15 Σεπτεμβρίου 2015

Κωνσταντοπούλου, η σκοπιμότητα των τσαμπουκάδων


Τι Λα Μαμούνια τι Αλμούνια...


Βρισκόμουν πριν από λίγο σε ένα φιλικό σπίτι, όπου οι οικοδεσπότες, επειδή στο Debate των αρχηγών δεν έδειχναν τα αίματα να ανάβουν και πολύ, προτίμησαν να παρακολουθήσουν στο youtube την τελευταία εμφάνιση της Κωνσταντοπούλου στο Mega. Η Κωνσταντοπούλου δεν τους απογοήτευσε, έκανε τα συνηθισμένα της τσαλίμια, έδωσε σόου, και το κοινό εκστασιάστηκε.

«Πω κοίτα τι τους είπε!»

«Δεν το πιστεύω! Πολύ γουστάρω!»

«Τους ξεμπρόστιασε!»

Άκουσα λίγο την συνέντευξη(ύστερα στο σπίτι την άκουσα ολόκληρη), και από αυτό που είδα τίποτα δεν με εντυπωσίασε(όχι θετικά τουλάχιστον)… Αυτά που θα αναφέρω παρακάτω είναι λίγο πολύ και τα όσα είπα στην παρέα σχετικά με την εμφάνιση της Κωνσταντοπούλου, χαλώντας για ακόμη μια φορά το «πάρτι».

Τι έκανε λοιπόν η Κωνσταντοπούλου; Από το πρώτο λεπτό που της δόθηκε ο λόγος άρχισε να συγκρούεται με τους δημοσιογράφους, να τους αποκαλεί λίγο πολύ πουλημένους και ψεύτες! Και ενώ αυτό δεν είναι ψέμα, αποτελεί ένα κατά τη γνώμη μου τέχνασμα της Κωνσταντοπούλου προκειμένου να προκαλέσει σόου και να ρίξει την μπάλα στην εξέδρα. Το ίδιο είχε κάνει και με τη Σία Κοσιώνη πριν από μερικούς μήνες και η συνέντευξη πάλι είχε εξελιχθεί σε κοκορομαχία, με αποτέλεσμα να περιοριστεί σε ανταλλαγή χαρακτηρισμών και να αποφευχθεί η συζήτηση ουσίας.

Και ερωτώ, ανακαλύπτει τον τροχό η Κωνσταντοπούλου αποκαλώντας και ξαναποκαλώντας τον Πρετεντέρη ψεύτη και ξεπουλημένο; Μας λέει κάτι καινούριο η Κωνσταντοπούλου όταν κατηγορεί τα κανάλια ότι έχουν από πίσω τους συμφέροντα; Και άντε οκ, το είπε μια φορά και μαγκιά της, έχει νόημα να ξοδέψει 40 λεπτά σε μια παρέμβαση για να το λέει και για να το ξαναλέει; Και αφού από ένα σημείο και πέρα το να εμφανιστεί κάποιος σε μια εκπομπή και να μονοπωλεί την κουβέντα το «είστε ξεπουλημένοι», «είστε παπαγαλάκια» χάνει την ουσία του, τι είναι αυτό που θέλει να πετύχει η Κωνσταντοπούλου με την εμμονή της στον φτηνό τσαμπουκά;

