20 Σεπτεμβρίου 2015

Οι ΚΚΕδες της γειτονιάς...




Κάθε φορά που έχουμε εξόρμηση με το κόμμα στις λαϊκές, προεκλογική ή μη, ξετυλίγονται διάφορες μικρές αληθινές ιστορίες από την επαφή μας με τον κόσμο. Το κομματικό φυλλάδιο ή το φυλλάδιο του ΠΑΜΕ(το «υλικό») σου ανοίγει την πόρτα να πιάσεις τετ α τετ κουβέντα, με ανάλογο τρόπο που σου ανοίγει την πόρτα ένα χαριτωμένο σκυλάκι να πιάσεις κουβέντα με …χαριτωμένα κορίτσια.

Φυσικά οι περισσότεροι κοιτούν τη δουλειά τους και αρπάζουν στα γρήγορα το «υλικό» χωρίς καλά καλά να το κοιτάξουν, ενώ άλλοι σε αποφεύγουν και μόνο το σημάδι του σταυρού δεν σου κάνουν, κρατώντας και απόσταση ασφαλείας, για να ξορκίσουν το κακό πνεύμα ή πιο ορθά το «φάντασμα που πλανιέται πάνω από την Ευρώπη». Και τώρα που ανέφερα την Ευρώπη, βρε τι είναι αυτό το κακό με τους τουρίστες, οι 7 στους 10 εδώ στην Κρήτη που επισκέπτονται τις λαικές είναι ξένοι, με αποτέλεσμα να ψάχνεις με το μιρκοσκόπιο να βρείς τον Έλληνα για να του δώσεις το φυλλάδιο.  Και δεν είναι πως υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τους ξένους, προλετάριοι όλων των λαών ενωθείτε και τα ρέστα, όμως το υλικό που μοιράζουμε είναι βλέπετε γραμμένο στα ελληνικά μόνο...



Αυτοί που έχουν όμως το περισσότερο ενδιαφέρον είναι όσοι ψάχνονται για να σου πιάσουν κουβέντα, και αυτή είναι κατά τη γνώμη μου και η ουσία της εξόρμησης, όχι απλά να πετάξεις στον άλλο ένα φυλλάδιο σαν και εκείνα που δίνουν οι πιτσαρίες και τα σουβλατζίδικα, αλλά να του πεις και δυο λογάκια…  Και είναι λογής λογής όλοι ετούτοι, υπάρχουν κάποιοι που απλά θέλουν να μιλήσουν και δεν έχουν διάθεση να σε ακούσουν, θέλουν απλά κάπου να τα πουν, να ξεσπάσουν, και υπό αυτήν την έννοια η εξόρμηση παίζει και το ρόλο της ψυχοθεραπείας. Υπάρχουν και εκείνοι που θέλουν να σε δασκαλέψουν «παιδί μου, όλοι ίδιοι είναι, ξέρω τους έχω μάθει τόσα χρόνια». Σαν να σου λένε δηλαδή, «σταμάτα να ασχολείσαι, άδικα τρέχεις» κατά πάσα πιθανότητα βέβαια οι άνθρωποι αυτοί που συμπεριφέρονται σαν να έχουν φάει την πολιτική με το κουτάλι, τόσα χρόνια ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ ΝΔ, αλλά αυτό ας μην το σχολιάσουμε στην παρούσα φάση.

Υπάρχουν εκείνοι που θέλουν να σε προσβάλουν, υπάρχουν οι ενωτικοί «μα γιατί δεν πάτε όλοι μαζί;», οι φασίστες, οι έχοντες άπειρες ακολουθίες ερωτήσεων που αφού τους απαντάς τη μια περνάνε αμέσως στην επόμενη και δεν δείχνουν να ικανοποιούνται με τίποτα. Υπάρχουν βέβαια και οι «συντρόφοι» που υψώνουν τη γροθιά και περήφανα σου λένε «κι εγώ δικός σας είμαι!». Υπάρχουν υπάρχουν, οι πάντες υπάρχουν, και εσύ κάθε φορά εκεί μέσα στην αναμπουμπούλα, μαζί με δυο τρεις άλλους συντρόφους, προσπαθείτε να είστε όσο το δυνατόν πιο πειστικοί, να δίνετε τις πιο καλές απαντήσεις, να φωνάξετε πιο δυνατά από εκείνον που γκαρίζει ώστε να ακουστείτε, όχι για να ξεγελάσετε τον κόσμο και να του αποσπάσετε την ψήφο, αλλά για να «ενώσετε τον κόσμο» που λέει και το ποίημα!

