16 Σεπτεμβρίου 2015

Λ. Λαζόπουλος: Δίωρο ...προεκλογικό σποτ του ΣΥΡΙΖΑ!

 
Από το 902.gr
 
Παρακολουθώντας την εκπομπή του Λάκη Λαζόπουλου που πραγματοποιήθηκε «έκτακτα» την Τρίτη το βράδυ (γιατί άραγε;), εύλογα θα αναρωτιόταν κανείς γιατί λέγεται «Αλ Τσαντίρι Νιουζ» και όχι «100+1 λόγοι να ψηφίσεις ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές». 
 
Ο Λ. Λαζόπουλος δεν πρωτοτύπησε στο ελάχιστο. Σέρβιρε τα ίδια, ξαναζεσταμένα επιχειρήματα περί παλικαρίσιας στάσης Τσίπρα στους «εκβιασμούς» των δανειστών, προσπάθησε να σπείρει αυταπάτες για το ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ και την προσφορά του όλο αυτό το διάστημα στο σύστημα, αθωώνοντας ταυτόχρονα την ΕΕ και το χαρακτήρα της ως ένωσης του κεφαλαίου. Αναπαράγοντας την αποπροσανατολιστική αντιπαράθεση περί διαφθοράς, προσπαθούσε επί δυο ώρες να συγκαλύψει τη στρατηγική ταύτιση των προηγούμενων κυβερνήσεων (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ κλπ.) με τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ. Μάλλον ξέχασε γρήγορα ότι η «πρώτη φορά αριστερά», αφού υπέγραψε τη συνέχιση της εφαρμογής των προηγούμενων δύο μνημονίων, φόρτωσε και τρίτο μνημόνιο στις πλάτες του ελληνικού λαού με τις ψήφους όλων των αστικών κομμάτων (των κατά τα άλλα ...εντολοδόχων Σόιμπλε). Δεν τόλμησε να πει κουβέντα για το ρόλο της ΕΕ και του ΝΑΤΟ στη σφαγή των λαών ανά τον πλανήτη, με τη συμμετοχή, τη σύμφωνη γνώμη και την αποδοχή όλων των αστικών κομμάτων -και του ΣΥΡΙΖΑ- αλλά περίλυπος περιέγραφε το δράμα των μεταναστών που βιώνουν από πρώτο χέρι τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στις χώρες τους...

Ο Λ. Λαζόπουλος εργάστηκε για να πείσει ότι ο λαός δεν έχει άλλη επιλογή από το να αποδεχθεί ότι τα μέτρα που ψηφίστηκαν θα εφαρμοστούν, άρα το μόνο που μπορεί να διαλέξει είναι το ποιος θα αναλάβει το «έργο». Στην πραγματικότητα, ήταν άλλη μια φωνή που θέλει να εγκλωβίσει το λαό να υπογράψει -με την ψήφο του- τη σφαγή του ως τη μόνη λύση. 
 
Από αυτό το σκηνικό δεν θα μπορούσε να λείπει και η διαστρέβλωση των θέσεων του ΚΚΕ. Με ένα γράφημα ο Λ. Λαζόπουλος, κάπου στη μέση της εκπομπής -και αφού είχε δώσει ρεσιτάλ υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ- έδειξε τις «επιλογές» που ανοίγονται για τη χώρα και κατ' επέκταση για το λαό το επόμενο διάστημα, φυσικά και για την επιλογή του στις εκλογές και οι οποίες κατά τον Λ. Λαζόπουλο είναι οι εξής: (Καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης) με δραχμή ή με ευρώ πάση θυσία και υποτέλεια στους Γερμανούς ή με κάθε κόστος ευρώ αλλά με περηφάνια και μέτρα για την ανθρωπιστική κρίση! Δηλαδή, ο ίδιος δρόμος με τρεις παραλλαγές που για το λαό οδηγούν στο ίδιο ακριβώς αδιέξοδο!
 
Τσουβάλιασε το ΚΚΕ με όλα τα υπόλοιπα κόμματα που υπερασπίζονται με τη μία ή την άλλη παραλλαγή αυτόν ακριβώς τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, κατατάσσοντάς το σε εκείνα που υπερασπίζονται τη βερσιόν της δραχμής. 
 
