19 Μαρτίου 2010

Ποιό είναι το ΔΝΤ ???

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (International Monetary Fund), ιδρύθηκε στις 27 Δεκεμβρίου του 1945 ως επιστέγασμα της συνδιάσκεψης του Bretton Woods, σε μια προσπάθεια των Η.Π.Α. να προστατεύσουν το παγκοσμιοποιημένο τους νομισματικό σύστημα...... και στην ουσία να ισχυροποιήσουν την θέση της αστικής τάξης απέναντι σε οργισμένα πλήθη ή χρωκοπημένες κοινωνίες, που θα αναζητούσαν την διέξοδο μέσω άλλων ΜΗ ΜΟΝΕΤΑΡΙΣΤΙΚΩΝ , οδών !!

Ένα απο τα βασικά γνωρίσματα του καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής, είναι ο οικονομικός κύκλος, ο οποίος μας παρουσιάζει τον ακριβή τρόπο με τον οποίο οι χρηματοπιστωτικές κρίσεις, είναι αποτελεσματα της συνεχούς καπιταλιστικής ανάπτυξης, της υπερπαραγωγής προϊόντων και αγαθών, και της υπερσυσσώρευσης κερδών και πλούτου σε λίγα χέρια ........


Παράλληλα το τραπεζικό σύστημα, λειτουργεί ως ρυθμιστής των κρίσεων, ανοιγοκλείνοντας την κάνουλα του χρήματος διαμέσω των Κεντρικών Τραπεζών, ώστε να ελέγχει καταρχάς την διάρκεια και την ένταση της κρίσης σύμφωνα με τις ανάγκες της κυρίαρχης τάξης , όπως επίσης να διατηρεί τις μεγάλες εταιρείες σε συνεχή κερδοφορία μεταφέροντας το βάρος της κρίσης στις πλάτες των λαών .........  Η παρέμβαση αυτη του τραπεζικού συστήματος , δημιουργούσε μια τεχνητή ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΚΩΤΗ ύφεση στην καπιταλιστική ανάπτυξη την οποία επιβαρύνονταν κυρίως οι εργαζόμενοι, οπότε και συνοδευόταν από υψηλή ανεργία, χρεωκοπίες μικρομεσαίων επιχειρήσεων, υψηλή εγκληματικότητα, φτώχεια, απογοήτευση και συνεπώς ευνοούσε το κλίμα, για σοβαρές κοινωνικές αναταραχές....... και για την τολμηρή σκέψη της πραγματικής κοινωνικής αλλαγής, πράγμα που πάντοτε τρόμαζε την κυρίαρχη τάξη !!!!

Στο μεγάλο Κράχ  του 1929, το τραπεζικό σύστημα (η FED και οι ευρωπαϊκές κεντρικές τράπεζες) προσπάθησε με τον παραπάνω τρόπο να ελέγξει την κατάσταση, με την βοήθεια πολιτικών τεχνασμάτων όπως το New Deal του Ρούζβελτ, αλλά μάταια......διότι η κατάσταση επιζητούσε μια επείγουσα καταστροφή παραγωγικών δυνάμεων και παράλληλα την συγκράτηση των λαών από την στροφή τους προς τον νεοεμφανιζόμενο σοσιαλισμό της Σοβιετικής Ένωσης !!!

Άμεσα οι πολιτικές δυνάμεις της Ευρώπης , αποφάσισαν να ελέγξουν την επαναστατική διάθεση των λαών της Ευρώπης, και προκάλεσαν την επιβράδυνση της παγκοσμιοποιητικής τάσης του Καπιταλισμού, και σε συνθήκες εμπορικού Προστατευτισμού, έδωσαν το σύνθημα για επιστροφή στα "Έθνη" και την απότομη συντηρητικοποίηση της κοινωνίας !!!!

Το τέρας του Φασισμού ξεπρόβαλλε απο το σκοτάδι και  σχεδόν ταυτόχρονα σε πολλές χώρες της Ευρώπης που κινδύνευαν άμεσα απο τον "Κομμουνιστικό δάκτυλο", οι χούντες και τα πραξικοπήματα κάνουν την εμφανισή τους !!! Οι λαοί προσωρινά συγκρατήθηκαν, οι επαναστάσεις και οι απεργίες πνίγηκαν στο αίμα, οι σοσιαλιστές, κομμουνιστές και πάσης φύσεως ειρηνιστές κυνηγήθηκαν, ....... αλλά οι Οικονομίες δεν μπορούσαν με τίποτα να ανασάνουν...... Μόνο ένας Παγκόσμιος Πόλεμος ήταν δυνατόν να καταφέρει την αναγέννηση του καπιταλιστικού εκτρώματος !!! Και ο φασισμός ήταν παρόν να παίξει τον βρώμικο ρόλο που του ανέθεσε η ιστορία........!!!

