8 Σεπτεμβρίου 2015

Το ΚΚΕ θέλει ή δεν θέλει να κυβερνήσει ?

Το ΚΚΕ σταθερά παλεύει για να πάρει η εργατική τάξη την εξουσία. Η κυβέρνηση είναι πάντα όργανο της τάξης που έχει στα χέρια της την εξουσία. Άρα και θέλει και παλεύει γι’ αυτό. Στην κυβέρνηση της εργατικής-λαϊκής εξουσίας το ΚΚΕ θα παίξει καθοριστικό ρόλο. Θα μπει μπροστά για να οργανώσει τη συμμετοχή της εργατικής τάξης, των εργαζομένων και της νεολαίας σε όλη την κοινωνική οργάνωση και ζωή, για μια πραγματική δημοκρατία με την άμεση συμμετοχή των εργαζομένων στην άσκηση της εξουσίας, στον έλεγχο και τη διεύθυνση της εξουσίας και της οικονομίας.

Θεμέλιο της εργατικής-λαϊκής εξουσίας θα είναι οι τόποι δουλειάς. Σε κάθε εργοστάσιο, κάθε υπηρεσία η συνέλευση των εργαζομένων θα ασκεί τον εργατικό έλεγχο, θα εκλέγει και θα ελέγχει τους αντιπροσώπους της για τα ανώτερα όργανα της εξουσίας. Οι αντιπρόσωποι θα είναι αιρετοί και ανακλητοί χωρίς κανένα πρόσθετο προνόμοιο. Αντίστοιχα η μη εργαζόμενη νεολαία που σπουδάζει θα συμμετέχει στους θεσμούς της λαϊκής εξουσίας μέσω των αντίστοιχων συνελεύσεων του κάθε εκπαιδευτικού ιδρύματος.

Το ΚΚΕ δε συμμετέχει σήμερα σε κυβέρνηση γιατί αυτή είναι όργανο της εξουσίας των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των τραπεζιτών. Η εργατική τάξη και η νεολαία έχουμε πικρή
πείρα τι σημαίνει κυβέρνηση στο έδαφος του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης. Τέτοιες
κυβερνήσεις, αυτοδύναμες και συνεργασίας, “κεντροδεξιές”, “κεντροαριστερές”, “αριστερές”, δοκιμάσαμε τα προηγούμενα χρόνια και όλες ακολούθησαν αντιλαϊκή πολιτική, έφεραν το ένα μνημόνιο μετά το άλλο και το λογαριασμό τον έστελναν πάντα στο λαό.

Καμία κυβέρνηση που διαχειρίζεται το σύστημα της εκμετάλευσης, όπως και αν ονομάζεται, δεν μπορεί να παίξει φιλολαϊκό ρόλο. Αυτό απέδειξε και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Επιβεβαιώθηκε η στάση του ΚΚΕ να μη συμμετέχει σε κυβερνήσεις στα πλαίσια του καπιταλισμού. Όλα τα κόμματα που διεκδικούν σήμερα την κυβέρνηση, δίνουν “εξετάσεις” στον κεφάλαιο καθημερινά για το ποιος είναι πιο άξιος διαχειριστής για την καπιταλιστική ανάπτυξη, και είναι απέναντι στα εργατικά λαϊκά δικαιώματα. Υπάρχει σήμερα πείρα, είναι η ώρα να βγουν συμπεράσματα για την κρυστάλλινη στάση του ΚΚΕ.

Το ΚΚΕ είναι εγγύηση σήμερα γιατί δε θολώνει τα νερά, για να κάτσει στο σβέρκο του λαού, για να πάρει κυβερνητικές θέσεις και να ράψει κοστούμια. Γιατί μένει αταλάντευτο με το δίκιο και τα συμφέροντα του λαού. Όσο οι εκμεταλευτές θα έχουν την εξουσία ο λαός θα είναι στην αντιπολίτευση. Γι' αυτό χρειάζεται ισχυρό ΚΚΕ για ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι στους εκμεταλευτές και τις κυβερνήσεις τους. Γι’ αυτό πρέπει να δυναμώσει και με την ψήφο σου και την συμμετοχή σου στον αγώνα.

