2 Σεπτεμβρίου 2015

Τα προ μνημονίου κάλπικα συνθήματα του ΣΥΡΙΖΑ υιοθετεί η «Λαϊκή Ενότητα»

Πηγή : 902.gr
 
Την οικειοποίηση των κάλπικων προεκλογικών ελπίδων του ΣΥΡΙΖΑ πριν το μνημόνιο επιχειρεί η Λαϊκή Ενότητα, όπως διαφάνηκε από την προγραμματική διακήρυξη που παρουσιάστηκε από τον Παναγιώτη Λαφαζάνη.
 
Με βαριά τη σκιά της συμμετοχής για 7 μήνες σε μια κυβέρνηση που τελικά αντί για την ελπίδα έφερε το 3ο μνημόνιο, κατηγορήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας για εγκατάλειψη αυτών των θέσεων, για «βίαιη διάλυση του κοινωνικού συμβολαίου που τη συνέδεε με τη λαϊκή πλειοψηφία» και για πέρασμα «στην απέναντι όχθη των μνημονιακών δυνάμεων», όπως υποστηρίζεται σε μια προσπάθεια να συντηρηθεί η κάλπικη διαχωριστική γραμμή «μνημόνιο - αντιμνημόνιο».
 
Η ΛΑΕ προσπαθεί να γίνει ΣΥΡΙΖΑ στην θέση του ΣΥΡΙΖΑ και για αυτό ανακηρύσσεται σε «αφετηρία για το μέτωπο που θα εκπροσωπήσει τη συμμαχία των εργαζομένων, ανέργων, αγροτιάς, αυτοαπασχολούμενων... στην κοινή προσπάθεια για να αλλάξει δρόμο η ελληνική κοινωνία».
 
Ωστόσο η εναλλακτική διαδρομή που προτείνει η ΛΑΕ -και που πριν πρότειναν από κοινού στο ΣΥΡΙΖΑ επί χρόνια- οδηγεί κι αυτήν το λαό στη χρεοκοπία του, που άλλωστε αποτελεί προϋπόθεση για την ανάκαμψη της καπιταλιστικής κερδοφορίας. Ο στόχος αυτός διαπερνά την προγραμματική διακήρυξη της ΛΑΕ και υποβάλλει διαμαρτυρίες, όπως ότι απ' τις δόσεις των νέων δανείων ούτε «σταγόνα δεν πέφτει στην πραγματική οικονομία». Αλλά και υπαγορεύει προτάσεις περί κατάργησης των μνημονίων, διακοπή πληρωμών του χρέους, άμεσο τερματισμό της λιτότητας, εν ολίγοις αλλαγών στο μείγμα διαχείρισης ώστε να επιτρέπει μεγαλύτερη στήριξη στην καπιταλιστική οικονομία. Όλα αυτά «πασπαλισμένα» με υποσχέσεις για στήριξη των αδύναμων, στήριξη μισθών, συντάξεων και κοινωνικών δαπανών. Πρόκειται για τις ίδιες προτάσεις που διακήρυττε ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά έλιωσαν σαν «κεράκι» στο «καμίνι» της ΕΕ όπου χαλκεύονται οι κατευθύνσεις της φιλομονοπωλιακής της στρατηγικής. 
 
