10 Μαρτίου 2010

Συγκεκριμένη η πολιτική τους - 2,2 εκατ. οι φτωχοί Έλληνες

Περισσότερα από 832.975 ελληνικά νοικοκυριά που απαριθμούν 2.186.869 άτομα βρίσκονται κάτω απο τα όρια της φτώχειας σύμφωνα με την πρόσφατη μελέτη της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσία της Ελλάδος (ΕΣΥΕ) με έτος αναφοράς το 2008..........
Μιλάμε δηλαδή για το 20% του συνολικού πληθυσμού της χώρας , και η κατάσταση δεν δείχνει καθόλου ρόδινη και για τις υπόλοιπες χώρες του ευρώ καθώς ο μέσος όρος στις χώρες της ευρωζώνης είναι περίπου 16%......

Σημειώνεται ότι η παιδική φτώχεια , (δηλαδή για παιδιά ηλικίας 0-17 ετών) ανέρχεται στο 23% του πληθυσμού ενώ για τα άτομα ηλικίας άνω των 65% υπολογίζεται σε 22%.

Χειρότερο, ίσως, είναι το γεγονός ότι το ποσοστό φτώχειας των ανέργων ανέρχεται σε 37% με σημαντική αύξηση κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το 2007 !!

Ολες οι παραπάνω προβλέψεις είναι υποτιμημένες και αρκετά μαγειρεμένες θα έλεγα καθώς το εισόδημα που υπολογίζεται ως όριο για τον καθορισμό ενός ατόμου ως φτωχού ή μιας οικογενείας ως φτωχής είναι πολύ χαμηλό απο την μια (το κατώφλι κινδύνου φτώχειας ανά άτομο καθορίζεται στο ετήσιο εισόδημα των 6.480 ευρώ, δηλαδή τα 540 € μηνιαίως)
και στην συγκεκριμένη έρευνα δεν συμπεριλαμβάνονται ομάδες πληθυσμού που είναι κατά τεκμήριο φτωχές, όπως οι άστεγοι, οι διαβιούντες σε ιδρύματα, οι ρομά, και κατηγορίες πληθυσμού.


Το φαινόμενο σίγουρα δεν είναι ελληνικό, αλλά πλήττει όλες τις χώρες της Ευρώπης , πράγμα που φανερώνει πως είναι αποτέλεσμα όχι λαθών ή παραλείψεων, ΑΛΛΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΈΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΏΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ.

Αυτή η πολιτική κατεύθυνση, που ορίζεται μονάχα απο συγκεκριμένα συμφέροντα, ούτε αλλάζει ούτε μετασχηματίζεται, αλλά μονάχα ΑΝΑΤΡΕΠΕΤΑΙ !


ΕΣΥΕ

1 σχόλιο:

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.