Μόνο που το ΚΚΕ διαφέρει από όλα τα υπόλοιπα κόμματα ακριβώς γιατί η πρόταση διεξόδου του κινείται σε εντελώς διαφορετική κατεύθυνση. Γιατί η πρόταση του ΚΚΕ πατάει στέρεα στο δρόμο των λαϊκών αναγκών. Ο δρόμος που καλεί το ΚΚΕ το λαό να ακολουθήσει είναι πάλη για την αλλαγή συστήματος και όχι νομίσματος. Πάλη για να πάρει ο λαός την εξουσία στα χέρια του και να κοινωνικοποιήσει, για μια λαϊκή εξουσία που θα οδηγήσει σε κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής, αποδέσμευση από την ΕΕ και μονομερή διαγραφή του χρέους. 
 
Στο μονόδρομο των κομμάτων και των υπαλλήλων τους που προσκυνάνε τον καπιταλισμό και την ΕΕ, το ΚΚΕ βάζει μπροστά τη μόνη ρεαλιστική διέξοδο υπέρ της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Όσο και αν προσπαθούν να την αποκρύψουν ή να τη διαστρεβλώσουν, ξέρουν και οι ίδιοι ότι δεν «πέθανε μαζί με τον 20ό αιώνα», αλλά είναι επίκαιρη και αναγκαία όσο ποτέ.

11 σχόλια:

  1. Ο τηλεκλόουν του Αλφα..ένα καθίκι και μισό.

    Ntina

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι καθίκι, αλλά ταξικός εχθρός και μάλιστα "διασκεδαστής" και προπαγανδιστής του αντίπαλου ταξικού στρατοπέδου.

      Διαγραφή
  2. Ναι αλλα χτυπησε 47,7 χτες...Αρα ο κοσμος (δυστυχως) τον βλεπει...
    γκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άρα τι, ...
      αφού τον βλέπει ο κόσμος, δεν πρέπει να σχολιάζουμε το τι λέει ?

      Με αυτήν την λογική τότε να μην κατεβαίνουμε καν στις εκλογές αφού το 90 και βάλε τοις εκατό τους ψηφίζει.

      Διαγραφή
    2. Δεν ειπα αυτο..απλα εννοω οτι ο κοσμος δεν παιρνει χαμπαρι τι ρολο βαραει κ τον βλεπει...και το κακο ειναι οτι το νουμερο στις ηλικιες 15-34 ειναι πολυ πιο μεγαλο!
      γκ

      Διαγραφή
    3. Είναι λογικό.
      Μιλάμε για ηλικίες που μεγάλωσαν μέσα στις αυταπάτες και στην κυριαρχία του οπορτουνισμού, του σκεπτικού της ανάθεσης και της αντεπανάστασης.
      Πέρα από αυτό, μιλάμε επίσης για άτομα που εντυπωσιάζονται εύκολα, και που δεν έχουν πολιτικό κριτήριο, αλλά ψηφίζουν και σκέφτονται με στιλ: Να μην βγει η ΝΔ και ας κάνουν τα ίδια.
      Οπότε νομίζω δεν θα έπρεπε να μας παραξενεύει το θέμα.
      Θα έρθει και η μέρα που ο Λαζόπουλος θα πατήσει την μπανανόφλουδα, όπως την πάτησε ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα γίνει με αυτά που λέει και κάνει.

      Κώστας

      Διαγραφή
  3. κατι ηξερε η συντροφισσα Γερασιμιδου που δεν ξαναπατησε το ποδι της εκει...
    ΝΙΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγω τον σιχαινομουν απο εποχη μικρων μητσων και δεν μπορουσα να καταλαβω τι του εβρισκαν τοτε
    ...παμε πλατειααααα....
    βρε αντε και...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. κανονικα ο λαζοπουλος θα επρεπε να εχει κρυφτει σε μια τρυπα αλλα να'ναι καλα το συστημα που τον προβαλλει ως μεγαλο και σοβαρο σατυρικο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. εγώ φρίκαρα όταν τον άκουσα να λέει ότι οι Γερμανοί πρέπει να ανοίξουν το νταχάου για να φιλοξενήσουν τους πρόσφυγες. το κοινό τον καταχειροκρότησε στο άκουσμα της πρότασης αυτής. σίχαμα και αυτός και αυτοί που τον επικροτούν...
    αχ βαχ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. http://fadomduck2.blogspot.gr/2015/09/blog-post_23.html
      Και να που κάποιος τον άκουσε!?

      Κώστας

      Διαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.