Σ' αυτό το «καμίνι» η ΛΑΕ διακηρύττει την πρόθεσή της να παραμείνει και μόνο εάν το ζήτημα της αποχώρησης «τεθεί εκ των πραγμάτων» να το θέσει σε δημοψήφισμα. Ακόμα και για την «ανάκτηση της νομισματικής κυριαρχίας και καθιέρωση εθνικού νομίσματος», διευκρινίζει ότι «δεν αποτελούν αυτοσκοπό», ούτε ιδεολογική εμμονή, αλλά «αναγκαία εργαλεία» για τις αλλαγές που επιδιώκει, με κυρίαρχη την ανασυγκρότηση της καπιταλιστικής οικονομίας. «Η καθιέρωση εθνικού νομίσματος ... είναι μια επιλογή που μπορεί να βάλει τη χώρα σε μια νέα, αναπτυξιακή τροχιά», υποστηρίζει η διακήρυξη και εξηγεί ότι το εθνικό νόμισμα «θα προσφέρει την αναγκαία ρευστότητα στην οικονομία, χωρίς τους επαχθείς όρους των δανειακών συμβάσεων, θα βοηθήσει στην ενίσχυση των εξαγωγών...». Τι θα κερδίσει ο λαός; Ισχυρίζονται ότι το εθνικό νόμισμα «θα ευνοήσει τη δημιουργία θέσεων εργασίας». Αν και κρύβουν ότι αυτές θα είναι με τους όρους που έχουν ήδη διαμορφωθεί στην αγορά εργασίας, ομολογούν ότι για να συμβεί κάτι τέτοιο θα πρέπει να υπάρξει ένα πρόγραμμα δημόσιων επενδύσεων, αναπτυξιακών πρωτοβουλιών κ.λπ.. Δηλαδή, θέσεις εργασίας κακοπληρωμένες, με ημερομηνία λήξεως κι αυτές με τις «πλάτες» του κρατικού κορβανά.
 
Απευθυνόμενη στην αστική τάξη, η ΛΑΕ εξηγεί ακόμα ότι η έξοδος απ' το ευρώ «δεν σημαίνει διεθνή πολιτική απομόνωση» αλλά δυνατότητα να υπάρξουν νέες κολεγιές και έξω απ' το «ευρωατλαντικό οικόπεδο», ονομάζοντας π.χ. τις BRICS. 
 
Η προσπάθεια να θολώσουν τα νερά γύρω απ' τον πυρήνα της πολιτικής τους πρότασης και του ότι υπηρετεί συμφέροντα ξένα προς αυτά του λαού, οδηγεί σε αναπαραγωγή θέσεων περί κοινωνικής οικονομίας και ευφυολογημάτων περί «μετάβασης από μια ανάπτυξη που εξυπηρετεί τους σφετεριστές της εργασίας και της φύσης σε μια ανάπτυξη που θα έχει στο κέντρο της την τεχνολογική ανανέωση, την καινοτομία, τη σύγχρονη οργάνωση και κυρίως, τους παραγωγούς του κοινωνικού πλούτου». Για το ποιος θα έχει στα χέρια του τα μέσα παραγωγής, ούτε λόγος απ' τους «ριζοσπάστες» της ΛΑΕ, που έφτασαν, προς άγραν ψήφων, να συγκρίνονται με το ΕΑΜ και την Κυβέρνηση του Βουνού.

12 σχόλια:

  1. Ειναι τα χειροτερα κατακαθια της Κοινωνιας που διαχρονικα παίξανε τον ρολο της 5ης Φαλαγγας για την διαλύση του ΚΚΕ και την ενσωματωση στο συστημα. Σε κρισιμες καμπες καταστρεψανε τα παντα. Ειναι υπευθυνοι για το οτι ο λαός τον Οκτωβρη του 1944 δεν μπορεσε να χαρει την νικη του και να παρει την Εξουσια. Πολεμήσανε με λυσσα τον ΔΣΕ και μετά την ήττα χρησιμοποιησανε την ΕΔΑ σαν οχημα για την διαλυση του ΚΚΕ και το πετυχανε 1958 1974 με καταστρεπτικες συνεπειες για το ΚΚΕ μέχρι το 1991. Φτιαξανε το νεο Αναχωμα για φρεναρουνε κοσμο που θα ερχοτανε στο ΚΚΕ. Δουλεια μας ειναι να τους αντιμετωπιζουμε σαν καρκινωμα μεσα στο ΚΚ γιατί οποιαδηποτε χαλαρωση σημαινει απολυτη Καταστροφη. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ σε λιγο θα μας πεις οτι φταινε και για την προδοσια του εφιαλτη.Μονο γραφικος ακουγεσαι ακου εκει " Ειναι υπευθυνοι για το οτι ο λαός τον Οκτωβρη του 1944 δεν μπορεσε να χαρει την νικη του και να παρει την Εξουσια."Ελεος και ο γκαιμπελισμος εχει οριο.
    Απο κει και περα ειπες μια φραση"Φτιαξανε το νεο Αναχωμα για φρεναρουνε κοσμο που θα ερχοτανε στο ΚΚΕ. " Το οτι το ΚΚΕ τοσο καιρο περιμενει πως ο κοσμος θα απογοητευτει απο ολους αυτους για να ρθει να ψηφισει ΚΚΕ δειχνει το προβλημα του!Οτι δε πειθει. Και φαινεται διοτι οσες φορες και να εχει απογοητευτει δε γυρναει στο ΚΚΕ γιατι ειναι απογοητευμενος και απο το ΚΚΕ. γιαυτο παρολη την κριση εφτασε απο απο το 8,5 στο 5,5. Γιαυτο παρολη την ηττα που εφαγε ο κοσμος στο ΣΥΡΙΖΑ που φαινεται να χανει πανω απο 10 μοναδες ο κοσμος δε πηγαιενι στο ΚΚΕ αλλα παει σε ολους τους αλλους εκτος του ΚΚΕ (συμφωνα με τα γκαλοπ φυσικα και παρολο που δειχνουν στο 4 την ΛΑΕ).Δε μπορει να φταινε παντα οι αλλοι που πολεμανε το ΚΚΕ και το ΚΚΕ ποτε!τροφη για σκεψη!

