30 Μαρτίου 2010

Βιομηχανία κατάθλιψης !!!

Στοιχεία σοβαρού κοινωνικού προβλήματος αποτελούν τα κρούσματα κατάθλιψης και ψυχικών ασθενειών που σχετίζονται με τις συνθήκες στον χώρο εργασίας, διαπιστώνουν ψυχολόγοι και ψυχοθεραπευτές στη Γερμανία και έτσι πρέπει πλέον να αντιμετωπίζονται, αναφέρει σχετικό δημοσίευμα της ιστοσελίδας της Ντόιτσε Βέλε. 

Ο πρόεδρος της Ενωσης Γερμανών Ψυχοθεραπευτών, Ράινερ Ρίχτερ, επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις για τα ισχύοντα στους χώρους εργασίας. «Οδηγεί περισσότερους -είπε- στο να το αποδέχονται πλέον όταν ο ψυχοθεραπευτής ή ο γιατρός τούς λέει ότι έχουν κατάθλιψη. Εχουν βελτιωθεί και οι ικανότητες των γιατρών στη διάγνωση ψυχασθενειών. Εχουμε, όμως, σαφή δείγματα ότι τα περιστατικά των ψυχικά ασθενών έχουν αυξηθεί εξαιτίας των συνθηκών στον χώρο της εργασίας, κυρίως στον τομέα της παροχής υπηρεσιών».
 
Χαρακτηριστικό θεωρούν οι ειδικοί ότι το 11% των απουσιών από την εργασία οφείλονται πλέον σε ψυχικές ασθένειες. Η δικαιολογημένη ιατρικά απουσία έχει σημαντικό κόστος, επειδή διαρκεί περισσότερο -κατά μέσο όρο περίπου τρεις εβδομάδες- σε σχέση με τις συνηθισμένες αρρώστιες που εμφανίζουν οι εργαζόμενοι. «Μόνο για την κατάθλιψη», πρόσθεσε ο κ. Ρίχτερ, «δίνουμε περίπου 4,3 δισεκατομμύρια ευρώ τον χρόνο για θεραπεία ασθενών. Και σε αυτά δεν συμπεριλαμβάνεται το κόστος της απουσίας από τη θέση εργασίας. Υπολογίζεται ότι σε κάθε καταθλιπτικό αναλογούν 4.000 ευρώ τον χρόνο. Πρόκειται για τεράστια ποσά, χωρίς καν να υπολογιστούν οι οικονομικές ζημιές από την περιορισμένη απόδοση στην εργασία».




Είναι δεδομένο πως επιδεινώνεται η ψυχική υγεία των πολιτών σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της υφηλίου λόγω του άγχους που προκαλεί η παγκόσμια συστημική κρίση...... Το πραγματικά θλιβερό όμως είναι πως ακόμα και ένα τέτοιο σοβαρό γεγονός που έχει να κάνει με την ψυχική υγεία των λαών, μετριέται πάντοτε σε κόστος και σε έξοδα για το κράτος ..........!!
Απόλυτη συντηρητικοποίηση της σκέψης .....

2 σχόλια:

  1. ΓΙΑ ΔΕΣ! Η ΠΑΝΙΣΧΥΡΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ....ΠΩΣ ΤΟ ΕΛΕΓΕ ΚΑΠΟΤΕ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΑΚΙ ΣΕ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΩΡΓΟΥ...(Ν)ΤΑΛΑΡΑ ......
    "Ίδια είναι τα αφεντικά, και ιδια κλεβουν τον εργατη"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλώς όρισες Καθάριε στο μπλογκ....
    Χαιρετισμούς στην πατρίδα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.