21 Σεπτεμβρίου 2015

Πάρε φόρα και έλα με την όπισθεν...



Μια σχετικά σύντομη παρατήρηση πρόκειται να παραθέσω εδώ:

Έχει να κάνει με το πως το τσάκισμα των αυταπατών του κόσμου τον οδηγεί στην συντηρητικοποίηση(τουλάχιστον προς το παρόν).

Είχαμε στην αρχή της κρίσης τους αγανακτισμένους

Καλλιεργήθηκε το όλοι μαζί χωρίς κόμματα χωρίς σωματεία, χωρίς ουσιαστικά οργάνωση(κίνημα πλατείας, κίνημα πατάτας, διαμαρτυρία της κατσαρόλας κ.α)...

Το πράγμα κράτησε μέχρι που  χάθηκε ο αρχικός ενθουσιασμός, αφού με την εμμονή στην έλλειψη οργάνωσης οι "αγανακτισμένοι" γρήγορα έγιναν σκορποχώρι. Όσοι έφυγαν από το Σύνταγμα και πήγαν σπίτια τους, το λησμόνισαν το ακομμάτιστο, και δεν παρέλειψαν να  ενταχθούν στους "εκλογικούς καταλόγους" Σύριζα, Χρυσής Αυγής. Βλέπετε μέλη και φίλοι των δύο αυτών κομμάτων, παριστάνοντας αρχικά τους ακομμάτιστους, όργωναν στις πλατείες και επηρρέαζαν τους παρευρισκόμενος υπέρ του ενός ή του άλλου κόμματος. Το κίνημα όχι μόνο δεν πήγε έστω ένα βήμα μπροστά αλλά κωλόκατσε κιόλας, και το τρεντ του όλοι μαζί βγαίνουμε και φωνάζουμε άναρθρα στο Σύνταγμα προσπαθώντας να πείσουμε το σύμπαν ότι το θέλουμε πολύ και το θέλουμε τώρα(την επιστροφή στο 2000), μετατράπηκε σε όλοι μαζί λουφάζουμε στις ποντικότρυπές μας και αναθέτουμε την δική μας υπόθεση στους "ειδικούς".

Αργότερα παίχτηκε το χαρτί "πρώτη φορά αριστερά" σε συνδυασμό με το χαρτί μνημόνιο αντιμνημόνιο, ένα "χέρι" που εκμεταλλεύθηκε ο Σύριζα και τελικά του έδωσε την πρωτιά το Γενάρη του 15. Η κυβέρνηση της αριστεράς, δεν κατέληξε και τόσο της αριστεράς τελικά, αφού αναγκάστηκε να συγκυβερνήσει με τον καραδεξιό καμένο, που όμως ήταν και αυτός αντιμνημονιακός οπότε εντάξει έβγαινε το σύμφωνο συμβίωσης(εδω κοτζάμ Βελουχιώτης και κοτζάμ Ζέρβας είχαν δράσεις από κοινού!).

Μετεκλογικά οι αντιμνημονιακοί που θα ξεμάλλιαζαν τα μνημόνια τρίχα τρίχα, έγιναν "κάτσε να το διαπραγματευθούμε ρε παιδιά" και όταν φάνηκε ότι το μνημόνιο έρχονταν με βήμα ταχύ έσπευσαν να φέρουν το δημοψήφισμα, ελπίζοντας ίσως ότι με νίκη του ναι θα μετέφεραν την ευθύνη της επιλογής τους τρίτου μνημονίου στον λαό. Όπως φάνηκε το όχι, που τελικά βγήκε από το δημοψήφισμα με ξηντακάτι, όχι μόνο δεν τους δέσμευσε στο ελάχιστο, αλλά θεώρησαν ότι πήραν και την έγκριση του ελληνικού λαού. Δηλαδή η λογική τους(του παραλόγου) πήγαινε κάπως έτσι:

- Σύριζανελλ: Θα κάνω δημοψήφισμα θα συνταχθείς μαζί μου; Αν ναι ψήφισε όχι.

- Ωραία, ψήφισες όχι, άρα αυτό σημαίνει ότι ήθελες να με ακολουθήσεις, ακολούθα με τώρα στο τρίτο μνημόνιο.

Περνάει το μνημόνιο πάμε μετά στις εκλογές του Σεπτέμβρη, ο ελληνικός λαός, αυτός του 60 τόσο % όχι, επιβραβεύει με την ψήφο του τις καθαρά μνημονιακές δυνάμεις(ή το ριξε στην αποχή, δηλαδή στην αδράνεια και στην παραίτηση, διότι δεν πρόκειται για μια ενεργή αποχή του τύπου "απαξιώνω το αστικό εκλογικό σύστημα αλλά είμαι κάθε μέρα στους δρόμους"). Είναι λες είχε αποφασίσει πλέον ότι το μνημόνιο είναι αναπόφευκτο και το μόνο που του μένει να επιλέξει είναι το ποιός θα το εφαρμόσει.

Συμπέρασμα:

Με κάθε αυταπάτη που έσπερναν στον ελληνικό λαό και εφόσον αυτός αποδεικνύονταν έφορο έδαφος για να ευδοκιμήσει αυτή η αυταπάτη, κάθε φορά που αυτή έσκαγε στα μούτρα του και η ελπίδα-σε μηχανική υποστήριξη- πέθαινε, αυτός απογοητεύονταν και οδηγούνταν σε ακόμη πιο συντηρητικές επιλογές. Με λίγα λόγια οι ψευτοεναλλακτικές που του προτείνονταν από το σύστημα, ήταν αναπόφευκτο να διαψευστούν, και κάθε φορά που αυτές διαψεύδονταν ο λαός όχι μόνο δεν αναζητούσε εξωσυστημικές εναλλακτικές(το γιατί δεν το έκανε είναι μια άλλη πολύ μεγάλη κουβέντα), αλλά υποχωρούσε προς τις περισσότερο συντηρητικές θέσεις.

Αυτά τα ολίγα

Λαγωνικάκης Φραγκίσκος(Poexania)

53 σχόλια:

  1. Άντε τώρα να σηκώσουμε κεφάλι ...

    Το μεγάλο κεφάλαιο τρίβει τα χέρια του με απόλυτη ικανοποίηση.