Το ΚΚΕ είναι εγγύηση σήμερα γιατί πρωτοστατεί με θέσεις και δράση στην οργάνωση της πάλης του λαού και της νεολαίας. Το ΚΚΕ δίνει μάχες και μέσα στη Βουλή. Για παράδειγμα, πολλά κόμματα έκαναν σημαία σε προεκλογικές περιόδους την κατάργηση των μνημονίων, έγιναν κυβέρνηση και ψήφισαν μνημόνια. Μόνο το ΚΚΕ κατέθεσε πρόταση νόμου για την κατάργηση των μνημονίων, για την επαναφορά του κατώτατου μισθού, την επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης, του 13ου και 14ου μισθού για την οποία τα ίδια αυτά κόμματα- οι full αντιμνημονιακοί- έκαναν μόκο. Ενημερώνει τη νεολαία και τους εργαζομένους, πρωτοστατεί στη λαϊκή πάλη: για να παρθούν άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους, για να παρθούν πίσω τα αντιλαϊκά μέτρα, να μπαίνουν εμπόδια στην υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής. Για το σύνολο της ζωής της λαϊκής οικογένειας, της νεολαίας. Για να συγκεντρωθούν δυνάμεις για τη ριζική αλλαγή, για την εργατική-λαϊκή εξουσία.

Πηγή : Οδηγητής Σεπτεμβρίου (1027)
Κατεβάστε τον σε pdf

9 σχόλια:

  1. μια ασχετη ερωτηση συντροφοι - ξερει κανενας ποιο ειναι το τραγουδι που ακουγεται στα σποτ του Κομματος? κιμων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Mια μέρα θα στο πω", από Μίκη Θεοδωράκη, απλά δεν έχω βρει πουθενά την συγκεκριμένη εκτέλεση...

      Κώστας

      Διαγραφή
    2. ευχαριστω πολυ κωστα! κιμων

      Διαγραφή
    3. Να σαι καλά! Και εγώ το έψαξα με αφορμή το προηγούμενο φεστιβάλ.

      Κώστας

      Διαγραφή
  2. Εντελως φιλικα,οντας 18 χρονων και πρωτη φορα ψηφοφορος,ακουω και αναγνωριζω την σταθερη αντιμνημονιακη και αγωνιστικη συνεπεια του ΚΚΕ και πραγματικα θα ηθελα να ψηφησω ΚΚΕ. Ωστοσο την εναλλακτικη προταση δεν ακουω ...Οχι στο ευρω..συμφωνοι.Οχι στη δραχμη..συμφωνοι.Η εναλλακτικη??
    Τζον14

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα εργοστάσια στους εργάτες - η γη στους αγρότες. Κεντρικός πανεθνικός σχεδιασμός και εργατικός έλεγχος. Αποδέσμευση από Ε.Ε ΝΑΤΟ. Εν ολίγις θέλεις να κάνεις εσύ το κουμάντο ή μια χούφτα παράσιτα;RED

      Διαγραφή
    2. Καλημέρα Τζον14. 18 χρονών!Εκεί που τα ωραιότερα πράγματα είναι δωρεάν! Η φιλία, ο έρωτας, τα όνειρα...Συναντήσου με τις θέσεις του ΚΚΕ στις σελίδες του 902 και του ριζοσπάστη,ψάξτο, μίλα με την παρέα για πολιτικούς αγώνες.Και σαν μια γρήγορη απάντηση στο ερώτημά σου να πω οτι το ΚΚΕ δεν παλεύει για εναλλακτική νομίσματος αλλά για εναλλακτική ζωής σε μια άλλη κοινωνία.
      Ινδιάνα