Και από τις πολλές φορές που σας βλέπουν σας έχουν μάθει, ιδιαίτερα οι μικροπωλητές, και σας χαιρετάνε, και σας «τσιγκλάνε» και που και πού σας δίνουν και κανένα φρουτάκι(προς βρώση στο χέρι, όχι να στο πετάξουν με φόρα στη μάπα, αυτά συμβαίνουν με τα άλλα κόμματα, όχι με το ΚΚΕ). Έχει επίσης ενδιαφέρον το γεγονός, ότι, άμα βγεις «παγανιά» στις λαϊκές αγορές μαζί με κάποιον από τους υποψηφίους του κόμματος, ή κάποιον σύντροφο που να έχει διατελέσει δημοτικός σύμβουλος και να είναι γενικά αναγνωρίσιμος, η αντιμετώπιση από τον κόσμο είναι τελείως διαφορετική, πιο θετική. Θες ότι εκφράζει μια επισημότητα, θες ότι τον γλείφουν κιόλας ελπίζοντας ότι μπορεί να τους φανεί χρήσιμος στο μέλλον, θες ότι κάποιο άτομο με «κύρος» στην κοινότητα, κάποιος παράγοντας, θεωρούν ότι τους κάνει μεγάλη χάρη που τους χαιρετά δια χειραψίας(αν και συνήθως οι δικοί μας στελεχάρες είναι απλοί και καθημερινοί άνθρωποι), θες όλα αυτά μαζί, πάντως περισσότερη αποδοχή και λιγότερη μουρμούρα μια φορά την έχεις.

Φυσικά υπάρχουν και οι σκοτεινές εξαιρέσεις, όπως εκείνος που στη προ-προηγούμενη εξόρμηση είπε μέσα από τα δόντια του «παλιοκομμούνια» νομίζοντας ότι δεν θα τον ακούγαμε, αλλά εγώ για κακή του τύχη τον άκουσα και τον τραμπούκισα, ελαφρώς όχι βαρέως. Ή κάτι «κοκόνες» με μοντέρνα τατου, εκεί γύρω στα 30, μορφονιές, που πέτυχα την άλλη φορά και μου είπαν όλο στόμφο «εμείς θα κάνουμε αποχή δεν θέλουμε το φυλλάδιο σου». Και όταν τους απάντησα, «απογοητευθήκατε από τις επιλογές σας ε; Κάντε μια φορά και τη σωστή επιλογή», μου αποκρίθηκαν όλο αγένεια «άντε πολλά μας είπες άσε μας και πάνε παρακάτω…». Και είχαν προχωρήσει αρκετά μπροστά οι άλλοι σύντροφοι διαφορετικά θα καθόμουνα να τους αναλύσω λίγο τη μαλακία τους, σάμπως όμως θα πιάνανε τόπο τα λόγια μου;

Και πέφτεις πάνω και σε λογής λογής γραφικούς, όπως τον λούμπεν συνταξιούχο που φορά ρούχα μισολειωμένα που ψήφισε Σύριζα και σε διαβεβαιώνει ότι θα ξαναψηφίσει, και όταν τον ρωτάς, «μα καλά δεν σε πειράζει που έχουν βάλει χέρι στις συντάξεις;» σου απαντά «χαλάλι τους!». Ή κάποιον άλλο που υποστηρίζε προχθές ότι όλοι οι Έλληνες είμαστε πλούσιοι και ότι γίναμε πλούσιοι επειδή έχουμε ευρώ… και αναρωτιέσαι μήπως εσύ και η οικογένεια σου και οι φίλοι σου ζείτε σε κάποιο διαφορετικό σύμπαν, μια πιο μίζερη εκδοχή εκείνου μέσα στο οποίο ζει αυτός!;