    Τ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είστε τρικυμία εν κρανίω.
      Είστε απατεώνες.
      Μα πάνω απ'όλα, είστε τελειωμένοι...
      Τελειώσατε Τ.Π.! τροφή για σκέψη!

      Β.Κ.

      Διαγραφή
    2. το ΚΚΕ αγαπητε Τ.Π. ποτε δεν χαιδεψε μυαλα, ειπε οτι αν θες κατι θα το διεκδικησεις και θα παλεψεις να το παρεις. δεν ειπε ψηφισε με και αραξε στο καναπε. δυστηχως ο ελληνικος λαος (προς το παρων) υιοθετει αυτο το μοντελο της αναθεσης. εμεις δεν θα κατσουμε στα αυγα μας περιμενοντας παντως.
      για την ποσοστολογια. απο το 92 και μετα βολοδερνατε απο το 2.8 στο 4.5, με τη τετραγωνη λογικη σας θα επρεπε να εχετε διαλυθει καπου κοντα στο 2000
      για το παρελθον. ειναι αντικειμενικο οτι η φαρα σου (οπορτουνιστες) ειναι υπευθυνοι στο οτι πηγαιναν το κινημα ενα βημα πισω.
      βεβαια εχουμε μεριδιο ευθυνης και εμεις που σας αφηναμε και τα κανατε, αλλα αυτη ειναι αλλη κουβεντα

      Διαγραφή
  3. Τ.Π Δεν πειραζει εγω θα ειμαι γραφικος και θα λεω τις Αληθειες που σας πονανε. Ασφαλως και φταιει το ΕΑΜ σαν Πολιτικό Μέτωπο που ό λαός δεν μπόρεσε να χαρει την νικη του τον Οκτωβρη του 1944 μετατρεποντας τον πολεμο σε Ταξικο χωρις το εγκλημα σε ΛΙΒΑΝΟ ΚΑΖΕΡΤΑ. Και το ίδιο συνεβη παντου. Θα ειχαμε παρει την εξουσια αν το ΕΑΜ ειχε φτιαχτει ως Κοινωνικη Συμμαχια οπως έλεγε το 2ο και 3ο Γράμμα του Ζαχαριαδη απο την Κερκυρα που τα έθαψε ο Μανιαδάκης και η 6η Ολομελεια του 1934 που μιλαγε για Δικτακτορια του Προλεταριατου συμφωνα με τις Θεσεις του Απρίλη του ΛΕΝΙΝ. Το ΚΚΕ δικαιώθηκε 100% απο τις εξελίξεις. Εφαρμόζοντας το Πρόγραμμα του 15ου Συνεδριου το 1996 δεν έκανε Πολιτικό Μέτωπο και δεν μπηκε σε κυβερνηση μεσα στον καπιταλισμο και αυτο αποτελει θριαμβο. Το οτι εχασε ανθρωπους το 2012 που κουβαλουσανε Κοινοβουλευτικες Αυταπατες απο πριν το 1991 και για δεκαετίες είναι πολυ λιγο κακο σε σχεση με την καταστροφη που θα παθεις αν ακουμπησεις το Καρκινωμα του Οπορτουνισμου. Συμπερασμα λοιπον ΣΜΑ ΛΙΒΑΝΟΣ ΚΑΖΕΡΤΑ ΒΑΡΚΙΖΑ ΤΕΛΟΣ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οταν θα εχετε 100 χρονια κομμα
    Οταν θα εχετε κομμα τοσο ηρωικο οσο το κκε
    Ελατε να μας πειτε για το ποτε θα εξαφανιστουμε
    Μεχρι τοτε
    Εσεις να φοβαστε γιατι η ιστορια εχει αποδειξει οτι το ΚΚΕ ειναι κομμα παντως καιρου
    Μετρα στα 1000 χρονια που υπαρχει το ΚΚΕ
    ποσα κομματα και αποκομματα εθαψε
    και μετα ελα να μας κανεις μαθηματα ιστοριας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 100 ηθελα να πω εκει που λεω 1000(βεβαια οσα εχει κανει το ΚΚΕ σε 100 χρονια οι αλλοι δεν τα εχουν κανει σε 1000 οποτε δεν ηταν τοσο λαθος)

