20 Σεπτεμβρίου 2015

Πρώτο και πολύ σύντομο σχόλιο για το εκλογικό αποτέλεσμα



Σε γενικές γραμμές μιλάμε για ένα ιδιαιτέρως κακό για το κίνημα και τους εργαζομένους αποτέλεσμα. Ένα αποτέλεσμα που αντί να λειτουργήσει ως ένας θετικός παράγοντας για το χτίσιμο του κινήματος τους ερχόμενους μήνες, πολύ πιθανό να αποτελέσει τροχοπέδη, τουλάχιστον για το πρώτο διάστημα. Το 62% του ΟΧΙ στο Μνημόνιο μετατράπηκε σήμερα σε 90 % υπερ των μνημονίων και του ναζισμού.

Φαντάζομαι πως ούτε τα κομματικά επιτελεία του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ δεν είχαν φανταστεί ότι θα τους πήγαινε τόσο καλά. Διότι εκτός απ' το ότι ξεφορτώθηκαν χωρίς απώλειες το εσωκομματικό αντιμνημονιακό τους alter ego, δεν είχαν ουδεμία άλλη διαρροή προς άλλα κόμματα πέραν της ΛΑΕ. Όσοι ψηφοφόροι των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ απογοητεύθηκαν, έκατσαν σπίτι και σε συνδυασμό με με την συνολική αύξηση της αποχής, σχεδόν πραγμάτωσαν την αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ.

Μια αποχή παρεπιπτόντως, στην οποία συμμετείχαν και οι ψηφοφόροι του ΚΚΕ, το οποίο ναι μεν διατηρεί το ίδιο ποσοστό, αλλά χάνει αρκετές χιλάδες ψηφοφόρων. Και αυτό ενώ δικαιώθηκε και επιβεβαιώθηκε στα πάντα.

Η προεκλογική περίοδος, δεν δείχνει να επηρρέασε στο παραμικρό την ψυχοσύνθεση του Έλληνα ψηφοφόρου, ο οποίος λες και δεν ζούσε σε αυτήν την χώρα του τελευταίους 9 μήνες, προσήλθε στις κάλπες ώστε να ακολουθήσει τον Τσίπρα και τον Καμμένο στην μνημονιακή κωλοτούμπα τους.

Μαύρη μαυρίλα για το εργατικό λαϊκό κίνημα το αποτέλεσμα και δυστυχώς ο Έλληνας εργαζόμενος δεν βγάζει συμπεράσματα. Βλέπει την ράβδο να έρχεται καταπάνω του αλλά μέχρι να νιώσει πόνο, δεν ...

Σήμερα έχετε, έχουμε, το δικαίωμα να είμαστε απογοητευμένοι. Αλλά μην μας γίνει και συνήθεια.

71 σχόλια:

  1. Όπως φαίνεται χάνουμε και την κρίσιμη 15η έδρα (το 1/20 του κοινοβουλευτικού σώματος που μας έδινε κάποια δικαώματα παραπάνω, όπως τις ονομαστικές ψηφοφορίες κλπ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ε δεν ειναι οτι δεν τον εχει νιωσει τον πονο απο τη βεργα!
    που ειναι οι αγανακτισμενοι ρε παιδια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στην Κουμουνδούρου με τις πρασινοκιτρινολιλά σημαίες κάτω από την εξέδρα με το σφιχταγκάλιασμα των Τσιπροκαμμένου είναι, δεν τους είδες στο TV ?

      Διαγραφή
    2. ειχαν φαινεται ως αιτημα το δικο τους μνημονιο
      και τωρα που τους ικανοποιηθηκε
      εχουν καθε λογο να ειναι χαρουμενοι

      Διαγραφή
  3. Δε θα χαθεί η 15η έδρα , παίζεται ακόμη και μάλλον προς ΚΚΕ θα πάει.

    Κατά τα άλλα.

    Όταν βλέπεις ότι ο Λεβέντης μπαίνει βουλή , η ΧΑ με 7%, τι να σχολιάσει κανείς ;

    Νικόλας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Λύπη και σφίξιμο στο στομάχι ήταν το αποτέλεσμά.ΚΚΕ γερό δυνατό γιατί απο άυριο έχουμε να διαβούμε μέγαλο ανύφορο και πέρα απο το Κόμμα μας το χάος.Βαστάμε Θερμοπύλες σύντροφοι ..


    Κ.Ο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Άλλο κι αυτό...περήφανο 62% ΟΧΙ χάθηκε, όποιος το βρει να μας πει που πήγε και τι το 'καναν...
    Αξέχαστη εμπειρία η επίθεση που φάγαμε στη μάπα με αφορμή τη θέση μας στο δημοψήφισμα-απάτη. Και μετά κύριε,τι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Με δεδομενο το κακο(κακιστο?) αποτελεσμα,μπορει κανενας να ψηλαφίσει τους λογους?
    Γιατι ηρθε αυτο το αποτελεσμα?
    Αντικειμενικους και υποκειμενικους..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πες μια γνώμη, και δε το λέω επιθετικά ή εριστικά. Πως το σκέφτεσαι εσύ;

      Διαγραφή
    2. Αν θες την γνωμη μου, το αποτελεσμα κριθηκε απο 3 κυριους παραγοντες:
      - την συνολικη υποχωριση και νηνεμια που επικρατει στο κινημα και την ΕΤ
      - Το πειστικο ΤΙΝΑ που περασαν στο λαο τα ΜΜΕ
      - 3ον και αρκετα σοβαρο για να το υποτιμησει κανεις: το αστρο του Τσιπρα. Κανενας, μα κανενας αλλος πολιτικος δεν θα μπορουσε να σταθει μετα απο τετοια κωλοτουμπα, εκτος απο αυτον. Εχει ρευμα, οτι και να λεμε και για μενα αυτος ειναι ο πραγματικος γιος του Ανδρεα Παπανδρεου. Οποιος τον υποτιμα και τον θεωρει απλα ενα πολιτικο πυροτεχνημα, χανει. Ακομα και ο γλειωδης Θεμος με τοσα μεσα,που εκανε οτι περναει απο το χερι και τα εξωφυλλα του για να τον μειωσει, εφαγε τα μουτρα του. Οποιος τον επελεξε στον συριζα, χτυπησε φλεβα χρυσου, ευτυχως για την σοσιαλδημοκρατια και δυστυχως για εμας. Που να μην ηταν και πρωην κνιτης....

      Διαγραφή
  7. καμία πίκρα,καμία απογοήτευση.Υπήρχαν πολλοί,σαν και του λόγου μου,που δεν μπόρεσαν να ψηφίσουν,λόγω οικονομικών.Και πάρα πολλοί σύντροφοι!!.Οι αγωνες συνεχίζονται και απο αύριο θα χρειαστούμε δύναμη μεγάλη,για να δώσουμε ακόμη πιο μεγάλη δύναμη στον λαό μας που θα διαλυθεί...Αγώνας μέχρι τέλους!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κοιτα μια αντιφαση ομως, να θελει ο αλλος να διαλυθει και να προσπαθουμε εμεις να τον εμποδισουμε...

      Διαγραφή
    2. Σοβαρό θέμα, αφού έχουν κάνει τις εκλογές ψωμοτύρι και τρέχουν το κόσμο κάθε λίγο και λιγάκι, κι ενώ μπορούν αυτοί να σπρώχνουν χρήμα, δε συμβαίνει το ίδιο με δικούς μας ανθρώπους. Κάποιοι μπόρεσαν οριακά τώρα, άλλοι όχι, επίσης πολλοί δε πήγαν καν στο δημοψήφισμα τον Ιούλη, σε νησιά ειδικά, αλλά και στη βόρεια Ελλάδα. Δε πρέπει να το αμελούμε, πραγματικά χρειάζεται αντιμετώπιση το ζήτημα.
      Φαίνεται πλέον ότι ποντάρουν και στη δυσχερή οικονομική κατάσταση και στη κούραση που έχουν προκαλέσει.

      Διαγραφή
    3. ακυρο τωρα το πιασα....Κούραση μεγαλη σημερα και αναμένετε ξενύχτι..(εχω άρρωστα τα παιδιά) Ε, ετσι ειναι αυτα,μια ζωη ετσι παλεύουμε σε αυτες τις συνθήκες...τι να πουν οι προγονοι μας...

      Διαγραφή
    4. @zoot horn rollo, λοιπόν,εγω και η γυναικα μου ,καναμε αίτηση για ετεροδημότες,αλλα την καναμε 17/7(αν θυμαμε καλα) αρα ήμασταν στην απέξω..(που να περιμένω οτι οι κουραδομαγκες, μετα απο ενα δημοψήφισμα με μια βδομαδα περιθώριο,θα εκαναν εκλογες για να δείξουν στους ελληνες...ΠΟΣΟ ΜΑ ΠΟΣΟ ΖΩΑ ΕΙΝΑΙ.)...Τώρα,"ευτυχώς", τον πίστεψαν και τα ζώα...

