10 Μαρτίου 2010

Συνεχίζεται η πτώση στην Οικοδομή

Καθώς η ΕΣΥΕ ανακοίνωσε χθες τα αποτελέσματα και των τελευταίων δυο μηνών του 2009 , Νοέμβριο και Δεκέμβριο, ολοκληρώνεται η εικόνα που περιγράφαμε πριν από 2 μήνες , και η πτώση της οικοδομικής δραστηριότητας συνεχίστηκε για 4η συνεχόμενη χρονιά, καθώς η έκδοση οικοδομικών αδειών παρουσίασε μείωση σε σχέση με το 2005 κατα 42 % !!!

Εαν παρατηρήσει κάποιος και την διαμόρφωση των όγκων των υπό αδειοδότηση κατασκευών,θα διαπιστώσει ακόμα μεγαλύτερη πτώση της τάξης του 58% σε σχέση με το 2005 !



Η Οικοδομική Δραστηριότητα αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους τομείς της οικονομίας, καθώς κατά μέσο όρο την περίοδο 2000 -2009 συμμετείχε (άμεσα και έμμεσα) κατά περίπου 16 % στη διαμόρφωση του ΑΕΠ και πάνω από 19 % στη συνολική απασχόληση.

Οι περιφέρειες που παρουσιάζουν τα υψηλότερα ποσοστά πτώσης της οικοδομικής δραστηριότητας είναι η Δυτική και Κεντρική Μακεδονία και ακολουθούν το Βόρειο και Νότιο Αιγαίο, η Θεσσαλία, η Πελοπόννησος κ.ά.

Συγκεκριμένα  η ΕΣΥΕ ανακοίνωσε πως το μέγεθος της συνολικής Οικοδομικής Δραστηριότητας (Ιδιωτικής-Δημόσιας) μετρούμενο με βάση τις εκδοθείσες οικοδομικές άδειες κατά το μήνα Δεκέμβριο 2009, στο σύνολο της Χώρας, ανήλθε σε 5.007 οικοδομικές άδειες, που αντιστοιχούν σε 1.127,8 χιλιάδες m2 επιφάνειας και 4.410,2 χιλιάδες m3 όγκου.

Στο παρακάτω διάγραμμα βλέπουμε ανα μήνα τον αριθμό των οικοδομικών αδειών που εκδόθηκαν κατα την περίοδο 2001-2009.



ΕΣΥΕ


1 σχόλιο:

  1. εκει που εχουν φτασει οι αξιες των ακινητων και των οικοδομικων υλικων ,λογικο ειναι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.