22 Σεπτεμβρίου 2015

Προβληματισμοί και προτάσεις για το ουσιαστικό δυνάμωμα του ΚΚΕ και του κινήματος




Πολλά ειπώθηκαν από το βράδυ της Κυριακής για το αναμφίβολα τραγικό(απ’ τη σκοπιά τουλάχιστον τη δική μας) αποτέλεσμα των εκλογών. Εκφράστηκε αρκετός θυμός, απογοήτευση, απορία για το τι πρέπει να γίνει, αλλά μεταξύ άλλων και αγωνιστικό πείσμα ενάντια στα σημεία των καιρών. Και πραγματικά, τα σημεία των καιρών είναι να σε κάνουν να απορείς όσον αφορά στο τι ακόμη πρέπει να γίνει ή το τι ακόμη πρέπει να κάνουμε για να φανούν κάποιες χειροπιαστές, αισιόδοξες, μεταβολές στις συνειδήσεις και κατ’ επέκταση στην πολιτική συμπεριφορά των συνανθρώπων μας.

Και παρόλο που ένα εκλογικό αποτέλεσμα δεν αποτελεί μια ποιοτική ένδειξη για το πώς και γιατί έχει διαμορφωθεί όπως έχει διαμορφωθεί η συνείδηση του κόσμου, αποτελεί σίγουρα έναν ποσοτικό δείκτη που χρήζει διαφόρων ερμηνειών και δίχως άλλο φανερώνει χοντρικά κάποιες τάσεις που χαρακτηρίζουν τις διαθέσεις των ψηφοφόρων(και όταν λέω «ψηφοφόρων» εννοώ ολάκερο το εκλογικό σώμα και όχι μόνο εκείνους που έκαναν το «ψυχικό» να πάνε στις κάλπες).

Στο παρόν άρθρο δεν σκοπεύω να επικεντρωθώ σε αυτές τις τάσσεις, το έκανα εν μέρει στο προηγούμενο, το έχω κάνει και στο παρελθόν και σίγουρα θα το ξανακάνω στο μέλλον σε άρθρα που θα ακολουθήσουν, αφού το συγκεκριμένο ζήτημα παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Εδώ κυρίως θα αναφερθώ σε δυο τρία σημεία που αφορούν το ΚΚΕ και την επικοινωνία του με τις μάζες, τα οποία υποθέτω αντανακλώνται στο εκλογικό αποτέλεσμα, αλλά μόνο ως αφορμή χρησιμοποιώ το εκλογικό αποτέλεσμα για να αναδείξω αυτά τα ζητήματα.

Τη στιγμή αυτή που γράφω το άρθρο έχω διαβάσει διάφορες απόψεις που εκφράστηκαν στο internet, κυρίως στα blogs(σε άρθρα και σχόλια), πολλές από τις οποίες συνδιαμόρφωσαν και τη δική μου οπτική. Όχι τόσο οι θερμοκέφαλες «να αλλάξουμε γραμματέα, να ψάξουμε να βρούμε ποιοι φταίνε και να τους ξηλώσουμε κλπ» αλλά οι περισσότερο ψύχραιμες και εμπεριστατωμένες, που δείχνουν βρε αδερφέ και μια από κοντά γνώση των πεπραγμένων του κόμματος. Μια γνώση που πηγάζει από τη συμμετοχή στις δράσεις, και όχι από την βλακώδη αγωνία και ξεροκεφαλιά του ούγκανου οπαδού του καναπέ για ένα καλό/μετρήσιμο αποτέλεσμα(κάτι σαν τους οπαδούς της εθνικής που την αγαπάνε στις νίκες και την φτύνουν στις ήττες), ή του αντιπάλου, που μετά από ένα κακό αποτέλεσμα εμφανίζεται ως προβληματισμένος και καλά οπαδός, που νοιάζεται για το κόμμα και όλα του ξινίζουν και όλα του βρωμούν. Ο τελευταίος έχει σαν σκοπό είτε να ξεδώσει τα κόμπλεξ του, είτε ακόμη χειρότερα να διασπάσει και να ισοπεδώσει(όσοι έχετε διαβάσει το «η διχόνοια» του Α(ρι)στερίξ(Σφυροδρέπανε καλά τα λέω;) μπορείτε να καταλάβετε καλύτερα τι εννοώ).

Και τώρα που ξεμπερδέψαμε με τα προκαταρκτικά –τη σημασία των οποίων κανείς δεν πρέπει να υποτιμά- πάμε στο κυρίως πιάτο. Να με συμπαθούν μόνο όσοι έχουν πρωτοεκφράσει κάποιους προβληματισμούς από αυτούς τους οποίους θα παραθέσω και δεν τους αναφέρω, διότι βαριέμαι να ψάχνω τα σχόλια ένα ένα για να κάνω τις ανάλογες παραπομπές :Ο)

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα που ειπώθηκαν, είναι το ότι για να ανέβουν τα εκλογικά ποσοστά του κόμματος, που είναι ένα κόμμα που τα ζωτικά του ενδιαφέροντα βρίσκονται(ή θα έπρεπε να βρίσκονται) στο κίνημα, πρέπει πρώτα από όλα να αναζωογονηθεί το ίδιο το κίνημα. Βέβαια να μην παραλείψω να πω, ότι ανεξαρτήτως του μη αναζωογονημένου κινήματος που αποτελεί την τωρινή πραγματικότητα, όλοι σχεδόν οι φίλοι και μέλη του κόμματος με τους οποίους μίλησα(συμπεριλαμβανομένου και εμένα του ίδιου) περίμεναν μια άνοδο της τάξεως της 1-1,5 μονάδας τουλάχιστον, που φυσικά ποτέ δεν ήρθε. Η παρατήρηση αυτή ως τόσο είναι άξια περεταίρω διερεύνησης, και για να πω και εγώ την άποψη μου, πιστεύω ότι το κίνημα ως «συνέχεια» θα έπρεπε κυρίως να μας ενδιαφέρει και όχι τόσο ως ένα εκλογικό αποτέλεσμα αποτυπωμένο ως μια στιγμή στο χρόνο. Και εκεί εντοπίζω κάτι το οποίο θα πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη μας, το να βλέπουμε τη δράση μας πρωτίστως σαν μια συνέχεια και λιγότερο να καθορίζεται γύρω από κάποιες διακριτές «στιγμές» στο χρόνο, όπως είναι μια εκλογική αναμέτρηση, ένα προγραμματισμένο φεστιβάλ, μια εθιμοτυπική απεργία(πχ Πρωτομαγιά) κλπ.

Η πέραν του δέοντος επικέντρωση σε τέτοιες «στιγμές» θεωρώ ότι υπονομεύει την ουσία, και συντελεί στο να περιστρέφονται τα peak των προσπαθειών μας γύρω από μια «εθιμοτυπία» ένα «εθιμοτυπικό αγωνιστικό ημερολόγιο» «εορτών» και «αργιών». Πρέπει λοιπόν να δούμε το κίνημα περισσότερο σαν συνέχεια, και τα όποια peak των προσπαθειών μας να αφορούν κυρίως τις ανάγκες του ίδιου του κινήματος και όχι τις ανάγκες του «εορτολογίου». Προσοχή, δεν λέω ότι δεν το κάνουμε καθόλου αυτό, έτσι και αλλιώς είναι κάτι που γίνεται εξ ανάγκης, λέω απλά ότι ίσως πρέπει να δοθεί περισσότερη έμφαση, έτσι ώστε να είμαστε και ένα(ακόμη) βήμα μπροστά, και να μπορούμε να δημιουργούμε και τις συνθήκες. Και εφόσον θα ενισχυθεί και θα ζωντανέψει το κίνημα, αυτό θα φανεί και στην κάλπη, αν και όταν έχεις δυνατό κίνημα, η κάλπη αποκτά μικρότερη συμβολική και ουσιαστική αξία.

Βέβαια άλλο να το λες κάτι, και άλλο να το κάνεις, έτσι δεν είναι; Και ειδικά σε περιόδους κινηματικής νηνεμίας είναι ακόμα πιο δύσκολο να εξασφαλίσεις τη «συνέχεια» και να επιλέξεις στρατηγικά τα Peaks, έτσι ώστε να εξυπηρετούν και να ενισχύουν την κινηματική σου δράση. Και εδώ ερχόμαστε σε ένα άλλο ζήτημα ουσίας, το κατά πόσο υλοποιούνται οι αποφάσεις της ηγεσίας του κόμματος, ή σε ποιο βαθμό μένουν στα χαρτιά, και αν υπάρχει κάποια εσωτερική διαδικασία αξιολόγησης αυτού του πράγματος ώστε να ξέρουμε που να δώσουμε περισσότερη έμφαση, που πρέπει να αναστοχαστούμε, ή που εν τέλει τα πήγαμε καλά βρε αδερφέ! Γιατί είναι μόνο ένα βήμα της όλης διαδικασίας να ξέρεις τι πρέπει να γίνει ή να πειραματιστείς με την μια ή την άλλη τακτική, και άλλο πράγμα να το φέρεις εις πέρας αυτό που έχεις αποφασίσει να κάνεις. Πήραμε πχ την απόφαση ως κόμμα για την δημιουργία Λαϊκών Επιτροπών, εξετάσαμε σε τι βαθμό αυτές λειτουργούν, τι παραπάνω ενίσχυση χρειάζονται, έχει φτιαχτεί κάποιο είδος καταστατικού που θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως μπούσουλας, να διευκολύνει και να εξασφαλίσει τη λειτουργία τους και τον ταξικό τους προσανατολισμό;

Ας πάμε όμως σε άλλο θέμα…

Ένα πολύ ενδιαφέρον σχόλιο που διάβασα, και απαντά σε όλους αυτούς που γκρινιάζουν και μηδενίζουν την προσπάθεια του κόμματος, έχει να κάνει με την Πάτρα. Λέει λοιπόν ο φίλος, ότι αν φταίει που στις εκλογές δεν πήγαμε τόσο καλά το γεγονός ότι δεν βρήκαμε τον τρόπο να «αγγίξουμε» τον κόσμο, τότε γιατί στην Πάτρα, που ο Πελετίδης και έχει κάνει δεκάδες πράγματα για τους δημότες, και πολύ δημοφιλής είναι, τα ποσοστά του κόμματος δεν ανέβηκαν(θα μπορούσαμε να το ονομάσουμε και "παράδοξο Πελετίδη"); Και είναι ένα εύλογο ερώτημα που μας αναγκάζει να παραδεχθούμε ότι τα πράγματα δεν είναι έτσι απλά και το ότι η καλή και φιλότιμη προσπάθεια των φίλων των μελών και των στελεχών δεν αντανακλάται κατ’ ανάγκη στα εκλογικά ποσοστά του κόμματος.

Και κάτι τελευταίο –όχι ότι δεν υπάρχουν άλλα να ειπωθούν- γιατί όπου να ναι θα αρχίσουν να συρρέουν πελάτες στο μαγαζί(αν και δεν είναι και τόσο σίγουρο με τέτοιο καιρό). Το κόμμα πρέπει να αξιοποιήσει όσο το δυνατόν καλύτερα τα στελέχη, τα μέλη και τους φίλους του στον αγώνα του. Και αυτό θα μπορούσε να γίνει με την οργανωμένη ένταξη φίλων στις δράσεις του κόμματος, και δεν εννοώ να γίνουν μέλη κατ’ ανάγκη, αλλά να προσφέρουν όσο το δυνατόν λιγότερο ευκαιριακά τις δυνάμεις τους και όσο το δυνατόν περισσότερο οργανωμένα και να μην υπό-αξιοποιούνται. Με αυτόν τον τρόπο και θα «ξεκουράσουν» και κάποια μέλη που πρέπει να γίνουν χίλια κομμάτια για να τα προλάβουν όλα, ή θα τα διευκολύνει να επικεντρωθούν σε πιο ουσιαστικά ή εξειδικευμένα ζητήματα. Όλο αυτό κάνει δυνατή την κλιμάκωση της δράση και της αγωνιστικότητας του κόμματος και του ΠΑΜΕ. Και για να γίνει κάτι τέτοιο εφικτό, χρειάζεται εξ ίσου προσπάθεια και από το κόμμα(που πρέπει να τους οργανώσει αποτελεσματικά τους οπαδούς, ή ακόμα μερικές φορές και να τους ανακαλύψει, ή να τους επαναφέρει από τα αζήτητα), όσο και από τους ίδιους τους φίλους και οπαδούς του κόμματος οι οποίοι πρέπει να το «έχουν από κοντά» και όχι να συμπεριφέρονται ως φίλοι και οπαδοί του καναπέ.



Αυτά για τώρα…




Λαγωνικάκης φραγκίσκος(Poexania)
 

113 σχόλια:

  1. Πάντως και το μπλόγκ θα μπορούσε να κάνει καλύτερη δουλειά. Ποστ αναμετάδωσης απο το 902 λίγη σημασία έχουν. Καλύτερα νομίζω είναι να γίνεται μια πιο ολοκληρωμένη και δουλεμένη φάση, να υπάρχει περισσότερη πολιτική θεωρία και επιστήμη και λιγότερη "επικαιρότητα". Για να ανταπεξέλθει το κίνημα στις απαιτήσεις των καιρών, χρειάζεται πολύ υψηλό επίπεδο κατανόησης του πως λειτουργεί ο κόσμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επισης και οι αναγνωστες θα μπορουσαν να κανουν το στοιχειωδες που υπαγορευεται απο τους κανονες του blog, οταν σχολιαζουν να βαζουν ενα νικνεημ, θα ηταν μια καλη αρχη:)

      Οσο για του τυπου τα αρθρα που λες, δεν ειναι και τοσο ευκολο να γραφτουν οσο ισως νομιζεις, προσωπικα εχω γραψει καμποσα. Απο την αλλη, αν θες να βρεις τετοια αρθρα δεν ειναι αναγκη να τα ξαναγραψουμε εμεις, εχουν γραφτει, υπαρχουν και στο Internet, επισης για πιο καλες αναλυσεις που δεν αφορουν μονο την επικαιροτητα μπορεις να αναζητησεις τα τευχη της κομμεπ(που βρισκονται δωρεαν σε ηλ. μορφη), διαφορα αλλα εντυπα που εμπαιναν παλια στο ριζοσπαστη(που και αυτα βρικσονται δωρεαν σε ηλ. μορφη). Επισης πολλα απο τα κλασικα εργα εχουν ανεβει δωρεαν στο ιντερνετ ειτε σε Pdf ειτε στο scribd. Και περα απο ολα αυτα, αν σου περισσευουν καποια χρηματα μπορει να αγορασεις και να διαβασεις ενα σωρο βιβλια εκδοσεις της Σ.Ε και οχι μονο.

      Μην τα περιμενεις και εσυ ολα ετοιμα:)

      Διαγραφή
  2. Τα εκλογικά ποσοστά του κόμματος είναι συνάρτηση του επιπέδου του κινήματος. Συμφωνώ και το είχα διατυπώσει κι εγώ. Όμως, για την άνοδο του κινήματος υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες. Δηλαδή, υπάρχει υψηλό ποσοστό ανεργίας και ευκαιριακής απασχόλησης. Πού θα βρεις, λοιπόν, τον κόσμο να τον οργανώσεις, αν όχι στους χώρους δουλειάς; Τον άνεργο (και λόγω απομόνωσης και λόγω απογοήτευσης) δεν είναι εύκολο να τον βρεις και να τον κατεβάσεις στο δρόμο. Επίσης, τις τελευταίες δεκαετίες είχαμε αύξηση των μικροαστικών στρωμάτων. Αυτά τα στρώματα επειδή προλεταριοποιούνται δε σημαίνει ότι αποκτούν και εργατική συνείδηση. Επίσης, σημαντικό ρόλο παίζουν οι ανατροπές στις σοσιαλιστικές χώρες και ο εξευτελισμός και απαξίωση των συνδικαλιστικών ηγεσιών. Το να προκηρυχθεί μια απεργία και να πάει το ΠΑΜΕ να κρατάει τα καράβια και οι ναυτικοί να είναι κρυμμένοι δε νομίζω ότι βοηθάει στην άνοδο του κινήματος. Δε βοηθάμε την άνοδο του κινήματος με το να το παίζουμε νταντάδες των εργαζομένων. Πρέπει να στεκόμαστε στο πλάι και να καθοδηγούμε το εργατικό κίνημα και να το φουντώνουμε, όταν αυτό υπάρχει (έστω και ως σπίθα). Εγώ βλέπω ότι η δουλειά μας πρέπει να στραφεί σε αυτούς που δεν πήγαν να ψηφίσουν και στους νέους. Το ίδιο βλέπω να λένε και στελέχη του κόμματος. Είναι οι μόνες ομάδες που ενδεχομένως έχουν διαλυθεί στο μυαλό τους οι κοινοβουλευτικές αυταπάτες, αλλά σίγουρα δεν έχουν βρει το στόχο. Μας βοηθάει ο Σύριζα και τα κανάλια που λένε ότι ο ελληνικός λαός αποδέχτηκε τα μνημόνια και σκάστε.

    κόκκινη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Όμως, για την άνοδο του κινήματος υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες. Δηλαδή, υπάρχει υψηλό ποσοστό ανεργίας και ευκαιριακής απασχόλησης. Πού θα βρεις, λοιπόν, τον κόσμο να τον οργανώσεις, αν όχι στους χώρους δουλειάς; Τον άνεργο (και λόγω απομόνωσης και λόγω απογοήτευσης) δεν είναι εύκολο να τον βρεις και να τον κατεβάσεις στο δρόμο. "

      Εκεί λοιπόν θα μπορούσε να παίξει ρόλο η αυξημένη δράση τον Λαικών Επιτροπών, αφού σε μια γειτονια η προσσέγγιση μπορει να ειναι διαφορετικη απο οτι στον χωρο δουλειας και ανταποκρινεται καλυτερα ως μεσον στην "στρατολόγηση" ανεργων, μικροαστων, κλπκλπ.

      Διαγραφή
    2. ΄΄Το να προκηρυχθεί μια απεργία και να πάει το ΠΑΜΕ να κρατάει τα καράβια και οι ναυτικοί να είναι κρυμμένοι δε νομίζω ότι βοηθάει στην άνοδο του κινήματος. Δε βοηθάμε την άνοδο του κινήματος με το να το παίζουμε νταντάδες των εργαζομένων. Πρέπει να στεκόμαστε στο πλάι και να καθοδηγούμε το εργατικό κίνημα και να το φουντώνουμε, όταν αυτό υπάρχει (έστω και ως σπίθα)΄΄ . Εκτύπωσέ το και στείλτο στον Περισσό. Εκεί, που πολλοί απ τους παροικούντες νομίζουν ότι τα εργαλεία και η νοοτροπία της δεκαετίας του ΄70 είναι τα κατάλληλα μέσα για να αντιμετωπιστεί η σημερινή πολύ δύσκολη, πολύ σύνθετη κατάσταση. Πάντως ένα θετικό σημείο για αρχή είναι επιτέλους η παραδοχή ότι το αποτέλεσμα είναι πολύ αρνητικό ! Γιατί ακούγονταν συνήθως οι γνωστές βλακώδεις ωραιοποιήσεις ως τα τώρα.