Καταρχήν, με το να τραμπουκίζει η Κωνσταντοπούλου άτομα τα οποία δεν απολαμβάνουν την συμπάθεια του φιλοθεάμον κοινού, όπως ο Πρετεντέρης, θεωρεί ότι ανεβάζει τις δικές της μετοχές, και σε κάποιο βαθμό όντως τις ανεβάζει(κάτι που πιθανόν να αντανακλάται και στα ποσοστά της ΛΑΕ που δεν είναι και πολύ ενθαρρυντικά και χρειάζονται λίγο μπότοξ). Δεύτερον, με το να μπλοκάρει την κουβέντα και να την εγκλωβίζει στα ίδια και στα ίδια, αποφεύγει μια σειρά από άβολες ερωτήσεις για τις οποίες δεν υπάρχει από την πλευρά της «καλή απάντηση». Για παράδειγμα, αφού έχει τόσο μεγάλο κόλλημα με την αλήθεια η Κωνσταντοπούλου, γιατί η ίδια δεν είχε πει πριν τις εκλογές του Γενάρη ότι το σχίσιμο του μνημονίου ήταν απλά ένα «σχήμα λόγου», όπως δηλαδή είπε κατόπιν εορτής, μετά τις εκλογές; Γιατί έκανε μόκο η Κωνσταντοπούλου και δεν διέρρηξε τα ιμάτια της όταν ήταν ακόμα στο Σύριζα και το Σύριζα είχε ξεκάθαρα πάρει φιλομνημονιακή στροφή; Επίσης είναι λογικό η Κωνσταντοπούλου και ο Λαφαζάνης να λένε περίπου τα ίδια με όσα έλεγε το Σύριζα πριν από τις εκλογές του Γενάρη, και τα οποία ποτέ δεν πραγματοποίησε, περιμένοντας ότι αυτοί θα καταφέρουν κάτι διαφορετικό; Μπορούν δηλαδή να τα πραγματοποιήσουν τώρα αυτή και ο Λαφαζάνης, και αν ναι τι έχει αλλάξει από τον Γενάρη ή τι θα κάνουν διαφορετικό; Θα πάνε στη Μέρκελ και στο Σόιμπλε και θα τους κάνουν τα μούτρα κρέας, μα δεν υποτίθεται ότι το ίδιο έκανε και ο Βαρουφάκης και τελικά οδηγηθήκαμε σε τρίτο μνημόνιο; Δηλαδή ποιόν κοροιδεύει η Κωνσταντοπούλου, τον ελληνικό λαό για δεύτερη φορά(αριστερά) ή τα μούτρα της; Και εν τέλει, γιατί και εκείνη, όπως και ο σύντροφος της ο Λαφαζάνης, εφόσον είναι αντιμνημονιακοί, δεν έφυγαν από το Σύριζα όσο εκείνο κατασκεύαζε μνημόνια, ή όσο εκείνο ψήφιζε μνημόνια, ή όταν αγνόησε την ετυμηγορία του λαού στο δημοψήφισμα και πήγε ντουγρού σε μνημόνιο; Γιατί περίμεναν αμφότεροι τον Αλέξη Τσίπρα να «λύσει την κυβέρνηση» και μετά έκαναν το ψευτοαντάρτικο;

Για εμένα η μέθοδος της Κωνσταντοπούλου μου θυμίζει τις μεθόδους της Χ.Α, που όπως και εκείνη έτσι και αυτοί γαυγίζουν γαυγίζουν τα «αντισυστημικά» τους παραληρήματα, αλλά στο τέλος της ημέρας αποδεικνύονται τα πιο πιστά μαντρόσκυλα του συστήματος. Προσοχή για να μην παρεξηγηθώ, δεν αποκαλώ την Κωνσταντοπούλου ούτε Ναζί ούτε εγκληματία του ποινικού δικαίου όπως είναι οι χρυσαυγίτες, λέω απλά, ότι όπως και εκείνοι, έτσι και αυτή φωνάζει ωρύεται, κάνει σόου, προκειμένου να κερδίσει τις εντυπώσεις, να αποπροσανατολίσει τον λαό και να κρύψει την αλήθεια. Και ποια είναι αυτή; Ότι μέσα στην ΕΕ, μέσα στο Νάτο και με συμμετοχή στα υπόλοιπα επιτελεία των καπιταλιστών, κατά τη διάρκεια παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης, φιλολαϊκά μέτρα δεν παίρνονται και μνημόνια δεν ακυρώνονται ούτε για αστείο… Όσο τα μονοπώλια έχουν και το μαχαίρι και το καρπούζι κανονίζουν[με τον έναν ή τον άλλο τρόπο] εκείνα μεταξύ τους πως θα γίνει η μοιρασιά, και για τον λαό πλέον δεν περισσεύουν ούτε τα κουκούτσια.



Λαγωνικάκης Φραγκίσκος(Poexania)

27 σχόλια:

  1. Ακριβως αυτό. Δεν περιμενα να τη ρωτησουν για την προταση του ΚΚΕ που δεν εφερε προς ψηφιση, αυτο θα της το ρωταγα εγω, αλλα κ σε ερωτησεις των δημοσιογραφων ειναι φανερο οτι ακολουθει τακτικη ΧΑ "καλα σε πληρωνει ο μπομπολας" ωστε η αντιδραση να ειναι "ουαου τους εσκισε".
    Υπο αυτη την εννοια θα μπορουσε κ να κοβει ψηφους απο τους ναζι , αλλα απο το ΚΚΕ δε νομιζω.
    Χρειαζεται ομως το ξεσκεπασμα της . Δεν ξερω αν εχουμε εξηγησει αρκετα στον κοσμο τους λογους που δεν υποκυψαμε στον "σιχτιρισμό" απο το 2009 κ επειτα. Η ζωη-ραχηλ κ η ΧΑ ειναι τα τελευταια ειδη ψεκασμενων που ζουν αναμεσα μας, αλλα δεν θα ξεριζωθουν ευκολα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κοιτα μας κοβει καπως η ΛΑΕ εναν κοσμο ο οποιος απογοητευθηκε απο το συριζα και θα ψηφιζε ΚΚΕ , όχι τοσο επειδη εχει συνειδητοποιησει επακριβως τι λεμε, αλλα θα το εκανε περισσοτερο αντανακλαστικα. Αυτος ο κοσμος ισως εντυπωσιαστη απο την ρητορικη του τιποτα και τον γιαλαντζι δυναμισμο της Κωνπουλου.