    Τέτοιος λαός ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αρκετά εύστοχα αυτά που γράφεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι απογοητευτικό το όλο σκηνικό, δεν υπάρχει αμφιβολία, έχετε δίκιο. Όταν λέμε ότι οι οπορτουνιστές είναι η 5η φάλαγγα του κεφαλαίου μέσα στην εργατική τάξη, η αστική γραμμή στο εργατικό κίνημα, αυτό αποδεικνύεται πανηγυρικά τώρα. Το 2012 αναδείχθηκαν σε αξιωματική αντιπολίτευση και τότε δεν υπήρχε ακόμη σχέδιο και αποστολή να κυβερνήσουν, έπρεπε να δώσουν διαπιστευτήρια, να εκτονώσουν και ενσωματώσουν το (όποιο) κίνημα, να το στείλουν σπίτι του με σημαία την ταξική συνεργασία και την ανάθεση των πάντων στο κυβερνητικό ΣΥΡΙΖΑ, να διαβρώσουν και να φθείρουν τις συνειδήσεις και να ανακόψουν το ριζοσπαστισμό στη γραμμή του ότι αυτή η πολιτική δεν έχει εναλλακτικό δρόμο, να απογοητεύσουν και να διασπάσουν το λαό ώστε να τον συντηρητικοποιήσουν και να τον οδηγήσουν τελικά να βάζει μόνος του υπογραφή στη σφαγή του. Αυτός ήταν ανέκαθεν και είναι και σήμερα ο ρόλος της σοσιαλδημοκρατίας και των άλλων "πρόθυμων" κεντροαριστερών, γι' αυτό κατάφερε να οδηγήσει το λαό να επιβραβεύει τους ομολογημένους και αμετανόητους ναζιστές δολοφόνους του Φύσσα και να κάνει αποχή το 44%, αλλά εάν στις επαναστάσεις του 1918-1922 στην Ευρώπη ο ρόλος και ο σκοπός της ύπαρξης αυτών των ταξικών ναυαγίων ήταν άγνωστος, σήμερα ο λαός έχει πείρα και ήξερε τί τον περιμένει. Για να μην μακρηγορώ, χθες αποδείχθηκε ότι η βαθιά διαβρωμένη και σάπια πλειοψηφία του λαού ψήφισε κάποιον που είναι ίδιος ψεύτης, υποκριτής και προσκυνημένος με αυτόν, αλλά και η πλειοψηφία όσων έκαναν αποχή είναι το ίδιο ατομιστές και παρτάκηδες που ζουν με τις ίδιες αυταπάτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλε νικνεημ σε παρακαλω
      Κατα τα αλλα ειναι οπως τα λες
      γιατι η αποχη δεν ειναι μια "ενεργη αποχη" κοσμου που απαξιωνει τις αστικες εκλογες αλλά βγαίνει στο δρόμο, ειναι μια αποχη αδιαφοριας
      εξαιρουνται καποιοι που δεν αντεχαν οικονομικα να πανε να ψηφισουν

      Διαγραφή
    2. ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ – ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ.
      Διακρίνω ελαφρά προδιάθεση για γκρίνια και απογοήτευση προερχόμενη από το αποτέλεσμα των εκλογών.
      Ας το δούμε όμως όσο πιο ψύχραιμα μπορούμε. Το κόμμα μας είχε να αντιπαλέψει :
      α) Το νέο ανάχωμα ΛΑΕΝ. Τις συνεχείς εκνευριστικές καταιγιστικές και σκόπιμες ερωτήσεις των τηλεοπτικών και άλλων δημοσιογράφων του τύπου : «Γιατί δεν συνεργάζεστε, αφού δεν έχετε καμία διαφορά με τη ΛΑΕΝ ;;;; »
      β) Την απογοήτευση και παραίτηση που έσπειρε ο ΣΥΡΙΖΑ με τις υποσχέσεις του που διαψεύσθηκαν. Αυτοί είναι η μεγαλύτερη ζημία που οι τυχοδιώκτες αυτοί έκαναν στο εργατικό λαϊκό κίνημα. Το «δεν γίνεται τίποτα» εκφράστηκε με το μεγάλο νούμερο της αποχής.
      γ) Την ανοιχτή πλέον στήριξη των μεγαλοδημοσιογράφων του συστήματος προς την τσίγκινη νύχτα, με τη μορφή προσκλήσεων στον αρχηγό της.
      δ) Τις εφεδρείες που απέδειξε το σύστημα ότι πάντα τις έχει σε ετοιμότητα (Ένωση Κεντρώων).
      Τι κατάφερε το κόμμα μας ;; Να διατηρήσει το ποσοστό του και τις έδρες του.
      Τι δεν κατάφερε το κόμμα μας ;; Να αυξήσει το ποσοστό του και τις έδρες του. Να διατηρήσει 38.000 περίπου ψηφοφόρους που το ψήφισαν το Γενάρη και δεν το ψήφισαν τώρα (εδώ όμως πρέπει να συνυπολογίσουμε και το οικονομικό κόστος των εκλογών).

      Συνεχίζεται, Γιάννης Ν.

      Διαγραφή
    3. Και φτάνουμε στο σημαντικότερο : Δεν πρόκειται να αυξηθούν τα ποσοστά του κόμματος, αν δεν αυξηθεί ο αριθμός των ανθρώπων που σκέφτονται ταξικά αλλά και συγχρόνως λογικά, επιστημονικά. Δηλαδή να σκέφτονται ταξικά αλλά συγχρόνως να σκέφτονται πώς μπορεί η ταξική συνείδηση να οδηγήσει σε επικράτηση της λαϊκής εξουσίας και της εργατικής τάξης.
      Δηλαδή αύξηση ποσοστών, ψήφων και επιρροής του ΚΚΕ δεν πρόκειται να προέλθει από απογοήτευση (το σύστημα έχει ατελείωτες περιπτώσεις δικλείδων για να απορροφά την απογοήτευση, βλ. Λεβέντη) , αλλά μόνο από συνειδητοποίηση.
      Καταλαβαίνουμε πόσο δύσκολο είναι αυτό ;;;
      Γι΄ αυτό δουλειά και πάλι δουλειά. Ο κόσμος έχει δεχθεί στο κεφάλι το σοκ του τέλους της ανάθεσης, έχει δηλαδή καταλάβει ότι κανείς δεν πρόκειται να έλθει να τον βγάλει από τη δύσκολη θέση. Αυτό έχει δημιουργήσει ένα τεράστιο μούδιασμα, μια αμηχανία, που εκφράζεται με αποχή, ψήφο χαβαλέ κλπ, και αυτό στην καλή περίπτωση, όταν δεν βγάζει τα πιο βάρβαρα ένστικτα στην επιφάνεια (ναζίδια).
      Να μετατρέψουμε το μούδιασμα και την αμηχανία σε συνειδητοποίηση, αυτό είναι το στοίχημα, η πρόκληση και το δύσκολο. Από μόνο του πάντως δεν πρόκειται να έρθει.
      Τελειώνοντας, μιλούσα με ένα σύντροφο χτες βράδυ και φτάσαμε στο συμπέρασμα ότι χρειάζεται τουλάχιστον μία δεκαετία από σήμερα για να αρχίσει να υποχωρεί η σαπίλα των μυαλών και από το σοκ του τέλους της ανάθεσης που ζούμε σήμερα, να περάσουμε στην συνειδητοποίηση της αναγκαιότητας της αλλαγής του τρόπου παραγωγής και στη συνειδητοποίηση ότι αυτό μόνο με τη συμμετοχή μας μπορεί να γίνει. Γι΄ αυτό :


      ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ.

      ΥΓ Κάποιες δικές μου προτάσεις, αν και είμαι σίγουρος ότι σίγουρα τα στελέχη σκέφτονται πυρετωδώς αυτή τη στιγμή.
      α) Το όραμα της λαϊκής εξουσίας πρέπει να εξηγηθεί ακόμα πιο καλά και πληρέστερα και να γίνει ταληράκια. Να έρθει στο προσκήνιο, να ονοματισθεί με το όνομά του (σοσιαλισμός, κομμουνισμός) και να αντιληφθεί ο κόσμος τα πλεονεκτήματά του. Συγχρόνως να αρχίσει ο κόσμος να αντιλαμβάνεται ότι αυτό είναι επανάσταση, που θα την κάνει ο ίδιος, όχι κάποιος άλλος, κάπου αλλού. Με προσοχή, ακρίβεια στις διατυπώσεις και σεβασμό στο δισταγμό και την καχυποψία του κόσμου. Όχι απαξίωση. Ουσιαστικά, λέμε στο λαό ότι αν χρειαστεί πρέπει να θυσιάσει ακόμα και τη ζωή του για την υπόθεση αυτή. Νομίζετε ότι είναι εύκολο ;;; Αντίθετα, είναι πολύ δύσκολο πράγμα να καταλάβει ο κόσμος ότι ο ίδιος με τη δράση του και τη συμμετοχή του πρέπει να κάνει πραγματικότητα αυτό το όραμα.
      β) Στη Β΄ Αθηνών, το ΚΚΕ είναι τρίτο κόμμα. Άρα θέλει πολύ δουλειά η επαρχία, που είναι έτσι κι αλλιώς πολύ πίσω σε κάθε επίπεδο.
      Γιάννης Ν.

      Διαγραφή
    4. Ολα αυτα παντως Γιαννη που περιγραφεις παντα τα ειχαμε
      Και καλα λες δεν παραιτουμαστε και συνεχιζουμε
      Αλλα οι περισσοτεροι μελη και φιλοι του κομματος, παρα ολα αυτα που λες, θεωρουσαν οτι θα παρουμε κατι παραπανω
      Και οκ, οπως ειπαμε δεν σταματαμε, αλλα δεν θα μας χαλουσε και μια μικρη νικη που θα ερχονταν σαν επιβραυευση
      Εννοειται πως πρεπει να πεισμωσουμε και να απαιτησουμε απο τον εαυτο μας, απο τους συναγωνιστες και απο το κομμα να κανουμε τα παντα πιο αναντρανιστα, πιο αποτελεσματικα, πιο δυναμικα
      ... αλλα ενταξει δεν μπορουμε να ειμαστε και χαρουμενοι

      Εγω παντως στο αρθρο δεν εκφραζω την απογοητευση μου
      εκφραζω θεωρω μια πραγματικοτητα
      για το πως οσο ψαχνεις λυσεις μεσα στο συστημα ολο και συντηρητικοποιεισαι

      Διαγραφή
    5. Nα το πω και διαφορετικά, και βέβαια δεν πρέπει να είμαστε χαρούμενοι (και γω εξ άλλου έλπιζα για παραπάνω), αλλά ούτε απογοητευμένοι πρέπει να είμαστε. Για να το κάνω ακόμα πιο λιανά αυτό που θέλω να πω, ακόμα και αν είχαμε αύξηση ψήφων και ποσοστών, ακόμα και τότε δεν θα έπρεπε να χαρούμε (εντάξει, μόνο για το επικοινωνιακό κομμάτι), πριν σιγουρευτούμε ότι δεν πρόκειται για ψήφο ευκαιρίας που θα μας εγκαταλείψει στα πρώτα δύσκολα. Καλή δύναμη, καλή συνέχεια. Γιάννης Ν.

      Διαγραφή
    6. Συγγνώμη, δεν το συνηθίζω αυτό.

      Διαγραφή
  4. Για το α) του υστερογραφου σου
    πολυ σωστα τα λες
    και αν σε κατι στοχευει η προπαγανδα του συστηματος
    ειναι οχι να πεισει οτι ο καπιταλισμος ειναι καλος, πως να το κανει αλωστε
    αλλα οτι δεν υπαρχει εναλλακτικη
    ε εμεις πρεπει να βρουμε τον τροπο να πεισουμε τον λαο οτι εναλλακτικη υπαρχει
    το πως και το γιατι...ζορικα
    αλλα αν ο λαος δεν πιστεψει στην εναλλακτικη
    δεν προκειται να αγωνιστει

    και κατι συμβολικο
    εδω στα χανια, δευτερα μετα τις εκλογες και ο καιρος χαλασε αποτομα
    συννεφια
    νεροποντες
    αερας
    ο χειμωνας ερχεται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δευτερη φορα Αριστερα και σε οποιον αρεσει.

    οσοι ηθελαν "αριστερη παρενθεση" να παρουν μαντιλι να κλαψουν μαζι με Βαγγελα - Σαμαρα.

    Καλο το να σηκωνετε το δαχτυλο και να μιλατε σα προφεσορες για τις "αυταπατες" του κοσμου, να δουμε ομως ποτε θα δειτε εσεις τις δικες σας αυταπατες.

    Και τελος, αφηστε τον Λαο και τα κριτηρια του στην ησυχια του. Αν δεν σας αρεσει να βρειτε αλλο λαο που να σας κανει τα χατηρια.