      Διαγραφή
    5. Ρε παιδια ενταξει
      οι δικοι μας σιγουρα απεχουν σε πολυ μικροτερο ποσοστο απο τους αλλους
      δηλαδη ποιος θα προσπαθησε περισσοτερο να παει να ψηφισει
      ο κκες
      η ο μισοαδιαφορος ψηφοφορος αγανακτιστας που αλλαζει κομματα καθε λιγο και λιγακι;

      Διαγραφή
    6. θελω να πω οτι καμια φορα απογοητευεται κανεις να ενδιαφερεται για εναν λαο που δεν δειχνει ο ιδιος να ενδιαφερεται για τον εαυτο του
      δεν λεω οτι πρεπει να τα παρατησει
      απλα κανω μια διαπιστωση

      Διαγραφή
    7. με τον αριθμο βεβαια τον ψηφισαντων εχει να κανει αυτο που λες και δεν αντιλεγω, αλλα με τα ποσοστα η αποχη θεωρω μας ευνοει

      Διαγραφή
  8. το δυνάμωμα του κκε είναι αποτέλεσμα του δυναμώματος του αγώνα. Η ψήφος στο κκε είναι συνειδητή ψήφος και όχι ψήφος διαμαρτυρίας, άρα ευκαιριακή ψήφος. Το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς, δεν αναπτύχθηκαν αγώνες. Φάνηκε και από το πόσοι ήταν στους δρόμους με τις τελευταίες εξελίξεις. Φαίνεται μια τάση συντηρητικοποίησης της κοινωνίας και απογοήτευσης τη δεδομένη στιγμή, ως γενικό σχόλιο. Η Χρυσή Αυγή πήρε το κλασικό ποσοστό των φασιστών και χουντικών που υπήρχαν στην ελληνική κοινωνία και μέχρι πρότινος έβρισκαν στέγη στη Ν.Δ. Η άνοδος φαίνεται να προέρχεται από ψηφοφόρους που το Γενάρη είχαν ψηφίσει Σύριζα για να δουν την ελπίδα που έρχεται. Η Ν.Δ. δεν ήταν λογικό να χάσει ψηφοφόρους. Ο Σύριζα έχασε μικρό μέρος ψηφοφόρων και αυτό εξηγείται με πολλούς τρόπους: α. λογική δημοσίων υπαλλήλων ότι, τουλάχιστον ο Σύριζα δε θα μας απολύσει, ενώ οι άλλοι... β. αφέλεια, του τύπου ο Τσίπρας είναι καλό παιδί οι κακοί Ευρωπαίοι φταίνε γ. Αποδοχή των μνημονίων δ. αφελής πίστη ότι ο Σύριζα σιγά-σιγά θα τελειώσει με τα μνημόνια δ. ταξίματα (ναι, υπήρχαν και αυτά) ε. γραμμή από το αφεντικό που έχει συμφέρον να βγει ο Σύριζα στ. κάποιοι πέσανε στη λούμπα ότι εκλογές είναι ντέρμπι. Έτσι, νομίζω ότι εξηγούνται. Το κόμμα, πάντως, ξέρει τι λέει και γι αυτό επιμένει και προσπαθεί να κατεβάσει τον κόσμο στο δρόμο. Η συνείδηση δεν παίρνει εμπρός μπροστά στην κάλπη, αλλά στο δρόμο. Αυτό είναι το διακύβευμα.

    ΥΓ: Ελπίζω αυτή τη φορά ο Τσίπρας να αφήσει ήσυχους τους νεκρούς της Καισαριανής!

    κόκκινη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φαίνεται ότι παίρνουμε τη 15η έδρα. Γενικά, μην περιμένουμε, παιδιά, άνοδο των ποσοστών του κόμματος χωρίς άνοδο του κινήματος. Δεν ψηφίζει κανείς το κκε για να διαμαρτυρηθεί. Αυτός ψηφίζει Λεβέντη, κυνηγούς και πειρατές, δεν ψηφίζει κκε. Μην περιμένουμε ότι θα διαλυθεί ο Σύριζα και θα ανέβει το ποσοστό μας. Πρέπει να κατεβάσουμε τον κόσμο τον απογοητευμένο στο δρόμο και αυτό είναι πολύ δύσκολο, γιατί το αποτέλεσμα και με τον κατάλληλο χειρισμό από τα μέσα θα σπείρει απογοήτευση. Ήδη το παίζουν το παιχνιδάκι. Το θετικό του τελευταίου διαστήματος είναι ότι το κκε καταφέρνει να προσεγγίζει όλο και περισσότερους από τους ψηφοφόρους του και να τους κατεβάζει στο δρόμο.

    κόκκινη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γεια χαρά.
    Έπ΄ τι γίνεται εδώ; είμαστε λέει απογοητευμένοι;
    Εγώ πάλι, γιατί νομίζω ότι δεν γίνεται κάποιος που είναι “καταδικασμένος” να “νικήσει” να απογοητεύεται.
    Είναι ιστορική αναγκαιότητα η επικράτηση της λαϊκής κυριαρχίας.
    Θέλει δε θέλει , ακόμη και αν όλους μας εξοντώσει, ακόμη και αν μείνει μόνος του, ( και μιλώ για τον ταξικό εχτρό) είναι υποχρεωμένος να εφαρμόσει σοσιαλισμό και αν θέλετε, μπορούμε και να τεκμηριώσουμε με επιστημονικά επιχειρήματα αυτήν την ιστορική αναγκαιότητα, αυτό το αναπόφευκτο της ιστορικής εξέλιξης .
    Δεν απογοητεύονται οι κομμουνιστές, μόνο μελετούν και κάνουν εκτιμήσεις. Τι είναι αυτό που δεν πάει καλά, τι είναι αυτό που μέσα σε τούτες τις συνθήκες τις βαθιάς σήψης του συστήματος, αυτής της αδιέξοδης πορείας του, της τελικής του συσσώρευσης (και αν θέλουμε και αυτό το τελευταίο μπορούμε να το τεκμηριώσουμε), τι είναι λοιπόν εκείνο που δεν δίνει την δυνατότητα να φτάσει αυτός ο λόγος, η πρόταση διεξόδου στον κόσμο, στην εργατική τάξη και κυρίως να την πείσει;
    Μια εργατική τάξη που ξυπνάει με την Ελένη ή στην καλύτερη περίπτωση με τον Αυτιά και κοιμάται, χρόνια τώρα, με την Τρέμη, τον Πρετεντέρη και τους όμοιούς τους.
    Τι μπορεί άραγες να ερμηνεύσει και, τι μπορεί κανείς να περιμένει από μια τέτοια εργατική τάξη.
    Τι συμπεράσματα περιμένουμε να βγάλει αυτή η πολιτικά καθυστερημένη εργατική τάξη και όλοι οι εργαζόμενοι.
    Είναι όμως έτσι;
    Για να δούμε, άραγε ξέρει κανείς μας κάποιον που πηγαίνει συνειδητά ενάντια στα συμφέροντά του;
    Και μη πει κανείς ότι με αυτές τις επιλογές δεν πηγαίνει κόντρα στα συμφέροντά του ο κόσμος του μόχθου και της δουλειάς;
    Καταλαβαίνεται πόσες σελίδες μπορούμε να γράψουμε. Ας αφήσω λοιπόν την συνέχεια, σε φίλους που κάτι θα έχουν να πουν πάνω σε αυτά και, ίσως αν χρειαστεί τα ξαναλέμε.....χωρίς απογοήτευση με μεγαλύτερη ψυχραιμία.
    Γεια χαρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις δίκιο! Μόνο όταν η Ε.Τ. αποκοπεί από την καθημερινή προπαγάνδα της Α.Τ. θα μπορέσει να δει παρακάτω, αυτό είναι γνωστό απλά μερικές φορές το ξεχνάμε κάποιοι.
      Η προπαγάνδα της Α.Τ. χάνει την δύναμη της όταν και η ίδια η Α.Τ. χάνει έδαφος εσωτερικά και εξωτερικά.
      Δουλειά μυρμηγκιού μέχρι τότε, και δεν φαίνεται να αργή η ώρα.

      Κώστας

      Διαγραφή
  11. Πάντως στο θέμα της αποχής,σαν δείγμα τώρα εγώ είχα 3 άτομα γερές επιρροές που θα μας ψήφιζαν, αλλά δεν μπορούσαν για αντικειμενικούς λόγους...

    Συμφωνώ με την κόκκινη, το ΚΚΕ είναι ένα με τους αγώνες και την κοινωνική - ταξική συνείδηση του κόσμου.
    Το τελευταίο διάστημα αυτά πήγαν περίπατο, και μαζί με άλλους παράγοντες έριξαν τον αριθμό των ψήφων...
    Όπως και να έχει όλα εδώ πληρώνονται, και μάλιστα πολύ σύντομα, και η πραγματικότητα διαλύει τις αυταπάτες από την μια στιγμή στην άλλη.
    Τουλάχιστον τώρα πια ο ορίζοντας είναι ορθάνοιχτος, για να φανούν όλα!
    Από το ποιος αβαντάρει τους φασίστες, μέχρι το ποιος είναι πραγματικά έξω και αγωνίζεται!
    Ε που θα πάει, θα σταματήσει κάποια μέρα να εθελοτυφλεί ο κόσμος!
    Στο κάτω κάτω οι εξελίξεις που θα έχουμε παγκόσμια σύντομα, θα αλλάξουν σίγουρα το σκηνικό...

    Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @zorn horn rollo(nick οχι αστεια!)
    ξερεις ποιο ειναι το προβλημα?
    Εινα σαν να θελω να πω οτι ο ουρανος δεν ειναι μπλε αλλα πρασσινος και οτι δεν ειναι στραβος ο γυαλος αλλα στραβα αρμενιζει(το κκε)
    Αυτο μαλλον μου ειναι δυσκολο και φοβαμαι θα το κανω αποσπασματικα
    Γενικα ομως θα ελεγα οτι εχει:
    1)προβλημα λογου(φρασεολογιας αλλα και νοηματος)
    2)τακτικων κινησεων(πχ εγω θα ηθελα συμμετοχη στο ΔΨ, μια παγιδα του τσιπρα που επρεπε να του την γυρισει εναντιον του,το ΑΑΔΜ ηταν καλυτερο απο το ΠΑΜΕ)
    ΠΡΟΣΟΧΗ:η εικονα του κοσμου για το ΠΑΜΕ ειναι οτι καπελωνει.
    Δεν σημαινει οτι ισχυει,αλλα αυτο πρεπει να αλλαξει!
    3)Αποδοχη ανεξαρτητων κινησεων(χωρις μεσαζοντες,ΒΙΟΜΕ,κλπ)
    ΠΡΟΣΟΧΗ:δεν εννοω οτι θα τα ενστερνιστει ως πανακεια/τελικη λυση
    θα δειξει τους περιορισμους τους,τις ατελειες τους αλλα να τα υποστηριξει γιατι στην δεδομενη χρονικη στιγμη βοηθουν(λιγο?ελαχιστα?βοηθουν ομως) δινοντας μια αισθηση συμμετοχης και "νικης",πραγματικη αλλα και πενυματικη,στον κοσμο!
    4)Πρεπει να βοηθησει τον κοσμο,να καταφερει μικρες νικες.
    Αλλα και πιο πισω..
    5)Θα ηθελα και συμμετοχη στις πλατειες..
    Η "μαχη" με τους αναρχικους,ηταν σωστη!
    Η ιστορια εχει δειξει τον δρομο..Μαχνωφ,Κροστανδη και οτι δεν χωραμε(χωρατε) και οι δυο στον δρομο!
    Επρεπε να ηταν εκει καθε μερα και να ειχε επικρατησει!
    Αλλα ακομα και πιο πισω..
    6)Ισως θα επρεπε στο συριζα του 3% να ειχε ριξει γεφυρες..να τους ειχε δημιουργησει ρηγματα?να τους ειχε διασπασει? διαλεξε
    7)Θελω αλλα προσωπα..
    Αν δεν ξερουν αν μιλανε στην τηλεοραση να μαθουν!
    Δες το παραδειγμα της Κανελη..ελαχιστη θεωρητικη μορφωση αλλα μεγαλο γκελ στον κοσμο!
    Αυτο κατι σημαινει..
    Η τηλεοραση εχει δικια της γλωσσα..πρεπει να τους μαθει η Κανελη ή αλλος επαγγελματιας να την μιλανε
    ΠΡΟΣΟΧΗ:ΔΕΝ θεωρω οτι η τηλεοπτιλη παρουσια να υπερκερασει την δουλεια στο συνδικατο,στην δουλεια,στο εργοταξιο.
    Δουλευει συμπληρωματικα και φερνει "προθυμους" ακροατες !
    Αλλα εγω θα ηθελα και αλλα..
    8)Ανοιγμα στον λαο
    8α.Συνεδριο και εκλογη ΓΓ απο την βαση(με ανακλητοτητα απο ΚΕ)..
    8β.Ανοιχτες συνελευσεις της ΚΕ.
    9) φαουλ οπως Σκουριες,απολυσεις Ριζου κοστιζουν.