      Διαγραφή
  3. Χαιρετιζω καταρχην τους προβληματισμούς σου και την ανάρτηση. Η αλήθεια είναι οτι χωρίς το lenin reloaded καταληγουμε να ψαχνουμε με το σταγονόμετρο ενδιαφεροντα κειμενα κ ουσιαστικούς προβληματισμούς αν κ φανταζομαι οτι θα εμφανιστουν και σε άλλα γνωστα μπλογκς τις επόμενες μέρες.

    Θα θέσω κατευθείαν ενα προβληματισμό χωρίς χρονοτριβη, έτσι όπως τον έχω στο μυαλό μου, γνωρίζοντας φυσικά πως ότι λέμε, αν και δημόσιο, έχει την μορφή της μεταξύ μας κουβέντας με την έννοια οτι οι διαδικασίες για απόκριση στο ίδιο το κόμμα ειναι εντελώς μα εντελώς διαφορετική. Και ορθώς είναι τετοια αλλιως στην καλυτερη θα κινδυνευαμε από αμμεσο εκφυλισμο , στη δε χειρότερη δεν θα ειμασταν καν εδω.

    Ο προβληματισμός μου εδω κ χρόνια έχει να κάνει με την προσέλκηση νέων φίλων ειδικα στη νεολαία, ως πλεον δυναμικό κομματι της κοινωνιας. Υπάρχει αυτό που ακούμε σαν αποψη, οτι το ΚΚΕ ειναι συντηρητικό στην αισθητική του, στον τρόπο που επικοινωνει το όραμά του, σε βαθμό τέτοιο που φενεται συστημικό σε νέους που δεν έχουν ιδέα για την ουσία της πολιτικής αντιπαράθεσης. Προσωπικα δε συμφωνώ καθόλου με αυτη την σκέψη, το αντίθετο. Θεωρώ δηλαδη ότι η ετερογένεια ενός κομμουνιστικού κόμματος ακόμα κ στο πεδίο της εικόνας φανερωνει τον αυθεντικό του χαρακτήρα . Είναι προσόν να καταφέρνεις να είσαι έξω από αυτή την κυρίαρχη κ mainstream αισθητική των προσωπων, των υποκατάστατων, των γυαλιστερων "τίποτα", κ τελικά της ασημαντότητας όπως θα έλεγε κ ένας αντικομμουνιστης απο τα παλιά. Πρέπει λοιπόν την ιδιαιτερότητα μας να την τονισουμε κ όχι να την υποβιβάσουμε σε κατι δευτερέυον.

    Λένε πολύ συχνά ότι ακόμα κ έτσι αυτό που λύπει από το κόμμα για να προσελκύσει νέους που θελουν να βρουν ριζοσπαστικό όραμα είναι το στοιχείο της "αλητειας" ή του "απαγορευμένου" . Αυτό που έχουν στο μυαλό τους όμως στηρίζεται στην απόλυτη ψευδαισθηση. Οι ίδιοι άνθρωποι που μιλούν ενάντια στην "κοοινωνια του θεάματος" θεωρωντας οτι την έχουν υπερβεί ομοδοποιούντε εκεί που νομιζουν οτι την αντιπαλεύουν με βάση όμως ακριβως όρους θεάματος
    Ελκοντε δηλαδη από τα στοιχεία της συγκρουσης με την αστυνομιά, την παρανομία κτλπ επειδή προφανώς υπάρχει μια μικροαστικη (θα την ονόμαζα) ανυπομονησία. Απτην άλλη αυτό είναι λογικό για τον εξης λόγο. Οι απεργίες κ ο αγώνας στους τόπους εργασίας ειναι κάτι όλο και πιό ξένο για μια γενιά που εργαζεται περιστασιακά, ημιαπασχολουμενη κ συνηθως στη παροχη υπηρεσιών .

    Βρισκόμαστε λοιπον στο πολύ δύσκολο σημείο να πρέπει να εξηγησουμε σε απεγνωσμενους νέους οτι για να συναντησουν τη προταση του ΚΚΕ δεν αρκεί ενα αλλά δύο κ περισσότερα βήματα μπροστα απο τα κυρίαρχα πρότυπα αλλά αυτο να το κανουμε ελκυστικό για τα δικά τους ματια. και αυτο το τελευταιο είναι που έχουμε να σκεφτουμε σήμερα.

    Αυτά. ελπιζω να μη κουρασα. ξέρω οτι σε κάποια σημεία μπερδευει το κειμενο μου αλλά δειξε μια μικρή κατανόηση δεδομένου οτι πιανω ένα χιλιοειπωμενο θέμα προσπαθωντας να πω κατι καινουργιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κατά τη γνώμη μου δεν υπάρχει κανένα παράδοξο Πελετίδη και ίσως εκεί πρέπει να ψάξουμε γιατί ένα μεγάλο μέρος του εκλογικού σώματος θεώρησε ότι οι εκλογές δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα ακόμα και ψηφίζοντας ΚΚΕ και προτίμησε να μην ψηφίσει. Ψηφίζοντας λοιπόν δήμαρχο ξέρεις ότι θα παλέψει για συγκεκριμένα πράγματα μέσα στον καπιταλισμό και δεν θα περιμένει να γίνει σοσιαλιστική επανάσταση. Αντίθετα στην κεντρική πολιτική σκηνή ακόμα και στην περίπτωση του δημοψηφίσματος το κόμμα θέτει σχεδόν αποκλειστικά τα ζητήματα μετάβασης στη Λαϊκή Εξουσία και στο σοσιαλισμό υποβαθμίζοντας τα άμεσα βήματα τα οποία θα πρέπει να διεκδικήσουμε. Αυτό δημιουργεί ένα χάσμα ανάμεσα στον κόσμο και στο κόμμα. Μην ξεχνάμε ότι μια μεγάλη μάζα ψηφοφόρων του κόμματος δεν υπάκουσαν στην εντολή του πριν 2 μήνες και πήγαν και ψήφισαν ΟΧΙ, γιατί θεώρησαν ότι με το άκυρο δεν πρόκειται να πετύχουμε τίποτα ενώ το ΟΧΙ είχε μια μικρή πιθανότητα να βελτιώσει κάποια πράγματα. Θέλω λοιπόν να πω ότι προσωπικά καταλαβαίνω την άποψη του κόμματος και τη θέση του για τη Λαϊκή Εξουσία, εγώ όμως δεν είμαι ο μέσος Έλληνας εργαζόμενος ούτε και ο μέσος Έλληνας ψηφοφόρος. Κατά τη γνώμη μου θα πρέπει το κόμμα να προπαγανδίσει ΕΝΤΟΝΑ (σε τέτοιο βαθμό που να φτάσουν σε όλο τον κόσμο) και κάποια άμεσα μέτρα διεκδίκησης (παράλληλα και με το στόχο της Λαϊκής εξουσίας που δεν πρέπει επ ουδενί να υποβαθμιστεί) που θα βελτιώσουν άμεσα την κατάσταση των εργαζομένων ή των ανέργων. Δηλαδή θεωρώ ότι η προπαγάνδα μας είναι σχετικά μονόπλευρη, κάτι που εμένα με χαροποιεί γιατί ΘΕΛΩ το σοσιαλισμό αλλά αποθαρρύνει ένα μεγάλο μέρος του κόσμου. Ίσως να πρέπει να δούμε το πως το ΕΑΜ μιλώντας για απελευθέρωση και εθνική ανεξαρτησία διαπαιδαγώγησε και ένα μεγάλο μέρος του λαού στα σοσιαλιστικά ιδεώδη.

    pgss1890

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. To KKE δεν ειχε πει για Ακυρο στο Δημοψηφισμα. Τριπλο ΟΧΙ ητανε με τα σωστα ερωτηματα Αν θελεις να μου εξηγησεις πως διαπαιδαγωγησε το ΕΑΜ τον λαο στον Σοσιαλισμο την στιγμη που δεν ειχε τετοιο προγραμμα και δεν διεκδικησε την εξουσια. Ειμαι πολυ περιεργος. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    2. Κοιτα δεν ειναι οτι το κομμα δεν βαζει μπροστα αμεσες διεκδικησεις, μια χαρα το κανει.
      Το μεγαλο προβλημα κατα τη γνωμη μου, και εχω σκοπο να αναφερθω σε αυτο στο επόμενο αρθρο, ειναι οτι οι ιδιοι οι εργαζομενοι οχι μονο δεν πιστευουν σε μια εναλλακτικη του σοσιαλισμου, αλλα δεν εχουν και καμια εμπιστοσυνη στην δυναμη τους ως ταξη. Και δεν ειναι παραλογο αυτο, ο καπιταλισμος αν και ΣΑΠΙΟΣ παραλληλα μοιαζει και παντοδυναμος, στην καλυτερη μοιαζει σαν το θηριο που πριν πεθανει θα τα διαλυσει ολα, λογικο λοιπον να φοβουνται, εδω φοβομαστε και εμεις. Απο την αλλη, και λειτουργει αμφιδρομα, απο τη μια δεν υπαρχουν διεκδικησεις και κατακτησεις, απο την αλλη δεν υπαρχει δυνατο κινημα. Και αν υπηρχε δυνατο κινημα πιθανον θα υπηρχαν κατακτησεις, και αν υπηρχαν κατακτησεις θα υπηρχε δυνατοτερο κινημα... οκ ειναι λιγο σαν το αυγο και την κοτα αυτο που λεω αλλα εχει λογικη.
      Οποτε μελημα μας θα πρεπει να ειναι, και δεν εχω καποια συναρακτικη προταση για το πως θα γινει, να ενισχυσουμε την πιστη του κοσμου στον εαυτο του και στο σοσιαλισμο.
      και για να το κανουμε αυτο ενα μονο δρομο μπορω να σκεφτω
      να γινουμε κομμα προτυπο! Να μην μας αρκει αυτο που κανουμε ως τωρα, να μην μας ενοχλει η κριτικη(εκει που πρεπει) να κάνουμε ο καθενας ταυτοχρονα και την κριτικη του αλλα και την αυτοκριτικη του. Να προτεινουμε, να μην επαναπαυομαστε, να γινομαστε πρωτοποροι για να ακολουθησουν αλλοι, ο καθενας στο χωρο του(στην κοβα του, στο σωματειο του, στη γειτονια του) και ολο αυτο να το κανουμε οργανωμενα και με σταθερα βηματα για να κλιμακωθει.
      Να μην περναει ουτε στιγμη που να δουλευουμε στο "ρελαντι" και να μην περναει ουτε στιγμη που να επαναπαυομαστε σε αυτο που βρηκαμε απο τους προηγουμενους η σε αυτο που "συνηθιζεται". Να μην ειμαστε ικανοποιημενοι με το μινιμουν των απαιτησεων, να βαζουμε ουσιαστικους στοχους και να κρινομαστε για το κατα ποσο τους πετυχαμε, σε λογικα πλαισια βεβαια και με τον μπουσουλα απο τον καθενα βαση των δυνατοτητων του...

      Διαγραφή
    3. Τεσπα και ο καθενας ξερει τα ιδιαιτερα χαρακτηριστικα του δικου του "Χωρου" και της δικης του περιοχης, τις αδυναμιες, τα δυνατα σημεια, τα σημεια που παιρνουν δουλεια, και αυτα να προσπαθησει να επιλυσει μεσα απο την ατομικη και τη συλλογικη δραστηριοτητα.

      Διαγραφή
  5. Συμφωνώ με το κείμενο, και με αυτά που λέει η κόκκινη.
    Εγώ το μόνο που έχω να προσθέσω, είναι ότι τώρα πρέπει να δείξουμε περισσότερο αυτό που κάνουμε, δηλαδή αγώνες, το οποίο με τέτοια ησυχία που έχει πέσει, μας δίνει την δυνατότητα να ακουστούμε πολύ καλύτερα, και να κερδίσουμε κόσμο!
    Δεν λέω ότι χάνονται αυτές οι λίγες ευκαιρίες που υπάρχουν, αλλά ναι, τώρα πρέπει να εστιάσουμε.
    Όσο για τους ανέργους, εγώ νομίζω ότι ο μόνος τρόπος να τους βρεις είναι μέσο επιρροών και σ/φων που τους ξέρουν, και αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα.
    Τι στο καλό όμως, έχουν υπάρξει και πιο παλιά εποχές με πάρα πολλούς ανέργους, και οι αντικειμενικές συνθήκες τους βγάλανε έξω κάποια στιγμή!

    Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΒΗΜΑ ΠΡΩΤΟ
    ..."Το κόμμα πρέπει να αξιοποιήσει όσο το δυνατόν καλύτερα τα στελέχη, τα μέλη και τους φίλους του στον αγώνα του. Και αυτό θα μπορούσε να γίνει με την οργανωμένη ένταξη φίλων στις δράσεις του κόμματος, και δεν εννοώ να γίνουν μέλη κατ’ ανάγκη, αλλά να προσφέρουν όσο το δυνατόν λιγότερο ευκαιριακά τις δυνάμεις τους και όσο το δυνατόν περισσότερο οργανωμένα και να μην υπό-αξιοποιούνται."...

    ΒΗΜΑ ΔΕΥΤΕΡΟ
    Τα στελέχη τού κόμματος, απ' τον ΓΓ μέχρι τον γραμματέα τής κόβας, (αν είναι δυνατόν και αν ήδη δεν γίνεται), να βγαίνουν τις Κυριακές εξόρμηση με τα υπόλοιπα μέλη των κοβ και τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα εξόρμηση π.χ. σε λαϊκές αγορές, καφετέριες, καφενεία. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα οι χώροι δουλειάς. Αντίθετα, βοηθά και(!) στη ζύμωση στους χώρους δουλειάς. Στο κάτω-κάτω οι εργαζόμενοι βρίσκονται και στις γειτονιές τους, όπως και οι οικογένειές τους. Επιπλέον, οι άνεργοι δεν βρίσκονται στους χώρους δουλειάς αλλά στις γειτονιές. Τέλος, η άμεση επαφή των στελεχών με τη λαϊκή βάση, βοηθά να κατανοήσουν καλύτερα τη διαμορφωμένη σημερινή ψυχολογία τής λαϊκής βάσης και άρα να προσαρμόσουν αποτελεσματικότερα την έντυπη και ηλεκτρονική επαφή τού κόμματος μαζί της. Όμοια σημαντικό είναι, πως οι γειτονιές έχουν ανάγκη να φιλοξενούν κάπου-κάπου στελέχη τού κόμματος και να συζητούν μαζί τους. Κι οπωσδήποτε δεν εννοώ πομπώδεις περιοδείες που θ' απασχολήσουν μεγάλο αριθμό συντρόφων. Εννοώ απλές, συνήθεις εξορμήσεις. Εννοώ άμεση επαφή όλων των επιπέδων τής κορυφής τού κόμματος με τη λαϊκή βάση και με τη βάση τού κόμματος (κομματικούς και εξωκομματικούς συντρόφους). Εννοώ εκείνο το απαραίτητο δέσιμο κορυφής-βάσης που πλέον πρέπει να ενισχυθεί δυνατά, μια και το ΚΚΕ είναι κόμμα παντός καιρού, κι ακριβώς επειδή ο καιρός... αγριεύει επικίνδυνα. Βαρύς χειμώνας και μακρύς...

    ΒΗΜΑ ΤΡΙΤΟ.... πολλά βήματα μπορούμε να κάνουμε και θα τα κάνουμε γιατ' είναι θανάσιμος κίνδυνος η στασιμότητα.
    Κι εδώ που τα λέμε, καλό είναι να πέφτουν στο τραπέζι ιδέες, ακόμη κι αν εκείνος που τις σκέπτεται και τις καταθέτει, θεωρεί πως μπορεί να είναι χαζές ή λάθος. Καλοπροαίρετες να είναι. Αυτό έχει την πρώτη σημασία.
    Θυμάμαι, είπα κάποτε ως ιδέα μια αυθόρμητη πελώρια βλακεία. Όλοι στην παρέα γέλασαν κι εγώ ξεκαρδίστηκα. Κι όμως, ένας αητός, έπιασε μια μικρή γωνίτσα αυτής τής πελώριας βλακείας μου, την έκανε "κλειδί", κι ανοίξαμε μια "πόρτα" βγάζοντας εντέλει ...λαβράκι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Κι εδώ που τα λέμε, καλό είναι να πέφτουν στο τραπέζι ιδέες, ακόμη κι αν εκείνος που τις σκέπτεται και τις καταθέτει, θεωρεί πως μπορεί να είναι χαζές ή λάθος. Καλοπροαίρετες να είναι. Αυτό έχει την πρώτη σημασία. "

      Αυτο, και να μην πνιγεται η πρωτοβουλια!

      Διαγραφή
  7. "πολλά βήματα μπορούμε να κάνουμε και θα τα κάνουμε γιατ' είναι θανάσιμος κίνδυνος η στασιμότητα."

    Aυτό είναι σωστό και σε επιστημονικό επίπεδο.

    https://en.wikipedia.org/wiki/Red_Queen_hypothesis



    Azealia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Eγω λεω η λυση ειναι μια να τον αφησει τον λαο το ΚΚΕ να πεινασει και να ξεφτιλιστει εντελως!!! Τοτε μονο θα καταλαβει ο λαος οτι η Ευρωπη αυτη δεν ειναι των λαων αλλα ειναι μια ενωση εκγληματιων που κανει πολεμους και εκβιαστων!!! Αλλα πρωτα πρεπει να πεινασει εντελως ο λαος και αναγκαστικα θα ερθει στο ΚΚΕ ο λαος γιατι ειναι το μονο κομα που δεν θελει μνημονια και την Ευρωπη!!! Μην κανετε πορειες και τετοια αδικα κουραζεσται αφηστε τα μετρα να περασουν και μετα θα ερθει απο μονος του ο Λαος στο ΚΚΕ!!! Απο μονος του ο λαος θα ζηταει απο το ΚΚΕ να κανει πορειες και απεργιες!!

      Διαγραφή
    2. Δεν το νομιζω
      και ακομα και να ερθει
      αν το κκε δεν κανει αυτα που πρεπει να γινουν μεχρι τοτε
      τοτε το κκε θα ειναι ανικανο να εκπροσωπησει και να καθοδηγησει αυτον τον λαο
      γιατι μαζι με το λαο ζυμωνεται και το ιδιο το κομμα

      Διαγραφή
    3. Nαι αμα ομως του τα λες απο τωρα ο Ελληνας σε βλεπει παραξενα δεν μπορει να καταλαβει το μεγεθος της σφαγης που θα ερθει με το 3ο μνημονιο!!! Πρεπει να το νιωσει στο πετσι του πρωτα!! Και αυτο φανηκε κιολας φιλε Poe απο την προεκλογικη περιοδο που το ΚΚΕ πολυ σωστα ελεγε οτι ειτε ο ΣΥΡΙΖΑ ειτε η ΝΔ βγει στην κυβερνησει θα εφαρμοσει το μνημονιο και τα μετρα!! Αλλα ο Ελληνας ψηφοφορος δεν μπορεσε να το καταλαβει αυτο που ελεγε το ΚΚΕ γιατι πολυ απλα δεν ενιωσε τα μετρα του μνημονιου ΣΥΡΙΖΑ!!!