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
  2. Δυστυχώς οι συνθήκες ακόμα δεν αφήνουν τον κόσμο να δει πέρα από εντυπωσιασμούς και σόου, αλλιώς όσοι ψήφισαν μνημόνιο θα παίρναν 10% μαζί...

    Είναι σαν πασαρέλα. Περνάνε όλα τα αστικά κόμματα και δείχνουν και κάτι "νέο", ο χαχόλος από κάτω με το που το δει κάνει "ΑΑαααα!!", και συνεχίζεται η δουλειά, και συνεχίζεται...
    Τώρα που θα αναγκαστεί ο χαχόλος να βγει στον δρόμο, αφού δεν θα έχει τι άλλο να κάνει όντας άνεργος και πεινασμένος, μπορεί και να συνειδητοποιήσει ότι η φανφάρα και το πυροτέχνημα δεν λύνουν προβλήματα!
    Μετά θα πάει και στο στάδιο να καταλάβει ότι αυτά τα 2 τα κρύβουν κιόλας τα προβλήματα!
    Έχουμε ακόμα πολύ δρόμο μπροστά μας, και πολλά να ακούσουμε και να δούμε...

    Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η Κωσταντοπουλου ειναι φανερο οτι οπου παει επιδιωκει τον καυγα και την προσωπικη αντιπαραθεση με τα ευκολα θυματα τους δημοσιογραφισκους.
    Αυτο θα ειναι και το χαρτι της ΛΑ. ΕΝ. αυτη τη βδομαδα.
    Τακτικη που το 2012 εκανε τη ΧΑ να συζητιεται απο ολους και τηελς χαρισε νεανικες απολιτικ ψηφους.
    Οποιος παρατηρει βλεπει την προσπαθεια αυτη της Κωσταντοπουλου απο το πρωτο λεπτο και τωρα και στο ΣΚΑΙ πριν λιγες μερες. Επι της ουσιας μηδεν. Ουτε μιση πολιτικη προταση.
    Τα καναλια απο την αλλη συνδυαζουν την υπερπροβολη της ΛΑ. ΕΝ.* με το ανεβασμα της τηλεθεασης που προσφερει απλοχερα η Κωσταντοπουλου.

    * Αυτες τις μερες απο το ΚΚΕ ο μονος που εχει δωσει συνεντευξεις μονος του ειναι ο ΓΓ Κουτσουμπας και αυτες των 10-15 λεπτων στα καναλια πανελλαδικης εμβελιας εν μεσω διακοπων απο τα ρεταλια τους δημοσιογραφους. Αντιθετα απο τη ΛΑ. ΕΝ. εχω δει εγω μονο, τον Αλαβανο 3 φορες, το Λαφαζανη παντου, τη Κωσταντοπουλου 2 φορες, το Στρατουλη, τον Λεουτσακο 2 φορες και τον Πετρακο.
    Πιθανον να μου εχει ξεφυγει και κανενας ακομα....

    ratm

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ακόμη ο κόσμος δεν κατάλαβε???
    ακόμη ψηφίζει αντανακλαστικά?
    μιλάμε για κόσμο τελικά ή για φυτά???
    τέρμα πια οι δικαιολογίες για τον κόσμο..
    τελικά ο κόσμος πάντα θα ψάχνει και θα βρίσκει (δικούς του) χίλιους λόγους να μην ψηφίζει ΚΚΕ.....
    Δεν υπάρχει δικαιολογία ρε παιδιά για το κόσμο που θα ψηφίσει τον λαζάνια..
    ο άνθρωπος δεν φτιάχει πρόταση ούτε γραμμένη να την έχει....
    βαρέθηκα να μιλάμε για τον κόσμο λες και μιλάμε για γκόμενες...
    ο καθένας πλέον ας αναλογιστεί τις ευθήνες του και να πληρώσει το τίμημα της ψήφου....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    2. Τον κοσμο τον χρειαζομαστε οσο μας χρειαζεται για την υποθεση του σοσιαλισμου
      Και πρεπει να τον κατανοησουμε, οχι για να βρουμε δικαιολογιες αλλα για να ειναι πιο αποτελεσματικη η προσσεγγιση μας
      Χρειαζεται αργη, βασσανιστικη, και ωστοσο προσεχτικη και πεισματαρικη δουλεια για να του δωσεις να καταλαβει και να τον παρεις μαζι σου, κατι που υπο αυτες τις συνθηκες δεν θα γινει μαζικα, δεν θα δεις δηλαδη μαζικα νεο κοσμο κατα δεκαδες χιλιαδες να γραφεται στα σωματεια του και να συμμετεχει στο παμε. Λιγο λιγο το κερδιζουμε το εδαφος μα να ναι οσο το δυνατον σταθερο, και να κερδιζουμε και σε ποιοτητα και σε αξιοποιηση των οσων εχουμε
      εννοειται οτι ο πολυς ο κοσμος θα ψηφιζει και θα στηριζει αυτους, αν δεν το εκανε τοτε θα μιλουσαμε για επανασταση και σοσιαλιστικη οικοδομιση εδω και τωρα, ωστοσο δεν ειμαστε ακομα σε αυτη τη φαση.

