24 Μαρτίου 2010

Στόκοι επι σκοπόν

Γιάννης Ραγκούσης: «η μονιμότητα δεν είναι ταμπού».
Αρχισαν τα όργανα ! ή μάλλον τα ταμπούρλα...
Βγήκε, βγαίνει, θα βγει στους δρόμους ο «μικρός τυμπανιστής» και ξωπίσω του τα φαντάσματα αρχαίων αδιόρθωτων αμαρτιών: έχει πιάσει τόπο η προπαγάνδα της κυβέρνησης όλων των κυβερνήσεων, τα τελευταία χρόνια : ο πρώτος εχθρός του λαού είναι ο λαός
Ο διπλανός, αν παίρνει ένα ευρώ παραπάνω.Εχουν πιάσει τόπο οι τάφοι που μας σκάβουν.


Διότι δεν φταίει τόσον ο Ανθρωποθυσιαστής, όσον ο στόκος που τον υποστηρίζει. Χωρίς αυτούς του στόκους, να ξεπλένουν το αίμα από τα χέρια του Ανθρωποθυσιαστή, οι ανθρωποθυσίες θα είχαν πεθάνει από καιρό.Δεν ξέρω αν είναι στη φύση του ανθρώπου να υποστηρίζει ο στόκος τον Ανθρωποθυσιαστή με τέτοιο σθένος και τέτοια ευρηματικότητα, ώσπου ο Ανθρωποθυσιαστής να θυσιάσει και τον ίδιο (τον στόκο), αλλά εκεί που ο Πλάτων ή ο Αριστοτέλης θα σήκωναν ψηλά τα χέρια αδυνατώντας να εξηγήσουν ποιος κάνει τον στόκο (ο Θεός ή η εξουσία;), θα απαντούσε η αήττητη βλακεία: τον στόκο τον παράγω εγώ, αγαπητοί μου! Εγώ, που είμαι το μίσος για τον Αλλον.



Οχι δεν είναι ένας Γερμανός (κακός κι αλαζών τεύτονας) ο κ. Υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Είναι ένας Γερμανός Χριστιανοκοινωνιστής (μπρρρ)...

Ούτε ο κ. Ράινερ Μπρίντερλε είναι ένας Γερμαναράς που απεχθάνεται του Ελληνες. Είναι ένας Γερμανός νεοφιλελεύθερος υπουργός Οικονομίας.


Δεν είναι οι Γερμανοί εργαζόμενοι που βλέπουν την Ευρώπη ως «ζωτικό χώρο» του Ράιχ των Τραπεζών, είναι η κ. Μέρκελ.


Ούτε ο κ. Γκρέγκορ Γκίζι είναι Γερμανός. Είναι ένα αριστερός Γερμανός, που κατηγορεί την κυβέρνηση Μέρκελ ότι «πιέζει την Ελλάδα να εφαρμόσει μέτρα που η ίδια δεν θα εφάρμοζε».

Δεν είναι ναζί οι Γερμανοί στρατιωτικοί που έχουν εκστρατεύσει στο Αφγανιστάν, είναι νεκροθάφτες του Γερμανικού Συντάγματος αυτοί οι Γερμανοί πολιτικοί και στρατιωτικοί που καταφεύγουν στην νεκρανάσταση του Γερμανικού Μιλιταρισμού.
Δεν είναι Γερμανός ο κ. Αντρέας Κιλμπ που ξέθαψε αίφνης τον Φαλμεράιερ για να περιγράψει τους Ελληνες, είναι απλώς ρατσιστής.
......................................
Ούτε ο κ. Γιώργος Παπανδρέου είναι απλώς ο Ελληνας Πρωθυπουργός. Είναι ο σοσιαλιστής, που σε μια κρίσιμη στιγμή για τη χώρα μας, αντί να μεταλλάξει την κρίση σε μια κεκαθαρμένη νέα αρχή, πήρε ακροδεξιά νεοφιλελεύθερα μέτρα που θα την αναπαράγουν επί μακρόν.
Ούτε ο κ. Καρατζαφέρης είναι ένας χαζούλης που «δεν υποστηρίζει τον Παπανδρέου, αλλά το έθνος»· είναι ένας πονηρός ποπουλιστής ακροδεξιός που όταν λέει έθνος εννοεί τους τραπεζίτες, τους εφοπλιστές, τους βιομήχανους (ή υπό τον αριθμητή των «κερδοσκόπων», τα λαμόγια και τους μιζαδόρους)

Αυτοί είναι του έθνους η (τρέχουσα) τιμή. 

Ούτε ο κ. Παπακωνσταντίνου είναι ο σοσιαλιστής Ελληνας υπουργός Οικονομικών, είναι η ορντινάντσα των Δυνατών που αφήνει τους φοροφυγάδες άπιαστους και φορολογεί τις ψαρόβαρκες για γιοτ.
Οταν οι Ελληνες φτάσουν το 1.000.000 ανέργους, η Βουλή θα συνεδριάζει στους δρόμους...

Στάθης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.