Και όλη αυτή η επαφή με τον κόσμο δεν ζυμώνει μόνο τους άλλους, σε ζυμώνει και εσένα, γιατί αποτελεί σχολείο, είναι σαν το στηθοσκόπιο που βάζει ο γιατρός στο στήθος του ασθενούς και αφουγκράζεται, και όσο πιο πολλές καρδιές έχει ακούσει τόσο πιο καλός γιατρός γίνεται. Και δεν πρέπει να το βλέπουμε σαν να είμαστε εμείς οι «εκλεκτοί» και οι άλλοι η «πλέμπα», καθώς μας βαραίνουν τα ίδια βάρη(καλά όλων εκτός από εκείνον που έγινε πλούσιος με το ευρώ). Και αν για κάποιον λόγο εμείς μοιάζει πως πήραμε ένα δρόμο πιο συνεπή πιο φρόνιμο, αυτός ο δρόμος δεν προχωρά παραπέρα από όσο μπορούμε να τον ανοίξουμε, και για κάθε βήμα πρέπει να ιδρώσουμε, και δεν θα αντέξουμε αν είμαστε μια χούφτα μόνο, γιατί πρέπει να διασχίσουμε γρανιτένια βουνά, χαράδρες και ποτάμια. Κι όσο μας χρειάζονται τόσο τους χρειαζόμαστε, κι αν είδαμε από τη μια ή από την άλλη συγκυρία πρωτύτερα από τους άλλους την πορεία που πρέπει να ανοιχθεί, πρέπει να γίνουμε εμείς η συγκυρία για να την δούνε τόσοι κι άλλοι τόσοι και δέκα φορές τόσοι μετά από εμάς! Κι είναι κι αν είναι δύσκολο  αυτό, γιατί εκεί που εσύ του λες του άλλου «έρχεται θύελα», ο πολιτικάντης του λέει «η ελπίδα έρχεται», και μαντέψτε ποιό απ' τα δυο πουλάει καλύτερα...Κι ύστερα όταν έρχεται η θύελα, αντί να τρέχει να μαζέψει τα ασυμάζευτα εκείνος που πουλούσε ψεύτικη ελπίδα κι έσπερνε θύελες, τρέχεις πάλι να τα μαζέψεις εσύ, που προειδοποιούσες τον κόσμο  ότι η ελπίδα δεν ξαπλώνει δίπλα σου στον καναπέ,  και γινόσουνα κακός και δύστροπος... όμως ας την αφήσουμε αυτήν την κουβέντα για μια άλλη φορά.



Λαγωνικάκης Φραγκίσκος(Poexania)



Υγ: Δουλεύω αύριο και έτσι εκλογικός αντιπρόσωπος δεν θα πάω από το πρωί αλλά το απόγευμα, για αυτό με βλέπετε και το ξενυχτάω:P

37 σχόλια:

  1. Απίθανο το κείμενο σου Poe...
    ΡεδΒουλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θενκς
    Μολις βγηκα απο το εκλογικο τμημα
    στο δικο μας πηρε καπου 10/100 το κομμα, αλλα απο ότι βλέπω γενικα δεν θα παμε και παρα πολυ ψηλα:(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. παντως καθε φορα και χειροτερα η ψηφος του κοσμου γενικως....

      Διαγραφή
    2. Έτσι φαίνεται, και γενικά φαίνεται να έρχεται πολύ μαυρίλα...

      Κώστας

      Διαγραφή
  3. @poe
    ρωταω εσενα γιατι θεωρω οτι μπορουμε να ανταλαξουμε δυο κουβεντες(ναι, σποντα για τον kk-1 ηταν)
    Με ποσοστο γυρω στο 6%,τι πηγε στραβα στον υποκειμενικο παραγοντα(κκε)?
    Στον αντικειμενικο(κοινωνια), ας μην το πιασουμε καθολου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. DimK
      Δεν εχω ορεξη τωρα για αναλυσεις, αμα μου ερθει ορεξη θα γραψω αρθρο
      μη βλεπεις μονο τα ποσοστα του ΚΚΕ, δες τις επιλογες του κοσμου γενικα