    Και ενα προσωπικο:
    Αλλαγη του Κουτσουμπα ρε φιλε..
    Το γιατι μπορω να στο εξηγησω αν θες.
    Τα επικοινωνιακα του μαυρα μεσανυχτα ειναι μονο ενας λογος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε DimK., το ΚΚΕ θα έπρεπε να τα κάνει όλα αυτά, αν ο μόνος του στόχος ήταν να πάρει ποσοστά και να κυβερνήσει. Τότε θα είχες 1000% δίκιο.
      Το ΚΚΕ όμως έχει τις εκλογές σαν ένα εργαλείο με το οποίο μετρά την διάθεση του λαού, και ταυτόχρονα προσπαθεί με καλύτερους όρους να περάσει τις θέσεις του.
      Σαν επαναστατικό κόμμα λοιπόν δεν μπορεί να λειτουργεί όπως τα αστικά κόμματα, και να προσπαθεί να εντυπωσιάσει ή να πάρει πόντους από καιροσκοπικά παιχνίδια.
      Αυτά τα λίγα για αρχή αν και είναι μεγάλη κουβέντα.

      Κώστας

      Διαγραφή
    2. εγω δεν βλεπω οτι αν κανει αυτα γινεται αστικο κομμα και απεμπολει την κομμουνιστικη του ταυτοτητα.
      Νομιζω οτι μπορει να τα κανει και να μεινει κομμουνιστικο και να ξανακερδισει την ηγεμονια στον αριστερο πολιτικο λογο.
      Τα ποσοστα στις εκλογες βοηθανε σε μια κοινοβουλευτικη δημοκρατια!
      Δες πχ την 15 εδρα(που τελικα την παιρνει),ποσο του λυνει τα χερια σε πολλα πραγματα!
      Αν δεν ενδιαφερει, για οσο συμετεχει στις εκλογες,να εχει ενα καλο αποτελεσμα,τοτε καταλαβα λαθος
      Νομιζα οτι αυτο συζηταμε..εκλογες και κακα αποτελεσματα!
      Ξαναλεω οτι θεωρω μπορουν να γινουν, χωρις να χασει τιποτα απο την ταυτοτητα του.
      Νομιζω οτι και ο Μαρξ θεωρουσε τις εκλογες απαραιτητο σταδιο αλλα και ο Λενιν επισης.

      Διαγραφή
    3. Το τελευταίο δεν ισχύει, αλλά πάνω στα άλλα.
      Δεν είναι θέμα ταυτότητας τόσο, όσο είναι θέμα του τρόπου με τον οποίο θες να φτάσεις τον άλλο.
      Το ΚΚΕ θέλει σίγουρα ποσοστά, αλλά δεν θα θυσιάσει την σοβαρότητα και το βάθος της παρέμβασης του για αυτό τον λόγο, ούτε και θα αλλάξει τα κριτήρια που ψηφίζει στελέχη για να είναι πιο αναγνωρίσιμο στον κόσμο του θεάματος.
      Επίσης ξεχνάς ότι το ΚΚΕ θέλει να αγωνιστεί ο κόσμος, δεν θέλει απλά να του δώσει την αίσθηση της ανάθεσης!
      Θέλει να καταλάβει ο άλλος αυτά που λέει, και όχι να δεχτεί απλά την παρουσία του.
      Θέλει τέλος να αντιπαλέψει ιδεολογικά τον υπερκορεσμό του μυαλού από την αστική προπαγάνδα, και αυτό δεν γίνεται όσο όμορφο ΓΓ και να βάλουμε, γιατί το κεφάλι του άλλου δεν αλλάζει με τερτίπια και εντυπωσιασμούς, αλλά με ειλικρινή απεύθυνση και σεβασμό στο πολιτικό κριτήριο του.
      Με λίγα λόγια, το ΚΚΕ θέλει να βρει ανθρώπους που δεν βολεύονται στην κυρίαρχη αφήγηση των πραγμάτων και της κοινωνίας, θέλει να βγάλει από την συνείδηση τους ανθρώπου την συνείδηση για τα συμφέροντα μιας ολόκληρης τάξης.
      Όλα αυτά και δεν μπορεί να τα κάνει όπως τα κάνουν οι άλλοι, αλλά και τα ίδια αυτά τα πράγματα δεν μπορούν να επικοινωνηθούν με τον ίδιο τρόπο που επικοινωνούν τα αστικά κόμματα.
      Πολλές σκέψεις και λίγος χρόνος και χώρος για να τις εκφράσω.

      Κώστας

      Διαγραφή
    4. @DimK σχολιο 1:04
      για να ξεκαθαριζουμε κατι!
      το ΚΚΕ ειναι κομμουνιστικο κομμα. αυτο σημαινει λοιπον οτι παλευει για τον σοσσιαλισμο/κομμουνισμο. ολες του οι ενργειες εκει αποσκοπουν.
      σε οτι θεωρει οτι πισωγυριζει το κινημα θα κανει ανελεητο πολεμο ακομα και αν η "κοινη γνωμη" θεωρει οτι ειναι σωστο οποτε με βαση αυτα εχουμε
      1) οπως ειπε και ο παφιλης, ο καπιταλισμος ετσι λεγεται δεν θα τον πουμε τσιχλα επειδη ο κοσμος δεν θελει να ακουει τη λεξη σημερα. οποτε τα περι φρασεολογιας και νοηματος αλλου. αν ενας μαθητης γ γυμνασιου δεν ξερει το πυθαγορειο δεν θα το πεις μουσμουλο, ουτε θα του μαθεις μαγειρικη στο μαθημα της τριγωνομετριας, κατανοητο;;;
      2) αν και τωρα δεν καταλαβες τι εγινε με το δημοψηφισμα και το πως σπεκουλαρει ο καθε οπορτουνιστης (και χρυσαυγητης) τι να σου πω! το ΑΑΔΜ καλυτερο απο το ΠΑΜΕ, απο την διατυπωση και μονο, ξαναελα αυριο με τον κηδεμονα σου και γραψε 50 φορες στο facebook σου "δεν θα ξαναδιαβασω εργατικο αγωνα και μετα θα παω να μιλησω σε ΚΚΕδες"
      το ΠΑΜΕ καπελωνει....ποιον;;;;; την καθε γκρουπα που σε απεργιες κατεβαινει με την κομματικη σημαια; καπελωνει τα εκατονταδες σωματεια (που σε παρα πολλα δεν εχει πλειοψηφια το ΠΑΜΕ) που κατεβηκαν με αποφασεις τους στο πανελλαδικο και απο τοτε συμπορευονται πολλα απο αυτα; ΕΙΣΑΙ ΣΟΒΑΡΟΣ;;;;;;
      3)να συμμετεχει σε φιασκο τυπου ΒΙΟΜΕ, ΕΙΣΑΙ ΣΟΒΑΡΟΣ;;;;; καταρχην ποιος ειπε οτι ειναι θετικη τετοια μπαρουφαρα;;;;και μην ακουσω τιπτα μπουρδες περι αργεντινης, γιατι για τις λιγες τετοιου τυπου εταιρειες που εχουν κερδη ειναι απο πισω η κυβερνηση που τις χρηματοδοτει, αλλιως φουντο! αισθηση νικης το φουντο; η φυλακη που κινδυνευουν αυτοι που πιστεψαν τους επαγγελματιες απατεωνες;;;;;
      4)μικρες νικες εχει καταφερει και το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ στο κινημα, αλλα αν εσυ συζητας για τη ΒΙΟΜΕ και οχι οτι ενα σωρο απολυσεις παρθηκαν πισω, οτι τα τροφιμα υπογραψαν αυξησεις κτλ τοτε πως θα το μαθει ο κοσμος, απο την τρεμη;;;;;;
      5)συμμετοχη στις πλατειες.....οι πλατειες στηθηκαν για να σε εξωθησουν σε συγκρουση με αυτο τον κοσμο. για να μπεις στις πλατειες (και να μην συγκρουστεις με αυτους) επρεπε να μην εχεις ονομα, συμβολα κτλ κτλ. εγω συμβολο δεν κατεβαζω, αν θες να το κανεις εσυ καντο αλλα οχι στο ονομα του ΚΚΕ.
      με την ιδια λογικη επειδη το big brother το εβλεπε το 70% του πλυθησμου, αντι να κανουμε συγκεντρωση απ' εξω, να στειλουμε κανα 2 κνιτες να παρουν μερος! ΤΙ ΑΚΟΥΜΕ ΡΕ %%#%@# ΜΟΥ!!!!
      ποια μαχη με τους αναρχικους;;; μαχη με το παρακρατος και την ασφαλεια ηταν! που ζεις;;;;;;

