18 Μαρτίου 2010

Μπουρζουαζία και Πραγματικότητα

Για άλλη μια χρονιά απο τον πλανήτη της Τόλμης και Γοητείας, το περιοδικό Forbes, δημοσιεύτηκε η λίστα με τους δισεκατομμυριούχους αυτού του κόσμου !!! Μια λίστα που φυσικά δεν περιέχει τους πραγματικούς αυτοκράτορες του πλανήτη όπως οι αρχιτραπεζίτες (Ροθτσιλντ, Ροκφέλλερ, Βαρμπεργκ, Μοργκαν και λοιπούς), και οι εταιρείες κολοσσοί στα τρόφιμα , τα όπλικά συστήματα, στην ενέργεια και στην κατασκευή ....... αλλά περιέχει τους αμέσους επόμενους, θα μπορούσαμε να πούμε την Β' κατηγορία της παγκόσμιας πλουτοκρατίας !!!

Αυτό που παρατηρεί κανείς είναι πως ακόμα και η Β' Κατηγορία η οποία μέσα στο 2009 απέκτησε περιπου 220 νέα μέλη (απο 793 το 2009, σε 1011 το 2010) υπερχειλίζει στην κυριολεξία απο πλούτο...... (και φανταστείτε πως αυτη η λίστα φανερώνει μόνο ένα ποσοστό του πραγματικού πλούτου που κατέχουν αυτοί οι άνθρωποι)......

Σύνολο περιουσίας αυτων των 1011 ανθρώπων, σύμφωνα με το Forbes ???
3.600.000.000.000 $

Μέσα σε αυτην την λίστα , βλέπουμε όλους τους νόμιμους εκπροσώπους και ιδιοκτήτες των μεγαλύτερων εταιριών του πλανήτη (αφού εξαιρέσουμε τους προαναφερθέντες κολοσσούς), όπως τα αδέρφια Walton (WAL-MART , 83,6 δις $), τα αδέρφια Albrecht (ALDI , 40,2 δις $) τον Bill Gates (MICROSOFT, 53 δις $), τον Amancio Ortega (ZARA, 25 δις $), τον Ingvar Kamprad (ΙΚΕΑ, 23 δις $)
και άλλους......... όπως επίσης διάφορους αεριτζήδες "επενδυτές" των αγορών, όπως τον Warren Buffet (Berkshire Hathaway , 47 δις $) ή τους γνωστούς μας George Sorros (14 δις $) και John Paulson (14 δις $) .............
Αίσθηση προκαλεί και η παρουσία στην πρώτη 100άδα του Σίλβιο Μπερλουσκόνι ( 9,0 δις $), ενώ η Ελλάς εκπροσωπείται περήφανα απο τον Σπύρος Λάτση η περιουσία του οποίου (σύμφωνα πάντα με το Forbes) ξεπερνά τα 5,3 δις $................

Θέλετε να δούμε τώρα κάτι διαφορετικό ??
Ας πούμε το ΑΕΠ της Αφρικής ??
1.185.000.000.000 $

Δηλαδή 1.000.000.000 (το 14% του παγκόσμιου πληθυσμού) Αφρικανοί, παράγουν περίπου το 1/3 του πλούτου που κατέχουν μόλις 1000 άτομα, τον οποίο μάλιστα δεν το καρπώνονται οι ίδιοι, αλλά οι ντόπιοι κεφαλαιοκράτες !!!!

Μιλάμε για μια Αφρική που παράγει :
το 70% του παγκόσμιου αποθέματος διαμαντιού,
το 45% του παγκόσμιου αποθέματος χρυσού,
το 75% του παγκόσμιου αποθέματος κοβαλτίου,
το 80% του παγκόσμιου αποθέματος λευκόχρυσου,
το 15% του παγκόσμιου αποθέματος πετρελαίου,
το 12% του παγκόσμιου αποθέματος φυσικού αερίου,
το 30% του παγκόσμιου αποθέματος τιτανίου,
το 15% του παγκόσμιου αποθέματος τροφίμων (!!!!)
............


αλλά στον αντίποδα
καταλαμβάνουν μόλις το 2 % του παγκόσμιου ΑΕΠ
καταναλώνουν το 1 % των αγαθών και της ενέργειας
το 70% του πληθυσμού δηλώνεται ως φτωχό
η παιδική θνησιμότητα βρίσκεται στο 15%
και το προσδόκιμο ζωής τοποθετείται στα 47 χρόνια !!

Και όλα αυτά γιατί ????
Γιατί οι πλουτοκράτες που εμφανίζονται στην λίστα του Forbes(και όσοι βεβαίως δεν φαίνονται στην λίστα του Forbes και κρύβονται επιμελώς ) είναι εκείνοι που ούτε θέλουν, ούτε ενδιαφέρονται να λύσουν το πρόβλημα που οι ίδιοι δημιουργησαν και το οποίο ποικιλόμορφα αξιοποιούν.

Δημιούργημα του απάνθρωπου καπιταλιστικού συστήματος είναι η πείνα και η εξαθλίωση εκατομμυρίων ανθρώπων, ....... που στον αντίποδα προσφέρει αμύθητα πλούτη στους λίγους και εκλεκτούς !!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.