20 Ιουλίου 2010

Τόμπολα!

Ας ξεκινήσουμε με μερικές υπενθυμίσεις:

Πρώτον: Τη μέρα που ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, το Μάρτη του 2009, έταζε «κοινωνικά δίκαιη αναδιανομή» και... προειδοποιούσε τους «έχοντες και κατέχοντες» πως μόλις ερχόταν στην κυβέρνηση θα προχωρούσε σε... αναδιανομή πλούτου υπέρ των αδυνάτων, το ίδιο βράδυ της ίδιας εκείνης μέρας, ο κ. Παπανδρέου είχε ένα πολύ ενδιαφέρον «μυστικό δείπνο» με μερικά από τα «φτωχαδάκια» αυτού του τόπου. Ανάμεσά τους ο κ. Καραμούζης, αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της «Eurobank» του κ. Λάτση (ο οποίος διοργάνωσε εκείνη τη σεμνή συνεύρεση), ο κ. Παπαλεξόπουλος της εταιρείας «Τιτάν» και πρώην πρόεδρος του ΣΕΒ, ο κ. Μυτιληναίος, ο κ. Βασιλάκης της «Aegean», ο κ. Διβάνης των ξενοδόχων, ο κ. Σκλαβενίτης της ομώνυμης επιχείρησης, ο εφοπλιστής κ. Λασκαρίδης, κ.ά.

Αξιοσημείωτο είναι ότι το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ είχε αναγκαστεί να παραδεχτεί τη διοργάνωση της συνάντησης μόνο αφότου η πληροφορία ήρθε στη δημοσιότητα. Ατυχώς, όμως, έκανε τα πράγματα ελαφρώς χειρότερα, αφού στην ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ ομολογήθηκε ότι εκείνη η συνάντηση δεν ήταν η μοναδική του κ. Παπανδρέου με εκπροσώπους της ολιγαρχίας (σ.σ.: ώστε υπήρχαν κι άλλες; με ποιους; συνεχίζονται;...).


Στην ίδια ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ σημειωνόταν, επίσης, πως «όταν γίνονται (σ.σ.: ανάλογες συναντήσεις) δε σημαίνει ότι βγάζουμε ανακοινώσεις και δημοσιοποιούμε ονόματα, γιατί σεβόμαστε και τους ανθρώπους με τους οποίους συζητά» ο κ. Παπανδρέου (σ.σ.: εδώ τι να υποθέσουμε; Οτι όποιος τραπεζίτης, εφοπλιστής, βιομήχανος συναντάται με τον κ. Παπανδρέου δεν είναι άξιος σεβασμού, συνεπώς οι αρμόδιοι του ΠΑΣΟΚ για να τον «σεβαστούν», το κρατάνε κρυφό;...).

Δεύτερον: Λίγες μόλις μέρες πριν τις εκλογές του Οκτώβρη, η γνωστών κομματικών αισθημάτων εφημερίδα «Βήμα» πληροφορούσε τους αναγνώστες της τα εξής ενδιαφέροντα:
«Και βεβαίως δεν είναι τυχαίο ότι τούτες τις μέρες όλοι οι τραπεζίτες και οι επιχειρηματίες, μικροί και μεγάλοι, εύχονται την αυτοδυναμία του ΠΑΣΟΚ και προσβλέπουν στη διακυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου» («Βήμα», 12/9/2009).
Προεκλογικά, λοιπόν, οι τραπεζίτες (και όχι μόνο) «εύχονταν την αυτοδυναμία του ΠΑΣΟΚ και προσέβλεπαν στη διακυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου». Γιατί άραγε;...

Τρίτον: Μετεκλογικά, όπως και πάλι δημοσιοποιήθηκε μέσω του Τύπου, και αφού το ΠΑΣΟΚ κέρδισε τις εκλογές, η κυβέρνηση των κ.κ. Παπανδρέου - Παπακωνσταντίνου ανέπτυξε μια «ειδικού χαρακτήρα» επικοινωνία με το τραπεζικό κεφάλαιο. Διαβάζουμε:
«Ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου άνοιξε χτες τα χαρτιά του, αποκαλύπτοντας τα μέτρα που θα εφαρμόσει η κυβέρνηση (...). Ο υπουργός Οικονομικών, μιλώντας στο Λονδίνο σε κλειστή εκδήλωση που οργάνωσαν τραπεζίτες, εξήγησε ότι η μείωση των επιδομάτων κατά 10% που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός ισοδυναμεί με ονομαστική μείωση των μισθών κατά 4%. Αποκάλυψε ακόμα ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε ένα επιθετικό πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων (...) κυρίως περιορίζοντας τη συμμετοχή του κράτους στην ΑΤΕ και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο»! («Ελευθεροτυπία», 17/12/2009).
ΩΣΤΕ, λοιπόν, εφτά ολόκληρους μήνες (!) πριν ο κ. Σάλλας και η Τράπεζα Πειραιώς ανακοινώσουν την πρόθεσή τους να εξαγοράσουν την Αγροτική Τράπεζα και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, ο αρμόδιος επί των Οικονομικών υπουργός του κ. Παπανδρέου - και μάλιστα σε «κλειστή εκδήλωση που οργάνωσαν τραπεζίτες» στο Λονδίνο - είχε ενημερώσει τους αμφιτρύωνές του ακριβώς αυτό: Οτι η κυβέρνηση σχεδιάζει «επιθετικό πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων (...) κυρίως περιορίζοντας τη συμμετοχή του κράτους στην ΑΤΕ και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο»!

ΕΙΝΑΙ τέτοια η σύμπτωση, αφενός των προθέσεων της κυβέρνησης (να ξεπουλήσει την ΑΤΕ και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο) και αφετέρου των προθέσεων των τραπεζιτών (να τα εξαγοράσουν) που θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για φοβερή... «μαντεψιά»! Τόσο εκ μέρους του υπουργού Οικονομικών, που «μάντεψε» ότι θα υπάρξουν πρόθυμοι τραπεζίτες να εξαγοράσουν τις δυο τράπεζες, όσο και της Τράπεζας Πειραιώς που «μάντεψε» την προθυμία της κυβέρνησης να τις ξεπουλήσει.
Ομως, εδώ πρόκειται για κάτι περισσότερο ακόμα και από «μαντεψιά».

Γιατί εδώ, αν συνυπολογίσουμε:
α. τα «μυστικά δείπνα» του κ. Παπανδρέου με τραπεζίτες
β. ότι οι τραπεζίτες «εύχονταν» και «προσέβλεπαν» προεκλογικά στην αυτοδυναμία του ΠΑΣΟΚ και
γ. ότι το ξεπούλημα των ΑΤΕ και ΤΤ είχε ανακοινωθεί από την κυβέρνηση σε «κλειστή εκδήλωση που οργάνωσαν τραπεζίτες» μήνες πριν εκδηλώσει το σχετικό ενδιαφέρον της η Τράπεζα Πειραιώς,
τότε το παιχνίδι που παίζεται εις βάρος της νοημοσύνης και της περιουσίας του ελληνικού λαού περιγράφεται με μια λέξη: «Τόμπολα»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.