    Καλο φθινοπωρο και καλη αντιπολιτευση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σιγα μην ντραπουμε να κρινουμε τις επιλογες του κοσμου
      ενος κοσμου που πρωτα μας κανει κριτικη απο τα αριστερα
      και μετα παει και ψηφιζει χρυση αυγη, συριζα και νδ
      του φταιει το ρολοι του κουτσουμπα

      και επειδη τον παιρνουμε τον κοσμο στα σοβαρα του κανουμε κριτικη για τις μαλακιες του αντι να του χαιδευουμε τα αυτια για να μας δωσει την ψηφο του

      και οχι τον λαο δεν θα τον αφησουμε στην ησυχια του, ουτε θα σας τον αφησουμε να θεριζετε τις αυταπατες που σπερνετε μαζι με τα κεφαλια του

      εμεις δεν θα αλλαξουμε λαο
      θα τον αλλαξουμε τον λαο
      και τοτε θα σας ριξει στη θαλασσα
      μαζι με τα σκυλοψαρα τους φιλους σας της ΕΕ και του ΝΑΤΟ

      Διαγραφή
    2. Καλό κι αυτό με την "αριστερά". Σκ... τα έκανε ο λαός και δε ντρέπομαι να το πω, ούτε υπάρχει λόγος απολογίας περι αυτού.

      O μνημονιούλης-πασόκος που θέλει να μαγαρίσει και το Zαϊτσεφ...απο το "εχθρος προ τον πυλών" θα το ξέρει το όνομα...

      Διαγραφή
    3. Και τρίτη και τέταρτη...δεν μου κάνει καμία εντύπωση με τόσο χαπατεξ που καταπίνουν. Κάπια στιγμή όμως ο βαθμός της δηλητηρίασης θα ανέβει τόσο ψηλά που θα αναγκαστουν να κάνουν αποτοξίνωση και μετά τα ξαναλέμε για τα "χατήρια" κύριε..χωρίς το Zaytsev γιατί αυτός θα ήταν σύντροφος.
      Και δεν εύχομαι καλή κυβέρνηση γιατί ως γνωστόν είσαστε παράρτημα της ΕΕ.

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος21 Σεπτεμβρίου 2015 - 1:02 μ.μ.

      Ntina

      Διαγραφή
    5. Την πρώτη φορά ψήφισες Σύριζα για να σκίσει τα μνημόνια,τώρα τον ψήφισες για να εφαρμόσει τα μνημόνια τι να πείς.Μ@λ@κί@ να την κόβεις με το μαχαίρι όπως έλεγε ο Χρόνης ο Μισσιος.
      corfiatis

      Διαγραφή
  6. Είναι προφανές ότι αισθάνεσαι πολύ όμορφα που θα εφαρμόσεις (εσύ ή αυτοί που ψήφισες) αντιλαϊκά μέτρα. Λυπάμαι, εμείς θα σας το χαλάσουμε. Γιάννης Ν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Λιγα πραγματα μπορουν να μας κανουν χαρουμενους απο τη χτεσινη μερα...Ολο το μνημονιακο μπλοκ (πλην του Ποταμιου) βγηκε ενισχυμενο,οι νεοναζι της ΧΑ σταθερα τριτο κομμα(αληθεια αν σφαξουν αλλον εναν θα πιασουν διψηφιο?),το ΚΚΕ ουτε ανεβηκε-ουτε κατεβηκε..χασαμε και μια εδρα μαλλον..Και στις μετακινησεις ενα 7% απο εμας πηγε στον Συριζα..Και ενα 3% σε ΛΑΕΝ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
    Το καλο πως η ΛΑΕΝ δεν μπηκε βουλη,αλλα κακο οτι μεσα σε 20 μερες καταφερε να προσελκυσει αρκετη νεολαια (9% ψηφισαν ΛΑΕ στις ηλικιες 18-24).Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ναι μεν δεν μπηκε κι αυτη βουλη,αλλα αυξησε τα ποσοστα της απο 0,5 σε 1,0%,ενισχυθηκε αρκετα στη β Αθηνας και προσελκυσε νεολαια κι αυτη επισης.Πραγμα επισης αρνητικο.
    Το θεμα ειναι να μην απογοητευτει το κινημα και οι εργαζομενοι...Εχουμε ανηφορο μπροστα μας..Καλη δυναμη!
    ΓΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το κινημα εχει απογοητευθει απο καιρο

      για την εδραγιατι λες οτι θα τη χασουμε;
      στα αποτελεσματα μας εμφανιζει με 15 εδρες

      Διαγραφή
  8. Τα αντιλαϊκά μέτρα ειμαστε ΟΙ ΜΟΝΟΙ που μπορουμε να τα αλλαξουμε και να φερουμε ισοδυναμα απο τους μεγαλοκαρχαριες.Αυτο το καταλαβε και ο Λαος.
    Οι υπολοιποι ας κατσουν να κριτικαρουν απο την βολικη θεση της ευκολης κριτικης και της στειρας αντιπολιτευσης.

    Και κατι ακομα που ξεχασα πριν: Λαφαζανη, Ζωη, Λαπαβιτσα, Μητροπουλε, Γλεζο, Βαλαβανη, Μακρη και σια: Ο λαικισμος, η υποκρισια, ο σεχταρισμος και τα επαναστατικα τσιτατα δεν σας βγηκαν σε καλο. Παρτε το μαθημα σας και αμε στο καλο που θελατε και βουλη, μεχρι και ο Λεβεντης σας ξεπερασε ρεταλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σιχαινομαι που αναπνεω τον ιδιο αερα με ατομα σαν και του λογου σου

      Διαγραφή
    2. Τι τον δημοσιευεις; Μαζόχα είσαι;

      Διαγραφή
    3. δεν σβηνω ευκολα σχολια
      αστον να ξεφτυλιζεται
      γιατι ακομα και αυτοι που ψηφισαν συριζα εκβιαστικα, χωρις παθος και με πολυ φοβο, και ως "λυση του μικροτερου κακου"
      δεν νομιζω να του πουν μπραβο αμα διαβασουν τα σχολια που γραφει

      Διαγραφή
    4. @Zaytsev
      http://media.giphy.com/media/JN7rcwL4B9cDm/giphy.gif

      graf

      Διαγραφή
    5. Ρε ανθρωπάκι, θα έρθεις πάλι σε ένα μήνα εδώ να μας πεις ότι τελικά δεν μπορείτε να πάρετε ισοδύναμα, και ότι είπατε πάλι ψέματα;
      Όχι! E τότε άσε τις παπαριές!