Μετά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο και καθώς οι οικονομικοί και πολιτικοί ηγέτες του πλανήτη αντιλαμβάνονταν ότι όλες οι κρίσεις δημιουργούσαν τις ιδανικές συνθήκες ώστε να αποκαλύπτονται τα ριζικά προβλήματα και ο παρανοϊκός τρόπος λειτουργίας του ίδιου του συστήματος, δίνοντας τα εναύσματα στον λαό για μαζικές αντιδράσεις και επαναστατικά κινήματα....
....oι Η.Π.Α.απο θέση ισχύος πλέον, καθώς εκτός απο αγαπημένη ναυαρχίδα των αστών (για πολλούς λόγους) ήταν ο απόλυτος νικητής του Πολέμου, μέσω της Συμφωνίας του Bretton Woods επέβαλλαν στην ουσία το δολάριο ως νόμισμα διεθνών συναλλαγών και ίδρυσαν την Παγκόσμια Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, στα πρότυπα της FED, ως τα απόλυτα όργανα ελέγχου της παγκοσμιοποιημένης αγοράς !!!

Μέσω της Παγκόσμια Τράπεζας και του ΔΝΤ, το τραπεζικό σύστημα θωρακιζόταν απέναντι στις χρηματοπιστωτικές κρίσεις διότι πλέον τις μεταμόρφωνε εξ'ολοκληρου προς το συμφέρον των τραπεζών !!!
Δηλαδή, αντί για ΑΠΟΤΟΜΕΣ χρεωκοπίες κρατών, οι οποίες είχαν σαν αποτέλεσμα την στάση πληρωμών απέναντι στα τραπεζικά ιδρύματα (χασούρα δηλαδή για τους τραπεζίτες) και την κοινωνική αναταραχή, πλέον είχαμε δυο οργανισμούς που θα έπαιζαν διεθνώς τον ρόλο των εθνικών κεντρικών  τραπεζών......... και θα χρηματοδοτούσαν τα κράτη, όχι απαραιτήτως για να βγάλουν κέρδος απο τα επιτόκια, αλλά κυρίως για να βάλουν χέρι στην δημόσια περιουσία του κράτους που χρηματοδοτούσαν, και να επιβάλλουν τους κατάλληλους όρους λειτουργίας της οικονομίας του, ανάλογα με τις ανάγκες της παγκόσμιας αστικής τάξης ....... ό,τι και αν συνεπάγεται αυτό, για τον λαό της χώρας αυτής ! Τα παραδείγματα είναι αμέτρητα, με πιό χαρακτηριστικό το παράδειγμα της Αργεντινής που όλοι πλέον γνωρίζουμε !
(Και για όσους δεν γνωρίζουν τι συνέβη στην Αργεντινή, υπάρχει ένα ωραίο ντοκυμαντέρ διάρκειας 1 ώρας, δυστυχώς όμως μόνο με αγγλικούς υπότιτλους)

Το ΔΝΤ και η Παγκόσμια Τράπεζα, στην ουσία ανήκουν στους ίδιους τραπεζικούς και επιχειρηματικούς ομίλους , στους οποίους ανήκουν οι κυριότερες κεντρικές τράπεζες (τάχα μου, εθνικές) του κόσμου, οι οίκοι αξιολόγησης (τάχα μου, ανεξάρτητοι) και τα "κερδοσκοπικά" hedge funds (τάχα μου, άγνωστες) που στοχοποιούν προβληματικές οικονομίες !!!

Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει......
Τι κι αν πάμε στο ΔΝΤ, τι κι αν κάτσουμε στην Ε.Ε. και δανειστούμε απο ευρωπαϊκές τράπεζες, το ίδιο ακριβώς αποτέλεσμα θα υπάρξει για την Ελλάδα !
Μια αργή και επώδυνη χρεοκοπία, αφού πρώτα θα έχουμε ξεπουλήσει τα πάντα !!

Και οι υπάλληλοι τους, (κυβέρνηση + ΜΜΕ), προσπαθούν για λογαριασμό τους, να κρύψουν την πραγματικότητα και να κατευθύνουν την οργή και την ταξική συνείδηση σε ανώδυνα κανάλια........ και μακριά απο την ΤΑΞΙΚΗ ΠΑΛΗ !!!

Και ρωτω εγω τωρα τον Πεταλωτή .......,
είναι έτοιμο το δεύτερο DVD της ξεπλυμμένης ??

Άντε γιατί στις 25 του Μάρτη, έχετε δυσαρεστα να μας ανακοινώσετε........ και ο λαός δεν δείχνει την διάθεση ακόμα να σας αρχίσει στις κλωτσιές !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.