24 Μαρτίου 2010

Μετά την Μιζενς-Siemens, έρχεται η Daimler (Mercedes).......

Μετά την Siemens (και την ΜΑΝ μην ξεχνιόμαστε)  και η αυτοκινητοβιομηχανία Daimler λάδωνε κυβερνητικούς αξιωματούχους χωρών ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ (φυσικά) ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Αυτό προκύπτει μετά από έγγραφα του Αμερικάνικου Υπουργείου Δικαιοσύνης που ερεύνησε από το 2004 καταγγελίες για μυστικούς λογαριασμούς και δωροδοκίες.

Οι δωροδοκίες γίνονταν είτε με μετρητά είτε με παραχώρηση πολυτελών αυτοκινήτων.
Σύμφωνα με διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, η εταιρεία αντιμετωπίζει κατηγορίες από τις αμερικανικές αρχές για παράνομες πρακτικές σε 22 χώρες, μεταξύ των οποίων η Κίνα, η Ρωσία, η Αίγυπτος η Νιγηρία και η χώρα μας, προκειμένου να εξασφαλίσει συμβόλαια.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η εταιρεία θα έρθει σε συμβιβασμό με τις αμερικανικές αρχές προκειμένου να αποφύγει βαρύτατα πρόστιμα, όπως συνέβη με τη Siemens. Ειδικότερα, η Daimler Chrysler θα προτείνει να πληρώσει πρόστιμο 185 εκ. δολαρίων για να σταματήσει η δίωξη από το αμερικανικό υπουργείο δικαιοσύνης και από τοην αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.
Η υπόθεση θα συζητηθεί σε Δικαστήριο της Washington την πρώτη Απριλίου, όπου αναμένεται να παραδεχθεί την ενοχή του γερμανικού και του ρωσικού τμήματος της. Να υπενθυμίσουμε ότι η εταιρεία θεωρείται ως αμερικανική αφού η Daimler-Mercedes Benz, είχε συγχωνευθεί με την Chrysler.
Η έρευνα ξεκίνησε το 2004 μετά από καταγγελίες για παράνομους λογαριασμούς τροφοδότες της Mercedes στην Νότιο Αμερική. Η ίδια η εταιρεία το 2005 μετά από εσωτερικό έλεγχο παραδέχθηκε το γεγονός ότι έγιναν παράνομες πληρωμές σε Ασία, Αφρική και Ανατολική Ευρώπη.
Οι δωροδοκίες, σύμφωνα με το Αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης πάνε πίσω μία δεκαετία μέσω διακοσίων κρυφών λογαριασμών και άλλων μυστικών κονδυλίων, ενώ δαπανήθηκαν δεκάδες εκατομμύρια δολάρια.
Την εποπτεία των δωροδοκιών είχε η ανώτατη διοίκηση της εταιρείας, καθώς μόνο αυτή είχε δικαίωμα να χειριστεί τους μυστικούς ειδικούς λογαριασμούς.




Πρόκειται για κλασσική περιπτώση ενδοκαπιταλιστικού πολέμου, και οι Αμερικάνοι έχουν βαλθεί να αποκαλύψουν όσα γερμανικά και κινέζικα σκάνδαλα μπορούν !!!! Τους έχει πονέσει που οι Γερμανοί και οι Κινέζοι τους πετούν έξω απο τις παραδοσιακές αγορές τους ...... όπως η Ελλάδα !!!

Διότι είναι αφελές από την μια να νομίζει κανείς πως οι γερμανικές εταιρείες επικράτησαν στην ελληνική αγορά μόνο λόγω ΕΕ ή καλής ποιότητας....... Φυσικά και έχουν λαδώσει ΟΛΕΣ !!!
Εξάλλου η διαφθορά είναι σύμφυτη με το καπιταλιστικό σύστημα.......
Όπως επίσης είναι αφελές να νομίζει κανείς πως οι αμερικάνοι απλά θα κάτσουν και θα κοιτούν !!!
Μην μας κάνουν εντύπωση λοιπόν τα σκάνδαλα που θα βγαίνουν στην φόρα  !!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.