      Κώστας

      Διαγραφή
    6. Το μόνο που θα αλλάξετε είναι τα βρακιά σας που τα κάνετε μούσκεμα όταν μιλάει ο αρχηγός σας. Επαναστάτες του κ%*&%.

      Ntina

      Διαγραφή
  9. Η επίθεση του Μάκη στον Μπογιόπουλο χθές το βράδυ στην εκπομπή του star πως σας φάνηκε;Λίγο εκνευρισμένο είδα το σύντροφο παρόλο που είναι ενα πολύ σοβαρό στέλεχος, ο προτοφανής και ανούσιος διαξιφισμός μεταξύ συντρόφων στον αέρα με υπαιτιότητα του Μακή έδωσε άσχημη εικόνα.Ο βροθροσυριζαίος να μην πανυγηρίζει και πολύ και να κοιτάξει την πορεία του ΠΑΣΟΚ γιατι αυτό που θα τους συμβεί στο μέλλον θα είναι πιο μαρτυρικό με την λαίλαπα που φέρνουν.

    Κ.Ο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν το ειδα, ακουσα για αυτο, σιγουρα καλη εικονα δεν ειναι

      Διαγραφή
    2. εγω περισσοτερο το εξελαβα ως επιθεση του μπογιοπουλου στον παπαδοπουλο. στο παρακατω link και το σχετικο βιντεο https://www.youtube.com/watch?v=b-AoBfeKgQY
      αχ βαχ

      Διαγραφή
    3. Σιγά μην κάνουμε θέμα τώρα μια φράση παραπανήσια του Μπογιόπουλου, ο οποίος είναι γνωστός για το έντονο της έκφρασής του.

      Διαγραφή
    4. Διαφωνώ.Ο μπόγιο στην τοποθέτηση του υπερασπίστηκέ το Κόμμα μέχρι τέλους.Η στάση του συντρόφου Μάκη που να υπενθυμίσω πρόκειται για ενα απο τα πιο εξέχοντα και πειθαρχημένα στελέχη μας , ξεπέρασε τα εσκαμμένα.Στον αέρα και το κύριο έξω απο τα οργανα δεν μπας να λύσεις ζητήματα διαφωνίας.Δεν επιτρέπεται τέτοια συμπερηφορά απο κανέναν μας και δεν πρέπει να επαναληφθει ποτέ ξανα, πέρα απο και πρέπει να διατηρούμε και το κάνουμε σε μελύτερο βαθμό απο τους υπόλοιπους κομματικούς εκπροσώπους εναν κώδικα συμπεριφοράς στις δημόσιες εμφανίσεις.


      Κ.Ο

      Διαγραφή
    5. Ο πονηρος ο Χ#νικολαου κανει παιχνιδι και αφηνε να εννοηθει οτι
      θα μιλησουν δυο απο το ΚΚΕ και για το ΚΚΕ.Πολυ καλα αντεδρασε ο Μακης.
      Ο Μπογιο να προσεχει γιατι οποιος ανακατευεται με τα πιτουρα τον τρων οι κοτες.
      Το ιδιο επεισοδιο εχει ξαναγινει με τους ιδιους παλι πρωταγωνιστες και ο Μακης και παλι ειχε αντιδρασει με τον ιδιο τροπο.Ο Παπαδοπουλος ηταν το συλλογικο ΚΚΕ και
      ο Μπογιο ο δημοσιογραφος.Οταν θα μιλανε για το ΚΚΕ και θα υπαρχει επισημη εκπροσωπηση ο Μπογιο δεν πρεπει να μιλαει για το ΚΚΕ και εγω περιμενα οτι θα το ελεγε μονος του.Αντι γι αυτο ,δηλαδη να παραχωρησει το σχολιο εμφαντικα στο Μακη,εκνευριστηκε.Ο Μακης λειτουργουσε απολυτως εν γνωση του οτι βρισκεται στη φωληα του λυκου και ο αλλος λειτουργουσε με τα αντανακλαστικα του εγω.
      θ.γρ

      Διαγραφή
    6. Ξεφυγε ο Μακης, λογω του εκνευρισμου του απο το αποτελεσμα και διεκοψε τον Μπογιοπουλο, που αυτα που ελεγε μονο κατα του κομματος δεν ητανε.
      Και μετα εσπευσε να τον διορθωσει κι ολας ξαναδιακοπτωντας τον, με τον Μπογιοπουλο να κανει και ψιλοτουμπεκι στο τελος παρολο που δεν του φερθηκε ωραια.
      Θελει ψυχραιμια δεν πρεπει να βγαζουμε μονοι μας τα ματακια μας.

      Διαγραφή
    7. Ο μπόγιο στην εκπομπή εκπροσωπούσε μόνο τον δημοσιογραφικό εαυτό του.Ο σύντροφος Παπαδόπουλος μάλλον δεν το συνειδειτοποιούσε αυτό θεωρόντας οτι η ιδιότητα του μέλους του ΚΚΕ του Μπόγιου μιλούσε εκείνη την στιγμή και οχι η επαγγελματική του ιδιότητα.Το ζητούμενο είναι οτι με ευθύνη του συντρόφου Μάκη παρακολουθήσαμε ενα τζαρτζάρισμα μεταξύ συντρόφων στο αέρα, πράγμα απαράδεκτο και χωρίς προηγούμενο.Και ακριβώς επειδη ο σύντροφος Μάκης εκπροσωπει το Κόμμα και οχι το εαυτό του θα πρέπει όπως και όλα τα στελέχη μας να μετρα δέυτερη και τρίτη φορά την στάση του.Μάλιστα ο μπόγιο δέχτηκε την παρατήρηση απο τον χατζη γιατί δεν σχολιάζει τα εκλογικά ποσοστά του Κόμματος.Μην λέμε λοιπόν οτι ο μπόγιο πήγε να καπελώσει την εκπροσώπηση του ΚΚΕ στο πάνελ.

      Κ.Ο

      Διαγραφή
    8. Ετσι ακριβως. Απλα μην σταυρωσουμε και τον Παπαδοπουλο, και αυτος ανθρωπος ειναι.
      Αρκει να μην περασει αυτο στα ψιλα και να προβληματιστουν.