      Διαγραφή
    4. Ειναι λαθος η λογικη σου
      ο ελληνικος λαος εχει νιωσει μια σειρα απο "εξεφτελισμους¨ που ολο και χειροτερευουν τα τελευταια χρονια, και αντι να τον δουμε να αντιδρα οπως θεωρουσαμε αναμενομενο, οσο παει και σωπαινει.

      Η αντανακλαστικη αντιδραση του λαου ηταν οι αγανακτισμενοι
      απο εκει και περα μονο οπισθοδρομιση εχει κανει
      γιατι λοιπον τωρα με αυτα τα μετρα να αντιδρασει και να ερθει απο μονος του να χτυπησει την πορτα του κκε για σωτηρια;
      λιγα εχει παθει ως τωρα;
      γιατι θεωρεις οτι η κοκκινη γραμμη ειναι εκει που τη θετεις;
      γιατι πολλες κοκκινες γραμμες που τεθηκαν στη θεωρια φαινεται να εχει ξεπερασει ο λαος χωρις να αντιληφθουμε καποια σημεια ζωντανιας, πλεον ουτε καν αντανακλαστικα, πλεον ο ελληνικος λαος εχει τα αντανακλαστικα του νεκρου
      δεν μπορουμε να περιμενουμε αμετοχοι το ουισκι να ωριμασει
      γιατι θα γινει ξυδι

      Διαγραφή
    5. O Λενιν το ελεγε αυτο αμα δεν εξαθλιωθει εντελως ενας λαος και δεν πεινασει δεν προκειται ποτε να επαναστατησει!!!

      Διαγραφή
    6. Α και επισης απομακρυνεται τον Μπογιοπουλο οσο το δυνατον ποιο γρηγορα απο το ΚΚΕ μεγαλη ζημια μας εκανε στην επηκοινωνια μας στον κοσμο μεσω της εκπομπης του στο real ακουγα τις εκπομπες του και ολη την ωρα ειχε καλεσμενους στο ραδιωφονο βουλευτες της Λαικης ενοτητας και ολη την ωρα κατηγορουσε τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσιπρα και ποτε την Λαικη ενοτητα που ηταν επι 7 μηνες στην κυβερνησει του ΣΥΡΙΖΑ!!! Και επισης μια φορα ο Μπογιοπουλος ειχε καλεσμενο τον Ζαριανοπουλο και τον εκανε το προβοκατορικο ερωτημα που κανανε και τα αλλα παπαγαλακια των καναλιων γιατι δεν πατε με την Λαικη ενοτητα τον ρωτησε τον Ζαριανοπουλο??? Σας λεω μακρια απο αυτο το ψωνισμενο νουμερο παρα λιγο να μας βγαλει και εκτος βουλης γιατι θα πηγαιναν και ψηφοφοροι μας στην ΛΑΕ και δεν θα μπαιναμε εμεις και θα εμπαινε η ΛΑΕ μεσα στην βουλη μακρια απο τετοια στελεχη!!!

      Διαγραφή
    7. Eπισης αμα θυμασε το 2012 τον βγαζαμε συχνα στις εκπομπες στα καναλια για να μιλισει!!! Και μας χαντακωσε ο Μπογιοπουλος απο το 8,5% που ειχαμε παρει την πρωτη φορα στις εκλογες μεσα σε λιγο καιρο πηγαμε στο 4,5% και μετα μας ασκησε και κριτικη κιολας για το κινημα της Πατατας ο Μπογιοπουλος!! Σου λεω χασαμε πολλες ψηφους απο αυτο το νουμερο και ακομα και τωρα χανουμε!! Οσο μπορειτε μακρια απο αυτον τον καταραμενο!!! Και πιστευω και ο Παφιλης δεν εκανε καλη δουλεια και αυτος δεν επικεντρωθηκε πολυ στην Λαικη ενοτητα θα προτιμουσα στην θεση του τον Μαιλη για κοινοβουλευτικο εκπρωσο ειδικα αυτην την περιοδο!!! Ο Κουτσουμπας μια χαρα ηταν και στο Debate μια χαρα τα πηγε και εποικοινωνικος ητανε πολυ ωραιος μην αλλαξατε παλι αρχηγο αυτος πιστευω κρατησε το 5,5%!!

      Διαγραφή
  8. ωραιο κειμενο με γονιμους προβληματισμους
    Το "παραδοξο Πελετιδη" νομιζω ειναι η λυση για την κατανοηση του "προβληματος"
    Το κκε πρεπει με ερευνες(ακομα και επαγγελματικες), με επαφη,με κουβεντα, να μαθει γιατι οι ανεργοι/οι νεοι/οι εργατες στην πατρα δεν ψηφισαν το κκε ,ενω εχουν δει δειγματα γραφης απο τον δημαρχο.
    Επισης η πατρα υποπτευομαι πως διατηρει την κοινωνικη διαστρωματωση μια ελληνικης μεγαλοπολης με αστικα και ημιαστικα διαμερισματα.
    Με "προυχοντες" και μικροεπαγγελματιες,με ανεργους και εργαζομενους
    Οι απαντησεις που θα λαβουν νομιζω οτι θα ειναι η αρχη της λυσης του "μυστηριου"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και να τον μιλισεις φιλε τον κοσμο τι θα γινει??? Θα σου πει ο αλλος ενα Ναι για να σε αποφυγει καταλαβες?? Αστους να πεινασουνε εντελως αστους να περνανε μνημονια καθε 1 εβδομαδα και μαζι και προαπαιτουμενα!!!! Αστους να μην εχουν να φανε και απο μονοι τους θα ερχονται στα γραφεια του ΚΚΕ!!!! Οτι και να κανεις αμα δεν το ζησουνε τι ειναι πραγματικα ο Καπιταλισμος να μην εχουν σπιτι να κοιμηθουν δεν προκειτε να σε καταλαβουν ποτε φιλε!!! 100 χρονια το ΚΚΕ τους επεισε ??? Οχι Ξες γιατι??? Γιατι δεν πεινασανε αρκετα ακομα!!! Εχουν καταθεσεις στις τραπεζες ακομα αστους να γινει κουρεμα καταθεσεων!!!! Αστους να μειωθει ο μισθος!!! Δοκιμαστε το αυτο μην κανετε πολλες πορειες λιγες και καλες ετσι για τα ματια του κοσμου!!!

      Διαγραφή
    2. Οταν πλεον πεινασει πολυ ο κοσμος τοτε να αρχισετε τις εξωρμησεις και την εποικοινωνια με τον κοσμο να δεις μετα που θα σας λενε ποτε θα κανετε πορεια αντε!!!

      Διαγραφή
    3. Οσο τα μεσα παραγωγης τα εχουνε οι Καπιταλιστες ο λαός θα ζει στην εξαθλιωση καθε μερα και χειροτερα ανεξαρτητα νομισματος η Ιμπεριαλιστικου οργανισμου. Μοναδικη λυση η Εξοδος απο την Ε.Ε με Κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγης μεσα απο την Λαικη Συμμαχια. Αλλος δρομος δεν υπαρχει ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  9. Βαγγέλη, όταν πεινάσει ο κόσμος εσύ θα είσαι εκτός; Χορτάτος και όλα ωραία - οι άλλοι θα πεινάνε μόνο, εσύ όχι; Ο αγώνας μας δεν είναι χριστιανική αυτοθυσία, αφορά ΚΑΙ τη δική μας επιβίωση. Επίσης, ποιος ντετερμινισμός λέει ότι ο εξαθλιωμένος ριζοσπαστικοποιείται με μαθηματική ακρίβεια; Η πείνα ειναι ΠΟΛΥ κακός σύμβουλος. Για να στοχεύσεις σωστά τον εχθρό σου πρέπει να βλέπεις καλά και να μπορείς να σκεφτείς, όχι να έχεις παραισθήσεις απο την αφαγία. Νυστικό αρκούδι δε χορεύει. Κατα τ'άλλα συμφωνώ με την κόκκινη που λέει "Δε βοηθάμε την άνοδο του κινήματος με το να το παίζουμε νταντάδες των εργαζομένων", κάτι που νομίζω πας να πιάσεις στο τέλος κάπως - ωστόσο σαν να σου βγαίνει χαιρέκακα και εμένα δε μου ταιριάζει...
    Αυτά ετσι σαν σκέψεις.

    Tyrokitharius

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα αφου θα μεινεις μονο εσυ που θα λες για παραδειγμα εξοδος απο την ΕΕ!! Αρα αναγκαστηκα στο ΚΚΕ θα ερθει στην εξουσια!! Τι θα παει στην ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ο κοσμος ???? Ναι μπορει καποιοι να πανε και εκει αλλα επειδη ξερει ο κοσμος οτι ειναι δολοφονοι θα τους αποριψει κατευθειαν και η πλειοψηφια του λαου μας θα ερθει αναγκαστηκα στο ΚΚΕ!!! μην βλεπεις τοτε με τον Χιτλερ που ο γερμανικος λαος απο την πεινα του επελεξε τον ναζισμο τοτε δεν ηξερε ο κοσμος της γερμανιας!! Εδω τους εχουν καταλαβει στην Ελλαδα τι ειναι η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ!!

      Διαγραφή
    2. Το ενα χερι νιβει το αλλο και τα δυο το Πρόσωπο και ο καπιταλισμος παντα παρων. Ο οπορτουνισμος και ο φασισμος δυο απο τα καλύτερα παιδια του Καπιταλισμου οι Αυταπατες και ο Μπαμπουλας για τον Εγκλοβισμο των Επαναστατικων δυναμεων στο συστημα. Αρε κουνια που σας κουναγε Σοσιαλφασιστες. Εξοδος απο την Ε.Ε με Κοινωνικοποίση των Μέσων παραγωγης και χτυπειθητε κατω οσα θελετε τσιρακια του καπιταλισμου ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    3. @Παναγιώτη, δεν κατάλαβα αν η απάντησή σου αφορά το σχόλιό μου, ή αυτά του Βαγγέλη.

      @Βαγγέλη, τρολάρεις;

      Tyrokitharius

      Διαγραφή
    4. Στην Γερμανια το 1918 εγινε Επανασταση. Πνιγηκε στο Αιμα απο την Σοσιαλδημοκρατικη Κυβερνηση Εμπετ Σαιντεμαν που δολοφονησανε την Λουξεμπουργκ και τον Λημπνεχτ φτιαχνοντας τα Παραστρατιωτικα ταγματα εφοδου Φραικοπς και ανοιξανε τον δρομο στον Χιτλερ. Αυτος ητανε και θα ειναι παντα ο ρολος του Οπορτουνισμου 5η Φαλαγγα. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    5. Tyrokitharius Δεν τρολαρω καθολου λεω την αποψη μου για να δυναμωσει το ΚΚΕ!!! Εγω πιστευω οτι αυτο πρεπει να κανει το ΚΚΕ ειναι η καλυτερη λυση διαφορετικα θα ειναι σαν να μιλατε σε τοιχο παλι!!! Πρωτα αφηστε το 3ο μνημονιο και τα προαπαιτουμενα να περασουν και μετα μολις δειτε τον λαο πεινασμενο και εξαθλιωμενο(θα γινει πολυ συντομα) τοτε δωστε τα δυνατα σας να πεισετε τον κοσμο μεσα στους χωρους δουλειας και σε ολες της λαικες γειτονιες οτι ολα αυτα τα κανει η Ευρωπη και τα αστικα κοματα για να βοηθαει την εργοδοσια να δινει λιγοτερους μισθους κτλ... Μετα ειναι ευκολο!!!

      Διαγραφή
    6. φιλε Βαγγελη
      δεν μου πεφτει λογος να μιλαω για τους οπαδους του κκε,αλλα ρε συ σταματα το τρολαρισμα..
      Δεν το αξιζουν τα παιδια εδω, αλλα ουτε και εσενα τιμα!

      Διαγραφή
    7. Για πες εσυ Dimk. πως θα δυναμωσει το ΚΚΕ δηλαδη?? Ειδατε στις εκλογες το ΚΚΕ ελεγε ολη την ωρα στους ψηφοφορους οτι οποιο κομα και να βγει στην κυβερνησει θα εφαρμοσει το μνημονιο 3 και ηταν αληθεια αλλα και οχι μονο δεν το καταλαβε το ΚΚΕ ο λαος αλλα πηγε και ψηφισε τον ΣΥΡΙΖΑ που εφερε αυτο το βαρβαρο μνημονιο 3 !!!!! Αυτο σημαινει οτι πολυ απλα ο Ελληνας δεν του αρεσει να του λες τι θα γινει ακομα και να ειναι αληθεια πρεπει και θελει ο Ελληνας να το δοκιμασει πρωτα... Αφηστε λοιπον να φαει τα μουτρα του ο Ελληνας και να το νιωσει κιολας την μαλακια που εκανε και μετα πηγαιντε και πειτε του το λαθος που εκανε και επεσε!!!

      Διαγραφή
    8. Η ψήφος στο ΚΚΕ δεν δίνεται από περισσεύματα απογοήτευσης , φτώχειας και μιζέριας αλλά από την αγάπη για τη ζωή . Για να πέσει το ναι στον αγώνα πρέπει η καρδιά και το μυαλό να δουλεύουν στο φούλ.Περίσσευμα ζωντάνιας θέλουμε όχι πείνας!
      Ινδιάνα

      Διαγραφή
  10. Ατσκίδης Αλέξανδρος23 Σεπτεμβρίου 2015 στις 2:41 π.μ.

    λίγα λόγια και από εμένα για να μην κουράζω:
    Επικοινωνιακό: Κανένας δεν πρέπει να έχει παράπονο από τον αγώνα που έδωσε το ΚΚΕ σε αυτές τις εκλογές. Έξυπνα σποτάκια, σωστή χρήση συνθημάτων, αξιοπρεπείς οι εμφανίσεις των στελεχών και μελών του Κόμματος που ξεχώριζαν σαν μυγα μες το γαλα από τις άναρθρες κραυγές των αντιπάλων. Ο ΓΓ έδωσε τον καλύτερο εαυτό του τηρουμένων τον αναλογιών και της σύντομης εκλογικής διαδικασίας που προέκυψε ξαφνικά. Επίσης αποφύγαμε τις δηλώσεις που μπορεί επίτηδες να παρερμηνευθούν από τα αστικά μέσα και να κάνουν μεγάλη ζημιά, όπως το διαβόητο "Το ΚΚΕ δεν θέλει να κυβερνήσει" το οποίο δυστυχώς ακόμα αποτελεί βαρίδι στην προπαγάνδα μας και έχει περάσει και αναπαράγεται απο πολύ κόσμο.

    Αποχή: Μεγάλο θέμα αυτοί που δεν μπόρεσαν η δεν ήθελαν να ψηφίσουν. Πρέπει να βρεθούν τρόποι προσέγγισης αυτών των απογοητευμένων και να ενεργοποιηθεί η συμμετοχή τους στα κοινά. Δεν θεωρώ ότι μόνο το ΚΚΕ είχε απώλειες από την αποχή, γιατί όλα τα κόμματα είχαν απώλειες. Οι συγκεντρώσεις του ΚΚΕ όμως αποδεικνύουν ότι μόνο αυτό μπορεί να εμπνέει τον κόσμο να κατέβει στους δρόμους και να αλλάξει την ζωή του.

    Μνημόνιο / Αντιμνημόνιο: Ο φτιαχτός διαχωρισμός αυτός που ταλαιπώρησε και δίχασε τον λαό τελείωσε. Ήταν ένα ψευτοδίλημμα που στην ουσία, έβγαζε σε κάθε περίπτωση νικητή το ίδιο το σύστημα που το συντηρούσε. Τέλος πια με αυτό και πρέπει με κάθε τρόπο να αποφύγουμε τις παγίδες να αναφέρεται το ΚΚΕ σαν "αντιμνημονιακο" κόμμα από τους πονηρούς δημοσιογράφους που θέλουν να το τοποθετήσουν στην ίδια κατηγορία με τη Λα.Εν.

    Επισης, τελος με το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος. Αποδείχτηκε περίτρανα ότι ο λαός έχει πέσει θύμα του παραμυθιού του TINA και δεν μπορεί ένα ευκαιριακό πανηγυράκι, σαν το δημοψήφισμα, να του αλλάξει την συνείδηση του στιγμιαία. Αφήστε να το πιστεύουν αυτό οι φωστήρες του εξωκοινοβουλιου, το κόμμα ξέρει καλύτερα από όλους ότι με ιδρώτα και αίμα μόνο κερδίζουμε την εργατιά με το μέρος μας και μόνο έτσι διαμορφώνουμε συνειδητούς συνοδοιπόρους στο δύσκολο δρόμο του σοσιαλισμού.

    Τελειώνοντας, πιστεύω ότι το επόμενο διάστημα είναι κρίσιμο για το κόσμο που είτε θα απογοητευθεί από την “δεύτερη φορα αριστερά” και θα πάει σε κάτι πραγματικό αριστερό , είτε θα διαμορφώσει πάλι έναν αναγεννημένο δικομματισμό. Στόχος μας να είναι η ριζοσπαστικοποίηση του λαού και όχι η συντηρητικοποιηση του, μέσα από πρωτοβουλίες στους δρόμους, στη βουλή και από κοινωνικές παρεμβάσεις στις γειτονιές όπως είναι οι Λαϊκές Επιτροπές. Εμείς πρέπει να κάνουμε το καλύτερο να προβάλουμε τις θέσεις μας, να εξηγήσουμε στον κόσμο με περισσότερα στοιχεία τι είναι η Λαϊκή Συμμαχία και τι σημαίνει Λαϊκή Εξουσία. Για πολύ κόσμο αυτές δεν είναι παρά λέξεις γιατί δεν του έχει γίνει κατανοητός ο ρόλος του κάτω από την λαϊκή εξουσία και οφείλουμε να του το διευκρινίσουμε. Επίσης, επικεντρωνόμαστε στους νέους. Καλως η κακώς οι παλιοί είναι πιο δύσκολο να προσεγγιστούν άσε που πολλές φορές λειτουργούν σαν αντιδραστικά στοιχεία. Προτεραιότητα λοιπόν στους νέους και άνεργους.
    Καλό αγώνα να έχουμε, δεν ταιριάζει η απογοήτευση στους κομμουνιστές.