      Διαγραφή
    3. μην ψαχνεις "εναλακτικη" προταση του ΚΚΕ μεσα στα πλαισια του σημερινου, εκμεταλευτικου, καπιταλιστικου συστηματος που γεννα κρισεις, ανεργια, εξαθλιωση, φτωχεια, πεινα, αμορφωσια, για τους πολλους και ειδικα τους νεους, που εχει σημαια του το καπιταλιστικο κερδος, αυτο δηλαδη που δημιουργειται απο την εκμεταλευση του ενος ανθρωπου απο τον αλλο, των εργαζομενων απο τους καπιταληστες.
      Αγαπητε φιλε, το ΚΚΕ ειναι η οργανωμενη πρωτοπορια της εργατικης ταξης, παλευει για μια αλλη κοινωνια εντελως διαφορετικη, αξιοποιει την πειρα του παρελθοντος για να βγαζει συμπερασματα για το σημερα, για να οικοδομησει μαζι με το λαο ενα αλλο, ελπιδοφορο μελλον.
      Σε αυτες τις εκλογες-οπως και σε καθε εκλογες σαν αυτες-η ενισχυση του ΚΚΕ μπορει αν συμβαλει ωστε αυτο το μελλον να ερθει πιο κοντα, θα ηταν ευκολο να σου αραδιασω 2-3 λογουε για να σε επηρεασω, αλλα θελω να καταλαβεις οτι δεν υπαρχουν "θαυματα", υπαρχει μονο σκληρη ταξικη παλη, υπαρχει αντιπαλοτητα αναμεσα στο λαο που του κλεβουν το ψωμι απο το τραπεζι και σε κεινους που καθε φορα με αλλη "προβια" κοροιδευουν το λαο για να συνεχιζουν το "θεαρεστο" εργο τους, να υπηρετουν με τον καλυτερο δυνατο τροπο τα συμφεροντα της ταξης που εχει σηεμρα την εξουσια, της αστικης, των πλουσιων καθε ειδους, των παρασιτων που πλουτιζουν σε βαρος ενος ολοκληρου λαου.
      Η ενισχυση του ΚΚΕ θα δωσει "αλλο αερα" στο λαο, το λαικο κινημα, για να υπαρξει ουσιαστικη αντιδραση στην λαιλαπα που ερχεται, μια λαιλαπα που δεν αντιμετωπιζεται με "ομπρελιτσες" αλλα με ισχυρη λαικη αντεπιθεση, αν θελεις να εισαι μερος αυτης της λαικης αντεπιθεσης τοτε με το χερι στην καρδια ψηφο στο ΚΚΕ και οχι μονο αυτο, παρε τη θεση σου στο λαικο κινημα, στο σωματειο σου, στην επιτροπη αγωνα, στον σπουδαστικο συλλογο αν εισαι σπουδαστης, οπου εργαζεσαι η ζεις.Αυτη ειναι η λυση και αυτη μπορει να ειναι για σενα μια πορεια ζωης με νοημα και ομορφια

      Ταξικος

      Διαγραφή
  3. Η Πρόταση εξουσιας του ΚΚΕ ειναι συγκεκριμενη. Ο Λαος σε Ταξικη βαση μεσα απο την Λαικη Συμμαχία πρεπει να παλεψει για Εξοδο απο την Ε.Ε με Κοινωνικοποίηση των μεσων παραγωγης. Στις εκλογες ψηφιζουμε ΚΚΕ για Ισχυρη Εργατικη Λαικη Αντιπολιτευση. Το ΚΚΕ έχοντας μελετηση την εμπειρια απο την Ιστορια του και του Δ.Κ.Κ δεν θα συμμετέχει σε καμμια κυβερνηση οσο οι Καπιταλιστες ειναι στην εξουσια. Οποτε ΚΚ μπηκε να διαχειρηστεί τον Καπιταλισμο ολα γινανε Σμπαραλια ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.