      Χρειαζεται λοιπον απο μερους μας υπομονη, επιμονη, να γινομαστε καλυτεροι σε ατομικο και συλλογικο επιπεδο, και οχι αγανακτιση και στειρα ανυπομονυσια, γιατι οδηγει στην απογοητευση και στην καταθεση των οπλων

      Διαγραφή
    3. σωστός σε όλα...
      δεν με πιάνει ανυπομονησία απλά θυμός ...

      Διαγραφή
  5. από τα νεύρα δεν έγραψα για τον μπάμπη τον σουγιά.....
    οκ φυσικά και το έκανε σόου η κω/λου αλλά και μόνο που είδα κατα κόκκινο τον αλήτη στα πρόθυρα του εγγεφαλικού ε μια χαρα΄την πήρα....
    στα υπόλοιπα φυσικά συμφωνώ σε όσα γράψατε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εφόσον ούτε μνημόνια καταργούνται ,ούτε φιλολαϊκά μέτρα εφαρμόζονται για ποιό λόγο υπάρχει το ΚΚΕ? Για να φωνάζει μόνο και να επιβεβαιώνεται? Άρκει αυτό μετά από 3 μνημόνια που λεηλάτησαν τη χώρα; Εγώ θα συνταχθώ με το ΚΚΕ όταν απαρνηθεί τη βουλή και καλέσει το λαό σε άγριες απεργίες. Εκ του ασφαλούς και με 50έδρα μπόνους δεν θα έπρεπε να ανεχόταν να κατεβαίνει αυτό το ιστορικό κόμμμα. Όλα τα άλλα είναι αμπελοφιλοσοφίες! -Γιώργος Π.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο σωματειο σου εισαι γραμμενος?

      Κοστας

      Διαγραφή
    2. Καλυτερα να συνταχθεις οταν θα κανει την επανασταση και θα την κερδισει, και μετα.
      Πραγματικα βαριεμαι να σου απαντησω στο παραληρημα σου γιωργος π, τα ιδια και τα ιδια καθε φορα. Αν θελει ας απαντησει καποιος αλλος...

      Διαγραφή
  7. Εγω εγραψα αυτα στο τελος

    "λέω απλά, ότι όπως και εκείνοι, έτσι και αυτή φωνάζει ωρύεται, κάνει σόου, προκειμένου να κερδίσει τις εντυπώσεις, να αποπροσανατολίσει τον λαό και να κρύψει την αλήθεια. Και ποια είναι αυτή; Ότι μέσα στην ΕΕ, μέσα στο Νάτο και με συμμετοχή στα υπόλοιπα επιτελεία των καπιταλιστών, κατά τη διάρκεια παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης, φιλολαϊκά μέτρα δεν παίρνονται και μνημόνια δεν ακυρώνονται ούτε για αστείο… Όσο τα μονοπώλια έχουν και το μαχαίρι και το καρπούζι κανονίζουν[με τον έναν ή τον άλλο τρόπο] εκείνα μεταξύ τους πως θα γίνει η μοιρασιά, και για τον λαό πλέον δεν περισσεύουν ούτε τα κουκούτσια. "

    Εσυ τα ερμηνευσες οτι τα μνημονια δεν καταργουνται
    Εγω βεβαια δεν ειπα αυτο
    δεν θα στα μασησω, διαβασε αν θες να καταλαβεις τι λεω
    αν πραγματικα ειναι το προβλημα οτι δεν καταλαβαινεις, γιατι παιζει και να καταλαβαινεις και απλα να προβοκαρεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσείς δεν μπορείτε να πείτε όχι σε ένα τελεσίγραφο και πριν δυό μήνες μιλούσατε για άκυρο σε μια μορφή άμεσης δημοκρατίας που είναι το δημοψήφισμα. Θέλετε να κάνετε και επανάσταση; Ποιόν κοροϊδεύετε; Γιώργος.