    Σημ. Κάποιες έξαλλες απόψεις περί “φτωχοποίησης του λαού για να ριζοσπαστικοποιηθεί ” και υποτίμησης του αγώνα του ΕΑΜ, εκτός από ανιστόρητες είναι και επικίνδυνες. Λυπάμαι αν γίνονται από υποστηρικτές του κόμματος, αναμενόμενο όμως αν γίνονται από διαδικτυακά τρολς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λίγη προσοχή με τα σχόλια που εκφράζουν τάσεις απογοήτευσης, γκρίνιας κλπ. Όποιος αισθάνεται έτσι, ας εκφραστεί στην ΚΟΒΑ του. Αν έχω καταλάβει καλά τον βαλτώδη χώρο του ίντερνετ, μπορεί να υπάρχουν και εμβόλιμα σχόλια, για να μπορούν να λένε μετά, ορίστε και οι κουκουέδες κλαίνε και τους πήρε από κάτω κλπ. κλπ..

      Επειδή είμαι από τους πρώτους που καταθέσανε σχόλια, κοπυπαστώνω από κάτω δύο σχόλιά μου από προηγούμενη ανάρτηση, για να υπάρχουν και εδώ που γίνεται η σχετική συζήτηση.


      ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ – ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ.
      Διακρίνω ελαφρά προδιάθεση για γκρίνια και απογοήτευση προερχόμενη από το αποτέλεσμα των εκλογών.
      Ας το δούμε όμως όσο πιο ψύχραιμα μπορούμε. Το κόμμα μας είχε να αντιπαλέψει :
      α) Το νέο ανάχωμα ΛΑΕΝ. Τις συνεχείς εκνευριστικές καταιγιστικές και σκόπιμες ερωτήσεις των τηλεοπτικών και άλλων δημοσιογράφων του τύπου : «Γιατί δεν συνεργάζεστε, αφού δεν έχετε καμία διαφορά με τη ΛΑΕΝ ;;;; »
      β) Την απογοήτευση και παραίτηση που έσπειρε ο ΣΥΡΙΖΑ με τις υποσχέσεις του που διαψεύσθηκαν. Αυτοί είναι η μεγαλύτερη ζημία που οι τυχοδιώκτες αυτοί έκαναν στο εργατικό λαϊκό κίνημα. Το «δεν γίνεται τίποτα» εκφράστηκε με το μεγάλο νούμερο της αποχής.
      γ) Την ανοιχτή πλέον στήριξη των μεγαλοδημοσιογράφων του συστήματος προς την τσίγκινη νύχτα, με τη μορφή προσκλήσεων στον αρχηγό της.
      δ) Τις εφεδρείες που απέδειξε το σύστημα ότι πάντα τις έχει σε ετοιμότητα (Ένωση Κεντρώων).
      Τι κατάφερε το κόμμα μας ;; Να διατηρήσει το ποσοστό του και τις έδρες του.
      Τι δεν κατάφερε το κόμμα μας ;; Να αυξήσει το ποσοστό του και τις έδρες του. Να διατηρήσει 38.000 περίπου ψηφοφόρους που το ψήφισαν το Γενάρη και δεν το ψήφισαν τώρα (εδώ όμως πρέπει να συνυπολογίσουμε και το οικονομικό κόστος των εκλογών).

      Συνεχίζεται, Γιάννης Ν.



      Διαγραφή
    2. (Συνέχεια από προηγούμενο)

      Και φτάνουμε στο σημαντικότερο : Δεν πρόκειται να αυξηθούν τα ποσοστά του κόμματος, αν δεν αυξηθεί ο αριθμός των ανθρώπων που σκέφτονται ταξικά αλλά και συγχρόνως λογικά, επιστημονικά. Δηλαδή να σκέφτονται ταξικά αλλά συγχρόνως να σκέφτονται πώς μπορεί η ταξική συνείδηση να οδηγήσει σε επικράτηση της λαϊκής εξουσίας και της εργατικής τάξης.
      Δηλαδή αύξηση ποσοστών, ψήφων και επιρροής του ΚΚΕ δεν πρόκειται να προέλθει από απογοήτευση (το σύστημα έχει ατελείωτες περιπτώσεις δικλείδων για να απορροφά την απογοήτευση, βλ. Λεβέντη) , αλλά μόνο από συνειδητοποίηση.
      Καταλαβαίνουμε πόσο δύσκολο είναι αυτό ;;;
      Γι΄ αυτό δουλειά και πάλι δουλειά. Ο κόσμος έχει δεχθεί στο κεφάλι το σοκ του τέλους της ανάθεσης, έχει δηλαδή καταλάβει ότι κανείς δεν πρόκειται να έλθει να τον βγάλει από τη δύσκολη θέση. Αυτό έχει δημιουργήσει ένα τεράστιο μούδιασμα, μια αμηχανία, που εκφράζεται με αποχή, ψήφο χαβαλέ κλπ, και αυτό στην καλή περίπτωση, όταν δεν βγάζει τα πιο βάρβαρα ένστικτα στην επιφάνεια (ναζίδια).
      Να μετατρέψουμε το μούδιασμα και την αμηχανία σε συνειδητοποίηση, αυτό είναι το στοίχημα, η πρόκληση και το δύσκολο. Από μόνο του πάντως δεν πρόκειται να έρθει.
      Τελειώνοντας, μιλούσα με ένα σύντροφο χτες βράδυ και φτάσαμε στο συμπέρασμα ότι χρειάζεται τουλάχιστον μία δεκαετία από σήμερα για να αρχίσει να υποχωρεί η σαπίλα των μυαλών και από το σοκ του τέλους της ανάθεσης που ζούμε σήμερα, να περάσουμε στην συνειδητοποίηση της αναγκαιότητας της αλλαγής του τρόπου παραγωγής και στη συνειδητοποίηση ότι αυτό μόνο με τη συμμετοχή μας μπορεί να γίνει. Γι΄ αυτό :


      ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ.

      ΥΓ Κάποιες δικές μου προτάσεις, αν και είμαι σίγουρος ότι σίγουρα τα στελέχη σκέφτονται πυρετωδώς αυτή τη στιγμή.
      α) Το όραμα της λαϊκής εξουσίας πρέπει να εξηγηθεί ακόμα πιο καλά και πληρέστερα και να γίνει ταληράκια. Να έρθει στο προσκήνιο, να ονοματισθεί με το όνομά του (σοσιαλισμός, κομμουνισμός) και να αντιληφθεί ο κόσμος τα πλεονεκτήματά του. Συγχρόνως να αρχίσει ο κόσμος να αντιλαμβάνεται ότι αυτό είναι επανάσταση, που θα την κάνει ο ίδιος, όχι κάποιος άλλος, κάπου αλλού. Με προσοχή, ακρίβεια στις διατυπώσεις και σεβασμό στο δισταγμό και την καχυποψία του κόσμου. Όχι απαξίωση. Ουσιαστικά, λέμε στο λαό ότι αν χρειαστεί πρέπει να θυσιάσει ακόμα και τη ζωή του για την υπόθεση αυτή. Νομίζετε ότι είναι εύκολο ;;; Αντίθετα, είναι πολύ δύσκολο πράγμα να καταλάβει ο κόσμος ότι ο ίδιος με τη δράση του και τη συμμετοχή του πρέπει να κάνει πραγματικότητα αυτό το όραμα.
      β) Στη Β΄ Αθηνών, το ΚΚΕ είναι τρίτο κόμμα. Άρα θέλει πολύ δουλειά η επαρχία, που είναι έτσι κι αλλιώς πολύ πίσω σε κάθε επίπεδο.
      Γιάννης Ν.

      Διαγραφή
    3. Επειδη εγω το εγραψα για το ΕΑΜ να το ξεκαθαρίσω. Εγραψε οτι δεν μπορουμε να πεισουμε για τον Σοσιαλισμο και να παρουμε σαν υποδειγμα το πως επεισε το ΕΑΜ τον λαο για Σοσιαλισμο. Και εγραψα οτι πως το εκανε αυτο χωρις να εχει προγραμμα για Σοσιαλισμο και χωρις να διεκδικησει την εξουσια τον Οκτωβρη του 1944 Αυτα ειπα που ειναι και οι θεσεις του ΚΚΕ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  11. ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ vagelis89123 Σεπτεμβρίου 2015 -

    12:22 π.μ.
    Μην κανετε πορειες και τετοια αδικα κουραζεσται αφηστε τα μετρα να περασουν
    12:32 π.μ.
    Δοκιμαστε το αυτο μην κανετε πολλες πορειες λιγες και καλες ετσι για τα ματια του κοσμου!!!
    12:37 π.μ.
    τοτε να αρχισετε τις εξωρμησεις και την εποικοινωνια με τον κοσμο να δεις μετα που θα σας λενε ποτε θα κανετε πορεια αντε!!!
    1:57 π.μ.
    διαφορετικα θα ειναι σαν να μιλατε σε τοιχο παλι!!! Πρωτα αφηστε το 3ο μνημονιο και τα προαπαιτουμενα να περασουν και μετα μολις δειτε τον λαο πεινασμενο και εξαθλιωμενο(θα γινει πολυ συντομα) τοτε δωστε τα δυνατα σας να πεισετε
    2:35 π.μ.
    Αφηστε λοιπον να φαει τα μουτρα του ο Ελληνας και να το νιωσει κιολας την μαλακια που εκανε και μετα πηγαιντε και πειτε του το λαθος

    ΤΙ ΠΑΡΑΤΗΡΟΥΜΕ;
    Ότι γράφει σε σχέση με τους κομμουνιστές και το ΚΚΕ στο δεύτερο πληθυντικό.
    Πώς λέμε η πουτ… θέλει να κρυφτεί μα η χαρά δεν την αφήνει…
    Έτσι κι αυτός-ή.
    Αυτοαποκαλύπτεται και(!) μ’ αυτόν τον τρόπο.
    Συνήθως κάπως έτσι την πατάνε οι προβοκάτορες και αυτοαποκαλύπτονται.
    Πώς να το πω; Ακόμη κι ο πιο «ακινητοποιημένος» απλός ψηφοφόρος τού ΚΚΕ, δεν βλέπει με τέτοιο «μάτι» το λαό -όσο κι αν λαθεύει ο λαός, ούτε χρησιμοποιεί τρίτο πληθυντικό σαν ο ίδιος να ανήκει στην …αυλή τού …αφέντη που δίνει εντολές προς υφισταμένους…

    Αυτά τα ολίγα, για να μη θεωρηθεί ούτε κατά λάθος ότι μπορεί και να είναι ψηφοφόρος τού ΚΚΕ, ή ακόμη κι ότι μπορεί να συμπαθεί το ΚΚΕ εξ αποστάσεως, χωρίς δηλαδή να το στηρίζει ή ψηφίζει…
    Ακριβώς «απέναντι» βρίσκεται κατά την άποψή μου, και βρωμοδουλειά ενάντια στο ΚΚΕ -άρα ενάντια στα λαϊκά συμφέροντα- έχει αναλάβει, για να βγάλει ο ίδιος …μεροκάματο να …βολευτεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλε ΚΚΕ ψηφισα και ΚΚΕ παντα ψηφιζα κανεις λαθος για εμενα!!! Δεν ειναι τυχαιο που ο Λενιν ελεγε οτι αν ενας λαος αν δεν εξαθλιωθει πληρως και δεν πεινασει δεν προκειται ποτε να βγει στους δρομους και να επαναστατησει!! Εξαλου το αποτελεσμα μιλαει απο μονο του για το ΚΚΕ γιατι μην μου πεις οτι αυτους τους 7 μηνες κυβερνησεις ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το ΚΚΕ δεν εκανε πορειες εκανε και παρα πολλες μαλιστα.. Ειχαν κοσμο ολες οι πορειες του ΚΚΕ?? Ειχαν φυσικα ολες ειχαν οι πορειες μας πολυ κοσμο τοτε γιατι δεν μας ψηφισε αυτος ο κοσμος που ερχοταν στις πορειες μας?? Γιατι πολυ απλα δεν ενιωσε την φτωχεια στο πετσι του ο λαος και ηθελε να ξανα δοκιμασει τον ΣΥΡΙΖΑ!!! Δεν ειμαι προβοκατορας καθολου ΚΚΕ ειμαι αμα δεις το προφιλ μου στο youtube ολα τα βιντεο μου εχουν ομιλιες του Κουτσουμπα αλλα και διαφορων στελεχων του ΚΚΕ!!! Δες το προφιλ και θα δεις οτι εκανες λαθος για εμενα.... Δεν το λεω προβοκατορικα την πιστευω αυτην την στρατηγικη που σας λεω και πιστευω πως πρεπει να την δειτε και εσεις!! Και δεν ειναι θεμα εποικοινωνιας πρεπει ο κοσμος να την μισησει την Ευρωπη απο μονος του πως να το πω!!

      Διαγραφή
    2. Α και επισης απομακρυνεται τον Μπογιοπουλο οσο το δυνατον ποιο γρηγορα απο το ΚΚΕ μεγαλη ζημια μας εκανε στην επηκοινωνια μας στον κοσμο μεσω της εκπομπης του στο real ακουγα τις εκπομπες του και ολη την ωρα ειχε καλεσμενους στο ραδιωφονο βουλευτες της Λαικης ενοτητας και ολη την ωρα κατηγορουσε τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσιπρα και ποτε την Λαικη ενοτητα που ηταν επι 7 μηνες στην κυβερνησει του ΣΥΡΙΖΑ!!! Και επισης μια φορα ο Μπογιοπουλος ειχε καλεσμενο τον Ζαριανοπουλο και τον εκανε το προβοκατορικο ερωτημα που κανανε και τα αλλα παπαγαλακια των καναλιων γιατι δεν πατε με την Λαικη ενοτητα τον ρωτησε τον Ζαριανοπουλο??? Σας λεω μακρια απο αυτο το ψωνισμενο νουμερο παρα λιγο να μας βγαλει και εκτος βουλης γιατι θα πηγαιναν και ψηφοφοροι μας στην ΛΑΕ και δεν θα μπαιναμε εμεις και θα εμπαινε η ΛΑΕ μεσα στην βουλη μακρια απο τετοια στελεχη!!!

      Διαγραφή
    3. Eπισης αμα θυμασε το 2012 τον βγαζαμε συχνα στις εκπομπες στα καναλια για να μιλισει!!! Και μας χαντακωσε ο Μπογιοπουλος απο το 8,5% που ειχαμε παρει την πρωτη φορα στις εκλογες μεσα σε λιγο καιρο πηγαμε στο 4,5% και μετα μας ασκησε και κριτικη κιολας για το κινημα της Πατατας ο Μπογιοπουλος!! Σου λεω χασαμε πολλες ψηφους απο αυτο το νουμερο και ακομα και τωρα χανουμε!! Οσο μπορειτε μακρια απο αυτον τον καταραμενο!!! Και πιστευω και ο Παφιλης δεν εκανε καλη δουλεια και αυτος δεν επικεντρωθηκε πολυ στην Λαικη ενοτητα θα προτιμουσα στην θεση του τον Μαιλη για κοινοβουλευτικο εκπρωσο ειδικα αυτην την περιοδο!!! Ο Κουτσουμπας μια χαρα ηταν και στο Debate μια χαρα τα πηγε και εποικοινωνικος ητανε πολυ ωραιος μην αλλαξατε παλι αρχηγο αυτος πιστευω κρατησε το 5,5%!!

      Διαγραφή
    4. Παιδια καποιος διαχειριστής δεν υπαρχει; Τι ειναι αυτα τα παραληρημα τικα που γραφονται,ελεος!
      Γ.Δ.

      Διαγραφή
    5. O Mπογιοπουλος παραληρει πηγε και να μας δειρει κιολας επειδη δεν ανεβηκε το ΚΚΕ θα μας μιλησει κιολας και για το καταστατικο του ΚΚΕ ο βλακας!!! Δεν ειδατε τι ειπε στον Παπαδοπουλο ο Μπογιοπουλος??? Καλα τον ειπε ο Παπαδοπουλος θα μιλισω εγω για το ΚΚΕ!!! και μαλιστα μας κοροιδεψε και ο βλακας ο Χατζηνικολαου "λεει δεν περιμενα να δω εσωτερικο καβγα απο το ΚΚΕ μπροστα στα ματια μου"!!! Ελεος επιγωντος απομακρυνση του Μπογιοπουλου!!!

      Διαγραφή
  12. Μικροσχόλεια Πάκης
    Πρώτον το κόμμα θα πρέπει να αναδεικνύει με φωτογραφικό, τηλεοπτικό υλικό την σαπίλα και την φτώχεια που υπάρχει γύρω μας και μας τσακίζει την ψυχή μας. Βόλτες στην γειτονιές και καταγραφή φαινομένων παθογένειας, με βιντεάκια, φώτογραφίες, συνεντεύξεις απόκληρων, τα κινητά μας θα πρέπει να είναι τα σύγχρονα όπλα μας. Το μέλλον θα είναι ο σοσιαλισμός , αν έχουμε να δείχνουμε σε υλικό τα χάλια των αστών την κοινωνία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εγω τα λεω από τον φεβρουαριο(δεν περιμενα καν τον Ιουνη) του 2012 και τρωω μπουλινγκ επειδή υποστηριζω τον Νικολα Μπογιοπουλο: και αρτια μαρξιστικη παιδεια εχει και θα πολωσει αριστερούς-κομμουνιστες (ποια Ανταρσυα και ποια Λα.Ε. θα μεινει;) και τα αστικα καναλια θα τον προβαλουν θελουνε-δεν θελουνε. Ποιος αμφιβάλλει ότι με Μπογιο μπροσταρη το κινημα θα ξυπνησει και τα ποσοστα του κομματος θα φτασουν σε διψηφιο αριθμο; Το ζητημα δεν είναι το ΑΝ είναι καλη αυτή η αλλαγη για το κινημα. Το ζητημα είναι το ΓΙΑΤΙ λεμε όχι σε έναν, επιτρεψτε μου την εκφραση, «νεου τυπου» ΓΓ;

    Είναι γνωστο ότι δεν είμαι και ο μονος που το σκεφτεται αυτο, επειδή όμως ξερω από τωρα τις αντιδράσεις από τους γνωστους υπερκομματικους του διαδικτιου, αλλαζω τακτικη:
    «Μην τυχων χασουμε τον σημερινο Γ.Γ. Το'χει το επικοινωνιακο και κυριως εμπνεει τις μαζες ».

    υγ.Και για οσους λενε ότι σημασια δεν εχουν τα προσωπα αλλα το κομμα, τοτε γιατι δεν βαζουν διπλα στην εικονα του Σταλιν π.χ. τον Μπρεζνιεφ ή τον Αντρόπωφ; Να το παμε και αλλου: θα φανταζοταν ποτε κανεις τον Συριζα κυβερνηση με τον Αλαβανο αρχηγο αντι του Τσιπραλεξ; Δηλαδη πως μερικοι επιμενουν ότι δεν παιζει ρολο η προσωπικοτητα ενός ηγετη, δεν καταλαβαίνω!


