου χρόνου. Το αντίστοιχο ποσοστό ανεργίας εκτινάχθηκε στο 11,9% από 9,4% που ήταν τον Απρίλη του 2009. Την ίδια στιγμή τα στοιχεία του ΟΑΕΔ εμφανίζουν τους άνεργους τον Απρίλη του 2010 να φτάνουν τους 711.669 (δηλαδή 14,2%)! Αλλωστε, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΕΔ, οι εγγεγραμμένοι άνεργοι από την αρχή της χρονιάς δεν έχουν πέσει κάτω από 700.000.


Με δεδομένο ότι η ΕΣΥΕ έχει προσαρμόσει τα κριτήρια μέτρησης της ανεργίας στις απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της Γιούροστατ, χιλιάδες άνεργοι εξαφανίζονται από τις επίσημες λίστες τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι δε θεωρείται άνεργος όποιος έχει δουλέψει μόλις μία ώρα τη βδομάδα πριν τη στιγμή της έρευνας για την καταγραφή της ανεργίας.

Ανάλογη είναι η κατάσταση και στον ΟΑΕΔ, καθώς χιλιάδες άνεργοι, απογοητευμένοι από τη λειτουργία και το ρόλο του ΟΑΕΔ, που δεν είναι άλλος από την ενίσχυση με εκατομμύρια ευρώ της μεγαλοεργοδοσίας, δε γράφονται στις λίστες του.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της ΕΣΥΕ, σοβαρό πλήγμα συνεχίζουν να δέχονται οι γυναίκες και οι νέοι καθώς το ποσοστό ανεργίας των γυναικών έφτασε το 15,5% (από 13,3% τον Απρίλη του 2009) και το ποσοστό ανεργίας των νέων 15 έως 24 ετών έφτασε το 30,8% (από 25,2%). Τέλος, το ποσοστό ανεργίας των ανδρών σκαρφάλωσε στο 9,3% (από 6,7% τον αντίστοιχο περσινό μήνα).

http://www2.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.