      Διαγραφή
    2. Οσο παει γινεσαι και καλυτερος, σαν το παλιο καλο κρασι
      ΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!

      Διαγραφή
    3. Εμεις ειπαμε οτι αυτο το πετσινο δημοψηφισμα ο συριζα θα το παρει και θα το βαλει στον κωλο του λαου, οπως και εκανε...
      Αν εσυ νομιζεις οτι αυτο ειναι αμεση δημοκρατια, τοτε εχουμε τωρα πια ακομη πιο αμεση δημοκρατια με εκλογες καθε 7 μηνες.
      Βεβαια η μια κυβερνηση συνεχιζει την πολιτικη της προηγουμενης
      αλλα δεν πειραζει, αρκει ο λαος να εκφραζεται

      Διαγραφή
    4. Θα κριθεί και ο Τσίπρας για την εκτροπή του μετά το δημοψήφισμα. Θα συγκυβερνήσει με τον Βαγγέλα που για μένα αποτελεί την μεγαλύτερη ήττα. Θα φανούν και οι συνέπειες του τρίτου μνημονίου που υπέγραψαν. Μας περιμένουν δυσκολές μέρες και ειλικρινά δεν πιστεύω οτι το ΚΚΕ μπορεί να ανατρέψει την κατάσταση. Ούτε και κάποιο άλλο κόμμα χωρίς να θέλω να προσβάλω αυτούς που πιστεύουν και αγωνίζονται με ανιδιοτέλεια για τις ιδέες τους. Γιώργος

      Διαγραφή
    5. Το μνημονιο το ανατρεπει ο λαος, με το κκε στην πρωτοπορια
      και στην οργανωση της παλης του

      Διαγραφή
    6. Θα μου άρεσε να απαντήσω σοβαρά στον Γιώργο Π...αλλά το τελευταίο σχόλιο του μου δημιούργησε πιο ξεκάθαρη εντύπωση.Να το πω σχηματικά για το τι μας λέει ο καθένας σαν αυτόν:εγώ έχω αυτάπάτες, πούλησα και στήριξα τα παραμύθια του ΣΥΡΙΖΑ, έκανα πόλεμο στο ΚΚΕ σε ό,τι έλεγε ενώ επιβεβαιώθηκε, αλλά απαιτώ από το ΚΚΕ να αλλάξει, να να κάνει αυτοκρική και να μας παρακαλά για να γίνει ουρά μας για να συνεχίσουμε να λέμε τα ίδια!
      Πάντως το καλύτερο που έχει να κάνει και το πιο τίμιο,είναι να μιλά λιγότερο.Και αν δεν θέλει να κλειστεί στο σπίτι του,τουλάχιστον ας μην ζητά άφεση αμαρτιών και πλυντηριο για να ξεπλυθεί!
      kk-1

      Διαγραφή
  8. απο που εβγαλες το συμπερασμα οτι ψηφισε ΣΥΡΙΖΑ και που το λεει? Σου λεει καποιος τι θελει για να συστρατευτει με το ΚΚΕ και εσυ τι του απαντας.Υπονοεις οτι ψηφιζει ΣΥΡΙΖΑ και του λες να κλειστει στο σπιτι του!
    Αυτο που κανει ο κκ-1 ειναι αυτο που κανει γενικα και το ΚΚΕ!
    Μπορεις απλα να του πεις τι πιστευετε που διαφωνειτε και να κλεισεις το θεμα χωρις τα κλεισου σπιτι σου και μη μιλας πολυ!

    Απο αυτη τη σταση του κκ-1 μπορει καποιος να βγαλει συμπερασμα γιατι το ΚΚΕ δε γινεται δεκτης ολου αυτου του κοσμου που εχει απογοητευτει !

    Μιλαμε απο οταν αρχισε η κριση το ΚΚΕ μειωθηκε η δυναμη του στο 5,5 απο το 8,5 το 2012 και παρολη την καταρευση του ΣΥΡΙΖΑ που φαινεται να χανει 7-10 μοναδες δε πανε στο ΚΚΕ .
    Επισημη δικαιολογια οτιι πανε στο ΛΑΕ γιατι το συστημα κανει αναχωματα!Τα νεα ειναι απλα το συστημα θα κανει αναχωματα συνεχως αρα αν δε βρειτε τροπο να τα ξεπερασετε κλειστε το μαγαζι! Το συστημα θα προσπαθει να κοροιδεψει συνεχως τον κοσμο ειναι μια παγια τακτικη αλλα αν ο κοσμος δε πειθεται απο το ΚΚΕ δε φταιει το συστημα και η προπαγανδα του (καλα φταει και αυτο) αλλα ο κυριως λογος ειναι οτι δε μπορεις να πεισεις κανεναν με γραμμη ελατε στο ΚΚΕ γιατι μονο εμεις ξερουμε και κανενας αλλος και ολοι οι αλλοι ειναι οπορτουνιστες κτλ.Ο κοσμος ζει μεσα σε μια κοινωνια και οταν γνωριζει αγωνιστες και κοσμο που αγωνιζονται σε αλλους χωρους δε μπορεις να τους πεισεις οτι αυτοι ειναι προβοκατορες κτλ.