    JKL

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι άλλοι τέτοιοι "καλοπροαίρετοι".

      Διαγραφή
    2. Γιατι δεν λες καθαρα την αποψη σου οτι διαφωνείς με την Στρατηγικη του ΚΚΕ και θελεις να αλλαξουμε το προγραμμα επιστρεφοντας στην Καταστροφικη λογικη των Πολιτικων Μετωπων και την Συμμετοχη σε κυβερνησεις μεσα στον Καπιταλισμο. Ελα πες το ξεκαθαρα μη το Κουραζεις............................................. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  14. Βλέπω τα σχόλια και δεκτή και η κριτική και ο προβληματισμός αλλά τουλάχιστον εγώ από αυτά που ακούω στον περίγυρό μου μου είναι κατανοητό το αποτέλεσμα και δεν έχει να κάνει κυρίως με λάθη του ΚΚΕ που για μένα έκανε μια πολύ καλή προεκλογική περίοδο. Το κυρίως πρόβλημα είναι ότι ο κόσμος δεν βλέπει το σοσιαλισμό σαν λύση στο πρόβλημα για κάποιους λόγους όπως

    -Δεν συμφωνεί με το σοσιαλισμό/κομουνισμό σαν σύστημα, πιστεύει στον καπιταλισμό σαν κάτι ανώτερο, (στο σοσιαλισμό δεν δουλεύει τίποτα και όλοι θα κάθονται, δεν υπάρχει τεχνολογία κλπ) και πιστεύει ότι αυτά είναι πράγματα που προέρχονται από το σύστημα. Θέλει ένα καλύτερο καπιταλισμό. Συχνά παραδέιγματα είναι η Σουηδία κλπ.
    -Δεν έχει πειστεί/καταλάβει τα αίτια της κρίσης. Πιστεύει ότι φταίει η διαφθορά και ότι πρέπει να τονιστεί η επιχειρηματικότητα. Δεν έχει καταλάβει ότι και ο καπιταλισμός έχει πολύ αρνητικές πλευρές και τις ζει ήδη.
    -Δεν πιστεύει ότι μπορεί να εφαρμοστεί στις υπάρχουσες συνθήκες. Βέβαια το σύστημα έχει φροντίσει να μην υπάρχει καμία άλλη εναλλακτική, όχι μόνο ο σοσιαλισμός.
    -Θεωρεί ότι εκεί που εφαρμόστηκε δεν είχε καλά αποτελέσματα οπότε γιατί να το ξαναδοκιμάσει. Σε αυτό παίζει και ρόλο ότι έχουν αποσιωπηθεί όλα τα θετικά και έχουν υπερτονιστεί όλα τα αρνητικά από την κυρίαρχη προπαγάνδα.
    -Δεν ξέρει καν τι σημαίνει σοσιαλισμός.

    Αυτά και παραπλήσια τα έχω ακούσει όλα πάρα πολλές φορές.

    Αυτά δεν έχουν να κάνουν με το ΚΚΕ, το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να δίνει όσο το δυνατό καλύτερες απαντήσεις σε αυτά και σε παρόμοια με αυτά με πρακτικά παραδείγματα και θεωρητικό υπόβαθρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε λέω για το Στάλιν για να μη γίνω γραφικός, αλλά το λένε επίσης.

      Διαγραφή
    2. @experience
      Ωραια τοποθέτηση. Συμφωνώ απόλυτα, αντί να ψάχνουμε ανύπαρκτα λάθη στο κόμμα, πρέπει να επικεντρωθούμε στις παγιωμένες αντιλήψεις που έχει ο λαός για τον σοσιαλισμό.

      Να το πω λαϊκά, έχουμε μια πολύ καλή ομάδα μπάσκετ και απορούμε γιατί δεν παίζουμε καλά σε γήπεδο ποδοσφαίρου. Δεν είναι δικό μας το λάθος, το γήπεδο είναι λάθος και γιαυτο θέλουμε να αλλάξουμε το γήπεδο και όχι την ομάδα.

      -Στο πρωτο που λες: Έτσι είναι. Πιστεύει o κόσμος ότι η Ελλάδα είναι μια καθυστερημένη χωρα σε σχέση με τις υπόλοιπες δυτικές και θέλει να γίνει Σουηδία σε ένα «σωστό» καπιταλισμό.
      -Όντως, για την κρίση πιστεύει ότι φταίει η διαφθορά, το δημόσιο, τα φθαρμένα κόμματα, η λαθεμένες πολιτικές, η κακιά Γερμανία, γενικά οτιδήποτε άλλο εκτός από τον καπιταλισμό.
      - Εδώ είναι ένα πρόβλημα. Το ότι ο λαός δεν πιστεύει στο σοσιαλιστικό μοντέλο, δεν είναι αποκλειστικά πρόβλημα του, φταίει και η συγκυρία. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχεις κάποιο «ζωντανό» παράδειγμα - κράχτη που να μπορείς να πεις- Κοίτα τι καλά που περνάνε στην τάδε λαϊκή δημοκρατία. Το να προβάλεις τι γινόταν στην ΕΣΣΔ 40-50 χρόνια πριν είναι μια βάση αλλά έχει ταβάνι. Εδώ καλά-καλά εγω ψάχνω με δυσκολία να βρω 1-2 βιβλία να κανω δωρο με καταγραμμένη την ζωή στις σοσιαλιστικές κοινωνίες, πως θα πείσω τον άλλον που ακούει για Κομμουνισμο και σκεφτεται Lada και δελτίο φαγητού;
      - Έχουν τονιστεί τα αρνητικά αλλα και πάλι πιστεύω ότι ένα ζωντανό σημερινό παράδειγμα σοσιαλιστικής χώρας θα ήταν το καλύτερο αντεπιχείρημα. Όταν δεν το έχεις αυτό τώρα, είναι δύσκολο ο άλλος να πειστεί και προτιμάει να οραματίζεται Σουηδιες, γιατι αυτό είναι το «εφικτο» για αυτόν σημερα.
      - Ο σοσιαλισμός έχει σίγουρα διαβρωθεί σαν έννοια στην Ελλάδα. Γνώμη μου ,όπως πρόσφατα λέμε ότι είμαστε κομμουνιστές και όχι αριστεροί για να ξεχωρίζουμε από τους απατεώνες της ροζ αριστεράς, έτσι και τον σοσιαλισμό πρέπει να τον αντικαταστήσουμε με τον ορο κομμουνισμό, ακόμα και εάν τεχνικά-μαρξιστικα δεν σημαίνει το ίδιο. Ο κόσμος όμως θα καταλάβει την διαφορα και δεν θα ταυτίζει τον σοσιαλισμό του ΚΚΕ με το σοσιαλισμό πχ του Πασοκ.
      Εδώ ρε βγαίνουν καθαρά οι άλλοι και λένε είμαστε ναζι και υπάρχουν βούρλα που τους ψηφίζουν. Να τονίσουμε το πρώτο Καππα του κόμματος μας, να μιλήσουμε ξεκάθαρα για την άλλη κοινωνία που θελουμε για να μετρηθούμε επιτέλους ξεκάθαρα σε αυτή τη χώρα, αυτό θα έφερνε καθε οπορτουνιστή σε δύσκολη θέση.
      Και όταν ο λαος μας είναι στον δρομο να μη λενε τα κανάλια για ΚΚΕ και κόμμα και κρύβονται πίσω από αρχικά , αλλα «οι κομμουνιστές είναι στον δρομο » και τα στελέχη μας να τονίζουν ότι είναι κομμουνιστές πρώτα απ’ ολα. Τι φοβόμαστε, μήπως τρομάξει ο μικροαστός ή προσβληθεί κάποιος ανταρσυος;

      Τέλος πάντων, περιμένω και τα επίσημα όργανα να τοποθετηθούν τις επόμενες μέρες και είμαι σίγουρος ότι θα μελετήσουν τα προβλήματα του κινήματος σε βάθος. Εκείνο που θέλω να τονίσω είναι ότι στο γήπεδο του καπιταλισμού, το να έχεις μια μπετόν αρμέ μάζα του 5,5 δεν πρέπει να απογοητεύει αλλα είναι μια πολύ καλή βάση για να διεκδικήσουμε περισσότερα.

      Διαγραφή
  15. Δεν ειμαστε αστικο κομμα να αλλαζουμε αρχηγους καθε χρονο εκτος αν επιβαλλεται να γινει.
    Μια χαρα παει το κομμα και η ηγεσια και αλλου πρεπει να βρουμε λυσεις.
    Αναφερθηκαν πολλα. Θελει ψυχραιμια και σωστη αξιολογηση της καταστασης.Σιγουρα θα βγουμε δυνατοτεροι απο μια τετοια διαδικασια. Το συστημα αρχισε να σαπιζει και θα υπαρχουν σιγουρα ξεσηκωμοι, ισως και γρηγοροτερα απο οσο νομιζουμε. Το ζητημα ειναι οτι τοτε πρεπει να ειμαστε ετοιμοι να βγουμε μπροστα εμεις και να μην τους χειραγωγησει το συστημα. Δεν εννοω σε καμια περιπτωση οτι το κκε δεν ειναι τωρα μπροσταρης.Νομιζω οτι ειναι κατανοητος.
    Και κατι για το επικοινωνιακο που εκ των πραγματων πρεπει να παιξουμε και σε αυτο το γηπεδο. Εχω την αποψη οτι πρεπει να κανουμε σημαια μας την κοινωνικοποιηση των μεσων παραγωγης εκλαικευοντας την.Την αποδεσμευση απο την ΕΕ και την διαγραφη του χρεους πισω απο την κοινωνικοποιηση. Αυτη ειναι η διαφορα μας απο τα αλλα κομματα. Το λεω γιατι εγινε εργαλειο στην αντικομμουνιστικη προπαγανδα τους προσπαθωντας να μας ταυτισουν με τον οπορτουνισμο ακομα και με τον φασισμο στο θεμα της ΕΕ και του χρεους.
    Δημητρης Γ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα που λείπει η ψυχραιμία και το εκμεταλλεύονται κάποιοι.

      Διαγραφή
  16. Τελείωσα χτες ένα φοβερό βιβλίο, το οποίο συνιστώ σε ΟΛΟΥΣ!
    Το: "Για το κράτος" από την Σ.Ε.
    Ο Λένιν σε αυτό το βιβλίο απαντά ξεκάθαρα και άμεσα, σε όλα τα ερωτήματα που μας "ταλαιπωρούν" από το βράδυ των εκλογών!
    Μιλάμε για θέματα που ακόμα και σε επαναστατική κατάσταση δεν είναι τόσο απλό να λυθούν όσο νομίζουμε!
    Για παράδειγμα, ο Λένιν αναφέρει ότι για να κερδίσει η Ε.Τ. τα περισσότερα ταλαντευόμενα, μικροαστικά ή μισοπρολεταριακά στρώματα με την ιδέα του σοσιαλισμού, πρέπει πρώτα αυτά τα στρώματα να μπορέσουν να αντιπαραβάλουν την αστική δικτατορία, με την δικτατορία του προλεταριάτου, ώστε να δουν ποιος τελικά μπορεί όντως να λύσει τα οικονομικά και πολιτικά τους προβλήματα!
    Με λίγα λόγια μιλάμε για διαδικασία και θέμα το οποίο για τον Λένιν τουλάχιστον, λύνεται μετά την κατάκτηση της εξουσίας από την Ε.Τ.!

    Μικρό είναι, φτηνό και πολύ καλοραμμένο, ας ρίξουν οι σύντροφοι μια ματιά!

    Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Θα παρακαλούσα τους διαφόρους τύπους με τις απόψεις περί Κουτσούμπα, Μπογιόπουλου κλπ, αν ψηφίζουν ΚΚΕ να μη το ... πολυδιαφημίζουν.
    Ινδιάνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν το καταλαβαινετε οτι κανει ζημια στο ΚΚΕ ο Μπογιοπουλος?? Μου ανοιξε και καπιταλιστικο μπαρ και μου κανει και τον κουμουνιστη!!

      Διαγραφή
    2. Εγω λεω να τον καψουμε στο συνταγμα

      Διαγραφή
    3. Ειναι πραγματικα Συγκινητικο το ενδιαφερον σου για το ΚΚΕ. Υπηρχανε πολυ καλυτεροι απ εσενα αλλα την πατησανε ΖΑΒΑΡΑΚΑΤΡΑΝΕΜΙΑ........................... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    4. Kαλα οκ εγω παντως σας προειδοποιησα!!!

      Διαγραφή
    5. Ρε Poe ορεξη για τρολαρισμα εχεις?
      μπαναρε τον το γελοιο. (vagelis891).

      X.K

      Διαγραφή
  18. Αν η γραμμή ενός κομμουνιστικού κόμματος είναι σωστή επιβεβαιώνεται από την πραγματικότητα και όχι από τα εκλογικά ποσοστά. Οι αλλαγές που πρέπει να κάνει το κόμμα δεν μπορεί να είναι στην γραμμή του (στις θέσεις του), γιατί αυτές εδώ και κάποια χρόνια δείχνουν να επιβεβαιώνονται από την πραγματικότητα. Ούτε μπορεί ένα κομμουνιστικό κόμμα να κάνει αλλαγές με όρους θεάματος. Άλλο να προσπαθήσει κι άλλο να εκλαϊκεύσει. Άλλο να προσπαθήσει να μορφώσει περισσότερο τους οπαδούς, τα μέλη και τους φίλους και άλλο να επιλέξει έναν αρχηγό ιλουστρασιόν, για να τη βγει στον Αλέξη. Νομίζω ότι αν τα έκανε αυτά, τότε δε θα ήταν κομμουνιστικό κόμμα. Ναι, κι εγώ συμφωνώ με αυτά που επισημάνθηκαν παραπάνω, ότι οι ανατροπές στις σοσιαλιστικές χώρες και η κατασυκοφάντηση της οικοδόμησης του Σοσιαλισμού δρα ως τροχοπέδη στη δουλειά μας. Πρέπει να φωτιστεί περισσότερο αυτό το σημείο και να αποδομηθεί η προπαγάνδα των αστών (πράγμα όχι εύκολο). Θεωρούν ότι ο σοσιαλισμός είναι δελτία και Σιβηρία. Αυτό πρέπει να φωτιστεί και να απαντούν με παραδείγματα τα στελέχη μας στους πονηρούληδες δημοσιογράφους που λένε (πού το έχετε δει αυτό και ότι αυτό το σύστημα κατέρρευσε).