      Διαγραφή
    2. Επίσης προσοχή: Μη μπλέκουμε αυτοκριτική με αυτομαστίγωμα και "όλα λάθος τα κάναμε".
      Σε πρώτη φάση συντηρητικότατη στροφή στη κοινωνία, παραίτηση, απαξίωση. Δεν είναι υγεία αυτό, και δε μπορεί να ευθύνεται για όλα αυτά το ΚΚΕ. Σε πρώτη φάση δεν έκανε νομίζω κάποιο "χοντρό" λάθος πολιτικά και προπαγανδιστικά. Δε ξέρω τι να πω και τι φταίει από μεριάς ΚΚΕ.
      Κάποιοι νόμιζαν πως η αποχή θα μας έκανε καλό. Δε συμφωνώ. Θυμάμαι τη περιπτωση ευρωεκλογών 2009. Δε μας έκανε καλό, κι άνοιξε από εκεί κι ύστερα ο δρόμος για τη διαδικασία και τις πολιτικές που εφαρμόζονται μέχρι και τώρα (με ΓΑΠ κτλ). Δυστυχώς μου έρχεται πολύ έντονα η περίοδος αυτή, και σε κατά πολύ χειρότερη εκδοχή της.

      Διαγραφή
    3. Η αποχη δεν κανει καλο διοτι ακομα και αν εχει θετικο αντικτυπο στα ποσοστα σου σημαινει οτι δεν υπαρχει ενδιαφερον στον κοσμο για συμμετοχη οχι μονο στις εκλογες αλλα και στους αγωνες.

      Διαγραφή
    4. Συμφωνώ, η ουσία εκεί βρίσκεται, είχαμε που είχαμε το διάστημα από το 2012. Μπορώ να πω πως σε αυτό το επίπεδο πάμε πολλά βήματα πίσω, απόλυτη παραίτηση, απαξίωση,απογοήτευση και το "ανοιχτό" μαντρί της αποχής. Άρρωστη κατάσταση. Γι'αυτούς που ψήφισαν και ξαναψήφισαν ΧΑ, δεν υπάρχει επιστροφή. Αν το μυαλό έχει γίνει στάχτη απ'το κἀψιμο, δε ξαναγίνεται μυαλό.
      Τώρα που μιλάμε, τη δεδομένη χρονική στιγμή και περίοδο γενικότερα, το σύστημα τα έχει καταφέρει περίφημα, έτσι είναι δυστυχώς.
      Καθήκον μας να συνεχίσουμε πιο εντατικά και δυναμικά με καλύτερη δράση και διάβασμα, αλλά να λάβουμε σοβαρά υπόψιν κάποια δεδομένα και γεγονότα πολύ δυσάρεστα. Δε μας παίρνει να απογοητευόμαστε και να παραιτούμαστε.

      Διαγραφή
  4. Τελικά κάτι δεν κάνουμε καλά σύντροφοι, δεν νομίζετε;Σε μία τέτοια συγκυρία και μάλλον μειώνονται τα ποσοστά μας.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ν ικνεημ καταρχην
      και κατα δευτερον δες τι ψηφισε ο κοσμος γενικα και πες μου με τετοιες επιλογες τι περιθωρια ειχε το κομμα;
      Και δεν λεω οτι καναμε το καλυτερο
      λεω οτι και το καλυτερο να καναμε η διαφορα δεν θα ηταν και πολυ μεγαλη

      Διαγραφή
    2. Έκανες κάτι εσύ για να ανέβει το ΚΚΕ; Ή δε σε "ἀφησε" η γραμμή του ας πούμε;

      Διαγραφή
    3. Καλώς τον παιδονόμο!Που με ξέρεις και με κρίνεις "σύντροφε";

      Διαγραφή
    4. νικνεημ!!!!!!!!!!
      αλλιως διαγραφη απο το επομενο

      Διαγραφή
  5. Το τι κάνουμε καλά, και άμα το κάνουμε καλά, σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να το δούμε σε ένα εκλογικό αποτέλεσμα (αλλιώς τότε ο ΣΥΡΙΖΑ τα κάνει όλα τέλεια), πόσο μάλλον σε εκλογές σαν αυτές που μόλις έγιναν.

    Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Βλεπω ο Rent ετοιμάζει άρθρο σχετικο με τα αποτελεσματα των εκλογών
    οπότε ίσως να πάμε εκεί την κουβεντα οταν το ανεβασει μιας και ξεφευγουμε απο το θεμα της αναρτησης
    ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ok..
    αναμενω το αρθρο!
    Ευχαριστω και καλη ξεκουραση(υποπτευομαι οτι ετρεχες)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θενκς Δουλεια και μετα εκλογικο κεντρο, αλλα νταξ δεν πεθανα κιολας, βγηκαν και γρηγορα τα αποτελεσματα στο δικο μας.