      Διαγραφή
    5. 6) γεφυρες με το συριζα του 3%;;;;; να συνδιαλαγει με αυτους που πηγαν να το στησουν στο αποσπασμα; να ριξει γεφυρες σε αυτους που πριν ουτε δεκαετια πηγαν να το διαλυσουν και με την χειριστη συμπεριφορα;;;ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΤΙ ΓΡΑΦΕΙΣ;;;;η διαλυση του οπορτουνισμου δεν γινετε με γεφυρες, γινεται με τσακισμα του! τον οποροτυνισμο δεν τον αλλαζεις πινοντας μπυρες
      7)ας μπω στην .......λογικη σου, δεν ξερει να μιλαει ο παφιλης; ο σοφιανος;; η δαγκα; ο πρωτουλης; ο ζαριανοπουλος; ο παπαδακης; η μπαλου; ο παπαδοπουλος; γιατι αυτοι εχουν παρει το 90% των παρουσιων στην τιβι! ποιος απο ολα τα υπολοιπα κομματα μιλαει στο γυαλι καλυτερα απο αυτους που ανεφερα;;;;; ΚΑΝΕΙΣ! προφανως θελεις αλλα προσωπα που θα λενε αλλα, κανενα καλτσωνη ισως;;;;;
      8)ανοιγμα στον λαο κανεις καθε μερα στην εξορμηση!
      α)θα ψηφισει ο καθε τυχαρπαστος για γραμματεα του κομματος και θα εχει δυνατοτητα να αναιρεσει την εκλογη του η ΚΕ; ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΤΙ ΓΡΑΦΕΙΣ;;; ποιο επαναστατικο κομμουνιστικο κομμα εκλεγει τα οργανα του απο οποιον ειδε ανοιχτη την πορτα και μπηκε;;;; μηπως να στησουμε και καλπη στη γαδα για να μην κουραζονται κιολας οι υπηρεσιες;;;;
      β) ανοιχτες συζητησεις της ΚΕ;;;;; φυσικα! γιατι οχι!!! ενα κομμουνιστικο κομμα θα εχει συνεδριασεις των οργανων του σε live streaming, γαματη ιδεα, πως δεν το ειχε σκεφτει και ο λενιν να κανει ανοιχτες συνεδριασεις στο σμολνι; ειδικα οταν αποφασιζε η ΚΕ των μπολσεβικων το ντου στα χειμερινα ανακτορα;;;;; βλακεια του! να κανουμε και tag στο facebooko μηπως;;;;;;
      9) φαουλ οι σκουριες;;;; μηπως νομιζεις οτι γραφεις σε τσυριζεικο μπλογκ;;;;;;;

      για το τελευταιο τι να σου πω;;; τα λογια ειναι περιτα

      Διαγραφή
    6. Μπράβο modesto, βρήκες τον χρόνο, την υπομονή και το κουράγιο να κάνεις αυτό που δεν μπορούσα εγώ. Να 'σαι καλά!

      Κώστας

      Διαγραφή
    7. modesto
      τωρα ειδα το σχολιο σου(μπερδευτηκα λιγο με τον αμεσο σχολιασμο κατω απο καθε σχολιο και κοιταζα μονο τα τελευταια να δω αν καποιος ειπε κατι)
      Σου υποσχομαι να επανελθω εκει που νομιζω οτι χρειαζονται διευκρινησεις.
      Σε πολλα δεν θα χρειαστει μαλλον γιατι απλα εχουμε διαφορετικη θεωρηση των πραγματων.
      Καλο ξημερωμα!

      Διαγραφή
    8. @modesto
      δεν ξερω τωρα που εχω λιγο χρονο τι "πρεπει" να σου πω.
      Οποτε λοιπον θα κανω ενα συντομο σχολιο ειδικα σε σενα και ενα γενικο στο τελος της αναρτησης,που θα αφορα και εσενα.
      1)Οπως ειπε ο Λουλες αν ειναι μουσμουλια πως να την πουμε?
      (επιφυλαξη για το..δεντρο του παραδειγματος)
      εγω νομιζω οτι το κκε εχει φτασει να την λεει Εριοβοτρύα η ιαπωνική..
      Και αν νομιζεις πως οχι,τοτε μηπως αντι για μουσμουλια να μιλαγε "για κεινο μωρε το δεντρο που εχει στην αυλη ο κυρΜητσος,με τα κιτρινα φρουτα"?

      2)Αν τωρα δεν καταλαβες τι ειπα για το δημοψηφισμα και πως μπορουσε το κκε με μια τακτικη κινηση και οχι να ψηφιζε και ΜΑΖΙ με το κοινο λαϊκο αισθημα να ηταν,εχουμε(εχω?) προβλημα στο τι/πως μιλαω.
      Εχει ξαναγινει στο παρελθον..και απο τον Φλωρακη στοΔΨΦ για το πολιτειακο,αλλα και παλαιοτερα στην "περιεργη" θεση του Λενιν """υπερ""" του Κερενσκι,εναντιον του Κορνιλωφ
      (το υπερ ηθελε και αλλα εισαγωγικα,ελπιζω να μην κολησεις εκει)
      Το ΑΑΔΜ λεω ειναι καλυτερο..λες εσυ οχι!
      Κανενα προβλημα και δεν ειναι το θεμα αυτης της κουβεντας.
      Αρα το αφηνω στα "εκτος κουβεντας"..Λογικο νομιζω.
      Το οτι ανακαλυψες οτι διαβαζω εργατικο αγωνα και το λες με ειρωνικο τονο(αν κανω λαθος,διορθωσε με) ειναι μαλλον "εξυπνακιστικο" και ανευ σημασιας!
      Επισης διαβαζω και Κορδατο,ενημερωνομαι απο Counterpunch /Nation και ποτε ποτε ριχνω καμια κλεφτη ματια Ριζο αλλα και στον Economist.
      Μην ξεχασω να σου αναφερω επισης,οτι προτιμω καποια "πονηρα" site εναντι αλλων για λογους ποιοτητας βιντεο(!!)
      Εισαι οκ τωρα,με "ξεμπροστιασες" αρκετα?
      Το φιασκο της ΒΙΟΜΕ (και το κινημα χωρις μεσαζοντες,αλλα και το δεν πληρωνω που ξεχασες να αναφερεις) ηταν μια προσπαθεια του κοσμου να αγωνιστει.
      Λανθασμενα?αποσπασματικα?Ναι
      Καποια ειχαν μικρες νικες(πχ κινημα χωρις μεσαζοντες)..εγω λεω πως ειχαν μικρες νικες και πως σηκωσαν τον κοσμο απο τον καναπε,τον εκαναν να βγει εξω και να ψαχτει.
      Απο αυτη την συμμετοχη εχει να κερδισει ΚΑΙ το κκε..Οσο μενει ο κοσμος στον καναπε,τοτε χανουν ολοι!
      Η νικες του ΠΑΜΕ ειναι γνωστες σε μενα,αλλα οχι στον κοσμο δυστυχως γιατι η τρεμη δεν θα τις πει..
      Μια νικη ομως του "χωρις μεσαζοντες" θα την ανεφερε.
      Βλεπεις αλλες μαχες εχουν ουσιαστικο και αλλες "επικοινωνιακο" αποτελεσμα.Μην αποριπτεις τις δευτερες σε μια περιοδο Τηλεοπτικης Κοινοβουλευτικης Δημοκρατιας!
      Οσο αφορα την ΒΙΟΜΕ,πιστευω οτι υπηρχαν περιθωρια "ανοχης" και "κριτικης στηριξης",αλλα δεν θα το ανοιξουμε εδω.
      5)Οι πλατειες επεσαν αμαχητι..Στηθηκαν για αυτο τον λογο,αλλα απο εκει και περα με το να μενεις εξω και να φωναζεις οτι "θα οδηγησουν σε αδιεξοδο" δεν κανεις κατι.
      Θα αποτυγχαναν και με τον κοσμο του κκε εκει? Πιθανοτατα
      Θα αποτυγχαναν ουτω η αλλιως? Πιθανοτατα
      Θα κερδιζε το κκε αν ηταν εκει με κοσμο να μιλαει,να ανοιγει κουβεντες? Σιγουρα
      Ηταν μια μαχη που δεν δοθηκε,οι πλατειες.
      Την εκβαση της δεν την ξερω, δεν κανω κριτικη για το αποτελεσμα αλλα για το οτι δεν δοθηκε η μαχη!
      Οσο για το big Brother,φιλε δεν ξερω τι να σκεφτω.
      Οτι απλα ειναι ενα κακιστο straw-man argument ή απλα θεωρεις οτι σου λεω μλκς,οποτε απαντας στον ιδιο τονο?
      (ναι ..τοσο μλκια ηταν αυτο που ειπες!!)
      Το αν ηταν αναρχοαυτονομοι ή ασφαλιτες μικρη σημασια εχει..οτι το κκε αγωνιστηκε εναντιον τους εγω το βρισκω καλο!
      6) Ο συριζα του 3% μπορουσε να διεμβολιστει,λεω εγω.
      Πριν γιγαντωθει και φτασει να κανει οτι εκανε..Το πως/ποτε/με ποιους ειναι θεμα αλλωνων να το ξερουν.
      Το name dropping δεν εχει ιδιατερη σημασια,ξερεις γιατι?
      Γιατι το αποτελεσμα ΔΕΝ πειθει..
      εσυ λες οτι τα λενε καλα..
      εγω λεω οτι τα λενε καλα(Παφιλης fan).
      ολοι λεμε οτι τα λενε καλα,αλλα τι εχουν τα ερμα και ψοφανε?
      Γιατι ψοφανε φιλε,οτι και αν πιστευεις εσυ ή εγω.
      Τουλαχιστον αυτο το βλεπεις?
      (συνεχιζεται..)