      Διαγραφή
  5. Τ.Π Για πες μας λοιπον τη ητανε αυτο που εφταιγε κατα την γνωμη σου και αντι το ΕΑΜ να παρει την Εξουσια τον Οκτωβρη του 1944 η Αστικη Ταξη μας οδηγησε στην Συγκρουση τον Δεκεμβρη αφου συγκεντρωσε Στρατο απο την Ιταλια και το ΕΑΜ έδωσε την Μαχη με το Εφεδρικο ΕΛΑΣ τον ΑΡΗ στην Ηπειρο και τον ΕΛΑΣ Πελοποννησου με διαταγη να φευγει απο τα Μεγαρα για πισω. Στην Ιταλια τα ιδια παντου τα ιδια την στιγμη που το 1943 διαλυσανε την Διεθνη επειδη υπήρχανε λεει Εθνικες Ιδιομορφιες και έπρεπε να το χειρειστουνε χωρια. Για δωσε μας τα φωτα σου για ολα αυτα εσυ που δεν εισαι γραφικος ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ερχονται οι κολλητοι των ευρωπαιστων και των νατοικων να μας κανουν κριτικη απο τα αριστερα!!! ΕΛΕΟΣ ΔΗΛΑΔΗ!!!
      κιαν δεν ξερεις το χορο του ησαια δεν πειραζει θα στον μαθει ο Κοτζιας
      We are the world, we are the children....

      Διαγραφή
  6. Ο Κοτζιας ηγετικο Στελεχος του ΝΑΡ το 1989 για να μην Ξεχνιομαστε....................... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πάντως τον Τ.Π. δεν πρέπει να τον πιάνουμε από τα μούτρα...
    Ο άνθρωπος ήθελε πάντα να γίνει στην Ελλάδα, μια κυβέρνηση της αριστεράς με πολιτικό και ιδεολογικό στίγμα ευρωκομμουνιστικό, επειδή δεν είδε ποτέ αρκετές κυβερνήσεις της αριστεράς στην Ευρώπη, να γίνονται κάργα δεξιές και ενσωματωμένες στο σύστημα!
    Ήθελε να κάνει το πείραμα για 100στή φορά να είναι σίγουρος βρε αδερφέ!
    Νόμιζε, και έτσι του μάθανε, ότι μια τέτοια κυβέρνηση θα έλυνε όλα τα προβλήματα τα δικά του και του τόπου!
    Μπορεί όπως λέει το τραγούδι να μην διάβασε ποτέ Μάρξ ή Λένιν, μπορεί να μην τον ενδιαφέρει τίποτα και απλά να αναπαράγει ότι έχει ακούσει, μπορεί και όντως να είναι απλά προβοκάτορας...

    Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.