      Διαγραφή
  8. Ο τόνος δυστυχώς κάποιων λίγων που στηρίζουν το ΚΚΕ στο ίντερνετ απέναντι σε φίλους του Κόμματος που πετάνε έστω μια κοτσάνα (δεν μιλώ για προβοκάτορες) , ήταν και παραμένει ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ και εριστικός.Φτάνει πια!

    Νικόλας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγω παντως δεν νομιζω οτι ο ανωνυμος ειναι φιλος του κομματος για να σου πω την αληθεια

      Διαγραφή
    2. Να προσέχουν όλοι περισσότερο.

      Διαγραφή
    3. Ακόμη και αν δεν είναι φίλος και προφανώς μόνο δεν μιλώ για τον συγκεκριμένο , έχω παρατηρήσει υπερβολές σε εκφράσεις , καλύτερα να το παίζουμε χαζοί παρά να κοροϊδεύουμε και χλευάζουμε έναν ψηφοφόρο του κόμματος που πιθανόν είναι νέος, άπειρος άσχετος και πολλά άλλα. Μπορεί να είμαι λάθος με την υπερβολική πολιτική ευγένεια, συγχωρήστε με, αλλά γιατί να διώξουμε κατά λάθος έστω και έναν που προσεγγίζει το ΚΚΕ μέσω του διαδικτύου ;;;

      Νικόλας

      Διαγραφή
    4. Δυστυχώς περισσεύουν αυτοί στο νετ. Συχνά παίρνω την ευθύνη να τους σχολιάζω επιθετικά, ενίοτε υπερβολικά, γιατί τις περισσότερες φορές τους αντιλαμβάνομαι, και δεν αντέχω τη "δήθεν" κουτοπόνηρη σοβαροφάνειά τους. Δεν είναι όλοι το ίδιο, αλλά πολλοί πραγματικά "καρφώνονται" από το πρώτο σχόλιο. Από τη μεριά μου δε τους ανέχομαι, συγγνώμη. Εσύ πάλι δε μοιάζεις, βάσει σχολίου, με τον παραπάνω.

      Διαγραφή
  9. "Εγω παντως δεν νομιζω οτι ο ανωνυμος ειναι φιλος του κομματος για να σου πω την αληθεια:
    Ύστερα από μισό αιώνα στο κόμμα το άκουσα και αυτό.Να είσαστε καλά σύντροφοι.
    corfiatis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Ύστερα από μισό αιώνα στο κόμμα το άκουσα και αυτό.Να είσαστε καλά σύντροφοι."

      Με τοση χαρα που ηρθες να δηλωσεις γρηγορα γρηγορα το ποσο δεν πηγαν καλα τα ποσοστα μας και το ποσο καλα δεν κανουμε κατι εμενα αυτο μου δειχνεις.

      Διαγραφή
    2. Τη χαρά πού την είδες;Προβληματισμός είναι μαζί με απογοήτευση.
      corfiatis

      Διαγραφή
    3. Ρωτησες ποσο προσπαθησε ο καθενας μας; ρωτησες ποσο ζοριστηκε; ερχεσε ετσι και σα να μηδενιζεις την προσπαθεια με το σχολιο σου. Και μη μου πεις πως ηταν σχολιο εποικοδομητικης κριτικης, σχολιο απαξιωσης ηταν που το λενε οσοι δεν εχουν πραγματικη επαφη με το κομμα συνηθως και οσοι απεξω θελουν να μας την πουν. Γιατι οσοι εχουν επαφη με το κομμα, την κριτικη τους δεν την κανουν στα blog και με τετοιο απαξιωτικο τροπο. Και πιστεψε με ειμαι απο αυτους που κανουν πολυ κριτικη

      Διαγραφή
  10. Δηλαδη πες οκ
    εμεις ειμαστε τελειως μαλακες
    και δεν μπορουμε να φερουμε εναν ανθρωπο στο κομμα
    ο ελληνικος λαος
    που ψηφιζονται το ενα μνημονιο πισω απο το αλλο
    γιατι συνεχιζει να δινει 90/100 στα κομματα του μνημονιου;
    εμεις του φταιμε παλι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Και οκ εμεις ειμαστε τοσο αχρηστοι και τα κανουμε ολα κακα...
    ο λεβεντης τι καλυτερο εκανε απο εμας και πηρε αυτο το ποσοστο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εδώ κι ένα χρόνο ιντερνετική και δημοσκοπική προώθηση, φαινόταν η δουλειά με δαὐτον. Δεν ήταν ἐκπληξη, ήταν γραμμή κι ακολουθήθηκε από κάποιους.