      Διαγραφή
    9. (..συνεχεια)
      8)Μαλλον δεν ηταν δικη μου καθαρη θεση εδω..
      Δεν εννοω ο καθε ενας να ψηφιζει..οταν εννοω κοσμο,εννοω ΜΕΛΗ.
      Ανοιχτο συνεδριο και εκλογη ΓΓ απο τα μελη..
      Αν(αφου) το κκε εχει την φημη της σεχτας και των κονκλαβιων,ενα τετοιο ανοιγμα προς τον κοσμο ειναι απαραιτητο.
      Οπως επισης και ανοιχτες συνεδριασεις της ΚΕ.
      Να κανουμε τον κοσμο συμμετοχο,να του δωσουμε την αισθηση οτι για το κκε "ξερει" τα παντα!
      Ρε φιλε πιστευεις οτι οι αναλογιες περι Λενιν και καταληψης των Χειμ.Ανακτορων εχουν να κανουν με ..Κουτσουμπα και σημερινες συνεδριασεις της ΚΕ?
      Θελει πολλα ναρκωτικα(που δεν παιρνω) για να κανει κανεις τετοια αναλογια!!!!

      9) για μενα ηταν φαουλ η θεση για Σκουριες οπως και ο χειρισμος των απολυσεων στον Ριζο/τυποεκδοτικη
      Αλλα θεμα,αν θες το αναλυουμε.
      Η ουσια ειναι οτι με τετοια ειναι βουτυρο στο ψωμι της αντισδρασης..ας μην της κανουμε(κανετε) την ζωη ευκολη λοιπον!

      Κουτσουμπας καταλαβαινω ... ειναι προσωπικη "εμπαθεια"..
      Απλα οσο υπαρχει ενας Παφιλης,δεν καταλαβαινω γιατι ειναι ο Κουτσουμπας ΓΓ.

      Αυτα για σενα εδω..θα υπαρξει και ενα τελικο σχολιο στο τελος της αναρτησης

      Διαγραφή
  13. Λίγο ανάκατα και σίγουρα όχι ολοκληρωμένα.
    Για το 5,τέρμα στεγανοποιημένες οι πλατείες κι ας μη τους φαίνονταν.
    Φρασεολογία και ύφος παλιότερα συμφωνώ, πολύ καλύτερα και ξεκάθαρα τώρα, πάντα στο ίδιο εχθρικό και απαγορευτικο/λογοκριτικό περιβάλλον της TV.
    To AAΔΜ καλύτερο του ΠΑΜΕ; Μπερδεμένο αυτό που λες.
    Το 3, δε μπορείς δυστυχώς να χαϊδέψεις αυτιά. Αμείλικτη η πραγματικότητα αργά ή γρήγορα.
    Το 4 ἐχει συμβεί σε ένα βαθμό σε κλάδους όπως οι τηλεπικοινωνίες (forthnet), οι εμποροϋπάλληλοι, οι ξενοδοχουπάλληλοι, ανακλήσεις απολύσεων κάποιες φορές, υπάρχουν αυτά, απλά δε φαίνεται να απασχολούν πολλούς, κι ας βλέπω σ/φους μέσω σοσιαλ μήντια να τα προωθούν, δεν αξίζουν προσοχής; Δε ξέρω τι να σκεφτώ...
    Στο μυαλό μου κι εγώ θα ήθελα να φτιάξω φράξια και να τους μπαχαλέψω, αλλά αυτό είναι μόνο μια προσωπική σκέψη αμφιβόλου αποτελέσματος.
    Το 8 το έχει κάνει, τα (α) και (β) δε ξέρω τι παραπάνω θα έδιναν.
    Το 9 ποιο το φάουλ ακριβώς στις Σκουριές; Η περίπτωση "ρ" πιο δύσκολα διαχειρίσιμη επικοινωνιακά και λογικό, αλλά θέλει και να κάτσεις να ακούσεις και να καταλάβεις, κι όχι ανάθεμα.
    Για τη Κανέλλη (συμφωνώ για τα χαρίσματά της, πάντως είναι διαβασμένη) έχει αλλάξει το "τροπάρι" ειδικά μετά τον κασίδα,και βλέπω να ξερνάνε πολλοι τα κόμπλεξ τους πάνω της όπως και με την Αλέκα.
    Για τον/την ΓΓ: Και το Λένιν τον ίδιο να είχε το ΚΚΕ, 1000000 κουσούρια θα του έβρισκαν, στο εγγυώμαι. Ας μη πέφτουμε στις παγίδες τους και τρωγόμαστε μεταξύ μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εν ταχει
      ΑΑΔΜ καλυτερο γιατι ειχε την "¨φημη" οτι ηταν μια προσπαθεια για μετωπο ΚΑΙ με το κκε..
      Το ΠΑΜΕ εχει την φημη του καπελωτη/οργανου του κκε,πραγμα που διωχνει τους μη κομμουνιστες.
      Πολυ βαθυτερο πολιτικα θεμα και πολυ σημαντικο για μενα.
      το 3
      Συμφωνω αλλα το να περνεις πχ πατατες φτηνοτερα δεν ειναι κακο μεσοπροθεσμα!
      Δημιουργεις συγχυση
      Σου λεει ο αλλος "ρε φιλε αν μπορω να ταιζω την οικογενεια μου φτηνοτερα,γιατι ειναι κακο?"
      καταλαβαινεις το προβλημα?
      το 4
      προφανως ειναι δυσκολο να αλλαξει η κυρια αφηγηση της ηττας και της αναθεσης
      Εχω ακουσει για αυτες τις νικες..αλλα μαλλον χανονται,εχεις δικιο!
      Αλλα πχ μια νικη του "χωρις μεσαζοντες" με συμμετοχη του κκε ηταν ενα λαθος που δεν επιδιωχθηκε.
      Σκουριες το φαουλ ειναι οτι ειναι και με τους εργατες και με τους κατοικους
      Σα να λεμε και πλουσιος και ομορφος..δυστυχως δεν γινεται!!
      Η εξορυξη θα μολυνει και μαλιστα πολυ..αρα πρεπει να διαλεξεις θεση.
      Εγω θα ελεγα με τους κατοικους.
      Για τον Ριζο,πολλα φαουλ και αυτογκολ..πολλα ομως!
      Να τα συζητησουμε χωριστα αν θες.
      8α,β
      Ενα ανοιχτο κκε ειναι ενα καλεσμα και μια αλλαγη της εικονας προς τον κοσμο
      Αλλαζεις την εικονα που εχει ο κοσμος για σενα με μια αλλη εικονα,τοσο απλα.
      Οχι πια "σεχταριστικα" επιχειρηματα απο τους αλλους,οχι αλλα "κονκλαβια".
      Ασε που πιστευω οτι θα εχει και αλλα καλα.
      Κανελη
      για εμενα πρεπει να φυγει,αλλα δυστυχως ειναι "αναγκαια"!
      ΓΓ/Κουτσουμπας
      Τεραστιο θεμα για μενα..
      Οχι μονο το προσωπο αλλα και οτι εκπροσωπει(το παλιο,τα κονκλαβια,την φρασεολογια κλπ)
      το οτι δεν ειναι ο Παφιλης δεν μπορω να το χωνεψω!
      Τελευταιο και πολυ σημαντικο:
      ΠΡΕΠΕΙ να "χασεις" για να κερδισεις.
      Οσο το κκε δεν δεχεται οτι "εχασε", εχει προβλημα!

      Διαγραφή
    2. Είσαι περίπου στο "όλα χάλια τα κάνει το ΚΚΕ".
      Πολύ μπερδεμένος είσαι, ειλικρινά. Και δε ξέρω αν μπορεί να σε ξεμπερδέψει κανείς πέρα από εσένα τον ίδιο.

      Όχι στο αυτομαστίγωμα ξαναλέω, και στον εαυτό μου απευθύνομαι.

      Διαγραφή
  14. Καλα, μας εσπασε τα νευρα και ο Αποστολης της ελληνοφρενειας στον Αλφα. Διεκοπτε συνεχως και σχεδον κοροιδευε την κ. Δαγκα. Το παρακανε σημερα, ας του πει τιποτα ο Θυμιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Στα θετικά ότι η ΛΑ.Ε έμεινε εκτός βουλής. Χάρηκε ο Τσίπρας, χάρηκε και Κουτσούμπας. Η ΛΑ.Ε ήταν ανάχωμα όπως είναι και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ που παραμένει κάτω από το 1%

    Νικόλας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι αλλα η ΑΝΤΑΡΣΥΑ το Γεναρη ειχε 0,3 και τωρα πηρε σχεδον 1%...

      Διαγραφή
    2. Καμία χαρά. Τα αναχώματα έκαναν τη δουλειά τους ωραιότατα, πιστεύω πως από αυτό το περίπου 4% ΛΑΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ ένα 0,5-1% μπορούσε να είναι άνετα στο ΚΚΕ. Οπότε αποστολή (και πάλι) εξετελέσθη.
      Τη ΛΑΕ θα τη φαμε στη μάπα από τα ΜΜΕ κι ας είναι εκτός Βουλής, όπως κάποτε με το πατέρα της Ζωής, δε πάνε χαμένοι. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ κατά τα γνωστά. Θα τα δούμε όλα αυτά λιαν συντόμως.

      Διαγραφή
    3. 0,6 είχε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ

      Διαγραφή
    4. Κάνε άλλη προσθαφαίρεση, κράτα τα υπόλοιπα που γράφω.