      Διαγραφή
    9. Σε σχέση με μένα ο σύντροφος Μάκης είναι ετη φωτός μπροστά σε όλα τα επίπεδα.Και γενικός θεωρώ οτι ο σύντροφος Μάκης στον επιστημονικό τομέα του πέρα απο τη θεωρητική και ιδεολογική κάταρτηση που έχει είναι κορυφαίος και ενα απο τα καλύτερα μυαλά στην χώρα.Τέτοια στελέχη σαν τον παπαδόπουλου ξεχωρίζουν για τις ιδιαίτερες γνώσεις και την υψηλή μόρφωση τους.Η κριτική μου εστιάζεται αλλού και οχι στον άνθρωπο ή τον σύντροφο Μάκη.Τέσπα εγω επισημανα ενα γεγονός και τελείωνω εδω γιατί κινδυνέυουμε να δώσουμε τροφή και σε διάφορα παράσιτα και αυτό είναι άδικο για το Κόμμα μας και για τον ωραίο να τον παρακολουθείς οταν αναπτύσει τις θέσεις του ΚΚΕ σύντροφο Μάκη.

      Κ.Ο

      Διαγραφή
    10. Eαν διαβασατε το σημερινο άρθρο του Μπογιόπουλου στο enikos στο α/α 10 (στο κεφαλαιο "απο εδω και πέρα") και την προχθεσινή του τηλεοπτική προσκληση στο ΚΚΕ να μπει μπροστά (εκει διορθωσε ο Παπαδόπουλος ότι είναι ήδη μπροστά και εκνευρίστηκε ο Μπογιό) θα βγαλετε κάποια συμπεράσματα.
      Σέβομαι τον Μπογιόπουλο γιατι σεβεται-τιμά το κόμμα και στηρίζει και αρκετά οταν βγαινει στην ΤιΒι ή/και με τα κειμενά του πολλες φορες, αλλά το λαϊκό μέτωπο (ετσι οπως το σκέφτεται κ αυτός, κ ολοι μας το θελουμε) δεν χτίζεται με μη άρθρα για την ΛΑΕ ούτε με τσουβαλιάσματα Αριστεράς - παραλληλισμούς δραχμης και αλλαγής συστήματος ούτε με καρφιά του ότι δεν ειναι μπροστα... Δεν ειναι ολοι ιδιοι στην "Αριστερά" ακόμη και σήμερα χωρις τον Αλεξάκο του Ιανουαρίου, ακόμη και εαν κάνει σφάλματα το ΚΚΕ στην ολη προσπάθεια...
      Αυτά από εναν φίλο του κόμματος
      Ντοκ

      Διαγραφή
  10. Εντάξει Zaytsev, μας έπεισες, θα τα αλλάξετε τα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα. Σύρε τώρα για νικητήριους πανηγυρισμούς με τον Καμμένο, τι κάθεσαι εδώ μέσα και χάνεις την ώρα σου ;; Γιάννης Ν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Θα τα αλλάξετε τα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα, ακριβώς όπως σκίσατε και το μνημόνιο και ακριβώς όπως αλλάξατε και την Ε.Ε.. Είπαμε, μας έπεισες, μην κουράζεσαι άλλο, τράβα πουθενά αλλού και άσε μας εμάς να κάνουμε εύκολη κριτική και στείρα αντιπολίτευση. Γιάννης Ν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Λοιπόν ας πάρουμε τα πράγματα με την σειρά .
    Θα το πιάσω λίγο χιουμοριστικά γιατί η ζωή συνεχίζετε και μετά τις εκλογές.
    Συμπέρασμα πρώτο , το σύνθημα τους δοκίμασε όλους τώρα ΚΚΕ , αποδείχτηκε λάθος.
    Ναι ρε τους δοκίμασε όλους , και ποιος σου είπε ότι δεν του άρεσε;;; Αδαή και ανιστόρητε ΚΚΕτζή , δεν έχεις ακούσει την παροιμία ποιόν γ@………ν και δεν χαίρετε;;;; Ε ;;
    Δεν έχεις ακούσει το «αν δεν μπορείς να αποφύγεις τον βιασμό κάτσε να τον απολαύσεις;;;» Αφού είμαστε ερωτικός λαός , και μεγαλύτερη απόδειξη η ποιο ερωτική πόλη της Ελλάδας η Θεσσαλονίκη έβγαλε τον Αλέφαντο της πολιτικής.
    Που πας λοιπόν με το «τους δοκίμασες όλους ;;;» Είναι σαν να ρωτάς τον άλλον σ αρέσει το Σέξ;; τι περιμένεις να σου απαντήσει;;
    Συμπέρασμα δεύτερο, εκσυγχρονίσου επιτέλους , που πάς με την ξύλινη γλώσσα που δεν καταλαβαίνει ο λαός. «Μέσα παραγωγής», «Κεφάλαιο» . «Ιμπεριαλισμός» άσε οι σύνθετες λέξεις «Λύκο συμμαχία» .
    Ο έλληνας έχει μάθει σε απλό λεξιλόγιο μίλησε του με την γλώσσα της καθημερινότητας , όπως του μιλούσε κάθε πρωί ο παππούς του, Για «CAPITAL CONTROLS» , Private Sector Involvement (PSI) , International Monetary Fund (IMF) Emergency Liquidity Assistance (ELA) ,funds, μίλα βρε αδερφέ επιτέλους με την γλώσσα του λαού για να σε καταλαβαίνει .
    Συμπέρασμα τρίτο , που πας βρε Κουτσούμπα με το Ρολεξ των 10€; Σου λέει ο σοφός λαός «αυτός είναι πεινασμένος, με το που θα βγει το πρώτο που θα κάνει θα είναι να λιγδώσει το αντεράκι του , δεν θα βάλει το δάχτυλο , άλλα όλη την γροθιά στο μέλι».
    Συμπέρασμα τέταρτο , Το ΠΑΣΟΚ είναι σαν το ναρκωτικό , όσο και αν ξέρεις ότι σου κάνει κακό , το θέλεις σε πιάνει χαρμάνα , στο σώμα αποτοξινώνεσαι σε 24-48 ώρες , άλλα είναι πάντα στο μυαλό σου (με την Φώφη;;; την Φώφη ρε) η κόκα μπροστά στο ΠΑΣΟΚ είναι ασπιρίνη.
    Τελικό συμπέρασμα , ΚΚΕ να μην είναι Ό,τι Να 'ναι ,
    Υ.Γ. Αν ο Κλεισθένης ήξερε πως θα ψήφιζαν η κάτοικοι του τόπου του μετά από 2500 χρόνια , το ποιο πιθανό θα ήταν να συνεχίσει την πολιτική του Πεισίστρατου .
    Υ.Γ. Τέλος το ποτήρι το βλέπεις η μισογεμάτο η μισοάδειο , το ότι το πολιτικό σύστημα αναγκάζεται να επιστρατεύσει τον Αλέφαντο της πολιτικής, αποδεικνύει ότι τελειώνουν τα αναχώματα σιγά σιγά , όπως και η άνοδο των Ναζιστών αποδεικνύει ότι σύστημα μένει από ελιγμούς, στενεύουν τα περιθώρια και η ψευτοδημοκρατικές αυταπάτες και μπαίνει στην διαδικασία σιγά σιγά να παίξει το τελευταίο «χαρτί» του .
    Όπως φαίνεται η «επανάσταση» περνάει μέσα από την «κυβέρνηση» των ναζιστών ,
    Για να αναστηθείς πρέπει να πεθάνεις πρώτα
    Επικουρος1917