    Καντε μια αυτοκριτικη πρωτα και ματα πειτε ποιος θα παει σπιτι του και ποιος θα μιλα πολυ και λιγο!Οσο δε μπορειτε να καταλαβετε οτι εχετε εγλωβιστει στην παδικη βλακεια της ηγεσιας σας που δε θελει να συστρατευτει με κοσμο που ειχε δικιο το 89-90(με την δικαιολογια οτι πηγαν να χαλασουν το κομμα) και νομιζοντας οτι ριχνει λασπη σε ολους αυτους οτι την παιρνει κανενας σοβαρα δε προκειται να σταματησετε να κυνηγατε την ουρα σας!
    Οσο για την αφεση αμαριων αφτην εχετε φροντισει και τη δωσατε στην Καννελη που την προβαλετε σαν βουλευτη του ΚΚΕ που το παρελθον της ειναι απο που να αρχισουμε και που να τελιωσουμε.
    Κ.Χ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Exω,ΚΧ,κάποιες απορίες. Αν συμφωνείς με τις θέσεις του ΚΚΕ γιατί δεν δίνεις εσύ μια καλή ,σωστά τεκμηριωμένη υπεράσπισή τους ώστε να κερδίσουμε περισσότερο κόσμο; Αν πάλι θέλεις να διαλυθεί το κόμμα - το λέω γιατί δίνεις δίκιο στους διασπαστές - εμείς θα πρέπει να σου απαντήσουμε ευγενικά;
      Ινδιάνα

      Διαγραφή
  9. @Κ.Χ.
    Τώρα τι θες να σου απαντήσω; Ότι παπαγαλίζεις τα non paper του ΣΥΡΙΖΑ; Ε, αυτό κάνετε και εσύ και ο άλλος. Το περίεργο είναι ότι τα ίδια μας έλεγαν οι ΠΑΣΟΚοι το 2007 και το 2009. Τα ποσοστά του ΚΚΕ τα ξέρεις...Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ που έκανε αυτά που λές,γιατί δεν μας λές τα ποσοστά της;
    Και το τι "αγωνιστές" είναι αυτοί που αναφέρεις...Ξέρουμε. Ουρά της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ, μετά στις πλατείες "ακομματιστα" έσπερναν αυταπάτες μαζί με με τη Χ.Α. και το ΣΥΡΙΖΑ, επί 7 μήνες καλούσαν τον κόσμο να στηρίξει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για "να μην κάνει πίσω"! Μπράβο παιδιά. Για να μην σου πώ για τις συνιστώσες της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που από το Γενάρη του 2015 στήριξαν τον ΣΥΡΙΖΑ!
    Με τη λογική σου λοιπόν να δικαιώσουμε το ΠΑΣΟΚ το 2009 γιατί το ψήφισε ο κόσμος! Λές και ο κόσμος ψηφίζει με ταξικό κριτηριο...Η λογική σου είναι μια: ο κόσμος δεν αλλάζει, άρα το ΚΚΕ να υποταχθεί γιατί δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα.
    Υ.Γ. Όταν λές για τον κόσμο που είχε δίκιο το 89-90, ποιούς εννοείς; Τον Κοτζιά, την Δαμανάκη, τον Δραγασάκη, τον Λαφαζάνη, την Βαλαβάνη, τον Στρατούλη,τον Φαράκο, Παπακωνσταντινου, Μπιτσάκη κ.α. Δηλαδή όλους αυτούς που ήθελαν να διαλύσουν το ΚΚΕ! Όλοι εσεις που στηρίξατε Συνθήκη Μάάστριχτ, ΟΝΕ, ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις...
    kk-1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. kk-1 απο οτι καταλαβα το κριτηριο που γραφεις ειναι εγω θα γραψω αυτα που θελω και δε πα να λετε οτι ειστε κατι αλλο.Επειδη σε βολευει να ειναι καποιος ΣΥΡΙΖΑ για να αντιπαρατεθεις δε σημαινει οτι ειναι κιολας !Αρα μην ψαχνεις στα καναλια γιατι ο κοσμος δεν ερχεται στο ΚΚΕκοιταξου στον καθρεφτη! Επισης η πλοιοψηφεια αυτων που λες εφυγαν πανω ειναι το 91 μεχρι τοτε μια χαρα τα ειχε γκιμιασει μαζι η ηγεσια σας. Επισης αν διαβασεις τι γραφεις και δε συνεχιζεις να λες οτι ναναι θα καταλαβεις οτι απλα δε βγαινει νοημα!Απο τη μια λες οτι ειμαστε ΑΝΤΑΡΣΥΑ απο την αλλη ΣΥΡΙΖΑ τρικυμια εν κρανιο.Για τον Χαγιο και τον Γραψα γιατι δε λες τιποτα.Επειδη ποναει που μεχρι σημερα δε πουληθηκαν για μια καρεκλα οπως η Παπαρηγα.Η επειδη τολμησαν και τα βροντηξαν οταν οι αξιες τους δεν συμβαδιζαν με τις προδοτικες τις τοτε αποφασεις που πηραν καποια στελεχη σας!Η μηπως επρεπε να μεινουν για να συνεχισουν να παιρνουν τον κομματικο μισθο οπως ο αξιοτιμος κυριος Κουτσιουμπας?Αστο μην το ψαχνεις!Και μια και υπαρχουν και τα πρακτικα της τοτε εποχης και τα εχει η ηγεσια του ΚΚΕ δε τα ανοιγει να δουμε ποιος ελεγε τι στην ΚΕ τοτε?Η φοαβαται η ηγεσια σαςμη ξεφτιλειστει εντελως!???
    Κ.Χ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το τρολαρισμα της ημερας. Ο Χαγιος δεν ξεπουληθηκε. Η Αλεκα ξεπουληθηκε.
      Τραβα να μιλισεις γι'αυτα σε κανενα αλλο εδω δε σε παιρνει.
      Α και το ΚΚΕ θα ανεβει γιατι οντως αυτοι που φευγουν απο το ΣΥΡΙΖΑ προς αυτο πανε. Η ΛΑ. ΕΝ αν μπεινστη βουλη τα λεμε και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα βαρεσει ιστορικο χαμηλο. Οποτε ποιος γυρναει την πλατη σε ποιον αστο.
      Εξαλλου στην επομενη πορεια εσεις δε θα γεμιζετε πεζοδρομιο και ΠΑΜΕ θα ερχεται με χιλιαδες...

