2 Ιουλίου 2010

Τα βρήκαν οι "πρασινοφρουροί" μεταξύ τους .....(ΓΣΕΕ και κυβέρνηση)

Η σύσκεψη που έγινε χθες το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου μεταξύ του πρωθυπουργού και των πράσινων εργατοπατέρων της ΓΣΕΕ και της ΓΣΕΒΕ, Παναγόπουλου και Ασημακόπουλου, κατέληξε σε πανηγυρικό ξεπούλημα των εργαζομένων.

Συμφωνήθηκε το πάγωμα των μισθών για το 2010, και αυξήσεις 1,5% για το 2011 και 2012. Δεν χρειάζεται να σας θυμίσουμε πως ο πληθωρισμός στην Ελλάδα είναι ήδη στο 5,5% αυτήν την περίοδο με σταθερά αυξητικές τάσεις (και με την πρόσφατη αύξηση του ΦΠΑ θα έχουμε νέα άνοδο) , πράγμα που σημαίνει δραστική μείωση των μισθών !!!

Συμφωνήθηκε επίσης, η «ενσωμάτωση» του 13ου-14ου μισθού (όπως ακριβώς ζήταγε και ο ΣΕΒ), ανοίγοντας ουσιαστικά τον δρόμο της πλήρης κατάργησής τους.

Για το ασφαλιστικό ούτε κουβέντα, καθώς οι εργατολέρες της ΓΣΕΕ, αρκέστηκαν στο να ζητήσουν τη μη «βίαιη προσαρμογή» στην αύξηση των ορίων ηλικίας για ορισμένες κατηγορίες εργαζομένων όπως τα βαρέα και ανθυγιεινά και τις γυναίκες (δηλαδή το πρόβλημά τους είναι η ταχύτητα με την οποία περνάνε τα μέτρα ..... δεν θέλουν γρήγορο θάνατο, αλλά αργό) ..... μη έχοντας καμία αντίρρηση σε όλες τις αντικοινωνικές διατάξεις του νέου ασφαλιστικού εκτρώματος !!!!

Όπως γράφει και ο σημερινός Ριζοσπάστης :
Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ δεν ξεπουλά απλά τους εργάτες. Τους βάζει στον Προκρούστη του κεφαλαίου. Χρόνια τώρα, με τον «κοινωνικό διάλογο», με την πολιτική της στήριξης της «ανταγωνιστικότητας», παζάρευε τι θα χάσουν οι εργάτες. Τώρα, στο όνομα της μη εφαρμογής του παγώματος των μισθών με κυβερνητική πράξη νομοθετικού περιεχομένου, προωθεί η ίδια τη μείωσή τους. Οσο για το θάνατο της Ασφάλισης, πασχίζει να είναι αργός και όχι βίαιος. Ούτε συλλογικός εκφραστής των συμφερόντων του κεφαλαίου να ήταν. `Η μήπως είναι;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.