      Διαγραφή
    5. Η ανταρσυα είχε 0,63% κ σε ψήφους μαζί με εεκ 41000

      Διαγραφή
  16. ολα τα μνημονιακα κομματα-ΣΥΡΙΖΑ,ΠΑΣΟΚ,ΝΔ,ΑΝΕΛ,ΠΟΤΑΜΙ-χθες εχασαν κοντα 800000 ψηφους, αυτο σημαινει οτι πετυχαν μια "πυρειο νικη" σε βαρος του λαου που χθες "εσκαψε το λακο" του δινοντας και παλι "καλα ποσοστα" στους "νεκροθαπτες" του, εγω ενα πραγμα εχω να πω,οτι απο τον Οκτωβριο αρχιζουν οι κατασχεσεις εξπρες, τα νεα πετσοκομματα μισθων-συνταξεων, η διαλυση του ασφαλιστικου, η πληρης καταργηση των εργασιακων δικαιωματων, οσοι λοιπον δεν ψηφισαν τα μνημονιακα κομματα χθες, αλλα και οσοι τα ψηφισαν φοβουμενοι μην βγουμε απο την ΕΕ- και τα προβατα μες στο μαντρι μενουν μην τυχον και τα φαει ο λυκος απ εξω, αλλα τελικα τα σφαζει ολα ο τσομπανης-ας ετοιμαστουν για την λαιλαπα που ερχεται, μονο που το 20% που πηραν οι Τσιπροκαμμενοι επι του συνολου του εκλογικου σωματος σε καμια περιπτωση δεν θα τους δωσει τη δυνατοτητα να ασκησουν "ανενοχλητοι" την μνημονιακη, λαοκτονα πολιτικη τους, το ΚΚΕ διτηρωντας και αυξανοντας ελαφρα το ποσοστο του θα παιξει πρωταγονιστικο ρολο στην οργανωση της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ εναντια στα βαρβαρα μετρα, απο σημερα κιολας στους χωρους δουλειας, στις γειτονιες οργανωνουμε την λαικη αντεπιθεση, θα γκρεμισουμε τους "χαρτινους πυργους" τους και θαναι νταλα μεσημερι.
    Μια πρωτη δικη μου "αναγνωση", πσοσοχη συντροφοι, ειναι επικινδυνο φιανομενο η "αμερακνοποιηση" της πολιτικης ζωης-λιγοι ψηφιζουν, πολυ λιγοτεροι εκλεγουν κυβερνηση που θα "πηδαει" το λαο-και θελει να το ψαξουμε πολυ πως θα καταφερουμε να το ανακοψουμε, οι Τσιπροκαμμενοι και ολα τα αλλα τσιρακια του συστηματος αυτο θελουν, οσο γινεται λιγοτερος λαος να ψηφιζει, να ενδιαφερεται για τα κοινα, να παλευει, ας το σκεφτουμε, και να δουμε πως-με διαφορους τροπους, δεν υπαρχουν συνταγες-θα φερουμε κοσμο σε ταξικες δρασεις, εκει θα ατσαλωθουν ανατρεπτικες, ταξικες, κομμουνιστικες συνειδησεις, και αυτο θελει πολυ δουλεια και καθολου κλαψουρισματα.

    ΥΓ αληθεια, το Γεναρη ψηφισαν το ΚΚΕ 3400000 ανθρωποι, αν μεχρι χθες ο καθενας απο αυτους επειθε αλλον ενα να το μψηφισει δεν θα ειχαμε πολυ υψηλοτερο ποσοστο?Εγω επεισα τουλαχιστον 6-8 ατομα και με αποδειξεις-μου εφεραν εξω ολα τα ψηφοδελτια πλην αυτου που τους εδωσα-πως λοιπον γινεται να μην το καταφερνουμε αυτο?Ας το ψαξουμε και δεν θελω ευκολους σχολιασμους και απαντησεις, με προβληματιζει σοβαρα το τι κανουν οι ψηφοφοροι του ΚΚΕ, οι φιλοι και οπαδοι του

    Ταξικος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Εντάξει δεν υπήρχε θεαματική αύξηση του ποσοστού αλλά δεν μειώθηκε κιόλας που είναι κιαυτό κάτι θετικό. Πέρα από την επιμέρους κριτική που μπορεί να γίνει στο ΚΚΕ (και σε όλα τα άλλα κόμματα) ο λόγος που δεν σημειώνεται μεγάλη αύξηση των ποσοστών του είναι ότι ο κόσμος στην πλειοψηφία του δεν βλέπει το σοσιαλισμό σαν λύση για τους χ,ψ λόγους που μπορούν να συζητηθούν και πιστεύει σε ένα καλύτερο καπιταλισμό και αυτόν ψάχνει, χωρίς διαφθορά κλπ. Όπως και να τα πει το ΚΚΕ εφόσον αυτό είναι ο κεντρικός του στόχος δεν παίνει ευρεία στήριξη. Και η ψήφος στο ΚΚΕ δεν είναι ψήφος που βασίζεται στην ανάθεση αλλά πρέπει να υποστηριχτεί και πέρα από την κάλπη, αυτή είναι μία μεγάλη διαφορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ενα γενικο,τελευταιο σχολιο.
    Μετα απο μια μικρη κουβεντα με modesto και zoot horn rollo θελω να πω τα εξης:
    Η οποια κριτικη μου προς το κκε ειναι περισοτερο αποτελεσμα βιωματικης εμπειριας παρα θεωρητικης αναλυσης και κρισης.
    Ως εκ τουτου,πολλα απο οσα ειπα ειναι ελλειπη,φαινομενικα(ή και οχι μονο φαινομενικα) ασχετα αλλα και λαθος!
    Δεν εχω απαντησεις λοιπον..αλλα δεν ειναι κακο αυτο!
    Δεν ειναι η "δουλεια" μου αυτη.
    ΜΗΝ αφηνετε την ανημπορια μου να δωσω πειστικες απαντησεις να σας οδηγησει οτι και οι ερωτησεις μου ειναι λαθος ή οτι δεν υπαρχουν απαντησεις.
    ΑΝ ολα πανε καλα,γιατι το κκε χανει(πχ το 2012)?
    ΑΝ ολα πανε καλα,γιατι ενω γινεται κοσμογονια(κακων συνθηκων) το κκε δεν παιρνει ουτε ενα 0,1% παραπανω?
    ΑΝ ολα πανε καλα,γιατι στους ανεργους δεν επεισε( πηρε λιγοτερους ψηφους απο ΧΑ και Λαεν νομιζω)?
    ΑΝ ολα πανε καλα γιατι στην Β` Αθηνων δεν μπορουμε να σηκωσει κεφαλι μετα την πανωλεθρια του `12?
    AΝ ολα πανε καλα γιατι στην Β` πειραια εμεινε πισω απο την ΧΑ?
    ΑΝ ολα πανε καλα γιατι ερευνες εδειξαν οτι απο οσους ψηφοφορους του κκε, που ψηφισαν στο δημοψηφισμα,σχεδον το 80% ψηφισε το ΟΧΙ του Συριζα?
    Αυτες ισως να μην ειναι καλες ερωτησεις..δεν εχει σημασια..καντε εσεις τις καλυτερες και δωστε και πειστικες απαντησεις!
    Πολυ σωστα ο zoot horn rollo μου τονισε οτι ειμαι μπερδεμενος(αν και πιστευω οτι αν του εγραφα το σχολιο σημερα,ισως ειχε λιγο καλυτερη αποψη!)
    Μακαρι λοιπον να μπορω να κανω τις σωστες ερωτησεις...
    Η πλειοψηφια απο τους σχολιαστες εδω,οσο διαβασα,λενε οτι καλα τα εκανε οσα εκανε το κκε..
    Εγω λεω οτι ΔΕΝ τα εκανε ολα καλα..
    οτι ισως ηθελε και κατι αλλο ή να γινει κατι διαφορετικα.
    Τι εκανε λαθος?
    Ας το απαντησει καποιος αλλος!
    Εγω απλα θα ηθελα πραγματικη αυτοκριτικη..οχι αντικειμενικος παραγοντας,οχι τα αναχωματα,οχι ο εγκλωβισμος!
    ΠΡΟΣΟΧΗ:ΔΕΝ λεω οτι δεν ισχυπουν και αυτα..απλα στην ΑΥΤΟκριτικη κοιτας πρωτα τα δικα σου λεθη/παραλειψεις/αστοχιες
    Ξαναλεω μηπως θα επρεπε το κκε να πει(στα οργανα του οχι δημοσια):κυριοι χασαμε!
    Χασαμε εμεις,σαν ομαδα,σαν τακτικη,σαν επικοινωνια,σαν προσωπα,σαν γραμμη.
    Εχω καταληξει οτι αν δεν "χασεις",δεν μπορεις να κερδισεις στην συνεχεια.
    `Η για να το πω πιο απλα,αν ηταν εδω ο Φλωρακης,υποπτευομαι οτι θα ελεγε το εξης:
    Με τον ηλιο τα βγαζουμε με τον ηλιο τα μπαζουμε,τι εχουν τα ερμα και ψοφανε?

    Θα μεινω να παρακολουθω την κουβεντα.
    ευχαριστω για την υπομονη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλές ερωτήσεις αυτές αλλά μπορούν να γίνουν και αντίστροφα, γιατί για να καταλάβεις τι κάνεις λάθος πρέπει να πιάσεις και τον τρόπο σκέψης του κοινού. Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ που σημείωσαν μία τεράστια νίκη που ακριβώς τα πήγαν καλά και με ποιά κριτήρια ο κόσμος τους ψήφισε; Δεν με ενδιαφέρουν οι απέχοντες, είναι δικό τους θέμα να μην ψηφίσουν αλλά με το να μην πας είναι σαν να μην υπάρχεις, τέλος. Μπορεί και κάποιοι να μην μπορούσαν, αυτό το δέχομαι, εντάξει αλλά στο θέμα μας.

      -Έδειξαν κάποια έστω και ελάχιστη αξιοπιστία σε αυτά που λέγανε και είχαν υποσχεθεί;
      -Έδειξαν έστω και λίγο κάποια δείγμα ότι μπορούν να χειριστούν κάτι έστω και οριακά καλά εκτός Ελλάδος
      -Άφησαν τίποτα που να δείχνει κάτι καλό για το εσωτερικό;
      -Έφεραν το χειρότερο μνημόνιο αυτοί που υποτίθεται ήταν τέρμα αντιμνημονιακοί; Αν αυτό δεν είναι κολοσιαία αποτυχία τότε τι είναι;
      -Προκαλούσαν το γέλιο με τις συνεχείς δηλώσεις και διαψεύσεις σε καίρια ζητήματα;

      Υπάρχουν και πολλά άλλα αλλά το νόημα είναι αυτό. Αυτοί που τα πάνε καλά πώς τα καταφέρνουν;

      Διαγραφή
    2. DimK
      όλα τα ερωτήματά σου αποτελούν ουσιαστικά παρακλάδια του ίδιου ακριβώς ερωτήματος, δηλαδή γιατί δεν αυξήθηκε εκλογικά το ΚΚΕ. Και για να απαντηθεί αυτό θέλει καταρχάς μια ανάλυση του αποτελέσματος κατα περιφέρειες και δήμους από τις τοπικές οργανώσεις, πράγμα το οποίο ακόμα δεν έχει γίνει. Η βιασύνη σου να δείξεις υπευθύνους, δείχνει μια προετοιμασία από πριν που καμία σχέση δεν έχει με το εκλογικό αποτέλεσμα, και δεν το εννοώ κακοπροαίρετα. Οι εκλογές απλά σου έδωσαν το πάτημα να γράψεις πράγματα που πίστευες απο πριν.