      Διαγραφή
    2. Ακριβως
      αρα οι καπιταλιστες
      που εχουν ολα τα μεσα με το μερος τους
      ειναι πολυ ευκολο να βγαλουν ενα κομμα απο τον ταφο
      και χωρις αυτο να κανει σχεδον τιποτα
      να το βαλουν με ανεση στην βουλη
      σκεψου το λοιπον και αυτο απο το αντιστροφο
      ποσο μπορουν με την αρνητικη προπαγανδα
      να μειωσουν τα ποσοστα ενος αλλου κομματος
      που πολυ θα ηθελαν να μην το ειχαν στη βουλη
      και σκεψου με τι τερατα εχουν να συγκρουστουν καθημερινα οι συντροφοι
      για να συγκρατησουν εστω τα ποσοστα αυτο του κομματος
      εγω δεν λεω να ειμαστε ικανοποιημενοι
      λεω να μην τα μηδενιζουμε ολα

      Διαγραφή
    3. Στη Σαλόνικα ο Λεβέντης είχε αβάντα από δεξιούς γραφικούς που ψήφιζαν Ψωμιάδη.Είχε ιντερνετική προώθηση όπως γράφει ο zoot horn rollo και δυσανάλογη τηλεοπτική προβολή για το 1,8% που είχε τον Ιανουάριο. Τέλος νομίζω πως το ΚΚΕ είχε τις λιγότερες σχεδόν μηδενικές προς Λεβέντη απώλειες σε σχέση με άλλα κόμματα.

      Τέλος , για το μέτριο ποσοστό του ΚΚΕ , πέρα την προπαγάνδα των αστικών ΜΜΕ ,το ανάχωμα ΛΑ.ΕΝ. και την μικροαστική αδιαφορία...Ας δούμε ξανά και αυτό , είναι ή όχι σημαντικό για το ΚΚΕ να θέλει πέρα από αντιπολίτευση να ζητά ψήφο σε αστικές εκλογές για να κυβερνήσει ; Όσο ουτοπικό και αν φαίνεται. Τέλος να πω η διαφημιστική καμπάνια ήταν η καλύτερη όλων των εποχών για το ΚΚΕ ,οπότε είναι απίστευτο ότι δεν πείσαμε.

      Νικόλας

      Διαγραφή
  12. Ρε παιδιά μην τρελένεστε ο κόσμος αγαπά τον καπιταλισμό ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ τι δεν καταλαβαίνετε. Φοβάται να φύγει από αυτόν αυτός είναι ο λόγος που δεν υπαρχει στηριξη εργατικων κομματων. Το ΚΚΕ θα ανέβει αν περισσότεροι άνθρωποι απορρίψουν τον καπιταλισμο. Σημαντική σημείωση ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΧΑΣΑΝ ΨΗΦΟΥΣ Ο Λ Α. Απλα κάποια χάσαν λιγότερους. Αποχη στο 44%. Καλως ήρθες πολιτική τακτική ΗΠΑ η πληρως χειραγωγίσιμη. Για να υπάρξει αλλαγή προς κομμουνιστική κατευθυνση ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΚΕ._

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Cool!
    Την έδρα μάλλον την πήραμε, 5.59% με ενσωμάτωση ~93%.
    Σε απόλυτα νούμερα πέσαμε ~-16.4%, αλλά ο τΣύριζα έπεσε -20%, και δεν τον δικαιολογεί το 2.87% του πιλάφη.
    Με τσάντησε το 6.τόσο του πασοκοδημάρ, αλλά και οι άλλοι, ποτάμια, χρυσαυγήτες, λεβέντηδες κλπ. είναι καλύτεροι;
    Το ΚΚΕ κράτησε και θάναι ακόμη πιο δυνατό στους δρόμους, εκτός από μόνη πια αριστερή δύναμη στη βουλή.
    Ψυχή, βαθειά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.