10 Μαρτίου 2010

Μαύρο μέτωπο και Καρατζαφέρης

Ποιος μπορούσε να το φανταστεί πριν λίγο καιρό ότι ο ακροδεξιός Καρατζαφέρης θα ξεπερνούσε και φραστικά σε στήριξη την «σοσιαλιστική» κυβέρνηση σε βαθμό που θα τον ζήλευε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προπαγάνδας.
Και όχι μόνο αυτό αλλά παρουσιάζετε και σαν «λαγός» της επερχόμενης κυβερνητικής πολιτικής.

Ας παρακολουθήσουμε τα λεγόμενα του. «Τα σκληρά μέτρα που αναγγέλθηκαν από τον πρωθυπουργό ήταν για να σταματήσουμε τον κατήφορο. Και τώρα, υποπτεύομαι ότι θα ρθει μια άλλη σειρά μέτρων για να αρχίσουμε να ανεβαίνουμε».
Και το διευκρινίζει τι ακριβώς εννοεί: «Για να φέρει τα λεφτά του ο άλλος εδώ πρέπει να έχει μια σχετική εμπιστοσύνη και μια άνεση χειρισμού. Διαφορετικά δεν θα φέρει τα λεφτά του». Οπότε σύμφωνα με τον Καρατζαφέρη το ΠΑΣΟΚ πρέπει να προχωρήσει «και σε άλλες Ιδιωτικοποιήσεις, περαιτέρω εφαρμογή της ελαστικής εργασίας, απελευθέρωση απολύσεων ….». … «Τέτοια πράγματα που είναι "δυσκοίλια" για τον λαό. Το καταλαβαίνω αλλά δεν πρέπει να πάνε χαμένα τα μέτρα που έχει πάρει μέχρι τώρα η κυβέρνηση», συμπλήρωσε ο αρχηγός του ΛΑΟΣ.

Εντελώς κυνικά ο Καρατζαφέρης περιέγραψε τις εντολές των πλουτοκρατών ντόπιων και ξένων που εκτελεί η κυβέρνηση με την αμέριστη αγωγή του ακροδεξιού πολιτικού μορφώματος που λέγετε ΛΑΟΣ.
Και σαν να μην έφτανε αυτό τολμάει ο Καρατζαφέρης να μιλάει ότι η στάση του αυτή καθορίζετε «από το συμφέρον της πατρίδος»!
Το λέει αυτό ένας πολιτικός απόγονος της παράταξης που από γεννησιμιού της ήταν τσιράκι κάθε κατακτητή.
Υπερασπίζετε, ο Καρατζαφέρης και σήμερα τους καπιταλιστές όπως τους υπεράσπιζαν πριν απ’ αυτόν οι πολιτικοί της παράταξης του, όταν αυτοί συντασσόταν μαζί με τους Γερμανούς στην κατοχή και θησαύριζαν.

Ο αρχηγός του ΛΑΟΣ ανήκει στο μαύρο μέτωπο κεφαλαιοκρατών και πολιτικού τους προσωπικού που έχει εξαπολύσει μια βάρβαρη επίθεση στον εργαζόμενο λαό στα εργατικά νοικοκυριά.
Το θέμα είναι εμείς τι κάνουμε. Γι’ αυτό πρέπει αύριο να δώσουμε μαζικά το δυναμικό μας παρόν στην απεργία.

Το ξέρει το πολιτικό προσωπικό του συστήματος ότι η συσσωρευμένη οργή και αγανάκτηση του κόσμου αν ξεφύγει από τα βαρίδια των συμβιβασμένων εργατοπατέρων της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ θα τους πάρει παραμάζωμα και θα αποκρούσει νικηφόρα την αντιλαϊκή επίθεση του κεφαλαίου.
Τους φόβους του μάλιστα δεν διστάζει να τους εκδηλώσει. Είναι χαρακτηριστικό το δημοσίευμα της «έγκυρης», έντυπης φωνής της ντόπιας ολιγαρχίας. Να τι γράφει η «Καθημερινή»: «Η κατάληψη κρατικών κτιρίων και η διακοπή της κυκλοφορίας στον κεντρικότερο δρόμο της πρωτεύουσας δεν μπορεί να γίνεται ανεκτή (...) Ο κίνδυνος είναι προφανής: η απουσία αντίδρασης από την πλευρά του κράτους να οδηγήσει σε πολλαπλασιασμό των κρουσμάτων αυτών και εν τέλει στην πρόκληση χάους. Ενα πράγμα είναι η συνετή χρήση βίας από την πλευρά της αστυνομίας ώστε να αποφευχθούν θύματα και ακρότητες, άλλο πάλι πράγμα η εμπέδωση της καταστροφικής λογικής πως "όλα επιτρέπονται" στον βωμό της διαμαρτυρίας».

Ας κάνουμε τους εφιάλτες τους πραγματικότητα. Και αν χρειαστεί απέναντι στην κρατική βία να αντιτάξουμε την επαναστατική λαϊκή αντι-βία. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.