      Και εμείς περιμέναμε ένα άλλο αποτέλεσμα, αλλά έχουμε την υπομονή να διαβάσουμε και να αναλύσουμε σωστά την κατάσταση, ώστε να βγάλουμε μετά και τα σωστά συμπεράσματα.

      Μια επισήμαση μόνο για την Β Πειραιώς, στατιστική.
      Η Χρυσή Αυγή αντλεί δυνάμεις από λούμπεν εργατικά στρώματα και για αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό να έχει παρουσία στις εργατογειτονιές της Αθήνας και του Πειραιά. Η ΧΑ της Εκάλης είναι το Ποτάμι. Το γεγονός όμως πως η ΧΑ αναδεικνύεται τρίτη στην Β Πειραιώς, οφείλεται καθαρά στα αποτελέσματα της Σαλαμίνας. Και μην ξεχνάμε πως και η ΧΑ έχασε 9.000 ψήφους, αλλά ανέβηκε ποσοστιαία λόγω αποχής.

      Διαγραφή
    3. redfly
      oντως με απασχολει το ζητημα γιατι η Αριστερα χανει(το κκε ειναι αριστερα για μενα)
      Ολα αυτα που ρωταω ειναι οντως ερωτησεις που υπαρχουν στο μυαλο μου.
      Αλλα δεν δειχνω υπευθυνους,απλα λεω οτι ΑΝ κατι δεν πηγε καλα,τοτε καποιοι θα ειναι υπευθυνοι.
      Ειναι αυτο που λενε οτι η νικη εχει πολλους πατεραδες,η ηττα κανεναν
      Ας βρουμε λοιπον(ΑΝ/ΑΦΟΥ εχασε το κκε) ΠΟΙΟΙ ηταν οι πατεραδες της ηττας!
      Δεν θα μπω σε λεπτομερειες,υποσχεθηκα οτι δεν θα κανω σχολιο/αναλυση σαν τα προηγουμενα.
      Λες(ερωτηση) να ειμαστε σε περιοδο αντιστοιχης του Μεσοπολεμου με φτωχεια και ανοδο φασιστικων στοιχειων?
      Λες να μας βοηθησουν τα διδαγματα(αν υπαρχουν) τι εκανε τοτε λαθος η γερμανικη Αριστερα,για να μην τα κανουμε και εμεις στην ελλαδα του `15?
      Δεν ξερω..μαλλον πρεπει να ξαναδουμε γενικα και κριτικα το παρελθον..εγγυς και απωτερο
      Μπορει και οχι..σκεψεις ειναι

      @experience
      ""Υπάρχουν και πολλά άλλα αλλά το νόημα είναι αυτό. Αυτοί που τα πάνε καλά πώς τα καταφέρνουν""
      Φιλε μου, αυτη ειναι η ερωτηση για το ενα εκκατομυριο!
      Εγω δεν εχω αλλες αιτιασεις(υποσχεθηκα να μην κανω)..
      Ειμαι ολος ..ματια να διαβασω απαντησεις ομως!

      Διαγραφή
    4. Δεν το έγραψα γιατί περιμένω να μάθω κάτι από αυτό, αυτό που ήθελα να πω είναι ότι ακόμα και κάποιος που απέτυχε οικτρά, αν δω εγώ πετυχημένη διαχείριση θα εκπλαγώ απίστευτα, σαρώνει, κάτι που είναι λίγο οξύμωρο. Γιατί και σαν καλύτερη διαχείριση της υπάρχουσας κατάστασης νομίζω ότι δεν θα τα πάει και πολύ καλά.

      Διαγραφή
    5. δεν νομίζω ότι θα τα πάει και πολύ καλά

      Διαγραφή
    6. A) Δεν έχουμε άνοδο των φασιστικών στοιχείων. Ο φασισμός εδώ ήταν, κεκαλυμμένος στο μεγαλύτερο διάστημα, αλλά παρόν. Και εγώ δεν διακρίνω σε εθνικιστές και ναζί, όλοι τους ναζί είναι στην νοοτροπία, στην κοινωνική-πολιτική & οικονομική αντίληψη.

      Β) Ναι η περίοδος που διανύουμε, έχει μερικές ομοιότητες με τον Μεσοπόλεμο. Και ναι, εαν το επιλέξει η αστική τάξη τότε ο φασισμός θα αναπτυχθεί ως πολιτική της εκπροσώπηση, ραγδαία. Αλλά έχουν αλλάξει πολλά πράγματα από τότε, με βασικά την μορφή της καπιταλιστικής κρίσης, το επιπεδο της πολιτικής διαχείρισης και το επίπεδο της αντιμετώπισης του εργατικού κινήματος, εκ μέρους των αστών.

      Γ) Φυσικά και το ΚΚΕ έχει διδαχθεί απο τις αστοχίες του ΚΚ Γερμανίας. Το ζήτημα είναι εσύ τι αντιλαμβάνεσαι ως "λάθη" του γερμανικού ΚΚΓ. Διότι απο τα γραπτά σου εντόπισα αρκετές επαναλήψεις των συγκεκριμένων αστοχιών.

      Για παράδειγμα αστοχία θεωρώ την ανοχή του οπορτουνισμού και την συμπόρευση στο κίνημα με αυτούς που πρόδωσαν την επανάσταση του '17, με αυτούς που δολοφόνησαν τους ηγέτες του ΚΚΓ το '18 και που τελικά προώθησαν τον ίδιο τον Χίτλερ. Εσύ όμως κατακρίνεις το ταξικό κίνημα και το ΠΑΜΕ και θαμπώνεσαι από τις συμφωνίες των πολιτικών κορυφών.

      Σημείωση : Δεν γράφω λάθη αλλά αστοχία, διότι εμείς σήμερα κρίνουμε από μια μεγάλη χρονική απόσταση και έχοντας περισσότερα δεδομένα για τις εξελίξεις στο backround.

      Διαγραφή
    7. red fly
      δεν ξερω ποια διδαγματα ειναι "καλα" και ποια οχι απο τον Μεσοπολεμο.
      Το σιγουρο ειναι οτι το κκε δεν κανει το λαθος που προσαπτουν στο ΚΚΓ οτι "αγνοησε" τον φασιστικο κινδυνο.
      Οπως και να εχει, δεν εχω κατι συγκεκριμενο να σου απαντησω..ειπα μηπως βρουμε λυσεις σε αυτο το θεμα(ανοδος ΧΑ) εκεινη την περιοδο.
      Δεχομαι οτι τα διδαγματα απο τοτε το κκε τα εχει αντλησει και δεν κανει τα ιδια λαθη.
      Μενει μονο να δουμε γιατι ο λογος του δεν ειναι πιο "ελκυστικος" στους ανεργους πια,αφηνοντας την ΧΑ να "αλωνιζει".
      ΔΕΝ κατακρινω την ταξικοτητα του ΠΑΜΕ(αλιμονο)...απλα θεωρω η ιδεα του ΑΑΔΜ περισοτερο μαζικη(λιγοτερο κομματικη προφανως).
      Επισης εγω λεω συνεχεια οτι το 8% ειναι ενα "νορμαλ" ποσοστο για φασισμο στην ελλαδα,μιας και πιστευω οτι ενα 4-5% ετην ελλαδα,ειναι αγνοι και καθαροι ναζιστες/φασιστες/απογονοι ταγματασφαλιτων και βασανιστων της χουντας.
      Σε αυτο προστιθεται και το με βαση το τρεντ και το σπρωξιμο απο μμε, 3%.
      Παραλογο,αλλα λογικο.
      Δεν εχω κανα φετιχ με τις συνεργασιες/συμφωνιες εκ της κορυφης.
      Απλα ΑΝ δεχτουμε οτι ο λαος ειναι στον καναπε και σε φαση αναθεσης ισως απο εκει ειναι πιο ευκολο να γινουν/ξεκινησουν.
      Να ξεκινησουν σχηματα και συνεργασιες κομματων που μπορουν να αλλαξουν τα πραγματα σε πολιτικο και συνδικαλιστικο επιπεδο.
      Δυσκολο αλλα απαραιτητο!
      Αν φυσικα μπορεις να κανεις απο την βαση,τοτε ακομα καλυτερα..απλα η βαση μαλλον ειναι "αλλου".
      Θεωρω τις συνεργασιες απαραιτητο να γινουν,πριν ειναι πολυ αργα για να γινει οτιδηποτε!
      Αν εξαιρεσεις τους ρεφορμιστες, ολοι οι υπολοιποι μαζι θα πεσουμε.
      Kκε,ανταρσυα ή δεν ξερω ποιους αλλους βαζεις στην "απο εδω πλευρα", την ιδια τυχη θα εχουμε.
      (..φυσικα αμεσως μετα,θα ερθει και η σειρα των "απο `κει",απλα δεν το ξερουν/τους νοιαζει)