      ratm

      Διαγραφή
  11. @Κ.Χ.
    Έχεις πραγματικά πλάκα.Χάγιος και Γράψας(του οποίου δεν αμφισβητώ την εντιμότητα) έφυγαν και συντάχθηκαν μαζί με τον Κοτζιά, τον Μπιτσάκη, τον Δελαστικ, τον Παπακωνσταντίνου, την Βαλαβάνη κ.α. Α, ξέχασα και τη γελοιότητα που λέγεται Πολλάκης. Μήπως δεν γνωρίζεις την πορεία όλων αυτών; Μήπως ο Χάγιος δεν είναι θιασώτης του αριστερού ευρωκομμουνισμού; Μήπως όλοι μαζί δεν έλεγαν ότι ειναι παρωχημένος ο μ-λ και το ΚΚΕ; Μήπως ξεχνάς ότι σε πολλά σωματεία και δήμους συνεργάζονται επί χρόνια οι δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του ΣΥΡΙΖΑ; Μήπως ο Λαφαζάνης, ο Στρατούλης, ο Αλαβάνος και ο Δραγασάκης δεν ήταν οι θιασώτες της συμμετοχής στις κυβερνήσεις το 89; Ο Κωνσταντόπουλος και ο Δργασάκης δεν ήταν υπουργοί αυτών των κυβερνήσεων; Με αυτούς μια παρέα είσαι.
    Ειδικά ο Κοτζιάς απαρνήθηκε τα μισθα...και πήγε αφιλοκερδώς στα αμερικάνικα ινστιτούτα και στο ΠΑΣΟΚ! Φοβερές αξίεςείχαν όλοι...Και άσε την παραμύθα περί αξιών γιατί γνωρίζουμε πολύ καλά τον καθένα.
    Ακόμα όμως δεν μας έκανες αυτοκριτκή για την παραμύθα των μεταβατικών σταδίων και κυβερνήσεων στον καπιταλισμό που είναι δική σας θέση.
    Όλοι αυτοί που υπερασπίζεσαι δεν διαφωνούσαν με τη συμμετοχή του ΚΚΕ σε στικές κυβερνήσεις διαχείρισης. Αξιοποίησαν τα γεγονότα για να χτυπήσουν το ΚΚΕ και να κρύψουν τις πραγματικές διαφωνίες με το χαρακτήρα του ΚΚΕ, την ταξική πάλη κ.α. Οπορτουνιστές του κεράτα.
    Το ότι χρησιμοποιείτε τις ίδιες αθλιότητες για να συκοφαντήσετε το ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΛΑΕ, απλά αποδεικνύει ότι είσαστε ταγμενοί όλοι σας στην ίδια πορεία.
    Υ.Γ. Άσε τώρα την παραμύθα για το τι έλεγε ο καθένας στην Κ.Ε.Τα ίδια μας έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ πριν δύο χρόνια και τα διοχέτευε το επιτελείο του Λαφαζάνη...Ο επιστημονικός οπορτουνισμός όπως έλεγε και ο Χαρίλαος!
    kk-1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τα ποσοστά του ΚΚΕ φαίνονται στον δρόμο κσι στους χώρους δουλειάς που ο καθρέφτης του ειναι το ΠΑΜΕ.
    Και εκεί πάνε όλοι μαζί οι φιλοεργοδοτικοι εναντίον του.
    Οπότε το κίνημα είναι ένα, όλοι οι άλλοι είστε ανύπαρκτοι και ουρίτσες του Σύριζα.