    κόκκινη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αφού όλοι λέμε τη γνώμη μας ας πω κι εγώ την ανοησία μου. Κατ' αρχάς το κακό εκλογικό αποτέλεσμα οφείλεται κυρίως στον ελληνικό λαό για τον οποίο δεν έχω δικαιολογίες. Όχι μόνο γιατί δεν ψήφισε κκε, αλλά γιατί επαναλαμβάνει ακριβώς τα ίδια λάθη. Αυταπάτες και διάθεση για βόλεμα. Όσον αφορά στο κόμμα τώρα. Διαβάζω κάποια σχόλια και νομίζω πως ζω σε άλλο κόσμο. Μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια μας στην αλήθεια; Το κκε έχασε μεγάλη ευκαιρία στην αρχή της κρίσης, τότε που κάποιος κόσμος ψαχνόταν. Οι καιροί ου μενετοί. Κι εμείς διώξαμε με απαξίωση όποια (ανόητη- το δέχομαι) κίνηση γινόταν γιατί δεν οδηγούσε στο σοσιαλισμό. Προφανώς δεν οδηγούσε εκεί, αλλά οι άνθρωποι της ήταν προβληματισμένοι.΄Έπρεπε να τους δείξουμε το δρόμο. Όχι να τους απομακρύνουμε. Να εκμεταλλευτούμε τη συγκυρία για να ωριμάσουν αυτοί οι άνθρωποι. Γνωρίζω ένα σωρό ανθρώπους που έφτασαν τότε κοντά στο κόμμα και αισθάνθηκαν ότι βρήκαν κλειστές πόρτες. Ανθρώπους ανώριμους, αλλά με ειλικρινή αγωνιστική διάθεση. Ακόμη και σήμερα. Ο λόγος του κόμματος απευθύνεται σε ώριμους προλετάριους, όχι σε μικροαστούς. Αλλά η ελληνική κοινωνία τέτοιους έχει κυρίως. Αν δεν τους θέλουμε και απευθυνόμαστε μόνο σε μια μειοψηφία εργατικής τάξης, μαραζωμένη έχει καλώς. Αλλιώς αν θέλουμε λαϊκή αποδοχή κάτι πρέπει να αλλάξουμε. Η επιστημονική ορολογία δε βοηθά. Πολλοί εκπρόσωποι του κόμματος δεν έχουν καμία επικοινωνιακή σύνδεση με το λαό. Όταν μιλούν στα μμε δε συμμετέχουν καν στους διαλόγους που ανοίγονται. Περιμένουν υπομονετικά να έρθει η ώρα να πουν δυο λόγια και να ξαναμαζευτούν. Ακούγονται τα τέρατα από τους αστούς και εμείς υπομονή. Τόσος πολιτισμός γιατί; Προφανώς ισχύει αυτό που γράφτηκε για τον Πελετίδη. Έχει την εξουσία σε τοπικό επίπεδο και λύνει προβλήματα. Για αυτό είναι αγαπητός. Το κκε δίνει την εντύπωση πως όλα λύονται με τη λαϊκή εξουσία. Μέχρι εκεί όμως πως θα φτάσουμε; Περιμένουμε έγραψαν κάποιοι την ενδυνάμωση του κινήματος ως προϋπόθεση της ενδυνάμωσης του κόμματος. Τι είναι ακριβώς το κίνημα και πως διακρίνεται από την ενδυνάμωση του κκε; Πρέπει λένε άλλοι να πιστέψει ο κόσμος στο σοσιαλισμό. Πως θα γίνει αυτό αν δε γίνει θετικός στο κκε; Ένα κκ δεν είναι όχημα για να δυναμώνει το κίνημα και να πιστεύει ο κόσμος στο σοσιαλισμό; Ανάποδα τα περιμένουμε εμείς; Υπομονή λένε άλλοι. Ως πότε; Μέχρι να αρχίσει η συρρίκνωση; Να είμαστε συνεπείς, να πείθουμε, να μοιράζουμε υλικό υποστηρίζουν άλλοι. Αν αυτές οι τακτικές έπιαναν δε θα προβληματιζόμασταν τώρα. Αυτές οι τακτικές απευθύνονταν σε άλλες εποχές. Τώρα ζούμε στην εποχή της τεχνολογίας. Της μαζικής πληροφόρησης. Η καλή προεκλογική εκστρατεία της κνε είναι σταγόνα στον ωκεανό που πρέπει να διανύσουμε. Τέτοια και καλύτερα ακόμη θέλουμε. Πρόσωπα που να μπορούν να πουν τα επιστημονικά ζητήματα εκλαϊκευμένα θέλουμε. Να έχουν αντίκτυπο στην κοινωνία. Υπάρχουν τέτοιοι. Θα γινόταν η ρωσική επανάσταση χωρίς ένα Λένιν; Έτσι κι εμείς θέλουμε ζωντανούς ανθρώπους. Όχι απλά στελέχη. Μέσα ενημέρωσης δικά μας και ζωντανά θέλουμε. Δεν μπορεί να κυκλοφορεί ο ριζοσπάστης με το ίδιο σχεδόν εξώφυλλο κάθε μέρα. Πρέπει να αγκαλιάζουμε τις κινήσεις που γίνονται με γνήσια διάθεση και ας μην είναι σε απόλυτα σωστό δρόμο. Ζωή θέλουμε σύντροφοι, προσαρμοστικότητα χωρίς να χάσουμε το στόχο μας. Και όχι πια άλλη κουβέντα για το Στάλιν, ούτε για τον υπαρκτό σοσιαλισμό. Ό,τι είχαμε να πούμε το έχουμε πει. Παγίδα μας στήνουν κάθε φορά με αυτό. Κουβέντα για το τώρα πρέπει να κάνουμε. Για τα άμεσα προβλήματα τα οποία άλλοι προκάλεσαν και εμείς μπορούμε να λύσουμε. Αυτά, και δε με απασχολεί το (βέβαιο) κράξιμο από τους θερμόαιμους. Γιατί πιστεύω ότι ή θα αλλάξουμε τώρα ή θα κλαίμε τη μοίρα μας και τη μοίρα του λαού μας στο άμεσο μέλλον.
    Άχθος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν χασαμε καμμια ευκαιρια το 2012 στην Αναπαλαίωση του Αστικου Πολιτικου σκηνικου οταν η Αστικη ταξη επαιξε το χαρτι του συριζα. Ητανε αναμενομενο οτι θα χαναμε οπαδους που κουβαλουσανε Κοινοβουλευτικες αυταπατες απο πριν το 1991 με την Καταστροφικη λογικη των Πολιτικων Μετωπων και των Ενδιαμεσων σταδιων εξουσιας Στοχος της Αστικης ταξης αυτος ητανε. Δεν υπαρχει καμμια ευθυνη στο Προγραμμα του Κομματος. Ζουμε σε εποχη νικης της Αντεπαναστασης που συντελεστηκε απο τον Οπορτουνισμο στην ΕΣΣΔ με την Σταδιακη εφαρμογη νομων του Καπιταλισμού μετα το 1956. Αυτα πρεπει να τα προβαλουμε σε καθε περιπτωση. Πρεπει να συνεχισουμε αταλάντευτα την πορεια μας μεσα απο την Λαικη Συμμαχια για Εξοδο απο την Ε.Ε με Κοινωνικοποίηση των Μεσων παραγωγης μακρια απο οποιαδηποτε κυβερνηση οσο οι Καπιταλιστες ειναι στην Εξουσια. Επαγρυπνηση απεναντι στον Οπορτουνισμό ολων των αποχρωσεων που εμφανιζεται με προβια φιλου για να τα καταστρεψει ολα. Δεν ξεχναμε τις Τραγωδιες που εζησε το ΚΚΕ με τα Πολιτικά Μετωπα ΕΑΜ ΕΔΑ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ ΣΜΑ ΛΙΒΑΝΟΣ ΚΑΖΕΡΤΑ ΒΑΡΚΙΖΑ ΤΕΛΟΣ. Ο Εχθρος που ερχεται ντυμένος φιλος ειναι η καταστροφη ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    2. Οσο για τους 5 Δημαρχους του ΚΚΕ τα πραγματα ειναι απολυτα ξεκαθαρα. Δεν εχουνε καμμια εξουσια στα χερια τους. Ειναι επικεφαλης στις Περιοχες τους της Εργατικης Λαικής Αντιπολίτευσης για την Ανατροπή του Καπιταλισμού. Εξουσία είναι η Αστική Τάξη που έχει τα κλειδιά της Οικονομίας στα χέρια της. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    3. Έχω πει τη γνώμη μου ήδη αλλού. Απλά να παρατηρήσω ότι τα παθήματα του Κόμματος έγιναν μαθήματα και άλλα άχθη(=βαρίδια) δεν ξαναφορτώνει στην πλάτη του. Από εκεί και πέρα, επιμονή και υπομονή και όλα θα γίνουν. Όπως είχε πει η Αλέκα, κόμμα παντός καιρού θα πει να τραβάς τον δρόμο που εσύ έχεις χαράξει είτε είναι ανηφόρα είτε κατηφόρα, είτε ο άνεμος σε στέλνει από εδώ είτε από εκεί.

      Γεια σου Παναγιώτη, καιρό είχα να σε διαβάσω.

      Διαγραφή
    4. Γεια σου και εσενα Συντροφε Νεοφυτε. Αναμενομενη η αγωνια τους..........για το ΚΚΕ. προσπαθουνε να σπειρουνε την απαγοητευση μηπως μπορεσουνε και μας γυρισουνε στο βολικο για αυτους παρελθον πριν το 1991 τοτε που η λογικη τους αλωνιζε μεσα στο Κομμα λογο ΕΔΑ χωρις Κ.Ο 1958 1974. Αστους να παραμιλανε αισιοδοξια κεφι και δυναμη Νεοφυτε. Θα αρχισεις να ανησυχεις αν δεν φωναζουνε. Τοτε θα εχουμε προβλημα. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    5. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ αφου παιρνεις και μπραβο απο συντροφους για τον γνωστο συναρπαστικο γραψιμο σου, που παντα χωραει να κολλησεις ενα Λιβανο, μια Καζερτα, εναν Μανιαδακη σε οποιαδηποτε ασχετη αναρτηση,τι να πω. Συνεχιστε καποιοι την ιδια κασέτα αλα ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ και μετα να παραπονιεστε γιατι δε μας αγκαλιαζει μεσα στην κριση ο κοσμος.
      nik.

      Διαγραφή
    6. Καλά nik, μη κλάψεις...

      Διαγραφή
    7. Ο Λαος θα ερθει στο ΚΚΕ οταν αποριψει τον Καπιταλισμο συνολικα και καταλαβει οτι για την τραγωδια που ζει φταιει ο Καπιταλιστικος τροπος παραγωγης. Αυτο δεν θα γινει με παραμυθια. Θα του εξηγησουμε οτι η ΕΣΣΔ ανατραπηκε απο τον Οπορτουνισμο σταδιακα σε μια πορεια Θα του εξηγησουμε οτι τον Οκτωβρη του 1944 χασαμε την Εξουσια επειδη το ΕΑΜ ητανε Πολιτικο Μετωπο και Οχι Κοινωνικη Συμμαχια οπως επισης της Καταστρεπτικες συνεπειες απο την διαλυση των Κ.Ο 1958 1974 και τον Οπορτουνιστικο χυλο της ΕΔΑ που επαιξε καθοριστικο ρολο στο ΚΚΕ απο το 1974 μεχρι το 1991. Με λιγα λογια θα ερθει μαζί μας οποιος συμφωνει σε αυτα που λεμε και δεν θα μαζεψουμε ξανα την Σαρα και την Μαρα οπως στο Παρελθον. Το οτι σου χαλαει το παιχνιδι με αφηνει Παγερα αδιαφορο. Το ΚΚΕ με νοιαζει απαλαγμενο απο Βαριδια. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    8. Αχθο,επειδή μιλάς σε α΄ πληθυντικό ,είσαι δηλαδή φίλος του ΚΚΕ να ρωτήσω: Οι ένα σωρό άνθρωποι που γνώρισες να πλησιάζουν το κόμμα, τι ζητούσαν συγκεκριμμένα; Εσύ τι τους απάντησες;Από τις εκατοντάδες κινητοποιήσεις ,παρεμβάσεις σε υπουργεία οργανισμούς, επιχειρήσεις κλπ, από τις εξαιρετικές πολιτιστικές εκδηλώσεις στο στέκι νεολαίας κι αλλού,από τα φεστιβάλ, τα γλέντια...σε πόσα τους παρακίνησες να πάτε;Χαίρομαι που βλέπεις κάθε μέρα ...το εξώφυλλο του Ρ. αλλά δεν φτάνει για να μας βοηθήσεις!
      Ινδιάνα

      Διαγραφή
    9. Κατω τα χερια απο τον Παναγιωτη βρε!

      Ο κοσμος σημερα διψαει να μαθει για τον Οκτωβρη του 44 και για την διαλυση των Κ.Ο 1958 -1974 δε το βλεπετε μωρε; Τι εγινε το 68, γιατι δε μιλατε καθαρα για το 1949, ποιοι φταινε για την Τασκένδη;

      Τι καθεστε και δε βαζετε τον Παναγιωτη στη Κ.Ε. να πεσουν τα τσιμεντα των αστων και να τους πλακωσουν μια και καλη;

      Γεια σου ρε Παναγιωτη, εισαι η συμπαθεια μου, ειλικρινά το λεω. Νασαι παντα καλα!

      Διαγραφή
    10. ναι αλλα οταν του μιλας του κοσμο
      δεν παραλειπει να σου την πει με "βαρκιζες" και "Αρηδες" και "βρωμικο 89"
      αρα μια χαρα του εχουν μπηξει με αυτα και με αυτα στο υποσυνειδητο μια αρνητικη εικονα για το ΚΚΕ τα αφηγηματα του αντιπαλου. Οποτε το να προσπαθουμε εμεις να του αποκαταστησουμε την ιστορικη αληθεια καθε αλλο παρα ασχετο ειναι με την προπαγανδιση των θεσεων και των ιδεων μας.

      Αρα αυτο που λες ειναι λαθος και μεγαλο ERTopen διοτι αυτα που εσυ λες δεν νοιαζουν τον κοσμο, εμεις τα συνανταμε καθημερινα στην επαφη μας με τον κοσμο.

      Διαγραφή
    11. Και επισης εξυπνακια Ertopen και ο αλλος εξυπνακιας
      Η γνωση ολων αυτων που αναφερει ο Παναγιωτης εχει να κανει με την ευρυτερη στρατηγηκη του κομματος και ειναι η ιστορικου τυπου απαντηση στο ερωτημα που μας τιθεται καθημερινα "μα γιατι δεν πατε ολοι μαζι;"

      Αρα εισαι διπλα λαθος στην προσπαθεια σου να την πεις στον παναγιωτη.

      Διαγραφή
    12. Καταλαβαινω τον πονο και την πικρα ολων αυτων που δεν θελουνε με τιποτα της Συγχρονες επεξεργασιες και τα συμπερασματα του ΚΚΕ αλλα με αφηνει παγερα αδιαφορο οτι και να λενε. Ο Σοσιαλισμος ανατραπηκε απο μεσα με την επικρατηση του Οπορτουνισμου το 1956 μετατρεποντας τα Κ.Κ σε οχημα της Αντεπαναστασης. Το οτι πουθενα στην Δ.Ευρωπη τα ΚΚ ΤΟ 1945 ΔΕΝ ΔΙΕΚΔΙΚΉΣΑΝΕ την εξουσια οπως και στην χωρα μας ειναι 100% ευθυνη των Λαικων Μετωπων. Οτι η ΕΔΑ κατεστρεψε το ΚΚ είναι γεγονος. Ολα αυτα θα γινουνε κτημα ολων μας μαζι και με τον 1ο και 3ο τομο και βαση αυτων οποιος θελει θα ερχεται στο ΚΚΕ. Σε οποιον δεν αρεσει δεν ειναι υποχρεωτικο. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    13. Αυτό που παρατηρώ είναι ότι μια μερίδα σχολιαστών μάλλον πίστευε ότι ξεμπερδεύεις εύκολα με την σοσιαλδημοκρατία αρκεί μόνο να αποκαλυφθεί "στα μάτια μας" η σίγουρη εξέλιξη της πολιτικής της. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι το βλέπουν και τα μάτια των υπολοίπων.
      Το "παράδοξο Πελετίδη" μεταφράζεται για ένα κόσμο ως εξής : "αφού καλά τα πας στο Δήμο με βάση τα δεδομένα θα μπορούσες να συμμετέχεις και σε μια κυβέρνηση να πάρουμε ανάσες". Το μη παράδοξο (με βάση το επίπεδο της ταξικής συνείδησης) είναι να μην κατανοούν για παράδειγμα οι καθαρίστριες των σχολείων ότι δεν φταίει ο Πελετίδης που δεν έχουν σήμερα δουλειά αλλά και δεν μπορεί να τους λύσει το πρόβλημα. Λύνεις στην καθημερινότητα σε κάποια ζητήματα αλλά στο κυρίαρχο δεν μπορείς να κάνεις κάτι.
      Πολλά μπορείς να γράψει κάποιος αλλά θα κλείσω με το εξής
      "Θα γινόταν η ρωσική επανάσταση χωρίς ένα Λένιν;" αντιστρέφοντας το ερώτημα εγώ ρωτώ;
      Θα υπήρχε ένας Λένιν αν δεν υπήρχαν οι ώριμες υλικές συνθήκες για την επανάσταση;
      Μήπως τελικά δεν λείπει απλά ένας Λένιν αλλά κάτι άλλο;

      Διαγραφή
    14. ξέχασα να υπογράψω

      "εκεί στο Νότο"

      Διαγραφή
    15. @Ινδιάνα. Δε θα σου απαντήσω. Όχι προφανώς γιατί αδυνατώ, αλλά γιατί δε γράφουμε σε αυτή την ανάρτηση για να αξιολογήσουμε το καλύτερο στέλεχος, ούτε για να απαντήσουμε επί προσωπικού, ούτε για να απολογηθούμε για το τι κάναμε ή δεν κάναμε σωστά. Τώρα αν κάποιοι χαίρονται για τη δική τους "υπερπροσφορά" στο κόμμα, μάλλον τα αποτελέσματα τους διαψεύδουν (και όχι μόνο τα εκλογικά). Εγώ έγραψα στην ανάρτηση που ζητούσε τη γνώμη μας για τη δράση και τα περιθώρια βελτίωσης του κκε τη γνώμη μου.Αν οι ενστάσεις μου απαντήθηκαν πολιτικά μπορεί να το διαπιστώσει κανείς εύκολα. Όποιος θέλει να κάνει χριστιανική υπομονή περιμένοντας να ωριμάσουν ντετερμινιστικά οι υλικές συνθήκες ας κάνει. Δε θα μπαχαλέψω τη συζήτηση.
      Άχθος

      Διαγραφή
    16. Αρα επειδη ο λαος ακομα δεν εχει καταλαβει οτι οι αιτίες των προβληματων που ζει ειναι η ιδιοκτησια στα μεσα παραγωγης πρεπει να αλλαξει το ΚΚΕ. Να μην προσπαθησουμε να πεισουμε τον λαο επειδη ειναι χρονοβορο να μην λεμε τις συγχρονες επεξεργασιες και τα συμπερασματα σε κανεναν να φτιακξουμε ενα ωραιο Οπορτουνιστικο Χυλο με ολους τους αλλους......................και να παμε να κανουμε τον Καπιταλισμο Ανθρωπινο. Οσο για τον Σοσιαλισμο θα τον εχουμε στο Ντουλαπι για την 2α Παρουσια ΘΑΥΜΑΣΙΑ..................................ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    17. Ινδιάνα. Καλα σου λεει ο Ανθρωπος. Εδω δεν κοιταμε πως μπορουμε να γινουμε καλυτεροι στην Προπαγανδιση της Στρατηγικης μας για Εξοδο απο την Ε.Ε με Κοινωνικοποίηση των μεσων παραγωγης. Εδω κοιταμε να βρουμε ευκαιρια ωστε να χτυπησουμε αυτη την Στρατηγικη και να παλεύουμε κατι αλλο. Ηθελα να ηξερα τη δεν καταλαβαινεις Ειναι τοσο Απλο............................................... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    18. Αυτή ακριβώς είνα η πρόταση του οπορτουνισμού. Ο Λιονής υπουργός Οικονομικών να υπογράφει μνημόνιο, ο Μαρίνος υπουργός Εξωτερικών να χορεύει με τους νατοϊκούς, η Κανέλλη υπουργός Άμυνας να δίνει βάσεις και η Αλέκα πρωθυπουργός να ανταλλάσσει με την Μέρκελ συνταγές. Πολύ απλά, να χρεωθεί το μνημόνιο σ' εμάς. Αυτό δεν έπιασε το '12 που είχαμε πραγματική εκλογική απώλεια. Θα πιάσει τώρα που έχουμε στασιμότητα και μάλιστα μετά το 19ο Συνέδριο; Το βράδυ των εκλογών κι εγώ στενοχωρήθηκα για το ποσοστό, αλλά μετά είδα ότι δεν χάσαμε απολύτως τίποτε. Ο λαός πραγματικά στην πρόταση κολλάει, την τιμιότητα δεν την αμφισβητεί. Συνεχίζουμε την δουλειά μας.