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εδω ρε Συριζαιε σας εβαλαν και καταπιατε αμασητο το "σκισμενο" μνημονιο 3 , θα δυσκολευτουν λες να σας πεισουν οτι δεν μπορεσαν να αλλαξουν κατι στα εφαρμοστικα γιατι ηταν "ασφυκτικη η πιεση" των "δανειστων"?
    (στην "ειδικη σχεση " με την ΕΟΚ και στους αστερισκους στο ΝΑΤΟ του προκατοχου παπατζη του Τσιπρα το 85 μαλλον ησουν μικρος ... μονο που τωρα ο λογαριασμος θα σου ερθει μεσ τη βδομαδα και οχι μετα απο 20 χρονια )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. "Ραχήλ Μακρή: Εμένα που με παρακαλούσαν για πάνελ δεν δέχθηκα ούτε ένα τηλέφωνο "

    Αφου έκανε το σύστημα την δουλίτσα του μέσα απο φαινόμενα ραχήλ και την "πολύ" κωσταντοπούλου τώρα τους ξερνάει.Αυτό τους αναδεικνύει αυτό και τους καταβαραθρώνει.Αλήθεια τόση άγνοια και έκπληξη απο δευτεράτζες μαιντανούς πολιτικούς για το τι θα τους επιφύλασε για τους ίδιους στο τέλος το σύστημα που συνειδητά υπηρέτησαν;Συριζέοι κρατήστε αυτά τα παραδείγματα για καταλάβετε που θα καταλήξετε και εσείς μόλις διεκπαιρεώσετε την αποστολή σας ..Στα αζήτητα

    Κ.Ο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ειδα το βιντεο απο το Σταρ. Ενταξει μην κανουμε την τριχα τριχια. Κουραση υπηρχε και ισως ο Μπογιοπουλος παρεξηγησε και εξελαβε ως μομφη αυτο που ειπε ο Παπαδοπουλος χωρις να ειναι τετοια. Εγω δεν ειδα ουτε τσακωμο ουτε διαμαχη.

    ratm

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. μου κανει εντυπωση ενα γεγονος - στην πατρα ο πελε εχει κανει φοβερο εργο απο την στιγμη της αναληψης της δημαρχιας . θεωρητικα εκει θα επρεπε να εχουμε αυξηση των ποσοστων μας.ομως και εκει ειμαστε σχεδον σταθεροι..σπαω το κεφαλι μου να βρω εναν λογο..ξερω οτι οι τοπικες οργανωσεις δεινουν τον καλυτερο τους εαυτο...ειναι τελικα ο κοσμος τοσο τυφλος? δεν βλεπουν τι γινεται γυρω τους? κιμων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ΚΚΕ έχει παρουσία γενικά η οποία θα δικαιολογούσε αύξηση των ποσοστών, δεν είναι μόνο η Πάτρα!
      Το θέμα είναι τα κριτήρια της ψήφου, τα οποία είναι ο φόβος, η άγνοια, η ανάθεση και το αδιέξοδο της ΕΕ και του συστήματος...

      Κώστας

      Διαγραφή
    2. Αδερφέ ο Έλληνας είναι έμπορας της ψήφου του , ιδεολογία του είναι το τομάρι μου και το βόλεμα μου. Άμα ακούσει άλλη καλύτερη προσφορά (όπως την αντιλαμβάνεται ο παρτάκιας) θα στείλει τον Πελετίδη αδιάβαστο , και όταν τελικά καταλάβει ότι τον κορόιδεψαν , θα ψάχνει τον επόμενο που θα του «αγοράσει» την ψήφο για κάποιο ρουσφέτι. Και επειδή είναι θρασύδειλος και δεν πρόκειται ποτέ να παραδεχτεί ότι έκανε λάθος , θα «θυμηθεί» και θα παπαγαλίσει όλα τα αντι ΚΚΕ «επιχειρήματα» (που θα βρεί άφθονα να κυκλοφορούν) .Απο τα «παιδιά» της Αλέκας που σπούδασαν στην Αμερική , τον αμύθητο πλούτο του ΚΚΕ , τον Σταλιν , το ρολεξ του Κουτσούμπα κτλ.
      Και στα λέει ένας κάτοικος Δυτικών συνοικιών στην Θεσσαλονίκη , όπου οι Κομουνιστές Δήμαρχοι πρόσφεραν απίστευτο έργο (Σταμάτης Εύοσμο, Σαπρανίδης Αμπελόκηπους, Τσακίρης Σταυρούπολη) και ουσιαστικά αναμόρφωσα τους δήμους τους. Ειδικά στον Ευοσμο ο Σταμάτης τους έκανε Δήμο (ειδικά στην Νέα πολιτεία) αφού χάραξε σχέδια σχολεία παρκα κτλ, και το ευχαριστώ ήταν στην ανοικοδόμηση ψήφιζαν μετά τους « Εργολάβους» Δήμαρχους που δεν πρόσφεραν τίποτα απολύτως .
      Και φυσικά τα «κορόιδα» οι κομουνιστές δεν έφτιαξαν «κομματικούς» στρατούς με τους «δικούς τους» μέσα στο Δήμο , το αντίθετο , και φυσικά «όλοι ίδιοι είναι για να μην ξεχνιόμαστε»
      Επικουρος1917