    Και ακριβώς επειδή ξέρετε οτι είστε ανύπαρκτοι σας φταίει το ΚΚΕ.
    Επίσης είστε και άσχετοι, αφού η ριζοσπαστικοποιηση του κόσμου ειδικά την σημερινή εποχή και περίοδο δεν είναι καθόλου εύκολη, αφού ο περισσότερος κόσμος εν μεσω κρισης όσο υποκύπτει σε αποκουμπια του συστήματος τόσο πιο πολύ συντηρητικοποιειται και απογοητευεται.
    Οπότε αντι να κρίνετε το ΚΚΕ την μόνη πραγματική αντικαπιταλιστικη δύναμη με πρσγματικη διεξοδο απο την καπιταλιστικη βαρβαροτητα, συστρατευτειτε μαζί του και βοηθήστε κι εσείς στην προσπάθεια ριζοσπαστικοποιησης του κόσμου αντί να υποστηρίζετε αναχωματα ενσωματωμένα στο σύστημα σταματωντας παράλληλα τις γραφικοτητες περι εξόδου απο την Βουλή λες και αυτό θα δώσει το έναυσμα της επανάστασης οταν τελθκα πιστεύετε οπως ο προλαλησαντας οτι τα δημοψηφισματα εντος αστικης δημοκρατίας αποτελουν την λύση που χρειάζεται ο λαός.
    Αυτα για τους καλοπροαιρετους φυσικα και οχι για τους βαλτους.

    ΥΓ. Η συμμετοχή στο Κοινοβούλιο αναδυκνυει τις επιλογες πολιτικης κσι έκφρασης του καθε κόμματος.
    Και εκει λοιπόν οταν το ΚΚΕ εφερε σχεδιο νομου για καταργηση των μνημονιων και των εφαρμοστικων νομων,όπως και τροπολογιες για να ανασανουν τα χαμηλά κοινωνικα στρωματα, μπηκαν στο συρτάρι απο το "αριστερό" κόμμα του Σύριζα και δεν ηρθαν ουτε καν για συζήτηση για να μην μάθει τιποτα ο λαός.
    Βέβαια τότε όλες οι υπόλοιπες "αριστερές" εξωκοινοβουλευτικες δυνάμεις έκαναν μούγκα στην στρουγκα.
    Όπως επίσης το ίδιο κάνανε και με την απορριψη της πρότασης του ΚΚΕ απο την αντιμνημονιακη Κωσταντοπουλου για τρια ερωτήματα στο δημοψηφισμα δλδ πρόταση δανειστων-προταση Συριζα και απιδεσμευση απο την ΕΕ και μονομερης δθαγραφη του χρεους με λαικη εξουσία.
    Και δεν έφτανε αυτό, αλλά υποστήριξανε και αποθεωσανε το παραπλανητικο ερώτημα που ετέθη τελικώς στο δημοψήφισμα δημιουργωντας αυταπατες κσι εν τέλη απογοήτευση στον κοσμο που στήριξε τις ελπίδες του στο ΟΧΙ πιυ οπως ελεγε κσι φωναζε το ΚΚΕ οτι την επιμενη μέρα θα μεταφραστεί σε ΝΑΙ.
    Εχετε τεραστιες ευθύνες λοιπόν και τολμάτε να κατηγορείτε το ΚΚΕ επειδή πέρασε γραμμή ακύρωσης του εκ των ουκ ανευ δημοψηφισματος που στήριξε μεχρι και η ΧΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.