      Διαγραφή
    19. Πολυ σωστα Νεοφυτε. Συνεχιζουμε την δουλεια μας αφηνοντας τους να φωναζουνε. Προβαλουμε την προταση εξουσιας του Κομματος. Υπερασπιζουμε τις Κατακτησεις του Σοσιαλισμου που γνωρισαμε προβαλοντας ταυτοχρονα την αιτια της καταστροφης που ειναι η επικρατηση του Οπορτουνισμου. Αποκαλυπτουμε στον λαο ανοιχτα το βρωμικο παιχνιδι που παιξανε μεσα στο ΚΚΕ τα τελευταια 75 χρονια. Και θα ανησυχησουμε οταν σταματησουνε να Σκουζουνε. Καλη δυναμη Συντροφε. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    20. Aχθο,επαναλαμβάνω την ερώτηση: Τι ζητούσε συγκεκριμένα ο ένας σωρό κόσμος και σε ποιά αγωνία του βρήκε κλειστή πόρτα από το ΚΚΕ;Οσο για τις υπόλοιπες ερωτήσεις κάνε τις στον εαυτό σου και σκέψου:Σε ποιούς άλλους τόπους έξω από το ΚΚΕ θα βρεις απαντήσεις -πειστικές ή όχι- για τις θέσεις του;Ο 902 είναι εδώ.
      Ινδιάνα

      Διαγραφή
    21. Αν η ερώτησή σου είναι γνήσια οκ. Δεν είπα ότι βρήκαν κλειστές πόρτες. Οι άνθρωποι χρειάζονται λύσεις άμεσες σε άμεσα ζητήματα για να σε εμπιστευτούν για τα παραπέρα. Έχουν αγωνία για την καθημερινότητα που χρήζει άμεσης βελτίωσης για να επιβιώσουν. Αυτός είναι ένας λόγος που ένα τμήμα προβληματισμένων ανθρώπων δε στάθηκε σε εμάς. Χρειαζόταν πρακτικά δείγματα. Ένα δίκτυο αλληλεγγύης πχ. Μια στήριξη στο πιο άμεσο. Μπορώ να σου φέρω παραδείγματα που και σε τοπικό επίπεδο στεκόμαστε παρόντες ή στο λευκό. Κάποια στιγμή πρέπει να παίρνουμε θέση. Δε γίνεται να κάνουμε συνέλευση στην περιοχή μου για σοβαρό εκπαιδευτικό ζήτημα και να λείπει η λαϊκή συσπείρωση παρότι είχε κληθεί. Να κερδίζει συνεπώς ο σύριζα με τις αερολογίες. Γιατί απόντες από το μαζικό; Τώρα άρχισαν να γίνονται λχ λαϊκά φροντιστήρια. Καλός δρόμος κατά τη γνώμη μου. Από την άλλη το γιατί εμπιστεύονται το σύριζα ή το Λεβέντη και όχι το κκε το ζήτημα είναι απλό. Γιατί η ψήφος στο κκε είναι ψήφος ανατροπής και όχι διαχείρισης ή χαβαλέ. Για αυτό στους άλλους αρκούν λαμόγια και μπούφοι ενώ εμείς θέλουμε αετούς. Δεν έχουμε το ίδιο έργο. Άχθος

      Διαγραφή
    22. Αμεσες λυσεις με τον Καπιταλισμο στο Ιμπεριαλιστικο Σταδιο δεν υπαρχουνε. Οτι παραχωρησε ο Καπιταλισμος ητανε με διαφορετικο συσχετισμο δυναμεων και το εκανε για να ενσωματωση συνειδησεις. Δεν θα κανουμε συναγωνισμο με τον συριζα για να γινουμε εμεις Αναχωμα. Οταν ο λαος επιλεγει Καπιταλισμο αυτα ειναι τα αποτελεσματα. Θα συνεχισουμε προβαλοντας τις θεσεις μας για Εξοδο απο την Ε.Ε με Κοινωνικοποίηση των Μέσων Παραγωγης μεσα απο την Λαικη Συμμαχια χωρις καμμια Συμμετοχη σε Κυβερνηση με τους Καπιταλιστες στην Εξουσια. Προβαλοντας ταυτοχρονα και τα συμπεράσματα απο την ιστορια του Κομματος εξηγωντας γιατι ο Οπορτουνισμος αποτελει καρκινωμα για την Εργατικη Ταξη. Δεν θα επιστρεψουμε σε συνθηκες 1987 που ο λαος διαπαιδαγωγημενος μεσα απο τον Οπορτουνιστικο Χυλο της ΕΔΑ πιεζε για Συνεργασιες και το ΚΚΕ μπαχαλο απο πριν το 1974 εφτιαξε τον Συνασπισμο με τους Προδοτες του 1956 και 1968. Οποιος νοσταλγει όλα αυτα ας αλλάξει πλευρο γιατι εχει Μουδιασει ........................................ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    23. Σοσιαλιστικες νησιδες μεσα στην χωρα που εχει Καπιταλισμο απλα δεν υπαρχει. Κινηματα πατατας ντοματας και τα λοιπα ειναι το αναισθητικο του καπιταλιστικου συστηματος για να ελεγχει τον Λαο. Αλλο πραγμα συμβολικα δειχνοντας την Ταξικη σου συνείδηση να βοηθησεις ανθρωπους που βρισκονται σε Απεργια οπως πολλες φορες εχει κανει το ΠΑΜΕ. Εδω ομως δεν εχουμε αυτο απο τους Εχθρους που ντυθηκανε φιλοι. Ειναι η Υπουλη υπονομευτικη Διαβρωτική δουλεια για την Ενσωματωση του ΚΚΕ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    24. Πως να συζητήσει κανείς με Παναγιώτηδες να παρεμβαίνουν? Να ακούει χίλιες φορές για τον οπορτουνιστικό χυλό, το 56 και το 68 (τα οποία δε ζήσαμε κιόλας)? Μπάχαλο χωρίς κανένα νόημα. Πιο τίμια η αποχώρηση από τον εξευτελισμό του κόμματος σε τέτοιο επίπεδο. Καληνύχτα. Άχθος

      Διαγραφή
    25. Δεν υπαρχει κανενας εξευτελισμος του ΚΚΕ. Ο Εξευτελισμός βρισκεται σε αυτους που προσπαθουνε να Σπρωξουνε σε καταστάσεις του Παρελθοντος που μας καταστρεψανε. Μας ειπανε να μην προβαλουμε τα συμπερασματα απο την ιστορια τωρα μας λενε να μη μιλαμε για εγκληματα του Οπορτουνισμου που δεν ζησαμε. Μιλαμε για μεγαλο πανικο και απογνωση. Σωστα βαδιζουμε ειναι η πυξιδα μας ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    26. Aχθο,ναι οι ερωτήσεις είναι γνήσιες.Τη φράση βρήκαν κλειστές πόρτες την είπες έτσι ακριβώς γι αυτό σου απάντησα ανοιξέ τις! Στα φροντιστήρια της λαϊκής επιτροπής προσέφερα σαν φίλη εδώ και τρία χρόνια ,Πατησίων 252.Λογικά θα συμφωνήσω ότι η λαϊκή συσπείρωση έπρεπε να είναι στη συνέλευση.Μη δουλεύεις με προσωπικές αντιπάθειες.Απέναντι σε κάθε αυστηρό ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ μπορούν κάποιες χαμογελαστές και με χιούμορ Ινδιάνες να λένε τα ίδια:Αποδέσμευση από ΕΕ και ΝΑΤΟ με λαϊκή κυριαρχία ,κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής μεταφοράς ενέργειας και επικοινωνίας και κεντρικό σχεδιασμό με βάση τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.Ειδικά το τελευταίο οι νοικοκυρές το καταλαβαίνουν μια χαρά.Οι καπιταλιστές πάλι όχι. Είναι όπως λες:Δεν έχουμε το ίδιο έργο με τους άλλους.Ο κόσμος φοβάται το δρόμο μας μα δεν έχουμε άλλον να βαδίσουμε.Προσωπικά δεν βοηθώ όσο θα ήθελα μα ξέρω καλά ότι με το ΚΚΕ κρατιέται μια φλόγα αξιοπρέπειας κι αγώνα ζωντανή.Καλό βράδυ.
      Ινδιάνα

      Διαγραφή
    27. Αχθος
      Ενταξει
      Το επειχηρημα σου οτι επειδη δεν ζησαμε κατι δεν εχουμε δικαιωμα να βγαζουμε συμπερασματα απο αυτο, ακυρωνει ολοκληρη την επιστημη της ιστοριας, και οχι μονο...

      Διαγραφή
    28. @poe σε θεωρω πολυ σοβαρο για να διαστρεβλωνεις οσα εγραψα. Μη με διαψευδεις. Η αυτιστικη επαναληψη ιστορικων γεγονοτων τα οποια καποιοι γραφουν οτι νοσταλγουμε χωρις να εχουμε ζησει δεν εχει καμια σχεση με την επιστημη της ιστοριας. Γραφικοτητες εξευτελιστικες για το κομμα ειναι. Αχθος

      Διαγραφή
    29. Δεν καταλαβα πως το ειπες, οκ λαθος μου
      Παρολα αυτα η επικληση αυτης της εποχης γενικα καθολου ασχετη δεν ειναι με το θεμα της αναρτησης σε πληροφορω

      Σε παραπεμπω στα σχολια μου
      Poe24 Σεπτεμβρίου 2015 - 11:35 π.μ.

      Poe24 Σεπτεμβρίου 2015 - 11:41 π.μ.

      Διαγραφή
    30. Κανεις δεν διαστρεβλωνει τιποτα. Αυτισμός ειναι η αρνηση τα συμπερασματα απο την ιστορια για το τη κατεστρεψε το Κ.Κ να μεταφερθουνε στο σημερα ωστε ο Οπορτουνισμος να συνεχισει την υπουλη υπονομευτικη διαβρωτικη δουλεια του στην υπηρεσια του Καπιταλισμου. Εξευτελισμος για το ΚΚΕ θα ήτανε να μην εχουμε Ξεβρωμισει απο τα Βαριδια. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    31. Απο την αλλη το σχολιο σου ηταν καπως μηδενιστικο(εννοω το μεγαλο)
      καποια απο αυτα που λες εχουν ενδιαφερον, όπως για παράδειγμα οτι καποιοι παραδοσιακοι τροποι προσσεγγισης δεν αρκουν, το πιστευω και εγω αυτο. Αλλα να ξερεις βασικος στοχος του φυλλαδιομοιρασματος και του ριζοσπαστομοιρασματος δεν ειναι τοσο να πας να δωσεις το φυλλαδιο οσο το να ερθεις σε επαφη με τον κοσμο, να ειναι αφορμη το φυλλαδιο να του πιασεις κουβεντα, η ο ριζοσπαστης.

      Απο την αλλη, αυτο που λες οτι τα στελεχη του ΚΚΕ δεν εχουν καμια επαφη με τον λαο ειναι μεγαλο λαθος, γιατι τα στελεχη του ΚΚΕ βρισκονται πρωτη γραμμη στις απεργιες, στος αγωνες, στις εξορμησεις.

      Επισης λαθος κατα τη γνωμη μου ειναι και το οτι θα μπορουσαμε να ειχαμε κανει δουλεια με τους αγανακτισμενους, και εγω αυτο πιστευα τοτε, ειχα γραψει και σχετικα αρθρα, ομως αυτοι οι ανθρωποι τοτε δεν ηταν ετοιμοι να ακουσουν με τιποτα αυτο που λεγαμε και εμεις δεν επρεπε με τιποτα να τους πουμε αυτο που ηθελαν να ακουσουν. Δεν θα μπορουσαμε να τους ενισχυουμε και εμεις τις αυταπατες!! ειχαν τοσους και τοσους που το εκαναν αυτο, απο αριστερους μεχρι ακροδεξιους. Η μηπως θα καναμε το δουρειο ιππο, και καλα εμεις δεν ειμαστε κκε, δεν θελουμε λαικη εξουσια, κυβερνηση της αριστερας θελουμε, και μετα θα τους τα γυρναγαμε, και θα λγαμε Μπου!!! τελικα ειμαστε κκεδες παμε για επανασταση! Αυτα καταλαβαινεις δεν στεκουν.

      Και στις προσπαθειες προσσεγγισης που εγιναν, γιατι εγιναν, ψαξε να βρεις βιντεακια να δεις πως αντεδρασαν οι "αγανακτισμενοι". Ε οκ, δεν μπορεις να επιμενεις να γλειφεις αυτους πυο στην κυριολεξια σε φτυνουν και σου πετανε καφεδες.

      Τωρα για το οτι δεν ενδιαφερει για ΕΣΣΔ και τα λοιπα που λες τον κοσμο, κανεις μεγαλο λαθος, οπως και η βαρκιζα και το εαμ και το 89, ειναι και τα περι εσσδ κατι πυο συνανταει ο καθε συντροφος συνεχεια στην συναναστροφη του με τον κοσμο, δεν μπορει να τα αγνοησει. Και δεν μπορει να τα αγνοησει οχι μονο επειδη πρεπει να δινει απαντησεις στον κοσμο και να βαζει τα πραγματα στη σωστη τους βαση, αλλα επειδη ειναι και ακρως διδακτικα, ειναι σαν ενα μανιουαλ του τι πρεπει να μας εμπνευσει και τι πρεπει να προσεχουμε εμεις οι ιδιιοι. Γιατι διδαγματα απο την ΕΣΣΔ και απο την επανασταση και την οικοδομηση, δεν παιρνεις μονο προς χρηση σε μια πιθανη επανασταση η οποια μπορει και να αργησει να ερθει, αλλα παιρνεις μαθηματα και για το τι πρεπει να προσεχει το κομμα σε καιρους "ειρηνης".

      Διαγραφή
    32. Ενταξει Συντροφε ΟΚ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    33. Οσο για τη συρρικνωση που λες
      πολλες φορες εχουν κανει τον ταφο του κομματος πολλοι και διαφοροι
      αλλα αυτο το γαμημενο δεν πεθαινει
      ουτε εκφυλιζεται, κι αν παει να εκφυλιστει τελικα καταφερνει και ξαποστελνει το μολυσμενο κομματι του με οτι κοστος

      εχει αδυναμιες ενα σωρο
      εχει πραγματα που πρεπει να δουλευτουνε
      κολληματα, ελλειψεις, φοβιες
      αλλα δεν παιρνει το στραβο το δρομο του οπορτουνισμου
      που θα το εκανε ισως για λιγο καιρο να διογκωθει εκλογικα
      και θα ηταν μακροχρονια η ταφοπλακα του
      δες ιταλικα, γαλλικα κομμουνιστικα κομματα

      αυτη τη χαρη δεντ ην κανει στον οπορτουνισμο και στην αντιδραση το κκε
      οχι για το δικο του καπριτσιο
      οχι για να διαφυλαξει τα "δικατου"
      αλλα επειδη ο λαος, ακομα και αν δεν το ξερει, χρειαζεται ενα κκε ριζοσπαστικο, μαρξιστικο λενινιστικο, στο δρομο της επαναστασης, οχι στο δρομο του συμβιβασμου
      να βρισκεται στο μεν σημερα
      αλλα οχι να υποτασσεται σε ευκαιριακες/οπορτουνιστικες λογικες

      Διαγραφή
  20. @ vagelis89123 Σεπτεμβρίου 2015 - 8:32 μ.μ.

    Βρε άνθρωπε, για δεν πας στο γιατρό σου να του μιλήσεις ειλικρινά για το πρόβλημά σου;
    Πού ξέρεις; Με μια καλή μπουγάδα με μπόλικη χλωρίνη, ίσως να έχεις μια απειροελάχιστη ελπίδα να ψιλοκαθαρίσει το βρώμικο μυαλό σου.
    Άιντε, που θα μας παραστήσεις και τον ψηφοφόρο τού ΚΚΕ και θα σπιλώνεις τα μέλη και τα στελέχη του.
    Μωρέ προβοκάτορας πα-πουτσωμένος είσαι, κι επειδή δε σου βγαίνει τ' όνειρο, πέφτεις σε παραλήρημα.
    Δε μασάμε από μανιαδάκικες τακτικές. Πάρτο χαμπάρι βρε πανίβλακα, που δεν μπορείς ούτε καν να σκεφτείς πως οι εκπομπές τού Μπογιόπουλου είναι σε κοινή ακουστική "θέα" στο διαδίκτυο και μπορείς να τις ακούσεις όλες ανά πάσα στιγμή. Για ψάξε και βρες έστω μία που ν' αναφέρονται αυτά για τα οποία τον κατηγορείς. Μία, βρε προβοκάτορα. Μία.
    Καμία δεν υπάρχει, όπως δεν υπάρχει και το ότι το κόμμα τον έχει απομακρύνει. Ψεύτη!!!
    Που θα σου δώσει και λογαριασμό το κόμμα τι κάνει και τι δεν κάνει με τα μέλη του.
    Άιντε να παίξεις αλλού το διαίρει και βασίλευε, γιατί οι κομμουνιστές δεν είμαστε αδιάβαστοι να πέφτουμε θύματα τού κάθε προβοκατοπονηρίδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγω παντως εγραψα και στο αρθρο σχετικο κομματι

      "
      Τη στιγμή αυτή που γράφω το άρθρο έχω διαβάσει διάφορες απόψεις που εκφράστηκαν στο internet, κυρίως στα blogs(σε άρθρα και σχόλια), πολλές από τις οποίες συνδιαμόρφωσαν και τη δική μου οπτική. Όχι τόσο οι θερμοκέφαλες «να αλλάξουμε γραμματέα, να ψάξουμε να βρούμε ποιοι φταίνε και να τους ξηλώσουμε κλπ» αλλά οι περισσότερο ψύχραιμες και εμπεριστατωμένες, που δείχνουν βρε αδερφέ και μια από κοντά γνώση των πεπραγμένων του κόμματος. Μια γνώση που πηγάζει από τη συμμετοχή στις δράσεις, και όχι από την βλακώδη αγωνία και ξεροκεφαλιά του ούγκανου οπαδού του καναπέ για ένα καλό/μετρήσιμο αποτέλεσμα(κάτι σαν τους οπαδούς της εθνικής που την αγαπάνε στις νίκες και την φτύνουν στις ήττες), ή του αντιπάλου, που μετά από ένα κακό αποτέλεσμα εμφανίζεται ως προβληματισμένος και καλά οπαδός, που νοιάζεται για το κόμμα και όλα του ξινίζουν και όλα του βρωμούν. Ο τελευταίος έχει σαν σκοπό είτε να ξεδώσει τα κόμπλεξ του, είτε ακόμη χειρότερα να διασπάσει και να ισοπεδώσει(όσοι έχετε διαβάσει το «η διχόνοια» του Α(ρι)στερίξ(Σφυροδρέπανε καλά τα λέω;) μπορείτε να καταλάβετε καλύτερα τι εννοώ). "

      Παντως αν θετε τη γνωμη μου, ο καλυτερος τροπος να αντιμετωπισεις μια κατασταση σαν και αυτη ειναι αν αγνοησεις τον φορεα της.