      Διαγραφή
    8. ..παντως νομιζω οτι αρχιζουμε να πελαγοδρομουμε!
      Τα γεγονοτα ειναι λιγο πιο απλα:
      εχασε ο Συριζα ψηφοφορους και δεν πηγαν σε κανενα αναχωμα,δεν πηγαν στο πασοκ
      ΔΕΝ πηγαν ουτε στο κκε ομως.
      Αυτο νομιζω οτι τελειωνει την θεωρια των αναχωματων που εγω δεν πιστευα ποτε.
      Η εργατικη ταξη επισης δεν εμπιστευεται το κκε
      (Β`αθηνων -Β`πειραιως, B`θεσσαλονικης,αυτο δειχνουν).
      Δεν ξερω τι γινεται σε νεους,για να σχολιαζαμε ολες τις "δυνατες" ομαδες του κκε.
      Πανω σε αυτα νομιζω οτι θα επρεπε να μιλαμε.
      περναει ο λογος το κκε?
      οχι ναι ποσο γιατι?
      Αν πχ προτεινα μια ποιοτικη ερευνα για τον λογο του κκε,πανελαδικη απο στελεχη του κομματος, ή απο ειδικευμενη εταιρεια θα ηταν πολυ "ρεφορμιστικο"?
      (..σκεψεις)

      Διαγραφή
  19. Επικίνδυνα βαδίζεις Dimk.Κάτι αντίστοιχο ρώτησα χτές με μια απλή ερώτηση.και μου την έπεσαν παιδονόμοι και υπασπιστές και πιο πίσω κράταγαν το ίσο κολαούζοι ,κάτοχοι της απόλυτης αλήθειας.
    corfiot

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Δεν ξερω γιατι τοση προσπαθεια να απαντησετε στον DimK. Διαβασα ολα τα σχολια απο την αρχη της αναρτησης, και ετυχε να πετυχω αναλογες "ανησυχιες" του ιδιου, οι οποιες απαντηθηκαν καλλιστα, οπως κι εδω αλλωστε και συνεχιζε-ζει να επανερχεται με τα ιδια προβοκατορικα "ερωτηματα" - προπαγανδα.
    Το βασικο προβλημα του ανθρωπου ειναι οτι το ΚΚΕ ειναι ακριβως αυτο ... ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ!
    Αν θελει να μαθει την εκτιμηση για το αποτελεσμα να περιμενει την αποφαση του κομματος.
    Επισης επειδη ρωταει και για το αποτελεσμα του ΄12, ας παρει την αποφαση του ΄12 για το αποτελεσμα και να ξεστραβωθει. Ελεος πια με τις τρολιες.

    Χ.Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. http://www.902.gr/eidisi/ekloges-septemvri-2015/75721/triti-dynami-kke-se-laikes-geitonies-tis-athinas-kai-toy-peiraia#/0

      Χ.Κ

      Διαγραφή
    2. φιλε Χ.Κ
      στο μονο που εχει δικιο ειναι οτι δεν θα ξαναεμπαινα στο τρυπακι να "συζητησω" για αυτα,αλλα ομολογω οτι λυγισα λιγο!
      Κατα τα αλλα ρε φιλε,ευτυχως που δεν ειναι ολοι σαν εσενα εδω μεσα!
      Αυτα!

      υγ:ελεγα να μην το σχολιασω αλλα δεν βαριεσαι..
      ρε φιλε εσυ δηλαδη αποκλειεται να εχεις μια,ατελη,με λαθη,αστοχη αλλα προσωπικη γνωμη ΠΡΙΝ βγει η αποφαση του κομματος?
      Δεν κανουμε εδω διαγωνισμο "Ποιος εχει την πιο κοντινη στην αποφαση της ΚΕ, γνωμη"
      Ουτε ψαχνουμε απολυτες αληθειες.. εκτιμησεις κανουμε!
      Φυσικα δεν θελω να σε τρομαξω..(βαθια ανασα) αλλα υπαρχουν ανθρωποι που ακομα και την αποφαση του κομματος βρισκουν λαθος ή ελλειπη
      Τι κοσμος ε?

      Διαγραφή
    3. Ακόμα μπερδεμένο και ταυτόχρονα πολύ, μα πολύ αρνητικό σε βρίσκω, και δε βοηθάει αυτό.

      Διαγραφή
    4. παρολο το μπερδεμα δεν βρισκεις καμια απορια/ερωτηση να εχει καποια λογικη?
      Φυσικα ειμαι οκ στο να διαβαζω ερωτησεις και απαντησεις απο εσας εδω,χωρις να συμμετεχω
      Ομολογω οτι ο redfly με παρεσυρε!!
      Το πολυ αρνητικο εχει να κανει με τον γραπτο λογο..ο τονος μου ειναι πολυ πιο "χαλαρος" οταν τα ακουω στο μυαλο μου,καθως τα γραφω!
      Απλες ερωτησεις ειναι που θα εκανα(θα μου εκανε) καποιος αν μου ζητουσε γιατι αυτο το "προιον"(ελπιζω να μην κολησει καποιος στην λεξη) δεν βρισκει απηχηση ενω ειναι εκ των πραγματων "καλο" και απανταει σε αναγκες των ανθρωπων!

      Διαγραφή
    5. Δεν είναι παράλογες, αλλά δείχνουν μια σύγχυση, που κι αυτή εξηγείται, όταν κάποιος βομβαρδίζεται με "όλαχάλιατοΚΚΕ" πέφτει στις ανάλογες παγίδες, συμβαίνει...

      Διαγραφή
    6. οκ,το δεχομαι!!
      περιμενω λοιπον να δω τι λες/λετε για τα "λαθη" του κκε .
      Αν παρ`ελπιδα το τελικο πορισμα ειναι οτι "το κκε δεν εκανε σημαντικα λαθη",τοτε δηλωνω απο τωρα την θεση μου,αυτο ειναι λαθος!
      Και δεν ειναι φυσικα επειδη το λεω εγω,εννοειται.
      Ειναι επειδη εκει εξω μια ελκογικη,και οχι μονο,πραγματικοτητα το φωναζει.
      θενκς για τις απαντησεις.
      Θα παρακολουθω (και εδω) την κουβεντα για την αυτοκριτικη των μελων του κκε!

      Διαγραφή
    7. Και μη ξεχνάς: άλλο αυτοκριτική, άλλο αυτομαστίγωμα (που μας ζητάνε να κάνουμε διάφοροι πονηροί).

      Διαγραφή
    8. Επίσης η πολλή λαθολογία - μη-λαθολογία, ΒΛΑΠΤΕΙ.

      Διαγραφή
    9. Να και η κατηγορια περι προβατων απο το καλοπροαιρετο κυριο DimK.
      Προφανως δεν εχει ιδεα για το πως βγαινουν οι συγκεκριμενες αποφασεις και κυριως δεν εχει ακουσει τπτ για δημοκρατικο συγκεντρωτισμο.
      συγχαρητηρια στους συντροφους (zoot horn rollo, redfly κλπ) για την υπομονη σας, αλλα προσωπικα μπουχτισα απο τη συγκεκριμενη "καλοπροαιρετη" κριτικη ολο το προηγουμενο διαστημα και κυριως αυτες τις μερες.

      Χ.Κ

      Διαγραφή
    10. φιλε αρχιζω και πιστευω οτι εισαι κατηγορια kk-1 ε?
      Εδω λεω εγω την μλκ μου,λες εσυ την δικια σου και ολα καλα!
      Τοσο απλο..
      το να μου λες:
      "Αν θελει να μαθει την εκτιμηση για το αποτελεσμα να περιμενει την αποφαση του κομματος." , τι σημαινει?
      Δεν θελω,δεν εχει σημασια εδω που ειμαστε,εμεις που ειμαστε,για αυτα που λεμε η αποφαση του κομματος!
      Θα ειναι καλη και εμπεριστατωμενη σιγουρα,αλλα εμεις συζηταμε σε επιπεδο γνωμης..
      δεν κανουμε ανακοινωσεις,δεν γραφουμε για να διαβαστουμε στα καναλια,στις εφημεριδες,να αποτελεσουν αυτα που λεμε βαση κριτικης
      Την αποψαρα μας λεμε!
      Αν δεν μπορεις να το καταλαβεις και επικαλεισαι τις αποφασεις του κομματος, δεν σε κανει προβατο αλλα οτι δεν εχεις καταλαβει τι λεμε και σε τι επιπεδο το λεμε, το εχεις "χασει" σιγουρα!
      Θα δωσω και εγω συγχαρητηρια σε zoot horn rollo, redfly κλπ
      Αφενος γιατι με ανεχονται και αφετερου γιατι δεν ειναι εσυ!

      Διαγραφή
    11. Ο.Κ... Αφου θες μια πρωτη, προσωπικη γνωμη για το εκλογικο αποτελεσμα ειναι η εξης:
      Η μεγαλη πλειοψηφια του λαου μας δυστυχως εχει την ιδια τρικυμια στο κρανιο με τη δικη σου και εντοπιζει λαθη στα προσωπα, στη γλωσσα, στην εκλογικη τακτικη του ΚΚΕ, για να μην παραδεχτει οτι δεν ειναι ετοιμος να επιλεξει στρατοπεδο ταξικα και υπογραφει με την ψηφο του και την σταση του στο κινημα το σφαγιασμο του. Επιλεγει να πει οχι στο μνημονιο του Γιουνκερ, αλλα ναι στο μνημονιο του Τσιπρα, να πει οχι στο τσαλαπατημα του απο τη ΝΔ, αλλα ναι απο στο τσαλαπατημα του απο το ΣΥΡΙΖΑ, τη ΝΔ, το Ποταμι, το ΠΑΣΟΚ, το Λεβεντη και τη σφαγη του (κυριολεκτικα) απο τα φασιστοειδη, αντιδρωντας στην προταση του ΚΚΕ να σηκωσει ο ιδιος κεφαλι να τους στειλει στο διαολο ολους αυτους και τα αφεντικα τους και να γινει νοικοκυρης στον τοπο του ο ιδιος... Υπαρχουν κι αλλα να πω αλλα δε νομιζω οτι υπαρχει λογος.

      Χ.Κ

      Διαγραφή
    12. πες αληθεια..
      ειναι δικια σου γνωμη ή διαβασες κρυφα την ανακοινωση?
      (πλακα κανω!!)
      Οκ σεβαστη η γνωμη σου λοιπον..
      Ειδες που δεν ηταν δυσκολο?

      υγ:αυτο το τρικυμια στο κρανιο τι το ηθελες?
      behave my friend..

      Διαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.