      Διαγραφή
  17. αλλο ενα παραξενο ...θεωρια μικροτερου κακου - Κεφαλονια - Λυκουδης (νδ) εναντιον Θεοπεφτατου (συρ). υπηρχε ενα κλιμα στο νησι να μην αφησουν τον λυκουδη να παρει την μονοεδρικη. ξερω κοσμο που ελεγε οτι η ψυχη του και η καρδια του ελεγαν να ψηφισει κκε αλλα στο τελος εριξε συριζα για να αποτρεψει τον λυκουδη...το εκαναν αυτο ενω σκυλοβριζαν την θεοπεφτατου...η οποια την παρασκευη ελεγε "ηθελα να καταψηφισω το μνημονιο αλλα δεν αντεξα να εγκαταλειψω τον αλεξ..." κιμων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Φάρε..εμείς που ψηφίζουμε κκε δεν σκύψαμε το κεφάλι. Αλλοι το έχουν στα πατώματα.
    Ntina

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Οι αστικές εκλογές δεν είναι το γήπεδο του κκε. Μη γελιόμαστε. Κανένα κομμουνιστικό κόμμα δεν κατάφερε ιστορικά να πάρει ένα μεγάλο ποσοστό σε αστικές εκλογές, ούτε καν εκείνο του μεγάλου Λένιν. Αυτό δεν εμπόδισε την επανάσταση να έρθει. Η γη, που λέει και το τραγούδι, θα γίνει κόκκινη, η κόκκινη από ζωή ή κόκκινη από θάνατο. Αυτό το γνωρίζουμε. Σύντομα, ιστορικά ο λαός μας και άλλοι λαοί θα βρεθούν μπροστά στο δίλημμα, είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο. Το καράβι έχουμε χρέος να το κρατήσουμε ορθό και η μεγάλη τρικυμία είναι μπροστά μας. Γύρω-γύρω χτυπούν τα τύμπανα του πολέμου. Η σαπίλα του συστήματος μόνο με πόλεμο μπορεί να ξεπεραστεί, χωρίς αμφιβολία. Μη μένουμε σε μια στιγμή. Και, τελοσπάντων,:


    Αρνιέμαι αρνιέμαι αρνιέμαι
    οι άλλοι να βαστάνε τα σκοινιά
    αρνιέμαι να με κάνουν ό,τι θένε
    αρνιέμαι να πνιγώ στην καταχνιά.

    Αρνιέμαι αρνιέμαι αρνιέμαι
    να είσαι συ και να μην είμαι εγώ
    που τη δική μου μοίρα διαφεντεύεις
    με τη δική μου γη και το νερό.

    Αρνιέμαι αρνιέμαι αρνιέμαι
    να βλέπω πια το δρόμο μου κλειστό
    αρνιέμαι να `χω σκέψη που σωπαίνει
    να περιμένει μάταια τον καιρό.

    συνεχίζω από κάτω, Κόκκινη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Η δική μου ερμηνεία των ποσοστών έχει ως εξής:
    α) Το ποσοστό της Χ.Α είναι ένα πάγιο, κατά τη γνώμη μου ποσοστό, μέσα στην ελληνική κοινωνία που έβρισκε πριν λίγα χρόνια στέγη στη Ν. Δ.
    β) Το ποσοστό του Σύριζα απαρτίζεται, κατά κύριο λόγο, από δημοσίους υπαλλήλους που φοβήθηκαν ότι αν βγει η Ν.Δ. θα ξεκινήσουν ξανά οι απολύσεις, ενώ τουλάχιστον με τον Τσίπρα διαχειριστή του μνημονίου θα υπάρξουν κάποια ισοδύναμα και δε θα πειραχτούν. Έστω και αν χάσουν κάποια πράγματα ευελπιστούν ότι δε θα τα χάσουν όλα.

    Κατά την ταπεινή μου γνώμη, το κόμμα έχει διαβάσει πολύ σωστά το αποτέλεσμα. Εκεί, στο ποσοστό της αποχής (περίπου στο μισό του) είναι ο κόσμος για τον οποίο μιλάμε (τα λαϊκά στρώματα, ο άνεργος κτλ.). Μπορεί αυτός ο κόσμος να είναι απογοητευμένος, αλλά είναι και αηδιασμένος και ίσως απρόβλεπτος. Νομίζω ότι αυτός ο κόσμος απορρίπτει το αστικό σύστημα, αλλά δε βρίσκει τη διέξοδο ακόμα. Εγώ είμαι περήφανη για το κόμμα μας, γιατί ανάμεσα σε κλουν, σαλτιμπάγκους και φονιάδες μίλησε με πολιτικό λόγο.

    κόκκινη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Μπογιοπουλος και Ελληνοφρενεια κανουν παρα πολυ καλη δουλεια για το κομμα ειδικα σε κοινο που δεν μπορουμε να προσεγγισουμε ευκολα.Η διαμαχη ηταν 3 δευτερων και πρεπει να ξεχαστει αφου ηταν ενα μικρο λαθος της στιγμης απο το Μακη,που τον θεωρω βεβαια κοσμημα για το κομμα.Απαντωντας και σε συντροφο σε αλλη αναρτηση που δεν του αρεσε ο τροπος του Αποστολη χθες στην συντροφισσα-Ο Αποστολης της εδωσε πασα να κεντησει και αυτη εχασε το γκολ).Υπαρχει ενα μεγαλο μερος της κοινωνιας που ειναι ετοιμο να συνταχθει(τουλαχιστον εκλογικα στην αρχη)με το κομμα.Η πολιτικη δουλεια που κανουμε μην νομιζετε πως παει χαμενη.Εχουμε κερδισει πολλες συνειδησεις που θελουν ενα κλικ για να ερθουν στο κομμα.Αν οι επομενες εκλογες ερθουν σε 2-3 χρονια(και οχι παλι σε κανενα εξαμηνο)πιστευω πολυ σε διψηφιο ποσοστο.Δεν πιστευω σε αυτες τις συνθηκες να μπορεσουμε να αναπτυξουμε αμεσα δυνατους ταξικους αγωνες(και το αποτελεσμα των εκλογων το δειχνει)αλλα μπορουμε επικοινωνιακα να γινουμε πανισχυροι και να πεισουμε πολλους για την ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ενος πανισχυρου ΚΚΕ για αρχη,με ενταντικοποιηση των ταξικων αγωνων σιγα σιγα να εξηγησουμε το δικο μας ΜΟΝΟΔΡΟΜΟ την αλλαγη της ταξης στην εξουσια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.