      Διαγραφή
  21. Δεν πρεπει να παραβαλλουμε την αστικη δημοκρατια με την δικτατορια του προλεταριατου, οπως διαβασα σε σχολιο παραπανω, ετσι γενικα και αοριστα. Ο κοσμος συνολικα, και οχι μονο τα μικροαστικα στρωματα, εχει γαλουχηθει με την δημοκρατια οτι ειναι το τελειο πολιτευμα (ας οψεται το αστικο εκπαιδευτικο μας συστημα).
    Αντιπαραβαλλουμε την δικτατορια του προλεταριατου με την δικτατορια του κεφαλαιου που υφισταμεθα σημερα.Πρεπει να κανουμε κατανοητο στον κοσμο που μιλαμε, οτι στον κομμουνισμο, θα εχουμε την "τελεια Δημοκρατια" αφου ολοι θα ξεκινουν απο την ιδια οικονομικη βαση με ισες ευκαιριες και δεν θα υπαρχει εκμεταλλευση ανθρωπου απο ανθρωπο.
    Ας παψουμε να αυτομαστιγωνομαστε συντροφοι. Αυτη τη φορα τουλαχιστον, η καμπανια του ΚΚΕ ηταν αψογη χωρις λαθη τακτικης που μπορει να εγιναν παλαιοτερα. Η νυχτα που εχουμε μπει ειναι γκαστρωμενη, και πολυ συντομα ολοι θα τριβουμε τα ματια μας απο την μεταστροφη του κοσμου που θα αγκαλιασει το ΚΚΕ. Αναποφεκτα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Παιδιά καλησπέρα. Αν και δεν σχολιάζω τακτικά μιας και δεν έχω την γνώση και την παιδεία (μαρξιστική λενινιστική), παρόλα αυτά είμαι από το 2009 οπαδός και ψηφοφόρος του ΚΚΕ. Έχω κατέβει σε ελάχιστες πορείες και συγκεντρώσεις και δυστυχώς δεν είμαι και από τους πιο "μάχιμους". Επειδή η δουλειά μου είναι τεχνικός σε εργοστάσια έρχομαι συχνά σε επάφή με τους εργάτες και τους εργοδηγούς. Κακά τα ψέματα το κόμμα δεν μπορεί να τους ανοίξει το κεφάλι και να ξεριζώσει νοοτροπίες 40+ χρόνων. Υπάρχουν άνθρωποι συμβασιούχοι με μισθό της πλάκας και ψήφισαν τα σκουπίδια της Χ.Α και σε λίγο θα τους απολύσουν. Εκεί τι θα μπορούσαμε να πούμε; Αν είδατε την εκπομπή του Χατζηνικολάου βρέθηκε ένας ηλίθιος από το κοινό και κατηγόρησε το ΚΚΕ ότι υποστηρίζει την Μέρκελ. Τι θα έπρεπε να απαντήσει ο Παπαδόπουλος σε αυτό το κοθώνι. Πιστεύω πως ο κόσμος είναι πολιτικά απαίδευτος. Είναι αρκετά ατομιστές σε σημείο που δεν καταλαβαίνουν τίποτα. ΄Οσα και να πάθουν, ακόμα και τα σώβρακα να τους πάρουν θα συνεχίσουν να κάνουν τα ίδια. Η μόνη ελπίδα είναι τα νέα παιδιά.Αυτά από 15 έως 25. Εκεί αν στοχεύσει το κόμμα, πιστεύω πως υπάρχει ελπίδα. Το κόμμα τα πήγε κατά την γνώμη μου πολύ καλά. Ίσως να θέλει να είμαστε πιο επιθετικοί, κυρίως απέναντι σε δημοσιογράφους και αντιπάλους, αλλά και σε κόσμο όπως στον Χατζηνικολάου και να ρωτήσουν τα στελέχη μας τον κόσμο τι θέλει από την κωλοζωή του RED

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ετσι και αλλιως φιλε ρεντ
      σε αυτη τη φαση, κατα τη γνωμη τη δικη μου δηλαδη, δεν ΄προκειται να σου ερθει ο κοσμος μαζικα
      και δεν εννοω στις εκλογες ως ψηφοφορος
      εννοω στο κινημα και στους αγωνες
      αλλα οσο καλυτερη δουλεια κανουμε
      τοσο περισσοτερο πολυτιμο κοσμο της εργατιας θα φερουμε μαζι μας
      και πρεπει να αγωνιζομαστε να τους κραταμε
      και αν φευγουν να μη φευγουν εξαιτιας του οτι εμεις τους παραμελησαμε η επειδη δεν ειμασταν ικανοι να τους αξιοποιησουμε πς θα επρεπε

      Διαγραφή
  23. poe. Σύντροφε κακως κατα την γνωμη μου λες οτι καταλαβες λαθος. Στην αρχη εχει γραψει να σταματησουμε να προβαλουμε τις θεσεις του Κομματος για τις Ανατροπες. Τρελιτσα πουλανε. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Σύντροφε Παναγιώτη, δε νομίζω πως ο Άχθος υποστήριξε το να σταματήσουμε να προβάλουμε τις θέσεις του κόμματος. Άλλο εννοεί και η άποψη του έχει μια βαρύτητα. Να συμφωνήσουμε πως ο κόσμος δύσκολα αλλάζει και καταλαβαίνει; Επίσης παρατηρούμε πως μόνο σκ@τ@ δεν του έχουν δώσει ακόμη να τρώει και εξακολουθεί να στηρίζει το σύστημα..Πολύς κόσμος όμως συμφωνεί μεν με τις θέσεις μας, συνεχίζει να υποστηρίζει ότι έχει μισό ακούσει για βάρκιζες, 89 , ΕΣΣΔ , Σταλινοπαπαρήγες και π@π@ρι@ μάντολες και διστάζει να ακολουθήσει. Λοιπόν αυτόν τον κόσμο και όχι τους καραμπινάτους μικροαστούς που δε καταλαβαίνουν ντιπ για ντιπ, πρέπει με κάποιο τρόπο να τους πάρουμε με το μέρος μας! Και αυτό ίσως να μπορεί να γίνει, εάν γίνουμε πιο παρεμβατικοί κυρίως μέσα στις συνοικίες και τις γειτονιές μας. Δε θα μιλήσω για τους τόπους δουλειάς. Εκεί μια χαρά δουλειά γίνεται. Στις γειτονιές μας λοιπόν, θα μπορούσαμε να φτιάξουμε και εμείς τα δικά μας δίκτυα αλληλεγγύης.Να κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας να απαλύνουμε τις δυσκολίες που τραβάει ο κόσμος. Να μαζεύουμε είδη πρώτης ανάγκης, να διευρύνουμε τα δικά μας λαϊκά φροντιστήρια, να μην αφήνουμε τίποτα να πέσει κάτω, Από προσωπική εμπειρία με άτομα τα οποία έχουν ξεκολλήσει από το μικροαστικό καβούκι τους ακούω πως το ΚΚΕ είναι απόμακρο και πως οι άλλοι, βλέπε ανταρσύες, αναρχικοί, κινήματα ότι να ναι, επαμίτες και τώρα θα σκάσουν μύτη και οι λαετζήδες, λένε πως είναι πιο παρεμβατικοί. Και στην απάντηση μου πως εκεί είμαστε οι σύντροφοι, έλα να μαζί μας να μιλήσουμε κτλ το αφήνουν ρευστό και δεν κάνουν την κίνηση. Γιατί λοιπόν να μη κάνουμε εμείς τη κίνηση, να τους πλησιάσουμε έστω με τα παραδείγματα που ανέφερα και να φέρουμε αυτόν τον κόσμο κοντά μας; Γιατί να αφήσουμε τους άλλους δήθεν παρεμβατικούς να κερδίζουν αυτόν τον κόσμο; Δε μιλάει κανείς για παρέκκλιση από τις αρχές μας, τους στόχους μας, την ιδεολογία μας και επ ουδενί για διαχείριση του συστήματος.

    Άρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Δεν εχω καμμια διαφωνια οτι μπορουμε να γινουμε καλυτεροι σε διαφορες δρασεις ωστε να προβαλουμε καλυτερα τις Θεσεις μας. Υπαρχει βοηθεια σε απεργιακους αγωνες σε επισχεσεις εργασιας προς τους Εργαζομενους σε τροφιμα και σε αλλα ειδη. Το να το γενικευσης ανεξελεκτα και οικονομικες δυνατοτητες δεν υπαρχουνε και στελνεις λαθος μυνημα για Σοσιαλιστικες νησιδες που δεν υπαρχουνε. Την μεγαλυτερη ζημια μεσα στον λαο δεν την εκανε η Αστικη Τάξη με την ανοιχτη δραση της. Η Μεγαλυτερη ζημια στο Κ.Κ εγινε απο την υπογεια υπονομευτικη διαβρωτικη δουλεια του Οπορτουνισμου που τα μετέτρεψε σε οχημα της Αντεπαναστασης. Για το ΚΚΕ πολυ συγκεκριμενα λεω η υπαρξη του ΕΑΜ σαν Πολιτικο Μετωπο απο την φυση του μας στερησε την εξουσια τον Οκτωβρη του 1944 με τις εγκληματικες συμφωνιες ΣΜΑ ΛΙΒΑΝΟΣ ΚΑΖΕΡΤΑ ΒΑΡΚΙΖΑ η διαγραφη και ο Θανατος του ΑΡΗ ο ΔΣΕ και το κλεισιμο των Συνορων απο τον ΤΙΤΟ το 1948 τα γεγονοτα στην Τασκενδη η καθαιρεση και εξορια του Ζαχαριαδη στην ΕΣΣΔ η ΕΔΑ που κατεστρεψε το ΚΚΕ μεχρι το 1974 η κατοπινες Ιδεολογικες Παρρεκλισεις με καταληξη το 1989 1991. Ολα αυτα στα αρχικα Σχολια ειπε να μην τα Αναφερουμε. Αυτα ομως ειναι ζητηματα που τα βαζει ο Λαος και αν τα αφησεις θα ξαναβρεις τον Οπορτουνισμο μπροστα σου μεσα στο Κομμα. Ειμαι ξεκαθαρος. Εχουμε περιθωρια να γινουμε καλυτεροι στην Προβολη τις Στρατηγικης μας για Εξοδο απο την Ε.Ε με Κοινωνικοποίηση των Μεσων παραγωγης μακρια απο οποιαδηποτε κυβερνηση με τους Καπιταλιστες στην εξουσια και σε ανοιχτη παντα αντιπαραθεση με τον οπορτουνισμο. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Παναγιώτη, δε διαφωνώ. Αλλά αν πιάσεις τον περισσότερο κόσμο έξω και σε πρώτη φάση του μιλήσεις για αντεπανάσταση, για οπορτουνισμό θα σε κοιτάει ή με γουρλωμένα μάτια ή θ αρχίσει να λέει τα δικά του τα εξυπναδίστικα. Εγώ σου μίλησα για μια πιο άμεση προσέγγιση κυρίως στις γειτονιές και τις συνοικίες και όχι στους χώρους δουλειάς γιατί εκεί νομίζω πως γίνεται μια πολύ καλή δουλειά. Μιλάω δηλαδή για κάτι πιο ακτιβίστικο χωρίς όμως να παρεκλίνουμε, δηλαδή δε σου μιλάω για διαχείριση του συστήματος. Θα μπορούσαμε δηλαδή να φτιάξουμε ένα κοινωνικό ιατρείο κάτι να τέτοιο ας πούμε. Να απαλλάξουμε από κάποια βάρη αυτή τη στιγμή όποιους έχουν σοβαρή ανάγκη. Και ταυτόχρονα με όλα αυτά, μπορούμε να μιλήσουμε και στον κόσμο για σοσιαλισμό, για λαϊκή εξουσία κτλ.

    Άρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Κανεις δεν θα μας κοιταει με Γουρλωμενα ματια. Πρωτη Κουβεντα ολων ειναι γιατι δεν υπαρχει ενοτητα στην αριστερα.................... και στην συνεχεια τα υπολοιπα για Βαρκιζα Αρη κ.α. Αρα λοιπον εχουνε τις συγχρονες επεξεργασιες και τα συμπερασματα να βγουμε στην Επιθεση υπερασπιζομενοι τον Σοσιαλισμο που γνωρισαμε και ταυτοχρονα πως εγινε η Ανατροπη και τα Εγκληματα του Οπορτουνισμου. Επισης στον Εργατη των Αυτοαπασχολουμενο και των Φτωχο Αγροτη θα του εξηγησουμε οτι η Κριση ειναι Καπιταλιστικη και θα προσπαθησουμε να τους Πεισουμε να παλεψουμε ολοι μαζι στην Λαικη Συμμαχία για Εξοδο απο την Ε.Ε με Κοινωνικοποίηση των Μεσων Παραγωγης. Θα του εξηγησουμε που ειναι τα τροφιμα και οτι χρειαζεται και πως πρεπει να τα παρει απο τους Αστους. Και οποιος μας καταλαβει. Εμεις θα συνεχισουμε τον Αγωνα να πεισουμε και τους υπολοιπους ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Και για οποιον εχει Ιατρικη αναγκη θα παμε μαζι τους στα Γραφεια του ΙΚΑ να απαιτησουμε δωρεαν προσβαση στα Νοσοκομεια σε οσους εχουνε αναγκη. Θα παμε με τους Ανεργους να απαιτησουμε επιδομα για όλους κ.α. Ετσι θα τους Κερδισουμε οποτε καταλαβουνε ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Δε διαφωνώ σε τίποτα απ όσα λες Παναγιώτη και προσυπογράφω! Όμως παρατηρείς εσύ τον κόσμο να αλλάζει; Μετά από τόσα σκ@τ@ που έχει φάει είδες τι πήγε και έκανε! Αντί να στηρίξει εμάς , να πιστέψει τη δύναμη του πήγε και έσκαψε πάλι τον λάκκο του. Το βλέπεις πως τα τελευταία 30+ χρόνια άνθισε ο μικροαστισμός, ολόκληρες γενιές μεγάλωσαν κοιτάζοντας μόνο τη βολή τους και μη πω τι άλλο...Αυτοί δεν αλλάζουν καθόλου εύκολα. Οι υπόλοιποι όμως που ανασκουμπώθηκαν λιγάκι και δεν πήγαν να ψηφίσουν λόγω απογοήτευσης κτλ πρέπει να έρθουν με το μέρος μας. Να μην καθίσουν στα αυγά του και ούτε να χαθούν και να διασκορπιστούν στα δήθεν κινήματα Και αυτοί ίσως μας προσεγγίσουν με κάτι πιο χειροπιαστό. Φτιάχνοντας δικές μας δομές, όσο μπορούμε όλο και περισσότερες από ότι ήδη υπάρχει και εξηγώντας τους ταυτόχρονα για την κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής για τη λαϊκή εξουσία και τον σοσιαλισμό, χωρίς ταυτόχρονα να σταματάμε και τους διεκδικητικούς μας αγώνες σε όλους τους τομείς!...Για αυτό σου μιλάω για κάτι πιο χειροπιαστό, Τα περιθώρια στενεύουν οι αντοχές ακόμη και οι δικές μας εξαντλούνται και ο καπιταλισμός, παρόλο που σαπίζει βρίσκει αναχώματα και εφεδρείες...

    Άρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. H Συμμετοχη του ΚΚΕ στο Αστικο Κοινοβουλιο εχει το νοημα της οσο γινεται καλυτερης προβολης των θεσεων μας και τα οικονομικα. Η Δουλεια μας ειναι η Ενισχυση της Λαικης Συμμαχιας για Εξοδο απο την Ε.Ε με Κοινωνικοποίηση των Μεσων παραγωγης. Αποφευγοντας και την παραμικρη κινηση που γενναει αυταπατες και Σοσιαλιστικες νησιδες. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  30. Προσωπικη μου αποψη ειναι οτι θα πρεπει να δοθει τεραστια εμφαση απο το Κομμα στο βαθμο οργανωσης των ιδιων των μελων του.
    Νομιζω οτι αυτη τη στιγμη ελαχιστα μελη και φιλοι του Κομματος εχουν βαθια συνειδηση και επιγνωση του τι ειναι επανασταση και επαναστατικη διαδικασια, του τι σημαινει πολεμος με εναν πανοπλο και πανισχυρο ταξικο αντιπαλο.

    Πιστευω οτι στις σημερινες συνθηκες πρωτιστο καθηκον της διαφωτισης των μελων πρεπει να ειναι η βιαιη ωριμανση της ιδεας της επαναστασης στο μυαλο τους. Και αυτο να γινει και με ορους πλυσης εγκεφαλου.
    Μονο ετσι το Κομμα θα αποκτησει τους στρατιωτες που χρειαζεται για να γινουν τα περισσοτερα απο αυτα που αναφερονται απο τους περισσοτερους προλαλησαντες (μαζικες απεργιες, αποκτηση ταξικης συνειδησης ανεργων και εργατων, κοινωνικοποιηση των μεσων παραγωγης).

    Βεβαια, το παραπανω ζητημα ανοιγει μια ολοκληρη κουβεντα για το πως και με ποιους ορους θα γινει αυτη η διαφωτιση.

    Για μενα ομως, αυτο πρεπει να ειναι το επιδικο της κουβεντας, κι οχι το πως πηγε το Κομμα στις εκλογες.

    Στο κατω κατω, σκληροι κομμουνιστες δεν πρεπει διολου να επηρεαζονται απο εκλογικα αποτελεσματα, ως προϊοντα μιας ιδεοληψιας ή ψευδαισθησης συμμετοχης στο στημενο παιχνιδι της αστικης δημοκρατιας, οπου το αντιπαλο αστικο στρατοπεδο επιδιωκει διακαως την απομειωση, διασυρμο και εξευτελισμο καθε ιδεολογιας που απειλει ανοιχτα την εξουσια του.

    Τελικα, το 5.55% μπορει να απογοητευσε πολλους, ειμαι σιγουρος ομως οτι το συστημα το ιδιο δεν το υποτιμα καθολου. Αντιθετα, το λαμβανει πολυ σοβαρα υποψη.
    Κι αυτο θα πρεπει να ειναι αρκετο για καθε κομμουνιστη.


    ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Και αυτό ήταν το πρώτο σοβαρό (εντάξει, όχι το πρώτο, ένα από τα πολύ λίγα όμως) και σχετικό με την ανάρτηση σχόλιο... Δυστυχώς με τόσα στημένα ή αυθόρμητα τρολ δεν μπορείς να κάνεις κουβέντα. ίσως σε επόμενη ανάρτηση...

    Σφε Παναγιώτη, συμφωνώ με την ουσία των λεγόμενών σου, αλλά πολλές φορές γίνεσαι κουραστικός λέγοντας συνέχεια τα ίδια (κι ας είναι πράγματα που αξίζει να ειπωθούν). Καλή δύναμη!

    Vagelis 891, Μπορεί εσύ να είσαι ΚΚΕ και μαγκιά σου, αλλά το ΚΚΕ δεν έχει ΚΑΜΙΑ σχέση με αυτά που λες... Αν όντως είσαι φίλος του κόμματος θα το αφήσεις να αποφασίσει αυτό για τα μέλη του και ότι ζητήματα έχεις θα τα βάλεις στην Κ.Ο. στο χώρο δουλειάς ή στη γειτονιά σου. Αλλιώς, με αυτά που λες κάνεις ζημιά μεγαλύτερη και από τον χειρότερο προβοκάτορα.
    Όσο για την εξαθλίωση, η ιστορία έχει δείξει ακριβώς το ανάποδο. Όσο πιο εξαθλιωμένος είναι κάποιος τόσο πιο εύκολα εξαγοράζεται, τόσο πιο εύκολα στρέφεται εναντίον του διπλανού του, τόσο πιο εύκολα κυνηγάει το άμεσο και εφήμερο, τόσο πιο δύσκολα βλέπει τη λύση στον αγώνα μαζί με τον διπλανό του για μια άλλη κοινωνία, τόσο λιγότερα φροντίζει να μάθει για το προς τα που πρέπει να πάει και πως θα πάει εκεί... Δεν έχω χρόνο για περισσότερα τώρα, ίσως αύριο ή σε άλλο post.
    Υ.Γ. Η λαική ρήση λέει: ¨ο πεινασμένος καρβέλια ονειρεύεται¨... Εγώ πάλι συμπηρώνω: ¨ποτέ δεν ονειρεύτηκε τον φούρνο¨...

    Ιάκωβος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Συντροφε Ιακωβε την δεχομαι την κριτικη σου ειναι καλοπροαιρετη. Καλη δυναμη και κουραγιο και σε εσενα. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.